|
|
#241 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lutówki 2017 ❤ - część VII
Cytat:
Cipeusz ? ![]() ![]() Ja bym nie wytrzymała. Musiałabym wiedzieć. W ogóle ze względu na wiek nie wiem czy bym nie zrobiła nifty. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- Cytat:
Kiedyś myślałam o bliźniakach ... w rodzinie kilka jest wiec j szanse spore. Ale jak zajechaliśmy raz w odwietki. Przeszło mi ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Cytat:
Myślałam o nich. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- Cytat:
Mam podobnie. Chociaż tęsknie trochę za byciem w ciąży. Ale boje się ze psychicznie nie udźwigne. Trochę mnie to macierzyństwo przeczołgało. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#243 |
|
Zakorzenienie
|
slucham?!
dziecko spało, jadło i nie masz filmu jak płacze
|
|
#244 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie, dziecko idealne! Więc o czym my tu mówimy
Ja raczej nie rezygnuję z tego powodu jak było (a było ciężko... kolki, wielogodzinne płacze i wrzaski przez bite 8 miesięcy, ileż razy ja się chciałam w szafie zamknąć albo uciec i nie wracać! do tej pory nie mieliśmy z tż wolnego wieczoru dla siebie, nigdy... jedynie ja ze 3 razy sobie gdzieś wyszłam/pojechałam) a raczej z powodu pracy. Nie ogarnęłabym tego z uwagi na delegacje, zmiany firm itp. Oboje niestety czasem musimy gdzieś do klienta pojechać na parę dni. Oboje też trenujemy. Może i to bardzo egoistyczne ale jeśli rzucimy jedyną rzecz, która daje nam frajdę, będziemy nieszczęśliwi. A nieszczęśliwi rodzice, to źli rodzice. |
|
|
|
|
#245 | |
|
Zakorzenienie
|
Z drugim czy trzecim?
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- nie grzesz
|
|
|
|
|
|
#246 |
|
Zakorzenienie
|
Z drugim już
![]() Teraz powoli zaczynamy rozplanowywać generalny remont mieszkania i 4ty pokój idzie pod zabudowę a'la garderoba więc mam nadzieję, że żadna wpadka nie zmusi mnie to likwidowania garderoby w przyszłości ![]() Rozmawialiśmy parukrotnie o tym i na razie taka jest decyzja. Inna sprawa, że obawiam się trochę kosztów dwójki dzieci. Wiem, że to się zawsze jakoś ogarnie ale cała rodzina namawia mnie do posłania B do prywatnej szkoły. Na razie nie wiem co z tym zrobić, mam czas na myślenie. Ale uciągnąć finansowo prywatną szkołę x 2 to już niebardzo... |
|
|
|
|
#247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#249 |
|
Zakorzenienie
|
Z uwagi na wysoki poziom szkoły prywatnej, którą rozważamy. Poziom, wychowanie, pewną kulturę.
Niestety słyszałam niejednokrotnie opinie, że bardzo liczy się tam kasa rodziców. Nie lubię czegoś takiego. Co więcej, chciałabym żeby B trochę życia też się nauczył a nie tkwił pod takim parasolem prywatnej szkoły. No nie wiem. I tak musiałby przejść rekrutację. Tak, rekrutację. I to niełatwą. 5 latek i egzaminy... Aby się tam dostać, 5-latki chodzą na korepetycje. Trochę to dla mnie poroniony pomysł ale może do tego dojrzeję. Edytowane przez axn22 Czas edycji: 2018-10-29 o 13:46 |
|
|
|
|
#250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Serio? Brzmi to trochę strasznie. |
|
|
|
|
|
#251 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale czy rzeczywiście warto? Może lepiej poszukać dobrej publicznej i dowozić? |
|
|
|
|
|
#253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nie musiałabym wozić ani nic...Podobno warto. Mam dużo czasu na myślenie
|
|
|
|
|
|
#254 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem ze tutaj same dziewczyny, ale potrzebuję opon zimowych
jakie firmy macie, bo nawet nie wiem jakich szukac
|
|
|
|
|
#255 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#256 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#257 |
|
Zakorzenienie
|
Wejdź sobie tutaj
Popatrz po ikonkach na parametry zużycia paliwa, zachowania się na deszczu i hałas. Większość ma w pierwszym C, w drugim B. Jak będzie B+B to będą bardziej paliwo oszczędne a jak np E+B bo więcej paliwa pójdzie. Nokian WR D4 ma fajne parametry
Edytowane przez axn22 Czas edycji: 2018-10-29 o 18:57 |
|
|
|
|
#258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#259 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja gdybym dłużej została na wychowawczym to cały czas w tyle głowy miałabym myśl, że stoję w miejscu. Ale mówię to tylko z mojej subiektywnej oceny i perspektywy Cytat:
Pytanie czy faktycznie otworzy taka szkoła horyzonty dla B. Problemem polskiej edukacji jest niestety to, że nie ma rozwijania albo jest w małym lub ograniczonym stopniu rozwijanie pasji zainteresowań. Liczy się ocena i bycie bdb ze wszystkich przedmiotów. Jest wiele niestety niedociągnięć :/ |
||
|
|
|
|
#260 | |
|
Zakorzenienie
|
Niby jest, ale ja tam wolę tego nie testować
![]() Cytat:
![]() Dziadkowie Ninę też już wysyłają do prywatnej szkoły Ale po prywatnym żłobku stwierdzam, że nie ma mowy. W prywatnej szkole nie ma dofinansowań do czesnego Poszukamy jej dobrej państwowej szkoły, kiedy będzie na to czas.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#261 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziś tż mnie zaskoczył
on chcę mieć więcej dzieci, pewnie dlatego, że go ciągle nie ma ![]() Wprowadziłam dzieci z łóżka. Młody już przyszedł (kołdrę i poduszkę przyniósł) młoda śpi jeszcze u siebie do 18-stki może uda się na stałe.Ja myślę o prywatnych/społecznych szkołach, ale jeszcze trochę czasu mam. U mnie główny powód to dwie zmiany w państwowych podstawowkach. Kolezanki z bloku synek w pierwszej klasie chodzi na 13. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#262 |
|
Zakorzenienie
|
Mój pójdzie do wioskowej. Dla mnie duża pracę maja do wykonania rodzice. Widziałam kuzynostwo w prywatnych i siebie w zwykłej. Tak samo się uczylisny. A nawet ja lepiej co widać było po ocenach. I wątpię żeby to była kwestia wymagań bo jednak testy na koniec 6klasy czy później gimnazjum takie same były przeciez
zainwestuje w fajne zajęcia pozalekcyjne, półkolonie czy coś Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#263 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najbardziej boję się, że prywatna szkoła skrzywi mi dziecko psychiczne bo to takie 'wyższe sfery'. Muszę zrobić dobre rozeznanie w temacie. Tam normalne są wycieczki na narty w alpy itp. Potem przyjdzie mi do domu z tekstem 'mamo mamo za 2 tygodnie jadę w alpy, daj 2 tys, wszyscy jadą!' Na plus takiej szkoły jest dużo zajęć pozalekcyjnych, odrabianie lekcji w szkole i to że zawsze będzie miał opiekę od tej 7/8 do 16/17. Nie ma tak, że lekcje kończą się o 13 (albo zaczynają!?) i jest problem tylko organizują dzieciom jakoś twórczo czas. Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#264 |
|
Zakorzenienie
|
dokladnie
ale maja plus (to moje kuzynostwo) z tej szkolyjednak takie miejsce zbiera dzieci bogatsze. i teraz jak cos trzeba to maja mase znajomosci ![]() tak samo jak po moim zarzadzaniu. polowa studentow to byly dzieci rodzicow z firmami i oni to przejmuja i mam znajomych od wszystkiego ogrodów, lazienek, kominkow, firmy przewozowe itp pol domu mi zrobili w cenach "rodzina i przyjaciele"
|
|
#265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#266 |
|
Zakorzenienie
|
B znowu dostal biegunki :/ Z tym że zauwazyliśmy nową zależność.
Za każdym razie dostaje ją po mleku :| |
|
|
|
|
#267 |
|
Wtajemniczenie
|
Koleżanka rodzi za miesiąc, mieszkaja na 4 piętrze bez windy. Jaki wozek? Mój jest mwga ciężki, więc emmajlunga odpada.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Babyzen yo-yo 0+. |
|
|
|
|
|
#269 |
|
Zakorzenienie
|
To to co Wy macie?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My mieliśmy Mutsy, on niby jest stosunkowo lekki ale nie ma szans żebym go wniosła a raczej silna jestem ![]() Stelaż zostawialiśmy zawsze w aucie. Jak naprawdę musi wnosić całość to szukałabym "spacerówki z opcją gondoli" a nie typowego 2w1, tak jak to jest w przypadku Baby Jogger City Mini Gt, Cybex Balios S, Joie Mytrax, yo-yo. ---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Pobieranie krwi u dzieci - podzielcie się doświadczeniami. Edytowane przez axn22 Czas edycji: 2018-10-30 o 17:33 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:57.

ja tak sobie myślę że może jakby teraz była dziewczynka to trzecie zrobimy sovie niespodziankę aż do porodu
a przy trzecim chyba bym w depresje wpadła.

on chcę mieć więcej dzieci, pewnie dlatego, że go ciągle nie ma