Mamy lipcowe 2018 cz. I - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-10-30, 11:58   #2581
Camelitos
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. I

Tak piszecie o tych chrzcinach i chrztach więc też pozwolę sobie odniesc się do tego tematu nasza mała dostała dużo pieniędzy - z mężem uważamy że to mega przesada ale co zrobić stwierdziliśmy że zakładamy jej konto oszczędnościowe i tam wpłacamy te pieniądze oprócz tego dostała książeczkę pierwszy rok życia dziecka do uzupełnienia, Biblię dla najmłodszych, dwie pamiątki chrztu takie do postawienia i skarbonke jak dla mnie to tych prezentów mogłoby w ogóle nie być bo dla mnie bardziej niż prezenty liczyła się obecnośc gości

Moja mała zaczęła w niedziele 16 tydzień i powoli ogarnia po co i do czego służy smoczek

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-10-30, 12:14   #2582
summer_overture
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
Kropek zasnął więc może zabiorę się za zupę

Bardzo podobają mi się krzesełka z firmy Safety 1St, bo są regulowane i służą od 6m-ca do ok 10 roku życia. Znajomi mają i sami czasem na nich siadają Ale cena dość wysoka, a my dostaliśmy krzesełko w spadku od znajomej...
Faktycznie, fajnie wyglądają, choć jeszcze nie mam porównania.

Cytat:
Napisane przez aaska92 Pokaż wiadomość
Wlasnie jakie krzesełka macie? Ja planuje rozszerzać małemu dietę za parę tygodni, aby zaczął poznawać smaki. I tak myślę jak go posadzić wiadomo, że jeszcze nie siedzi, a na rękach chyba będzie ciężko samej.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ja dzisiaj podniosłam oparcie leżaczka, do takiej pozycji półsiedzącej, i tak będę karmić na początku. Wiadomo, że to rozwiązanie chwilowe, bo nie będę siedzieć na podłodze, ale póki co Prezes zachwycony nową pozycją

Weźcie mnie kopnijta w zad, bo nie mogę się zebrać na dwór. A jeszcze miał być taki afrykański upał, a tu chmury i ludzie w jakichś grubych kurtałach

Zapraszam na czytelniczą rozmowę

Wymiana KSIĄŻEK
summer_overture jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-10-30, 12:21   #2583
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xxxbursztynekxxx Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie z serii tych głupich: jaką stroną mam położyć matę na podłodze gładką czy chropowatą ? Właśnie jest już po wietrzeniu i myciu a teraz pora na położenie jej dlatego się zastanawiam

Aniama moja pediatra nie kazała dawać młodej marchewki żeby przybierała, ona pomimo że tak mało przytyła jest na 50 centylu, kazała się nie martwić, poleciła tylko że można już zacząć rozszerzanie diety co też właśnie robię. Oczywiście nie na zasadzie że ma się najeść tylko po to aby poznawała nowe smaki i konsystencję.

Polu ciężko będzie przesłać te wytyczne bo to cała książeczka ale zrobię fotkę jednej kartki z bobovity na której jest też to fajnie rozpisane i wrzucę na FB bo tutaj nie mogę.

Jest godzina 11 moje dziecko jeszcze śpi karmiłam ją o 8.15 i zasnęła dalej. Bardzo to u niej dziwne

Chropowata do góry, żeby dziecko mialo przyczepność a jaką masz?
Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
Wzorowali się chyba na Stokke
Sama się będę nam nim zastanawiać, bo to jednak trochę tańsza opcja niż oryginał
Krzesełko musi być drewniane, białe aby pasowało do reszty mebli

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Oczywiście na początku będę go karmić pewnie w bujaczku. Nie chce sadzać dziecka, które nie umie jeszcze samo siedzieć
O wlasnie nie pamietalam jak sie nazywa oryginal! Wlasnie znajomi mają oryginał, są bardzo fajne. Ale co z tego jak cena powala...
Cytat:
Napisane przez summer_overture Pokaż wiadomość
Faktycznie, fajnie wyglądają, choć jeszcze nie mam porównania.

Ja dzisiaj podniosłam oparcie leżaczka, do takiej pozycji półsiedzącej, i tak będę karmić na początku. Wiadomo, że to rozwiązanie chwilowe, bo nie będę siedzieć na podłodze, ale póki co Prezes zachwycony nową pozycją

Weźcie mnie kopnijta w zad, bo nie mogę się zebrać na dwór. A jeszcze miał być taki afrykański upał, a tu chmury i ludzie w jakichś grubych kurtałach
Dziewczyny a nie jest tak, ze dziecko musi byc w pozycji siedzacej, zeby uniknac zakrztuszenia i zadlawienia? Dlatego jak dla mnie lezaczek troche odpada... Ja planuję na poczatku sadzac na swoich kolanach i bedzie sie podpierac o moj brzuch

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-10-30, 12:27   #2584
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Chropowata do góry, żeby dziecko mialo przyczepność a jaką masz?O wlasnie nie pamietalam jak sie nazywa oryginal! Wlasnie znajomi mają oryginał, są bardzo fajne. Ale co z tego jak cena powala...
Dziewczyny a nie jest tak, ze dziecko musi byc w pozycji siedzacej, zeby uniknac zakrztuszenia i zadlawienia? Dlatego jak dla mnie lezaczek troche odpada... Ja planuję na poczatku sadzac na swoich kolanach i bedzie sie podpierac o moj brzuch

Dzięki kropciu tak mi się zdawało że ta chropowata po coś w końcu jest

A ja mam taką zwykłą z allegro, oczywiście ma atesty i jest z tej pianki Eva. Trochę śmierdziała po wyciągnięciu ale po wywietrzeniu i umyciu jest już lepiej. Mam takie duże kwadraty 62/62 beżowo brązowe.

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-10-30, 12:44   #2585
summer_overture
Zadomowienie

Cytat:
Chropowata do góry, żeby dziecko mialo przyczepność a jaką masz?O wlasnie nie pamietalam jak sie nazywa oryginal! Wlasnie znajomi mają oryginał, są bardzo fajne. Ale co z tego jak cena powala...

No, jasne, że tak, ale przy blw raczej. A ja chcę na początek dawać trochę musów, a Felio da się podnieść tak, że moim zdaniem żadnego ryzyka nie ma. Oparcie podniosłam znacznie, nie tak, że Prezes leży. Oczywiscie, jak zauwaze, że to nie zdaje egzaminu, to zrezygnuję z leżaczka.

Wysłane z mojego Prime_2 przy użyciu Tapatalka

Zapraszam na czytelniczą rozmowę

Wymiana KSIĄŻEK
summer_overture jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-10-30, 13:15   #2586
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Sandam ciezka noc, współczuje! Pobudka o 3:50 katastrofa. A w ciagu dnia spisz z nim???
U nas dzisiejsza moc była super dwie pobudki na jedzenie i od razu po tym spanie. Ta mogłabym zawsze...

Dziewczyny ile u Was dzieci spia w ciagu doby??? Liczyła któraś kiedys tak dokładnie? Czytam i czytam o tym naszym spaniu i pisza ze powinien spac 16 godzin... no u nas to jest 12 max. Reszta czasu jest aktywny.
Maruda sie zaczyna przed tym jak chce spac ale zasypia dosyc szybko i tak samo szybko sie budzi. Tylko martwię sie ze to nie duzo snu...

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

A to juz wiem o co chodzi ale sprawdzalas kiedys ile wejdzie w te małe Avent??? Tam wchodzi 200 max po powierzchnie. Czyli 150 spokojnie dasz radę ale nie bedziesz widziała miarki... chyba ze ja sobie sama zaznaczysz...
Ja juz te małe odstawiłam bo do 180male troche. Uzywam smoczka 1 i butelek na 260 a mleka w srodku jest zawsze 180.
Moja w ciągu dnia ma od godziny do 1,5h aktywności i potem drzemka. Zazwyczaj śpi minimum godzinę. No i ok. Tej 22/23 pada na noc i spi te 9/10h

Moja ma tak, że bawi się, bawi aż nagle... Oczy jak u chińczyka i zaczyna je trzech, wtedy smoczek + pielucha i po. 5 min już śpi.

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-10-30, 13:25   #2587
zUa_tysica
Wtajemniczenie

My sie "grobujemy". Boje sie trupiego jadu, uciekam.
Asska sprobuje ubrac te pantsy ale troche pozniej, niech jeszcze podrosnie. Zobaczymy co będzie.
Karolinka jakie kupiliscie krzeselko ?
Co do rodzenstwa to dziewczyny dawajcie zbiorowo zachodzimy w ciążę i znowu wszystkie będziemy na kolejnym ciazowym wątku
Cami odniose sie jeszcze do chrztu. Dla mnie tez liczyla sie obecnosc gości, ale nie chce zeby moje dIecko bylo traktowane gorzej niz inne, tyle w temacie. Generalnie mam w nosie prezenty, ale jak jednemu dajemy a drugiemu nie no to halo...

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-10-30, 13:27   #2588
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Asska sprobuje ubrac te pantsy ale troche pozniej, niech jeszcze podrosnie. Zobaczymy co będzie.
Co do rodzenstwa to dziewczyny dawajcie zbiorowo zachodzimy w ciążę i znowu wszystkie będziemy na kolejnym ciazowym wątku
Cami odniose sie jeszcze do chrztu. Dla mnie tez liczyla sie obecnosc gości, ale nie chce zeby moje dIecko bylo traktowane gorzej niz inne, tyle w temacie. Generalnie mam w nosie prezenty, ale jak jednemu dajemy a drugiemu nie no to halo...

Jestem za

emma90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-10-30, 15:21   #2589
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaska92 Pokaż wiadomość
Wlasnie jakie krzesełka macie? Ja planuje rozszerzać małemu dietę za parę tygodni, aby zaczął poznawać smaki. I tak myślę jak go posadzić wiadomo, że jeszcze nie siedzi, a na rękach chyba będzie ciężko samej.

Na początek w leżaczku, a na później mamy krzeselko klupś czy cuś takiego, takie, że można zrobić z tego osobne krzesełko i stolik.

madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-10-30, 15:55   #2590
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:

Jasne mam nadzieję że mnie źle nie zrozumiałas masz rację że powinni być równo traktowani ale co możesz zrobić w tej sytuacji :/

Stary 2018-10-30, 19:16   #2591
Camelitos
Wtajemniczenie

My dzisiaj po wizycie u pediatry mała waży 6260 g - przez tydzień przybrała 360 g w miesięcznym ujęciu przybrała 860 g

Infekcja już się kończy ale znowu mamy w poniedziałek pobrać mocz na posiew i ogólny - masakra śmiejemy się z mężem że za niedługo będziemy brać kredyt na sterylne pojemniki i woreczki na siki

Stary 2018-10-30, 19:27   #2592
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
My dzisiaj po wizycie u pediatry mała waży 6260 g - przez tydzień przybrała 360 g w miesięcznym ujęciu przybrała 860 g

Infekcja już się kończy ale znowu mamy w poniedziałek pobrać mocz na posiew i ogólny - masakra śmiejemy się z mężem że za niedługo będziemy brać kredyt na sterylne pojemniki i woreczki na siki

Hehe jesteście mistrzami pobierania!
A malutka już całkiem spora
Ważą Wam dzieci w samym pampersie? U nas od początku i w body i w pampku, tylko spodenki proszą o ściągnięcie

Stary 2018-10-30, 19:30   #2593
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Ważą Wam dzieci w samym pampersie? U nas od początku i w body i w pampku, tylko spodenki proszą o ściągnięcie

Tak ważą i odejmuja 100 g.. Dla mnie to słabe takie ważenie więc ja ją rozbieram dk naga

Stary 2018-10-30, 19:34   #2594
aniama6
Zadomowienie

Cytat:

Ja ważę Tymka nago. W pracy dzieci tak do ok pół roku tez. Potem to już 100g nie robi różnicy. My po szczepieniu. T zniósł dobrze. Ja sobie w pracy powiedziałam i potęsknilam

aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-10-30, 20:05   #2595
zgrusia
Raczkowanie

My dzisiaj po szczepieniu. Mala waży już 5800 g
Cytat:

U nas też ważą w bodziaku i pampersie. Bodziaka zawsze tego samego jej zakładam (na szczęście jeszcze z niego nie wyrosła . Różnica jest w zawartości pampersa i czasu od karmienia

zgrusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-10-30, 23:12   #2596
cambria04
Rozeznanie

Dobry wieczór i dobranoc.. dziś piękna pogoda i spacer zaliczony, ale az dziwnie 20 stopni prawie w listopadzie ...
Cytat:
Nie wiem czy jest co roztrzasac, moze jestem przewrazliwiona...chrzcin y byly u teściów. Wiadomo ja przygotowalam cale jedzenie, moja mama zrobila ciasta, zrobila schabowe, bardzo mi pomogla. Tesciowie przygotowali stół i przez przypadek zrobili ros
ół (nie zrozumielismy sie, bo ja mialam sama gotowac rosół, wiec nie wymagalam przygotowania tej potrawy, no a wyszlo jak wyszlo). R jest pierwsza wnuczka dla moich rodzicow a dla teściów trzeciim wnukiem. Po pierwsze, to teść nie przyjechał do kościoła, bo cos mu w krzyzu strzelilo. Tesciowa przyjechala z synem mojej szwagierki. Poerwsze co mnie wkurzylo to zlekcewazenie poniekad, poniewaz nikt nie zapytal mnie czy męża czy syn szwagierki moze przyjechac. No ale dobra, przemilczalam. To taki pierwszy wnusio kochaniusio moich teściów, więc jest jakby na wnuczęcym piedestale, co wg. mnie nie tlumaczy zabierania go bez pytania na uroczystość mojej córki....no ale dobra. Po drugie - nie wiem czy to wynika z tego, że u mojego męża w rodzinie hak dzieci sie rodzą to noe ma jakiegoś ojeja, ale slabo wyszlo z prezentami. Nie chce wyjsc na materialistke na prawde nie o to mi chodzi, tylko o sam fakt. Moi rodzice bardzo pomogli w organizacji, a jeszcze dali dla R pieniądze, żeby jej cos kupic co bedzie potrzebne. Chrzestni obydwoje kupili jej medalik, takie sztućce dla dzieci ze stali nierdzewnej i paczke pampersow. A tesciowie hit - nic.... przykro mi strasznie, bo dla synusia szwagierki to non stop cos kupują, bo on taki biedny bo szwagierka nie okazuje mu wystarczająco milosci itp itd. Nigdy nie bylam materialistka, i strasznie mi glupio ze tak sie czuje, ale tutaj chodzi o moje dziecko, i po prostu przykro mi że jest traktowane gorzej, bo nie wiem, bo rodzice ją kochają wystarczajaco mocno ? Bez sensu. Chrzestni tez kurde paczka pampersow.... przyda sie no pewnie bo takie rzeczy zawsze sie przydają ! Ale to chrzest.... kazdy z moich ciotek i wujkow kupil jej paczke pampersow chusteczek itp jak sie urodziła, od tak po prostu.... nie wiem, nie zmienie tego co czuje. Ciesze sie oczywiście że dostała prezenty, tylko z tylu glowy mam to, ze jest tym "gorszym" wnuczeciem i to powoduje taki smutek.

Nie dziwię się wcale Twojej reakcji! To normalne, że było Ci przykro. Nie chodzi wcale o rzeczy materialne, ale o sam fakt. Tak naprawdę to w każdej rodzinie są przykłady na takie nierówne traktowanie...
Cytat:
Ja się tym nie przejmuje.. Każde dziecko wie ile potrzebuje snu.. Moja pediatra też tak twierdzi przecież nie zmusze jej do spania to 13 h to tak najczęściej, owszem zdarza jej się więcej ale rzadko

U nas też raczej 13/14h snu. W dzień dłuższa drzemka tylko jak uspię ponownie z atrakcjami typu bujanie/cycanie.
Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
Uff

Ja też na razie nie planuje rozszerzania diety, raczej grudzień. Chociaż mała tak patrzy na jedzenie, że aż nieswojo się czuję jak coś przy niej jem muszę poczytać te nowe zalecenia...
Cytat:
Tak piszecie o tych chrzcinach i chrztach więc też pozwolę sobie odniesc się do tego tematu nasza mała dostała dużo pieniędzy - z mężem uważamy że to mega przesada ale co zrobić stwierdziliśmy że zakładamy jej konto oszczędnościowe i tam wpłacamy te pieniądze oprócz tego dostała książeczkę pierwszy rok życia dziecka do uzupełnienia, Biblię dla najmłodszych, dwie pamiątki chrztu takie do postawienia i skarbonke jak dla mnie to tych prezentów mogłoby w ogóle nie być bo dla mnie bardziej niż prezenty liczyła się obecnośc gości

Moja mała zaczęła w niedziele 16 tydzień i powoli ogarnia po co i do czego służy smoczek

U nas całkiem dużo się zebrało po chrzcinach i zastanawiamy się jak ulokować ta kasę, chłopcom też co miesiąc wpłacamy składki na konto, tylko okazało się, że wcale tak dobrze na tym nie wyszliśmy...
Jak nauczy dziecko smoczka? U nas dalej nie działa 🤣
Cytat:

Super przybiera! Świetna waga

Karolinka jakie krzesełko kupiliście?
Super , że Twój mały polubił wózek, my na spacer tylko na drzemkę, chociaż krótki płacz przed usypianiem też musi zawsze być, a jak się obudzi za wcześnie to płacze bardzo, ostatnio był dramat, aż się zanosiła, a do domu miałam kawałlek....

My mamy antyloop, takie najprostsze z Ikei,ale strasznie się i niego potyka, bo samo jest małe, ale nogi ma strasznie rozstawione na boki.. Stokke mi się podoba

Sandam u nas w nocy dużo pobudek, ale ja nie wstaję w nocy tylko śpię z małą, bo inaczej nie daję rady...
Dziś miałam kiepską noc, bo najpierw przyszedł jeden synek i kaszlał w nocy, bo ma katar, mała też obudziła się w nocy z zatkanym noskiem, a później przyszedł starszak, który od wczoraj ma ospę...
Na szczęście TŻ chociaż po nocce dał mi pospać rano do 8 30
Co czytasz? Szukam czegoś do poczytania...
I współczuję straty pieska... To ten słodki szczeniaczek yorka? Co mu się stało?.

Norka sposób z owijaniem na noc nie podziałał, bo budziła się jeszcze częściej
🤣 Za to już dawno stosuję w dzień i wtedy razem z piłką działa świetnie...

cambria04 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-10-31, 02:46   #2597
Sandam13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cambria04 Pokaż wiadomość
Dobry wieczór i dobranoc.. dziś piękna pogoda i spacer zaliczony, ale az dziwnie 20 stopni prawie w listopadzie ...Nie dziwię się wcale Twojej reakcji! To normalne, że było Ci przykro. Nie chodzi wcale o rzeczy materialne, ale o sam fakt. Tak naprawdę to w każdej rodzinie są przykłady na takie nierówne traktowanie...U nas też raczej 13/14h snu. W dzień dłuższa drzemka tylko jak uspię ponownie z atrakcjami typu bujanie/cycanie.Ja też na razie nie planuje rozszerzania diety, raczej grudzień. Chociaż mała tak patrzy na jedzenie, że aż nieswojo się czuję jak coś przy niej jem muszę poczytać te nowe zalecenia...U nas całkiem dużo się zebrało po chrzcinach i zastanawiamy się jak ulokować ta kasę, chłopcom też co miesiąc wpłacamy składki na konto, tylko okazało się, że wcale tak dobrze na tym nie wyszliśmy...
Jak nauczy dziecko smoczka? U nas dalej nie działa Super przybiera! Świetna waga

Super , że Twój mały polubił wózek, my na spacer tylko na drzemkę, chociaż krótki płacz przed usypianiem też musi zawsze być, a jak się obudzi za wcześnie to płacze bardzo, ostatnio był dramat, aż się zanosiła, a do domu miałam kawałlek....

My mamy antyloop, takie najprostsze z Ikei,ale strasznie się i niego potyka, bo samo jest małe, ale nogi ma strasznie rozstawione na boki.. Stokke mi się podoba

Sandam u nas w nocy dużo pobudek, ale ja nie wstaję w nocy tylko śpię z małą, bo inaczej nie daję rady...
Dziś miałam kiepską noc, bo najpierw przyszedł jeden synek i kaszlał w nocy, bo ma katar, mała też obudziła się w nocy z zatkanym noskiem, a później przyszedł starszak, który od wczoraj ma ospę...
I współczuję straty pieska... To ten słodki szczeniaczek yorka? Co mu się stało?.

Za to już dawno stosuję w dzień i wtedy razem z piłką działa świetnie...

Ja nie śpię z młodym nie umiem sobie tego wyobrazić żebyśmy z nim się musieli pchać w łóżku. Czytam aktualnie " chemię śmierci", okropnie wciąga.. Wczoraj nie mogłam się oderwać.. Tak to ten szczeniak w sobotę nie mógł usiedziec na miejscu a w niedzielę od 5 rano jeździli po weterynarzach i kiedy już miało być lepiej, pies przestał reagować na cokolwiek i prawdopodobnie stracili go w samochodzie, już nie zdarzyli dojechać. Maly miał zapalenie płuc, podobno sprawa genetyczna. Bardzo to przeżyli mimo, że mieli go tylko 3 tygodnie. A hodowca olał ich kompletnie, zaczął sypać kur**** co go to interesuje. Teraz już psa nie chcą, ale tak zawsze mówi się po staracie. My już po drugim karmieniu ale młody jakoś nie może zasnąć, a dzisiaj mamy wizytę u neurologa zobaczymy co powie na te napięcie.

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Sandam13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-10-31, 06:07   #2598
madziara889
Zakorzenienie

Dzień dobry. My chyba już wstaliśmy wczorajszej nocy łącznie spałam ze dwie godziny, dzisiaj więcej ale jeszcze mi mało, chociaż dwie godzinki jeszcze chcę...

Wczoraj przyszedł nasz oball i jest szaleństwo i wojna, bo Ewce oczywiście też się podoba

Stary 2018-10-31, 06:52   #2599
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cambria04 Pokaż wiadomość
Dobry wieczór i dobranoc.. dziś piękna pogoda i spacer zaliczony, ale az dziwnie 20 stopni prawie w listopadzie ...Nie dziwię się wcale Twojej reakcji! To normalne, że było Ci przykro. Nie chodzi wcale o rzeczy materialne, ale o sam fakt. Tak naprawdę to w każdej rodzinie są przykłady na takie nierówne traktowanie...U nas też raczej 13/14h snu. W dzień dłuższa drzemka tylko jak uspię ponownie z atrakcjami typu bujanie/cycanie.Ja też na razie nie planuje rozszerzania diety, raczej grudzień. Chociaż mała tak patrzy na jedzenie, że aż nieswojo się czuję jak coś przy niej jem muszę poczytać te nowe zalecenia...U nas całkiem dużo się zebrało po chrzcinach i zastanawiamy się jak ulokować ta kasę, chłopcom też co miesiąc wpłacamy składki na konto, tylko okazało się, że wcale tak dobrze na tym nie wyszliśmy...
Jak nauczy dziecko smoczka? U nas dalej nie działa Super przybiera! Świetna waga

Za to już dawno stosuję w dzień i wtedy razem z piłką działa świetnie...

Wiesz co ja próbowałam i próbowałam a teraz dopiero się ogarnęła i chwyciła go wypada jej co prawda ale coś tam ssie

---------- Dopisano o 06:52 ---------- Poprzedni post napisano o 06:48 ----------

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Dzień dobry. My chyba już wstaliśmy wczorajszej nocy łącznie spałam ze dwie godziny, dzisiaj więcej ale jeszcze mi mało, chociaż dwie godzinki jeszcze chcę...

Wczoraj przyszedł nasz oball i jest szaleństwo i wojna, bo Ewce oczywiście też się podoba

My też tak koło 6 zaczęliśmy dzień chociaż ludzilam się że jeszcze pospi :/ akurat moim marzeniem było wstać dzisiaj znowu o tej porze

Stary 2018-10-31, 07:24   #2600
Sandam13
Rozeznanie

My dzień zaczęliśmy o 6 dzisiaj, bo mąż ma wolne to zawsze dłużej pospi.. Dziewczyny jaka ja jestem dumna z mojego syna! Wczoraj mieliśmy dzień z mega postępem. Młody nauczył się przewracać z pleców na brzuszek i co mnie wczoraj rozczuliło kompletnie zaczął dotykać zabawek świadomie!
Zaczęłam poszukiwać wczoraj maty albo puzzli piankowych ale jakoś na nic nie mogę się zdecydować.. A muszę coś kupić, bo teraz jak bażancik sie obraca to w momencie teleportuje się z maty na panele..
Mam pytanko czy wszystkie dzieci śmieją się już na głos? Mój jeszcze nie zaczął. Piszczy, krzyczy ale się nie śmieje..

Stary 2018-10-31, 07:58   #2601
aaska92
Zadomowienie

Mój jeszcze na głos się nie śmieje, piszczy też, gaworzy, dużo uśmiecha, ale śmiechu na głos brak
Za to ostatnio zaczal przekładać sobie grzechotke z ręki do ręki.
Ostatnie dwa dni gorsze spanie wstajeny po 6 i dziś w nocy już po 2 wzięlam go do łóżka bo inaczej nic bym nie pospala

aaska92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-10-31, 08:17   #2602
zUa_tysica
Wtajemniczenie

U nas ważą na golasa. Takie wazenie w ubraniu wydaje mi sie mocno niemiarodajne.
My dzisiaj mamy szczepienie i ide sama bo męża nie ma. Przezornie sie nie umaluje.
Madziara musisz kupic oballa dla Ewki też jsk z mężem ?
Cambria probuj roznych smoczkow, mogą niektore jej po prpstu nie pasować :/
Sandam gratki dla P za postepy ! Tez poszukuje teraz maty piankowej, i kupimy chyba taką najprostszą z allegro 180x180x1 jest za 39 zl chyba.

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-10-31, 08:25   #2603
Sandam13
Rozeznanie

Cytat:
U nas ważą na golasa. Takie wazenie w ubraniu wydaje mi sie mocno niemiarodajne.
My dzisiaj mamy szczepienie i ide sama bo męża nie ma. Przezornie sie nie umaluje.
Sandam gratki dla P za postepy ! Tez poszukuje teraz maty piankowej, i kupimy chyba taką najprostszą z allegro 180x180x1 jest za 39 zl chyba.

Ja też chcę taką najprostszą ale 180x180 to trochę za duże mam. Zajmie mi to pół pokoju.

Stary 2018-10-31, 08:31   #2604
WillowTree
Przyczajenie

Witajcie mamuśki
Jestem " z Wami" od pierwszej części. Nie dało się Was nie polubić każda z Was jest wyjątkowa i tworzycie tu fajną atmosferę.

Summer Twoje wiadomości czytam zawsze dwa razy z wielkim uśmiechem

Wrócę do tematu kup Mieliśmy zawsze dwie pod rząd raz na 7- 8-9 dni. Niby ok,ale widziałam,że jednak się męczył już po 3/4 dniach. Kupiłam osłonkę baby w kroplach, podaje 3 kropelki co drugi dzień i jest wielka poprawa,także to do przemyślenia dla Was

A teraz pytania do Was. Czy decydujecie się na zakup nawilżacza powietrza? Para, ultradźwięki?

I czy,któraś z Was ma piękną Sophie ? Promocja w smyku więc nie wiem czy warto,czy nie. Polowałam na grzybka z mombelli i nie udało się, kupiłam małpkę,ale nie jest tak mięciutka jak myślałam. Drewniane gryzaki odpadają, aż mam ciarki jak pomyślę o drewnianym patyczku z loda w buzi. Może jeszcze coś innego możecie polecić?

Co do śmiechów to mój żółwik rozkręcony śmieje się w głos,ale trzeba go rozbawić u nas sprawdza się "góra dół" nie wiedzieć czemu, tzn np albo takie lulanie na rekach g-d albo tititi jak lezy na łóżku a ja z odległości np 1m pochylam się do noska. To u Nas pewniaki już od jakiegoś miesiąca.
WillowTree jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-10-31, 08:44   #2605
julanna
Raczkowanie

Hej hej! U nas od wczoraj trochę ciężej, niby skok dopiero za tydzień myśl być, ale może wcześniej się zaczął. Wczoraj mieliśmy zmiany z uśmiechu w podkówkę w mniej niż sekundę. I taki wielki straszny płacz z morzem łez ;(

Poza tym tak się zimno zrobiło. Myślałam że już będziemy się zawsze kisić w domu, ale znalazłam wczoraj jakąś większą kurtkę męża zawinelam młodego w chuście pod sweter i te kurtkę i poszliśmy. Dużo lepiej mi się zrobiło jak wyszliśmy z domu, ale trochę mnie przeraza wizja, że młody się zacznie wydzierać pod tymi wszystkimi warstwami, a ja na zimnie go przecież nie wyciągnę

Mój mały się śmieje na głos, a raczej rży jak koń ale tylko i wyłącznie na widok swoich ukochanych papierowych gwiazdek, które wiszą na ścianie. Na nic innego, mama i tata moga stawać na głowie, a on nic. Tylko swoje gwiazdki tak kocha. Więc jakby ich w domu nie było, to by się jeszcze nie śmiał

julanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-10-31, 08:57   #2606
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez WillowTree Pokaż wiadomość
Witajcie mamuśki
Jestem " z Wami" od pierwszej części. Nie dało się Was nie polubić każda z Was jest wyjątkowa i tworzycie tu fajną atmosferę.

Wrócę do tematu kup Mieliśmy zawsze dwie pod rząd raz na 7- 8-9 dni. Niby ok,ale widziałam,że jednak się męczył już po 3/4 dniach. Kupiłam osłonkę baby w kroplach, podaje 3 kropelki co drugi dzień i jest wielka poprawa,także to do przemyślenia dla Was

A teraz pytania do Was. Czy decydujecie się na zakup nawilżacza powietrza? Para, ultradźwięki?

I czy,któraś z Was ma piękną Sophie ? Promocja w smyku więc nie wiem czy warto,czy nie. Polowałam na grzybka z mombelli i nie udało się, kupiłam małpkę,ale nie jest tak mięciutka jak myślałam. Drewniane gryzaki odpadają, aż mam ciarki jak pomyślę o drewnianym patyczku z loda w buzi. Może jeszcze coś innego możecie polecić?

Co do śmiechów to mój żółwik rozkręcony śmieje się w głos,ale trzeba go rozbawić u nas sprawdza się "góra dół" nie wiedzieć czemu, tzn np albo takie lulanie na rekach g-d albo tititi jak lezy na łóżku a ja z odległości np 1m pochylam się do noska. To u Nas pewniaki już od jakiegoś miesiąca.

my mamy Sophie, ale tę większą i jest zainteresowanie, szczególnie jak ją nacisnę ale na razie jest za duża chyba. Także na ten moment polecam tę mniejszą wersję

Cytat:
Napisane przez Sandam13 Pokaż wiadomość
My dzień zaczęliśmy o 6 dzisiaj, bo mąż ma wolne to zawsze dłużej pospi.. Dziewczyny jaka ja jestem dumna z mojego syna! Wczoraj mieliśmy dzień z mega postępem. Młody nauczył się przewracać z pleców na brzuszek i co mnie wczoraj rozczuliło kompletnie zaczął dotykać zabawek świadomie!
Zaczęłam poszukiwać wczoraj maty albo puzzli piankowych ale jakoś na nic nie mogę się zdecydować.. A muszę coś kupić, bo teraz jak bażancik sie obraca to w momencie teleportuje się z maty na panele..
Mam pytanko czy wszystkie dzieci śmieją się już na głos? Mój jeszcze nie zaczął. Piszczy, krzyczy ale się nie śmieje..

za nowe umiejętności! Staszkowi daleko, do takich obrótów - na razie ma opanowane przewroty z brzuszka na plecki, a z plecków to tylko tak na boki
i też tak chwyta zabawki

Dziękuję za polecenie inhalatorów
na razie nic nie kupiłam, bo nie jest nam potrzebny Stasiula zdrowy! Tż też już bez kataru, mi powoli przechodzi, więc jest szansa, że ten maluch się jakimś cudem uchował
Stary 2018-10-31, 09:07   #2607
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:

Jakoś będą się dzielić... Chyba...

Z mężem trochę lepiej, ostatnio wracaliśmy od teściów i zrobiliśmy sobię mega wycieczkę więc mieliśmy czas pogadać, on powiedział czego mu brakuje, ja- co mnie boli i mam nadzieję, że będzie lepiej. Teraz chyba dopiero zrozumiał, że jesteśmy na krawędzi, ja już mam dosyć i w każdej chwili może nas stracić. Następnego dnia po rozmowie napisał do niej, że dla niego jest i będzie tylko koleżanką z tym samym zamiłowaniem.

Wczoraj jeszcze byliśmy z dzieciakami w takim małym muzeum transportu i kolejnictwa, Ewa szalała na widok pociągów, a Szymkowi głowa się urywała jak zobaczył samolot

Stary 2018-10-31, 09:10   #2608
WillowTree
Przyczajenie

emma

a czy masz porównanie w miękkości tej so-soft a z tą właśnie zwykłą 18cm?
WillowTree jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-10-31, 09:11   #2609
ovejita
Wtajemniczenie

Dzień dobry!
Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Dzień dobry. Nie śpimy od 5, ja zasnęłam dopiero o 1 w nocy bo Szymciun o północy postanowił się bawić. Już dawno tak źle nie spał, każda pobudka na jedzenie co godzinę, po odłożeniu za każdym razem płacz i półgodzinne usypianie. Wiadro kawy dziś poproszę
Jak teściowa spełni swoje obietnice to będziesz miała przewalone tak samo jak ja. Moja w du..pie ma moje słowa, nawet na nie nie reaguje i robi po swojemu. Niestety tż oczywiście broni mamusi więc to jak walka z wiatrakami
My mamy Diagnostic, można w nim stosować też olejki. Póki co jestem zadowolona.

U nas na szczęście mąż jest po mojej stronie i mam pewność że będzie mnie wspierał. Ale ciągle mam cichą nadzieję że teściowa tylko tak gada
Cytat:
Napisane przez summer_overture Pokaż wiadomość
Dla Prezesa wszystko, co rozluźniające wskazane, ale niewiele tego jest, jak widzę
Już wrzuciłam do koszyka na Gemini łyżeczki z canpola zmieniające kolor, miseczkę dwukomorową (na wizyty u babci i na spacerze), miseczkę utrzymującą temperaturę, śliniaki kubek Doidy Cup, choć nie jestem do niego przekonana. Lubię być przygotowana na wszystko. Niby też w grudniu planuję zacząć, ale już mnie temat stresuje
Coś miała jeszcze napisać, ale padam na pysk po dzisiejszej nocy, więc chyba po prostu idę poćwiczyć a potem szykuję się na spacer
Wow, ale już poczynilaś przygotowania ja mam książkę 'moje dziecko nie chce jeść polecana w kilku źródłach ale jeszcze nie zabrałam się za lekturę

Co ćwiczysz? Z yt czy samodzielnie?
Cytat:

Piękna waga! 0
Cytat:

U nas ważą calkowicie nago, potem zakładamy pampersa i pediatra bada
Cytat:
Ja nie śpię z młodym nie umiem sobie tego wyobrazić żebyśmy z nim się musieli pchać w łóżku. Czytam aktualnie " chemię śmierci", okropnie wciąga.. Wczoraj nie mogłam się oderwać.. Tak to ten szczeniak w sobotę nie mógł usiedziec na miejscu a w niedzielę od 5 rano jeździli po weterynarzach i kiedy już miało być lepiej, pies przestał reagować na cokolwiek i prawdopodobnie stracili go w samochodzie, już nie zdarzyli dojechać. Maly miał zapalenie płuc, podobno sprawa genetyczna. Bardzo to przeżyli mimo, że mieli go tylko 3 tygodnie. A hodowca olał ich kompletnie, zaczął sypać kur**** co go to interesuje. Teraz już psa nie chcą, ale tak zawsze mówi się po staracie. My już po drugim karmieniu ale młody jakoś nie może zasnąć, a dzisiaj mamy wizytę u neurologa zobaczymy co powie na te napięcie.

Powodzenia u neurologa! Daj znac po wizycie
Cytat:

Nasz smieje sie glownie przez sen. Swiadomie zasmiał się 2 razy ale musiałam się ostro nagimnastykowac
Cytat:
Napisane przez WillowTree Pokaż wiadomość
Witajcie mamuśki

Witaj!
My mamy nawilżacz ultradźwiękowy

U nas drewniane gryzaki robią furorę
A co do oballa to Wasze dzieciaki też chcą to gryźć i wkurzaja się jak nie mogą? Mogliby zrobić te przestrzenie tak by łatwo było to ugryźć bo teraz to jest u nas jedna wielka frustracja ;p

ovejita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-10-31, 09:15   #2610
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ovejita Pokaż wiadomość
Dzień dobry!U nas na szczęście mąż jest po mojej stronie i mam pewność że będzie mnie wspierał. Ale ciągle mam cichą nadzieję że teściowa tylko tak gada Wow, ale już poczynilaś przygotowania ja mam książkę 'moje dziecko nie chce jeść polecana w kilku źródłach ale jeszcze nie zabrałam się za lekturę

Co ćwiczysz? Z yt czy samodzielnie? Piękna waga! 0U nas ważą calkowicie nago, potem zakładamy pampersa i pediatra bada Powodzenia u neurologa! Daj znac po wizycie Nasz smieje sie glownie przez sen. Swiadomie zasmiał się 2 razy ale musiałam się ostro nagimnastykowac Witaj!
My mamy nawilżacz ultradźwiękowy

U nas drewniane gryzaki robią furorę
A co do oballa to Wasze dzieciaki też chcą to gryźć i wkurzaja się jak nie mogą? Mogliby zrobić te przestrzenie tak by łatwo było to ugryźć bo teraz to jest u nas jedna wielka frustracja ;p

Szymek próbuje ugryźć ale ma mega zaciesz, że może jęzorek wpychać w dziury

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości