|
|
#2581 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. I
Tak piszecie o tych chrzcinach i chrztach więc też pozwolę sobie odniesc się do tego tematu
nasza mała dostała dużo pieniędzy - z mężem uważamy że to mega przesada ale co zrobić stwierdziliśmy że zakładamy jej konto oszczędnościowe i tam wpłacamy te pieniądze oprócz tego dostała książeczkę pierwszy rok życia dziecka do uzupełnienia, Biblię dla najmłodszych, dwie pamiątki chrztu takie do postawienia i skarbonke jak dla mnie to tych prezentów mogłoby w ogóle nie być bo dla mnie bardziej niż prezenty liczyła się obecnośc gości ![]() Moja mała zaczęła w niedziele 16 tydzień i powoli ogarnia po co i do czego służy smoczek ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2582 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Weźcie mnie kopnijta w zad, bo nie mogę się zebrać na dwór. A jeszcze miał być taki afrykański upał, a tu chmury i ludzie w jakichś grubych kurtałach
|
||
|
|
|
|
#2583 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a jaką masz?Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2584 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A ja mam taką zwykłą z allegro, oczywiście ma atesty i jest z tej pianki Eva. Trochę śmierdziała po wyciągnięciu ale po wywietrzeniu i umyciu jest już lepiej. Mam takie duże kwadraty 62/62 beżowo brązowe. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2585 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Prime_2 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#2586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja ma tak, że bawi się, bawi aż nagle... Oczy jak u chińczyka i zaczyna je trzech, wtedy smoczek + pielucha i po. 5 min już śpi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2587 |
|
Wtajemniczenie
|
My sie "grobujemy". Boje sie trupiego jadu, uciekam.
Asska sprobuje ubrac te pantsy ale troche pozniej, niech jeszcze podrosnie. Zobaczymy co będzie. Karolinka jakie kupiliscie krzeselko ? Co do rodzenstwa to dziewczyny dawajcie zbiorowo zachodzimy w ciążę i znowu wszystkie będziemy na kolejnym ciazowym wątku ![]() Cami odniose sie jeszcze do chrztu. Dla mnie tez liczyla sie obecnosc gości, ale nie chce zeby moje dIecko bylo traktowane gorzej niz inne, tyle w temacie. Generalnie mam w nosie prezenty, ale jak jednemu dajemy a drugiemu nie no to halo... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2588 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jestem za Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#2589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2590 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
masz rację że powinni być równo traktowani ale co możesz zrobić w tej sytuacji :/Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#2591 |
|
Wtajemniczenie
|
My dzisiaj po wizycie u pediatry
mała waży 6260 g - przez tydzień przybrała 360 g w miesięcznym ujęciu przybrała 860 g ![]() Infekcja już się kończy ale znowu mamy w poniedziałek pobrać mocz na posiew i ogólny - masakra śmiejemy się z mężem że za niedługo będziemy brać kredyt na sterylne pojemniki i woreczki na siki ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2592 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hehe jesteście mistrzami pobierania! A malutka już całkiem spora Ważą Wam dzieci w samym pampersie? U nas od początku i w body i w pampku, tylko spodenki proszą o ściągnięcie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#2593 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#2594 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja ważę Tymka nago. W pracy dzieci tak do ok pół roku tez. Potem to już 100g nie robi różnicy. My po szczepieniu. T zniósł dobrze. Ja sobie w pracy powiedziałam i potęsknilam ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#2595 | |
|
Raczkowanie
|
My dzisiaj po szczepieniu. Mala waży już 5800 g
![]() Cytat:
. Różnica jest w zawartości pampersa i czasu od karmienia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2596 | |||||
|
Rozeznanie
|
Dobry wieczór i dobranoc.. dziś piękna pogoda i spacer zaliczony, ale az dziwnie 20 stopni prawie w listopadzie ...
Cytat:
Cytat:
Cytat:
muszę poczytać te nowe zalecenia...Cytat:
Jak nauczy dziecko smoczka? U nas dalej nie działa 🤣 Cytat:
![]() Karolinka jakie krzesełko kupiliście? Super , że Twój mały polubił wózek, my na spacer tylko na drzemkę, chociaż krótki płacz przed usypianiem też musi zawsze być, a jak się obudzi za wcześnie to płacze bardzo, ostatnio był dramat, aż się zanosiła, a do domu miałam kawałlek.... My mamy antyloop, takie najprostsze z Ikei,ale strasznie się i niego potyka, bo samo jest małe, ale nogi ma strasznie rozstawione na boki.. Stokke mi się podoba ![]() Sandam u nas w nocy dużo pobudek, ale ja nie wstaję w nocy tylko śpię z małą, bo inaczej nie daję rady... Dziś miałam kiepską noc, bo najpierw przyszedł jeden synek i kaszlał w nocy, bo ma katar, mała też obudziła się w nocy z zatkanym noskiem, a później przyszedł starszak, który od wczoraj ma ospę... Na szczęście TŻ chociaż po nocce dał mi pospać rano do 8 30 ![]() Co czytasz? Szukam czegoś do poczytania... I współczuję straty pieska... To ten słodki szczeniaczek yorka? Co mu się stało?. Norka sposób z owijaniem na noc nie podziałał, bo budziła się jeszcze częściej 🤣 Za to już dawno stosuję w dzień i wtedy razem z piłką działa świetnie... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||
|
|
|
|
#2597 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Czytam aktualnie " chemię śmierci", okropnie wciąga.. Wczoraj nie mogłam się oderwać.. Tak to ten szczeniak w sobotę nie mógł usiedziec na miejscu a w niedzielę od 5 rano jeździli po weterynarzach i kiedy już miało być lepiej, pies przestał reagować na cokolwiek i prawdopodobnie stracili go w samochodzie, już nie zdarzyli dojechać. Maly miał zapalenie płuc, podobno sprawa genetyczna. Bardzo to przeżyli mimo, że mieli go tylko 3 tygodnie. A hodowca olał ich kompletnie, zaczął sypać kur**** co go to interesuje. Teraz już psa nie chcą, ale tak zawsze mówi się po staracie. My już po drugim karmieniu ale młody jakoś nie może zasnąć, a dzisiaj mamy wizytę u neurologa zobaczymy co powie na te napięcie. Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#2598 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry. My chyba już wstaliśmy
wczorajszej nocy łącznie spałam ze dwie godziny, dzisiaj więcej ale jeszcze mi mało, chociaż dwie godzinki jeszcze chcę...Wczoraj przyszedł nasz oball i jest szaleństwo i wojna, bo Ewce oczywiście też się podoba ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2599 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wypada jej co prawda ale coś tam ssie ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 06:52 ---------- Poprzedni post napisano o 06:48 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
|
#2600 |
|
Rozeznanie
|
My dzień zaczęliśmy o 6 dzisiaj, bo mąż ma wolne to zawsze dłużej pospi.. Dziewczyny jaka ja jestem dumna z mojego syna! Wczoraj mieliśmy dzień z mega postępem. Młody nauczył się przewracać z pleców na brzuszek i co mnie wczoraj rozczuliło kompletnie zaczął dotykać zabawek świadomie!
![]() Zaczęłam poszukiwać wczoraj maty albo puzzli piankowych ale jakoś na nic nie mogę się zdecydować.. A muszę coś kupić, bo teraz jak bażancik sie obraca to w momencie teleportuje się z maty na panele.. Mam pytanko czy wszystkie dzieci śmieją się już na głos? Mój jeszcze nie zaczął. Piszczy, krzyczy ale się nie śmieje.. Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2601 |
|
Zadomowienie
|
Mój jeszcze na głos się nie śmieje, piszczy też, gaworzy, dużo uśmiecha, ale śmiechu na głos brak
![]() Za to ostatnio zaczal przekładać sobie grzechotke z ręki do ręki. Ostatnie dwa dni gorsze spanie wstajeny po 6 i dziś w nocy już po 2 wzięlam go do łóżka bo inaczej nic bym nie pospala Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2602 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas ważą na golasa. Takie wazenie w ubraniu wydaje mi sie mocno niemiarodajne.
My dzisiaj mamy szczepienie i ide sama bo męża nie ma. Przezornie sie nie umaluje. Madziara musisz kupic oballa dla Ewki też jsk z mężem ?Cambria probuj roznych smoczkow, mogą niektore jej po prpstu nie pasować :/ Sandam gratki dla P za postepy ! Tez poszukuje teraz maty piankowej, i kupimy chyba taką najprostszą z allegro 180x180x1 jest za 39 zl chyba. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2603 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#2604 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie mamuśki
![]() Jestem " z Wami" od pierwszej części. Nie dało się Was nie polubić Summer ![]() Wrócę do tematu kup Mieliśmy zawsze dwie pod rząd raz na 7- 8-9 dni. Niby ok,ale widziałam,że jednak się męczył już po 3/4 dniach. Kupiłam osłonkę baby w kroplach, podaje 3 kropelki co drugi dzień i jest wielka poprawa,także to do przemyślenia dla Was A teraz pytania do Was. Czy decydujecie się na zakup nawilżacza powietrza? Para, ultradźwięki? I czy,któraś z Was ma piękną Sophie ? Promocja w smyku więc nie wiem czy warto,czy nie. Polowałam na grzybka z mombelli i nie udało się, kupiłam małpkę,ale nie jest tak mięciutka jak myślałam. Drewniane gryzaki odpadają, aż mam ciarki jak pomyślę o drewnianym patyczku z loda w buzi. Może jeszcze coś innego możecie polecić? Co do śmiechów to mój żółwik rozkręcony śmieje się w głos,ale trzeba go rozbawić u nas sprawdza się "góra dół" nie wiedzieć czemu, tzn np albo takie lulanie na rekach g-d albo tititi jak lezy na łóżku a ja z odległości np 1m pochylam się do noska. To u Nas pewniaki już od jakiegoś miesiąca. |
|
|
|
|
#2605 |
|
Raczkowanie
|
Hej hej! U nas od wczoraj trochę ciężej, niby skok dopiero za tydzień myśl być, ale może wcześniej się zaczął. Wczoraj mieliśmy zmiany z uśmiechu w podkówkę w mniej niż sekundę. I taki wielki straszny płacz z morzem łez ;(
Poza tym tak się zimno zrobiło. Myślałam że już będziemy się zawsze kisić w domu, ale znalazłam wczoraj jakąś większą kurtkę męża zawinelam młodego w chuście pod sweter i te kurtkę i poszliśmy. Dużo lepiej mi się zrobiło jak wyszliśmy z domu, ale trochę mnie przeraza wizja, że młody się zacznie wydzierać pod tymi wszystkimi warstwami, a ja na zimnie go przecież nie wyciągnę ![]() Mój mały się śmieje na głos, a raczej rży jak koń ale tylko i wyłącznie na widok swoich ukochanych papierowych gwiazdek, które wiszą na ścianie. Na nic innego, mama i tata moga stawać na głowie, a on nic. Tylko swoje gwiazdki tak kocha. Więc jakby ich w domu nie było, to by się jeszcze nie śmiał ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2606 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
my mamy Sophie, ale tę większą i jest zainteresowanie, szczególnie jak ją nacisnę ale na razie jest za duża chyba. Także na ten moment polecam tę mniejszą wersję ![]() Cytat:
![]() za nowe umiejętności! Staszkowi daleko, do takich obrótów - na razie ma opanowane przewroty z brzuszka na plecki, a z plecków to tylko tak na boki ![]() i też tak chwyta zabawki Dziękuję za polecenie inhalatorów na razie nic nie kupiłam, bo nie jest nam potrzebny
|
||
|
|
|
|
#2607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z mężem trochę lepiej, ostatnio wracaliśmy od teściów i zrobiliśmy sobię mega wycieczkę więc mieliśmy czas pogadać, on powiedział czego mu brakuje, ja- co mnie boli i mam nadzieję, że będzie lepiej. Teraz chyba dopiero zrozumiał, że jesteśmy na krawędzi, ja już mam dosyć i w każdej chwili może nas stracić. Następnego dnia po rozmowie napisał do niej, że dla niego jest i będzie tylko koleżanką z tym samym zamiłowaniem. Wczoraj jeszcze byliśmy z dzieciakami w takim małym muzeum transportu i kolejnictwa, Ewa szalała na widok pociągów, a Szymkowi głowa się urywała jak zobaczył samolot ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2608 |
|
Przyczajenie
|
emma
a czy masz porównanie w miękkości tej so-soft a z tą właśnie zwykłą 18cm? |
|
|
|
|
#2609 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Cytat:
![]() Cytat:
ja mam książkę 'moje dziecko nie chce jeść polecana w kilku źródłach ale jeszcze nie zabrałam się za lekturę ![]() Co ćwiczysz? Z yt czy samodzielnie? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Daj znac po wizycie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
My mamy nawilżacz ultradźwiękowy ![]() U nas drewniane gryzaki robią furorę ![]() A co do oballa to Wasze dzieciaki też chcą to gryźć i wkurzaja się jak nie mogą? Mogliby zrobić te przestrzenie tak by łatwo było to ugryźć bo teraz to jest u nas jedna wielka frustracja ;p Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||||
|
|
|
|
#2610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:01.

nasza mała dostała dużo pieniędzy - z mężem uważamy że to mega przesada ale co zrobić 

katastrofa. A w ciagu dnia spisz z nim??? 

muszę poczytać te nowe zalecenia...
Super przybiera! Świetna waga
Czytam aktualnie " chemię śmierci", okropnie wciąga.. Wczoraj nie mogłam się oderwać.. Tak to ten szczeniak w sobotę nie mógł usiedziec na miejscu a w niedzielę od 5 rano jeździli po weterynarzach i kiedy już miało być lepiej, pies przestał reagować na cokolwiek i prawdopodobnie stracili go w samochodzie, już nie zdarzyli dojechać. Maly miał zapalenie płuc, podobno sprawa genetyczna. Bardzo to przeżyli mimo, że mieli go tylko 3 tygodnie. A hodowca olał ich kompletnie, zaczął sypać kur**** co go to interesuje. Teraz już psa nie chcą, ale tak zawsze mówi się po staracie. My już po drugim karmieniu ale młody jakoś nie może zasnąć, a dzisiaj mamy wizytę u neurologa zobaczymy co powie na te napięcie.
wczorajszej nocy łącznie spałam ze dwie godziny, dzisiaj więcej ale jeszcze mi mało, chociaż dwie godzinki jeszcze chcę...
Mieliśmy zawsze dwie pod rząd raz na 7- 8-9 dni. Niby ok,ale widziałam,że jednak się męczył już po 3/4 dniach. Kupiłam osłonkę baby w kroplach, podaje 3 kropelki co drugi dzień i jest wielka poprawa,także to do przemyślenia dla Was 

Daj znac po wizycie