|
|
#3031 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Rozstanie z facetem XXXIX
Dziewczyny!
Wy mnie pewnie nie znacie, ale bylam kiedys jedna z Was. Udzielalam sie na tym watku (najbardziej w czesci XXXVII). Dokladnie rok i 10 miesiecy temu siedzialam przed komputerem w pracy i pisalam na tym watku. Moj trzyletni zwiazek rozpadl sie na kawalki, a w raz z nim moje serce. Umieralam z bolu, z tesknoty, z rozpaczy. Pamietam jak dzis ten dzien jak po raz pierwszy napisalam na tym watku i jak bardzo duzo wsparcia mi on dawal. To wszystko zaczelo sie 1/01/2017. Dzisiaj mamy 1/11/2018. Rok i 10 miesiecy. Naprawde nie wierze, ze od tamtego dnia tyle czasu minelo. Musialam zamknac ogromnie wazny rozdzial w moim zyciu, wyprowadzic sie z naszego mieszkania, pozegnac najwazniejszego mezczyzne, ktorego znalam, zaczac wszystko od nowa. Pamietam, ze kiedys jakas dziewczyna wypowiedziala sie na watku, ze wraca z dobrymi wiadomosciami po latach i ze chce nam przekazac, ze jest nadzieja! Ona byla juz kilka lat po rozstaniu i byla wreszcie szczesliwa, ulozyla sobie zycie na nowo i pisala po to, zebysmy mogly uwierzyc, ze DA SIE. Ja wtedy ledwo zylam, nie moglam funkcjonowac z rozpaczy i pamietam, ze obiecalam sobie, ze kiedys to JA BEDE TA DZIEWCZYNA. To ja wroce po latach na ten watek i powiem Wam, ze DA SIE. I o to wlasnie jestem ![]() Rowny rok i 10 miesiecy pozniej, wracam po to, zeby Wam powiedziec, ze jest nadzieja. Jest inna milosc i jest nowe zycie. Ono nie konczy sie wraz z koncem naszych zwiazkow. I co najwazniejsze, bijmy brawo dla tej drugiej milosci, nie pierwszej. Bo to dzieki niej wiemy, ze mozemy kochac na nowo! Nie jestem obecenie w zwiazku, ale od dwoch miesiecy spotykam sie z cudownym facetem, ktory jest doslownie mezczyzna moich marzen. Ma wszystkie te cechy, ktorych wlasnie szukalam. Jestem szczesliwa gdy jestem z nim, a co najwazniejsze jestem tez szczesliwa gdy jestem BEZ niego. Czuje sie wolna, czuje sie spokojna i niezalezna. Dziewczyny, jestem dziewczyna po studiach na jednym z najlepszych uniwersytetow na swiecie, pracuje w glownej siedzibie najwiekszego banku w Europie, mam wysokie stanowisko, jestem atrakcyjna, dobrze ubrana, zadbana. Nie bede sie wypowiadac na temat osobowosci czy piekna, bo to kwestia gustu, ale jestem kobieta, ktora nie moze narzekac na zainteresowanie. Po co to pisze? Po to, zeby Wam powiedziec, ze mimo tych cech bylam w kompletnie TOKSYCZNYM zwiazku. Wcale nie musialam w nim tkwic, ale robilam to przez lata. Mimo tego, ze jestem inteligentna kobieta i czulam, ze moj zwiazek jest toksyczny, to nie widzialam tego DOKLADNIE. Dopiero wyjscie z tego zwiazku i spojrzenie na wszystko z dalekiej perspektywy uswiadomilo mi, ze zylam tak naprawde w kompletnej patologii. Co wiecej, widze te same patterny w mojej rodzinie i wsrod innych ludzi. Toksyczne zwiazki calkowicie ograniczaja nasza zdolnosc rozrozniania dobra od zla, zacieramy granice, przekraczamy je co raz bardziej. Jesli mezczyzna Cie nie szanuje - to koniec, nawet jesli sama tego nie konczysz. Jesli mezczyzna podnosi na Ciebie glos, a co gorsza reke - to koniec, nawet jesli sama tego nie konczysz. Jesli mezczyzna wyzywa Cie, obraza - to koniec, nawet jesli sama tego nie konczysz. Jesli mezczyzna kategorycznie nie chce dziecka, a Ty o nim marzysz - to koniec, nawet jesli sama tego nie konczysz. Jesli mezczyzna zdradza Cie - to koniec, nawet jesli sama tego nie konczysz. Jesli mezczyzna wykorzystuje Cie, musisz go utrzymywac, albo wszystko robic w domu sama - to koniec, nawet jesli sama tego nie konczysz. Jesli mezczyzna slucha swoich rodzicow, a nie liczy sie z Twoim zdaniem - to koniec, nawet jesli sama tego nie konczysz. Dziewczyny, jeszcze bedziecie szczesliwe, ale pozwolcie sobie na to! Caluje Was wszystkie. Mayla
|
|
#3032 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3033 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie rób sobie wyrzutów. Zajmij sie sobą i daj czasowi czas. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Ah, to Ty! ![]() No kochana, chyba mialas czytać ten post w chwilach zwątpienia. Dobrze, ze go wygrzebalas. Nadal uważam tak samo, jak wtedy. Facet nie byl dla Ciebie. Po prostu. I żadnych życzeń na urodziny! Po co? Nie, to nie ożywi w nim żadnych uczuc. Gdyby je mial, to sam by o Ciebie walczyl. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3034 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3035 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie będzie latwo. Ale jak widzisz, dziewczyny ktore to przezyly piszą, ze sie da. Kazdy dochodzi do siebie w swoim tempie. Najwazniejsze to urwac DEFINITYWNIE kontakt. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3036 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3037 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny nie dzwońcie, nie błagajcie o kontakt, tym jeszcze pokazujecie, że nie dajecie rady bez nich. Mi bardzo pomaga to, że przez te 4 miesiące nie było kontaktu. Po jakimś czasie ex się zaciera. Jego twarz, głos... I to pomaga małymi kroczkami iść do przodu. A jak nadal inicjujecie kontakt to stoicie w miejscu i nie możecie pójść dalej. Szkoda marnować życie...
|
|
|
|
#3038 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3039 |
|
Zadomowienie
|
Wiem. Teraz jak o tym myślę to nawet byłoby to dziwne. 4 miesiace zero i nagle życzenia? Wariatka. Jeszcze gdybyśmy rozstali się w zgodzie, a on nawet nie potrafił spojrzeć mi w oczy i zerwać na żywo.
|
|
|
|
#3040 |
|
Wtajemniczenie
|
Postanowiłam, że nie będę już do niego dzwonić i pisać. Niech poczuje brak mojej osoby (choć wątpię). On ma z kim rozmawiać, pisać. On nie odczuwa pustki,a ja zostałam sama. Po 7 latach nie umiem sobie bez niego radzić, a jemu jest dobrze. Im więcej pisałam, tym bardziej mi to pokazywał...
---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- 4 miesiące...chciałabym być już w tym miejscu. Mój też nie zerwał na żywo, tylko w smsie po 7 latach.
|
#3041 |
|
Rozeznanie
|
@Cerveza_ ale po co Ty się z nim kontaktujesz?
I jak to sama? A przyjaciele, rodzina? @egocentryczna, nie ma się co oszukiwac.. na ogół te życzenia wysyla się z nadzieją na odnowienie kontaktu. Nie warto. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3042 |
|
DOOLARY12
|
Mój były się odezwał po 3 miesiącach od rozstania..... Jak rozumiecie tę wiadomość, bo ja sama mam mętlik???Witaj nie wiem po co pisze do ciebie ale jakoś zal mi się cię zrobiło jak przeczytałem te wiadomości od ciebie mam nadzieje ze już poradziłaś sobie i radzisz sobie jakoś w życiu mówiłaś ze masz propozycje wyjazdu mam nadzieje ze z niej skorzystałaś i jakoś ułożysz sobie życie.
|
|
|
|
#3043 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3044 |
|
Raczkowanie
|
Cześć, można do was dołączyć ??
Rozstałam się z facetem tydzień temu po ponad roku związku. On był i jest bardzo pogubiony i gdzieś się tego spodziewałam ale oczywiście nie chciałam do tego za wszelką cenę dopuścić. Powiedział, że bardzo mu na mnie zależy, że chciałby ze mną być ale nie potrafi i, że chciałby żebyśmy się przyjaźnili, utrzymywali ze sobą kontakt, bo bardzo mnie lubi i lubi ze mną rozmawiać itp. Ja się na to zgodziłam, bo wiele jemu zawdzięczam i z jednej strony chciałabym żeby był obecny w moim życiu, a z drugiej każda rozmowa z nim to od nowa rozrywanie mojego serca na kawałki ale jakoś nie umiem go tak po prostu wyrzucić ze swojego życia. Nie będę ukrywać, że ciągle coś do niego czuję i chyba cały czas mam nadzieję, że jeszcze to wszystko się ułoży i może kiedyś będziemy razem. To wszystko jest takie trudne |
|
|
|
#3045 |
|
Zakorzenienie
|
Ja radzę Ci zerwać kontakt, chociaż wiem jak to boli. My też byliśmy dla siebie najlepszymi przyjaciółmi i to przez dwa lata. Chciałabym wiedzieć co u niego, móc mu opowiedzieć co ja teraz robię... ale niestety, wiem, że to byłoby tylko pozornym ukojeniem ponieważ kontakt wywołałby znowu nadzieję. Może za pół roku czy rok będziemy potrafili normalnie gadać, teraz na to za wcześnie. Także też się zastanów
|
|
|
#3046 |
|
Raczkowanie
|
Cały czas o tym myślę
Już nawet nie mam siły płakać, najgorsze jest to że to on dzwoni do mnie kilka razy dziennie i rozmawiamy jakby się nic nie stało. Nie wiem czy wyrzucić to wszystko z siebie co do niego czuję czy siedzieć cicho. I to ciągłe uczucie, że już nigdy nie będzie dobrze i na pewno z nikim innym...
|
|
|
|
#3047 |
|
Raczkowanie
|
U mnie dzis mija równo miesiąc od rozstania. To jest ciężki dzień. To uświadamianie sobie, że mnie zostawił i układa sobie życie z kim innym. Nie mam ochoty podnieść się z łóżka od wczoraj. Eh...
|
|
|
#3048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz skupiłam się na sobie, mieszkam w mieście o którym zawsze marzyłam, jestem szczęśliwa Odzyskałam spokój ducha, swoją energię, optymizm i zgubione przez stres kilogramy (w sumie to szkoda, ale przynajmniej jest po co nosić stanik
|
|
#3049 |
|
Raczkowanie
|
Zazdroszczę wam tego optymizmu
Nawet nie wiecie jak ja czekam na ten dzień kiedy się obudzę i wreszcie będzie "w miarę" normalnie
|
|
|
|
#3050 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziś mam wielki dół. Mam wrażenie, że nic już mnie dobrego nie czeka. Tęsknię za nim i tak bym chciała, żeby wrócił. Nie odzywam się do niego od dwóch dni...pierwszy raz od siedmiu lat i krwawię. Dla mnie umarła jakaś część mnie i nawet leki nie pomagają. Nie śpię, jem tylko słodycze. Mam ochotę do niego jechać, prosić, błagać, a to takie upokarzające...nie zrobię tego, oczywiście, że nie, ale targają mną emocje. Nie dociera do mnie, że woli rozmawiać z dziewczyną z Internetu, aniżeli ze mną.
|
#3051 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3052 |
|
Wtajemniczenie
|
Tyle lat z nim spędziłam i póki co nie wierzę w happy end.
|
#3053 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3054 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety ja dzisiaj też dołek. Wczoraj jeszcze tu komuś radziłam, że zerwać kontakt, nie odzywać się, a dziś sama do niego napisałam. 18 dni od rozstania. Zapytałam tylko co tam, odpisał, spytał co u mnie a ja się poryczałam. Już myślałam, że mi przechodzi, bo nie chce mi się płakać, a jeden SMS i same łzy. Odpisałam mu, że się pogubiłam, wspomniałam o pewnej sytuacji, zadzwonił do mnie od razu, bo się zmartwil, mamy się dziś widzieć o tym pogadać... co ja robię...
|
|
|
#3055 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3056 |
|
Zakorzenienie
|
Bo stwierdził, że nie tylko jestem jego byłą, ale też przyjaciółką, dlatego się o mnie martwi. Nie wiem, i tak już przez same smsy płaczę i jestem rozwalona, więc spotkanie nic nie zmieni...
|
|
|
#3057 |
|
Raczkowanie
|
A u mnie się zj***ło. Mój ex ex jeszcze dwa dni temu pisał jak to chce mnie odzyskać i nie może się doczekać spotkania a dziś dowiedziałam się, że nie chce. Doszedł do wniosku, że za bardzo go zraniłam i nie chce znowu dużo stracić gdyby nam nie wyszło. Nie chce zostawić swojego rodzinnego miasta, bo dużo mu pomogli rodzice. Powiedział, że powinniśmy zostać na etapie znajomości. Wiecie co jet najgorsze? że zrozumiałam, że ja chcę tylko jego. Było źle bo obydwoje nie potrafiliśmy rozmawiać. Jak mi powiedział, że nie chce jednak to dotarło do mnie ile ja złego zrobiłam i jak ja jemu serce złamałam, kiedy odeszłam.
Ja to mam problemy
|
|
|
|
#3058 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3059 |
|
Zakorzenienie
|
Mimo wszystko chcę go zobaczyć
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3060 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:56.

Już nawet nie mam siły płakać, najgorsze jest to że to on dzwoni do mnie kilka razy dziennie i rozmawiamy jakby się nic nie stało. Nie wiem czy wyrzucić to wszystko z siebie co do niego czuję czy siedzieć cicho. I to ciągłe uczucie, że już nigdy nie będzie dobrze i na pewno z nikim innym...