yasminelle - wątek zbiorczy! - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Pokaż wyniki sondy: Przed braniem tabletek Yasminelle, z Twoją cerą:
były (małe lub duże) problemy, ale teraz jest jeszcze gorzej 13 7,88%
były (małe lub duże) problemy, ale teraz jest lepiej 48 29,09%
były (małe lub duże) problemy i nic się nie zmieniło 31 18,79%
nie było (mniejszych lub większych) problemów, ale teraz jest gorzej 6 3,64%
nie było (mniejszych lub większych) problemów, ale cera wygląda jeszcze ładniej 13 7,88%
nie było (mniejszych lub większych) problemów i nic się nie zmieniło 54 32,73%
Głosujący: 165. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-15, 21:19   #4831
Kronika
Raczkowanie

GG do Kronika
Cytat:
Napisane przez littlevenus Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny,
ostatnio pisałam,że przy drugim opakowaniu w 19 dniu dostałam plamień. To było przedwczoraj. Wczoraj również miałam te dziadowskie plamienia. A dziś? Dziś biorę 21 tabletkę i od rana mam miesiączkę normalną... nie wiem co jest. To plamieniem już nazwać nie można, to normalny okres. Mocny, czy tam obfity, jak to sie określa. Przeraża mnie myśl,że cos jest nie tak. Do mojej pani doktor bedę mogła pójsć dopiero w czwartek, bo dopiero wtedy przyjmuje. Nie wiem co robić. Dziś skończę opakowanie i przerwa do nastepnej soboty. Zobaczę jak sie "sprawy" potoczą... P.S. Najgorsze,że bardzo źle się czuję. Straaaasznie bolą mnie plecy u dołu i jajniki. Wziełam co prawda tabletkę,ale wiecznie działać nie będzie. Ehhh, tabsów mi sie zachciało, to teraz mam...
Zgadzam się z przedmówczynią, tylko spokój Cię uratuje...

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
My od razu na głęboką wodę,od pierwszej tabletki gumki poszły w kąt :P
Dokładnie tak...widać, nawet bariery psychiczne są do pokonania

Ty uczysz mnie, że miłość nie może łączyć się ze strachem

Теперь время к счастье

Edytowane przez jaga_2001
Czas edycji: 2008-08-25 o 15:31 Powód: Post pod postem. Istnieje opcja edycji/multicytatu, z której proszę korzystać!
Kronika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-15, 21:52   #4832
iskra984
Przyczajenie

Dot.: yasminelle - wątek zbiorczy!

brałam 6 opakowań yasminelle - bo nie mam okresu i jednocześnie trądzik dość duży - jak brałam okres był, piersi się powiększyły, nawet czuła się kobieco
ale
zrezygnowałam - nie potrzebuję antykoncepcji, nie chcę się oszukiwać że miesiąckzuję naturalnie - po prostu mam niedowagę
teraz po odstawieniu miesiączka sięnie pojawiła, pojawiają sięduże wykwity ropne
ale sięnie daję - postanowiłam walczyć o siebie w sobie - jestem wartościową młodą kobietą, chcę być sexy, chcę znaleźć faceta więc po cholerę mi "zastępniki" mnie
będe miała miesiączkę, nie będę miała trądziku i będę super!

Dziewczyny piszę do was wszystkich z apelem
STAŃCIE DZISIAJ PRZED LUSTREM, POPATRZCIE NA SIEBE I POWIEDZCIE "jestem super!!!!" UŚMIECHNIJCIE SIĘ DO SIEBIE I MRUGNIJCIE - odmrugam

nie ma kobiet brzydkich - operatorzy filmowi mówią, że są "tylko źle oświetlone" ja mówię - są tylko te, które nie wierzą w siebie i pokazują to całeu światu, podkreślają mówiąc o swoich niedoskonałościach

JESLI WIĘC NIE POTRAFICIE POWIEDZIEĆ SOBIE ŻE JESTEŚCIE SUPER, to przynajmniej przestańcie mówić innym, co z wami nie tak- zobaczycie
ludzie nie widzą naszych wad- ale słysz nasze słowa
iskra984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-15, 21:54   #4833
pani ćma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brasilianaa Pokaż wiadomość
a Wy po jakim okresie zrezygnowałyscie z gumki, jako dodtaku do tabletek??
od pierwszego seksu "tabletkowego" zrezygnowalismy z gumek i to byla najlepsza decyzja a kochalismy sie juz przy 5. tabletce

a ja w poniedzialek jade z TŻtem nad morze na tydzien i nie moge sie juz doczekac, taka jestem niewyzyta nic dziwnego, jak caly rok akademicki mieszkamy razem, a na wakacjach kazde u siebie w domu i jest mniej seksu na szczescie teraz nad morzem a od wrzesnia spowrotem razem w domku i codzienne zasypianie i budzenie sie razem

Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką.
Ale przynosi szacunek.
A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda.

65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 >
59 > 58 > 57> 56 > 52 ... > 49
pani ćma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-15, 22:17   #4834
andziuchna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iskra984 Pokaż wiadomość
brałam 6 opakowań yasminelle - bo nie mam okresu i jednocześnie trądzik dość duży - jak brałam okres był, piersi się powiększyły, nawet czuła się kobieco
ale
zrezygnowałam - nie potrzebuję antykoncepcji, nie chcę się oszukiwać że miesiąckzuję naturalnie - po prostu mam niedowagę
teraz po odstawieniu miesiączka sięnie pojawiła, pojawiają sięduże wykwity ropne
ale sięnie daję - postanowiłam walczyć o siebie w sobie - jestem wartościową młodą kobietą, chcę być sexy, chcę znaleźć faceta więc po cholerę mi "zastępniki" mnie

Dziewczyny piszę do was wszystkich z apelem
STAŃCIE DZISIAJ PRZED LUSTREM, POPATRZCIE NA SIEBE I POWIEDZCIE "jestem super!!!!" UŚMIECHNIJCIE SIĘ DO SIEBIE I MRUGNIJCIE - odmrugam

nie ma kobiet brzydkich - operatorzy filmowi mówią, że są "tylko źle oświetlone" ja mówię - są tylko te, które nie wierzą w siebie i pokazują to całeu światu, podkreślają mówiąc o swoich niedoskonałościach

JESLI WIĘC NIE POTRAFICIE POWIEDZIEĆ SOBIE ŻE JESTEŚCIE SUPER, to przynajmniej przestańcie mówić innym, co z wami nie tak- zobaczycie
ludzie nie widzą naszych wad- ale słysz nasze słowa
powodzenia!!

Cytat:
Napisane przez pani ćma Pokaż wiadomość
a ja w poniedzialek jade z TŻtem nad morze na tydzien i nie moge sie juz doczekac, taka jestem niewyzyta nic dziwnego, jak caly rok akademicki mieszkamy razem, a na wakacjach kazde u siebie w domu i jest mniej seksu na szczescie teraz nad morzem a od wrzesnia spowrotem razem w domku i codzienne zasypianie i budzenie sie razem
ehh lepiej mieszkac razem caly rok i miec rozlake na wakacjach niz odwrotnie ... baw sie dobrze nad morzem

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post61735726
andziuchna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-15, 22:30   #4835
littlevenus
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wdowa_po_leninie Pokaż wiadomość
możliwe, że yasminelle są po prostu dla Ciebie za słabe i nie trzymają Ci cyklu
spokojnie
Cytat:
Napisane przez Kronika Pokaż wiadomość
Zgadzam się z przedmówczynią, tylko spokój Cię uratuje...
Dziękuję dziewczyny za pociechę. Ale co to oznacza,że muszę zrezygnować z Y?? Czy z czasem to sie unormuje? Kurka, tego to w ulotce nie napisali... A, no i mam nadzieję,że pomimo tego "nietrzyania cyklu" skutecznosć antykoncepcji była zachowana...?? Bo sie zagalopowaliśmy, w końcu tabletki są po to, by pozbyć sie tych śmierdzących, lateksowych "pokrowców"....
Stary 2008-08-15, 22:35   #4836
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iskra984 Pokaż wiadomość
jestem wartościową młodą kobietą, chcę być sexy, chcę znaleźć faceta więc po cholerę mi "zastępniki" mnie
troszkę tego nie rozumiem.. u mnie tabletki nie miały żadnego wpływu na mój wygląd, na postrzeganie siebie

no ale, powodzenia

Cytat:
od pierwszego seksu "tabletkowego" zrezygnowalismy z gumek i to byla najlepsza decyzja a kochalismy sie juz przy 5. tabletce

ojjj będzie się działo :P
miłego :P

ja dziś z TŻ sama w domku na noc :P

Cytat:
Dziękuję dziewczyny za pociechę. Ale co to oznacza,że muszę zrezygnować z Y?? Czy z czasem to sie unormuje? Kurka, tego to w ulotce nie napisali... A, no i mam nadzieję,że pomimo tego "nietrzyania cyklu" skutecznosć antykoncepcji była zachowana...?? Bo sie zagalopowaliśmy, w końcu tabletki są po to, by pozbyć sie tych śmierdzących, lateksowych "pokrowców"....
hmm czy będziesz musiała zrezygnować? jeśli się okaże, że to faktycznie to - tak będzie chyba lepiej dla Ciebie.. bo co to za przyjemność, że tabsy nie trzymają Ci cyklu i krwawisz wtedy kiedy nie powinnaś?
a okaże się po 3 pierwszych opakowaniach (bo teoretycznie tylko wtedy mogą zdarzyć się takie wybryki- tzn DO 3 opakowania- później powinno być ok- jeśli nie będzie- radzę wybrać się do gina)
a co do zabezpieczenia - to wszystko jest ok mimo iż mogą być za słabe to działanie antykoncepcyjne mają tak czy siak

wdowa_po_leninie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-16, 08:30   #4837
agiiis
Raczkowanie

GG do agiiis

Cytat:
Napisane przez Brasilianaa Pokaż wiadomość
eh.. kiedys sobie obiecałam ze moj pierwszy raz to ma byc przyjemnosc a nie ze facet bedzie "wtykał" we mnie jakas folie-czyli dokładnie to co powiedziałyscie, ale jednak moja psychika chyba nie ogranie tego... strach jest wiekszy ;P
a Wy po jakim okresie zrezygnowałyscie z gumki, jako dodtaku do tabletek??
i takw ogole to wiem ze tabletki to najlepsza metoda ale jednak wskaznik Pearla wynosi 0,1 i nawet to mnie powstrzymuje ;P
pozdrawiam i dzieki za odp )

Od razu Po to biorę tabletki, żeby nie używać gumek I od razu jest lepieeeeej)) hehehe

A w poniedziałek rano wylot do Bułgarii z TŻem ))) Już się nie mogę doczekać, ahhhh))) Czas się wyżyć choć troszkę
Całe 10 dni i nocy razem... Daleeeej, niech już będzie poniedziałek bo oszaleje;P
Stary 2008-08-16, 08:39   #4838
littlevenus
Raczkowanie

Cytat:

Hmm czy będziesz musiała zrezygnować? jeśli się okaże, że to faktycznie to - tak będzie chyba lepiej dla Ciebie.. bo co to za przyjemność, że tabsy nie trzymają Ci cyklu i krwawisz wtedy kiedy nie powinnaś?
a okaże się po 3 pierwszych opakowaniach (bo teoretycznie tylko wtedy mogą zdarzyć się takie wybryki- tzn DO 3 opakowania- później powinno być ok- jeśli nie będzie- radzę wybrać się do gina)
a co do zabezpieczenia - to wszystko jest ok mimo iż mogą być za słabe to działanie antykoncepcyjne mają tak czy siak
Dziękuję ci za odpowiedź Ufff, ulżyło mi z tym zachowaniem antykoncepcji... Pół nocy o tym myślałam. To moje pierwsze tabsy, dlatego mam metlik w głowie i mnóstwo pytań. A że mieszkam w małej mieścinie, gdzie lekarz ginekolog przyjeżdża okazjonalnie, raz w tygodniu, to i nerwów pełno- bo nie mam z kim o tym porozmawiać. Nie wiem, czy skoro za wcześnie dostałam miesiączkę, to teraz w 7-dniowej przerwie będzie sie on ciągnął cały tydzień, bo teoretycznie jest to czas na krwawienie z odstawienia. No, ale czas pokaże. W czwartek pójdę jednak do tej lekarki, pogadam sobie i zawsze bedę miała wewnętrzny spokój. I mam nadzieję,że mój organizm przestanie wariować. Y mają najmniejszą dawkę hormonu i chciałabym je brać nadal. Inne mogłyby spowodować tycie (no wstrzymywanie wody) a tego bardzo bym nie chciała. Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za odpowiedzi!
Stary 2008-08-16, 08:53   #4839
pani ćma
Zakorzenienie

Cytat:
ojjj będzie się działo :P
miłego :P

ja dziś z TŻ sama w domku na noc :P
Cytat:
Napisane przez andziuchna Pokaż wiadomość
ehh lepiej mieszkac razem caly rok i miec rozlake na wakacjach niz odwrotnie ... baw sie dobrze nad morzem
co prawda to prawda, ale jak sie przyzwyczaisz to ciezko pozniej sie mieszka osobno i "nie dziekuje" dziewczyny, zeby nie zapeszyc bo ten wyjazd musi nam sie udac, bo to pierwszy i ostatni na tych wakacjach

littlevenus - wdowa po leninie napisala ci cala prawde, ale jak masz mozliwosc to skonsultuj sie z lekarzem - jak to mowia, od przybytku glowa nie boli

Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką.
Ale przynosi szacunek.
A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda.

65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 >
59 > 58 > 57> 56 > 52 ... > 49
pani ćma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-16, 11:41   #4840
Kronika
Raczkowanie

GG do Kronika

4 dzień z yasminelle...jak na razie tylko te bóle głowy, ale da się przeżyć mniejszy apetyt co akurat cieszy libido nie spadło, a może nawet większe (?) chociaż nie wiem czy da się bardziej...no i 4 dzień okresu-normalnie już by było prawie po, ale dziś występują jeszcze plamienia-nie wiem zobaczymy czy przejdzie do wieczora...ogólnie jestem zadowolona, ale nie zapeszam

Теперь время к счастье

Stary 2008-08-16, 12:11   #4841
moooniaaaa
Zakorzenienie

Nie za bardzo wiem do czego miał być post Iskry984 ...
Może ktoś mi wytłumaczy?:P
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-16, 12:17   #4842
Kronika
Raczkowanie

GG do Kronika

Cytat:
Ja się wolałam nie odzywać, bo zdaję sobie sprawę, że mózg studenta nie funkcjonuje w okresie letnim
a tak poważnie, to chyba po prostu Iskra chciała podbudować nas, a przy okazji siebie-tak mi się wydaje.

Теперь время к счастье

Stary 2008-08-16, 12:24   #4843
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
ja właśnie też nie rozumiem :P

Stary 2008-08-16, 12:34   #4844
Kronika
Raczkowanie

GG do Kronika

Cytat:
ja właśnie też nie rozumiem :P

Może po prostu chciała coś z siebie wyrzucić, a że dotyczyło to po części antykoncepcji zrobiła to tutaj...tylko, że to mi zabrzmiało (nie chce nikogo urazić) jak słowa dziewczyny, która chce wyjść bądź wyszła z choroby...:|

Теперь время к счастье

Stary 2008-08-16, 12:47   #4845
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Może po prostu chciała coś z siebie wyrzucić, a że dotyczyło to po części antykoncepcji zrobiła to tutaj...tylko, że to mi zabrzmiało (nie chce nikogo urazić) jak słowa dziewczyny, która chce wyjść bądź wyszła z choroby...:|
no właśnie dosyć dziwnie to zabrzmiało..

ja to po części zrozumiałam tak jakbyśmy my brały tabletki po to, żeby być bardziej sexy i bardziej podobać się sobie.. yhhyyyym

ej, TŻ nie dał mi spać dziś w nocy

Stary 2008-08-16, 12:52   #4846
Kronika
Raczkowanie

GG do Kronika

Cytat:
no właśnie dosyć dziwnie to zabrzmiało..

ja to po części zrozumiałam tak jakbyśmy my brały tabletki po to, żeby być bardziej sexy i bardziej podobać się sobie.. yhhyyyym

ej, TŻ nie dał mi spać dziś w nocy
Nie wiem mi podleciało anoreksją etc, że nie warto się upiększać, bo każda z nas jest piękna...przepraszam jeszcze raz, jeśli kogoś uraziłam-nie to moim zamiarem po prostu dyskutujemy

To u mnie będzie dziś odwrotnie ja nie dam spać mojemu TŻ, bo już mnie "roznosi"-masakra

Теперь время к счастье

Stary 2008-08-16, 14:33   #4847
vivianka
Przyczajenie

Cytat:
moim skromnym zdaniem ona czuje sie kobieco jak ma okres...ja czuje sie wtedy raczej jak wrak kobiety powiedziałabym, że poczucie kobiecości zależy bardziej od biustu, bo to właściwie nasz atrybut... ale cóż, każdy ma prawo do własnego zdania a napisała tak, bo nie chce sie oszukiwac w tej sprawie, to tak jakby sie miało rozmiar a, ale nosiło push-upy, żeby wyglądało na d... jednak natury nic nie zastąpi
vivianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-16, 14:44   #4848
Kronika
Raczkowanie

GG do Kronika

Cytat:
Napisane przez vivianka Pokaż wiadomość

moim skromnym zdaniem ona czuje sie kobieco jak ma okres...ja czuje sie wtedy raczej jak wrak kobiety powiedziałabym, że poczucie kobiecości zależy bardziej od biustu, bo to właściwie nasz atrybut... ale cóż, każdy ma prawo do własnego zdania a napisała tak, bo nie chce sie oszukiwac w tej sprawie, to tak jakby sie miało rozmiar a, ale nosiło push-upy, żeby wyglądało na d... jednak natury nic nie zastąpi
Z tego co pamiętam to ona coś pisała o tym, że właśnie chce okres, ale nie wywołany tabletkami, bo natury nie zastąpi.

Теперь время к счастье

Stary 2008-08-16, 17:25   #4849
olusiabrodnica
Raczkowanie

kochane koleżanki.biore tabletki ok 8 rano.wczoraj około 3 w nocy wymiotowałam bo zatrułam sie jakąs potrawą,rano wzielam tabletke normalnie o 8 czy powinna uwazac?nie zazyłam dodatkowej tabletki bo niemam dodatkowego poakowania.dodam jeszcze ze to 1 tydzien nowego opakowania (4tableka)nie liczac dzisiejszej.czy moja ochrona jest zmniejszona??
Stary 2008-08-16, 17:39   #4850
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olusiabrodnica Pokaż wiadomość
kochane koleżanki.biore tabletki ok 8 rano.wczoraj około 3 w nocy wymiotowałam bo zatrułam sie jakąs potrawą,rano wzielam tabletke normalnie o 8 czy powinna uwazac?nie zazyłam dodatkowej tabletki bo niemam dodatkowego poakowania.dodam jeszcze ze to 1 tydzien nowego opakowania (4tableka)nie liczac dzisiejszej.czy moja ochrona jest zmniejszona??
hmmm no ale przecież wymiotowałaś przed wzięciem tabletki więc czemu masz uważać?
przecież wymioty są niebezpieczne tylko wtedy gdy wystąpią 4 godziny od zażycia tabletki..
w ulotce jest to ładnie opisane ;>

Stary 2008-08-16, 19:34   #4851
littlevenus
Raczkowanie

Cytat:

littlevenus - wdowa po leninie napisala ci cala prawde, ale jak masz mozliwosc to skonsultuj sie z lekarzem - jak to mowia, od przybytku glowa nie boli
Dziękuję W czwartek pójdę do mojej lekarki. Pogadam i będę miała czyste sumienie Muszę sie jeszcze wiele nauczyć, antykoncepcja to faktycznie świadomy wybór dojrzałej kobiety. Odkąd biorę tabletki, zaczęłam obserwować uważnie swoje cykle, notować co trzeba. Myślę,że to pomoże mi to wszystko ogarnąć Pozdrawiam serdecznie!
Stary 2008-08-16, 20:07   #4852
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję W czwartek pójdę do mojej lekarki. Pogadam i będę miała czyste sumienie Muszę sie jeszcze wiele nauczyć, antykoncepcja to faktycznie świadomy wybór dojrzałej kobiety. Odkąd biorę tabletki, zaczęłam obserwować uważnie swoje cykle, notować co trzeba. Myślę,że to pomoże mi to wszystko ogarnąć Pozdrawiam serdecznie!
ale obserwowanie swoich cyklów w czasie przyjmowania tabletek niczego Ci nie da
przecież to sztuczny cykl wszystkie dni niepłodne..

po odstawieniu tabsów w niczym Ci to nie pomoże

Stary 2008-08-16, 23:03   #4853
antoinettee
Zadomowienie

Czesc dziewczynki. Jestem w trakcie brania 12 tabletki. Mam straszne plamienie. Niby to nie krew, a moze i krew ale taka ciemna, brązowa, ale jak dzis wsadzilam tampona to byl caly mokry (sorry, za szczegóły) Powiedzcie czy to normalne? Wiem, ze na poczatku mozna plamic, ale tak sporo tez?
Stary 2008-08-16, 23:05   #4854
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Czesc dziewczynki. Jestem w trakcie brania 12 tabletki. Mam straszne plamienie. Niby to nie krew, a moze i krew ale taka ciemna, brązowa, ale jak dzis wsadzilam tampona to byl caly mokry (sorry, za szczegóły) Powiedzcie czy to normalne? Wiem, ze na poczatku mozna plamic, ale tak sporo tez?
jedna ma większe plamienia, druga mniejsze :P
ciężko powiedzieć w sumie

Stary 2008-08-16, 23:06   #4855
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
jak najbardziej....
ja przy poprzednich tabl przy pierwszym opakowaniu plamiłam prawie cały miesiac...przez pierwsze 2 tyg byl to praktycznie normalny okres-potem dopiero sie zmniejszylo i przy drugim opakowaniu nie bylo juz wcale...Jednak jesli bedzie sie to dluzej niz 3 op utrzymywac to powinnas isc do lekarza...
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-17, 00:27   #4856
antoinettee
Zadomowienie

Dzieki dziewczyny. W tym tygodniu i tak przejde sie do ginekologa po tabletki bo wyjezdzam to sie spytam. Buziaki.
Stary 2008-08-17, 09:48   #4857
Kronika
Raczkowanie

GG do Kronika

Dziewczyny...4 tabletka i pierwszy seksik bez prezerwatywy....warto oj warto-bosko

Теперь время к счастье

Stary 2008-08-17, 11:21   #4858
muchalucha1
Raczkowanie

Drogie Wizażanki, mam do Was pytanie.
Biorę Yasminelle od trzech miesięcy (teraz jestem przy 3. opakowaniu). Zauważyłam, że od jakichś dwóch-trzech tygodni na moim ciele widać żyły. Szczególnie na udach po zewnętrznej stronie nad kolanami, także troszkę na przedramionach i parę żył na klatce piersiowej. Na łydkach nie widać. Czy jest to powód do zmartwień i obaw? Nie są w ogóle wystające, po prostu są widoczne (jako niebieskawe smugi pod skórą). Czasem jest ich więcej, czasem mniej. Myślałam, że to zależy od temperatury otoczenia, ale teraz jest chłodno i żyły dalej widać.
Czy może to być wynikiem tego, że mało piję? Czy to może być oznaką braku witamin, magnezu?
Nie wiem, czy z takich żył mogą wykształcić się żylaki. Tego się boję. Żylaki u mnie w rodzinie miała chyba tylko babcia. Ciśnienie mam w porządku, nie palę, nie mogę znaleźć innych przyczyn tego, że żyły są widoczne.
Oprócz tego na początku każdego opakowania przez parę dni mam zły humor, jestem smutna i płaczliwa, potem przechodzi jak ręką odjął. Czy te żyły i zmiany humoru mogą być niebezpieczne i można uznać je za powód zmiany tabletek? Nie chciałabym zmieniać Yasminelle na inne, bo obawiam się poważniejszych skutków ubocznych związanych z większą dawką hormonów.
Proszę o odpowiedź
muchalucha1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-17, 11:23   #4859
_Emi_
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny...4 tabletka i pierwszy seksik bez prezerwatywy....warto oj warto-bosko
Pewnie,że warto.
_Emi_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-17, 12:08   #4860
olusiabrodnica
Raczkowanie

Smile Dot.: yasminelle - wątek zbiorczy!

Cytat:
hmmm no ale przecież wymiotowałaś przed wzięciem tabletki więc czemu masz uważać?
przecież wymioty są niebezpieczne tylko wtedy gdy wystąpią 4 godziny od zażycia tabletki..
w ulotce jest to ładnie opisane ;>

Dziękuje,czytałąm ulotke ale miałam stracha.naszczęscie zatrucie wyleczone

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości