|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
| Pokaż wyniki sondy: Przed braniem tabletek Yasminelle, z Twoją cerą: | |||
| były (małe lub duże) problemy, ale teraz jest jeszcze gorzej |
|
13 | 7,88% |
| były (małe lub duże) problemy, ale teraz jest lepiej |
|
48 | 29,09% |
| były (małe lub duże) problemy i nic się nie zmieniło |
|
31 | 18,79% |
| nie było (mniejszych lub większych) problemów, ale teraz jest gorzej |
|
6 | 3,64% |
| nie było (mniejszych lub większych) problemów, ale cera wygląda jeszcze ładniej |
|
13 | 7,88% |
| nie było (mniejszych lub większych) problemów i nic się nie zmieniło |
|
54 | 32,73% |
| Głosujący: 165. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4831 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Теперь время к счастье Edytowane przez jaga_2001 Czas edycji: 2008-08-25 o 15:31 Powód: Post pod postem. Istnieje opcja edycji/multicytatu, z której proszę korzystać! |
||
|
|
|
#4832 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: yasminelle - wątek zbiorczy!
brałam 6 opakowań yasminelle - bo nie mam okresu i jednocześnie trądzik dość duży - jak brałam okres był, piersi się powiększyły, nawet czuła się kobieco
ale zrezygnowałam - nie potrzebuję antykoncepcji, nie chcę się oszukiwać że miesiąckzuję naturalnie - po prostu mam niedowagę teraz po odstawieniu miesiączka sięnie pojawiła, pojawiają sięduże wykwity ropne ale sięnie daję - postanowiłam walczyć o siebie w sobie - jestem wartościową młodą kobietą, chcę być sexy, chcę znaleźć faceta więc po cholerę mi "zastępniki" mnie będe miała miesiączkę, nie będę miała trądziku i będę super! Dziewczyny piszę do was wszystkich z apelem STAŃCIE DZISIAJ PRZED LUSTREM, POPATRZCIE NA SIEBE I POWIEDZCIE "jestem super!!!!" UŚMIECHNIJCIE SIĘ DO SIEBIE I MRUGNIJCIE - odmrugam nie ma kobiet brzydkich - operatorzy filmowi mówią, że są "tylko źle oświetlone" ja mówię - są tylko te, które nie wierzą w siebie i pokazują to całeu światu, podkreślają mówiąc o swoich niedoskonałościachJESLI WIĘC NIE POTRAFICIE POWIEDZIEĆ SOBIE ŻE JESTEŚCIE SUPER, to przynajmniej przestańcie mówić innym, co z wami nie tak- zobaczycie ludzie nie widzą naszych wad- ale słysz nasze słowa |
|
|
|
#4833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a kochalismy sie juz przy 5. tabletce ![]() a ja w poniedzialek jade z TŻtem nad morze na tydzien i nie moge sie juz doczekac, taka jestem niewyzyta nic dziwnego, jak caly rok akademicki mieszkamy razem, a na wakacjach kazde u siebie w domu i jest mniej seksu na szczescie teraz nad morzem a od wrzesnia spowrotem razem w domku i codzienne zasypianie i budzenie sie razem
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() |
|
|
|
|
#4834 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4835 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4836 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale, powodzenia Cytat:
miłego :P ja dziś z TŻ sama w domku na noc :P Cytat:
a okaże się po 3 pierwszych opakowaniach (bo teoretycznie tylko wtedy mogą zdarzyć się takie wybryki- tzn DO 3 opakowania- później powinno być ok- jeśli nie będzie- radzę wybrać się do gina )a co do zabezpieczenia - to wszystko jest ok mimo iż mogą być za słabe to działanie antykoncepcyjne mają tak czy siak
|
|||
|
|
|
#4837 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Od razu Po to biorę tabletki, żeby nie używać gumek I od razu jest lepieeeeej )) heheheA w poniedziałek rano wylot do Bułgarii z TŻem ))) Już się nie mogę doczekać, ahhhh ))) Czas się wyżyć choć troszkę Całe 10 dni i nocy razem... Daleeeej, niech już będzie poniedziałek bo oszaleje;P
|
|
#4838 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ufff, ulżyło mi z tym zachowaniem antykoncepcji... Pół nocy o tym myślałam. To moje pierwsze tabsy, dlatego mam metlik w głowie i mnóstwo pytań. A że mieszkam w małej mieścinie, gdzie lekarz ginekolog przyjeżdża okazjonalnie, raz w tygodniu, to i nerwów pełno- bo nie mam z kim o tym porozmawiać. Nie wiem, czy skoro za wcześnie dostałam miesiączkę, to teraz w 7-dniowej przerwie będzie sie on ciągnął cały tydzień, bo teoretycznie jest to czas na krwawienie z odstawienia. No, ale czas pokaże. W czwartek pójdę jednak do tej lekarki, pogadam sobie i zawsze bedę miała wewnętrzny spokój. I mam nadzieję,że mój organizm przestanie wariować. Y mają najmniejszą dawkę hormonu i chciałabym je brać nadal. Inne mogłyby spowodować tycie (no wstrzymywanie wody) a tego bardzo bym nie chciała. Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za odpowiedzi!
|
|
#4839 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i "nie dziekuje" dziewczyny, zeby nie zapeszyc bo ten wyjazd musi nam sie udac, bo to pierwszy i ostatni na tych wakacjach ![]() littlevenus - wdowa po leninie napisala ci cala prawde, ale jak masz mozliwosc to skonsultuj sie z lekarzem - jak to mowia, od przybytku glowa nie boli
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() |
||
|
|
|
#4840 |
|
Raczkowanie
|
4 dzień z yasminelle...jak na razie tylko te bóle głowy, ale da się przeżyć
mniejszy apetyt co akurat cieszy libido nie spadło, a może nawet większe (?) chociaż nie wiem czy da się bardziej...no i 4 dzień okresu-normalnie już by było prawie po, ale dziś występują jeszcze plamienia-nie wiem zobaczymy czy przejdzie do wieczora...ogólnie jestem zadowolona, ale nie zapeszam
|
|
#4841 |
|
Zakorzenienie
|
Nie za bardzo wiem do czego miał być post Iskry984 ...
Może ktoś mi wytłumaczy?:P |
|
|
|
#4842 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a tak poważnie, to chyba po prostu Iskra chciała podbudować nas, a przy okazji siebie-tak mi się wydaje.
|
|
|
#4843 |
|
Zakorzenienie
|
ja właśnie też nie rozumiem :P
|
|
|
|
#4844 |
|
Raczkowanie
|
Może po prostu chciała coś z siebie wyrzucić, a że dotyczyło to po części antykoncepcji zrobiła to tutaj...tylko, że to mi zabrzmiało (nie chce nikogo urazić) jak słowa dziewczyny, która chce wyjść bądź wyszła z choroby...:|
|
|
#4845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja to po części zrozumiałam tak jakbyśmy my brały tabletki po to, żeby być bardziej sexy i bardziej podobać się sobie.. yhhyyyym ![]() ej, TŻ nie dał mi spać dziś w nocy
|
|
|
|
|
#4846 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() To u mnie będzie dziś odwrotnie ja nie dam spać mojemu TŻ, bo już mnie "roznosi"-masakra
|
|
|
#4847 | |
|
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
powiedziałabym, że poczucie kobiecości zależy bardziej od biustu, bo to właściwie nasz atrybut... ale cóż, każdy ma prawo do własnego zdania a napisała tak, bo nie chce sie oszukiwac w tej sprawie, to tak jakby sie miało rozmiar a, ale nosiło push-upy, żeby wyglądało na d... jednak natury nic nie zastąpi
|
|
|
|
|
#4848 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#4849 |
|
Raczkowanie
|
kochane koleżanki.biore tabletki ok 8 rano.wczoraj około 3 w nocy wymiotowałam bo zatrułam sie jakąs potrawą,rano wzielam tabletke normalnie o 8 czy powinna uwazac?nie zazyłam dodatkowej tabletki bo niemam dodatkowego poakowania.dodam jeszcze ze to 1 tydzien nowego opakowania (4tableka)nie liczac dzisiejszej.czy moja ochrona jest zmniejszona??
|
|
#4850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przecież wymioty są niebezpieczne tylko wtedy gdy wystąpią 4 godziny od zażycia tabletki.. w ulotce jest to ładnie opisane ;> |
|
|
|
|
#4851 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W czwartek pójdę do mojej lekarki. Pogadam i będę miała czyste sumienie Muszę sie jeszcze wiele nauczyć, antykoncepcja to faktycznie świadomy wybór dojrzałej kobiety. Odkąd biorę tabletki, zaczęłam obserwować uważnie swoje cykle, notować co trzeba. Myślę,że to pomoże mi to wszystko ogarnąć Pozdrawiam serdecznie!
|
|
#4852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przecież to sztuczny cykl wszystkie dni niepłodne..po odstawieniu tabsów w niczym Ci to nie pomoże
|
|
|
|
|
#4853 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczynki. Jestem w trakcie brania 12 tabletki. Mam straszne plamienie. Niby to nie krew, a moze i krew ale taka ciemna, brązowa, ale jak dzis wsadzilam tampona to byl caly mokry (sorry, za szczegóły) Powiedzcie czy to normalne? Wiem, ze na poczatku mozna plamic, ale tak sporo tez?
|
#4854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciężko powiedzieć w sumie |
|
|
|
|
#4855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja przy poprzednich tabl przy pierwszym opakowaniu plamiłam prawie cały miesiac...przez pierwsze 2 tyg byl to praktycznie normalny okres-potem dopiero sie zmniejszylo i przy drugim opakowaniu nie bylo juz wcale...Jednak jesli bedzie sie to dluzej niz 3 op utrzymywac to powinnas isc do lekarza... |
|
|
|
|
#4856 |
|
Zadomowienie
|
Dzieki dziewczyny. W tym tygodniu i tak przejde sie do ginekologa po tabletki bo wyjezdzam to sie spytam. Buziaki.
|
#4857 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny...4 tabletka i pierwszy seksik bez prezerwatywy....warto oj warto-bosko
|
|
#4858 |
|
Raczkowanie
|
Drogie Wizażanki, mam do Was pytanie.
Biorę Yasminelle od trzech miesięcy (teraz jestem przy 3. opakowaniu). Zauważyłam, że od jakichś dwóch-trzech tygodni na moim ciele widać żyły. Szczególnie na udach po zewnętrznej stronie nad kolanami, także troszkę na przedramionach i parę żył na klatce piersiowej. Na łydkach nie widać. Czy jest to powód do zmartwień i obaw? Nie są w ogóle wystające, po prostu są widoczne (jako niebieskawe smugi pod skórą). Czasem jest ich więcej, czasem mniej. Myślałam, że to zależy od temperatury otoczenia, ale teraz jest chłodno i żyły dalej widać. Czy może to być wynikiem tego, że mało piję? Czy to może być oznaką braku witamin, magnezu?Nie wiem, czy z takich żył mogą wykształcić się żylaki. Tego się boję. Żylaki u mnie w rodzinie miała chyba tylko babcia. Ciśnienie mam w porządku, nie palę, nie mogę znaleźć innych przyczyn tego, że żyły są widoczne. Oprócz tego na początku każdego opakowania przez parę dni mam zły humor, jestem smutna i płaczliwa, potem przechodzi jak ręką odjął. Czy te żyły i zmiany humoru mogą być niebezpieczne i można uznać je za powód zmiany tabletek? Nie chciałabym zmieniać Yasminelle na inne, bo obawiam się poważniejszych skutków ubocznych związanych z większą dawką hormonów. Proszę o odpowiedź
|
|
|
|
#4859 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4860 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziękuje,czytałąm ulotke ale miałam stracha.naszczęscie zatrucie wyleczone
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:56.

nie wiem co jest. To plamieniem już nazwać nie można, to normalny okres. Mocny, czy tam obfity, jak to sie określa. Przeraża mnie myśl,że cos jest nie tak. Do mojej pani doktor bedę mogła pójsć dopiero w czwartek, bo dopiero wtedy przyjmuje. Nie wiem co robić. Dziś skończę opakowanie i przerwa do nastepnej soboty. Zobaczę jak sie "sprawy" potoczą... 

nic dziwnego, jak caly rok akademicki mieszkamy razem, a na wakacjach kazde u siebie w domu i jest mniej seksu 

Czy to może być oznaką braku witamin, magnezu?