|
|
#3061 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozstanie z facetem XXXIX
Nic nie będę sobie wyobrażała, bo u nas sytuacja jest jasna - powrót nie wchodzi w grę i oboje o tym wiemy. A chcę go zobaczyć, bo tęsknię, brakuje mi rozmów z nim...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3062 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3063 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3064 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tym bardziej,że tak jak pisałam sama w czymś takim tkwię. Fajnie jest się usłyszeć , pogadać ale to parę chwil radości,a później dwa razy większy dół.
|
|
|
|
|
#3065 |
|
Raczkowanie
|
Ja swojego ex nie widzę od dnia rozstania chociaż nieraz chciał się spotkać bo dawał warunki głupie że możemy wtedy do siebie wrócić . Dziś cieszę się że go już tak długo nie widzę bo dzięki temu nie cofałam się do tyłu tylko małymi krokami do przodu
|
|
|
|
#3066 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja niestety pękłam. Wytrzymałam dwa dni bez kontaktu i oczywiście napisałam. Idiotka ze mnie, bo on i tak ma mnie w d...i nie odpisze. Mam dzisiaj ogromnego doła.
|
#3067 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3068 |
|
Raczkowanie
|
Szczerze sama niewiem jak to zrobiłam serce krwawiło strasznie rozdzierało mnie od środka ale się nie dałam. Dziwię się że go tak kochałam i nie przystałam na warunek chociaż by tego że możemy wrócić jak odrazu zrobimy sobie dzieciaka i weźmiemy ślub .
Może dzięki właśnie takiej sile że go niewidzialam nie ruszyło mnie że po 4 miesiącach oświadczył się innej . Tzn może ruszyło ale nie sprowokowało do napisania do niego . Dlatego dobrze wam radzę nie piszcie nie kontaktujcie się a tym bardziej nie widujecie |
|
|
|
#3069 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chociaż wiem,że jeżeli ma być lepiej,a mi lżej to jedyne dobre wyjście
|
|
|
|
|
#3070 |
|
Raczkowanie
|
Jesteś pewna że między wami koniec i on niechce wrócić ? Jak tak to Zablokuj go gdzie się da nie spotykaj się z nim . Najgorsze jest jeszcze przed tobą okres żałoby po związku a żeby zacząć trzeba urwać kontakt a ty ciągle stoisz pośrodku i niewiesz w którą stronę iść . Tydzień to bardzo krociutko. Mój ex przez półtorej miesiąca dawał mi nadzieję wrócę nie wrócę wykończył mnie tym psychicznie i zniszczył do zera . Dopiero po pół roku zaczęłam dochodzić do siebie
|
|
|
|
#3071 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3072 |
|
Zakorzenienie
|
O ja nie mogę XDDDD co tu się odpierdziela dziewczyny.
Facet mnie zdradził, po ponad pół roku do mnie wypisuje czy się z nim spotkam ![]() ![]() ![]() ![]() Zawsze wiem czego chcę, czasem po prostu chcę nie wiadomo czego. |
|
|
|
#3073 |
|
Raczkowanie
|
Nie kumam myślałam że płaczesz a tak buźki uśmiechnięte ?! Cieszysz się że chce się spotkać ? Nie kojarzę twojej histori może coś więcej napisz 😉
|
|
|
|
#3074 |
|
Zakorzenienie
|
A coś ty, śmieszy mnie typ po prostu. Tyle czasu minęło, a on mi wyskakuje z propozycją spotkania? XDDDD
Zawsze wiem czego chcę, czasem po prostu chcę nie wiadomo czego. |
|
|
|
#3075 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny moje drogie
Oczywiście nikt Wam nie broni ani przyjaźnic się z exem, ani spotykac, ani tym bardziej rozmawiać. Nie mniej jednak pamiętajcie prosze, ze to oni Was zostawili- czyli krótko mówiąc, to ich uczucia wygasły. Oni są juz 'emocjonalnie wolni'. Do tego, w idealnej sytuacji jaką same im stwarzacie. Bo mogą miec ciastko i zjeść ciastko. Nie odczuwają w żaden sposób Waszego braku, bo jak mają go odczuwać skoro caly czas jesteście w ich życiu obecne? Dodatkowo, mogą chodzic na randki i poznawać inne kobiety bez wyrzutów sumienia, bo przeciez zakończyli zwiazki z Wami. Mają do tego prawo i NA PEWNO będą to robic. Prędzej czy później. Wy natomiast robicie sobie tylko nadzieje, cały czas w tym siedząc. Jeśli jeden czy drugi znajdzie sobie nową dziewczynę, to będzie bolalo tysiąc razy mocniej. Bo Wy ani o krok nie ruszylyscie do przodu. To, że oni pisza i dzwonią wcale nie znaczy, ze kochają. Gdyby kochali, nie byloby Was tutaj. To jest naprawdę proste, tylko my często po rozstaniu próbujemy zaklinac rzeczywistość. 'Bo moze kocha, ALE..' Nie. Nie ma zadnego ale. Albo sie kogos kocha, albo nie. Tutaj na forum jest mnóstwo historii dziewczyn, które staly 'po drugiej stronie barykady'. Które odeszły od facetów, bo ich nie kochaly. Mimo to, praktycznie wszystkie opisują to tak, ze bylo ciezko. Bo tez tęsknily, też mialy ochote sie odezwac czy spotkac. Bo to jest zupelnie normalne. Czlowiek się po prostu przyzwyczaja do drugiej osoby. Dlatego czasami rozstanie jest też ciężkie dla drugiej strony- tej porzucajacej. I bardzo prawdopodobne, ze u Waszych ex jest tak samo. Brakuje im Was jako ludzi.. bo dziala jeszcze przywiązanie. Pomyślcie o sobie, naprawdę. Im tylko ułatwiacie sprawe- bo majac z Wami kontakt, 'lagodniej' przechodzą przez to rozstanie. I powoli oswajaja sie z obecną sytuacja, bez ZADNYCH skutków ubocznych. Bo (przepraszam za określenie) nadal mają Was pod ręką. Sobie natomiast robicie niesamowitą krzywdę. Bo karmicie się nadzieją i nie dajecie sobie szansy na przeżycie żałoby. Zaczniecie ją prawdopodobnie dopiero wtedy, kiedy oni wejdą w nowe zwiazki. A wtedy bedzie niesamowicie ciezko sie pozbierac. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez InsaneLa Czas edycji: 2018-11-03 o 22:02 |
|
|
|
#3076 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dokładnie tak samo myślę.Dziewczyny to od was zależy jak szybko wyjdziecie z tego bólu |
|
|
|
|
#3077 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3078 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#3079 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się niestety z nim spotkałam... znaczy nie wiem czy niestety. Okaże się jutro czy złapie mnie podwójny dół czy nie. Niemniej u nas sytuacja jest nieco inna, ponieważ nie chodzi o powroty. Po prostu zawsze się wspieralismy i no nie wiem, chcieliśmy dogadać parę spraw.. nic nie jest proste :/
|
|
|
#3080 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Generalnie chodzi o to, ze Ty chcesz wrócić a on nie chce związku. Ale chce miec Ciebie jako koleżankę, bo czemu nie? @Smutnania taaaak wiem tez coś mnie tu trzyma i nie puszcza. Jak u Ciebie?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3081 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3082 |
|
Zakorzenienie
|
Ooo, teraz jeszcze na insta napisał
![]() ![]() Zawsze wiem czego chcę, czasem po prostu chcę nie wiadomo czego. |
|
|
|
#3083 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Napewno dużo lepiej umnie czasem mam dół że płacze jak głupia i strasznie tęsknię ale naszczescie szybko to mija . Najbardziej się boję nadchodzących świąt bo to poraz pierwszy od 10lat sama bez niego ale dam radę . Jeszcze dwa miesiące i minie umnie rok Boże jak ten czas szybko leci . Liczę że jak minie rok od rozstania to nie będę miała już takich myśli typu poraz pierwszy bez niego od rozstania bo już wszystkie święta uroczystości będę miała za sobą ;-). A u ciebie jak tam ? ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Ty zerwalas czy on ? Jak śmieszy cię to to znaczy że albo ci przeszło już albo łudzisz się nadzieja że może chce powrotu |
|
|
|
|
#3084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście chwilowo, na razie czuję się dobrze, ale wieczorem pewnie wybuchnie ;/
|
|
|
|
|
#3085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze wiem czego chcę, czasem po prostu chcę nie wiadomo czego. |
|
|
|
|
#3086 |
|
Rozeznanie
|
@Smutnania, jak napisałaś ze juz prawie rok minął, to pomyślałam 'o kurcze, szybko!'
A później uswiadomilam sobie, że i u mnie juz przeciez pol roku 'stuknelo'.. Jakos tak, nie wiem kiedy. Niby duzo, bo pamietam jak tutaj przyszlam po kilku dniach od rozstania.. a z drugiej strony co to jest pol roku wobec kilku lat tej historii. Czy rok wobec 10 lat u Ciebie..? No ale wazne, ze dajesz radę. U mnie podobnie w sumie- taka sinusoida. Raz wydaje mi się, ze przeszlo a za kilka dni dół jak stodoła. Nie jestem jeszcze emocjonalnie stabilna no ale wiem, ze kazdy dochodzi do siebie w swoim tempie także staram się nie patrzeć na kalendarz. Mam nadzieje, ze kiedyś to całkiem zniknie, tak po prostu.@bowszystkotoiluzja, skoro mówisz, że nie chcesz wrócić- w porządku. Chociaz wydaje mi sie, ze gdyby jego 'oswiecilo', gdyby zaczął sie starać, walczyć, chcial ratować ten związek to byś sie ugiela. I tez bys znalazla jakieś wytłumaczenie, ze u Was bedzie inaczej. Bo on naprawdę zrozumiał, docenil, żałuję. Moge sie mylic, ale sama wiesz, ze ciężko o zdrowy rozsądek, kiedy w gre wchodzą silne uczucia. Spotykając się z nim, tylko je dokarmiasz. Zresztą bylam w takiej sytuacji i wiem, ze na początku faktycznie czlowiek lepiej się czuje bo 'usmierzyl tęsknotę' a pozniej to wybucha i jest gorzej. To tak jak z uzaleznieniem- wzielas narkotyk, chwilowo jest lepiej a pozniej bedzie zjazd. Niestety, tak to dziala. I mysle, ze kazda dziewczyna która w takiej sytuacji byla to potwierdzi. No ale co ja Ci bede gadac sama musisz się o tym przekonac, ze ten kontakt będzie Cię tylko wykanczal. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3087 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiecie, co mnie najbardziej boli? To, że innej odpisuje, do innej dzwoni, a moje wiadomości są olewane. Z dnia na dzień przestał mieć potrzebę kontaktu ze mną po 7 latach. Nie jestem suką, ale chciałabym, żeby żałował tego i, żeby ta znajomość z neta wyszła mu bokiem. Wyidealizował sobie obraz obcej dziewczyny, a wiadomo, że zakazany owoc najlepiej smakuje.
|
#3088 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wolałabys zeby dzwonił i robil Ci nadzieje? A z tym, ze źle mu życzysz.. sorry, ale słabe to. Każdy ma prawo ułożyć sobie życie tak jak chce i z kim chce. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3089 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
RESET Edytowane przez Cerveza_ Czas edycji: 2018-11-04 o 13:24 |
|
|
|
|
#3090 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:15.

Chociaż wiem,że jeżeli ma być lepiej,a mi lżej to jedyne dobre wyjście

dokładnie tak samo myślę.
.
Oczywiście chwilowo, na razie czuję się dobrze, ale wieczorem pewnie wybuchnie ;/