|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniowki 2019 c
Listopadowa gratulacje!
Dzień dobry, wstaje ciemno, nie mogę się przezwyczaic do tej ciemności za oknem. Ubieram szlafork i robię sabie kawusie!
|
|
|
|
#1142 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniowki 2019 c
Dzień dobry
![]() Ja już w biurze, po wczorajszym dniu zastanawiam się dlaczego jeszcze nie jestem na L4.. ![]() Muszę chociaż jakiś tydzień zwolnienia sobie załatwić, bo mam chyba jakaś alergie na komputer.. Tylko włączę i automatycznie ból głowy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1143 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry! Uffff po wizycie wszystko ok! Mały wazy 150 g i był niegrzeczny - spierdzielal przed usg i wyszłam z gabinety umazana po pachy żelem
szyjka w porządku, w piątek jadę założyć pessar, póki jeszcze jest na czym! Bałam się strasznie bo pierwsza ciąże poroniłam, druga przeleżałam plackiem, bo w 16 tc miałam szyjkę 0,5 cm... wiec strach w tej ciąży od początku... ale mam nadzieję, ze już będzie dobrze!
|
#1144 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry! Wstalam z bolem glowy. Skonczyla sie cytryna i czosnek i cebula. A czuje ze cos mnie rozklada. Jeszcze corka po nocach nam sie budzi od choroby. "mama glodna" a potem tulenie sie do rana
tez idę zaraz zrobić kawę. Pozniej na spacer, mala pospi a ja sie poucze na lawce w parku bo zapowiadają 19 stopni A mam nerwa bo drugi dzien moge oplacic transakcji na ali a zalezy mi na czasie
|
|
|
|
#1145 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moja klusia w 18+4 ważyła 230g. Ciekawe ile przykoksuje do 22.11 Cytat:
![]() Cytat:
Jak miło się wyspać we własnym łóżku! Oprócz tego, że w środku nocy ktoś wywiercał dwie dziury. Wracam do żywych, czuję się dziś zdecydowanie lepiej, głowa przestała mnie boleć, ale to pewnie dlatego, że w końcu się ruszam. Synek nie odstępuje mnie na krok i ciągle się tuli. Wczoraj poszłam po niego do przedszkola, to bardzo się ucieszył. Pytał czy już wyzdrowiałam i gdzie mam tego dzidziusia :P Myślał, że to były te "3 dni w szpitalu". Najlepsze było jak chciał sprawdzić na aplikacji HiMommy co tam u dzidziusia. Nowy tydzień, a więc nowy rozmiar, tym razem narysowana połówka pomarańczy, na co mój synek mówi: "O kurczę! Dzidziuś jest wielkości pizzy!" |
|||
|
|
|
#1146 |
|
Zakorzenienie
|
Pestka dzięki! Corka chora ale tez nasiedzialam sie w poczekalni, gdzie przez te dwie godziny przebiło się tyle chorych dzieci. A nie wiem czy mala bedzie zdrowa bo ma kaszel i chrypę wiec pewnie na gardle jej cos dalej siedzi, katar wrócił. Tym razem jak bedzie trzeba iść do lekarza wysylam tz a ja zostaje w domu, niech z pracy sie zwalnia. A ja czuje ewidentnie oslabienie, bol kosci, temp.36.2
![]() Fajnie ze juz czujesz sie lepiej. Synek musi byc szczęśliwy ze mamusia w końcu w domu. My dzisiaj jedziemy ogladac bujaczek, lezaczek i moze kupimy. |
|
|
|
#1147 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja się tylko modlę, żeby młody nie złapał jakieś różyczki czy czegoś. Byle do wiosny!Nie wiem od czego dzisiaj zacząć. Czy odgruzować mieszkanie, czy pranie, czy paznokcie hmm... A może jeszcze będę robić NIC po prostu?
|
|
|
|
|
#1148 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
jakby faktycznie imię miało wpływ na zachowanie człowieka ![]() Cytat:
Cytat:
Mąż dziś zaprowadzał młodą do prrzedszkola i w połowie drogi zaczeła płakać i nie chciała isć (( biedna moja... po tej 2 tygodniowej chorobie nie może się przyzwyczaić
|
|
|
#1149 |
|
Zakorzenienie
|
Dorka nasza Natalka jest grzeczna, nie ma dzieci niegrzecznych przecież
Ma temperament i charakter ale nie mielismy z nią większych problemów procz spania. W sumie malo placzliwa, wesola i zawsze usmiechnieta. Teraz jakaś buntliwa sie zrobiła ale stawiam na chorobe albo bunt dwulataka nam sie zaczyna. Ale awantur na spacerach i w sklepach jeszcze nie robi ![]() ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Siedzialam godzine i szperałam w empiku i na allegro jakies kreatywne zabawki dla malej. Wszyscy pytaja co jej kupic. My nie lubimy plastkowych zabawek, bo mała sie tym nie bawi. I kurde znalazlam malowanki i naklejki i czytanki Binga a ona ma fioła na punkcie tej bajki Prezent od nas bedzie miala. Ale mam cala liste, po ciastoline, naklejki, gry dla maluszka. nawet nie wiedzialam ze robia juz gry dla takich malutkich dzieci. Szukalam jeszcze nozyczek i wycinanek ale dla tej kategori wiekowej nic nie znalazlam. Ostatnio zainteresowania corki idą w prace plastyczne i kreatywne, naklejki, kredki, ciagle chodzi, cos przekada uklkada, wklada jedno do drugiego, wyciaga mi papilotki, slomki z szafek, wrzua jakies smieci do nich, wezmie bidon i wode przelewa do nich
|
|
|
|
#1150 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mój synek jest wielkim fanem znów serii Tomek i przyjaciele. Do tej pory przy różnych okazjach kupowaliśmy jakiś pociąg z serii do kolekcji, ale chyba skończyły nam się już te tańsze ze strony Smyka. Stacjonarnie są już z nowej kolekcji, ale kosztują drugie tyle. Wpadłam na pomysł, żeby mu znaleźć zajezdnię Domkowo i upolowałam na OLX świetny zestaw, a nawet 2 w 1 w dobrej cenie Czekam na odzew od sprzedającego. W ogóle moje dziecko ma ok. 15 Tomków w różnych rozmiarach. Mówi do mnie dzisiaj: "Mamo, jak przyjedziesz po mnie, to weź Tomka, tego całego niebieskiego". Tak. Mhm. Ok, przekonałaś mnie
|
|
|
|
|
#1151 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
#1152 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja paznokcie mam dziś w planach
![]() Natalki są super, wiem to po sobie ![]() Czy spanie w 2 trymestrze też powinno przejść? Wczoraj spałam 12h, dziś 13. Przeraża mnie to ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1153 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W sumie mogłabym dalej spać... Dzień dobry ☺ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1154 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
(ale za to ryczałam przez pierwszy rok życia, mama się śmieje że się nawydzierałam na zapas na całe życie chyba )Cytat:
zawiozłam męża na lotnisko i już jak wracałam to mi się śpiąco zrobiło a spałam całą noc. Właśnie się kładę na drzemkę
|
|
#1155 |
|
Raczkowanie
|
Cześć
Gotuję rosół, na 15:00 do pracy, mam nadzieje, ze dłużej jak do 19:00 mi nie zejdzie.Natalia to bardzo ładne imię ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1156 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#1157 |
|
Raczkowanie
|
Natalie to łobuzy, wierzcie mi
|
|
|
|
#1158 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystko przeżywa. Ostatnio trochę wpada w histerię bo jak samym płaczem się nie kończy to leży na ziemi. Jak kucne obok to wstaje, przytula sie i uspokaja. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Cytat:
Cytat:
Ja wyszlam na spacer. Młoda śpi. Ja siedze na sloneczku. Ale w kościach mnie łamie. Głowa boli az wzielam paracetamol. Kupiłam sobie ten sambucol. Wiem ze slodzik i syf w składzie ale ma dobre opinie. Mam nadzieje ze pomoże. Do zielarskiego nie chciało mi się iść przez centrum miasta. Rossmanna miałam po drodze a jeszcze miałam kartę podarunkowa. Wykorzystałam juz cala. chyba przerzucam się na hebe. A do rosmna będę chodzić po alterre i babydream. Wzielam sobie jakiś nowy eko szampon a tak w ogóle pije syrop z cebuli ale się skończył i muszę dzisiaj TŻ wysłać na zakupy. Będę kolejny syrop robić. I juz wypilam prawie cały słoiczek pigwy. Od niedzieli Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Oj tam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#1159 |
|
Zakorzenienie
|
Przed chwilą kobieta w biedrze ustapila mi miejsca w kolejce!
![]() Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
#1160 |
|
Zakorzenienie
|
Pajka super, brawa dla tamtej pani! Mi dzisiaj sąsiadka wspomniała ze drugie nosze. Pytam się czy widać to mowi e tak. Ale myślę ze prędzej ludzie gadają
przecież ona mnie widzi tylko w kurtce wiec niemożliwe Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czytam właśnie na fb n takiej grupie ciazowej o opiece nad ciężarnymi w UK i włos mi się jezy na głowie. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
|
#1162 |
|
Rozeznanie
|
Ludzie to wiedza o nas więcej niż my same
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1163 |
|
Zadomowienie
|
Pajka, fajne uczucie, prawda?
![]() Ja też byłam, ale odstałam swoje Nawet jedna baba do mnie: wpuści mnie pani, bo ja mam tylko ziemniaki. Na co ja: a ja mam tylko mleko....Wogole codziennie pieszo chodzę na zakupy, a mam dobre 2 km w jedną stronę, ale stwierdziłam że nie mogę wszędzie tyłka wozić, więc na razie korzystam z pogody. I przy okazji się dotleniam trochę. Już sie nie mogę doczekać wjosny i spacerów z wózkiem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też się nie mogę doczekać spacerów wiosną przyjemne z pożytecznym- mam nadzieję, że wtedy też zgubie zbędne kilogramy po ciąży jejku jak ja na to czekam... te spacery z wózkiem ahhhWysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
|
#1165 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Też właśnie na to liczę, że schudnę dzięki spacerom ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
|
#1167 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pierwszy raz w życiu oparłam się na klaksonie. Zrobiłam zdjęcie tyłu i zadzwoniłam do centrali na niego naskarżyć, na co pani stwierdziła że nic mi nie może poradzić i może mu tylko zwrócić uwagę Dziady myślą, że mogą na drodze robić co im się podoba bo są taksówką. Guzik mnie obchodzi to, są przepisy ruchu drogowego takie same dla wszystkich
|
|
#1168 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
|
#1170 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:05.

ciemno, nie mogę się przezwyczaic do tej ciemności za oknem. Ubieram szlafork i robię sabie kawusie!

szyjka w porządku, w piątek jadę założyć pessar, póki jeszcze jest na czym! Bałam się strasznie bo pierwsza ciąże poroniłam, druga przeleżałam plackiem, bo w 16 tc miałam szyjkę 0,5 cm... wiec strach w tej ciąży od początku... ale mam nadzieję, ze już będzie dobrze!
a zalezy mi na czasie

Ja się tylko modlę, żeby młody nie złapał jakieś różyczki czy czegoś. Byle do wiosny!

jakby faktycznie imię miało wpływ na zachowanie człowieka
(( biedna moja... po tej 2 tygodniowej chorobie nie może się przyzwyczaić
26.08.2017

(ale za to ryczałam przez pierwszy rok życia, mama się śmieje że się nawydzierałam na zapas na całe życie chyba
wszystko przeżywa. Ostatnio trochę wpada w histerię bo jak samym płaczem się nie kończy to leży na ziemi. Jak kucne obok to wstaje, przytula sie i uspokaja.
a tak w ogóle pije syrop z cebuli ale się skończył i muszę dzisiaj TŻ wysłać na zakupy. Będę kolejny syrop robić. I juz wypilam prawie cały słoiczek pigwy. Od niedzieli 

Nawet jedna baba do mnie: wpuści mnie pani, bo ja mam tylko ziemniaki. Na co ja: a ja mam tylko mleko....
przyjemne z pożytecznym- mam nadzieję, że wtedy też zgubie zbędne kilogramy po ciąży
pierwszy raz w życiu oparłam się na klaksonie. Zrobiłam zdjęcie tyłu i zadzwoniłam do centrali na niego naskarżyć, na co pani stwierdziła że nic mi nie może poradzić i może mu tylko zwrócić uwagę