Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 cz.2 - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-11-06, 05:49   #1141
bejata440
Zakorzenienie

Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniowki 2019 c

Listopadowa gratulacje!

Dzień dobry, wstaje ciemno, nie mogę się przezwyczaic do tej ciemności za oknem. Ubieram szlafork i robię sabie kawusie!
Stary 2018-11-06, 07:47   #1142
fitelina
Rozeznanie

Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniowki 2019 c

Dzień dobry

Ja już w biurze, po wczorajszym dniu zastanawiam się dlaczego jeszcze nie jestem na L4..
Muszę chociaż jakiś tydzień zwolnienia sobie załatwić, bo mam chyba jakaś alergie na komputer.. Tylko włączę i automatycznie ból głowy

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
fitelina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-06, 08:10   #1143
Strobiluska
Zadomowienie

Dzień dobry! Uffff po wizycie wszystko ok! Mały wazy 150 g i był niegrzeczny - spierdzielal przed usg i wyszłam z gabinety umazana po pachy żelem szyjka w porządku, w piątek jadę założyć pessar, póki jeszcze jest na czym! Bałam się strasznie bo pierwsza ciąże poroniłam, druga przeleżałam plackiem, bo w 16 tc miałam szyjkę 0,5 cm... wiec strach w tej ciąży od początku... ale mam nadzieję, ze już będzie dobrze!

I proszę Cię Aniele Stróżu mój, nie mrugaj, bo wtedy sypie mi się życie...
Strobiluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-06, 08:27   #1144
Listopadowaa
Zakorzenienie

Dzien dobry! Wstalam z bolem glowy. Skonczyla sie cytryna i czosnek i cebula. A czuje ze cos mnie rozklada. Jeszcze corka po nocach nam sie budzi od choroby. "mama glodna" a potem tulenie sie do rana tez idę zaraz zrobić kawę. Pozniej na spacer, mala pospi a ja sie poucze na lawce w parku bo zapowiadają 19 stopni
A mam nerwa bo drugi dzien moge oplacic transakcji na ali a zalezy mi na czasie
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-06, 08:49   #1145
pestka_arbuza88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie. Wszystko dobrze i potwierdziło się, że będzie dziewczynka Ja juz sie zastanawiam jaka bedzie,, czy podobna do starszej i w ogóle

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

Dlugości nie znam, chociaz pytalam ale w koncu mi nie powiedzial, za to waga 255g.
O jacie super
Moja klusia w 18+4 ważyła 230g. Ciekawe ile przykoksuje do 22.11

Cytat:
Napisane przez Strobiluska Pokaż wiadomość
Dzień dobry! Uffff po wizycie wszystko ok! Mały wazy 150 g i był niegrzeczny - spierdzielal przed usg i wyszłam z gabinety umazana po pachy żelem szyjka w porządku, w piątek jadę założyć pessar, póki jeszcze jest na czym! Bałam się strasznie bo pierwsza ciąże poroniłam, druga przeleżałam plackiem, bo w 16 tc miałam szyjkę 0,5 cm... wiec strach w tej ciąży od początku... ale mam nadzieję, ze już będzie dobrze!
Super wieści Trzymam kciuki za resztę
Cytat:
Dzien dobry! Wstalam z bolem glowy. Skonczyla sie cytryna i czosnek i cebula. A czuje ze cos mnie rozklada. Jeszcze corka po nocach nam sie budzi od choroby. "mama glodna" a potem tulenie sie do rana tez idę zaraz zrobić kawę. Pozniej na spacer, mala pospi a ja sie poucze na lawce w parku bo zapowiadają 19 stopni
A mam nerwa bo drugi dzien moge oplacic transakcji na ali a zalezy mi na czasie
Oj pilnuj się. Nawet choroba dziecka może nam narobić kłopotów, tak jak u mnie. Zdrówka!

Jak miło się wyspać we własnym łóżku! Oprócz tego, że w środku nocy ktoś wywiercał dwie dziury.

Wracam do żywych, czuję się dziś zdecydowanie lepiej, głowa przestała mnie boleć, ale to pewnie dlatego, że w końcu się ruszam. Synek nie odstępuje mnie na krok i ciągle się tuli. Wczoraj poszłam po niego do przedszkola, to bardzo się ucieszył. Pytał czy już wyzdrowiałam i gdzie mam tego dzidziusia :P Myślał, że to były te "3 dni w szpitalu". Najlepsze było jak chciał sprawdzić na aplikacji HiMommy co tam u dzidziusia. Nowy tydzień, a więc nowy rozmiar, tym razem narysowana połówka pomarańczy, na co mój synek mówi: "O kurczę! Dzidziuś jest wielkości pizzy!"
pestka_arbuza88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-06, 08:54   #1146
Listopadowaa
Zakorzenienie

Pestka dzięki! Corka chora ale tez nasiedzialam sie w poczekalni, gdzie przez te dwie godziny przebiło się tyle chorych dzieci. A nie wiem czy mala bedzie zdrowa bo ma kaszel i chrypę wiec pewnie na gardle jej cos dalej siedzi, katar wrócił. Tym razem jak bedzie trzeba iść do lekarza wysylam tz a ja zostaje w domu, niech z pracy sie zwalnia. A ja czuje ewidentnie oslabienie, bol kosci, temp.36.2
Fajnie ze juz czujesz sie lepiej. Synek musi byc szczęśliwy ze mamusia w końcu w domu.

My dzisiaj jedziemy ogladac bujaczek, lezaczek i moze kupimy.
Stary 2018-11-06, 09:32   #1147
pestka_arbuza88
Raczkowanie

Cytat:
Pestka dzięki! Corka chora ale tez nasiedzialam sie w poczekalni, gdzie przez te dwie godziny przebiło się tyle chorych dzieci. A nie wiem czy mala bedzie zdrowa bo ma kaszel i chrypę wiec pewnie na gardle jej cos dalej siedzi, katar wrócił. Tym razem jak bedzie trzeba iść do lekarza wysylam tz a ja zostaje w domu, niech z pracy sie zwalnia. A ja czuje ewidentnie oslabienie, bol kosci, temp.36.2
Fajnie ze juz czujesz sie lepiej. Synek musi byc szczęśliwy ze mamusia w końcu w domu.

My dzisiaj jedziemy ogladac bujaczek, lezaczek i moze kupimy.
To trzymam kciuki, żeby nic wirusowego się nie przykleiło do Ciebie Ja się tylko modlę, żeby młody nie złapał jakieś różyczki czy czegoś. Byle do wiosny!

Nie wiem od czego dzisiaj zacząć. Czy odgruzować mieszkanie, czy pranie, czy paznokcie hmm... A może jeszcze będę robić NIC po prostu?
Stary 2018-11-06, 09:42   #1148
dorka607
Wtajemniczenie

Cytat:
Natalia

Cytat:
Napisane przez NuFCia Pokaż wiadomość
Moja siostra ma tak na imię
Cytat:
Napisane przez Strobiluska Pokaż wiadomość
I jak te Natalki? bo sporo osób mi mówi jakie te Natalie niegrzeczne jakby faktycznie imię miało wpływ na zachowanie człowieka
Cytat:
Napisane przez pestka_arbuza88 Pokaż wiadomość
O jacie super
Moja klusia w 18+4 ważyła 230g. Ciekawe ile przykoksuje do 22.11

Super wieści Trzymam kciuki za resztę

Oj pilnuj się. Nawet choroba dziecka może nam narobić kłopotów, tak jak u mnie. Zdrówka!

Jak miło się wyspać we własnym łóżku! Oprócz tego, że w środku nocy ktoś wywiercał dwie dziury.

Wracam do żywych, czuję się dziś zdecydowanie lepiej, głowa przestała mnie boleć, ale to pewnie dlatego, że w końcu się ruszam. Synek nie odstępuje mnie na krok i ciągle się tuli. Wczoraj poszłam po niego do przedszkola, to bardzo się ucieszył. Pytał czy już wyzdrowiałam i gdzie mam tego dzidziusia :P Myślał, że to były te "3 dni w szpitalu". Najlepsze było jak chciał sprawdzić na aplikacji HiMommy co tam u dzidziusia. Nowy tydzień, a więc nowy rozmiar, tym razem narysowana połówka pomarańczy, na co mój synek mówi: "O kurczę! Dzidziuś jest wielkości pizzy!"
Haha-słodziak
Cytat:
Napisane przez pestka_arbuza88 Pokaż wiadomość
To trzymam kciuki, żeby nic wirusowego się nie przykleiło do Ciebie Ja się tylko modlę, żeby młody nie złapał jakieś różyczki czy czegoś. Byle do wiosny!

Nie wiem od czego dzisiaj zacząć. Czy odgruzować mieszkanie, czy pranie, czy paznokcie hmm... A może jeszcze będę robić NIC po prostu?
No jak to co- paznokcie

Mąż dziś zaprowadzał młodą do prrzedszkola i w połowie drogi zaczeła płakać i nie chciała isć (( biedna moja... po tej 2 tygodniowej chorobie nie może się przyzwyczaić
że miłość można zobaczyć "

dorka607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-06, 10:02   #1149
Listopadowaa
Zakorzenienie

Dorka nasza Natalka jest grzeczna, nie ma dzieci niegrzecznych przecież Ma temperament i charakter ale nie mielismy z nią większych problemów procz spania. W sumie malo placzliwa, wesola i zawsze usmiechnieta. Teraz jakaś buntliwa sie zrobiła ale stawiam na chorobe albo bunt dwulataka nam sie zaczyna. Ale awantur na spacerach i w sklepach jeszcze nie robi

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Siedzialam godzine i szperałam w empiku i na allegro jakies kreatywne zabawki dla malej. Wszyscy pytaja co jej kupic. My nie lubimy plastkowych zabawek, bo mała sie tym nie bawi. I kurde znalazlam malowanki i naklejki i czytanki Binga a ona ma fioła na punkcie tej bajki Prezent od nas bedzie miala. Ale mam cala liste, po ciastoline, naklejki, gry dla maluszka. nawet nie wiedzialam ze robia juz gry dla takich malutkich dzieci. Szukalam jeszcze nozyczek i wycinanek ale dla tej kategori wiekowej nic nie znalazlam. Ostatnio zainteresowania corki idą w prace plastyczne i kreatywne, naklejki, kredki, ciagle chodzi, cos przekada uklkada, wklada jedno do drugiego, wyciaga mi papilotki, slomki z szafek, wrzua jakies smieci do nich, wezmie bidon i wode przelewa do nich
Stary 2018-11-06, 10:27   #1150
pestka_arbuza88
Raczkowanie

Cytat:
Siedzialam godzine i szperałam w empiku i na allegro jakies kreatywne zabawki dla malej. Wszyscy pytaja co jej kupic. My nie lubimy plastkowych zabawek, bo mała sie tym nie bawi. I kurde znalazlam malowanki i naklejki i czytanki Binga a ona ma fioła na punkcie tej bajki Prezent od nas bedzie miala. Ale mam cala liste, po ciastoline, naklejki, gry dla maluszka. nawet nie wiedzialam ze robia juz gry dla takich malutkich dzieci. Szukalam jeszcze nozyczek i wycinanek ale dla tej kategori wiekowej nic nie znalazlam. Ostatnio zainteresowania corki idą w prace plastyczne i kreatywne, naklejki, kredki, ciagle chodzi, cos przekada uklkada, wklada jedno do drugiego, wyciaga mi papilotki, slomki z szafek, wrzua jakies smieci do nich, wezmie bidon i wode przelewa do nich
Ja sobie uświadomiłam, że za miesiąc przybywa Mikołaj!

Mój synek jest wielkim fanem znów serii Tomek i przyjaciele. Do tej pory przy różnych okazjach kupowaliśmy jakiś pociąg z serii do kolekcji, ale chyba skończyły nam się już te tańsze ze strony Smyka. Stacjonarnie są już z nowej kolekcji, ale kosztują drugie tyle. Wpadłam na pomysł, żeby mu znaleźć zajezdnię Domkowo i upolowałam na OLX świetny zestaw, a nawet 2 w 1 w dobrej cenie Czekam na odzew od sprzedającego.
W ogóle moje dziecko ma ok. 15 Tomków w różnych rozmiarach. Mówi do mnie dzisiaj: "Mamo, jak przyjedziesz po mnie, to weź Tomka, tego całego niebieskiego". Tak. Mhm.

Cytat:
Napisane przez dorka607 Pokaż wiadomość

No jak to co- paznokcie

Ok, przekonałaś mnie
Stary 2018-11-06, 10:39   #1151
pajka03
Zakorzenienie

Dzień dobry

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

pajka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-06, 10:43   #1152
coco00
Wtajemniczenie

Ja paznokcie mam dziś w planach
Natalki są super, wiem to po sobie
Czy spanie w 2 trymestrze też powinno przejść? Wczoraj spałam 12h, dziś 13. Przeraża mnie to

coco00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-06, 11:46   #1153
Michacha1234
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez coco00 Pokaż wiadomość
Czy spanie w 2 trymestrze też powinno przejść? Wczoraj spałam 12h, dziś 13. Przeraża mnie to

No właśnie ja się przed chwilą obudziłam, a szłam spać jakoś 23:30. Także zaliczyłam również 12 h
W sumie mogłabym dalej spać...
Dzień dobry ☺

Michacha1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-06, 11:48   #1154
NuFCia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dorka607 Pokaż wiadomość
I jak te Natalki? bo sporo osób mi mówi jakie te Natalie niegrzeczne jakby faktycznie imię miało wpływ na zachowanie człowieka

Haha-słodziak

No jak to co- paznokcie

Mąż dziś zaprowadzał młodą do prrzedszkola i w połowie drogi zaczeła płakać i nie chciała isć (( biedna moja... po tej 2 tygodniowej chorobie nie może się przyzwyczaić
Moja jest raczej grzeczna, ale ma charakter bardzo podobny do mnie. Jest wrażliwa, przeżywa bardzo porażki, jak ktoś się z niej wyśmiewa albo jej dokucza. Generalnie miła i sympatyczna, buntu nastolatek albo nie będzie albo będzie prawie niewidoczny jak u mnie (ale za to ryczałam przez pierwszy rok życia, mama się śmieje że się nawydzierałam na zapas na całe życie chyba )

Cytat:
Napisane przez coco00 Pokaż wiadomość

Niby powinno być więcej energii, ale ja w to już nie wierzę zawiozłam męża na lotnisko i już jak wracałam to mi się śpiąco zrobiło a spałam całą noc. Właśnie się kładę na drzemkę
Stary 2018-11-06, 11:51   #1155
czarna_pantera90
Raczkowanie

Cześć Gotuję rosół, na 15:00 do pracy, mam nadzieje, ze dłużej jak do 19:00 mi nie zejdzie.
Natalia to bardzo ładne imię

czarna_pantera90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-06, 12:31   #1156
agassek
Zakorzenienie

Cytat:
Natalia

Ładne imię, takie tradycyjne, czego nie wymyślicie, będzie pasowało do Natalii (nie żebym uważała, że to mus )

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-06, 12:33   #1157
Lisek_kartezjanski
Raczkowanie

Natalie to łobuzy, wierzcie mi
Lisek_kartezjanski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-06, 12:58   #1158
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Moja jest raczej grzeczna, ale ma charakter bardzo podobny do mnie. Jest wrażliwa, przeżywa bardzo porażki, jak ktoś się z niej wyśmiewa albo jej dokucza. Generalnie miła i sympatyczna, buntu nastolatek albo nie będzie albo będzie prawie niewidoczny jak u mnie (ale za to ryczałam przez pierwszy rok życia, mama się śmieje że się nawydzierałam na zapas na całe życie chyba )

Niby powinno być więcej energii, ale ja w to już nie wierzę zawiozłam męża na lotnisko i już jak wracałam to mi się śpiąco zrobiło a spałam całą noc. Właśnie się kładę na drzemkę
Moja cora tez wrażliwa. Ciągle by się przytulala. Od wczoraj mnie zaskakuje bo mówi "mamo, smutno mi", " mamo przykro mi". Na takie ☠☠☠☠☠☠☠y. Bo powiedziałam, ze babci nie ma albo ze bajki jej nie puszcze. Albo mówi ze chce do torka (Wiktorka). Mowie jej ze jest chory. A on zrobila taką mina smutna i wzdychnela wszystko przeżywa. Ostatnio trochę wpada w histerię bo jak samym płaczem się nie kończy to leży na ziemi. Jak kucne obok to wstaje, przytula sie i uspokaja.

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Cytat:
Napisane przez czarna_pantera90 Pokaż wiadomość
Cześć Gotuję rosół, na 15:00 do pracy, mam nadzieje, ze dłużej jak do 19:00 mi nie zejdzie.
Natalia to bardzo ładne imię

Cytat:
Napisane przez agassek Pokaż wiadomość
Ładne imię, takie tradycyjne, czego nie wymyślicie, będzie pasowało do Natalii (nie żebym uważała, że to mus )

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Dzięki, tez nam sie podoba. Fajnie bo Natalia brzmi doroslo. Teraz zdrabniamy do Natalki, Nati, Natuś. Takie imiona lubię. Łatwe, żeby miały zdrobnienie. Chociaż pomysłu kompletnie nie mam na kolejne dziewczęce imie. Nad Natalka długo myśleliśmy. Z niczym się nie zgadzalismy. Jedynie z tym byliśmy zgodni.

Ja wyszlam na spacer. Młoda śpi. Ja siedze na sloneczku. Ale w kościach mnie łamie. Głowa boli az wzielam paracetamol. Kupiłam sobie ten sambucol. Wiem ze slodzik i syf w składzie ale ma dobre opinie. Mam nadzieje ze pomoże. Do zielarskiego nie chciało mi się iść przez centrum miasta. Rossmanna miałam po drodze a jeszcze miałam kartę podarunkowa. Wykorzystałam juz cala. chyba przerzucam się na hebe. A do rosmna będę chodzić po alterre i babydream. Wzielam sobie jakiś nowy eko szampon a tak w ogóle pije syrop z cebuli ale się skończył i muszę dzisiaj TŻ wysłać na zakupy. Będę kolejny syrop robić. I juz wypilam prawie cały słoiczek pigwy. Od niedzieli

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Lisek_kartezjanski Pokaż wiadomość
Natalie to łobuzy, wierzcie mi
Oj tam

Stary 2018-11-06, 13:04   #1159
pajka03
Zakorzenienie

Przed chwilą kobieta w biedrze ustapila mi miejsca w kolejce!

Stary 2018-11-06, 13:13   #1160
Listopadowaa
Zakorzenienie

Pajka super, brawa dla tamtej pani! Mi dzisiaj sąsiadka wspomniała ze drugie nosze. Pytam się czy widać to mowi e tak. Ale myślę ze prędzej ludzie gadają przecież ona mnie widzi tylko w kurtce wiec niemożliwe

Stary 2018-11-06, 13:25   #1161
pajka03
Zakorzenienie

Cytat:
Pajka super, brawa dla tamtej pani! Mi dzisiaj sąsiadka wspomniała ze drugie nosze. Pytam się czy widać to mowi e tak. Ale myślę ze prędzej ludzie gadają przecież ona mnie widzi tylko w kurtce wiec niemożliwe

Kochana, czasem ludzie widzą więcej niż myślisz

Czytam właśnie na fb n takiej grupie ciazowej o opiece nad ciężarnymi w UK i włos mi się jezy na głowie.

Stary 2018-11-06, 13:48   #1162
ofelka 123
Rozeznanie

Ludzie to wiedza o nas więcej niż my same

ofelka 123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-06, 13:52   #1163
Michacha1234
Zadomowienie

Pajka, fajne uczucie, prawda?
Ja też byłam, ale odstałam swoje Nawet jedna baba do mnie: wpuści mnie pani, bo ja mam tylko ziemniaki. Na co ja: a ja mam tylko mleko....
Wogole codziennie pieszo chodzę na zakupy, a mam dobre 2 km w jedną stronę, ale stwierdziłam że nie mogę wszędzie tyłka wozić, więc na razie korzystam z pogody.
I przy okazji się dotleniam trochę.
Już sie nie mogę doczekać wjosny i spacerów z wózkiem

Stary 2018-11-06, 13:55   #1164
pajka03
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Michacha1234 Pokaż wiadomość
Pajka, fajne uczucie, prawda?
Ja też byłam, ale odstałam swoje Nawet jedna baba do mnie: wpuści mnie pani, bo ja mam tylko ziemniaki. Na co ja: a ja mam tylko mleko....
Wogole codziennie pieszo chodzę na zakupy, a mam dobre 2 km w jedną stronę, ale stwierdziłam że nie mogę wszędzie tyłka wozić, więc na razie korzystam z pogody.
I przy okazji się dotleniam trochę.
Już sie nie mogę doczekać wjosny i spacerów z wózkiem

Mile!

Ja też się nie mogę doczekać spacerów wiosną przyjemne z pożytecznym- mam nadzieję, że wtedy też zgubie zbędne kilogramy po ciąży jejku jak ja na to czekam... te spacery z wózkiem ahhh

Stary 2018-11-06, 13:59   #1165
Michacha1234
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pajka03 Pokaż wiadomość
Mile!

Ja też się nie mogę doczekać spacerów wiosną przyjemne z pożytecznym- mam nadzieję, że wtedy też zgubie zbędne kilogramy po ciąży jejku jak ja na to czekam... te spacery z wózkiem ahhh

Wiosny miało być prze "i"
Też właśnie na to liczę, że schudnę dzięki spacerom

Stary 2018-11-06, 14:02   #1166
pajka03
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Michacha1234 Pokaż wiadomość
Wiosny miało być prze "i"
Też właśnie na to liczę, że schudnę dzięki spacerom

To jeszcze musimy jakiś hamulec do kółek przyczepić, żeby się ciężej pchalo

Stary 2018-11-06, 14:04   #1167
NuFCia
Zadomowienie

Cytat:
Przed chwilą kobieta w biedrze ustapila mi miejsca w kolejce!

A mi dzisiaj dla odmiany się wrypał niemalże w auto taksówkarz. Stałam sobie grzecznie w korku, a ten pajac ominął go jadąc po torach i wrył mi się przed maskę, tak się wystraszyłam że aż mnie brzuch zabolał pierwszy raz w życiu oparłam się na klaksonie. Zrobiłam zdjęcie tyłu i zadzwoniłam do centrali na niego naskarżyć, na co pani stwierdziła że nic mi nie może poradzić i może mu tylko zwrócić uwagę Dziady myślą, że mogą na drodze robić co im się podoba bo są taksówką. Guzik mnie obchodzi to, są przepisy ruchu drogowego takie same dla wszystkich
Stary 2018-11-06, 14:10   #1168
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana, czasem ludzie widzą więcej niż myślisz

Czytam właśnie na fb n takiej grupie ciazowej o opiece nad ciężarnymi w UK i włos mi się jezy na głowie.

ja tam bym nie chciala ciązy prowadzić. Ale rodząc nie mają tak źle.
Stary 2018-11-06, 14:11   #1169
pajka03
Zakorzenienie

Cytat:
A mi dzisiaj dla odmiany się wrypał niemalże w auto taksówkarz. Stałam sobie grzecznie w korku, a ten pajac ominął go jadąc po torach i wrył mi się przed maskę, tak się wystraszyłam że aż mnie brzuch zabolał pierwszy raz w życiu oparłam się na klaksonie. Zrobiłam zdjęcie tyłu i zadzwoniłam do centrali na niego naskarżyć, na co pani stwierdziła że nic mi nie może poradzić i może mu tylko zwrócić uwagę Dziady myślą, że mogą na drodze robić co im się podoba bo są taksówką. Guzik mnie obchodzi to, są przepisy ruchu drogowego takie same dla wszystkich
Taksiarze są straszni, jeżdżą jak szaleńcy. Ja ostatnio w ogóle nie lubię jeździć autem. Mam w sobie lęk, że ktoś może we mnie przywalić i coś się stanie dziecku. Jak za kierownicą siedzi mąż czuję się dużo bardziej bezpieczna.

Stary 2018-11-06, 14:13   #1170
ofelka 123
Rozeznanie

Cytat:
No oni zawsze traktują się jak lepszych i bardziej uprzywilejowanych na drodze.

ofelka 123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości