|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniowki 2019 c
Ja to liczę ze w przyszłym roku pogoda będzie taka jak w tym
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1172 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniowki 2019 c
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
|
#1174 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To jest myśl ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#1175 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Cytat:
Generalnie dziewczyny poczytajcie sobie o kp, np blog hajfiji bo strasznie duzo mitow krazy w okol kp, nawet w szpitalach polozne czassem glupoty doradzają, przynoszą butle. A łatwo zabić laktacje. Warto samemu co nie co miec wiedzy bo niestety nie kazdy umie madrze doradzić. Szczególnie mam i babc nie sluchajcie ale wyjatki tez są co maja co nie wiedzy ;-) jak ja bym posluchala tesciowej czy mojej mamy to bym w ogole nie karmila. A najlepsze ze same w ogole nie były kp ale gadac potrafiły
|
|||
|
|
|
#1176 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Od kiedy jestem mamą mega uważam na wszelakich przejściach i nie raz już by nas rozjechano. Niestety, ale jednak najczęściej za kierownicą byli wtedy osoby w podeszłym wieku.
|
|
|
|
|
#1177 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1178 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1179 |
|
Wtajemniczenie
|
A pytanie z innej beczki czy smarujecie krocze? Podobno też dobrze nawilżac i masować, żeby do porodu było elastyczne
|
|
|
#1180 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
O kurcze, pierwsze słyszę a są jakieś specjalne produkty do tego?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1181 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniowki 2019 cz.2
Cytat:
wiem, że są wyjątki, ale to naprawdę mniej niż 1%. Zazwyczaj te „nie miałam pokarmu” i „dziecko się nie najadało” to niestety albo brak chęci, albo brak odpowiedniej wiedzy i chęci.Cytat:
nastawiłam się, że będzie tak jak u Ciebie, a mi nic nie chciało spadać. Po samym porodzie spadło 10 kg, potem już nic, po 2 latach ważyłam więcej niż po wyjściu ze szpitala! ![]() Cytat:
ja przed samym porodem chyba smarowałam lanoliną ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czarna_pantera, można olejkiem ze słodkich migdałów. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#1182 |
|
Zadomowienie
|
Nic mi nie wiadomo ani o masażu sutków ani krocza, ale ja nie mam doświadczenia w tych sprawach. I właśnie się zastanawiam czy jest sens ogarnąć sobie położną, żeby przychodziła (to jakoś chyba po 21 tc można załatwić) i mnie tu douczała? Moja mama twierdzi, że to nie potrzebne.
|
|
|
#1183 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1184 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oo. Ale raczej nie będę smarować, boję się alergii i zapaleń, a mam do tego nieprawdopodobną skłonność ![]() Kurczę, zjadłbym coś, ale nie wiem co ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Cytat:
A szkoła rodzenia? Tam mają takie zajęcia „przyuczające” może coś takiego?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1185 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja mam dzis taki nerwowy dzien w pracy, ze az mnie zaczelo podbrzusze bolec :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1186 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Właśnie, chciałam iść do szkoły rodzenia, ale tż nie chce i sie boję, że jako jedyna byłabym bez pary ![]() też bym coś zjadła, ale nie wiem nawet czy słodkie czy słone ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Mamaszkraba, co się podziało?
Edytowane przez Michacha1234 Czas edycji: 2018-11-06 o 16:44 |
|
|
|
|
#1187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zjadłam placki ziemniaczane ze śmietaną i cukrem IMG_20181106_151607_565.jpegWysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
|
#1188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Az mi sie nie chce isc jutro do pracy :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1189 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie się okazało ze jestem za późno z "zameldowaniem" porodu w szpitalu w którym chciałam rodzic..
wiec zaczęłam gorączkowo umawiać wizyty rozmowy wstępne w innych szpitalach |
|
|
|
#1190 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1191 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- Cytat:
Myslalam o tym urzedzeniu rozzerzajacym i przygotowujacym szyjke do porodu. Duzo dobrego o tym slyszalam.
|
||
|
|
|
#1192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja szwagierka przez stres jakiego doswiadczyla stracila pokarm i nie bylo mozliwosci, zeby znow laktacja ruszyla. Po prostu blokada. Niektorym to przychodzi latwo i nie maja problemow ale nie zawsze tak jest. Checi sa potrzebne ale to nie wszystko. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1193 |
|
Zakorzenienie
|
To akurat mit. Stara szkoła. Teraz już tak nie zalecają. I tak sutki beda bolec i tak. lepiej smarowac sie lanolina, szczegolnie zaraz po porodzie miedzy karmieniami.
|
|
|
|
#1194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1195 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mam pojęcia przecież pojęcia jak było u Was i naprawdę nie było moim celem kogokolwiek obrażać, ale widzę co się dzieje w moim otoczeniu. Sama o kp bardzo walczyłam, pomimo braku wsparcia w szpitalu. Też na początku w szpitalu musiałam dokarmiać, ryczałam po wizycie położnej, kiedy się okazało, że moja córka w 2 tygodnie po wyjściu ze szpitala nic nie przybrała, odciągałam laktatorem jakieś marne ilości i po każdym karmieniu próbowałam dopychać córkę mlekiem z butelki i słyszałam, że już sobie laktację tym załatwiłam, więc nie było tak, że od początku szło nam bezproblemowo. Z kolei moje koleżanki z rzeką mleka (dosłownie) poddawały się przy pierwszych kolkach czy wierzyły, że dziecko płacze, bo głodne, albo noworodek chce cały czas być przy piersi, to znaczy, że się nie najada. Odrzucały propozycję spotkania z cdl, no to o czym to świadczy? Mam nadzieję, że tym razem będzie Wam łatwiej, jeżeli będziesz miała ochotę karmić piersią rzecz jasna ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#1196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1197 |
|
Zadomowienie
|
Tak, i wszystko w porządku. Tu nie chodziło o to, ze on nie umiał ssać ale ja nie miałam pokarmu. Piłam karmi, femalriker, herbatki na laktacje, dużo wody, no wszystko i nic nie było lepiej
|
|
|
#1198 |
|
Zakorzenienie
|
Mysle, ze temat kp jest na tyle kontrowersyjny, ze moze warto go skonczyc
![]() Niech kazda robi jak uwaza, jesli nie ma sily na karmienie, jest to przykre doswiadczenie (bo bol i zapalenia piersi, raniace brodawki) to przeciez NIE BEDZIE gorsza matka i nie dajcie sobie tego wmowic. Butelka to nie jest zuooo Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1200 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
temat kp będzie się jednak tu przewijał jeszcze przez co najmniej 2,5 roku Ja absolutnie nie uważam, że ktoś, kto nie karmi piersią jest złą matką, ale jak już ktoś wcześniej wspomniał (Listopadowa?), jeżeli planuje się kp, warto przed porodem poczytać na ten temat i wiedzieć, jakie sytuacje mogą nas spotkać Ze swojej strony też polecam hafiję, grupę kwartalnika laktacyjnego na fb i grupę karmienie piersią. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:41.

przyjemne z pożytecznym- mam nadzieję, że wtedy też zgubie zbędne kilogramy po ciąży
jejku jak ja na to czekam... te spacery z wózkiem ahhh

26.08.2017

pierwszy raz w życiu oparłam się na klaksonie. Zrobiłam zdjęcie tyłu i zadzwoniłam do centrali na niego naskarżyć, na co pani stwierdziła że nic mi nie może poradzić i może mu tylko zwrócić uwagę
Dziady myślą, że mogą na drodze robić co im się podoba bo są taksówką. Guzik mnie obchodzi to, są przepisy ruchu drogowego takie same dla wszystkich 

a są jakieś specjalne produkty do tego?
wiem, że są wyjątki, ale to naprawdę mniej niż 1%. Zazwyczaj te „nie miałam pokarmu” i „dziecko się nie najadało” to niestety albo brak chęci, albo brak odpowiedniej wiedzy i chęci.
nastawiłam się, że będzie tak jak u Ciebie, a mi nic nie chciało spadać. Po samym porodzie spadło 10 kg, potem już nic, po 2 latach ważyłam więcej niż po wyjściu ze szpitala! 

Byłoby fajnie