|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniowki 2019 c
Coccinella, dzis normalna wizyta. Polowkowe będzie 19.11.
Dorka607, jak jeszcze bralam regularnie witaminy to właśnie zawsze wieczorem i wtedy miałam czasem taki okropny ból żołądka i na drugi dzień mdłości. Będę jeszcze testować różne warianty. Może spróbuje jakieś inne jeszcze ![]() Ja ze spaniem w nocy nie mam problemów. Ale w dzien nie mam drzemek i pobudki czesto przed 6. A i w nocy min 1 pobudka na siku musi być. Potem od razu zasypiam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1352 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniowki 2019 c
Ja łożysko też mam na przedniej ścianie i dopiero 16tc, także u ruchach nawet nie myślę
![]() To wychodzi, że tylko ja bez nocnego jedzenia spać nie mogę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1353 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze dziewczyny, takie młode jesteście, a niekóre z Was już tyle przeszły
![]() Ale najważniejsze, że jesteście teraz szczęśliwe ☺ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1354 |
|
Rozeznanie
|
Niby nic a dużo jeszcze przed wami pracy na domku?
Ni cóż życie jest nie przewidywalne i pisze różne scenariusze i zawsze jest to przykre gdy rozstaje się ludzie ale najważniejsze że finalnie wszystko się układa. Choć zawsze lepiej jak nie ma jeszcze dzieci lub są juz duze Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1355 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Niestety ludzie nie zmieniają się z dnia na dzień i nawet kolejna szansa nie daje gwarancji na lepsze jutro. Mama mi podesłała info co w tym roku będzie w pracowniczych paczkach. Dla dorosłych zestaw noży Gerlach i coś na słodko, dla dzieci zrobili w końcu przedział wiekowy i synek dostanie interaktywną mapę świate i słodycze. Całkiem fajnie
|
|||
|
|
|
#1356 |
|
Rozeznanie
|
Pestka bardzo fajne paczki świąteczne.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1357 |
|
Zakorzenienie
|
Ofelka - nam zostaly poprawki i drobne wykonczenia na dole (do konca m-ca powinne zostac zrobione) oraz pralnia. No i wykończenie piętra (łazienka, polozenie paneli podłogowych, wykonczenie i umeblowanie pokoju syna i sypialni).
Myslimy zeby się wprowadzic na dół i spać w salonie a górę powoli wykończyć. U nas wlasciwie wszystko sam robi mąż (od czasu do czasu pomaga mu trochę mój ojciec i brat ale 90% zrobił on) i wydaje mi się że sprawniej będzie mu szło jak będziemy na miejscu. Teraz po pracy przyjezdża na obiad i jedzie do domu a tam robi do nocy, na spanie przyjeżdża. Jest juz bardzo zmęczony. A u Was? Już koniec bliski? ![]() ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Pestka - fajne paczki się zapowiadają. U nas to pieniądze. Kasa jest bardzo praktyczna, każdy etda na co zechce ale takie prezenty mają seoj urok. Pewnie też są ładnie zapakowane
|
#1358 |
|
Rozeznanie
|
Niby nic sprzątamy i czekam na meble w tym kuchnie. No nie dziwie się ze mąż juz pada po całym dniu. My jednak zdecydowaliśmy się na fachowca od wykończeń bi tz robił by to rok samemu.
|
|
|
#1359 |
|
Zakorzenienie
|
Zazdroszczę Wam paczek świątecznych, w mojej firmie szef nawet życzeń świątecznych nie złożył, że nie wspomnę i jakiejkolwiek paczuszce. W zeszłym roku od takiej firmy, podwykonawcy dostaliśmy bombonierki lindt i to już kurczę było miłe, że ktoś pamięta o nas. Na tak, zero socjala
Wysyłam wam trochę witaminek, pyszne jabłka IMG_20181108_115034_337.jpeg Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
#1360 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja wczoraj piłam taki soczek marchew, pomarańcza, jabłko z wyciskarki i szybko wylądował w toalecie
tż się śmiał, że chlusnelo jakbym wiadro wylala ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1361 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nakbardziej nie moge die doczekac kiedy w salonie na półkach książki ustawię
|
|
#1362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja na szczęście wcale nie zwracalam muszę kupić szpinak w liściach świeży bo z nim też pyszne koktajle wychodzą raz nawet przez sokowirowke przepuscilam mango i banana ![]() ![]() z bananem była porażka hahaha Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
|
#1363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Jejku współczuję tego urządzania, mieliśmy to w pierwszej ciąży. Ja się stresowałam czy zdążymy... Wprowadzilismy się na dwa tygodnie przed terminem porodu ja w 40 TC nawet okna mylam ale to z tej złości ze jeszcze nie rodze tym razem tylko malowanie u ustawianie mebli nam zostaje a ja mam problem z doborem farb chyba już z 10 próbek mamy na ścianach a ja dalej mam wątpliwości ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Listopadowaa Czas edycji: 2018-11-08 o 13:00 |
|
|
|
|
#1364 |
|
Zakorzenienie
|
Listopadowa - tez mialam problem z dobraniem farby aż mąż się wkurzyl i pomalował na biało
stwierdził ze jak się namyślę to zawsze mozna po tym białym dać kolor a mi się w sumie spodobało i na razie tak zostanie
|
#1365 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Troszkę mnie kusi teraz żeby zrobić wreszcie jakiś kolor w dziecięcym pokoju. Jakie macie kolory/ lub planujecie w pokoju dziecka? Szukam inspiracji. Pokój syna jest mały i niestety dość ciemny. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
|
#1367 |
|
Zakorzenienie
|
My dopiero planujemy pokój syna z prawdziwego zdarzenia i już powiedział jakie chce kolory a tutaj jego kącik jest w kolorze "piasku pustyni" taki delikatny beż.
|
#1368 |
|
Rozeznanie
|
Większość domu mamy szaro biała a pokoju dziecka narazie zostanie biały
|
|
|
#1369 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam ściany białe i jedną szarą. Lubię neutralne kolory, to się raczej nie znudzi a poszaleć zawsze można z dodatkami.
|
|
|
|
#1370 |
|
Zadomowienie
|
Też mamy białe ściany. Wogóle postawiliśmy na takie naturalne kolory: beże, brązy i materiały typu cegła, drewno. Bardzo dobrze się czuję w takim wnętrzu, a przyszła-niedoszła teściowa oczywiście niezadowolona. U niej każdy pokój w innym kolorze, ba dwóch kolorach jeżeli chodzi o ściany....
W sumie zastanawiam się co zrobić. Góry nie mamy wykończonej, nawet scianek dzialowych nie ma. Na dole salon polaczony z kuchnia i jadalnia oraz maly pokoik. W tym malym mamy zestaw takich ciemnych mebli wenge, wiec malo dzieciece, ale nie mamy gdzie ich wyrzucic, wiec musza zostac. Ewentualnie mysle zeby tylko wstawic lozeczko, ale biale chyba bedzie brzydko wygladac, takie ciemne mi sie nie podobają z kolei....No i jakaś komoda na ciuszki też byłaby od czapy...Mam dylemat. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1371 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tak bioręCytat:
Cytat:
i białe mebelki. I całą stertę zabawek we wszystkich kolorach
|
|
|
#1372 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja już po połówkowych miał być chłopiec jest 100% dziewczynka
okaz zdrowia tak powiedział doktor. Jaka jestem szczęśliwa ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dlatego nawet na tym etapie w to 100% nie wierzę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1374 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1375 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak od nowości na szybkiego pomalowaliśmy bo nie było czasu. Podoba mi się ale się znudzilo. Generalnie zostajemy przy białym ale jedna ściana w salonie i na korytarzu będzie w kolorze. U córki zostaje szary i przemalujemy dwie ściany na jakiś roz. Wybralam dla niej kolor ale ostatnio na spontanie sięgnęłam po kolejną próbkę i chyba zmienię zdanie w sypialni tez zostaje białe plus jedna ściana w i intensywnym kolorze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Cytat:
![]() ![]() jak duże jest dzieciątko?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Cytat:
ten sam gin co ostatnio i wczesniej powiedział ze będzie dziewczynka w 11 TC mówił ze będzie chłopiec. Mamy na mieszane w głowie ale na razie trzymamy sie wersji ze będzie córeczka po polowkowych będziemy mieli raczej pewność Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Listopadowaa Czas edycji: 2018-11-08 o 14:57 |
|||||
|
|
|
#1376 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chciałabym być już po połówkowych.... Cytat:
Najchętniej to bym Dorotę Szelągowską zaprosiła ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1377 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja po wizycie. Lekarz w ogóle się nie przejął moimi wynikami moczu i kazał tylko dużo pić.Za to przejął się wynikami krwi i mam zażywać jeszcze więcej żelaza...blee. Z dziudziusiem wszystko w porządku . Płci niestety dalej nie znamy.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1378 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U nas w pokoju jest jeszcze jedna ściana do ogarnięcia. Daaaawno daaaawno temu miałam czerwone ściany w pokoju. Kiedy byłam w pierwszej ciąży Pan Tata stwierdził, że trzeba coś zmienić. Chciałam zostawić jedną czerwoną ścianę, a resztę rozjaśnić. Pokazałam mu kolor, ale stwierdził, że będzie wyglądać jak klatka schodowa, i wybrał POLE SŁONECZNIKÓW. O ile na próbce jeszcze było znośne i jakoś do tej czerwieni by pasowało - bardzo bardzo blady żółty, tak na ścianie miałam po prostu żółty. Myślałam, że mnie trafi. Dopiero w zeszłym roku z TŻ pomalowaliśmy to na szary i na ścianie przy łóżku daliśmy lakier z brokatem. Została nam jedna krótka ściana, ale tam odpadnie pół ściany, więc raczej zostawimy to do lata, jak już będę koczować z dzieciakami na działce. Dobrze, że ten żółty jakoś pasuje do szarego no i namalowałam tam drzewo z wiewiórką, bo tam stoi łóżko synka. ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1379 | |
|
Raczkowanie
|
Mała waży 330gram
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#1380 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak, ostatnio mocno zintensyfikowane ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Gratuluję wizyt! ![]() Tez jestem ciekawa u ilu z nas płeć się zmieni nam doktorek powiedział ostatnio, ze 100% laska, bardzo ładnie się pokazała. No ciekawe, bo już kocyk w kwiatki zamówiłam![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:29.

26.08.2017

ja na szczęście wcale nie zwracalam
muszę kupić szpinak w liściach świeży bo z nim też pyszne koktajle wychodzą
tym razem tylko malowanie u ustawianie mebli nam zostaje a ja mam problem z doborem farb chyba już z 10 próbek mamy na ścianach a ja dalej mam wątpliwości