|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniowki 2019 c
Cytat:
Trzymaj się kochana i dbaj o siebie i synka, to teraz najważniejsze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1442 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniowki 2019 c
Cytat:
Masz rację, trzeba się skupić na maluszku i sobie. Zwłaszcza po takich stresach.
|
|
#1443 |
|
Rozeznanie
|
Tereska super ze do nas wróciłas. Dziadek będzie czuwał nad wnukiem. I bardzo dobrze ze juz sobie odpoczniesz należy ci sie
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mialam okropny ten tydzien. Nie dosc, ze w pracy sajgon i jak na zlosc wszystko sie waliło, to w dodatku zawiodłam sie okropnie na najblizszej osobie z rodziny, ktora byla dla mnie kims wiecej niz zwykla ciotka... Ale cóż, trzeba żyć dalej, szkoda tylko moich nerwow bo 3 dni chodzilam taka wkuuu*wiona. Katar nie odpuszcza, inhalacje musze zrobic i wlasnie tosty z czosnkiem zjadlam. Dzien dobry. Za chwilke polowa listopada, a ja w lesie jestem z czymkolwiek odnosnie dziecka. Po prenatalnych w poniedzialek, musze pomyslec i jakis dwoch dniach urlopu, zeby te ciuszki po mlodym ogarnac. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1445 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Odpoczywaj teraz. Dzidziuś najważniejszy ![]() Cytat:
Mi też właśnie babcia podniosła ciśnienie. TŻ pracuje na budowie. Od października zostaje też na soboty, bo terminy i już wtedy zaczęła przebąkiwać głupie teksty czy on mnie nie oszukuje. Mówiłam jej, że chyba w poniedziałek jednak jedzie do pracy, bo ponoć szef gadał z jakimś inspektorem czy coś, ale ostatecznie nie wiem na czym stanęło. To ona mi powiedziała, że on na pewno mnie okłamuje. Nie wytrzymałam i jej powiedziałam dosadnie, żeby przestała wygadywać takie durnoty, bo mnie tylko tym wkurza. TŻ jest najbardziej poczciwym człowiekiem jakiego znam. Sam przeszedł związkowe piekło, więc wątpię, żeby chciał komuś zrobić coś takiego. Pracuje po 12h i tak, na pewno ma czas i siły na potajemne schadzki. Brak mi słów ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
|
|
#1446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak ktos przeszedl zwiazkowe pieklo to nie sadze zeby chcial.komus fundowac cos podobnego. Poza tym pieniadze na pewno przynosi, a za schadzki na pewno nie placa Dziekuje Wam kochane za mile slowa probuje o tym wszystkim nie myslec zsby sie nie dolowac, ale brakuje mi bardzo Taty, bo byl nie tylko najlepszym Tata na swiecie ale tez moim najlepszym przyjacielem. Na dwa dni przed smiercia pokazalam mu najnowsze zdjecie usg naszego maluszka a On pocalowal to zdjecie a mnie poglaskal po glowie. Do dzis lzy plyna z oczu na wspomnienie o tym Dlugo czekal na swojego pierwszego wnuka i sie nie doczekal Ale mam nadzieje, ze czuwa nad nami z gory i bedzie takim aniolkiem strozem dla mojegl Synusia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1447 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wzruszyłam się...moja mama opowiadała że jej tato (mój dziadek, zmarł kilka miesięcy przed porodem) przyszedł mnie zobaczyć mama była jakby w pół śnie widziała jak pochyla się nad wózkiem i uśmiecha, jak się ocknęła to wózek się bujał a ja z szeroko otwartymi oczkami patrzyłam przed siebie i uśmiechałam się . Wiele osób słuchając opowiadań mamy mówiło że to niemożliwe ale ona nie dała sobie przetłumaczyć, ja wierzę że tak było, całe moje życie mam poczucie że ktoś nade mną czuwa ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1448 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
większość z nas prawie nic nie ma ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1449 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Matko jak ja nie cierpię ludzi którzy tak zatruwają umysł innym swoim gadaniem.. masz ciężko pracującego faceta, dobrze że nie wpuszczasz do siebie tego jadu który słyszysz bo jeszcze tego by mu brakowało żeby po 12h ciężkiej fizycznej pracy wrócić do domu i musieć się tłumaczyć bez powodu.. No masakra. Jak się komuś nudzi to niech tv poogląda a nie zatruwa związki innym. Cytat:
Gratuluje Synka i trzymaj się Kochana! odpoczywaj teraz dużo i dbaj o siebie!
|
||
|
|
|
#1450 |
|
Zadomowienie
|
A ja wczoraj wieczorem zauważyłam na instagramie, że w Kalifornii znowu szaleją pożary. Weszłam sobie z ciekawości na mapkę z aktywnymi pożarami i jakiś niewielki jest 7km od biura do którego chodzi mąż
oczywiście nic się nie przyznał ale wczoraj mówi że faktycznie są teraz pożary i mimo że mają blisko do biura to jeżdżą autem bo śmierdzi dymem. W biurze mają w jakiejś sali konferencyjnej wstawione oczyszczacze powietrza i jak komuś zapach przeszkadza to może tam sobie iść pracować. Powiedziałam mu że jak ten pożar się zacznie rozlewać to ma się pakować i wracać do domu Kalifornia płonie co roku, ale jeszcze tak blisko nie było pożarów
|
#1451 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wiec tez całkiem trafny tytuł Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1453 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie dziwię się, że się martwisz, ale Ci ludzie od tż-a z pracy chyba mają swój rozum i nie narażaliby go na niebezpieczeństwo, więc głowa do góry.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#1454 | |
|
Zakorzenienie
|
Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniowki 2019 cz.2
Ja wczoraj poczyniłam pierwsze zakupy :brzyda: kupiłam dwa bardzo dziewczęce pajacyki w lumpku, choć nie mam pojęcia jeszcze jaka płeć
![]() mamy w rozm. 0-3, ten jest 3-6, więc super (Hahah tylko przy córce w ogóle nie korzystałam). Wczoraj sobie uświadomiłam, że prawie połowa ciąży za mną, kiedy to minęło ![]() ![]() wydaje mi się, że dopiero sam początek, może przez to, że dopiero od niedawna wszyscy wiedzą i ja sama dopiero kilka dni temu tak naprawdę uwierzyłam, że będzie dobrze ![]() Pestka, współczuję, głupie gadanie ![]() Tereska, wszystkiego dobrego dla Was. Też wierzę w to, że synek będzie miał anioła stróża na górze Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Edytowane przez agassek Czas edycji: 2018-11-10 o 10:36 |
|
|
|
|
#1455 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno dziadzio czuwa i będzie czuwać nad wnukiem dobrze, że wróciłaś i że idziesz na L4, maluszek jest najważniejszy.Dzień dobry ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#1456 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Wam!
Jak samopoczucie? 2. Trymestr przynosi dużo więcej energii, dziś chcemy kupić nowe okulary, mikrofale i iść na spacerek, może do lasu oczywiście jeszcze zakupy spożywcze buuuJakie plany u Was? Jaka pogoda? ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1457 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki, Tereska super, że z nami znów jesteś, wzruszyłam się bardzo Twoją opowieścią
Pestka nawet nie wiem co powiedzieć... babcia powinna najpierw sobie w głowie przemyśleć A później ewentualnie coś mówić jednak na pewno nic, co mogłoby Cię tak zdenerwowac i dać jakiekolwiek obawy! Ważne, że Ty wiesz jaki tz jest NuFCia na pewno gdyby było jakieś zagrożenie dla nich to by ich ewakuowali Dzień dobry tak w ogóle! Jak cudownie jest spać że swoim mężem, rano zjeść z nim śniadanie i wypić kawę małe rzeczy A tyle znaczą Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
#1458 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja leze pod kocem z przeziebieniem i zastanawiam czym sie tu leczyc. Chlopaki cos robia w ogrodku, jakas zaprawe widzialam wiec nie wiem co znowu mąż wymyślił, a młody babrał sie w tej zaprawie ![]() Potem maja jechac na rower. Uwielbiam jak cos razem robia bo Igor jest w niego tak wpatrzony i nie liczy sie nikt oprocz taty ![]() Cytat:
![]() Ja sie zaczynam denerwowac bo od rana mała nie wykazuje aktywnosci ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1459 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry, my w trasie do mamy TZa o mam chwilkę żeby Was poczytać
![]() Odkryłam jeszcze jakiś sklep z wózkami po drodze to wpadniemy, ale już raczej się decydujemy na wózek czołg Stokke trailz. Cytat:
![]() Jadłas coś słodkiego, na pewno wszystko dobrze, ruchy chyba jeszcze nie muszą być regularne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jak dobrze, że już się trochę pozbieralas. Teraz musisz być silna dla Synusia. Ból pozostanie pewnie na zawsze, ale z czasem będzie pewnie łatwiej. Wierzę, że dziadek będzie teraz czuwał nad wnuczkiem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cytat:
jest jeszcze trochę czasu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#1460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ruchy od tygodnia byly juz regularne i codzienne je odczuwalam, konkretne kopniaki o zblizonych porach, nawet po slodkim jest cisza wiec sie zaczynam martwic chociaz mam nadzieje, ze po prostu mala ma lenia jak ja ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1461 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaz bardzo fajny i na pewno lekko sie bedzie prowadzil.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1463 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Miał być do 2,5-3k... Ale tak się oboje na niego napalilismy, że jakoś uciulamy No i kupimy na początku tylko gondole, później dokupimy spacerowke Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1465 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mowie, ze dla dwóch, TZ że dla trzech, ale zobaczmy najpierw jak nam jedno da popalić ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak u mnie bedzie dziewczynka to pozostajemy przy dwojce ale jesli jednak wyjdzie na prenatalnych chlopak to... Do 3ech razy sztuka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1467 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry. My tez dzisiaj planujemy zakupy. Jakieś obiady muszę zaplanować na te dwa dni. Dzień jak co dzień. TŻ w pracy ja się nie wyspalam bo córka juz przed 6 skakala. Teraz drzemie w wózku a ja się grzeje w parku na sloncu. Dobrze ze ciepło i ładnie jest. Obiadu robić nie muszę bo tz zapowiedział ze zrobi pizze. Wiec jak mała się obudzi pójdzie my na plac a potem wrócimy do domu na gotowy obiad
ja od rana juz zrobilam pranie, placki dyniowe na drugie śniadanie. Byłam u rodziców na kawie. Ale czuje powieki ciężkie. No i ruchy dziecka jakieś takie spokojne są cis tam wczoraj czułam ale słabo. I kłuje mnie lewa strona. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to pierwsza moja ciaza, a ponoc w pierwszej czuje sie pozno. Raz czy dwa sie zdarzylo, ze takie lekkie pukniecie poczulam od srodka, czasem czuje napiecie na dole brzucha na kilka chwil i odpuszcza, czasem lekkie uklucie. Nie wiem czy to sa juz poczatki ruchow?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzis syn otworzyl swoja ksiazeczke z 1 szego roku zycia i znalazlam tam moj wpis, ze pierwsze ruchy poczulam w 20 tc wiec jak na pierwsza ciaze to raczej standardowo Moze to glupie ale jak w tym tygodniu bylam zdenerwowana to mała dawala czadu, ale jak mialam lepszy dzien to ona tez byla spokojniejsza wiec moze po prostu tez to zalezy od moich emocji. Dzis mam lenia.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cos chyba w tym iest,,ze dziecko reaguje nannastroj mamusi To czekam na pierwsze ruchy ale troche sie martwie bo na ostatnim usg w 14 tygodniu maly sie prawie nie ruszal, zakrecil tylko glowka i mial zacisnieta piastke, ale serduszko bilo mu ladnie. Moze mam leniwe dziecko za mezem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:12.

Ogarnelam troche stres po stracie Taty i w koncu wybieram sie na zwolnienie lekarskie. Chociaz ostatni dzien w pracy dojechali mnie jak dzika swinke jakby sie dalo zrobic wiele rzeczy na zapas. A ja to teraz odchoruje pewnie przez kilka dni
Ale niech sobie radza, ja juz teraz skupiam sie na naszym Synku, bo to na bank chlopak 

12.12 prenatalne więc może wtedy poznamy płeć
A już dziś się nastawilam na mega shoping

Nie wytrzymałam i jej powiedziałam dosadnie, żeby przestała wygadywać takie durnoty, bo mnie tylko tym wkurza.
Dlugo czekal na swojego pierwszego wnuka i sie nie doczekal 
wzruszyłam się...moja mama opowiadała że jej tato (mój dziadek, zmarł kilka miesięcy przed porodem) przyszedł mnie zobaczyć 

oczywiście nic się nie przyznał ale wczoraj mówi że faktycznie są teraz pożary i mimo że mają blisko do biura to jeżdżą autem bo śmierdzi dymem. W biurze mają w jakiejś sali konferencyjnej wstawione oczyszczacze powietrza i jak komuś zapach przeszkadza to może tam sobie iść pracować. Powiedziałam mu że jak ten pożar się zacznie rozlewać to ma się pakować i wracać do domu 

Nie dziwię się, że się martwisz, ale Ci ludzie od tż-a z pracy chyba mają swój rozum i nie narażaliby go na niebezpieczeństwo, więc głowa do góry.
mamy w rozm. 0-3, ten jest 3-6, więc super (Hahah tylko przy córce w ogóle nie korzystałam). 

na pewno dziadzio czuwa i będzie czuwać nad wnukiem
dobrze, że wróciłaś i że idziesz na L4, maluszek jest najważniejszy.
małe rzeczy A tyle znaczą
26.08.2017