|
|
#3241 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozstanie z facetem XXXIX
Nie dopisałam jednej ważnej rzeczy. Kiedy jego żona dowiedziała się o nas, napisała do mnie czy to prawda. Ja jej potwierdziłam i dodatkowo kilka dni później, kiedy ciągle przez te dni słyszałam, że on nie wie co ma zrobić i że jest załamany, wysłałam jej screeny naszych wiadomości - tych, gdzie pisał, że jej nie kocha, że ze mną chce dziecko, że mnie kocha itd. Nie wiem do dziś co mną do końca kierowało, że to wysłałam.. ale na pewno liczyłam na to, ze ona po takich wiadomościach wykopie go z domu i on przyjdzie do mnie.
Żałośnie i desperacko to brzmi jak to czytam... Tragedia |
|
|
|
#3242 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3243 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale słowa nic nie kosztują. Gdyby chciał być z Tobą to by był. Jest zestresowany, chodzi do psychiatry, biedaczek - no nie dziw musi się, miał żonę i dziecko,a dla relaksu kochankę na boku i nagle po 6 miesiącach to się rozwaliło. A, że mówił, że kocha i chciał dziecko. Powtarzam, słowa nic nie kosztują. Fakty są takie, że jest z zona, a nie z Tobą. To z zmienia prace to bardzo dobrze. Nie będziesz go widzieć, zapomnisz. A potem rozkwitniesz jak kwiatuszek. Wiem, że wydaje się to niemożliwe, ale zobaczysz, że tak będzie. Życzę Ci jak najlepiej, trzymaj się! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3244 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję Wam dziewczyny. Wiem, że macie rację.
Jeśli chodzi o dziecko, to my się o nie staraliśmy. Teraz czuję się źle, że nie wyszło a pewnie za jakiś czas będę dziękować Bogu, że nie mam z nim dziecka.. Mówił, że kocha, potrafił to pokazywać a jak miał okazję, żeby odejść od żony, to został.. Chciałabym być obojętna na to, że on pisze do mnie, praktycznie codziennie. A jak go pytam czy by chciał żebyśmy razem byli to mi odpowiada, że nie wie, bo on się tak pogubił, że nie wie czego chce od życia, że został z nimi a nie wie czy dobrze zrobił. Nie potrafię znaleźć w sobie chęci do życia, nie wiem jak sobie zająć czas po pracy. Na siłownie nie chce mi się chodzić, sama nie wiem
|
|
|
|
#3245 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3246 |
|
Zakorzenienie
|
Eh i sobota prawie minęła... jak tam, co robiłyście?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3247 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Trochę poćwiczyłam w domu żeby się od nowa przyzwyczaić do ruchu A u Ciebie jak?
|
|
|
|
|
#3248 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tylko poczytałam, posprzątałam, pojechałam do supermarketu po parę rzeczy... teraz leżę i ciężko, smutno
koleżanka twierdzi, że przyszedł na tę siłownię zwrócić na siebie uwagę, bo ego go zabolało, że nic nie piszę; a kolega - że chciał mnie wkurzyc. I udało mu się, i zasmucić. Chciałabym wiosnę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3249 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zastanawiam się jak to będzie w święta i sylwestra...
|
|
|
|
|
#3250 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny nie mam kogo zapytać o radę. Nie mam się komu wyzalic. Pomóżcie proszę.
Jestem w związku ponad 7 miesięcy, od początku mega zaangażowanie z obu stron, było naprawdę cudownie. Oczywiście do czasu. Po pierwszych 3 miesiącach okazało się że jest uzależniony od alkoholu. Dzwignelam to. Nie chciałam go stracić. Chodzi na terapię, stara się. W międzyczasie byliśmy na średnio udanych wakacjach, opadły mi trochę różowe okulary bo moj luby okazał się być mocno stroniacym od ludzi gburem. Przelknelam i to, tak jak przelknelam że nie lubi spędzać czasu ze znajomymi czy ogólnie innymi ludźmi. Przez niego odsunelam się od swojej rodziny i znajomych bo on nie lubi takich spotkań. Okazało się też że ma depresję, do terapeuty od uzależnień doszedł psychiatra i leki. Wspieralam go jak umiem aż do dziś. Oboje jesteśmy po 30, myśleliśmy poważnie o związku a przynajmniej tak mi się wydawało. Ostatnio powiedziałam mu, że chce wyjść za mąż, że zrezygnuje ze ślubu kościelnego (on jest niewierzący) ale chce mieć ślub i wesele, że marzę o dziecku i założeniu rodziny. Powiedział że musi pomyśleć o wyszedł. Spotkaliśmy się dziś po kilku dniach i usłyszałam że on ślubu i wesela nie chce a dziecka to sobie nigdy nie wyobraża mieć ale nadal chce się spotykać. Zabolało mocno. Poczułam, że po raz kolejny on każe mi zrezygnować z czegoś dla mnie ważnego żeby nim być. Wiem że mam rację, że nie mogę się wiecznie poświęcać ale to tak cholernie boli. Nie powiedziałam mu dziś jaka decyzję podjęłam chociaż czuje się jakbym ja już podjęła. Nie wiem co mam ze sobą zrobić. Przepraszam za długi post ale musiałam gdzieś to z siebie wylać. Znajomi nie znają sytuacji w której się znalazłam. Postanowiłam trzymać wszystkie szczegóły w tajemnicy, żeby nie wiedzieli o alkoholizmie tzta. Jak to czytam to sama nie mogę uwierzyć w to jaka głupia jestem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3251 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3252 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A nawet jak cudem się zmieni (CUDEM) to i tak brak szans na ślub i dziecko (na których Ci zależy). Nie warto. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3253 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety, ale macie inne priorytety. Serio chcesz się poświęcić i nie mieć dziecka, bo on nie chce? A jak by Cię zostawił za np 5 lat? To jud ciezej Ci będzie o dziecko z,kimś innym. Lepiej chyba rozstać się teraz i znaleźć kogoś o identycznych priorytetach
dla wielu kobiet założenie rodziny jest jednym z głównych celów życia Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3254 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Mayla, dzięki ci za ten post! Najważniejsza rzecz po rozstaniu to odzyskać stracone poczucie własnej wartości.
Cytat:
życzę Ci abyś odzyskała siebie, a nie była jak chorągiewka, która jest jak wiatr zawieje - lecąc tam gdzie ktoś się tobą chwilowo zainteresuje. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takie moje drogowskazy.Np. "Dziewczyno, po co Ci taki facet? Jasno Ci komunikuje, że nie jesteś dla niego osobą, dla której jest w stanie się ustatkować w sferze uczuć. Jaśniejszego znaku bym nie potrzebowała" "Ja jestem prosta dziewczyna i uważam co następuje - jak z kimś jestem i jest mi dobrze, to chcę być z tą osobą i tylko z nią, a nie siedzę i dumam, że może mi się za rok odwidzieć i zatęsknię za wolnością. I tego samego oczekuję od drugiej strony" "Skoro ktoś nie jest pewien czy chce/ czy nie chce ze mną być to po prostu żyjemy dalej, świat się nie kończy na tej jednej osobie. Wiadomą sprawą jest, że każdy z nas tęskni, ale do cholery, nikt nie zmarł w wypadku nagle, aby tak rozpaczać. Jeśli to są jedyne wasze życiowe problemy - to winszuję i zazdroszczę" i moje ulubione: (Hultaj z tego forum) "Nigdy nie usprawiedliwiaj jakiegoś dupka trudnym dzieciństwem, złą byłą czy innym badziewiem. Nie jesteś niczyim workiem treningowym" ^ To muszę sobie powtarzać bo jak tu pisałam, miałam etap analizowania "dlaczego", który ciągnął się dobre dwa tygodnie. Codziennie dzień w dzień myślałam, a to że trudne dzieciństwo, a to że lęk przed zaangażowaniem. Na szczęście od poniedziałkowej rozmowy telefonicznej z moim ex o tym wszystkim, przyjęłam wyjaśnienie najprostsze: mam wątpliwości, więc chcę zobaczyć, czy z kimś innym nie będę ich miał. I nie ma znaczenia, jaki jest powód tych wątpliwości - bo w sumie co za różnica? Dla mnie? Żadna Dlatego od poniedziałku w ogóle już nie analizuję. Smutno jest, ale przynajmniej mózg się nie zakręca na tych myślach, dlaczego. Nie myślę już o przeszłości, a smutno czasem ze względu na przyszłość, że tego wszystkiego już nie będzie.Dziś ciężki dzień, bo w domu od rana, nigdzie nie wychodzę i będę się nudzić. Tzn. teraz z 3h popracuję zdalnie, potem poczytam książkę, jakieś sprzątanie... ale ogólnie dużo czasu na smutki. Edytowane przez bowszystkotoiluzjajest Czas edycji: 2018-11-11 o 09:14 |
|
|
|
|
#3256 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Fortuna1 walczy z alkoholizmem. Nie pije i chodzi na terapię. Bierze leki na depresję i korzysta z pomocy psychiatry. Aczkolwiek nie zmienia to faktu, że masz rację i kompletnie się mijamy pod kątem przyszłości Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez bajeczka000 Czas edycji: 2018-11-11 o 09:51 |
|||||
|
|
|
#3257 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będziesz mogła iść do przodu!
|
|
|
|
|
#3259 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3261 |
|
Zakorzenienie
|
Bajeczka dziewczyny juz wszystko napisaly, a jestem pewna, ze kiedys przyszlyby rozmowy czy wyrzuty bo oboje chcecie czegos innego. On nie chce slubu, Ty zrezygnowalas z koscielnego (sic!) dla niego.. bo on niewierzacy, dzieci nie chce a Ty chcesz. To nie sa dobre wrozby na udany zwiazek.. mloda jestes nie marnuj sobie zycia. W tym momencie jestes wspoluzalezniona, wiem ze daje sie szanse jak komus podwinela sie noga, ale nie rezygnuj ze swoich marzen.
Zapytam tylko z ciekawosci.. bo historia z wakacjami brzmi znajomo, mieszkacie w PL ?
|
|
#3262 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pomijając już to, jest inny problem - macie zupełnie inne oczekiwania co do przyszłości.. Wiem, że jest ciężko zrezygnować z kogoś kogo się kocha, ale nie wydaje mi się, żeby taki związek przetrwał ---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- Cytat:
to już sukces, umieć się powstrzymać przed kontaktem jak ja bym tak chciała.. a ciągle znajduję jakiś powód, żeby mu odpisać albo samej się odezwać
|
|||
|
|
|
#3263 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bo do tej pory też odbierałam każdy telefon,a jak napisał to ciągnęłam rozmowę jak najdłużej. Byle się odezwał,byle napisał... Ostatni raz zadzwonił w piątek wieczorem i od tamtej pory cisza. W sumie nie wiem dlaczego,bo rozmawialiśmy tak jak zawsze i nic się nie wydarzyło. Ale on się nie odzywa i ja też się nie odzywam,bo w zasadzie przez większość naszego związku to ja wyciągałam do niego rękę i robiłam wszystko żeby było między nami dobrze. Chociaż paluszki mnie świerzbią żeby wyskrobać jakąś żałosną wiadomość Nie wiem na ile wystarczy mi siły żeby się powstrzymać ale walczę !!
|
|
|
|
|
#3264 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3265 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czasami mam ochotę napisać albo zadzwonić i powiedzieć jak bardzo za nim tęsknię,jak mi na nim zależy,a po chwili uświadamiam sobie jakie to by było żałosne...
|
|
|
|
|
#3266 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dziś źle, znowu to roztrzasam
za dużo wolnego czasu....Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3267 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3268 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3269 |
|
Raczkowanie
|
U mnie też tak średnio.. normalnie ten czas spedzalibysmy wspolnie. Niby tez sobie leze i ogladam film i prawdopodobnie robilibysmy to samo, ale byłoby zupelnie inaczej. No takie rozkminy na dziś
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3270 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mieszkamy w PL Cytat:
Rozmawiałam o tym z mamą. Namieszala mi w głowie mówią, że nie warto wszystkiego przekreslac, żeby spróbować porozmawiać jeszcze raz, poszukać kompromisu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:58.

Trochę poćwiczyłam w domu żeby się od nowa przyzwyczaić do ruchu 

koleżanka twierdzi, że przyszedł na tę siłownię zwrócić na siebie uwagę, bo ego go zabolało, że nic nie piszę; a kolega - że chciał mnie wkurzyc. I udało mu się, i zasmucić. Chciałabym wiosnę 
dla wielu kobiet założenie rodziny jest jednym z głównych celów życia
Będziesz mogła iść do przodu!