|
|
#361 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Keratynowe prostowanie włosów cz. V
Dziewczyny pomocy, robiłam inoar miesiąc temu i dostałam strasznego łupieżu teraz, strasznie mnie kusi żeby umyć włosy pirolamem który stoi w łazience
jak sobie pomoc?Co do samego zabiegu robiłam go pierwszy raz w salonie, generalnie trochę lepiej włosy wyglądają ale spodziewałam sie całkowicie czegoś innego... włosy dalej reagują na wilgoć, nie ma pięknej błyszczącej tafli, włosy dalej się falują, nie wiem jestem trochę rozczarowana... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#362 |
|
Zakorzenienie
|
Nieaktualne
Edytowane przez malutka89 Czas edycji: 2018-09-24 o 23:37 |
|
|
|
|
#363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#364 |
|
Raczkowanie
|
W salonie fryzjerskim w moim mieście do którego regularnie chodzę na podcinanie i farbowanie, wprowadzono właśnie metodę prostowania kreatynowego metodą Amazon Keratin ( dla pierwszych 10 osób zapisanych jest w cenie 200zl-niezależnie od długości włosów) ,więc się zapisałam ,napiszcie mi czy warto? Niestety nie mam czasu przeczytać całego wątku ,bardzo dawno temu robiłam 3-4 razy Encanto ,ale efekt był krótkotrwały .Będę wdzięczna za jakieś informacje
|
|
|
|
|
#365 |
|
Zakorzenienie
|
Czy można jakoś użyć odżywkę która zostaje po zabiegu encanto?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#366 | |
|
Miuoshowa
|
Cytat:
Mozna zrobic zabieg sama odzywka, wlosy beda troche gladsze. Pisaly kiedys dziewczyny o tym.
|
|
|
#367 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#369 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny. Mam pytanko, szukam właśnie keratyny encanto, bądź innej dobrej ktora wyprostuje moje krecone włosy. Kiedyś juz robilam ten zabieg , ale bardzo dawno temu (właśnie encanto) . Czytalam ze jest jakas nowa wersja. Czym się ona różni? Tez tak śmierdzi ?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Jeszcze mam pytanie o encanto nanox. Czy efekty na wlosach kręconych są faktycznie dobre? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#370 |
|
Zadomowienie
|
Nie polecam encanto. Na moich włosach efekt utrzymał się 2 tygodnie
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od mojego poprzedniego encanto mijają 4 miesiąca i musiałabym już powtórzyć zabieg. Wierzchnia warstwa włosów na wysokości uszy wściekle się puszy. To są te włosy, które najbardziej obrywały podczas mycia samej skóry głowy mocnym szamponem. |
|
|
|
|
|
#373 |
|
Zakorzenienie
|
Warto spróbować inoar. Jak dla mnie lepiej sie sprawdza niz nowa wersja encanto. (Chociaż smród podczas zabiegu jest taki sam jak przy encanto) .
Jestem miesiąc po zabiegu tym preparatem i póki co nie widzę żeby bardzo się wypłukał. Zobaczymy jak będzie za kilka tyg. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#374 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny jakich szamponów używacie po keratynowym prostowaniu?
Wcześniej używałam babydream, ale wersje z lwem na okładce i było Ok, ale od roku nie widzę go w żadnym rossmanie. Zwykła wersja za bardzo plącze mi włosy. W drogeriach już żadnych innych szamponów nie widziałam, bez tych SLS, soli itp ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#375 |
|
Zakorzenienie
|
Szampony z petal fresh są ok
|
|
#376 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
|
#377 |
|
Raczkowanie
|
Jestem już po keratynowym prostowaniu włosów firmy Amazon Keratin keratyną czekoladową i dzisiaj będzie pierwsze mycie włosów ,niestety musiałam się zaopatrzyć w szampon i odżywkę tej firmy,które podtrzymują efekt a cena za 246ml odżywki -55zl a szampon 496ml -75zl ,cieszę się, ze chociaż promocyjnie udało mi się zrobić sam zabieg-200zl bo kolejnym razem za 3 miesiące będzie już stówkę drożej (mam gęste włosy) .Początkowo upierałam się ,żeby to była winogronowa keratyna ,ale fryzjerka stwierdziła ,że będzie za mocna na moje rozjaśnione końce ,że tylko przy jednym kolorze (nierozjaśnianym) najlepiej robić tą winogronową(najmocniejsza ). Dam znać za jakiś czas ,czy efekt prostowania się utrzymuje.Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#378 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie, chciałam zasięgnąć porady.
Kupiłam zestaw do prostowania keratynowego Alfaparf Lisse Design Therapy z polecenia koleżanki, jednak trochę mam obawy o efekt końcowy. Czy włosy będą mega przyklapnięte i tłuste? Mam włosy cienkie, farbowanie sombre czyli trochę rozjaśnień, ogólnie włosy są dość zniszczone, ale bez tragedii. Problemem jest puszenie się przy odrobinie wilgoci. Układam i prostuję prostownicą włosy przed wyjściem z domu i dosłownie po 5 min we mgle, deszczu itp zaczynają żyć własnym życiem tzn puszą się oraz wywijają na zewnątrz lub trochę falują. Na całej prawie długości odstają. Bardzo frustrująca jest walka z tym codziennie, bo i tak do pracy dojeżdżam już z rozwalonymi włosami. Czy prostowanie keratynowe im pomoże? I jak je wykonać, aby na koniec nie było mega przyklapu, bo włosów nie mam chyba zbyt wiele, obawiam się, że będę wyglądać jak mokra mysz
|
|
|
|
|
#379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#380 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny SOS! W poniedziałek miałam robiony w salonie qod i zarówno przy aplikacji jak i przy 'lezakowaniu' na włosach czułam pieczenie. Po zakończeniu zabiegu czułam nadal dyskomfort ale gdy w domu zobaczyłam kark po włosami to masakra jakaś. Sama nie wiem czy to uczulenie tak ogromne (piekace i napuchniete, czerwone placki) czy jakieś poparzenie chemiczne. Aż się boję myśleć jak wygląda skóra głowy... Spotkalyscie się z czymś takim? Dodam, że do tej pory robiłam w salonie (innym niż teraz) global keratin i nigdy nie było niepokojących objawów...
|
|
#381 | |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny,
zakupiłam Encanto Nanox przez internet (na stronie Encanto) i otrzymałam szampon i keratynę. Czy nie powinnam mieć jeszcze jakiejś odżywki ? Drugie pytanie: w instrukcji jest napisane, żeby przeciągać pasma włosów kilka razy prostownicą. Jaki odstęp czasowy musi być między tymi przejechaniami? Czy w ogóle musi jakis być?
|
|
|
|
#382 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#383 | |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, to chyba nie jest normalne, ze ledwo po tygodniu już mi sie włosy puszą?
a tak sie cieszyłam, że mam proste włosy... Umyłam włosy w szamponie Biowax argan: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,7...do-wlosow.html i do tego dałam odżywkę Biowaxa: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...owa-7-w-1.htmlA może za mało razy przejechałam włosy prostownicą przy keratynowym zabiegu? Zrobiłam to około 8-9 razy na jednym paśmie i potem 2 dni włosów nie myłam, ani nie związywałam.
|
|
|
|
#384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#385 |
|
Konto usunięte
|
Zapisałam się na moje pierwsze prostowanie keratynowe. Nie wiem na czym, ale zapisałam się do salonu, w którym robi przyjaciółka od kilku lat, bo widzę, jakie ma genialne włosy. Coś mówiła o tym, że fryzjerka ma inne preparaty do ciemnych włosów, a inne do jasnych, ale nie była pewna. Jestem trochę zestresowana, boję się, że włosy się spalą/zniszczą, ale nie widzę już dla siebie innej drogi.
Niestety od prawie roku włosy układają mi się bardzo źle, winię hormony. Miałam przecudne loki przez całe swoje życie, ale ze 2-3 lata temu zaczęło się już robić tylko gorzej. Nie da się ich ułożyć w nic ładnego, więc postanowiłam spróbować tego. Jestem praktyczna, chciałabym tylko rano te włosy przeczesać i wyjść do pracy, a nie się babrać z lokami, zmoczyć, nałożyć stylizator, suszyć czy inne jakieś ceregiele, nie mam już siły na to. Rozważam nawet powtarzanie tego zabiegu co 4 miesiące, koleżanka tak co 5 powtarza od kilku lat i ma piękne włosy, a do tego farbuje. Osobiście nie farbuję włosów, ze 4 razy potraktowałam je trwałą, ale chyba bez żadnego efektu. Raz na miesiąc zdarzy się dobry dzień, gdzie wszyscy chwalą, że jakie loki, wow, a tak to pozostaje mi tylko kok na czubku. Wyprostować ich sama nie umiem, bo to siano wychodzi, ale fryzjerka ładnie je prostuje, ze 3 razy byłam w życiu. Nie suszę, nie farbuję, a włosy wyglądają jak zniszczone. Jestem bardzo świadomą włosomaniaczką, ale mam już dosyć. Równowaga PEH, tematy sls, silikonów, alkoholi, wszystko mi to jest znane, tylko po prostu nic nie pomagało. Czy coś polecacie robić przed zabiegiem? Bo jeszcze ze 3 mycia mnie czeka, jakieś olejowanie robić przed, czy już nie ma sensu i warto po? Plus pytanie dodatkowe: czy po zabiegu trzymacie się zaleceń i używacie kosmetyków bez złych alkoholi, silnych detergentów, soli i silikonów nielotnych i ciężkich? Będę bardzo wdzięczna za jakieś wsparcie w tym temacie, bo już jestem zdesperowana. |
|
|
|
|
#386 |
|
Zakorzenienie
|
Po zabiegu unikam tylko sodium chloride w kosmetykach. Silikonów nie unikam, czasem zdarzy mi się umyć głowę szamponem z sls. Włosy nadal są ok, co prawda jeżeli wyschną same to są lekko pofalowane ale się nie puszą i da się wyjść do ludzi. Po suszarce są proste. Od prostowania minęło prawie 2 miesiące, robiłam inoarem.
|
|
#387 |
|
Raczkowanie
|
u mnie minął prawie miesiąc od zabiegu prostowania włosów keratyną Amazon Keratin w wersji czekoladowej i powiem wam ,że jestem średnio zadowolona z efektu .W sensie po każdym myciu włosy nie są na tyle proste ,żeby ich w ogóle nie prostować zwłaszcza tył i tak jest od samego początku więc prostuje i tak z tym ,że twa to krócej ok 5-10 minut.
Mam specjalny szampon i odżywkę z tej firmy i jeśli chodzi o szampon to mam wrażenie,że nawet po dwukrotnej aplikacji ,włosy nie są do końca domyte(zwłaszcza skóra głowy), którą przedtem regularnie peelingowałam- po prostu mnie swędzi głowa po dwóch dniach. |
|
|
|
|
#388 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#389 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wiem, że jest słabsza od winogronowej( najmocniejszej) ale przy ombre czyli przy rozjaśnianych końcach fryzjerka nie chciała się zgodzić na tą najmocniejszą (bo stwierdziła, że mi spali końce) ,gdybym miała np.ciemne włosy na całości to ok ,ale przy rozjaśnianych niby jest za mocna...a jaka jest prawda?to nie wiem ,bo się na tym nie znam.W każdym bądź razie do lutego daje sobie spokój ...
|
|
|
|
|
|
#390 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, pewnie schujacie mnie, ale przejrzalam tak bardziej pobocznie watek i nie znalazlam nic na temat, na temat rozjasniania wlosow prostowanych keratyną. Okolo miesiac temu, no ponad miesiac temu mialam wykonany zabieg keratynowego prostowania wlosow, a jeszcze miesiac przed tym zabiegiem (czyli jakies dwa miesiace temu) podciete i przyciemnione wlosy z blondu ombre, no i tak mi sie pomyslalo, ze chcialabym wrocic do tego
Pytanie tylko ,czy mogę, teraz po prostowaniu. Włosy sa gladziutkie, bardzo fajne, myje je delikatnymi szamponami, ale ten ciemny kolor jednak nie do konca mi sie widzi (i tak sa ciut jasniejsze niz mam naturalne, bo mam ciemny braz), baardzo bym chciala je rozjasnic, nie na platyne, ale tak barzdije na jasny braz/ciemny blond, marzy mi sie taki bardziej ee.. "mysi" kolor Jestem ciekawa, jak to z tym jest
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fryzury i styling
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:01.

jak sobie pomoc?

,gdybym miała np.ciemne włosy na całości to ok ,ale przy rozjaśnianych niby jest za mocna...a jaka jest prawda?to nie wiem ,bo się na tym nie znam.W każdym bądź razie do lutego daje sobie spokój ...