Keratynowe prostowanie włosów cz. V - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Fryzury i styling

Notka

Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-09-20, 23:22   #361
netkaa00
Zakorzenienie

Dot.: Keratynowe prostowanie włosów cz. V

Dziewczyny pomocy, robiłam inoar miesiąc temu i dostałam strasznego łupieżu teraz, strasznie mnie kusi żeby umyć włosy pirolamem który stoi w łazience jak sobie pomoc?

Co do samego zabiegu robiłam go pierwszy raz w salonie, generalnie trochę lepiej włosy wyglądają ale spodziewałam sie całkowicie czegoś innego... włosy dalej reagują na wilgoć, nie ma pięknej błyszczącej tafli, włosy dalej się falują, nie wiem jestem trochę rozczarowana...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
netkaa00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-21, 11:03   #362
malutka89
Zakorzenienie

Nieaktualne

Edytowane przez malutka89
Czas edycji: 2018-09-24 o 23:37
malutka89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-25, 09:36   #363
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez netkaa00 Pokaż wiadomość
Dziewczyny pomocy, robiłam inoar miesiąc temu i dostałam strasznego łupieżu teraz, strasznie mnie kusi żeby umyć włosy pirolamem który stoi w łazience jak sobie pomoc?

Co do samego zabiegu robiłam go pierwszy raz w salonie, generalnie trochę lepiej włosy wyglądają ale spodziewałam sie całkowicie czegoś innego... włosy dalej reagują na wilgoć, nie ma pięknej błyszczącej tafli, włosy dalej się falują, nie wiem jestem trochę rozczarowana...

Umyj tylko skórę głowy, a włosy przed myciem zabezpiecz odżywką/olejem/serum.
chimay jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-10-03, 10:50   #364
telimena878
Raczkowanie

W salonie fryzjerskim w moim mieście do którego regularnie chodzę na podcinanie i farbowanie, wprowadzono właśnie metodę prostowania kreatynowego metodą Amazon Keratin ( dla pierwszych 10 osób zapisanych jest w cenie 200zl-niezależnie od długości włosów) ,więc się zapisałam ,napiszcie mi czy warto? Niestety nie mam czasu przeczytać całego wątku ,bardzo dawno temu robiłam 3-4 razy Encanto ,ale efekt był krótkotrwały .Będę wdzięczna za jakieś informacje
telimena878 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-10-03, 11:27   #365
ridja devojka
Zakorzenienie

Czy można jakoś użyć odżywkę która zostaje po zabiegu encanto?

Stary 2018-10-03, 11:37   #366
blue2003
Miuoshowa

GG do blue2003 Wyślij wiadomość przez Yahoo do blue2003

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Czy można jakoś użyć odżywkę która zostaje po zabiegu encanto?

Mozna zrobic zabieg sama odzywka, wlosy beda troche gladsze. Pisaly kiedys dziewczyny o tym.

"...nasza wielkość miała iskrzyć, a wygasa gdy tak teraz na nią patrzę a ty milczysz..."
blue2003 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-10-04, 11:20   #367
yolca
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez telimena878 Pokaż wiadomość
W salonie fryzjerskim w moim mieście do którego regularnie chodzę na podcinanie i farbowanie, wprowadzono właśnie metodę prostowania kreatynowego metodą Amazon Keratin ( dla pierwszych 10 osób zapisanych jest w cenie 200zl-niezależnie od długości włosów) ,więc się zapisałam ,napiszcie mi czy warto? Niestety nie mam czasu przeczytać całego wątku ,bardzo dawno temu robiłam 3-4 razy Encanto ,ale efekt był krótkotrwały .Będę wdzięczna za jakieś informacje
Warto, Amazon Keratin to bardzo dobra keratyna
yolca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-10-04, 14:17   #368
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blue2003 Pokaż wiadomość
Mozna zrobic zabieg sama odzywka, wlosy beda troche gladsze. Pisaly kiedys dziewczyny o tym.
Czyli ten etap drugi? Super, musze spróbować.

Stary 2018-10-15, 16:49   #369
prince_polo
Zakorzenienie

Hej dziewczyny. Mam pytanko, szukam właśnie keratyny encanto, bądź innej dobrej ktora wyprostuje moje krecone włosy. Kiedyś juz robilam ten zabieg , ale bardzo dawno temu (właśnie encanto) . Czytalam ze jest jakas nowa wersja. Czym się ona różni? Tez tak śmierdzi ?

---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

Jeszcze mam pytanie o encanto nanox. Czy efekty na wlosach kręconych są faktycznie dobre?

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-10-15, 16:52   #370
miziakizia
Zadomowienie

Nie polecam encanto. Na moich włosach efekt utrzymał się 2 tygodnie

miziakizia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-10-15, 16:58   #371
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miziakizia Pokaż wiadomość
Nie polecam encanto. Na moich włosach efekt utrzymał się 2 tygodnie

Jak robiłam efekt trzymał się 3 miesiące. Ale to było dawno. Może coś się zmieniło, może są lepsze. Chciała bym dziś zamówić i kompletnie nie wiem jaką. Wolała bym uniknąć tego smrodu aczkolwiek oczekuje efektu moze nie tyle mega długiego co dobrego

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-10-15, 18:50   #372
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
Jak robiłam efekt trzymał się 3 miesiące. Ale to było dawno. Może coś się zmieniło, może są lepsze. Chciała bym dziś zamówić i kompletnie nie wiem jaką. Wolała bym uniknąć tego smrodu aczkolwiek oczekuje efektu moze nie tyle mega długiego co dobrego

Nowa wersja encanto nie jest tak śmierdząca, ale też trzyma się krócej niż stara (z mojego doświadczenia).
Od mojego poprzedniego encanto mijają 4 miesiąca i musiałabym już powtórzyć zabieg. Wierzchnia warstwa włosów na wysokości uszy wściekle się puszy. To są te włosy, które najbardziej obrywały podczas mycia samej skóry głowy mocnym szamponem.
Stary 2018-10-16, 08:44   #373
czekoladka3
Zakorzenienie

Warto spróbować inoar. Jak dla mnie lepiej sie sprawdza niz nowa wersja encanto. (Chociaż smród podczas zabiegu jest taki sam jak przy encanto) .
Jestem miesiąc po zabiegu tym preparatem i póki co nie widzę żeby bardzo się wypłukał. Zobaczymy jak będzie za kilka tyg.

Stary 2018-10-17, 11:04   #374
lioele
Rozeznanie

Dziewczyny jakich szamponów używacie po keratynowym prostowaniu?
Wcześniej używałam babydream, ale wersje z lwem na okładce i było Ok, ale od roku nie widzę go w żadnym rossmanie. Zwykła wersja za bardzo plącze mi włosy.
W drogeriach już żadnych innych szamponów nie widziałam, bez tych SLS, soli itp

lioele jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-10-17, 11:31   #375
czekoladka3
Zakorzenienie

Szampony z petal fresh są ok

Stary 2018-10-17, 11:37   #376
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lioele Pokaż wiadomość
Dziewczyny jakich szamponów używacie po keratynowym prostowaniu?
Wcześniej używałam babydream, ale wersje z lwem na okładce i było Ok, ale od roku nie widzę go w żadnym rossmanie. Zwykła wersja za bardzo plącze mi włosy.
W drogeriach już żadnych innych szamponów nie widziałam, bez tych SLS, soli itp

Szampony Tołpy są bez soli i siarczanów. Bo bez SLS to są niemal wszystkie drogeryjne szampony.
Stary 2018-10-17, 13:44   #377
telimena878
Raczkowanie

Jestem już po keratynowym prostowaniu włosów firmy Amazon Keratin keratyną czekoladową i dzisiaj będzie pierwsze mycie włosów ,niestety musiałam się zaopatrzyć w szampon i odżywkę tej firmy,które podtrzymują efekt a cena za 246ml odżywki -55zl a szampon 496ml -75zl ,cieszę się, ze chociaż promocyjnie udało mi się zrobić sam zabieg-200zl bo kolejnym razem za 3 miesiące będzie już stówkę drożej (mam gęste włosy) .Początkowo upierałam się ,żeby to była winogronowa keratyna ,ale fryzjerka stwierdziła ,że będzie za mocna na moje rozjaśnione końce ,że tylko przy jednym kolorze (nierozjaśnianym) najlepiej robić tą winogronową(najmocniejsza ). Dam znać za jakiś czas ,czy efekt prostowania się utrzymuje.Pozdrawiam
Stary 2018-10-22, 23:02   #378
Laurin
Raczkowanie

Witajcie, chciałam zasięgnąć porady.
Kupiłam zestaw do prostowania keratynowego Alfaparf Lisse Design Therapy z polecenia koleżanki, jednak trochę mam obawy o efekt końcowy. Czy włosy będą mega przyklapnięte i tłuste? Mam włosy cienkie, farbowanie sombre czyli trochę rozjaśnień, ogólnie włosy są dość zniszczone, ale bez tragedii. Problemem jest puszenie się przy odrobinie wilgoci. Układam i prostuję prostownicą włosy przed wyjściem z domu i dosłownie po 5 min we mgle, deszczu itp zaczynają żyć własnym życiem tzn puszą się oraz wywijają na zewnątrz lub trochę falują. Na całej prawie długości odstają. Bardzo frustrująca jest walka z tym codziennie, bo i tak do pracy dojeżdżam już z rozwalonymi włosami. Czy prostowanie keratynowe im pomoże? I jak je wykonać, aby na koniec nie było mega przyklapu, bo włosów nie mam chyba zbyt wiele, obawiam się, że będę wyglądać jak mokra mysz
Laurin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-10-24, 15:42   #379
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Laurin Pokaż wiadomość
Witajcie, chciałam zasięgnąć porady.
Kupiłam zestaw do prostowania keratynowego Alfaparf Lisse Design Therapy z polecenia koleżanki, jednak trochę mam obawy o efekt końcowy. Czy włosy będą mega przyklapnięte i tłuste? Mam włosy cienkie, farbowanie sombre czyli trochę rozjaśnień, ogólnie włosy są dość zniszczone, ale bez tragedii. Problemem jest puszenie się przy odrobinie wilgoci. Układam i prostuję prostownicą włosy przed wyjściem z domu i dosłownie po 5 min we mgle, deszczu itp zaczynają żyć własnym życiem tzn puszą się oraz wywijają na zewnątrz lub trochę falują. Na całej prawie długości odstają. Bardzo frustrująca jest walka z tym codziennie, bo i tak do pracy dojeżdżam już z rozwalonymi włosami. Czy prostowanie keratynowe im pomoże? I jak je wykonać, aby na koniec nie było mega przyklapu, bo włosów nie mam chyba zbyt wiele, obawiam się, że będę wyglądać jak mokra mysz
Na Twoje pytania nie ma jednej odpowiedzi. Jedni mają przyklap, inni nie. Efekty też bywają słabsze i mocniejsze. A wykonuje się tak, jak producent zaleca w instrukcji.
Stary 2018-10-24, 19:30   #380
annyonne
Raczkowanie

Dziewczyny SOS! W poniedziałek miałam robiony w salonie qod i zarówno przy aplikacji jak i przy 'lezakowaniu' na włosach czułam pieczenie. Po zakończeniu zabiegu czułam nadal dyskomfort ale gdy w domu zobaczyłam kark po włosami to masakra jakaś. Sama nie wiem czy to uczulenie tak ogromne (piekace i napuchniete, czerwone placki) czy jakieś poparzenie chemiczne. Aż się boję myśleć jak wygląda skóra głowy... Spotkalyscie się z czymś takim? Dodam, że do tej pory robiłam w salonie (innym niż teraz) global keratin i nigdy nie było niepokojących objawów...
annyonne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-10-27, 19:53   #381
Krystaliczne szczescie
Zadomowienie

Cześć dziewczyny,

zakupiłam Encanto Nanox przez internet (na stronie Encanto) i otrzymałam szampon i keratynę. Czy nie powinnam mieć jeszcze jakiejś odżywki ?

Drugie pytanie: w instrukcji jest napisane, żeby przeciągać pasma włosów kilka razy prostownicą. Jaki odstęp czasowy musi być między tymi przejechaniami? Czy w ogóle musi jakis być?
na wizażu od 2009r...
Krystaliczne szczescie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-11-02, 14:01   #382
Krystaliczne szczescie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez annyonne Pokaż wiadomość
Dziewczyny SOS! W poniedziałek miałam robiony w salonie qod i zarówno przy aplikacji jak i przy 'lezakowaniu' na włosach czułam pieczenie. Po zakończeniu zabiegu czułam nadal dyskomfort ale gdy w domu zobaczyłam kark po włosami to masakra jakaś. Sama nie wiem czy to uczulenie tak ogromne (piekace i napuchniete, czerwone placki) czy jakieś poparzenie chemiczne. Aż się boję myśleć jak wygląda skóra głowy... Spotkalyscie się z czymś takim? Dodam, że do tej pory robiłam w salonie (innym niż teraz) global keratin i nigdy nie było niepokojących objawów...
Ja robiłam keratynę wczoraj i nie miałam takich objawów. W ogóle mnie skóra nie piekła, ale za to oczy strasznie szczypały i o mało co nie poparzyłam sobie przewodu oddechowego, bo zaciągnęłam ten smród do płuc i bardzo mnie piekło później w tchawicy.
na wizażu od 2009r...
Stary 2018-11-10, 12:42   #383
Krystaliczne szczescie
Zadomowienie

Dziewczyny, to chyba nie jest normalne, ze ledwo po tygodniu już mi sie włosy puszą? a tak sie cieszyłam, że mam proste włosy... Umyłam włosy w szamponie Biowax argan: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,7...do-wlosow.html i do tego dałam odżywkę Biowaxa: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...owa-7-w-1.html

A może za mało razy przejechałam włosy prostownicą przy keratynowym zabiegu? Zrobiłam to około 8-9 razy na jednym paśmie i potem 2 dni włosów nie myłam, ani nie związywałam.
na wizażu od 2009r...
Stary 2018-11-10, 12:48   #384
Micraell
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Krystaliczne szczescie Pokaż wiadomość
Dziewczyny, to chyba nie jest normalne, ze ledwo po tygodniu już mi sie włosy puszą? a tak sie cieszyłam, że mam proste włosy... Umyłam włosy w szamponie Biowax argan: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,7...do-wlosow.html i do tego dałam odżywkę Biowaxa: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...owa-7-w-1.html

A może za mało razy przejechałam włosy prostownicą przy keratynowym zabiegu? Zrobiłam to około 8-9 razy na jednym paśmie i potem 2 dni włosów nie myłam, ani nie związywałam.
Podcięłaś końcówki po keratynowaniu? Wyrzuciłam już swoją instrukcję, ale wydaje mi się, że była tam informacja o tym, że pasma należy przejechać 10-15 razy. Jakiej prostownicy użyłaś?

"Well, I guess it would be nice, if I could touch your body, you know not everybody, has got a body like you."

~George Michael

Micraell jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-11-10, 19:27   #385
072c26bec45ec6d12fcc8f2609f847b72bd29bf6
Konto usunięte

Zapisałam się na moje pierwsze prostowanie keratynowe. Nie wiem na czym, ale zapisałam się do salonu, w którym robi przyjaciółka od kilku lat, bo widzę, jakie ma genialne włosy. Coś mówiła o tym, że fryzjerka ma inne preparaty do ciemnych włosów, a inne do jasnych, ale nie była pewna. Jestem trochę zestresowana, boję się, że włosy się spalą/zniszczą, ale nie widzę już dla siebie innej drogi.

Niestety od prawie roku włosy układają mi się bardzo źle, winię hormony. Miałam przecudne loki przez całe swoje życie, ale ze 2-3 lata temu zaczęło się już robić tylko gorzej. Nie da się ich ułożyć w nic ładnego, więc postanowiłam spróbować tego.

Jestem praktyczna, chciałabym tylko rano te włosy przeczesać i wyjść do pracy, a nie się babrać z lokami, zmoczyć, nałożyć stylizator, suszyć czy inne jakieś ceregiele, nie mam już siły na to.

Rozważam nawet powtarzanie tego zabiegu co 4 miesiące, koleżanka tak co 5 powtarza od kilku lat i ma piękne włosy, a do tego farbuje.

Osobiście nie farbuję włosów, ze 4 razy potraktowałam je trwałą, ale chyba bez żadnego efektu. Raz na miesiąc zdarzy się dobry dzień, gdzie wszyscy chwalą, że jakie loki, wow, a tak to pozostaje mi tylko kok na czubku. Wyprostować ich sama nie umiem, bo to siano wychodzi, ale fryzjerka ładnie je prostuje, ze 3 razy byłam w życiu. Nie suszę, nie farbuję, a włosy wyglądają jak zniszczone.
Jestem bardzo świadomą włosomaniaczką, ale mam już dosyć. Równowaga PEH, tematy sls, silikonów, alkoholi, wszystko mi to jest znane, tylko po prostu nic nie pomagało.

Czy coś polecacie robić przed zabiegiem? Bo jeszcze ze 3 mycia mnie czeka, jakieś olejowanie robić przed, czy już nie ma sensu i warto po?

Plus pytanie dodatkowe: czy po zabiegu trzymacie się zaleceń i używacie kosmetyków bez złych alkoholi, silnych detergentów, soli i silikonów nielotnych i ciężkich?

Będę bardzo wdzięczna za jakieś wsparcie w tym temacie, bo już jestem zdesperowana.
072c26bec45ec6d12fcc8f2609f847b72bd29bf6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-11-10, 20:42   #386
czekoladka3
Zakorzenienie

Po zabiegu unikam tylko sodium chloride w kosmetykach. Silikonów nie unikam, czasem zdarzy mi się umyć głowę szamponem z sls. Włosy nadal są ok, co prawda jeżeli wyschną same to są lekko pofalowane ale się nie puszą i da się wyjść do ludzi. Po suszarce są proste. Od prostowania minęło prawie 2 miesiące, robiłam inoarem.

Stary 2018-11-11, 19:55   #387
telimena878
Raczkowanie

u mnie minął prawie miesiąc od zabiegu prostowania włosów keratyną Amazon Keratin w wersji czekoladowej i powiem wam ,że jestem średnio zadowolona z efektu .W sensie po każdym myciu włosy nie są na tyle proste ,żeby ich w ogóle nie prostować zwłaszcza tył i tak jest od samego początku więc prostuje i tak z tym ,że twa to krócej ok 5-10 minut.
Mam specjalny szampon i odżywkę z tej firmy i jeśli chodzi o szampon to mam wrażenie,że nawet po dwukrotnej aplikacji ,włosy nie są do końca domyte(zwłaszcza skóra głowy), którą przedtem regularnie peelingowałam- po prostu mnie swędzi głowa po dwóch dniach.
Stary 2018-11-12, 12:42   #388
yolca
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez telimena878 Pokaż wiadomość
u mnie minął prawie miesiąc od zabiegu prostowania włosów keratyną Amazon Keratin w wersji czekoladowej i powiem wam ,że jestem średnio zadowolona z efektu .W sensie po każdym myciu włosy nie są na tyle proste ,żeby ich w ogóle nie prostować zwłaszcza tył i tak jest od samego początku więc prostuje i tak z tym ,że twa to krócej ok 5-10 minut.
Mam specjalny szampon i odżywkę z tej firmy i jeśli chodzi o szampon to mam wrażenie,że nawet po dwukrotnej aplikacji ,włosy nie są do końca domyte(zwłaszcza skóra głowy), którą przedtem regularnie peelingowałam- po prostu mnie swędzi głowa po dwóch dniach.
Może źle dobrali ci keratynę, bo amazon ma kilka rodzajów do różnych włosów i czekoladowa jest chyba najsłabsza.
yolca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-11-12, 15:10   #389
telimena878
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez yolca Pokaż wiadomość
Może źle dobrali ci keratynę, bo amazon ma kilka rodzajów do różnych włosów i czekoladowa jest chyba najsłabsza.

wiem, że jest słabsza od winogronowej( najmocniejszej) ale przy ombre czyli przy rozjaśnianych końcach fryzjerka nie chciała się zgodzić na tą najmocniejszą (bo stwierdziła, że mi spali końce) ,gdybym miała np.ciemne włosy na całości to ok ,ale przy rozjaśnianych niby jest za mocna...a jaka jest prawda?to nie wiem ,bo się na tym nie znam.W każdym bądź razie do lutego daje sobie spokój ...
Stary 2018-11-13, 00:13   #390
bordowka
Raczkowanie

Hej dziewczyny, pewnie schujacie mnie, ale przejrzalam tak bardziej pobocznie watek i nie znalazlam nic na temat, na temat rozjasniania wlosow prostowanych keratyną. Okolo miesiac temu, no ponad miesiac temu mialam wykonany zabieg keratynowego prostowania wlosow, a jeszcze miesiac przed tym zabiegiem (czyli jakies dwa miesiace temu) podciete i przyciemnione wlosy z blondu ombre, no i tak mi sie pomyslalo, ze chcialabym wrocic do tego Pytanie tylko ,czy mogę, teraz po prostowaniu. Włosy sa gladziutkie, bardzo fajne, myje je delikatnymi szamponami, ale ten ciemny kolor jednak nie do konca mi sie widzi (i tak sa ciut jasniejsze niz mam naturalne, bo mam ciemny braz), baardzo bym chciala je rozjasnic, nie na platyne, ale tak barzdije na jasny braz/ciemny blond, marzy mi sie taki bardziej ee.. "mysi" kolor (dziwna jestem, wiem). Czy to mozlwe jest teraz? Podobno po jakims czasie mozna farbowac czy tam rozjasniac wlosy prostowane keratna, pytanie po jakim? Czy miesiac to przypadkiem nie za krotko? Jestem ciekawa, jak to z tym jest
bordowka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fryzury i styling

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości