Odżywki do włosów

L'biotica Biovax Opuntia Oil & Mango, Odżywka ekspresowa 7 w 1

Nasi użytkownicy zostawili 36 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 29 marca 2021 o 14:13
    Uzależnia zapachem :)
    Odżywkę kupiłam pierwszy raz w aptece. Skusiło mnie opakowanie stojące przy okienku z informacją o promocji. Używałam wcześniej innych kosmetyków do włosów tej firmy i nigdy się nie zawiodłam dlatego decyzja była szybka :) produkt znajduje się w wysokiej, miękkiej tubie. Odżywkę nakładam na mokre włosy ( na około 3/4 długości)zaraz po umyciu. Pozostawiam zgodnie z zleceniami na włosach na około minutę. Odżywka ma intensywny owocowy zapach, który utrzymuje się na włosach jeszcze długo po jej spłukaniu oraz wysuszeniu włosów. Moim zdaniem efekty są zgodne z opisem producenta. Już po pierwszym użyciu włosy są miękkie i gładkie.
    • Wydajności
    • Szybkie działanie
    Wady:
    • Uzależnia" :)
  • 17 stycznia 2021 o 10:59
    Z wielką przyjemnością do niej wrócę! :)
    Odżywkę zakupiłam jako dodatek do gazety za coś ok. 8zł. Zamknięta została w różowej (tak kilka minut się zastanawiałam co to za kolor, ale różowy jest chyba najbardziej trafiony) tubce z miękkiego plastiku. Zamykana na zatrzask, więc nie ma problemu z otwarciem/zamknięciem nawet mokrymi dłońmi. Otwór do wydobycia odżywki jest odpowiedniej wielkości i bez problemu możemy dawkować jej ilość. Zapach jest cudny! Tutaj czuć prawdziwe mango i prawdziwy olejek z kaktusa, nic nie jest chemiczne czy przesłodzone, czysta natura jakbym była znowu na wakacjach! <3 Szkoda tylko, że nie zostaje na włosach po ich wysuszeniu. :( Odżywka ma lekką konsystencję, ale wcale nie jest rzadka. Biało-perłowy balsam dobrze trzyma się włosów, nie ucieka z nich i nie kapie. Po ekspresowym odżywieniu dobrze się spłukuje, nie sprawia problemów i nie zostawia na włosach żadnej warstwy. Ja nie stosuję odżywek po każdym myciu, jedynie od czasu do czasu, tę tak samo starałam się używać przynajmniej raz na tydzień i jestem nią pozytywnie zaskoczona. Delikatnie obciążyła moje niesforne włosy tym samym niwelując ich puszenie i przyjemnie wygładzając na długości, do tego nadała im niesamowity blask i miękkość. Było czuć, że są odpowiednio nawilżone i zadowolone z jej działania, a po umyciu łatwo się rozczesywały. Nie mam problemów z elektryzowaniem się włosów, więc nie wypowiem się o działaniu tego kosmetyku w tej kwestii, tak samo nie jestem w stanie zbadać jak wygląda ochrona przed wysokimi temperaturami, ale cała reszta obietnic producenta jak najbardziej została spełniona. Nie wiązałam z tą odżywką wielkich nadziei, a tu taka niespodzianka! Z wielką przyjemnością do niej wrócę :)
    Zalety:
    • wygodna tubka z łatwym otwarciem
    • zapach!
  • 30 listopada 2020 o 23:23
    Jestem na nie
    Mam włosy niskoporowate, cienkie ze skłonnością do przetłuszczania. Po użyciu odżywki, włosy były pozbawione blasku, suche i obciążone. Nie zauważyłam żadnych efektów o jakich zapewnia producent, na dodatek odżywka utrudnia rozczesywanie.
    • cena jest ok
    Wady:
    • skład, brak efeków
    • włosy są suche, matowe i sztywne
    • utrudnia rozczesywanie
    • sztuczny zapach
    Drogeria Natura
    kamoni7
    2 sierpnia 2020 o 11:04
    Brak spektakularnych efektów
    Odżywka znajduje się w tubie z miękkiego plastiku z zamknięciem na zatrzask. Opakowanie jest w energetycznym i przyjemnym dla oka kolorze, z czytelną i minimalną grafiką. Odżywka jest gęsta i biała. Nie ścieka z włosów. Posiada bardzo przyjemny, słodki zapach mango, który niestety nie utrzymuje się na włosach. Stosowałam ją różnie. Czasem trzymałam przez jedną minutę - tak jak zaleca producent, a czasem nawet 30 minut pod czepkiem. Za każdym razem odżywka zachowywała się tak samo i efekt był ten sam. Odżywka nie obciąża włosów, nie przetłuszcza ich. Trochę ułatwia rozczesywanie. Nie plącze włosów. Sprawia, że włosy są gładsze, bardziej miękkie, mniej się puszą i ładnie błyszczą. Ale nie są to efekty tak spektakularne jak obietnice opisane na opakowaniu odżywki. Według mnie odżywka jest zbyt lekka i nie daje dostatecznego nawilżenia zwłaszcza włosom takim jak moje czyli suchym, kręconym i rozjaśnianym. Niestety nie jest to odżywka wydajna. Na moje włosy do łopatek musiałam sporo nałożyć, aby odczuć jej działanie na włosach. Zalety: +piękny zapach mango, +trochę ułatwia rozczesywanie, +lekko wygładza i zmiękcza włosy, +ogranicza puszenie, +nadaje blask, +konsystencja, +opakowanie. Wady: -wydajność, -zbyt lekka dla suchych włosów, -daje niedostateczne nawilżenie, -brak spektakularnych efektów.
    Drogeria Super-Pharm
  • 24 lipca 2020 o 20:18
    Dobra jako codzienna odżywka
    Odżywkę trzymam na włosach po ostatnim myciu przez ok. 15 minut, a po spłukaniu włosy mniej się plączą i stają się miękkie - definitywnie wyglądają na zdrowsze. Na pewno dużym plusem jest też skład (87% zawartości składników pochodzenia naturalnego 0% parabenów 0% parafiny 0% SLS / SLES) Opakowanie jest dość spore i starcza na długo, ponieważ produkt jest wydajny.
    Zalety:
    • skład
    • wygląd włosów po zastosowaniu
    • przyjemny zapach