|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1651 |
Zadomowienie
|
Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść - część III
Ja też... niedobrze
![]() ![]()
#1652 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Hypnotic jeśli masz ochotę to napisz na PW ![]() muszę się komuś wygadać, bo to siedzi we mnie i czuję, że zaraz nie wytrzymam i znów się poryczę lub zrobię coś czego bym żałowała .. czuję się tłusto i coraz większe obrzydzenie do siebie...przez ostatni tydzień w zasadzie jadłam więcej i nie wiem czy przytyłam, ale czuję się okropnie. Tato dziś mi kupił dwa batony to je zjadłam, a teraz kwiczę z wyrzutów... bez nich to planowana głodówka dziś by była..Jeszcze chyba zaczynam wpadac w bulimię bo gdybym umiała wymiotowac to już nieraz bym to zrobiła, ale niestety coraz częściej pomimo tego, że mi się nie udaje to się do tego zmuszam... Z rodzicami ciągle się kłócę i ciągle tylko słyszę, że odkąd zaczęłam się odchudzać to zrobiłam się nie do wytrzymania.. tylko narzekają na mnie, jaka to ja nie jestem. nie daję rady już sama ze sobą.przepraszam, że tak chaotycznie to wszystko napisałam, ale musiałam...
" taka ludzka natura, że możemy mieć dobry przykład, a i tak potrafimy tylko źle wybrać. " Edytowane przez EwelkaaS Czas edycji: 2008-08-15 o 17:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1653 |
Wtajemniczenie
|
A chodzisz do psychologa? To jest niepokojące co się z tobą dzieje
![]() Udaje Ci się utrzymać wagę, czy schudłaś odkąd ostatni raz tu pisałam ? Walcz, póki możesz, bo będzie za późno ! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1654 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wagę.. udaje mi się utrzymywać, ale mam wrażenie, że wymiary i bez tego czasem idą w górę i, że wyglądam tak jak przed odchudzaniem, że przytyłam.. Staram się odpędzić od siebie te wszystkie czarne myśli, noale . ; ] I mam trochę głupie pytanie, ale jeśli od kwietnia jem już normalnie to niemożliwe, aby dopadło mnie jojo już, prawda ? ![]()
![]() |
#1655 |
Konto usunięte
|
Werka, ja tez poroszę ak juz zdjęcia beda toffie17@wp.pl
|
![]() ![]() |
![]() |
#1656 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1657 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Od kiedy przestałam się odchudzać przytyłam po jakiś 2 m-cach tylko 1 kg, który 'zleciał' i znów ważę tyle, co ważyłam, acz nie wystają już mi kości.
![]() |
#1658 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Niezapominajko Ty gruba? ![]() ![]() Star a może już niedługo cos się zmieni i Tobie też ktoś będzie robił takie niespodzianki? ![]() ![]() ja ![]() ![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1659 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny strasznie Wam dziękuje za te wszystkie ciepłe słowa skierowane do mnie. To naprawdę wiele dla mnie znaczy. Aż się wzruszyłam. To pozwala mi wierzyć, że warto się starać, że warto walczyć, bo są osoby które wiedzą przez co przechodzę i kibicują mi z całych sił.
Mam przed sobą długą drogę, mogłam zacząć ją wcześniej- ponad 3 lata temu kiedy zaczęłam leczyć depresję, ale nie ma co rozpamiętywać, bo tego już nie zmienię. Jak dam z siebie wszystko to może wyjdę kiedyś na prostą. Strasznie Wam wszystkim dziękuję i cieszę się, że wtedy gdy byłam jeszcze w Szkocji zrobiłam ten krok i opisałam Wam swoją historię. Nie było to łatwe, ale jestem przekonana, że dzięki temu (dzięki Wam) zrozumiałam wiele, dostrzegłam, że mam ogromny problem, kiedy wcześniej myślałam, że nie jest tak źle. Cały czas byłam na dnie, ale już tak się do tego przyzwyczaiłam, że nie zdawałam sobie z tego sprawy. Kto wie jak by to wszystko teraz wyglądało, może doszłabym do tego sama tylko kiedy? Może dopiero jak znowu byłabym o krok od samobójstwa... Każda z Was jest dla mnie bardzo ważna. I nie mówię tu tylko o "starych wyjadaczkach" ![]() Całuję Was goooorąco ![]() EDIT: Pytałyście jak idze remont pokoju, no więc wlecze się jak ślimak. Uporałam się już z oknami i zaszpachlowałam wszystkie nierówności i ubytki w ścianie (a było tego mnóstwo, bo to stary poniemiecki dom więc niespodzianek nie brakuje). Jutro będę malowała meble spcecjalna farbą do drewna żeby nie utracić faktury tychże antyków. Kolor ścian też już wybrany, nawet farba kupina. Trochę się boję tego koloru, bo taki trochę hmmm, bardzo babski jest ![]()
Rozmawiając ze mną wcale nie musisz być świrem... Ale miałbyś dużo łatwiej! K.V. odzyskuję serce do życia Edytowane przez Asilos Magdalena Czas edycji: 2008-08-15 o 19:38 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#1660 |
Raczkowanie
|
cześć
![]() wpadłam się.. pochwalić. Taki malutki sukces. Wydawało mi się, że dziś zjadłam ooogrooomnie dużo i miałam WIELKĄ, ba,OGROMNĄ ochotę zwymiotować to co zjadłam. Ale pomyślałam o mamie i mi się strasznie przykro zrobiło i żal. Poszłam pobiegać z psem, później trochę poćwiczyłam, potańczyłam (haha, ja i taniec, raczej pseudo-dance ![]() ![]() Malutki OT- dziękuję KAŻDEJ Z WAS za obecność tutaj ![]()
#1661 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To super!!!! ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1662 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1663 |
Gość
|
Dziewczyny - spoko - poczekajcie do przyszłego tygodnia.
![]() Pytałam się tylko czy chcecie zobaczyć mnie w bieliźnie czy w ciuchach - co lepiej mnie pokaże - do sesji foto się szykuję, ale ona będzie dopiero jak kabelek zdobędę (przysięgam). A co u mnie (miałam napisać). Kupiłam zieloną mulinkę, niedługo sobie branzoletkę zrobię. Tata dziś ciasto piecze - z brzoskwiniami. Siostra rano zrobiła super sałatkę. Po za tym całkiem ok - kilka herbatek sobie wypiłam (zwykłe czarne). Pogoda jest do kitu - co chwilę leje. Zajęta jestem bo robię sobie książeczkę z przepisami z mazideł - wszystko to co do mojej cery pasuje. Starlight - gratulacje, a nie mówiłam...u mnie za złe myśli zawsze się baty dostanie ![]() |
![]() |
![]() |
#1664 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Werka- chyba lepiej by było w bieliźnie, ciuchy czasem 'oszukiwać ' mogą też ; ) Starlight- bardzo się cieszę w takim razie .
![]() |
#1665 |
Raczkowanie
|
Ja też sobie powtarzałam ciągle że nie umiem wymiotować.. niestety nauczyłam się
![]() nie chodzę w tej zielonej bransoletce, ogólnie średnio lubię jakąkolwiek biżuterię.
#1666 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Hypnotic napisz do mnie na PRIV ![]() ![]() Werka zdjecia wyslesz takie,jakie bedziesz miala ![]() ![]() Cytat:
Agatko trzymam kciuki za Ciebie ![]() ![]() i pochwal sie remontem,jak juz skonczysz ![]() Starlight dobrze,ze tak to sie skonczylo ![]() a ja dzis zawalilam na calej liniii....zaczynam myslec,ze to sie nigdy nie skonczy,ze to sie niegdy nie zmieni...znowu bedac u taty zaliczylam mega obzarstwo i 3 wizyty w toalecie (w celu wiadomym...),a i tak wiekszosc zarcia zostala w moim zoladku...nienawidze siebie,chcialabym zniknac z tego swiata...nie wiem,co ja mam ze soba zrobic,co powinnam zrobic....czuje sie strasznie samotna,z 2 strony nie chce spotykac sie z ludzmi...mam ochote sie komus wyplakac,a za bardzo nie mam komu....nigdy nie uda mi sie schudnac, 9 dni mialam ladna R,potem 2 dni nie za dobre,wczoraj bylo ok, a dzis pochlonelam z 6000 kalorii...czemu do cholery ja nie potrafie nad soba panowac....jak mam wyjsc z Ed,skoro ja wszystko odkladam do czasu,kiedy schudne,a schudnac nie moge,bo mi kompulsy nie pozwalaja....wyjscie z Ed oznaczalo by u mnie powrot do najwiekszej wagi,zamiane w czlowieka,dla ktorego jedzenie jest przyjacielem...kiedys u mnie norma bylo jedzenie 5-6 tys kalorii codziennie...czasem mniej,czasem wiecej,nie liczylam tego,ale tak orientacyjnie bylo...jadlam tyle,ale nie zadreczalam sie myslami o jedzeniu..ale nie podobalam sie sobie i bylam zakompleksiona....czemu mam tylko 2 beznadziejne rozwiazania do wyboru??bo posredniego nie widze...
zapuszczam włosy: jest 48 -> 52 cm -> 54 cm -> 58 cm ![]() będzie 65-70 ![]() ![]() ![]() odchudzam się! cel I - 64kg (do lutego) cel II - 62 kg (do kwietnia) cel III - 60 kg (do lipca) cel IV - 58 kg (do września) |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1667 |
Raczkowanie
|
niezapominajka
popatrz- mi się dzisiaj udało. Może to nic wielkiego, ale ja dzisiaj pokonałam to świństwo które kazało mi znowu uklęknąć przed toaletą (zlew się zatyka ![]() ![]() ![]() ![]() co do spodni- ja aktualnie wyprzedaję na allegro. i są chętni, więc Ty też spróbuj może. ![]()
#1668 |
Zadomowienie
|
niezapominajko
![]()
#1669 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ja wlasnie obejrzalam filmik na youtube i ryczę... http://www.youtube.com/watch?v=gyjsa...eature=related o anoreksji, chyba nie było linka do niego tutaj.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1670 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=wjwZh...eature=related http://www.youtube.com/watch?v=mR-ER...eature=related http://www.youtube.com/watch?v=JJ8n2...eature=related ten mnie najbardziej poruszył.. http://www.youtube.com/watch?v=hGAKu...eature=related uwielbiam tą muzykę
![]() |
#1671 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny,jak ogladam te filmy,to chcialabym cofnac czas...ja mam tego dosc...
Starlight - jak obejrzalam ten, ktory najbardziej Cie poruszyl,to sie tak rozryczalam... ![]()
zapuszczam włosy: jest 48 -> 52 cm -> 54 cm -> 58 cm ![]() będzie 65-70 ![]() ![]() ![]() odchudzam się! cel I - 64kg (do lutego) cel II - 62 kg (do kwietnia) cel III - 60 kg (do lipca) cel IV - 58 kg (do września) |
![]() ![]() |
![]() |
#1672 |
Zakorzenienie
|
http://www.youtube.com/watch?v=ESQlr...eature=related
dla mnie ten jest przerazjacy zwlaszcza ze moja 4latnia bratanica jakies dwa tyg temu wyciaga wage z lazienki i mowi ze chce sie zwazyc bo kolezanka zosia jej mowila ze jest gruba ![]() ![]() wzielam jej ta wage i powiedzaialam ze zosia sie myli a ona jest piekna dziewczynka. az mi lzy w oczach stanely jak zobaczylam ja z ta waga... zachowalam sie jak swinia wczoraj..byl u mnie tz i ogladalismz jakis serial..wiec chcialam zrobic 8min abs zebym potem miala spokoj... tz ogladal ten serial a potem usiadl kolo mnie i patrzyl jak cwicze zaczal mnie laskotac itd a jak ja se na niego wydarlam ze dlaczego mi przeszkadza nie widzi ze probuje sie pozbyc tego tlustego brzucha ![]() mowi ze kocha moj brzuch,ze jest piekny,taa jasne ![]() wylaczylam te cwiczenia i powiedzialam mu ze nie bede przy nim wiecej cwicczyc.. kiedy poszedl beczalam do nocy ![]() ![]() ![]() moze ten placz byl spowodowanz e zjadlam wieczorem troche ciastek i mi sie odlozy..
#1673 |
Rozeznanie
|
Kika ja juz bardzo spóżniona jestem.. ale Wszystkiego naj naj i przede wszystkim spełnienia marzeń, tych znanych i tych głęboko ukrywanych
![]() i czy mogłabym również prosić o twoje zdjęcie? filifionka-bezogonka@wp.pl |
![]() ![]() |
![]() |
#1674 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przywracasz mi wiarę w ludzi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie wiem, czy tobie to pomoże ale kiedy ja leczyłam się sama z kompulsywnego jedzenia zaczęłam zastanawiać się dlaczego to zrobiłam, co za cholera kazała mi zjeść to czego nie powinnam. Czasami dochodziłam do wniosku, że zrobiłam to z głodu, a czasami byłam zła, przygnebiona. Może atmosfera w domu temu sprzyja, może w powietrzu wiszą jakieś niedopowiedzenia? Często było też tak, że jadłam bo 'inni mogą to dlaczego ja nie mogę?'. A może brak Ci motywacji do odchudzania, może nie jest Ci ono potrzebne albo traktujesz je jako niesprawiedliwość świata? Cytat:
![]() [guote=monochrome]Dokładnie, znać umiar to wspaniała sprawa, nie odmawiać sobie, ale i nie przesadzać.[/quote] Właśnie, znaleść ten złoty środek, odczuć tą normalność. Podchodzisz do paczki ciastek, zjadasz trzy i odchodzisz, cieszysz się, że zjadłaś coś słodkiego, że nie przeliczyłaś w myślach kalorii, że zastopowałaś po takiej ilości jaka Ci odpowiadała. Nie przeżywasz tego, nie dręczysz się, nie zjadasz kolejnych paczek ciastek i nie zamykasz się w toalecie. Tęsknie za taką normalnością ![]() [quote=Asilos Magdalena]Jeśli nie teraz zaczniemy o siebie walczyć, to kiedy i kto inny zrobi to za nas? Czas najwyższy wziąć odpowiedzialność za swoje życie i zacząć na nie wpływać, w taki sposób aby nie żałować przemijającego czasu[/guote] Dokładnie, przestańmy uciekać w chorobę przed odpowiedzialnością. Musimy o siebie walczyć, bo do końca życia będziemy tylko ze sobą. Nasze ja nam będzie towarzyszyć przez reszte życia, więc starajmy się je zaakceptować i doskonalić, a nie niszczyć. Asilos piękne słowa i bardzo ważne! ![]() Chciałam się pochwalić, że dzisiaj dodaje kolejne 100 kcal, nie będę czekać do jutra bo schudłam. Strasznie się boje, ale równocześnie ciesze. To wymaga naprawde wiele samozaparcia, ale tego mi akurat nie brakuje. Ostatnio zauważyłam, że częściej się uśmiecham, że robie się coraz milsza i otwarta. Nie warcze na ludzi. Pozatym z pełniejszym brzuszkiem czuje się taka pewniejsza siebie co mnie dziwi ![]()
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1675 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() boje sie, ze pokolenie Twojej bratanicy bedzie mialo jeszcze wczesniej jeszcze wieksza obsesje na punkcie wagi i figury ![]() ![]() ja pol nocy nie spalam, nie moglam...wczoraj gadalam z mama przez telefon chyba z godzine o moim Ed i w ogole....ryczalam caly czas, dzis mam tak zapuchniete oczy,ze nie wygladam...bede musiala cos z tym zrobic....mozliwe,ze w przyszlym tygodniu zawitam do psychologa i psychiatry...nie wiem,okaze sie,ale w sumie by sie przydalo... ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1676 |
Raczkowanie
|
niezapominajko, jeśli czujesz że potrzebujesz pomocy to idź. ale licz się z tym, że trochę będzie grzebania w przeszłości
#1677 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() dziewczyny, nie mam siły zbyt wiele pisać, ale u mnie jest pozytywnie. chociaż.. jest jedno 'ale'. pierwszy raz od długiego, naprawdę długiego czasu czuję motylki w brzuchu. jestem tym mocno zaniepokojona, bo nie chcę robić sobie złudnych nadziei na coś, co wcale nie musi zaistnieć w przyszłości. wróciłam do domu ciut przed 3,00, a zasnęłam- o zgrozo!- najwcześniej o 4,00, o ile nie później. nijak nie mogłam zasnąć, myślałam, myślałam i byłam mocno pobudzona. do teraz szumi mi w uszach i boli głowa. [nie od %, bo nie piłam, nic a nic.] pominę fakt, że się nie wyspałam, to akurat w tej chwili najmniejszy problem. tańczyłam z P. wolniaki.. ale nie tylko ja, moje koleżanki też. ![]() ![]() ![]() ![]() miłego dnia. ![]()
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1678 |
Raczkowanie
|
star
pozostaje mi tylko życzyć powodzenia ![]() ja osobiście straciłam nadzieję na tego typu kontakty ![]() ![]()
#1679 |
Wtajemniczenie
|
orzeszku nie martw się
![]() ![]() Monika dobrze, że gadałaś z mamą o swoich problemach. Moim zdaniem powinnaś przestać się odchudzać i przejść na zdrowe U! Spodnie stare wywal (ja tak zrobiłam) i nie przejmuj się. Prawdopodobnie napady wynikają z tego, że nie pozwalasz sobie na to na co masz ochotę... Coś w stylu 'Zakazane jabłko smakuje najlepiej'. Przemyśl to! Star no wiesz, może masz rację, chociaż ja jadłam po 300 kcal a w szpitalu odrazu 2000 a potem 3500 i na tych 2000 to jeszcze schudłam 0,5 kg dopiero na 3500 zaczęłam tyć! A moje koleżanki ze szpitala też jo-jo nie dopadło i również miały problemy z tyciem. Ale może to kwestia organizmu. A co do twoich rozterek sercowych to kto wie, może ten S będzie jeszcze fajniejszy? A jeśli nie to startuj do P! Żyć nie umierać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1680 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Star, miałam podobnie jak Hypnotic Eyes, naprawdę jest początkowo ciężko przytyć ![]() i jeszcze jedno: don't die for a diet http://www.youtube.com/watch?v=PBYt9bYu194
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:20.