|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
Cytat:
ciekawa jestem jak wyniki, po moim jedzeniu w ostatnim czasie i częstym wymiotowaniu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1592 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
Cytat:
cieszę się i ogólnie w sumie co za różnica, ale gdzieś w głowie było że u nas w sumie prawie same baby, chłopaka było ciężko utrafić (np. u mamy i jej sióstr na 6 dzieci jest tylko jeden facet), ale w sumie w tej kwestii nie wzięłam pod uwagę rodziny męża, a tam prawie pół na pół moja mama mówiła że czuje dziewczynkę, babcia męża wróżyła Zosię
|
|
#1593 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() U nas będzie dwójka z małą różnicą. Zapowiada się na drugiego chłopca, mam leciutki zawód, ale wydaje mi się że jest większa szansa, że się będą lepiej dogadywać. Teraz przerwa I za 3-4 lata zdecydujemy czy chcemy i mamy warunki na trzecie. To taki moment gdzie chcemy kupić docelowe mieszkanie/dom i się już ostatecznie przeprowadzić, zanim starszy pójdzie do szkoły. Plany planami, a co życie pokaże to się zobaczy ![]() A z tematów bardziej przyziemnych mój mąż za późno chodzi do pracy wyprawiam chłopaków, idę poczytać w łóżku na dobry początek dnia, a tu już 8 ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1594 |
|
Rozeznanie
|
Ale przecież płeć to wina naszych tz wiec jak coś można mieć do nich ale
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1595 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
stwierdził, że jeśli się zdecydujemy na trzecie to dopiero będzie stres żeby dziewczynka wyszła Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1596 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Wczoraj koleżanka się mnie pyta jaki jest przepis na dziewczynkę znajomi co maja chłopaków maja straszne parcie na dziewczynkę. A nasza córka to taka rodzynka, samych kolegów ma. Zawsze wszyscy się rozczulali. Bo jeszcze najmłodsza z ekipy. Ide robic sobie kawę. A za parę dni TŻ będzie w domu do marca szykujemy się do malowania. Ale fajnie będzie mieć go w domu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1597 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Przyglądałam się kiedyś tym pieluszkom wielorazowym, ale nie wiem. Nie napalam się na nie. Co do wyprawki, tak jak dziewczyny piszą - dużo rzeczy czasem się nie sprawdza, a innym się przydaje. Mi się nie przydał podgrzewacz do butelek. Czytałam o czymś takim jak podgrzewacz do chusteczek. Hmm... chwila w dłoniach i też jest już ciepła w sumie. U nas dziewczyny rozglądają się za wózkami, bujaczkami czy łóżeczkami. Pewni po Nowym Roku przysiądę do kwestii kosmetyków, witaminek czy rzeczy do higieny. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#1598 |
|
Zakorzenienie
|
Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 cz.2
Jak tak czytam o tej płci to chyba zostanę przy niespodziance
Wam tez chciałam pokazać jak rosnę IMG_0027.jpg Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez bejata440 Czas edycji: 2018-11-13 o 09:15 |
|
|
|
#1599 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wszystkie sobie rośniemy. Super
|
|
#1600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardziej dzis mi sie plakac chce bo mam wrazenie, ze jestem okropna... Zamiast sie cieszyc, ze dziecko zdrowe i jest! To jestem rozczarowana, a inni znajomi tyle sie staraja i nic.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1601 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
My sobie wmówiliśmy dziewczynkę, chociaż do tej pory nikt mi na usg nie chciał powiedzieć, kto tam mieszka. Cały czas mówimy już, że ona kopie, że Maja łaskocze, więc jeśli okaże się, że jednak to chłopiec, to na pewno będziemy rozczarowani. Taka prawda. Miałam znajomą, która przy drugim dziecku dosłownie obraziła się na męża, że będzie drugi chłopak. Pierwszy dał jej mocno popalić, więc na samą myśl o drugim miała dość. Była na męża zła, nie odzywała się do niego i często nawet mówiła, że nie wie czy będzie w stanie być dobrą mamą, czy nie odtrąci tego dziecka, bo tak bardzo chciała córkę. Burza hormonów zrobiła swoje, ale potem nie miała już problemu, że to jednak syn. Większość z nas chce znać płeć, ale jak już leży się na leżance w napięciu, to największą ulgą jest widok machającego i figlującego malucha w brzuchu Głowa do góry |
|
|
|
|
#1602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
biedny mąż ![]() Ja sie jeszcze na swojego nie obraziłam ale nie spodziewalam sie po sobie, tak zareaguje i tak zle bede sie z tym czuła. Moj syn tez dał popalic dlatego tak dlugo zwlekałam z 2 dzieckiem, potem musialam czekaz az moj stan zdrowia sie unormuje i tak zeszlo 5 lat. Na corke mialam nadzieje bo dziewczynki wydaja mi sie latwiejsze w wychowaniu ale mojego syna nie zamieniłabym na żadna dziewczynke. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- A tak btw to gdyby nie to isg wczoraj to chyba bym dzis wyszla z pracy po tym jak kolezanka mi powiedziala, ze jedna z dziewczyn ma ospe! (Mialam z nia blizszy kontakt) Ale serduszko Leosia i inne narzady byly wczoraj przeswietlone od a do z wiec po prostu przyjelam to do wiadomosci. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1603 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry.
Witam po pierwszej nocy spędzonej z poduszką ciążową. Było całkiem ok, ale jednak muszę się przyzwyczaić ☺ W kwestii płci, nie ukrywam, że też nastawiałam się na córkę. Zwłaszcza, że tż bratu też się urodził parę tygodni temu syn, więc chciałam, żeby u nas była dziewczynka i została "oczkiem w głowie" dziadķów No i ubierałabym jej tiule i opaseczki i skarpeteczki z falbankami ![]() ![]() Ale do dwóch razy sztuka, może następnym razem ![]() Udanego dnia kobitki! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1604 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi tż też wkręcil córkę i byłam przekonana, że będzie córka, więc jak dostałam wynik sanco to było "eeee", do tego dla córki byśmy mieli wybrane imię, a o imię dla chłopca cały czas się spieramy
|
|
|
#1605 |
|
Rozeznanie
|
Ale zazwyczaj jest tak za jak ma się syna to chce się córkę a mnie się słyszy sytuacje odwrotna
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1606 |
|
Raczkowanie
|
Witam się po weekendzie pełnym rogali po 1200 kcal
Mamaszkrabka, na pewno pokochasz jak swoje Ale ja Cię rozumiem. Oczywiście “byle było zdrowe”, ale nie ukrywam że w obu ciążach byłam mocno nastawiona na córkę i za każdym razem po usłyszeniu tego zaliczałam wielkie “ufff” A najlepsze są reakcje otoczenia (zwłaszcza starszego pokolenia): no, to chyba jeszcze nie koniec? Trzeci będzie chłopak! Ale to wcześnie, może jest jeszcze SZANSA? |
|
|
|
#1607 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Szkoda tylko, że Ci się to zdarza w 2 trymestrze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
Pokażesz łupy? Ja też planuję w przyszłości zakupić na alie kocyk i otulacz wypatrzyłm, nie chciałam popadać w szał wyprzedaży 11.11 nie śledząć poprzednich cen, więc wstrzymałam się z zakupem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#1608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1609 |
|
Rozeznanie
|
Mamaszkrabka gratulacje! Najważniejsze, że zdrowe!
![]() Na poprzednim usg mówili, że będzie dziewczynka? U mnie lekarz powiedział ostatnio, że dziewczynka, a ja w sumie nastawialam się na chłopca zamieniamy się? kompletnie nie wiemy jak nazwać dziewczynkę, wszystkie imiona które mi się podobają są na liście najbardziej popularnych imion... No nic, może jeszcze do polowkowego usg w następnym tygodniu coś urośnie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1610 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i wszystko wytrzymam byleby tylko był zdrowy, a chłopaki na pewno lepiej sie dogadaja ze soba. W ogole radosc syna z tego, ze bedzie mial brata jest ogromna ![]() Cytat:
Na jutro chyba pesto z pomidorow suszonych z makaronem zrobie sobie na obiad. W ogole nie mam pomyslow na gotowanie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#1611 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
https://pl.aliexpress.com/item/A-70-...c7555a3c0fb2f0 https://pl.aliexpress.com/item/Newbo...c7555a3c0fb2f0 Matko boska jakie długie linki właściwie to nie wiem jakie przyjdą i czy przyjdą choć nigdy mo się jeszcze nie zdarzyło żeby coś nie przyszło Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lustro planuję zakupić takie samo na korytarz kiedyś ;-) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1613 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczynki tez dają popalić ja do dzisiaj jestem przerażona czy dam rade i jak to będzie. I martwie się względem straszej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Cytat:
z ciuchami juz robi awantury. Nie wszystkie sukienki akceptuje do roku to nawet czapki i opaski sciagala. Teraz jak się podoba to stoi przed lustrem i podziwia się. Wyciąga z szafki czapki i opaski i sama ubiera i nosi po domu ale może druga da sobie zrobić kiteczke i przypiąć spineczke ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1614 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem taka wyjatkowa, że nie chorowałam Podobno chory zaraża dzień przed tym jak wyskoczą mu kropki na ciele Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Cytat:
Dzień dobry w 17 tym tygodniu ![]() Oficjalnie L4 czas zacząć. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Cytat:
![]() Przyjdzie na pewno tylko za jakiś czas ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#1615 | |
|
Raczkowanie
|
Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019...
Cytat:
Eee no, wcale nie jesteś okropna! To zwykłe uczucie i zupełnie naturalne, nie ma co się przejmować i robić sobie wyrzutów ![]() Ja np tez miałam podobną rozkminę, czy jestem dobrą matką. W pierwszym trymestrze cały czas mnie mdliło, wymiotowałam, dostałam zapalenia pęcherza, miałam problem z tarczycą i puchłam jak bańka, no generalnie czułam się jakbym miała umrzeć a nie rodzić, a znajoma, która jedyna wiedziała o mojej ciąży zapytała jak się czuje. Wiec jej powiedziałam zgodnie ze stanem faktycznym, ze dużo wymiotuje, mdłości nie opuszczają i ogólnie masakra. Jak usłyszałam wtedy jej odpowiedz lekkim głosem „ee tam, najważniejsze, ze dzidzia zdrowa” to myślałam, ze coś mnie strzeli. Bo można było powiedzieć „o kurcze, po trzecim miesiącu podobno jest lepiej” czy coś w tym stylu, a to zabrzmiało trochę jak „najważniejsze, ze dziecko ok, a ty inkubatorze możesz paść pod tym kiblem nawet, w sumie to nie jest teraz ważne”. I właśnie wtedy pomyślałam sobie, czy ja nie myślę egoistycznie - całe szczęście szybko utwierdziłam się w przekonaniu, ze nie, i że ze mną wszystko ok. Bo przecież dla mnie jako matki jest oczywiste, ze zdrowie dzieciaczka jest najważniejsze, bo to jest właśnie milosc. Ale ja to mimo wszystko ciagle ja i mam prawo czuć się zle, ponarzekać, dbać o siebie i myśleć o sobie, a nie muszę robić z siebie świętej męczennicy w końcu szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1616 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019..
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1617 |
|
Zakorzenienie
|
Wrocilam od doktorka, co prawda nie mialam usg ale polozna mi dopplera przylozyla i znalazla najpierw moje tetno a pozniej tetno malego, alez to jest cudowny dzwiek
na polowkowe jeszcze nie dostalam bo mam miec niby drugi etap prenatalnych i to beda jako polowkowe, ale zobaczymy, musze sie najpierw zapisac.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1618 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019..
Cytat:
Dla pociesznia kojarzę dziewczynę z innego wątku, która zachorowała na ospę w 2 trymestrze i urodziła zdrowego malucha ;-) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1619 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Wizaz Forum mobile app
|
|
|
#1620 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:32.

ciekawa jestem jak wyniki, po moim jedzeniu w ostatnim czasie i częstym wymiotowaniu 

moja mama mówiła że czuje dziewczynkę, babcia męża wróżyła Zosię

wyprawiam chłopaków, idę poczytać w łóżku na dobry początek dnia, a tu już 8 
Ale moze juz dostane na polowkowe to sie moze cos dowiem
ja wczoraj zjadłam 2 rogale 

A najlepsze są reakcje otoczenia (zwłaszcza starszego pokolenia): no, to chyba jeszcze nie koniec? Trzeci będzie chłopak! Ale to wcześnie, może jest jeszcze SZANSA? 

dziewczynki tez dają popalić
do roku to nawet czapki i opaski sciagala. Teraz jak się podoba to stoi przed lustrem i podziwia się. Wyciąga z szafki czapki i opaski i sama ubiera i nosi po domu