Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 cz.2 - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-11-13, 08:19   #1591
coco00
Wtajemniczenie

Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c

Cytat:
Napisane przez ofelka 123 Pokaż wiadomość
Witam się we wtorek następne wolne BN. Coco a robisz cukier ze nic rano nie zjadlam? Co do płci może dlatego za to pierwsza ciąża było moi wszystko jedno choć jak się dowiedziałam ze dziewczynka to nie twierdzę że się nie ucieszyłam.
Zamówiłam kocyk i otulacz z ali

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nie cukier, morfologia, wapń i sód. Wiem, że niby można zjeść lekkie śniadanie, ale to i tak mi nie minęło pół h od zażycia euthyroxu. Ale już jestem po i jem bułeczke ciekawa jestem jak wyniki, po moim jedzeniu w ostatnim czasie i częstym wymiotowaniu

coco00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-13, 08:22   #1592
NuFCia
Zadomowienie

Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c

Cytat:
Napisane przez czarna_pantera90 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny
Raaaany, mówicie, ze te rogale aż tyle kalorii mają?? W niedzielę zjadłam 3, ale chyba i tak nie żałuje, bo były pyszne
Co do płci to najgorzej jak się człowiek pod wpływem otoczenia nastawi na jakąś konkretną płeć - sama wpadłam w tę pułapkę, i tez byłam zszokowana jak wyszlo, ze dziewczynka wiadomo - radość wielka, ale tez właśnie trochę szok

Ja byłam aż do wyników Panoramy nastawiona na dziewczynkę. Chłopiec nadal jest dla mnie abstrakcyjny cieszę się i ogólnie w sumie co za różnica, ale gdzieś w głowie było że u nas w sumie prawie same baby, chłopaka było ciężko utrafić (np. u mamy i jej sióstr na 6 dzieci jest tylko jeden facet), ale w sumie w tej kwestii nie wzięłam pod uwagę rodziny męża, a tam prawie pół na pół moja mama mówiła że czuje dziewczynkę, babcia męża wróżyła Zosię
Stary 2018-11-13, 08:24   #1593
mia128
Raczkowanie

Dzień dobry

U nas będzie dwójka z małą różnicą. Zapowiada się na drugiego chłopca, mam leciutki zawód, ale wydaje mi się że jest większa szansa, że się będą lepiej dogadywać. Teraz przerwa I za 3-4 lata zdecydujemy czy chcemy i mamy warunki na trzecie. To taki moment gdzie chcemy kupić docelowe mieszkanie/dom i się już ostatecznie przeprowadzić, zanim starszy pójdzie do szkoły. Plany planami, a co życie pokaże to się zobaczy

A z tematów bardziej przyziemnych mój mąż za późno chodzi do pracy wyprawiam chłopaków, idę poczytać w łóżku na dobry początek dnia, a tu już 8

mia128 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-13, 08:25   #1594
ofelka 123
Rozeznanie

Ale przecież płeć to wina naszych tz wiec jak coś można mieć do nich ale

ofelka 123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-13, 08:27   #1595
mia128
Raczkowanie

Cytat:

Haha, mój się nawet całkiem poczuwa stwierdził, że jeśli się zdecydujemy na trzecie to dopiero będzie stres żeby dziewczynka wyszła

mia128 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-13, 08:57   #1596
Listopadowaa
Zakorzenienie

Dzień dobry.
Wczoraj koleżanka się mnie pyta jaki jest przepis na dziewczynkę znajomi co maja chłopaków maja straszne parcie na dziewczynkę. A nasza córka to taka rodzynka, samych kolegów ma. Zawsze wszyscy się rozczulali. Bo jeszcze najmłodsza z ekipy.
Ide robic sobie kawę. A za parę dni TŻ będzie w domu do marca szykujemy się do malowania. Ale fajnie będzie mieć go w domu.

Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-13, 09:05   #1597
pestka_arbuza88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bejata440 Pokaż wiadomość
O, to chyba się przekonuje do kupna tych butów ! Może jeszcze dziś je wezmę jak będę jechała na fitness albo lepiej jutro po pracy to śpię przespie jeszcze z ta decyzja

Jeszcze ta para mi się podobała i wstawiam jedno brzydkie zdjęcie z okularami Załącznik 7647635Załącznik 7647636
O, super wyglądasz w tych okularach

Cytat:
Napisane przez Tereskaa Pokaż wiadomość
Mamaszkraba gratuluje zdrowego maluszka

Ja mam jutro wizyte u gina ale niestety chodze i nie robi mi usg co wizyte Ale moze juz dostane na polowkowe to sie moze cos dowiem Ale juz L4 mam zamiar wziac, w koncu

Odpoczywaj, odpoczywaj
Cytat:
Napisane przez agassek Pokaż wiadomość
Ja nie wiem co mam zrobić, planowo wizytę mam 28.11, ale w piątek lecimy na wakacje i na wszelki wypadek zarezerwowałam sobie jeszcze jutrzejszy termin. Ta infekcja do końca mi nie przeszła no i chętnie podejrzałabym czy z maluszkiem wszystko w porządku, z drugiej strony czy jest sens?!

Miachacha, produktywny dzień dzisiaj miałaś ja wczoraj zjadłam 2 rogale

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Lepiej sobie wszystko posprawdzać. Wczoraj napisała do mnie koleżanka, że dobrze, że ją "postraszyłam" moim szpitalem, bo bolał ją brzuch i plecy, ale nie chciała wyjść na hipochondryka w pierwszej ciąży i nic z tym nie zrobiła. Na szczęście moja historia ją przekonała i poszła do szpitala, gdzie musiała zostać. Także lepiej dmuchać na zimne i się pilnować.
Cytat:
Napisane przez maaddzziiaa Pokaż wiadomość
Hejoo!

Czy mogę się dołączyć do Waszego grona?
Spodziewam się w połowie kwietnia dziewczynki (chyba, że na połówkowym okaże się inaczej) i będzie to moja pierwsza pociecha
Cytat:
Napisane przez maaddzziiaa Pokaż wiadomość
Czy są tu jakieś mamy/ przyszłe mamy, które będą używały wielorazowych pieluch? I w ogóle mają do tematu raczej minimalistyczne podejście?

Szczerze mówiąc, jak czytam listy wyprawek- to co, według innych jest "must have" przy porodzie/ noworodku, to świat zaczyna mi nieco wirować. Czy naprawdę jest tego wszystkiego potrzebne aż tyle? Jakie macie do tego podejście?
Witamy
Przyglądałam się kiedyś tym pieluszkom wielorazowym, ale nie wiem. Nie napalam się na nie. Co do wyprawki, tak jak dziewczyny piszą - dużo rzeczy czasem się nie sprawdza, a innym się przydaje. Mi się nie przydał podgrzewacz do butelek. Czytałam o czymś takim jak podgrzewacz do chusteczek. Hmm... chwila w dłoniach i też jest już ciepła w sumie. U nas dziewczyny rozglądają się za wózkami, bujaczkami czy łóżeczkami. Pewni po Nowym Roku przysiądę do kwestii kosmetyków, witaminek czy rzeczy do higieny.

Cytat:
Napisane przez NuFCia Pokaż wiadomość

My byliśmy dzisiaj u gin. Mały waży 257g i mierzy około 14,5cm CRL ( ale ciężko go było juz zmierzyć bo sonda go już nie obejmuje). Obrócił się dzisiaj tyłkiem i jak na siebie to był dosyć leniwy. Dopiero się rozruszał lepiej jak zaczęłam mówić. Z tym dziwnym parciem w brzuchu to nic nie wyglada podejrzanie, szyjka twarda i długa, ph śluzu w normie. Dostałam lekki ochrzan że nie zadzwoniłam w zeszłym tygodniu jak się to zaczęło. Teraz mam obserwować czy nie ciśnie bardziej i czy nie twardnieje brzuch i jak coś to od razu mam dzwonić. I okazało się że łożysko jest z przodu więc na ruchy sobie jeszcze trochę poczekam
Super wieści, ale nam rosną te maluchy

Cytat:
Napisane przez Tereskaa Pokaż wiadomość
Chodze na NFZ wiec pewnie dlatego tak to licho idzie z tym usg. Ale juz raz bylismy prywatnie obejrzec mlodego i pojdziemy jeszcze po 20 tygodniu na usg 3D zeby miec pamiatke

Ja do 13tc miałam az 5 usg, ale to dlatego, że byłam już od momentu planowej miesiączki i po dwóch kreskach. Mam więc kolekcję zdjęć: czarna dziura, czarna dziura z ciałkiem żółtym, dinozaur z serduszkiem i mali kosmici

Cytat:

Dokładnie tak! Marzymy o córce i zawsze TŻ mówię, że ja dałam wszystko co mogłam, żeby była córka i reszta była w jego "rękach"
pestka_arbuza88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-13, 09:14   #1598
bejata440
Zakorzenienie

Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 cz.2

Jak tak czytam o tej płci to chyba zostanę przy niespodziance
Wam tez chciałam pokazać jak rosnę
IMG_0027.jpg

Edytowane przez bejata440
Czas edycji: 2018-11-13 o 09:15
bejata440 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-13, 09:42   #1599
NuFCia
Zadomowienie

Cytat:
Załącznik 7647711

Ja bym nie wytrzymała, ale ja z natury jestem ciekawska
Wszystkie sobie rośniemy. Super oby już do końca bez problemów
Stary 2018-11-13, 09:45   #1600
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mia128 Pokaż wiadomość
Haha, mój się nawet całkiem poczuwa stwierdził, że jeśli się zdecydujemy na trzecie to dopiero będzie stres żeby dziewczynka wyszła

Moj tez stwierdzil, ze bedzie wyzwanie przy 3ecim haha gdyby cos.

Bardziej dzis mi sie plakac chce bo mam wrazenie, ze jestem okropna... Zamiast sie cieszyc, ze dziecko zdrowe i jest! To jestem rozczarowana, a inni znajomi tyle sie staraja i nic....

mamaszkrabka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-13, 10:11   #1601
pestka_arbuza88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mamaszkrabka Pokaż wiadomość

Bardziej dzis mi sie plakac chce bo mam wrazenie, ze jestem okropna... Zamiast sie cieszyc, ze dziecko zdrowe i jest! To jestem rozczarowana, a inni znajomi tyle sie staraja i nic....

Oj
My sobie wmówiliśmy dziewczynkę, chociaż do tej pory nikt mi na usg nie chciał powiedzieć, kto tam mieszka. Cały czas mówimy już, że ona kopie, że Maja łaskocze, więc jeśli okaże się, że jednak to chłopiec, to na pewno będziemy rozczarowani. Taka prawda.
Miałam znajomą, która przy drugim dziecku dosłownie obraziła się na męża, że będzie drugi chłopak. Pierwszy dał jej mocno popalić, więc na samą myśl o drugim miała dość. Była na męża zła, nie odzywała się do niego i często nawet mówiła, że nie wie czy będzie w stanie być dobrą mamą, czy nie odtrąci tego dziecka, bo tak bardzo chciała córkę. Burza hormonów zrobiła swoje, ale potem nie miała już problemu, że to jednak syn.
Większość z nas chce znać płeć, ale jak już leży się na leżance w napięciu, to największą ulgą jest widok machającego i figlującego malucha w brzuchu
Głowa do góry
pestka_arbuza88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-13, 11:18   #1602
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pestka_arbuza88 Pokaż wiadomość
Oj
My sobie wmówiliśmy dziewczynkę, chociaż do tej pory nikt mi na usg nie chciał powiedzieć, kto tam mieszka. Cały czas mówimy już, że ona kopie, że Maja łaskocze, więc jeśli okaże się, że jednak to chłopiec, to na pewno będziemy rozczarowani. Taka prawda.
Miałam znajomą, która przy drugim dziecku dosłownie obraziła się na męża, że będzie drugi chłopak. Pierwszy dał jej mocno popalić, więc na samą myśl o drugim miała dość. Była na męża zła, nie odzywała się do niego i często nawet mówiła, że nie wie czy będzie w stanie być dobrą mamą, czy nie odtrąci tego dziecka, bo tak bardzo chciała córkę. Burza hormonów zrobiła swoje, ale potem nie miała już problemu, że to jednak syn.
Większość z nas chce znać płeć, ale jak już leży się na leżance w napięciu, to największą ulgą jest widok machającego i figlującego malucha w brzuchu
Głowa do góry
O takiej reakcji nigdy nie slyszalam ale kobiety w ciazy zaskakuja wiec wszystko mozliwe biedny mąż

Ja sie jeszcze na swojego nie obraziłam ale nie spodziewalam sie po sobie, tak zareaguje i tak zle bede sie z tym czuła.
Moj syn tez dał popalic dlatego tak dlugo zwlekałam z 2 dzieckiem, potem musialam czekaz az moj stan zdrowia sie unormuje i tak zeszlo 5 lat. Na corke mialam nadzieje bo dziewczynki wydaja mi sie latwiejsze w wychowaniu ale mojego syna nie zamieniłabym na żadna dziewczynke.

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

A tak btw to gdyby nie to isg wczoraj to chyba bym dzis wyszla z pracy po tym jak kolezanka mi powiedziala, ze jedna z dziewczyn ma ospe! (Mialam z nia blizszy kontakt) Ale serduszko Leosia i inne narzady byly wczoraj przeswietlone od a do z wiec po prostu przyjelam to do wiadomosci.

Stary 2018-11-13, 11:30   #1603
Michacha1234
Zadomowienie

Dzień dobry.
Witam po pierwszej nocy spędzonej z poduszką ciążową. Było całkiem ok, ale jednak muszę się przyzwyczaić ☺
W kwestii płci, nie ukrywam, że też nastawiałam się na córkę. Zwłaszcza, że tż bratu też się urodził parę tygodni temu syn, więc chciałam, żeby u nas była dziewczynka i została "oczkiem w głowie" dziadķów No i ubierałabym jej tiule i opaseczki i skarpeteczki z falbankami Ale do dwóch razy sztuka, może następnym razem

Udanego dnia kobitki!

Michacha1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-13, 11:40   #1604
coco00
Wtajemniczenie

Mi tż też wkręcil córkę i byłam przekonana, że będzie córka, więc jak dostałam wynik sanco to było "eeee", do tego dla córki byśmy mieli wybrane imię, a o imię dla chłopca cały czas się spieramy

Stary 2018-11-13, 11:53   #1605
ofelka 123
Rozeznanie

Ale zazwyczaj jest tak za jak ma się syna to chce się córkę a mnie się słyszy sytuacje odwrotna

Stary 2018-11-13, 12:03   #1606
Lisek_kartezjanski
Raczkowanie

Witam się po weekendzie pełnym rogali po 1200 kcal
Mamaszkrabka, na pewno pokochasz jak swoje Ale ja Cię rozumiem. Oczywiście “byle było zdrowe”, ale nie ukrywam że w obu ciążach byłam mocno nastawiona na córkę i za każdym razem po usłyszeniu tego zaliczałam wielkie “ufff” A najlepsze są reakcje otoczenia (zwłaszcza starszego pokolenia): no, to chyba jeszcze nie koniec? Trzeci będzie chłopak! Ale to wcześnie, może jest jeszcze SZANSA?
Lisek_kartezjanski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-13, 12:16   #1607
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Ja intensywnie mysle o 3 ecim ale staram sie zagłuszyc mysli bo trzeba to drugie jeszcze urodzic Szczerze mowiac mi jeszcze nie przeszlo i mialam ciezka noc.
Wszyscy wokół mi wmawiali dziewczynke i jeszcze to ostatnie usg u ginka, ze po prostu sie nastawiłam chociaz bardzo sie staralam tego nie robic.
Ja juz sie nie łudze bo na zdjeciach widac siusiaka i nie da sie tego pomylic z niczym innym
Ciesze sie, ze jest zdrowy i ładnie wyszło całe badanie.

Wcale się nie dziwię reakcji, trudno się nie nastawiać jak wszyscy wokół wmawiają konkretną płeć. Musisz to przetrawić moja droga, daj sobie czas ☺ doskonale wiemy, że to zdrowie jest najważniejsze i po narodzinach maluszka nie będziesz sobie mogła wyobrazić żeby był dziewczynką, a dwójka maluchów jednej płci to masa plusów.
Cytat:
Napisane przez coco00 Pokaż wiadomość
Ja idę niedługo na badania krwi i już taka głodna byłam, że mycie zębów spowodowało wymioty

Norma
Szkoda tylko, że Ci się to zdarza w 2 trymestrze

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Cytat:
Witam się we wtorek następne wolne BN. Coco a robisz cukier ze nic rano nie zjadlam? Co do płci może dlatego za to pierwsza ciąża było moi wszystko jedno choć jak się dowiedziałam ze dziewczynka to nie twierdzę że się nie ucieszyłam.
Zamówiłam kocyk i otulacz z ali

BN?

Pokażesz łupy? Ja też planuję w przyszłości zakupić na alie kocyk i otulacz wypatrzyłm, nie chciałam popadać w szał wyprzedaży 11.11 nie śledząć poprzednich cen, więc wstrzymałam się z zakupem.

Coccinellla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-13, 12:17   #1608
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pajka03 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Piję kawkę i zaraz muszę jechać tym razem taty auto na przegląd odstawić czuję się wykorzystana haha

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Tak to jest jak inni wiedzą, że masz zbyt dużo czasu hihi

Stary 2018-11-13, 12:17   #1609
fitelina
Rozeznanie

Mamaszkrabka gratulacje! Najważniejsze, że zdrowe!
Na poprzednim usg mówili, że będzie dziewczynka?

U mnie lekarz powiedział ostatnio, że dziewczynka, a ja w sumie nastawialam się na chłopca zamieniamy się? kompletnie nie wiemy jak nazwać dziewczynkę, wszystkie imiona które mi się podobają są na liście najbardziej popularnych imion... No nic, może jeszcze do polowkowego usg w następnym tygodniu coś urośnie

fitelina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-13, 12:23   #1610
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Cytat:
Ale zazwyczaj jest tak za jak ma się syna to chce się córkę a mnie się słyszy sytuacje odwrotna

Ja w pierwszej ciazy strasznie chcialam syna bo jestem starsza od brata i zawsze mi sie podobałoo jak kolezanki mowily o swoich starszych braciach
Cytat:
Napisane przez Lisek_kartezjanski Pokaż wiadomość
Witam się po weekendzie pełnym rogali po 1200 kcal
Mamaszkrabka, na pewno pokochasz jak swoje Ale ja Cię rozumiem. Oczywiście “byle było zdrowe”, ale nie ukrywam że w obu ciążach byłam mocno nastawiona na córkę i za każdym razem po usłyszeniu tego zaliczałam wielkie “ufff” A najlepsze są reakcje otoczenia (zwłaszcza starszego pokolenia): no, to chyba jeszcze nie koniec? Trzeci będzie chłopak! Ale to wcześnie, może jest jeszcze SZANSA?
Alez ja juz kocham i wszystko wytrzymam byleby tylko był zdrowy, a chłopaki na pewno lepiej sie dogadaja ze soba. W ogole radosc syna z tego, ze bedzie mial brata jest ogromna
Cytat:
Napisane przez Coccinellla Pokaż wiadomość
Wcale się nie dziwię reakcji, trudno się nie nastawiać jak wszyscy wokół wmawiają konkretną płeć. Musisz to przetrawić moja droga, daj sobie czas ☺ doskonale wiemy, że to zdrowie jest najważniejsze i po narodzinach maluszka nie będziesz sobie mogła wyobrazić żeby był dziewczynką, a dwójka maluchów jednej płci to masa plusów.Norma

Mysle, ze ukłucie zazdrosci juz we mnie pozostanie jak bede sie dowiadywac o kolejnych dziewczynkach u znajomych czy w rodzinie ale w ogien bym sie rzuciła, zeby tylko chlopakom bylo dobrze

Na jutro chyba pesto z pomidorow suszonych z makaronem zrobie sobie na obiad. W ogole nie mam pomyslow na gotowanie.

Stary 2018-11-13, 12:24   #1611
ofelka 123
Rozeznanie

Cytat:
Wcale się nie dziwię reakcji, trudno się nie nastawiać jak wszyscy wokół wmawiają konkretną płeć. Musisz to przetrawić moja droga, daj sobie czas ☺ doskonale wiemy, że to zdrowie jest najważniejsze i po narodzinach maluszka nie będziesz sobie mogła wyobrazić żeby był dziewczynką, a dwójka maluchów jednej płci to masa plusów.Norma

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

BN?

Pokażesz łupy? Ja też planuję w przyszłości zakupić na alie kocyk i otulacz wypatrzyłm, nie chciałam popadać w szał wyprzedaży 11.11 nie śledząć poprzednich cen, więc wstrzymałam się z zakupem.

Następne dłuższe wolne to boże narodzenie a doczegos dołączać trzeba
https://pl.aliexpress.com/item/A-70-...c7555a3c0fb2f0
https://pl.aliexpress.com/item/Newbo...c7555a3c0fb2f0
Matko boska jakie długie linki właściwie to nie wiem jakie przyjdą i czy przyjdą choć nigdy mo się jeszcze nie zdarzyło żeby coś nie przyszło

Stary 2018-11-13, 12:26   #1612
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Załącznik 7647711

Pięknie rośniesz
Lustro planuję zakupić takie samo na korytarz kiedyś ;-)

Stary 2018-11-13, 12:32   #1613
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
O takiej reakcji nigdy nie slyszalam ale kobiety w ciazy zaskakuja wiec wszystko mozliwe biedny mąż

Ja sie jeszcze na swojego nie obraziłam ale nie spodziewalam sie po sobie, tak zareaguje i tak zle bede sie z tym czuła.
Moj syn tez dał popalic dlatego tak dlugo zwlekałam z 2 dzieckiem, potem musialam czekaz az moj stan zdrowia sie unormuje i tak zeszlo 5 lat. Na corke mialam nadzieje bo dziewczynki wydaja mi sie latwiejsze w wychowaniu ale mojego syna nie zamieniłabym na żadna dziewczynke.

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

A tak btw to gdyby nie to isg wczoraj to chyba bym dzis wyszla z pracy po tym jak kolezanka mi powiedziala, ze jedna z dziewczyn ma ospe! (Mialam z nia blizszy kontakt) Ale serduszko Leosia i inne narzady byly wczoraj przeswietlone od a do z wiec po prostu przyjelam to do wiadomosci.

Ja się z tym nie zgodzie dziewczynki tez dają popalić ja do dzisiaj jestem przerażona czy dam rade i jak to będzie. I martwie się względem straszej.

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Michacha1234 Pokaż wiadomość
Dzień dobry.
Witam po pierwszej nocy spędzonej z poduszką ciążową. Było całkiem ok, ale jednak muszę się przyzwyczaić ☺
W kwestii płci, nie ukrywam, że też nastawiałam się na córkę. Zwłaszcza, że tż bratu też się urodził parę tygodni temu syn, więc chciałam, żeby u nas była dziewczynka i została "oczkiem w głowie" dziadķów No i ubierałabym jej tiule i opaseczki i skarpeteczki z falbankami Ale do dwóch razy sztuka, może następnym razem

Udanego dnia kobitki!

Ja ubolowem ze moja córka nie chce spinek i gumek nosić z ciuchami juz robi awantury. Nie wszystkie sukienki akceptuje do roku to nawet czapki i opaski sciagala. Teraz jak się podoba to stoi przed lustrem i podziwia się. Wyciąga z szafki czapki i opaski i sama ubiera i nosi po domu ale może druga da sobie zrobić kiteczke i przypiąć spineczke

Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-13, 12:42   #1614
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:

A nie chorowałaś na ospę?
Ja jestem taka wyjatkowa, że nie chorowałam
Podobno chory zaraża dzień przed tym jak wyskoczą mu kropki na ciele

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

Cytat:
Napisane przez coco00 Pokaż wiadomość
Mi tż też wkręcil córkę i byłam przekonana, że będzie córka, więc jak dostałam wynik sanco to było "eeee", do tego dla córki byśmy mieli wybrane imię, a o imię dla chłopca cały czas się spieramy

U nas będzie to samo! Dla córki mamy wybrane dla chłopca ni hu hu. Lekarze w 10 i 12 tc stawiali na córkę, a wokół mi niektórzy wmawiają syna, staram się naprawdę nie nastawić i cierpliwie czekać do połówkowych.

Dzień dobry w 17 tym tygodniu
Oficjalnie L4 czas zacząć.

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Cytat:
Następne dłuższe wolne to boże narodzenie a doczegos dołączać trzeba
https://pl.aliexpress.com/item/A-70-...c7555a3c0fb2f0
https://pl.aliexpress.com/item/Newbo...c7555a3c0fb2f0
Matko boska jakie długie linki właściwie to nie wiem jakie przyjdą i czy przyjdą choć nigdy mo się jeszcze nie zdarzyło żeby coś nie przyszło

Oo ładne
Przyjdzie na pewno tylko za jakiś czas

Stary 2018-11-13, 12:54   #1615
czarna_pantera90
Raczkowanie

Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019...

Cytat:

Eee no, wcale nie jesteś okropna! To zwykłe uczucie i zupełnie naturalne, nie ma co się przejmować i robić sobie wyrzutów
Ja np tez miałam podobną rozkminę, czy jestem dobrą matką. W pierwszym trymestrze cały czas mnie mdliło, wymiotowałam, dostałam zapalenia pęcherza, miałam problem z tarczycą i puchłam jak bańka, no generalnie czułam się jakbym miała umrzeć a nie rodzić, a znajoma, która jedyna wiedziała o mojej ciąży zapytała jak się czuje. Wiec jej powiedziałam zgodnie ze stanem faktycznym, ze dużo wymiotuje, mdłości nie opuszczają i ogólnie masakra. Jak usłyszałam wtedy jej odpowiedz lekkim głosem „ee tam, najważniejsze, ze dzidzia zdrowa” to myślałam, ze coś mnie strzeli. Bo można było powiedzieć „o kurcze, po trzecim miesiącu podobno jest lepiej” czy coś w tym stylu, a to zabrzmiało trochę jak „najważniejsze, ze dziecko ok, a ty inkubatorze możesz paść pod tym kiblem nawet, w sumie to nie jest teraz ważne”. I właśnie wtedy pomyślałam sobie, czy ja nie myślę egoistycznie - całe szczęście szybko utwierdziłam się w przekonaniu, ze nie, i że ze mną wszystko ok. Bo przecież dla mnie jako matki jest oczywiste, ze zdrowie dzieciaczka jest najważniejsze, bo to jest właśnie milosc. Ale ja to mimo wszystko ciagle ja i mam prawo czuć się zle, ponarzekać, dbać o siebie i myśleć o sobie, a nie muszę robić z siebie świętej męczennicy w końcu szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko

czarna_pantera90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-13, 13:36   #1616
dorka607
Wtajemniczenie

Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019..

Cytat:
Załącznik 7647711
Oooo jaki ładny brzusio
Cytat:

Myślę, że hormony robią swoje... mam koleżankę która bardzo chciała córke a ma 2 synów i choć widzę te serduszka w oczach jak patrzy na moją córkę <starszy syn jest o parę dni tylko młodszy od mojej> i sama mówi, że cały czas w głebi serca marzy o córce to mówi, że więź między braćmi mimo wszystko jest inna, że serce się jej raduje jak młodszy jest wpatrzony w starszego, naśladuje go. Choć oczywiście to wcale nie reguła, że bracia czy siostry będą mieli ze sobą lepszy kontakt niż rodzeństwo mieszane. Ja pierwszą chciałam córkę i mam a drugie było mi totalnie obojętne <choć czułam dziewczynkę> i dobrze, że się nie wybiera :P bo synek fajnie, troszkę inaczej itd za to siostra dla Niny też fajnie. Myslę, że poprostu Cie to zaskoczyło i potrzebujesz czasu na oswojenie się z ta myślą
Cytat:
Napisane przez pestka_arbuza88 Pokaż wiadomość
Oj
Głowa do góry
biedny mąż
Cytat:

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

U nas będzie to samo! Dla córki mamy wybrane dla chłopca ni hu hu. Lekarze w 10 i 12 tc stawiali na córkę, a wokół mi niektórzy wmawiają syna, staram się naprawdę nie nastawić i cierpliwie czekać do połówkowych.

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Oo ładne

Ooo ja tez nie chorowałam... aż dla pewności zrobiłam sobie przed ciąża oznaczenie przeciwciał dla pewności no i się szczepiłam bo boję się, że córka przyniesie z przedszkola. W poerwszej ciąży nie wiedziałam nawet jakie to jest zagrożenie...na szczęście
Cytat:
Eee no, wcale nie jesteś okropna! To zwykłe uczucie i zupełnie naturalne, nie ma co się przejmować i robić sobie wyrzutów
Ja np tez miałam podobną rozkminę, czy jestem dobrą matką. W pierwszym trymestrze cały czas mnie mdliło, wymiotowałam, dostałam zapalenia pęcherza, miałam problem z tarczycą i puchłam jak bańka, no generalnie czułam się jakbym miała umrzeć a nie rodzić, a znajoma, która jedyna wiedziała o mojej ciąży zapytała jak się czuje. Wiec jej powiedziałam zgodnie ze stanem faktycznym, ze dużo wymiotuje, mdłości nie opuszczają i ogólnie masakra. Jak usłyszałam wtedy jej odpowiedz lekkim głosem „ee tam, najważniejsze, ze dzidzia zdrowa” to myślałam, ze coś mnie strzeli. Bo można było powiedzieć „o kurcze, po trzecim miesiącu podobno jest lepiej” czy coś w tym stylu, a to zabrzmiało trochę jak „najważniejsze, ze dziecko ok, a ty inkubatorze możesz paść pod tym kiblem nawet, w sumie to nie jest teraz ważne”. I właśnie wtedy pomyślałam sobie, czy ja nie myślę egoistycznie - całe szczęście szybko utwierdziłam się w przekonaniu, ze nie, i że ze mną wszystko ok. Bo przecież dla mnie jako matki jest oczywiste, ze zdrowie dzieciaczka jest najważniejsze, bo to jest właśnie milosc. Ale ja to mimo wszystko ciagle ja i mam prawo czuć się zle, ponarzekać, dbać o siebie i myśleć o sobie, a nie muszę robić z siebie świętej męczennicy w końcu szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko

Dokładnie- pewnie, że najważniejsze że dziecko jest zdrowe bo my od wymiotów i innych delegliwości nie "umrzemy" itd ale kuźwa- takie słowa wypływające z ust innej osoby tylko wkurzaja...inaczej jak sama tak myślisz, pocieszasz się a inaczej jak ktoś tak mówi bo od razu czujesz się przedmiotowo, jak inkubator "Grunt, że dziecko zdrowe a Ty się męcz". Mogła trochę "pojojczyc", że biedna jesteś, że współczuję i od razu inaczej się człowiek czuje
że miłość można zobaczyć "

dorka607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-13, 13:49   #1617
Tereskaa
Zakorzenienie

Wrocilam od doktorka, co prawda nie mialam usg ale polozna mi dopplera przylozyla i znalazla najpierw moje tetno a pozniej tetno malego, alez to jest cudowny dzwiek na polowkowe jeszcze nie dostalam bo mam miec niby drugi etap prenatalnych i to beda jako polowkowe, ale zobaczymy, musze sie najpierw zapisac.

Jem mniej, bramy raju są wąskie

Tereskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-13, 13:57   #1618
Coccinellla
Zakorzenienie

Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019..

Cytat:
Napisane przez dorka607 Pokaż wiadomość
Myślę, że hormony robią swoje... mam koleżankę która bardzo chciała córke a ma 2 synów i choć widzę te serduszka w oczach jak patrzy na moją córkę <starszy syn jest o parę dni tylko młodszy od mojej> i sama mówi, że cały czas w głebi serca marzy o córce to mówi, że więź między braćmi mimo wszystko jest inna, że serce się jej raduje jak młodszy jest wpatrzony w starszego, naśladuje go. Choć oczywiście to wcale nie reguła, że bracia czy siostry będą mieli ze sobą lepszy kontakt niż rodzeństwo mieszane. Ja pierwszą chciałam córkę i mam a drugie było mi totalnie obojętne <choć czułam dziewczynkę> i dobrze, że się nie wybiera bo synek fajnie, troszkę inaczej itd za to siostra dla Niny też fajnie. Myslę, że poprostu Cie to zaskoczyło i potrzebujesz czasu na oswojenie się z ta myślą

biedny mąż

Ooo ja tez nie chorowałam... aż dla pewności zrobiłam sobie przed ciąża oznaczenie przeciwciał dla pewności no i się szczepiłam bo boję się, że córka przyniesie z przedszkola. W poerwszej ciąży nie wiedziałam nawet jakie to jest zagrożenie...na szczęście

Dokładnie- pewnie, że najważniejsze że dziecko jest zdrowe bo my od wymiotów i innych delegliwości nie "umrzemy" itd ale kuźwa- takie słowa wypływające z ust innej osoby tylko wkurzaja...inaczej jak sama tak myślisz, pocieszasz się a inaczej jak ktoś tak mówi bo od razu czujesz się przedmiotowo, jak inkubator "Grunt, że dziecko zdrowe a Ty się męcz". Mogła trochę "pojojczyc", że biedna jesteś, że współczuję i od razu inaczej się człowiek czuje
Ja się nie szczepiłam bo to wiązało się z przerwaniem starań, a my za długo czekamy na tego malucha, nie wytrzymałabym takiej przerwy od starań psychicznie, więc mam nadzieję, że tyle lat unikałam to i teraz się nie zarażę.

Dla pociesznia kojarzę dziewczynę z innego wątku, która zachorowała na ospę w 2 trymestrze i urodziła zdrowego malucha ;-)

Stary 2018-11-13, 14:14   #1619
dorka607
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja się nie szczepiłam bo to wiązało się z przerwaniem starań, a my za długo czekamy na tego malucha, nie wytrzymałabym takiej przerwy od starań psychicznie, więc mam nadzieję, że tyle lat unikałam to i teraz się nie zarażę.

Dla pociesznia kojarzę dziewczynę z innego wątku, która zachorowała na ospę w 2 trymestrze i urodziła zdrowego malucha ;-)

Przez 30 lat nie zachorowalam ale znajac moje szczęście w ciazy bym złapała ale u mnie też inaczej bo ja mam corke przedszkolna ktora ospy nie miala wiec ryzyko mega duze

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Wizaz Forum mobile app
że miłość można zobaczyć "

dorka607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-13, 14:17   #1620
coco00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fitelina Pokaż wiadomość
Mamaszkrabka gratulacje! Najważniejsze, że zdrowe!
Na poprzednim usg mówili, że będzie dziewczynka?

U mnie lekarz powiedział ostatnio, że dziewczynka, a ja w sumie nastawialam się na chłopca zamieniamy się? kompletnie nie wiemy jak nazwać dziewczynkę, wszystkie imiona które mi się podobają są na liście najbardziej popularnych imion... No nic, może jeszcze do polowkowego usg w następnym tygodniu coś urośnie

Z dajmy na to pierwszej trójki to bym też raczej unikala, ale już np pod koniec pierwszej dziesiątki statystycznie tych imion jest kilkukrotnie mniej niż tych pierwszych więc może nie tak źle później z zagęszczeniem danego imienia
Cytat:

Oo ładne

Oo baw się dobrze na L4
Cytat:

Oj rozumiem cię, ten pierwszy trymestr tak mi dał w kość, że ciężko mimo wszystko było pierwsze co nie skupiać się na tym swoim samopoczuciu..

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości