|
|
#3301 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozstanie z facetem XXXIX
Cytat:
Chciałam dziś wyjaśnić całą sytuację do końca, porozmawiać na spokojnie jeszcze raz. Nie wyszło. Nie przyjechał bo stwierdził, że jak wracałam do domu z pracy to już jest późno i on rano idzie do pracy. Argumenty na poziomie pięciolatka Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3302 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na głowie brąz, niestety w wakacje rozjaśniałam i cały czas nie mogę uzyskać ładnego,jednolitego koloru, bo mi włos słabo przyjmuje pigment ale z każdym malowanie coraz lepiej
|
|
|
|
|
#3303 |
|
Zakorzenienie
|
A to ja też brąz. Tzn naturalne takie mam i chcę po prostu pogłębić kolor, zmienić odcień na taki bardziej intensywny ten brąz
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3304 |
|
Zakorzenienie
|
Opowiem Wam coś głupiego. Miałam dziś budzik na 6:00. Obudziłam się, patrzę w tel - 6:15. Muszę wychodzić z domu 6:25, więc w panice zerwałam się z łóżka, szybkie mycie zębów, ogarniecie twarzy, ubranie się. Jeszcze łóżko szybko poscielilam i wybiegam z domu. Zlatuję z tego 4-tego piętra, przebiegam pierwsze 50 m, no ale coś mnie tknęło, cicho ciemno jak zawsze ale jakoś tak... wyciągam telefon i patrzę na godzinę, a tam.. 0:27. Patrzę jeszcze raz, jak byk 0:27. Poczułam się jak wariatka, musiałam źle spojrzeć zaspana a w tym pośpiechu potem nie ogarnęłam. Masakra
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3305 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie od wczoraj jakiś dziwny spokój,ciekawe ile to potrwa...---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ---------- Pochwalę się wam,że postanowiłam się zapisać na porządny kurs języka angielskiego Coś tam umiem ale wiecie jak to w szkole nauczą... Postanowiłam kuć żelazo póki gorące i umówiłam się jutro na test sprawdzający żeby dołączyć do odpowiedniej grupy Mam nadzieję,że z tak zapełnionymi popołudniami będzie chociaż odrobinę łatwiej.
|
|
|
|
|
#3306 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam mnóstwo zajęć, a i tak w przerwie między nimi, w autobusie, tramwaju, wieczorem i rano to myślę tylko o ex...
|
|
|
|
#3307 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3308 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze się nie zapisałam, ale ogólnie chodzę już 1x w tyg na basen, 2x w tyg na siłownię, 2x na angielski właśnie i 1x na crossfit od zeszłego tygodnia, także... A pracuję do 15;15, więc jestem w domu na godzinkę i idę na któreś z tych zajęć, w zależności od dnia, potem z powrotem jestem około 19... i albo czytam książkę, albo leżę i myślę
|
|
|
|
#3309 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale trzeba skończyć, bo tani nie był, a i myślę, że warto mieć prawo jazdy
|
|
|
|
|
#3310 |
|
Przyczajenie
|
Hej
Od czasu kiedy ostatnio tu pisałam minęły chyba ze trzy tygodnie. Nie odzywałam się, ale czytałam Was prawie codziennie. Od mojego rozstania minął już miesiąc i podobnie jak i Wy staram się jakoś żyć dalej. Od dwóch tygodni nie miałam kontaktu z byłym. Czytając wasze wpisy uświadomiłam sobie, że przez to, że nie mam z nim kontaktu jest mi łatwiej niż niektórym spośród Was. Przez pierwsze dwa tygodnie staraliśmy się pisać do siebie co kilka dni, ale taki kontakt sprawiał nam ból. Taka obojętność i brak prób kontaktu też boli, ale przekonuję się, że lepiej jest się od siebie odsunąć żeby dać emocjom do końca opaść. Nadal oczywiście bardzo dużo myślę o rozstaniu i tęsknię, ale widzę, że przez ten miesiąc sporo się u mnie zmieniło i jest dużo lepiej niż na początku. Liczę, że w grudniu będę mogła napisać to samo
|
|
|
|
#3311 | |
|
Zakorzenienie
|
Julia, ja na te zajęcia po prostu chodziłam przed rozstaniem
tyle że ich nie zarzuciłam mimo załamki. Dołożyłam jedynie cross fit Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- Cytat:
byle przeżyć święta i sylwestra, a potem będzie z górki mam nadzieję. Tego nam życzę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3312 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
łatwiej tak będzie przetrwać ten najgorszy czas.Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- Jeszcze Wam dopiszę co po spotkaniu u Pani psycholog Mianowicie odnośnie mojej historii usłyszałam, że moja historia jest jedną z wielu. Na fotelu u Pani psycholog co drugi mężczyzna, który tam siedzi to ma problem: kocha żonę i kochankę, każdą za coś innego Stwierdziła, ze mogłam być dla niego takim trofeum (bo on się nie krępował w miejscu publicznym całować mnie, albo iść ze mną przez całe miasto za rękę, przechodząc nawet obok swojego domu..)Powiedziała też, że z reguły mężczyźni są bardzo wygodni - nie chce im się szarpać z żonami w sądzie, dzielić kasy, martwić się o podział opieki nad dziećmi, szkoda im wspólnych lat itd. Że często jest tak, że nawet jak odchodzą do kochanki, to po jakimś czasie wracają do żon.. No i, że nie zna żadnej historii, gdzie romans w pracy skończyłby się dobrze. Zawsze któraś ze stron rezygnuje z pracy.. Ja wiem, że on dobrze zrobił, że odchodzi z pracy. Ale wiecie, ja go codziennie widuję i w jakimś stopniu mnie to uspokaja.. A co będzie jak przyjdzie grudzień i po prostu jego biurko będzie stało puste..? Dołuje mnie to.. |
|||||||
|
|
|
#3313 |
|
Zakorzenienie
|
Może też zmień pracę?
zawsze nowe środowisko...A co do tego co mówi ta psycholog...to faktycznie wygodniccy...i bez sumienia ci faceci. Mnie by zzeralo jakbym niby kochała jednego a spotykała się z drugim. To wtedy znaczy że jednak tego pierwszego -męża/żony się nie kocha skoro się tak rani. Tylko przyzwyczajeni do wygody nie mają tyle jaj żeby z niej zrezygnować. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3314 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3315 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=bowszystkotoiluzjaj est;86115232]Julia, ja na te zajęcia po prostu chodziłam przed rozstaniem
tyle że ich nie zarzuciłam mimo załamki. Dołożyłam jedynie cross fit Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[COLOR="Silver"] ---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- Czyli już jesteś właścicielką zabójczo pięknego ciała ?? Powiedz mi jak długo chodzisz na siłownię i czy masz jakiś konkretny cel i oczekiwania co do efektu ?(chodzi mi o wygląd twojego ciała) Ja mam 155cm wzrostu i ważę 46 kg ale zależy mi na tym żeby umięśnić ciało. Oczywiście nie chce zostać Pudzianem raczej chodzi mi o delikatne,kobiece "zarysowanie" mięśni
|
|
|
|
#3316 |
|
Przyczajenie
|
Kochane, powiedzcie mi czy ktoś spotkał się z sytuacją, ze facet kategorycznie nie chciał naprawiać tego co zepsuł, mimo dawanej mu szansy? A wracał po jakimś czasie?
Od paru tygodni czytam to forum i zastanawiam się czy pisać. Nigdy bym się nie spodziewała że będę szukać pocieszenia na takim forum. 9 lat wspólnego zycia, wielka miłość, prawie zero kłótni, ślub zaplanowany i tak nagle wszystko się skończyło... nie wiem czy jest sens opisywać moją historię, ale nie wiem jak sobie poradzę... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3317 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3318 |
|
Przyczajenie
|
Po 9 latach związku mój facet przyznał się do tego, że mnie zdradził. Mieliśmy za parę miesiecy brać ślub, on tego chciał i ja równiez. Byliśmy dla siebie wszystkim. Mieszkaliśmy razem jakieś 4 lata. Nie widział świata poza mną i ja miałam tak samo. Starał się o mnie bardzo długo bo aż 3 lata, ja na początku traktowałam go jak przyjaciela. Ale udało mu się i się zakochałam. Całą swoją mlodosc przeżyliśmy razem. Zylismy już jak stare, dobre, małżeństwo. Nigdy się nie klocilismy, wszystkie problemy rozwiazywaliamy razem. Nie potrzebowaliśmy pomocy rodziny, wszystko sami. Po zdradzie był ze mną jakieś pół roku, nie mówiąc mi o tym. Podobno był to jednorazowy incydent, którego dobrze nie pamięta i nie chce pamiętać. Próbował żyć ze mną z tą świadomością co zrobił ale nie może i musi odejśc. Nie bierze mojego zdania pod uwagę. Ja chciałam walczyć o ten związek, ale on boi się że mu to będę wypominac i że zrobię mu na złość i go zdradzę.
Zmienił się strasznie. Na początku (czyli tydzień po rozstaniu) jeszcze mówił że kocha i dlatego musi mnie zostawić, a teraz ze juz nic nie czuje. Pisał że sobie na radzi, a teraz ze on sobie da radę tylko boi się o mnie. Jak zapytałam czy planuje związek z tą dziewczyna to mówil że nie, a teraz ze to nie moja sprawa. Mówił że będzie mu źle za miesiąc, za pół roku ale ja mam sobie nadziei nie robić. Pogubiłam się. W tym momencie jest w stosunku do mnie nastawiony bardzo źle, jakbym to ja mu zrobiła coś złego. Nie chcę mieć żadnego kontaktu, a niestety tak się nie dalo bo mieliśmy i mamy jeszcze wiele wspólnych spraw do załatwienia. Chcialam mieć z nim kontakt, ale cokolwiek bym nie napisała to on od razu atakuje że nic z tego nie będzie i na pewno do siebie nie wrócimy, mimo że ja nie zaczynam tego tematu. Mam problem z wymazaniem wszystkich wspomnień, że świadomością że już nigdy nie będzie go obok mnie. Każde miejsce, każda czynność mi go przypomina bo wszędzie byliśmy razem. Naprawdę mi ciężko. Mam nadzieję że w miarę czytelnie to opisalam.☠ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3319 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3320 |
|
Zakorzenienie
|
A może zachowuje się tak, bo czuje obrzydzenie do samego siebie? Że Ci zrobił takie świństwo, a ma świadomość, że Ty byłabyś w stanie mu to wybaczyć, czyli naprawdę musisz go kochać, co jeszcze bardziej dołuje?
Jak dla mnie za dużo powiedziane, że uświadomił sobie, iż "to nie to", raczej poleciał za motylkami, może zachciało mu się tej wolności.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3321 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3323 |
|
Raczkowanie
|
Hej, kupilam dzis ksiazke "Jak zapomnieć eksa". Czy któraś w z Was z niej korzystala(bo to raczej taki terapeutyczny dziennik). Na pierwszy rzut oka jest przezabawna, przekonam się czy skuteczna
u mnie w piatek ten wyjazd na ktory mielismy jechac razem. Dzisiaj musialam tłumaczyć mamie, ze on nie wroci, bo chyba ciagle w to wierzyla o dziwo bardziej niz ja, ale jak sie dowiedziala, ze jade sama to cala w szoku. A to juz 1.5miesiaca heh...Wysłane z aplikacji Forum Wizaz @miodowapora bardzo Ci współczuję jednak z tego co piszesz to on się emocjonalnie odciął. Wiele ze sobą przezyliscie i na pewno nie bedzie latwo, ale najlepiej jak zadbasz teraz o siebie. Jesli macie byc razem to bedziecie, a jesli nie... choc to przykre trzeba dac temu odejsc i ulozyc zycie na nowo. Będzie trudno, sama nie umiem sie pozbierac po 3letnim zwiazku, ale jaki mamy wybor...
Edytowane przez kropeczka999 Czas edycji: 2018-11-14 o 07:29 |
|
|
|
#3324 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3325 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj byłam u fryzjera i powiem Wam, że jestem mega zadowolona
zostałam przy brązie, ale taki bardziej głęboki wybrałam jak na moje pierwsze farbowanie w życiu, jest super. No i końcówki trochę podcięłam.Dzisiaj po pracy siłownia i kino (ZNOWU SAMA )). Ex dodał na fejsie post o tym, co teraz mu się udało zrobić, co planował wczesniej ... ehh.. Albo ma potrzebę takiego uzewnętrzniania się, albo robi to, żebym wiedziała, co się u niego dzieje? ... ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- btw czytam w internecie na innym forum (męskim, takim na poziomie a nie dla podrywaczy ) wątek czy można kochać dwie kobiety na raz itd.... i masakra ilu ludzi w małżeństwach itd ma kochanki.... aż zaczynam myslec, że to normalne... a te wierzenia o jednej milosci to bzdura
|
|
|
|
#3326 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też dzisiaj wybieram się na siłownię,wczoraj też byłam Od poniedziałku cały czas czuje jakiś dziwny spokój aż głupio się z tym czuję po tych wszystkich wylanych łzach i smutnych dniach. Mam nadzieję,że to nie cisza przed burzą
|
|
|
|
|
#3327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
domyślam się, że uzależnia, bo już myślę, że nastepnym razem zdecyduję się na odważniejszą zmianę ![]() Ja taki dziwny spokój czułam w kwietniu przy tym rozstaniu na tydzień. Po paru dniach już byłam spokojna. A teraz nie, a miesiąc minął. Ale cóż, trzeba iść dalej. Najgorsze jest myślenie, że "jeśli to prawdziwa milosc, to jeszcze ze sobą będziecie' :roll eyes: czy to teraz czy za 5 lat
|
|
|
|
|
#3328 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pamiętaj o porządnej pielęgnacji żeby nie zniszczyć włosów! U mnie minęły trzy tygodnie. Też uważam ,że takie myślenie jest najgorsze ale z drugiej strony to prawda Przecież jak mamy być razem to żeby nie wiem co będziemy i oczywiście jeśli nie to nie Staram się wrócić do normalności i czekać na to co przyniesie los,a jak długo to potrwa i czy za chwilę wszystko nie wróci i znowu nie zaleje się łzami i nie zamknę w domu to tego nie wiem. Staram się korzystać z tych lepszych dni i liczę na następne
|
|
|
|
|
#3329 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie muszę sobie kupić jakieś kosmetyki do pielęgnacji włosów. Tzn. używam obecnie takich z naturalnym składek z serii Vianek od Sylveco (szampon ,odżywka, mam też olejek i maskę ale rzadko używam), nie wiem, czy to nie za słabe jak na farbowane włosy? Polecasz coś?
Super, że czujesz się dobrze!
|
|
|
|
#3330 |
|
Wtajemniczenie
|
Był moment, że czułam się lepiej i co...? Idiotka znowu zaczęłam do niego wydzwaniać i wypisywać, jak ja to nie tęsknię...boże, jestem zażenowana sama sobą...jak furiatka. Nienawidzę siebie w takich chwilach.
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:35.

moj ex, dzieci nie slubu nie, traktowal mnie jak przedmiot.. wchodzac z nim musialam byc ubrana pod niego.. bo bylam dobra partia 

ja mam kartę unlimited (chodziliśmy raZem...) także korzystam 

byle przeżyć święta i sylwestra, a potem będzie z górki mam nadzieję. Tego nam życzę 

jednak z tego co piszesz to on się emocjonalnie odciął. Wiele ze sobą przezyliscie i na pewno nie bedzie latwo, ale najlepiej jak zadbasz teraz o siebie. Jesli macie byc razem to bedziecie, a jesli nie... choc to przykre trzeba dac temu odejsc i ulozyc zycie na nowo. Będzie trudno, sama nie umiem sie pozbierac po 3letnim zwiazku, ale jaki mamy wybor...