Rozstanie z facetem XXXIX - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-11-12, 19:51   #3301
bajeczka000
Wtajemniczenie

Dot.: Rozstanie z facetem XXXIX

Cytat:
Napisane przez PannaMagda Pokaż wiadomość
Bajeczka czyli takich jak moj ex I Twoj facet jest wiecej.. ehs..

Ale moge Cie pocieszyc.. jestem kolejnym przykladem tutaj, ze po takich toksycznych zwiazkach, przy pomocy terapii spotkalam kogos kto calkowicie jest dla mnie moj ex, dzieci nie slubu nie, traktowal mnie jak przedmiot.. wchodzac z nim musialam byc ubrana pod niego.. bo bylam dobra partia
A obecny ma dziecko z poprzedniego zwiazku, wiec automatycznie stalam sie macocha o slubie mi brzeczy juz za uchem nie on a i Jego rodzice tez
Pocieszające to. Ja na swoją terapię jeszcze trochę poczekam ale wierzę, że warto.
Chciałam dziś wyjaśnić całą sytuację do końca, porozmawiać na spokojnie jeszcze raz. Nie wyszło. Nie przyjechał bo stwierdził, że jak wracałam do domu z pracy to już jest późno i on rano idzie do pracy. Argumenty na poziomie pięciolatka

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Cytat:
Napisane przez marrellic
Jeżeli Wizaż jest bezradny, to nic tylko skakać z mostu

bajeczka000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-12, 19:56   #3302
Julia_1996
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bowszystkotoiluzjajest Pokaż wiadomość
Na 7 uczuć. Komedia, ale nie romantyczną chyba ze nie doczytałam ja mam kartę unlimited (chodziliśmy raZem...) także korzystam

A Ty jaki kolor na głowie?

Zazdroszczę, ja bym w kinie mogła być codziennie chociaż teraz wchodzimy w świąteczny czas i wszędzie pięknie,miło i romantycznie więc chyba zrobię sobie przerwę Na głowie brąz, niestety w wakacje rozjaśniałam i cały czas nie mogę uzyskać ładnego,jednolitego koloru, bo mi włos słabo przyjmuje pigment ale z każdym malowanie coraz lepiej
Julia_1996 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-12, 21:38   #3303
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

A to ja też brąz. Tzn naturalne takie mam i chcę po prostu pogłębić kolor, zmienić odcień na taki bardziej intensywny ten brąz

bowszystkotoiluzjajest jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-13, 06:21   #3304
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

Opowiem Wam coś głupiego. Miałam dziś budzik na 6:00. Obudziłam się, patrzę w tel - 6:15. Muszę wychodzić z domu 6:25, więc w panice zerwałam się z łóżka, szybkie mycie zębów, ogarniecie twarzy, ubranie się. Jeszcze łóżko szybko poscielilam i wybiegam z domu. Zlatuję z tego 4-tego piętra, przebiegam pierwsze 50 m, no ale coś mnie tknęło, cicho ciemno jak zawsze ale jakoś tak... wyciągam telefon i patrzę na godzinę, a tam.. 0:27. Patrzę jeszcze raz, jak byk 0:27. Poczułam się jak wariatka, musiałam źle spojrzeć zaspana a w tym pośpiechu potem nie ogarnęłam. Masakra

Stary 2018-11-13, 09:02   #3305
Julia_1996
Raczkowanie

Cytat:
Opowiem Wam coś głupiego. Miałam dziś budzik na 6:00. Obudziłam się, patrzę w tel - 6:15. Muszę wychodzić z domu 6:25, więc w panice zerwałam się z łóżka, szybkie mycie zębów, ogarniecie twarzy, ubranie się. Jeszcze łóżko szybko poscielilam i wybiegam z domu. Zlatuję z tego 4-tego piętra, przebiegam pierwsze 50 m, no ale coś mnie tknęło, cicho ciemno jak zawsze ale jakoś tak... wyciągam telefon i patrzę na godzinę, a tam.. 0:27. Patrzę jeszcze raz, jak byk 0:27. Poczułam się jak wariatka, musiałam źle spojrzeć zaspana a w tym pośpiechu potem nie ogarnęłam. Masakra

Hahahaha biedna U mnie od wczoraj jakiś dziwny spokój,ciekawe ile to potrwa...

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ----------

Pochwalę się wam,że postanowiłam się zapisać na porządny kurs języka angielskiego Coś tam umiem ale wiecie jak to w szkole nauczą... Postanowiłam kuć żelazo póki gorące i umówiłam się jutro na test sprawdzający żeby dołączyć do odpowiedniej grupy Mam nadzieję,że z tak zapełnionymi popołudniami będzie chociaż odrobinę łatwiej.
Stary 2018-11-13, 12:50   #3306
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

ja mam mnóstwo zajęć, a i tak w przerwie między nimi, w autobusie, tramwaju, wieczorem i rano to myślę tylko o ex...
Stary 2018-11-13, 13:38   #3307
Julia_1996
Raczkowanie

Cytat:
ja mam mnóstwo zajęć, a i tak w przerwie między nimi, w autobusie, tramwaju, wieczorem i rano to myślę tylko o ex...
Zdecydowałaś się na kurs na prawo jazdy ??
Stary 2018-11-13, 13:44   #3308
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Julia_1996 Pokaż wiadomość
Zdecydowałaś się na kurs na prawo jazdy ??
jeszcze się nie zapisałam, ale ogólnie chodzę już 1x w tyg na basen, 2x w tyg na siłownię, 2x na angielski właśnie i 1x na crossfit od zeszłego tygodnia, także... A pracuję do 15;15, więc jestem w domu na godzinkę i idę na któreś z tych zajęć, w zależności od dnia, potem z powrotem jestem około 19... i albo czytam książkę, albo leżę i myślę
Stary 2018-11-13, 15:12   #3309
Julia_1996
Raczkowanie

Cytat:
jeszcze się nie zapisałam, ale ogólnie chodzę już 1x w tyg na basen, 2x w tyg na siłownię, 2x na angielski właśnie i 1x na crossfit od zeszłego tygodnia, także... A pracuję do 15;15, więc jestem w domu na godzinkę i idę na któreś z tych zajęć, w zależności od dnia, potem z powrotem jestem około 19... i albo czytam książkę, albo leżę i myślę
Podziwiam Cię, że się tak szybko zmotywowałaś i do tylu zajęć jednocześnie. Na pewno taka ilość sportu odwdzięczy Ci się zabójczo piękną sylwetką (o ile już takiej nie masz) . Ja właśnie kończę kurs do którego to on mnie namówił i powiem Ci, że trochę mnie drażni to, że muszę go robić, bo mi tylko o nim przypomina ale trzeba skończyć, bo tani nie był, a i myślę, że warto mieć prawo jazdy
Stary 2018-11-13, 17:06   #3310
piatekwieczor
Przyczajenie

Hej Od czasu kiedy ostatnio tu pisałam minęły chyba ze trzy tygodnie. Nie odzywałam się, ale czytałam Was prawie codziennie.

Od mojego rozstania minął już miesiąc i podobnie jak i Wy staram się jakoś żyć dalej. Od dwóch tygodni nie miałam kontaktu z byłym. Czytając wasze wpisy uświadomiłam sobie, że przez to, że nie mam z nim kontaktu jest mi łatwiej niż niektórym spośród Was. Przez pierwsze dwa tygodnie staraliśmy się pisać do siebie co kilka dni, ale taki kontakt sprawiał nam ból. Taka obojętność i brak prób kontaktu też boli, ale przekonuję się, że lepiej jest się od siebie odsunąć żeby dać emocjom do końca opaść.

Nadal oczywiście bardzo dużo myślę o rozstaniu i tęsknię, ale widzę, że przez ten miesiąc sporo się u mnie zmieniło i jest dużo lepiej niż na początku. Liczę, że w grudniu będę mogła napisać to samo
piatekwieczor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-13, 18:17   #3311
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

Julia, ja na te zajęcia po prostu chodziłam przed rozstaniem tyle że ich nie zarzuciłam mimo załamki. Dołożyłam jedynie cross fit

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ----------

Cytat:
Napisane przez piatekwieczor Pokaż wiadomość
Hej Od czasu kiedy ostatnio tu pisałam minęły chyba ze trzy tygodnie. Nie odzywałam się, ale czytałam Was prawie codziennie.

Od mojego rozstania minął już miesiąc i podobnie jak i Wy staram się jakoś żyć dalej. Od dwóch tygodni nie miałam kontaktu z byłym. Czytając wasze wpisy uświadomiłam sobie, że przez to, że nie mam z nim kontaktu jest mi łatwiej niż niektórym spośród Was. Przez pierwsze dwa tygodnie staraliśmy się pisać do siebie co kilka dni, ale taki kontakt sprawiał nam ból. Taka obojętność i brak prób kontaktu też boli, ale przekonuję się, że lepiej jest się od siebie odsunąć żeby dać emocjom do końca opaść.

Nadal oczywiście bardzo dużo myślę o rozstaniu i tęsknię, ale widzę, że przez ten miesiąc sporo się u mnie zmieniło i jest dużo lepiej niż na początku. Liczę, że w grudniu będę mogła napisać to samo
Piatekwieczor, piona, u mnie za parę dni będzie równy miesiąc byle przeżyć święta i sylwestra, a potem będzie z górki mam nadzieję. Tego nam życzę

Stary 2018-11-13, 18:39   #3312
magda170325
Wtajemniczenie

Cytat:
Siostra wczoraj była na Planecie singli i mówi, że bardzo fajny film ale chyba jeszcze nie dla nas
Ja idę dzisiaj, mam nadzieję, że warto. Pierwsza część bardzo mi się podobała

Cytat:
Napisane przez Cerveza_ Pokaż wiadomość
Mnie jest gorzej, bo się odzywa i robi mi nadzieję, po czym znika. Gratuluję wytrzymałości

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

Też chodzę na terapię do wspaniałej kobiety i jakieś efekty widzę na pewno, ale to dopiero początek.
A mogę wiedzieć jaki jest Twój cel terapii? Bo mnie wczoraj moja psycholog zapytała czego od niej oczekuję i w sumie się zastanowiłam jak nasze spotkania będą wyglądać.. Bo ja bym chciała uspokoić emocje w sobie, zapomnieć o byłym. Jest to ciężkie, bo jeszcze do końca miesiąca będę go widywać codziennie w pracy ehh. Musiałam urwać z nim kontakt, wczoraj mu napisałam - potrzebuję czasu, odezwij się do mnie jak załatwisz swoje rodzinne sprawy. Zirytował się, głupio odpisał, po czym dodał "proszę Cię bardzo", czyli zgodził się na to. A dzisiaj w pracy standardowe zachowanie jak coś się dzieje nie tak - smutny, zgaszony, zamyślony przy biurku. W ogóle przyszedł taki spuchnięty, jakby wczoraj ostro popił i mało spał.. I wpadł do pracy chwilę przede mną, widziałam go jak wjeżdżał, a to nie w jego stylu, zazwyczaj jest grubo przed czasem w pracy. Tak sobie pomyślałam, że może jemu też jest tak smutno jak i mi?

Cytat:
W porównaniu do mnie to Ty masz bogate plany, bo ja pewnie powłóczę się gdzieś samochodem, obejrzę serial, poczytam książkę i tyle. Nie mogę na niczym się skupić, nic mnie nie cieszy i ciągle zerkam na telefon jak nienormalna...
Piątka. Też mam problem z koncentracją, jakoś nie umiem się na niczym skupić. Próbuję się zmusić do powrotu na siłownię, bo wiem, że jak znowu zacznę to pójdzie z górki, ale no ciężko jest tak po prostu iść. Zawsze z nim chodziłam..

Cytat:
Wyrzuty, co robiłam nie tak przez siedem lat związku. Raczej mało miłe rzeczy. Nie wiem po co.
O tak, to jest chyba ich jakiś cel - dobić człowieka. Miałam podobnie, wypominanie co robiłam nie tak, jaka jestem i próba wzbudzenia wyrzutów sumienia (co mu się udawało skutecznie), że może jakbym była ciut lepsza to wybrałby mnie zamiast żony

Cytat:

Przepraszam ale pewnie miło było wrócić do łóżka i jeszcze pospać

Cytat:
Bardzo dobrze, że masz tak wypełniony czas łatwiej tak będzie przetrwać ten najgorszy czas.

Cytat:
Julia, ja na te zajęcia po prostu chodziłam przed rozstaniem tyle że ich nie zarzuciłam mimo załamki. Dołożyłam jedynie cross fit

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ----------

Piatekwieczor, piona, u mnie za parę dni będzie równy miesiąc byle przeżyć święta i sylwestra, a potem będzie z górki mam nadzieję. Tego nam życzę

Będzie lepiej, musi być

---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

Jeszcze Wam dopiszę co po spotkaniu u Pani psycholog Mianowicie odnośnie mojej historii usłyszałam, że moja historia jest jedną z wielu. Na fotelu u Pani psycholog co drugi mężczyzna, który tam siedzi to ma problem: kocha żonę i kochankę, każdą za coś innego Stwierdziła, ze mogłam być dla niego takim trofeum (bo on się nie krępował w miejscu publicznym całować mnie, albo iść ze mną przez całe miasto za rękę, przechodząc nawet obok swojego domu..)
Powiedziała też, że z reguły mężczyźni są bardzo wygodni - nie chce im się szarpać z żonami w sądzie, dzielić kasy, martwić się o podział opieki nad dziećmi, szkoda im wspólnych lat itd. Że często jest tak, że nawet jak odchodzą do kochanki, to po jakimś czasie wracają do żon.. No i, że nie zna żadnej historii, gdzie romans w pracy skończyłby się dobrze. Zawsze któraś ze stron rezygnuje z pracy..

Ja wiem, że on dobrze zrobił, że odchodzi z pracy. Ale wiecie, ja go codziennie widuję i w jakimś stopniu mnie to uspokaja.. A co będzie jak przyjdzie grudzień i po prostu jego biurko będzie stało puste..? Dołuje mnie to..
magda170325 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-13, 18:44   #3313
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

Może też zmień pracę? zawsze nowe środowisko...

A co do tego co mówi ta psycholog...to faktycznie wygodniccy...i bez sumienia ci faceci. Mnie by zzeralo jakbym niby kochała jednego a spotykała się z drugim. To wtedy znaczy że jednak tego pierwszego -męża/żony się nie kocha skoro się tak rani. Tylko przyzwyczajeni do wygody nie mają tyle jaj żeby z niej zrezygnować.

Stary 2018-11-13, 18:50   #3314
Cerveza_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magda170325 Pokaż wiadomość
Ja idę dzisiaj, mam nadzieję, że warto. Pierwsza część bardzo mi się podobała

A mogę wiedzieć jaki jest Twój cel terapii? Bo mnie wczoraj moja psycholog zapytała czego od niej oczekuję i w sumie się zastanowiłam jak nasze spotkania będą wyglądać.. Bo ja bym chciała uspokoić emocje w sobie, zapomnieć o byłym. Jest to ciężkie, bo jeszcze do końca miesiąca będę go widywać codziennie w pracy ehh. Musiałam urwać z nim kontakt, wczoraj mu napisałam - potrzebuję czasu, odezwij się do mnie jak załatwisz swoje rodzinne sprawy. Zirytował się, głupio odpisał, po czym dodał "proszę Cię bardzo", czyli zgodził się na to. A dzisiaj w pracy standardowe zachowanie jak coś się dzieje nie tak - smutny, zgaszony, zamyślony przy biurku. W ogóle przyszedł taki spuchnięty, jakby wczoraj ostro popił i mało spał.. I wpadł do pracy chwilę przede mną, widziałam go jak wjeżdżał, a to nie w jego stylu, zazwyczaj jest grubo przed czasem w pracy. Tak sobie pomyślałam, że może jemu też jest tak smutno jak i mi?

Piątka. Też mam problem z koncentracją, jakoś nie umiem się na niczym skupić. Próbuję się zmusić do powrotu na siłownię, bo wiem, że jak znowu zacznę to pójdzie z górki, ale no ciężko jest tak po prostu iść. Zawsze z nim chodziłam..

Powiedziałam jej, że chce się nauczyć żyć bez eksa. Nie umiem po tylu latach funkcjonować bez niego, bo zawsze mną rządził, kierował i brakowało mi samodzielnych decyzji. Jestem teraz trochę jak dziecko we mgle...
Stary 2018-11-13, 18:53   #3315
Julia_1996
Raczkowanie

[QUOTE=bowszystkotoiluzjaj est;86115232]Julia, ja na te zajęcia po prostu chodziłam przed rozstaniem tyle że ich nie zarzuciłam mimo załamki. Dołożyłam jedynie cross fit

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[COLOR="Silver"]

Czyli już jesteś właścicielką zabójczo pięknego ciała ?? Powiedz mi jak długo chodzisz na siłownię i czy masz jakiś konkretny cel i oczekiwania co do efektu ?(chodzi mi o wygląd twojego ciała) Ja mam 155cm wzrostu i ważę 46 kg ale zależy mi na tym żeby umięśnić ciało. Oczywiście nie chce zostać Pudzianem raczej chodzi mi o delikatne,kobiece "zarysowanie" mięśni
Stary 2018-11-13, 19:13   #3316
miodowapora
Przyczajenie

Kochane, powiedzcie mi czy ktoś spotkał się z sytuacją, ze facet kategorycznie nie chciał naprawiać tego co zepsuł, mimo dawanej mu szansy? A wracał po jakimś czasie?

Od paru tygodni czytam to forum i zastanawiam się czy pisać. Nigdy bym się nie spodziewała że będę szukać pocieszenia na takim forum. 9 lat wspólnego zycia, wielka miłość, prawie zero kłótni, ślub zaplanowany i tak nagle wszystko się skończyło... nie wiem czy jest sens opisywać moją historię, ale nie wiem jak sobie poradzę...

miodowapora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-13, 19:34   #3317
Cerveza_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez miodowapora Pokaż wiadomość
Kochane, powiedzcie mi czy ktoś spotkał się z sytuacją, ze facet kategorycznie nie chciał naprawiać tego co zepsuł, mimo dawanej mu szansy? A wracał po jakimś czasie?

Od paru tygodni czytam to forum i zastanawiam się czy pisać. Nigdy bym się nie spodziewała że będę szukać pocieszenia na takim forum. 9 lat wspólnego zycia, wielka miłość, prawie zero kłótni, ślub zaplanowany i tak nagle wszystko się skończyło... nie wiem czy jest sens opisywać moją historię, ale nie wiem jak sobie poradzę...

Opisz. Poradzimy coś, a każdy przypadek jest inny
Stary 2018-11-13, 20:02   #3318
miodowapora
Przyczajenie

Cytat:
Opisz. Poradzimy coś, a każdy przypadek jest inny
Po 9 latach związku mój facet przyznał się do tego, że mnie zdradził. Mieliśmy za parę miesiecy brać ślub, on tego chciał i ja równiez. Byliśmy dla siebie wszystkim. Mieszkaliśmy razem jakieś 4 lata. Nie widział świata poza mną i ja miałam tak samo. Starał się o mnie bardzo długo bo aż 3 lata, ja na początku traktowałam go jak przyjaciela. Ale udało mu się i się zakochałam. Całą swoją mlodosc przeżyliśmy razem. Zylismy już jak stare, dobre, małżeństwo. Nigdy się nie klocilismy, wszystkie problemy rozwiazywaliamy razem. Nie potrzebowaliśmy pomocy rodziny, wszystko sami. Po zdradzie był ze mną jakieś pół roku, nie mówiąc mi o tym. Podobno był to jednorazowy incydent, którego dobrze nie pamięta i nie chce pamiętać. Próbował żyć ze mną z tą świadomością co zrobił ale nie może i musi odejśc. Nie bierze mojego zdania pod uwagę. Ja chciałam walczyć o ten związek, ale on boi się że mu to będę wypominac i że zrobię mu na złość i go zdradzę.

Zmienił się strasznie. Na początku (czyli tydzień po rozstaniu) jeszcze mówił że kocha i dlatego musi mnie zostawić, a teraz ze juz nic nie czuje. Pisał że sobie na radzi, a teraz ze on sobie da radę tylko boi się o mnie. Jak zapytałam czy planuje związek z tą dziewczyna to mówil że nie, a teraz ze to nie moja sprawa. Mówił że będzie mu źle za miesiąc, za pół roku ale ja mam sobie nadziei nie robić. Pogubiłam się. W tym momencie jest w stosunku do mnie nastawiony bardzo źle, jakbym to ja mu zrobiła coś złego. Nie chcę mieć żadnego kontaktu, a niestety tak się nie dalo bo mieliśmy i mamy jeszcze wiele wspólnych spraw do załatwienia. Chcialam mieć z nim kontakt, ale cokolwiek bym nie napisała to on od razu atakuje że nic z tego nie będzie i na pewno do siebie nie wrócimy, mimo że ja nie zaczynam tego tematu. Mam problem z wymazaniem wszystkich wspomnień, że świadomością że już nigdy nie będzie go obok mnie. Każde miejsce, każda czynność mi go przypomina bo wszędzie byliśmy razem. Naprawdę mi ciężko.

Mam nadzieję że w miarę czytelnie to opisalam.☠

Stary 2018-11-13, 20:44   #3319
Cerveza_
Wtajemniczenie

Cytat:
Po 9 latach związku mój facet przyznał się do tego, że mnie zdradził. Mieliśmy za parę miesiecy brać ślub, on tego chciał i ja równiez. Byliśmy dla siebie wszystkim. Mieszkaliśmy razem jakieś 4 lata. Nie widział świata poza mną i ja miałam tak samo. Starał się o mnie bardzo długo bo aż 3 lata, ja na początku traktowałam go jak przyjaciela. Ale udało mu się i się zakochałam. Całą swoją mlodosc przeżyliśmy razem. Zylismy już jak stare, dobre, małżeństwo. Nigdy się nie klocilismy, wszystkie problemy rozwiazywaliamy razem. Nie potrzebowaliśmy pomocy rodziny, wszystko sami. Po zdradzie był ze mną jakieś pół roku, nie mówiąc mi o tym. Podobno był to jednorazowy incydent, którego dobrze nie pamięta i nie chce pamiętać. Próbował żyć ze mną z tą świadomością co zrobił ale nie może i musi odejśc. Nie bierze mojego zdania pod uwagę. Ja chciałam walczyć o ten związek, ale on boi się że mu to będę wypominac i że zrobię mu na złość i go zdradzę.

Zmienił się strasznie. Na początku (czyli tydzień po rozstaniu) jeszcze mówił że kocha i dlatego musi mnie zostawić, a teraz ze juz nic nie czuje. Pisał że sobie na radzi, a teraz ze on sobie da radę tylko boi się o mnie. Jak zapytałam czy planuje związek z tą dziewczyna to mówil że nie, a teraz ze to nie moja sprawa. Mówił że będzie mu źle za miesiąc, za pół roku ale ja mam sobie nadziei nie robić. Pogubiłam się. W tym momencie jest w stosunku do mnie nastawiony bardzo źle, jakbym to ja mu zrobiła coś złego. Nie chcę mieć żadnego kontaktu, a niestety tak się nie dalo bo mieliśmy i mamy jeszcze wiele wspólnych spraw do załatwienia. Chcialam mieć z nim kontakt, ale cokolwiek bym nie napisała to on od razu atakuje że nic z tego nie będzie i na pewno do siebie nie wrócimy, mimo że ja nie zaczynam tego tematu. Mam problem z wymazaniem wszystkich wspomnień, że świadomością że już nigdy nie będzie go obok mnie. Każde miejsce, każda czynność mi go przypomina bo wszędzie byliśmy razem. Naprawdę mi ciężko.

Mam nadzieję że w miarę czytelnie to opisalam.☠

Jak na moje facet `dzięki` zdradzie uświadomił sobie, że związek z Tobą to nie `to`. Incydent z inną dał mu poczucie, że nie jesteś kobietą jego życia, bo jakby tak było, to zapewne nie zrobiłby tego. Negatywny stosunek ma do Ciebie, bo chce byś go znienawidziła i dała sobie spokój. Nie chce Ci dawać nadziei, więc woli być nastawiony anty. On nie chce Twojego przebaczenia i to powinno już Cię zastanowić. Gdyby czuł, że zbłądził, to by prosił o szansę, a widocznie nie do końca żałuje...Wiem, że to brzmi brutalnie, ale otwórz oczy. Nie wiesz, czy umiałabyś z nim dalej żyć. Myślisz tak, bo boisz się życia bez niego. Tyle lat spędziliście razem, a nagle szok. Sama jestem tu po długim związku i uczę się żyć na nowo. Ciesz się, że to nie wyszło po ślubie, a facet pokazuje teraz prawdziwe oblicze. Zasługujesz na szczęście i może to jest dobry czas na nowy początek.
Stary 2018-11-13, 20:57   #3320
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

A może zachowuje się tak, bo czuje obrzydzenie do samego siebie? Że Ci zrobił takie świństwo, a ma świadomość, że Ty byłabyś w stanie mu to wybaczyć, czyli naprawdę musisz go kochać, co jeszcze bardziej dołuje?

Jak dla mnie za dużo powiedziane, że uświadomił sobie, iż "to nie to", raczej poleciał za motylkami, może zachciało mu się tej wolności..

Stary 2018-11-13, 21:07   #3321
miodowapora
Przyczajenie

Cytat:
Jak na moje facet `dzięki` zdradzie uświadomił sobie, że związek z Tobą to nie `to`. Incydent z inną dał mu poczucie, że nie jesteś kobietą jego życia, bo jakby tak było, to zapewne nie zrobiłby tego. Negatywny stosunek ma do Ciebie, bo chce byś go znienawidziła i dała sobie spokój. Nie chce Ci dawać nadziei, więc woli być nastawiony anty. On nie chce Twojego przebaczenia i to powinno już Cię zastanowić. Gdyby czuł, że zbłądził, to by prosił o szansę, a widocznie nie do końca żałuje...Wiem, że to brzmi brutalnie, ale otwórz oczy. Nie wiesz, czy umiałabyś z nim dalej żyć. Myślisz tak, bo boisz się życia bez niego. Tyle lat spędziliście razem, a nagle szok. Sama jestem tu po długim związku i uczę się żyć na nowo. Ciesz się, że to nie wyszło po ślubie, a facet pokazuje teraz prawdziwe oblicze. Zasługujesz na szczęście i może to jest dobry czas na nowy początek.
Powiedział, że żałuję i przepraszał. Ale że względu na mnie nie może być ze mną bo on by nie wybaczyl- tak mowil. Wiem, że lepiej teraz jak się dowiedzialam i coraz bardziej dgo rozumiem, ale jednak ból jest... i najgorsze że sobie dał szansę z tym żyć. Przecież jeszcze miesiąc temu byliśmy u księdza zamawiać mszę ślubną i wtedy już wiedział co zrobił, a sam chciał się cieszył że w końcu będzie pewny ślub.

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

Cytat:
A może zachowuje się tak, bo czuje obrzydzenie do samego siebie? Że Ci zrobił takie świństwo, a ma świadomość, że Ty byłabyś w stanie mu to wybaczyć, czyli naprawdę musisz go kochać, co jeszcze bardziej dołuje?

Jak dla mnie za dużo powiedziane, że uświadomił sobie, iż "to nie to", raczej poleciał za motylkami, może zachciało mu się tej wolności..

Mówił dokładnie tak, że brzydzi się sam siebie i nie może spojrzeć w lustro. Ale najgorsze jest teraz, że traktuje mnie jakbym to js mu zrobiła coś bardzo złego.

Stary 2018-11-13, 21:29   #3322
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

Cytat:
Powiedział, że żałuję i przepraszał. Ale że względu na mnie nie może być ze mną bo on by nie wybaczyl- tak mowil. Wiem, że lepiej teraz jak się dowiedzialam i coraz bardziej dgo rozumiem, ale jednak ból jest... i najgorsze że sobie dał szansę z tym żyć. Przecież jeszcze miesiąc temu byliśmy u księdza zamawiać mszę ślubną i wtedy już wiedział co zrobił, a sam chciał się cieszył że w końcu będzie pewny ślub.

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

Mówił dokładnie tak, że brzydzi się sam siebie i nie może spojrzeć w lustro. Ale najgorsze jest teraz, że traktuje mnie jakbym to js mu zrobiła coś bardzo złego.

No traktuje Cię tak, bo ma dzięki Tobie porównanie - widzi jak Ty potrafisz kochać i wybaczać, a on sam tego nie potrafi w takim samym stopniu, bo zdradził. Pewnie chce pokazać się z jak najgorszej strony, abyś nie chciała mu wybaczać, tylko zapomniała, bo nie zasługujesz na życie z kimś, kto nie potrafił Cię uszanować..

Stary 2018-11-13, 22:46   #3323
kropeczka999
Raczkowanie

Hej, kupilam dzis ksiazke "Jak zapomnieć eksa". Czy któraś w z Was z niej korzystala(bo to raczej taki terapeutyczny dziennik). Na pierwszy rzut oka jest przezabawna, przekonam się czy skuteczna u mnie w piatek ten wyjazd na ktory mielismy jechac razem. Dzisiaj musialam tłumaczyć mamie, ze on nie wroci, bo chyba ciagle w to wierzyla o dziwo bardziej niz ja, ale jak sie dowiedziala, ze jade sama to cala w szoku. A to juz 1.5miesiaca heh...

@miodowapora bardzo Ci współczuję jednak z tego co piszesz to on się emocjonalnie odciął. Wiele ze sobą przezyliscie i na pewno nie bedzie latwo, ale najlepiej jak zadbasz teraz o siebie. Jesli macie byc razem to bedziecie, a jesli nie... choc to przykre trzeba dac temu odejsc i ulozyc zycie na nowo. Będzie trudno, sama nie umiem sie pozbierac po 3letnim zwiazku, ale jaki mamy wybor...

Edytowane przez kropeczka999
Czas edycji: 2018-11-14 o 07:29
kropeczka999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-14, 10:49   #3324
Fortuna1
Zakorzenienie

Cytat:

O wow

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Cytat:
Hahahaha biedna U mnie od wczoraj jakiś dziwny spokój,ciekawe ile to potrwa...

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ----------

Pochwalę się wam,że postanowiłam się zapisać na porządny kurs języka angielskiego Coś tam umiem ale wiecie jak to w szkole nauczą... Postanowiłam kuć żelazo póki gorące i umówiłam się jutro na test sprawdzający żeby dołączyć do odpowiedniej grupy Mam nadzieję,że z tak zapełnionymi popołudniami będzie chociaż odrobinę łatwiej.
Powodzenia!!!

Stary 2018-11-14, 10:55   #3325
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

wczoraj byłam u fryzjera i powiem Wam, że jestem mega zadowolona zostałam przy brązie, ale taki bardziej głęboki wybrałam jak na moje pierwsze farbowanie w życiu, jest super. No i końcówki trochę podcięłam.

Dzisiaj po pracy siłownia i kino (ZNOWU SAMA )).

Ex dodał na fejsie post o tym, co teraz mu się udało zrobić, co planował wczesniej ... ehh.. Albo ma potrzebę takiego uzewnętrzniania się, albo robi to, żebym wiedziała, co się u niego dzieje? ...

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

btw czytam w internecie na innym forum (męskim, takim na poziomie a nie dla podrywaczy) wątek czy można kochać dwie kobiety na raz itd.... i masakra ilu ludzi w małżeństwach itd ma kochanki.... aż zaczynam myslec, że to normalne... a te wierzenia o jednej milosci to bzdura
Stary 2018-11-14, 11:20   #3326
Julia_1996
Raczkowanie

Cytat:
wczoraj byłam u fryzjera i powiem Wam, że jestem mega zadowolona zostałam przy brązie, ale taki bardziej głęboki wybrałam jak na moje pierwsze farbowanie w życiu, jest super. No i końcówki trochę podcięłam.

Dzisiaj po pracy siłownia i kino (ZNOWU SAMA )).

Ex dodał na fejsie post o tym, co teraz mu się udało zrobić, co planował wczesniej ... ehh.. Albo ma potrzebę takiego uzewnętrzniania się, albo robi to, żebym wiedziała, co się u niego dzieje? ...

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

btw czytam w internecie na innym forum (męskim, takim na poziomie a nie dla podrywaczy) wątek czy można kochać dwie kobiety na raz itd.... i masakra ilu ludzi w małżeństwach itd ma kochanki.... aż zaczynam myslec, że to normalne... a te wierzenia o jednej milosci to bzdura
Pierwszy raz w życiu malowałaś włosy??! To uważaj, bo to uzależnia przynajmniej mnie Ja też dzisiaj wybieram się na siłownię,wczoraj też byłam Od poniedziałku cały czas czuje jakiś dziwny spokój aż głupio się z tym czuję po tych wszystkich wylanych łzach i smutnych dniach. Mam nadzieję,że to nie cisza przed burzą
Stary 2018-11-14, 11:35   #3327
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

Cytat:
Pierwszy raz w życiu malowałaś włosy??! To uważaj, bo to uzależnia przynajmniej mnie Ja też dzisiaj wybieram się na siłownię,wczoraj też byłam Od poniedziałku cały czas czuje jakiś dziwny spokój aż głupio się z tym czuję po tych wszystkich wylanych łzach i smutnych dniach. Mam nadzieję,że to nie cisza przed burzą
tak, pierwszy raz, a już 25 lat na karku domyślam się, że uzależnia, bo już myślę, że nastepnym razem zdecyduję się na odważniejszą zmianę

Ja taki dziwny spokój czułam w kwietniu przy tym rozstaniu na tydzień. Po paru dniach już byłam spokojna. A teraz nie, a miesiąc minął. Ale cóż, trzeba iść dalej. Najgorsze jest myślenie, że "jeśli to prawdziwa milosc, to jeszcze ze sobą będziecie':roll eyes: czy to teraz czy za 5 lat
Stary 2018-11-14, 12:04   #3328
Julia_1996
Raczkowanie

Cytat:
tak, pierwszy raz, a już 25 lat na karku domyślam się, że uzależnia, bo już myślę, że nastepnym razem zdecyduję się na odważniejszą zmianę

Ja taki dziwny spokój czułam w kwietniu przy tym rozstaniu na tydzień. Po paru dniach już byłam spokojna. A teraz nie, a miesiąc minął. Ale cóż, trzeba iść dalej. Najgorsze jest myślenie, że "jeśli to prawdziwa milosc, to jeszcze ze sobą będziecie':roll eyes: czy to teraz czy za 5 lat
Ja już chyba miałam każdy kolor Pamiętaj o porządnej pielęgnacji żeby nie zniszczyć włosów! U mnie minęły trzy tygodnie. Też uważam ,że takie myślenie jest najgorsze ale z drugiej strony to prawda Przecież jak mamy być razem to żeby nie wiem co będziemy i oczywiście jeśli nie to nie Staram się wrócić do normalności i czekać na to co przyniesie los,a jak długo to potrwa i czy za chwilę wszystko nie wróci i znowu nie zaleje się łzami i nie zamknę w domu to tego nie wiem. Staram się korzystać z tych lepszych dni i liczę na następne
Stary 2018-11-14, 12:23   #3329
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

właśnie muszę sobie kupić jakieś kosmetyki do pielęgnacji włosów. Tzn. używam obecnie takich z naturalnym składek z serii Vianek od Sylveco (szampon ,odżywka, mam też olejek i maskę ale rzadko używam), nie wiem, czy to nie za słabe jak na farbowane włosy? Polecasz coś?

Super, że czujesz się dobrze!
Stary 2018-11-14, 12:45   #3330
Cerveza_
Wtajemniczenie

Był moment, że czułam się lepiej i co...? Idiotka znowu zaczęłam do niego wydzwaniać i wypisywać, jak ja to nie tęsknię...boże, jestem zażenowana sama sobą...jak furiatka. Nienawidzę siebie w takich chwilach.

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości