Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 cz.2 - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-11-15, 20:42   #1801
coco00
Wtajemniczenie

Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c

Cytat:
Napisane przez maltaa7 Pokaż wiadomość
Mmm uwielbiam mandarynki Ale dzis kupiłam kilka i strasznie kwaśne były :/

Ja stosuje do smarowania jakis balsam z serii mama babydreama.

Wzięłam się ostatnio za dokonczenie wyposażenia mieszkania. Wczoraj przyszły moje wymarzone krzesła i są super
Czy możecie polecić jakiś komplet zastawy obiadowej/ kawowej? Szukam czegoś prostego, ale nie za bardzo masywnego. Zakochałam się w bosh&villeroy Royal, ale cena dla mnie raczej zbyt wysoka. Ooo i jeszcze ma moze któraś robota kuchennego bosh mum albo Kenwood multione? Warte one coś?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ja mam kenwooda multione, czasem używam więcej, czasem mniej, ale ogólnie spoko dużo sprzętów w jednym

coco00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-15, 20:44   #1802
bejata440
Zakorzenienie

Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c

Melduje 1050m na basenie i dużo lodów i czekolady

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stary 2018-11-15, 20:45   #1803
srebrnykot
stary jednooki dachowiec

Cytat:
Napisane przez dorka607 Pokaż wiadomość
Ja mialam w zeszlej ciazy zespol ciesni nadgarstka od ok 16-17tyg do konca. Minęło po porodzie. Lekarz mi nic nie mowil o jakis badaniach bo w sumie teraz i tak nic z tym nie zrobisz, jedynie mozna spozywac wiecej magnezu i potasu ale czy to coś mi pomoglo mialam do takiego stopnia, ze nie moglam doniesc kubka z kuchni do sypialni, w nocy nie moglam spac bo mi ciagle dlonie dretwialy i nic na to nie pomagalo. Teraz leci 20tc i narazie tylko czasem mi dłonie dretwieja i mam wielka nadzieje ze tak zostanie.
A propo badań to wiesz co to? I jesli wyjdzie ze to to to co dalej? Nigdy nie słyszałam jak to mozna zbadać z krwi Może olej ze słodkich migdalow lub kokosowy? U mnie tez w sobotę impreza
O, to pogrubione, to jest dokładnie to! W nocy przeszkadza mi ból dłoni spać, rano jak wstanę, to na początku nie podniosę kubka, nie pokroję chleba ani nic. Tyle dobrze, że to u mnie później przechodzi w to nieprzyjemne mrowienie.

Mam do zbadania, czy mi się za szybko nie wypłukują elektrolity, i jakieś badania na nerki (ogólnie robię oprócz standardowej morfologii i TSH: mocznik, kreatyninę, magnez, jonogram, wapń zjonizowany). Co później, nie wiem, być może do neurologa. Ale z tego, co czytam, to jeśli to jest ten zespół cieśni n., to właśnie obawiam się, że tak, jak piszesz, raczej nic się z tym nie uda zrobić póki co...

A ten magnez i potas jadłaś w tabletkach, czy po prostu produkty, które zawierają ich więcej?
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
srebrnykot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-15, 21:08   #1804
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mleko w tubce w tej ciąży jadłam już 2 razy... a wcześniej z 10 lat temu

Nooo masakra...a u mnie lab od 8.30 dopiero więc jak wstaję o 6.45 to koło 9 dopiero jestem po pobraniu więc jestem taka głodna, że zżeram wszystko co mam na swojej drodze

Podpytaj lekarza rodzinnego lub gina bo napewno można smarować... będzie to delikatniejsza maść ale zawsze coś. Coś mi gin zapisywał jak mnie rwała ręka ale nie pamiętam coś na "A"

Ja tez nie wiedziałam

Hmmm a ja bym to porównała bo skrzydełek motyla, takie szybkie machanie...albo pływajaca rybka
Dzie

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Cytat:
Ja mleko w tubce w tej ciąży jadłam już 2 razy... a wcześniej z 10 lat temu

Nooo masakra...a u mnie lab od 8.30 dopiero więc jak wstaję o 6.45 to koło 9 dopiero jestem po pobraniu więc jestem taka głodna, że zżeram wszystko co mam na swojej drodze

Podpytaj lekarza rodzinnego lub gina bo napewno można smarować... będzie to delikatniejsza maść ale zawsze coś. Coś mi gin zapisywał jak mnie rwała ręka ale nie pamiętam coś na "A"

Ja tez nie wiedziałam

Hmmm a ja bym to porównała bo skrzydełek motyla, takie szybkie machanie...albo pływajaca rybka
Dzieki. Do gina dopiero za miesiac bo teraz gula zapomnialam zapytac a pozniej wyje z bolu Nie wiem, moze to juz kregoslup bo brzuch rosnie i cycki tez.

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

Cytat:
Napisane przez NibyNic Pokaż wiadomość
Ja to głównie jem owoce: pomarańcze, mandarynki, kiwi, khaki, grejpfruty (ja jem grejpfruty ) ale od bananów mnie odrzuca

Zwykłym balsamem się smaruję, myślę sobie że jak skończę te balsamy co mam to może jakiś dla kobiet w ciąży kupię ale przy moim nieregularny używaniu mogę nie zdążyć. Inna sprawa że mi nie wychodzi na razie brzuszek tylko te oponki robią się mniej flakowate
Moge sie mylic, ale gdzies czytalam, ze khaki sa niewskazane w ciazy. Sama mialam na nie wiele razy ochote ale sie powstrzymalam

Jem mniej, bramy raju są wąskie

Tereskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-15, 21:12   #1805
respekt_girl
Raczkowanie

Właśnie kupuje już taki lepszy nawilżający żel pod prysznic https://www.rossmann.pl/Produkt/Zele...ml,271248,8578

Wcześniej też się wcale nie smarowałam, a teraz tak mnie swędzi skóra, że nawet trzy razy dziennie to robię.

Muszę spróbować tych naturalnych olejków.
Dziękuje za odpowiedzi
respekt_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-15, 21:17   #1806
NibyNic
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tereskaa Pokaż wiadomość
Dzie

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Dzieki. Do gina dopiero za miesiac bo teraz gula zapomnialam zapytac a pozniej wyje z bolu Nie wiem, moze to juz kregoslup bo brzuch rosnie i cycki tez.

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

Moge sie mylic, ale gdzies czytalam, ze khaki sa niewskazane w ciazy. Sama mialam na nie wiele razy ochote ale sie powstrzymalam

To chyba chodzi o to, że zawierają taninę a ta niby może przyśpieszyć poród w III trymestrze. Podobne rzeczy kiedyś czytałam o herbacie z liści malin.

NibyNic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-15, 21:20   #1807
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez respekt_girl Pokaż wiadomość
Właśnie kupuje już taki lepszy nawilżający żel pod prysznic https://www.rossmann.pl/Produkt/Zele...ml,271248,8578

Wcześniej też się wcale nie smarowałam, a teraz tak mnie swędzi skóra, że nawet trzy razy dziennie to robię.

Muszę spróbować tych naturalnych olejków.
Dziękuje za odpowiedzi
Może spróbuj poszukać czegoś bez SLSów? One mogą wysuszać skórę. Może spróbujesz emolientów? Niektóre mają działanie przeciwświądowe.

Osobiście mam teraz olejek z Biodermy do wanny i pod prysznic, jak się dorwie dobrą promkę to 35zł wychodzi za litr ;-)

Coccinellla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-15, 22:38   #1808
respekt_girl
Raczkowanie

Spróbuje Biodermy może mi przypasuje
Dziękuje Coccinellla
respekt_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-15, 22:52   #1809
Listopadowaa
Zakorzenienie

Ja uzywam sylveco ja rozstepy. Druga butla leci a trzecią juz kupiona whebe było 50 % rabatu wiec wzielam. Ogólnie mam dużo balsamow. Ale wole te dla ciężarnych póki co polecam tez olejek migdslowy z nacom używałam w pierwszej ciąży. Palmers ok ale zapach zabija

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

Ja dzisiaj mam dzień placzka. Masakra jakaś. Nie wiedziałam że aż tak można nie panować nad emocjami. Nawet rozsypana cebula na ziemi doprowadziła mnie do łez. Głowa mnie boli.

Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-15, 23:57   #1810
NuFCia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez srebrnykot Pokaż wiadomość
Jak to się zabawnie składa z tymi preferencjami ciążowymi, że tu na wątku nam się sporo pokrywa. Kiedyś była faza na biały chleb (u mnie nadal), makrelę z pomidorami - i wtedy też miałam, a teraz, jak piszecie o mleku w tubce, to u mnie podobnie, kupiłam jakiś czas temu taką tubkę, bo chodziła za mną, a przed ciążą to ostatni raz ze 20 lat wcześniej jadłam

Mam pytanie z innej beczki - czy macie/miałyście problemy z krążeniem krwi w dłoniach w ciąży (być może zespół cieśni nadgarstka)? Będę robić badania krwi w związku z tym, ale jeśli miałyście, to coś Wam pomogło?
U mnie były tylko te bułki z czosnkiem, ale ja od zawsze je lubię ryba z puszki (tylko tuńczyka w sosie własnym akceptuję) i mleko w tubce (próbowałam raz w życiu jako dziecko) są łeee dla mnie ja mam fazę na czekoladę, szczególnie na kinderki (widać że synuś tatusia bo mój mąż zje wszystko co czekoladowe )

Cytat:
Napisane przez Coccinellla Pokaż wiadomość
Mandarynki, pomarańcze magia świąt

Ooooo tak! Mandarynki szczególnie. Szkoda tylko że ciężko teraz trafić na smaczne. Już kupowałam ostatnio kilka razy i nawet jak się wydają spoko to dużo jest takich suchych w środku. A niby już sezon cytrusowy jest chciałam wziąć dzisiaj w biedrze takie w koszyczku z listkami bo się wydawały spoko ale w każdej paczce była jedna skiśnięta

Cytat:
Napisane przez mamaszkrabka Pokaż wiadomość
Ja kupilam w biedrze ostatnio mandarynki i nie wygladały jakos spektakularnie alebwzielam jedna do pracy i... Byla taka pyszna, ze myslalam ze sie rozplyne i cale biuro zapachnialam jedna mandarynka. Jak ktos wchodzil to pytal co u nas tak swietami pachnie Ja tylko ziaja smaruje na rozstepy.
Moze zwykla oliwka dla dzieci?

U mnie mandarynkowe posiedzenie (o ile są smaczne) to tak 5-10 sztuk zwykle jakbym miała zjeść jedną to bym się tylko rozzłościła też nosiłam do pracy i musiałam potem dokarmiać dziewczyny bo jęczały że zapachniłam całe biuro

Cytat:
Napisane przez srebrnykot Pokaż wiadomość
Oliwką z palmersa albo balsamem dla dzieci, ale nie smaruję się regularnie, zapominam o tym non stop.
Będziemy się smarować jak zacznie swędzieć skóra. Wtedy będzie ciężko zapomnieć

Cytat:
Napisane przez maltaa7 Pokaż wiadomość
Mmm uwielbiam mandarynki Ale dzis kupiłam kilka i strasznie kwaśne były :/

Ja stosuje do smarowania jakis balsam z serii mama babydreama.

Wzięłam się ostatnio za dokonczenie wyposażenia mieszkania. Wczoraj przyszły moje wymarzone krzesła i są super
Czy możecie polecić jakiś komplet zastawy obiadowej/ kawowej? Szukam czegoś prostego, ale nie za bardzo masywnego. Zakochałam się w bosh&villeroy Royal, ale cena dla mnie raczej zbyt wysoka. Ooo i jeszcze ma moze któraś robota kuchennego bosh mum albo Kenwood multione? Warte one coś?

Ja mam chyba jakąś z Ćmielowa
Nie jestem pewna ale moja mama ma chyba taką samą tylko ze złotym paskiem od ponad 20 lat i nadal ten wzór produkują, więc jak jej się coś stłucze to dokupuje.
Dostałam ją właśnie od mamy w zeszłym roku na wprowadzkę do nowego mieszkania i chyba była do tej pory raz na Wigilię użyta, więc nawet do końca nie pamiętam jak wygląda. Ale jest spoko

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Ja uzywam sylveco ja rozstepy. Druga butla leci a trzecią juz kupiona whebe było 50 % rabatu wiec wzielam. Ogólnie mam dużo balsamow. Ale wole te dla ciężarnych póki co polecam tez olejek migdslowy z nacom używałam w pierwszej ciąży. Palmers ok ale zapach zabija

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

Ja dzisiaj mam dzień placzka. Masakra jakaś. Nie wiedziałam że aż tak można nie panować nad emocjami. Nawet rozsypana cebula na ziemi doprowadziła mnie do łez. Głowa mnie boli.

Ja płakałam od poniedziałku do dzisiaj rano bo się okazało, że ten wyjazd w przyszłym tygodniu to nie w góry jednak więc jadę. Średnio z niego skorzystam ale już się tyle czasu nie widziałam z mężem, że bym się chyba zaryczała jakbym znowu bez niego została

---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ----------

I zapomniałam o najważniejszym! Mam 90% pewności że dzisiaj Ktoś od środka do mnie zapukał leżałam sobie na plecach i czułam takie trochę jakby rozpychanie po jednej stronie pępka i miałam wrażenie że coś się tam co chwilę odbija. Więc odwinęłam spodnie i faktycznie co jakiś czas czułam takie coś pomiędzy puknięciem a przesunięciem się jakby piłeczki małej pod skórą. Przyłożyłam delikatne rękę i jedno poczułam aż na dłoni Ale chwilę później już był spokój
Stary 2018-11-16, 03:40   #1811
czarna_pantera90
Raczkowanie

Widze, ze mandarynki teraz weszły na tapetę uwielbiam je! Już powinny być coraz lepsze w sklepach
Smaruję mustellą od początku ciąży rano i wieczorem, teraz dołożyłam tez oliwkę w żelu dla dzieci Raczej mam skłonność do rozstępów, wiec pewnie ich nie uniknę, ale może będzie ich chociaż mniej?

---------- Dopisano o 03:40 ---------- Poprzedni post napisano o 03:40 ----------

NuFcia super, ze czujesz ruchy!

czarna_pantera90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-16, 03:41   #1812
Lovelly44
Raczkowanie

Myślałam że tylko ja nie mogę spać ....

Lovelly44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-16, 05:24   #1813
coco00
Wtajemniczenie

Ja też już nie śpię od 2 h

coco00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-16, 06:16   #1814
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Dzien dobry, ja juz w pracy

mamaszkrabka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-16, 06:49   #1815
Michacha1234
Zadomowienie

Dzień dobry, same ranne ptaszki ☺
Ja zawsze pobudka 6:30 bo tż do pracy, a ja muszę zjeść
Ale potem idę dalej spać.
Dziś szopping z mamą i siorą, więc już chyba nie ma sensu zasypiać....

Edytowane przez Michacha1234
Czas edycji: 2018-11-16 o 07:03
Michacha1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-16, 06:50   #1816
czarna_pantera90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lovelly44 Pokaż wiadomość
Myślałam że tylko ja nie mogę spać ....

ja pisałam już z pracy

Stary 2018-11-16, 07:10   #1817
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NuFCia Pokaż wiadomość
U mnie były tylko te bułki z czosnkiem, ale ja od zawsze je lubię ryba z puszki (tylko tuńczyka w sosie własnym akceptuję) i mleko w tubce (próbowałam raz w życiu jako dziecko) są łeee dla mnie ja mam fazę na czekoladę, szczególnie na kinderki (widać że synuś tatusia bo mój mąż zje wszystko co czekoladowe )

Ooooo tak! Mandarynki szczególnie. Szkoda tylko że ciężko teraz trafić na smaczne. Już kupowałam ostatnio kilka razy i nawet jak się wydają spoko to dużo jest takich suchych w środku. A niby już sezon cytrusowy jest chciałam wziąć dzisiaj w biedrze takie w koszyczku z listkami bo się wydawały spoko ale w każdej paczce była jedna skiśnięta

U mnie mandarynkowe posiedzenie (o ile są smaczne) to tak 5-10 sztuk zwykle jakbym miała zjeść jedną to bym się tylko rozzłościła też nosiłam do pracy i musiałam potem dokarmiać dziewczyny bo jęczały że zapachniłam całe biuro

Będziemy się smarować jak zacznie swędzieć skóra. Wtedy będzie ciężko zapomnieć

Ja mam chyba jakąś z Ćmielowa
Nie jestem pewna ale moja mama ma chyba taką samą tylko ze złotym paskiem od ponad 20 lat i nadal ten wzór produkują, więc jak jej się coś stłucze to dokupuje.
Dostałam ją właśnie od mamy w zeszłym roku na wprowadzkę do nowego mieszkania i chyba była do tej pory raz na Wigilię użyta, więc nawet do końca nie pamiętam jak wygląda. Ale jest spoko

Ja płakałam od poniedziałku do dzisiaj rano bo się okazało, że ten wyjazd w przyszłym tygodniu to nie w góry jednak więc jadę. Średnio z niego skorzystam ale już się tyle czasu nie widziałam z mężem, że bym się chyba zaryczała jakbym znowu bez niego została

---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ----------

I zapomniałam o najważniejszym! Mam 90% pewności że dzisiaj Ktoś od środka do mnie zapukał leżałam sobie na plecach i czułam takie trochę jakby rozpychanie po jednej stronie pępka i miałam wrażenie że coś się tam co chwilę odbija. Więc odwinęłam spodnie i faktycznie co jakiś czas czułam takie coś pomiędzy puknięciem a przesunięciem się jakby piłeczki małej pod skórą. Przyłożyłam delikatne rękę i jedno poczułam aż na dłoni Ale chwilę później już był spokój
Awww gratuluję poczucia malucha to pewnie przez te kinderki ja macam, przykładam rękę i nic, ale mi jeszcze daleko...dopytalam siostry, ona z lozyskiem na przedniej ścianie poczula w 22 tc więc jeszcze do 6 tyg przede mną...

Te madarynki w koszyku soczyste były choć nie wyglądały na takie (miały taką luźną skórkę ) wolę takie jak ta skóra przylega bo mam większą pewność, że nie są suche.

Dla mnie też 1 sztuka to malizna, za dziecka kilogramy byłam w stanie zjeść teraz kilka sztuk na raz musi być

Dzień dobry☺
Muszę wstać! I jechać na zakupy

---------- Dopisano o 07:10 ---------- Poprzedni post napisano o 07:04 ----------

Cytat:
Napisane przez czarna_pantera90 Pokaż wiadomość
Widze, ze mandarynki teraz weszły na tapetę uwielbiam je! Już powinny być coraz lepsze w sklepach
Smaruję mustellą od początku ciąży rano i wieczorem, teraz dołożyłam tez oliwkę w żelu dla dzieci Raczej mam skłonność do rozstępów, wiec pewnie ich nie uniknę, ale może będzie ich chociaż mniej?

---------- Dopisano o 03:40 ---------- Poprzedni post napisano o 03:40 ----------

NuFcia super, ze czujesz ruchy!

Ja też mam tendencję. W ogóle jednego cycka i tak mam całego w rozstępach, na drugim jezt mniej bo jest mniejszy, więc na tym co było mniej mam pierwszego nówkę sztukę, musiałam się dobrze przyglądać bo myślałam, że mi się biustonosz odbił, ale nie...

Stary 2018-11-16, 07:17   #1818
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NibyNic Pokaż wiadomość
To chyba chodzi o to, że zawierają taninę a ta niby może przyśpieszyć poród w III trymestrze. Podobne rzeczy kiedyś czytałam o herbacie z liści malin.
Pewnie wlasnie o to chodzi. Ale same owoce malin sa bezpieczne, sama w czasie lata co dzien wciagalam po pol kilo malin

Dziewczyny czy Wy tez macie jeszcze mdlosci i wymioty? Mi na poczatku 4 miesiaca przeszly na tydzien a pozniej znow sie zaczely i dzien w dzien zaczyna sie mdlenie juz od nocnego siku. Mąż sie smieje, ze synus tam dziala ostro A mi nie jest do smiechu, bo rano nie moge patrzec na jedzenie i zaczynam dzien od... loda wodnego i wtedy jakos moge zjesc sniadanie W sumie to mam 6 kg na minusie od poczatku ciazy. Co prawda mam sluszne rozmiary i mam z czego chudnac ale sam fakt zeby grubas nie mogl jesc

Stary 2018-11-16, 07:26   #1819
czarna_pantera90
Raczkowanie

Cytat:
Pewnie wlasnie o to chodzi. Ale same owoce malin sa bezpieczne, sama w czasie lata co dzien wciagalam po pol kilo malin

Dziewczyny czy Wy tez macie jeszcze mdlosci i wymioty? Mi na poczatku 4 miesiaca przeszly na tydzien a pozniej znow sie zaczely i dzien w dzien zaczyna sie mdlenie juz od nocnego siku. Mąż sie smieje, ze synus tam dziala ostro A mi nie jest do smiechu, bo rano nie moge patrzec na jedzenie i zaczynam dzien od... loda wodnego i wtedy jakos moge zjesc sniadanie W sumie to mam 6 kg na minusie od poczatku ciazy. Co prawda mam sluszne rozmiary i mam z czego chudnac ale sam fakt zeby grubas nie mogl jesc

Nie mam już mdłości, ale ostatnio stałam w kolejce w kauflandzie i poczułam nagle, ze zaraz zwymiotuję:/ bez żadnego ostrzeżenia, było dobrze i nagle - bach. Całe szczęście obeszło się bez takiego wypadku, ale zostawiłam męża przy kasie, a sama uciekłam z tej kolejki. Prawdopodobnie czyjeś perfumy tak na mnie zadziałały

Stary 2018-11-16, 07:33   #1820
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarna_pantera90 Pokaż wiadomość
Nie mam już mdłości, ale ostatnio stałam w kolejce w kauflandzie i poczułam nagle, ze zaraz zwymiotuję:/ bez żadnego ostrzeżenia, było dobrze i nagle - bach. Całe szczęście obeszło się bez takiego wypadku, ale zostawiłam męża przy kasie, a sama uciekłam z tej kolejki. Prawdopodobnie czyjeś perfumy tak na mnie zadziałały

U mnie takie akcje z naglym uczuciem na wymioty sa na porzadku dziennym. Znaczy jak juz ogarne nocno - poranne mdlosci to pozniej jest z gorki, chyba ze bede w jakims dusznym pomieszczeniu albo w kolejce bedzie stal jakis smierdzacy czlowiek to mam jak w banku co najmniej ostre mdlosci.

Kupilam dzis sledzie, beda sledzie pod pierzynka

Stary 2018-11-16, 07:48   #1821
Michacha1234
Zadomowienie

Cytat:

Wczoraj właśnie pomyślałam, że już dawno nie wymiotowałam....No to dziś rano po euthyroxie wylądowałam w kiblu.
Ale bardziej się dusiłam niż wymiotowałam bo nie miałam czym.
Zawsze mam takie atrakcje jak się rano gdzieś spieszę, jak poleze i zjem sniadanie na leżąco to jest ok.

Michacha1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-16, 07:59   #1822
NibyNic
Zakorzenienie

Dzień dobry
Ale te dni zasuwają - znowu piątek

Mi się wymioty zdarzają rzadko na szczęście w przeciwieństwie do pierwszej ciąży -wtedy miałam podobnie jak Ty Teereska (schudłam sporo i jadłam właściwie tylko cytryny). Natomiast nudności i osłabienia częściej mam i nie przechodzi póki co.

NibyNic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-16, 08:10   #1823
ofelka 123
Rozeznanie

Witam tez juz z pracy. Pantera czy ty od 4 byłaś w robocie? Ja już nie mam mdłości I praktycznie niczym się nie smaruje tzn udało się jeden raz

ofelka 123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-16, 08:25   #1824
Tereskaa
Zakorzenienie

Moze i mi kiedys mina te mdlosci i wymioty. Co prawda wymiotow nie mam za czesto ale za to mdlosci towarzysza mi co dzien, zwlaszcza jak jestem glodna.

Milego dnia dziewczynki Ja dzis sie wybieram z Mama na zakupy, chce juz kupic proszek do pierwszego prania ubranek, moze jakis smoczek, butelke na wrazie czego, sliniaczki i kilka pieluszek tetrowych. I nie wiem co tam jeszczeciekawego znajde Coraz ciezej mi sie chodzi, W sensie mecze sie bardzo szybko i zadyszka mnie lapie. Takze jak juz brzusio urosnie konkretnie to pewnie juz nie bede miala sily na takie zakupy.

Stary 2018-11-16, 08:48   #1825
pestka_arbuza88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość

U mnie na początku był Palmers z racji tego, że w sumie używam czekoladkowych balsamów z tej firmy. Niestety jakiś miesiąc temu kupiłam Ziaję, bo już miałam dość zapachu tego ciążowego Palmersa. Ziaja pachnie ciut inaczej, a w razie czego czasami używam tego Palmersa z Q10.

U mnie wczoraj i dzisiaj dzień płaczka. Tzn. dopiero nadejdzie jakaś kumulacja i wybuch płaczu, bo humor mam tragiczny. Z jednej strony ostatnio fatalnie śpię. Położyłam małego i nawet nie przeczytałam mu bajki, bo nie miałam siły. Ciężko mi było utrzymać telefon, żeby napisać do TŻ dobranoc. Paradoksalnie nie mogłam usnąć... Gdzieś przed północą synek zaczął płakać, więc pewnie coś mu się śniło i przyszedł do mnie. Czujka Matki Polki budziła mnie przy każdym jego większym ruchu czy westchnięciu. Ok. 5 obudził się na siku. I do rana już zeszło mu na debaty czy św. Mikołaj istnieje, co działo się przez ostatni tydzień w przedszkolu, co mu się śniło, czy lubi deszcz i że cieszy się, że będzie padał śnieg.

Obowiązkowo przećwiczyliśmy przykrywanie dzidziusia na pluszowym króliku, a ja odkryłam nowe prawo fizyki - Ruch Obrotowy Dziecka, czyli ilość zmienianych pozycji na minutę w oparciu o stan skupienia. Przy stanie skupienia "Połóż się i śpij" Ruch Obrotowy mojego dziecka to 4pozycje /1min. Na Nobla nie liczę, ale może jakiś Złoty Słodziak... Na szczęście o 10 mam dentystę, więc borowanko bez znieczulenia działa bardziej pobudzająco niż mocna kawa.

Do tego mi smutno, bo nastawiłam się, że TŻ przyjedzie, a okazało się, że dziś rozkładają rusztowanie na nowej budowie, a w sobotę jadą dokończyć spartoloną kostkę podwykonawcy na starej budowie

No i jak tak sobie narzekam, to jeszcze powiem, że coraz gorzej idą mi zastrzyki z heparyny. Ostatnio nie mogę się wkłuć i robią mi się siniaki.

Idę jednak najpierw po kawę.
pestka_arbuza88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-16, 09:01   #1826
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:

Przeczytałam Twój post i pobiegłam do kibelka, nie miałam czym rzygać, więc mnie tylko wymęczyło. A dawno nie miałam takich atrakcji...
Cytat:
Napisane przez ofelka 123 Pokaż wiadomość
Witam tez juz z pracy. Pantera czy ty od 4 byłaś w robocie? Ja już nie mam mdłości I praktycznie niczym się nie smaruje tzn udało się jeden raz

Oooo przebiłam Cię wczoraj posmarowałam się drugi raz!

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

Cytat:
Napisane przez pestka_arbuza88 Pokaż wiadomość
U mnie na początku był Palmers z racji tego, że w sumie używam czekoladkowych balsamów z tej firmy. Niestety jakiś miesiąc temu kupiłam Ziaję, bo już miałam dość zapachu tego ciążowego Palmersa. Ziaja pachnie ciut inaczej, a w razie czego czasami używam tego Palmersa z Q10.

U mnie wczoraj i dzisiaj dzień płaczka. Tzn. dopiero nadejdzie jakaś kumulacja i wybuch płaczu, bo humor mam tragiczny. Z jednej strony ostatnio fatalnie śpię. Położyłam małego i nawet nie przeczytałam mu bajki, bo nie miałam siły. Ciężko mi było utrzymać telefon, żeby napisać do TŻ dobranoc. Paradoksalnie nie mogłam usnąć... Gdzieś przed północą synek zaczął płakać, więc pewnie coś mu się śniło i przyszedł do mnie. Czujka Matki Polki budziła mnie przy każdym jego większym ruchu czy westchnięciu. Ok. 5 obudził się na siku. I do rana już zeszło mu na debaty czy św. Mikołaj istnieje, co działo się przez ostatni tydzień w przedszkolu, co mu się śniło, czy lubi deszcz i że cieszy się, że będzie padał śnieg.

Obowiązkowo przećwiczyliśmy przykrywanie dzidziusia na pluszowym króliku, a ja odkryłam nowe prawo fizyki - Ruch Obrotowy Dziecka, czyli ilość zmienianych pozycji na minutę w oparciu o stan skupienia. Przy stanie skupienia "Połóż się i śpij" Ruch Obrotowy mojego dziecka to 4pozycje /1min. Na Nobla nie liczę, ale może jakiś Złoty Słodziak... Na szczęście o 10 mam dentystę, więc borowanko bez znieczulenia działa bardziej pobudzająco niż mocna kawa.

Do tego mi smutno, bo nastawiłam się, że TŻ przyjedzie, a okazało się, że dziś rozkładają rusztowanie na nowej budowie, a w sobotę jadą dokończyć spartoloną kostkę podwykonawcy na starej budowie

No i jak tak sobie narzekam, to jeszcze powiem, że coraz gorzej idą mi zastrzyki z heparyny. Ostatnio nie mogę się wkłuć i robią mi się siniaki.

Idę jednak najpierw po kawę.

Mój prawy bok jest cały w siniakach. Coraz ciężej się wkłuć, coraz więcej żyłek na brzuchu niedługo będzie trzeba myśleć o wkłuwaniu w udo...

Stary 2018-11-16, 09:35   #1827
ofelka 123
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Coccinellla Pokaż wiadomość
Przeczytałam Twój post i pobiegłam do kibelka, nie miałam czym rzygać, więc mnie tylko wymęczyło. A dawno nie miałam takich atrakcji...Oooo przebiłam Cię wczoraj posmarowałam się drugi raz!

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

Mój prawy bok jest cały w siniakach. Coraz ciężej się wkłuć, coraz więcej żyłek na brzuchu niedługo będzie trzeba myśleć o wkłuwaniu w udo...

Cocinella będę cię gonić choć ja nigdy się nie smarowalam i tez nie mam rozstępów z okresu dojrzewania bo porostu za dużo nie uroslam

ofelka 123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-16, 09:43   #1828
czarna_pantera90
Raczkowanie

Cytat:

Od 3
Ja mam balsam Palmersa, ale zapach jest zaporowy, chociaż przed ciąża pewnie mega by mi się podobał

Stary 2018-11-16, 09:44   #1829
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Cocinella będę cię gonić choć ja nigdy się nie smarowalam i tez nie mam rozstępów z okresu dojrzewania bo porostu za dużo nie uroslam

Haha zmobilizujemy sie do smarowania wzajemnie ja urosłam i mam dlatego nie będę strasznie panikować jak pojawią się nowe

Stary 2018-11-16, 09:59   #1830
msyska
Raczkowanie

Ja sobie zaczęłam dodawać do kąpieli oliwkę z rossmana albo olej kokosowy bo nie chce mi się smarować tylko trzeba uważać bo wanna jest trochę śliska ale daje minimalna ilość i na skórze zostaje taki fajny tłusty filtr
msyska jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości