|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1803 | |
|
stary jednooki dachowiec
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
Cytat:
Mam do zbadania, czy mi się za szybko nie wypłukują elektrolity, i jakieś badania na nerki (ogólnie robię oprócz standardowej morfologii i TSH: mocznik, kreatyninę, magnez, jonogram, wapń zjonizowany). Co później, nie wiem, być może do neurologa. Ale z tego, co czytam, to jeśli to jest ten zespół cieśni n., to właśnie obawiam się, że tak, jak piszesz, raczej nic się z tym nie uda zrobić póki co... A ten magnez i potas jadłaś w tabletkach, czy po prostu produkty, które zawierają ich więcej?
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
|
|
|
|
|
#1804 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Cytat:
Nie wiem, moze to juz kregoslup bo brzuch rosnie i cycki tez.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1805 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie kupuje już taki lepszy nawilżający żel pod prysznic https://www.rossmann.pl/Produkt/Zele...ml,271248,8578
Wcześniej też się wcale nie smarowałam, a teraz tak mnie swędzi skóra, że nawet trzy razy dziennie to robię. Muszę spróbować tych naturalnych olejków. Dziękuje za odpowiedzi |
|
|
|
#1806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Osobiście mam teraz olejek z Biodermy do wanny i pod prysznic, jak się dorwie dobrą promkę to 35zł wychodzi za litr ;-) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1808 |
|
Raczkowanie
|
Spróbuje Biodermy
może mi przypasuje Dziękuje Coccinellla
|
|
|
|
#1809 |
|
Zakorzenienie
|
Ja uzywam sylveco ja rozstepy. Druga butla leci a trzecią juz kupiona
whebe było 50 % rabatu wiec wzielam. Ogólnie mam dużo balsamow. Ale wole te dla ciężarnych póki co polecam tez olejek migdslowy z nacom używałam w pierwszej ciąży. Palmers ok ale zapach zabija ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Ja dzisiaj mam dzień placzka. Masakra jakaś. Nie wiedziałam że aż tak można nie panować nad emocjami. Nawet rozsypana cebula na ziemi doprowadziła mnie do łez. Głowa mnie boli. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1810 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ryba z puszki (tylko tuńczyka w sosie własnym akceptuję) i mleko w tubce (próbowałam raz w życiu jako dziecko) są łeee dla mnie ja mam fazę na czekoladę, szczególnie na kinderki (widać że synuś tatusia bo mój mąż zje wszystko co czekoladowe )Cytat:
chciałam wziąć dzisiaj w biedrze takie w koszyczku z listkami bo się wydawały spoko ale w każdej paczce była jedna skiśniętaCytat:
jakbym miała zjeść jedną to bym się tylko rozzłościła też nosiłam do pracy i musiałam potem dokarmiać dziewczyny bo jęczały że zapachniłam całe biuro Cytat:
![]() Cytat:
Nie jestem pewna ale moja mama ma chyba taką samą tylko ze złotym paskiem od ponad 20 lat i nadal ten wzór produkują, więc jak jej się coś stłucze to dokupuje. Dostałam ją właśnie od mamy w zeszłym roku na wprowadzkę do nowego mieszkania i chyba była do tej pory raz na Wigilię użyta, więc nawet do końca nie pamiętam jak wygląda. Ale jest spoko ![]() Cytat:
bo się okazało, że ten wyjazd w przyszłym tygodniu to nie w góry jednak więc jadę. Średnio z niego skorzystam ale już się tyle czasu nie widziałam z mężem, że bym się chyba zaryczała jakbym znowu bez niego została ![]() ---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ---------- I zapomniałam o najważniejszym! Mam 90% pewności że dzisiaj Ktoś od środka do mnie zapukał
|
|
#1811 |
|
Raczkowanie
|
Widze, ze mandarynki teraz weszły na tapetę
uwielbiam je! Już powinny być coraz lepsze w sklepach![]() Smaruję mustellą od początku ciąży rano i wieczorem, teraz dołożyłam tez oliwkę w żelu dla dzieci Raczej mam skłonność do rozstępów, wiec pewnie ich nie uniknę, ale może będzie ich chociaż mniej?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 03:40 ---------- Poprzedni post napisano o 03:40 ---------- NuFcia super, ze czujesz ruchy! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1812 |
|
Raczkowanie
|
Myślałam że tylko ja nie mogę spać
.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1813 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też już nie śpię od 2 h
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1814 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry, ja juz w pracy
|
|
|
#1815 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry, same ranne ptaszki ☺
Ja zawsze pobudka 6:30 bo tż do pracy, a ja muszę zjeść ![]() Ale potem idę dalej spać. Dziś szopping z mamą i siorą, więc już chyba nie ma sensu zasypiać.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Michacha1234 Czas edycji: 2018-11-16 o 07:03 |
|
|
|
#1816 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja pisałam już z pracy![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1817 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to pewnie przez te kinderki ja macam, przykładam rękę i nic, ale mi jeszcze daleko...dopytalam siostry, ona z lozyskiem na przedniej ścianie poczula w 22 tc więc jeszcze do 6 tyg przede mną...Te madarynki w koszyku soczyste były choć nie wyglądały na takie (miały taką luźną skórkę ) wolę takie jak ta skóra przylega bo mam większą pewność, że nie są suche.Dla mnie też 1 sztuka to malizna, za dziecka kilogramy byłam w stanie zjeść teraz kilka sztuk na raz musi byćDzień dobry☺ Muszę wstać! I jechać na zakupy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:10 ---------- Poprzedni post napisano o 07:04 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#1818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny czy Wy tez macie jeszcze mdlosci i wymioty? Mi na poczatku 4 miesiaca przeszly na tydzien a pozniej znow sie zaczely i dzien w dzien zaczyna sie mdlenie juz od nocnego siku. Mąż sie smieje, ze synus tam dziala ostro A mi nie jest do smiechu, bo rano nie moge patrzec na jedzenie i zaczynam dzien od... loda wodnego i wtedy jakos moge zjesc sniadanie W sumie to mam 6 kg na minusie od poczatku ciazy. Co prawda mam sluszne rozmiary i mam z czego chudnac ale sam fakt zeby grubas nie mogl jesc ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1819 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie mam już mdłości, ale ostatnio stałam w kolejce w kauflandzie i poczułam nagle, ze zaraz zwymiotuję:/ bez żadnego ostrzeżenia, było dobrze i nagle - bach. Całe szczęście obeszło się bez takiego wypadku, ale zostawiłam męża przy kasie, a sama uciekłam z tej kolejki. Prawdopodobnie czyjeś perfumy tak na mnie zadziałały Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupilam dzis sledzie, beda sledzie pod pierzynka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1821 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale bardziej się dusiłam niż wymiotowałam bo nie miałam czym. Zawsze mam takie atrakcje jak się rano gdzieś spieszę, jak poleze i zjem sniadanie na leżąco to jest ok. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1822 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ale te dni zasuwają - znowu piątek Mi się wymioty zdarzają rzadko na szczęście w przeciwieństwie do pierwszej ciąży -wtedy miałam podobnie jak Ty Teereska (schudłam sporo i jadłam właściwie tylko cytryny). Natomiast nudności i osłabienia częściej mam i nie przechodzi póki co.
|
#1823 |
|
Rozeznanie
|
Witam tez juz z pracy. Pantera czy ty od 4 byłaś w robocie? Ja już nie mam mdłości I praktycznie niczym się nie smaruje tzn udało się jeden raz
|
|
|
#1824 |
|
Zakorzenienie
|
Moze i mi kiedys mina te mdlosci i wymioty. Co prawda wymiotow nie mam za czesto ale za to mdlosci towarzysza mi co dzien, zwlaszcza jak jestem glodna.
Milego dnia dziewczynki Ja dzis sie wybieram z Mama na zakupy, chce juz kupic proszek do pierwszego prania ubranek, moze jakis smoczek, butelke na wrazie czego, sliniaczki i kilka pieluszek tetrowych. I nie wiem co tam jeszczeciekawego znajde Coraz ciezej mi sie chodzi, W sensie mecze sie bardzo szybko i zadyszka mnie lapie. Takze jak juz brzusio urosnie konkretnie to pewnie juz nie bede miala sily na takie zakupy.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1825 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie wczoraj i dzisiaj dzień płaczka. Tzn. dopiero nadejdzie jakaś kumulacja i wybuch płaczu, bo humor mam tragiczny. Z jednej strony ostatnio fatalnie śpię. Położyłam małego i nawet nie przeczytałam mu bajki, bo nie miałam siły. Ciężko mi było utrzymać telefon, żeby napisać do TŻ dobranoc. Paradoksalnie nie mogłam usnąć... Gdzieś przed północą synek zaczął płakać, więc pewnie coś mu się śniło i przyszedł do mnie. Czujka Matki Polki budziła mnie przy każdym jego większym ruchu czy westchnięciu. Ok. 5 obudził się na siku. I do rana już zeszło mu na debaty czy św. Mikołaj istnieje, co działo się przez ostatni tydzień w przedszkolu, co mu się śniło, czy lubi deszcz i że cieszy się, że będzie padał śnieg. Obowiązkowo przećwiczyliśmy przykrywanie dzidziusia na pluszowym króliku, a ja odkryłam nowe prawo fizyki - Ruch Obrotowy Dziecka, czyli ilość zmienianych pozycji na minutę w oparciu o stan skupienia. Przy stanie skupienia "Połóż się i śpij" Ruch Obrotowy mojego dziecka to 4pozycje /1min. Na Nobla nie liczę, ale może jakiś Złoty Słodziak... Na szczęście o 10 mam dentystę, więc borowanko bez znieczulenia działa bardziej pobudzająco niż mocna kawa.Do tego mi smutno, bo nastawiłam się, że TŻ przyjedzie, a okazało się, że dziś rozkładają rusztowanie na nowej budowie, a w sobotę jadą dokończyć spartoloną kostkę podwykonawcy na starej budowie No i jak tak sobie narzekam, to jeszcze powiem, że coraz gorzej idą mi zastrzyki z heparyny. Ostatnio nie mogę się wkłuć i robią mi się siniaki. Idę jednak najpierw po kawę. |
|
|
|
|
#1826 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wczoraj posmarowałam się drugi raz!Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Cytat:
![]() Mój prawy bok jest cały w siniakach. Coraz ciężej się wkłuć, coraz więcej żyłek na brzuchu niedługo będzie trzeba myśleć o wkłuwaniu w udo...Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#1827 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1828 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Od 3 ![]() Ja mam balsam Palmersa, ale zapach jest zaporowy, chociaż przed ciąża pewnie mega by mi się podobał ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja urosłam i mam dlatego nie będę strasznie panikować jak pojawią się nowe ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1830 |
|
Raczkowanie
|
Ja sobie zaczęłam dodawać do kąpieli oliwkę z rossmana albo olej kokosowy bo nie chce mi się smarować
tylko trzeba uważać bo wanna jest trochę śliska ale daje minimalna ilość i na skórze zostaje taki fajny tłusty filtr
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:44.

mialam do takiego stopnia, ze nie moglam doniesc kubka z kuchni do sypialni, w nocy nie moglam spac bo mi ciagle dlonie dretwialy i nic na to nie pomagalo. Teraz leci 20tc i narazie tylko czasem mi dłonie dretwieja i mam wielka nadzieje ze tak zostanie.

coś na "A"
Nie wiem, moze to juz kregoslup bo brzuch rosnie i cycki tez.
) ale od bananów mnie odrzuca

whebe było 50 % rabatu wiec wzielam. Ogólnie mam dużo balsamow. Ale wole te dla ciężarnych póki co
polecam tez olejek migdslowy z nacom używałam w pierwszej ciąży. Palmers ok ale zapach zabija
magia świąt 
chciałam wziąć dzisiaj w biedrze takie w koszyczku z listkami bo się wydawały spoko ale w każdej paczce była jedna skiśnięta
.... 

teraz kilka sztuk na raz musi być

niedługo będzie trzeba myśleć o wkłuwaniu w udo...
tylko trzeba uważać bo wanna jest trochę śliska ale daje minimalna ilość i na skórze zostaje taki fajny tłusty filtr