|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Rzeczy, które zachwycają wszystkich poza Wami
Cytat:
A propos wina to mnie dziwi szał na wina wytrawne! Bo wiecie, wino i piwo jest dobre tylko wtedy, kiedy jest niedobre. Nie mam nic do ludzi, którzy takie coś piją i doceniają takie walory smakowe, znają się na tym, ja też mam kilka swoich dziwactw, jednak wciskanie na siłę wina wytrawnego i komentowanie że wina słodkie i półsłodkie powinny być zakazane, jest dla mnie takie samo jak fanatyczny weganizm. Lubię słodkie rzeczy, to i wino piję słodkie i naprawdę wiem, że to nie jest zbyt wyrafinowane, ale jak coś mi nie smakuje to nie smakuje i tyle.
|
|
|
|
|
#392 |
|
Raczkowanie
|
Moi znajomi byli w wielkim szoku, kiedy powiedziałam, że nigdy nie grałam w Simsy i mnie do tego nie ciągnęło.
|
#393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- [1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;86127938]Aj weź, jeszcze się utopi. W wannie to tylko oranżada albo kakao![/QUOTE]Kakao? kakao to pod kocykiem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- [1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;86128049]Ale były tylko dwie! A propos wina to mnie dziwi szał na wina wytrawne! Bo wiecie, wino i piwo jest dobre tylko wtedy, kiedy jest niedobre. Nie mam nic do ludzi, którzy takie coś piją i doceniają takie walory smakowe, znają się na tym, ja też mam kilka swoich dziwactw, jednak wciskanie na siłę wina wytrawnego i komentowanie że wina słodkie i półsłodkie powinny być zakazane, jest dla mnie takie samo jak fanatyczny weganizm. Lubię słodkie rzeczy, to i wino piję słodkie i naprawdę wiem, że to nie jest zbyt wyrafinowane, ale jak coś mi nie smakuje to nie smakuje i tyle.[/QUOTE]Kocham wina słodkie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#394 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale ja dziwne napoje piję w wannie. Kakao, herbata, jak wczesne popołudnie to i kawa wejdzie. |
|
|
|
|
#395 | |
|
Rozeznanie
|
[1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;86128049]Ale były tylko dwie!
A propos wina to mnie dziwi szał na wina wytrawne! Bo wiecie, wino i piwo jest dobre tylko wtedy, kiedy jest niedobre. Nie mam nic do ludzi, którzy takie coś piją i doceniają takie walory smakowe, znają się na tym, ja też mam kilka swoich dziwactw, jednak wciskanie na siłę wina wytrawnego i komentowanie że wina słodkie i półsłodkie powinny być zakazane, jest dla mnie takie samo jak fanatyczny weganizm. Lubię słodkie rzeczy, to i wino piję słodkie i naprawdę wiem, że to nie jest zbyt wyrafinowane, ale jak coś mi nie smakuje to nie smakuje i tyle.[/QUOTE]Może miałaś słabszy dzień ![]() Nie cierpię wytrawnego wina Pijam tylko półsłodkie i słodkie, reszta dla mnie jest za cierpka i jakoś nie sprawia mi przyjemności picie czegoś takiego. Trudno, mogę być winną plebsiarą dla znawców tego trunku, ale przynajmniej piję to co mi smakuje Cytat:
![]() Nie no, jak białe to sztosik, uważam, że w sam raz nada się do kąpieli ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#396 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;86128062]... pod kocykiem z piany!
Ale ja dziwne napoje piję w wannie. Kakao, herbata, jak wczesne popołudnie to i kawa wejdzie.[/QUOTE]Geniusz ja se piwko walne Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#397 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
O, ja tez sie czuje brudna po kapieli w wannie+prysznic jest szybszy |
|
|
|
|
#398 | ||
|
astro-loszka
|
Cytat:
Równiez nie rozumiem fenomenu biegania i wszelkich Biegów Czegośtam nie lubię biegać, od nastoletniości miałam od lekarza szlaban na biegi (kręgosłup), potem jako dorosłej osobie doszły mi problemy z kolanami---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- Cytat:
Mam podobnie - nie jeżdżę na nartach, nigdy nie jeździłam i nie rozumiem fenomenu tego sportu. Choć lubię góry zimą ---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Ponadto: - zadłużanie się/kredyty konsumpcyjne, na wakacje, na wesele, na komunię, na nowe meble, jakieś sprzęty elektroniczne i wszystko to, na co można odłożyć, a co nie jest sprzętem niezbędnym. Nie mówię o sytuacji np. gdy zepsuje się laptop a jest niezbędny np. do pracy i trzeba z dnia na dzień skombinować nowy, ale o stylu życia "na kreskę", nie stać mnie ale kupuję...na kredyt.
|
|
#399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() - alkohol a bardziej od niego nie lubię gadania o nim. Impreza - och, alkohol trzeba pić, nieśmiertelne "ze mną się nie napijesz", "och, będziesz kierowcą? Ee nie szkoda Ci nie pić?" Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#400 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
[1=f8c6cd309ec67cce309131b 90b6e21e5c5d8641b;8612746 9]Mam to samo z makijażem permanentnym brwi. Świetnie zrobiony, naturalnie wygląda, to była naprawdę dobra decyzja. Mam strasznie jasne i musiałam zawsze malować kredką, żeby nie wyglądać jak trup.[/QUOTE]Ten permanentny to taki tatuaz z kreseczek? Nie wybijaja sie na nim Twoje jasne brwi?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- [1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;86127679]Ja też biorę lekki prysznic po kąpieli. Wanna fajnie odpręża i wycisza, ale nie mogłabym wyjść z niej bez opłukania. Tym bardziej, gdy np. pumeksuję pięty, golę nogi... Fuj.[/QUOTE]To ktos w ogole robi inaczej ?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- [1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;86128049]Ale były tylko dwie! A propos wina to mnie dziwi szał na wina wytrawne! Bo wiecie, wino i piwo jest dobre tylko wtedy, kiedy jest niedobre. Nie mam nic do ludzi, którzy takie coś piją i doceniają takie walory smakowe, znają się na tym, ja też mam kilka swoich dziwactw, jednak wciskanie na siłę wina wytrawnego i komentowanie że wina słodkie i półsłodkie powinny być zakazane, jest dla mnie takie samo jak fanatyczny weganizm. Lubię słodkie rzeczy, to i wino piję słodkie i naprawdę wiem, że to nie jest zbyt wyrafinowane, ale jak coś mi nie smakuje to nie smakuje i tyle.[/QUOTE]O tak, wina wytrawne i polwytrawne dopisuje do swojej listy. O ile piwo moze byc gorzkie, nawet bardzo, jak to czesto z ciemnyn bywa, tak wino musi byc slodziutkie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Jak na św. Hieronima jest deszcz albo go ni ma, to na św. Szczepana pada albo nie pada. Edytowane przez ciri15 Czas edycji: 2018-11-16 o 17:35 |
|
|
|
|
#401 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#402 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#403 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Az mi sie przypomnialo, choc nie wiem czy w temacie: słowo "nope".
W ogole co jakis czas wchodza do slownika mlodych ludzi jakies slowa, ktorych na ogol nie lubie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#404 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#405 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
[1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;86128332]Właśnie wśród ciemnych piw częściej znajduję takie, które są lekko słodkawe, bardzo pachnące, z niedużą goryczką i które piję ze smakiem. Jasnych już prawie w ogóle nie pijam.[/QUOTE]Tez prawda. Bo na ogol to ciemne sa gorzko - slodkie ale te slodycz czuć. A w jasnym malo słodyczy i duzo kwasnosci.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#406 |
|
Spryciara
|
Samochód combi , mam wrażenie sądząc po znajomych, że każdy kto ma minimum jedno dziecko, nie mówiąc już o dwójce czy trójce musi takie auto mieć. Choć wszystkie dzieci na raz a tym bardziej graty należące do dzieci wozi się nie za często. Ja wolę męczyć się w mniejszym aucie i ograniczyć nieco wyjeżdżając na wakacje dwa-trzybrazy do roku, niż męczyć się codziennie, jadąc wielką kobyłą a tym bardziej parkując ją we wszechobecnej ciasnocie parkingowej.
|
|
|
|
#407 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#409 |
|
Rozeznanie
|
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#410 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#411 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem na przeciwnym biegunie jeśli chodzi o wina, kompletnie nie rozumiem jak można pić słodkie i półsłodkie ulepki. Albo twierdzic, ze Kadarka jest dobrym winem. Czy nie dajbuk, Carlo Rossi.
Zeby nie było, ze jestem burżujem, zrobiłam research o winach, popróbowałam roznych szczepów, z róznych krajów, wiem co lubie, co mi smakuje i na co mnie stac. nie wychodzać powyzej 30 plnów za butelke. I też kiedyś niecierpiałam wytrawnych win. Teraz wypije i ekstremalnie suche Za to nie przepadam za piwami kraftowymi, chociaz rozumiem ze ktos z nimi ma tak jak ja z winami. Jestem tylko wdzieczna za odkrycie Witbierów, dzieki czemu potrafie sie odnaleźć w kazdej piwiarni i nie plakac ze wydalam 10zl na szklanke czegoś niepijalnego.
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
|
|
|
#412 |
|
Konto usunięte
|
Nie kumam płynów do płukania ust - wiele ludzi to kupuje i jest tym zachwycona a ja jakoś... no nie wiem... to już szczoteczka do zębów i pasta nie wystarcza?
Edytowane przez b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 Czas edycji: 2018-11-16 o 18:14 |
|
|
|
#413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- Jadłam sos z pieczarkami, to mu się skojarzyło, że nie mam parcia na grzyby jak wielu wokół mnie Zjem , smakuje , ale nie lubię na nie chodzić i często jeść. Teraz jak jestem starsza to bardziej mi w sosie wchodzą, ale kiedyś za memlowate. Więc jak mamy to tylko podsmażamy, więc kurki najlepiej lubiłam i kanie.
Psy to cud życia Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi Edytowane przez groszek75 Czas edycji: 2018-11-16 o 18:06 |
|
|
|
|
#414 |
|
Raczkowanie
|
[1=2f6abb6d3878858271ffdb3 efd65c95d1f4fde9b_623d0cb 3af0b6;86126348]w zamyśle to raczej ponoć miała być polska wersja "Wspaniałego stulecia"
![]() w temacie wątku - szampony bez silikonów, jakie to bleh i obciąża włosy. To kupiłam taki super eco bez SLS, silikonów i buk wie czego - tak mi zmasakrował włosy, nawet z toną odżywki nie byłam w stanie ich rozczesać[/QUOTE] U mnie szampony ''bez chemii''robią cuda. Jak umyję takim zwykłym garnierem,to są oklapnięte i swędzi mnie skóra głowy. Nie rozumiem legginsów noszonych jako spodnie. Według mnie,wygląda to jakby się zapomniało spódnicy. Jeszcze jak są takie prześwitujące,gdzie widać bieliznę...nie. Zapisywanie małych dzieci na miliony zajęć pozalekcyjnych a potem zdziwienie,że dziecko zmęczone i marudzi
|
#415 |
|
Zakorzenienie
|
Dopisuje do listy skoki , bo właśnie się chyba sezon zaczął
Napoje energetyczne to dopiero w porównaniu do kawy trucizna i przeraża mnie ile tego piją młodzi ludzie
Psy to cud życia Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
|
|
|
#416 |
|
Zakorzenienie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;86128446]Nie kumam płynów do płukania ust - wiele ludzi to kupuje i jest tym zachwycona a ja jakoś... no nie wiem... to już szczoteczka do zębów i pasta nie wystarcza?
[/QUOTE]Szczoteczka wszedzie nie dotrzesz (chyba ze elektryczna/soniczna) a plyn tak jakby poprawia to co umylaś. Mi dentystka poleciła aby plyn używać, więc chyba wie co mówi Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#417 |
|
Zakorzenienie
|
A do sukcesu prosecco nie przyczynia sie bardziej cena? Wiekszosc ludzi pewnie i wolalaby pic szampana, ale prosecco wychodzi duzo taniej, a smakuje podobnie. Jak ktos lubi bombelki to czemu sobie pozwalac tylko od wielkiego dzwonu? Podobno rowniez hiszpanska cava wychodzi niedrogo, ale osobiscie nie mialam okazji sprobowac, wiec nie wiem jak smakowo wypada to porownanie.
Co do rzeczy, ktorych nie czuje - koniecznosc oszczedzania. Nie oszczedzam, nie lubie co miesiac odkladac pieniedzy na niewiadomo co, nie interesuje mnie kupno nieruchomosci. Jednak niemal wszyscy moi wspolpracownicy i znajomi dziwia sie strasznie jak im to mowie. Irytuje mnie taki brak zrozumienia dla innych punktow widzenia. Prawdziwe futra. Uwazam, ze w XXI wieku uzywanie futer jest zupelnie niepotrzebne. Na szczescie coraz wiecej swiatowych projektantow rezygnuje z nich. Mimo to widze na ulicach parade wszelkiej masci szynszyli, norek i co tam jeszcze. Jednoczesnie nie rozumiem i nie popieram agresywnych kampani antyfutrzarskich. Nie dawno w okolicach mojej pracy rozstawili sie protestujacy z organizacji Peta i bylam zmuszona przez godzine sluchac odglosow zabijanych zwierzat, ktore puszczali przez glosniki, zeby cala ulica slyszala. Kiedys nienawidzilam swojego naturalnego koloru wlosow. Przez lata farbowalam az zapomnialam jak wlasciwie wygladam w swoim kolorze. Teraz robie tylko delikany balayage i moge zapomniec o fryzjerze na pol roku. |
|
|
|
#418 |
|
Wtajemniczenie
|
Jadę metrem i na ekraniku Lewandowski, przypomniało mi się jak bardzo mnie irytuje reprezentacja
![]() Simsy lubię, teraz odkrywam wreszcie Trójkę, bo mam nowego laptopa i ładnie chodzi. Sombre lubiłam i nosiłam kilka lat. Lubię ebooki i audiobooki, wygodnie i lekko. Audiobooki słucham w pracy, od niedawna, ale już jestem zakochana, ile książek zaliczę przy klepaniu faktur ^^ |
|
|
|
#419 | |
|
Zakorzenienie
|
Dobra, ja za tym wątkiem nie nadążę.
![]() Cytat:
![]() [1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;86127347]Zależy jaki bruk macie na myśli. Np. coś takiego: https://www.google.com/search?q=bruk...FABPby2HSgt8M: fajnie wygląda, ale w każdych butach chodzi się po tym źle. Na szczęście ludzie mają tego świadomość i zawsze gdzieś jest jakaś ścieżka z równiejszych płytek.[/QUOTE] Właśnie mi chodzi o taki wyboisty bruk z grubych, nierównych dość kostek. Jest to kłopotliwe w każdej sytuacji. [1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;86128446]Nie kumam płynów do płukania ust - wiele ludzi to kupuje i jest tym zachwycona a ja jakoś... no nie wiem... to już szczoteczka do zębów i pasta nie wystarcza? [/QUOTE]Nie, nie wystarcza. Generalnie dentyści zalecają szczotkę, pastę, nitkę dentystyczną i płyn. Wszystko ma się uzupełniać. ![]() Płyny dostarczają różnych składników, mogą pomagać w ochronie przed próchnicą, walce z nadwrażliwością, wzmacniać szkliwo. Przy tych lepszych to czuć, bo po przepłukaniu na zębach pozostaje taka warstwa i nie jest zalecane, by zbyt szybko pić albo ją zmywać. Wiele tu zależy od składu. Bo takie gorsze płyny na zasadzie "wypalania bakterii" i nadmiaru alkoholu mogą szkodzić.
|
|
|
|
|
#420 |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
O, ktoś mi przypomniał tutaj- nie jaram się Trójką. Dla mnie to radio dla "starych dziadów"
daleka jestem od komercji, nic nie działa mi na nerwy tak, jak RMF, ale trójka to dla mnie badziewia jakich mało. Co włączę, to albo wiecznie gadają, albo jakieś rzępolenie i muza jak w orszaku pogrzebowym. Nie,nie,nie...Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:47.

Nie mam nic do ludzi, którzy takie coś piją i doceniają takie walory smakowe, znają się na tym, ja też mam kilka swoich dziwactw, jednak wciskanie na siłę wina wytrawnego i komentowanie że wina słodkie i półsłodkie powinny być zakazane, jest dla mnie takie samo jak fanatyczny weganizm. Lubię słodkie rzeczy, to i wino piję słodkie i naprawdę wiem, że to nie jest zbyt wyrafinowane, ale jak coś mi nie smakuje to nie smakuje i tyle.

jednak osobiście nie przekonam się chyba nigdy do kąpieli w wannie 

?