Meridia - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-08-15, 10:33   #1381
jobu33
Wtajemniczenie

Dot.: Meridia

Cytat:
Napisane przez sweetpinky Pokaż wiadomość
dałaś mi do myślenia i odrazu zadzwoniłam do mojego gina, naszczęście to znajomy więc mogłam pogadać
jest ok tylko bym teraz nie zachodziła w ciążę

ja ważę mniej niż tutaj niektóre bo ponad 66 ale za to BMI mam spore bo prawie 30 (mierzyłam jakiś czas temu u dietetyczki)

edit: nie mogę zajść jeszcze w ciążę, niestety nie ten czas za duzo obowiązków i niektórych rzeczy :/
Jeżeli mówisz prawdę i rozmawiałas naprawdę z zaufanym i dobrym ginekologiem to zycze szczęścia w odchudzaniu Chociaz ja o Twojej wadzę to teraz moge pomarzyć

jobu33 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-15, 10:44   #1382
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jobu33 Pokaż wiadomość
Jeżeli mówisz prawdę i rozmawiałas naprawdę z zaufanym i dobrym ginekologiem to zycze szczęścia w odchudzaniu Chociaz ja o Twojej wadzę to teraz moge pomarzyć
znajomy mojego taty jest ginekologiem i niestety nawet on jakiś czas temu mówił bym się odchudziła, strasznie mi było wtedy przykro
nie ma nic gorszego jak słyszeć ciągłą krytykę co do własnej osoby, ja ją słyszę prawie codziennie

sweetpinky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-15, 10:48   #1383
jobu33
Wtajemniczenie

Cytat:
znajomy mojego taty jest ginekologiem i niestety nawet on jakiś czas temu mówił bym się odchudziła, strasznie mi było wtedy przykro
nie ma nic gorszego jak słyszeć ciągłą krytykę co do własnej osoby, ja ją słyszę prawie codziennie
Nie wiem ile masz latale nie pozwalaj na to aby cie krytykowanotylko dlatego,że wyglądasz tak a nie inaczejJa zaakceptowałam siebie i stałam sie pogodna kobieta a dotego mam oparcie w rodzinie...mężu ..który mnie kocha i zawsze mi mówi ,ze ładnie wyglądam Mam nadzieję,że krytyka nie płynie z ust Twojego męża...lekarz ..ok..może mówic ale Ty możesz akceptować swoje ciało i wygląd..... Nie daj sobą pomiatać...postaw się..... to nie będą Cie krytykować

Stary 2008-08-15, 10:50   #1384
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem ile masz latale nie pozwalaj na to aby cie krytykowanotylko dlatego,że wyglądasz tak a nie inaczejJa zaakceptowałam siebie i stałam sie pogodna kobieta a dotego mam oparcie w rodzinie...mężu ..który mnie kocha i zawsze mi mówi ,ze ładnie wyglądam Mam nadzieję,że krytyka nie płynie z ust Twojego męża...lekarz ..ok..może mówic ale Ty możesz akceptować swoje ciało i wygląd..... Nie daj sobą pomiatać...postaw się..... to nie będą Cie krytykować
nie od mojego męża tego nie słyszę dla niego jestem super laską
niestety słyszę to od mojej rodziny
powinnaś schudnąć, jesteś za gruba, jesteś fafuśna, jesteś ...blablabla

Stary 2008-08-15, 11:07   #1385
jobu33
Wtajemniczenie

Cytat:
nie od mojego męża tego nie słyszę dla niego jestem super laską
niestety słyszę to od mojej rodziny
powinnaś schudnąć, jesteś za gruba, jesteś fafuśna, jesteś ...blablabla
Ok ...miło sie rozmawiało. Życze powodzenia w odchudzaniu...zajrze tu kiedyśA teraz uciekam na forum zelixy...Tam jestem dłużej i zawiązała sie miedzy nami wirtualna przyjaźń Nie dawaj sie rodzinie...Pyskuj ..krzycz....a dadza Ci spokój

Stary 2008-08-15, 11:11   #1386
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
Ok ...miło sie rozmawiało. Życze powodzenia w odchudzaniu...zajrze tu kiedyśA teraz uciekam na forum zelixy...Tam jestem dłużej i zawiązała sie miedzy nami wirtualna przyjaźń Nie dawaj sie rodzinie...Pyskuj ..krzycz....a dadza Ci spokój
niestety to nic nie daje
dało tylko tyle, że mam cholernie wielkie kompleksy

dzięki za rozmowę

Stary 2008-08-15, 11:13   #1387
jobu33
Wtajemniczenie

Cytat:
niestety to nic nie daje
dało tylko tyle, że mam cholernie wielkie kompleksy

dzięki za rozmowę
Kurcze....potrząsłaby Twoja rodzinka i znajomymi A może mąż stanie w Twojej obronie Jak masz na imię... Jestem Jola....Pamietaj dopóki kochasz i jestes kochana to miej ich wszytkich w 4 literach

Stary 2008-08-15, 11:22   #1388
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze....potrząsłaby Twoja rodzinka i znajomymi A może mąż stanie w Twojej obronie Jak masz na imię... Jestem Jola....Pamietaj dopóki kochasz i jestes kochana to miej ich wszytkich w 4 literach
jestem Martyna mąż by stanął w mojej obronie gdyby to działo się przy nim, takie teksty słyszę gdy jestem z nimi sama

Stary 2008-08-15, 12:36   #1389
Blondyna20
Zakorzenienie

GG do Blondyna20

Cytat:
jestem Martyna mąż by stanął w mojej obronie gdyby to działo się przy nim, takie teksty słyszę gdy jestem z nimi sama

Ja takie teksty słyszałam zawsze od kuzynów....ciotek itd...aż przestałam w końcu ich odwiedzać...po prostu ich unikałam Teraz jak schudłam to pojadę tam z satysfakcją
Jednak nie przejmuj się ich gadaniem...ważne że ty się starasz...nie wszystko co chude to piękne...widzisz mój chłopak np wolał mnie tęższą Ale zrozumiał że ja chcę to robić dla siebie Nie patrz na innych jeśli dobrze ci w swoim ciele to to jest najważniejsze
Blondyna20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-15, 13:22   #1390
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Blondyna20 Pokaż wiadomość
Ja takie teksty słyszałam zawsze od kuzynów....ciotek itd...aż przestałam w końcu ich odwiedzać...po prostu ich unikałam Teraz jak schudłam to pojadę tam z satysfakcją
Jednak nie przejmuj się ich gadaniem...ważne że ty się starasz...nie wszystko co chude to piękne...widzisz mój chłopak np wolał mnie tęższą Ale zrozumiał że ja chcę to robić dla siebie Nie patrz na innych jeśli dobrze ci w swoim ciele to to jest najważniejsze
masz rację, na mnie też pewnie przyjdzie czas kiedy zacznę siebie akceptować

Stary 2008-08-15, 13:43   #1391
mikipalka
Raczkowanie

Witam wszystkich. To 6 dzień na M10. Plusy: -1,5kg, -3cm brzuch, -2cm biodra. Minusy: niestety częstsze budzenie się w nocy, wczoraj ból głowy wieczorem i czasem odczuwam ssanie i potliwość większa. Niestety również lekkie zaparcia. Co jest ważne: dieta ok 1000-1200kcal, dobre podejście do odchudzania, witaminy i zapał do dalszej walki mimo ww niedogodności. Pozdrawiam wszystkich odchudzających się na M.
mikipalka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-15, 13:50   #1392
mikipalka
Raczkowanie

Cytat:
Może doda Ci to trochę otuchy, jesli powiem Ci, że ja też czekam i robię wiele w tym kierunku aby zaakceptować siebie. Wierzę, że ten czas nadejdzie Na pewno!!! pozdro
Stary 2008-08-15, 13:51   #1393
Blondyna20
Zakorzenienie

GG do Blondyna20

Cytat:
Akceptować siebie to nie znaczy się obżerać czy też popadać w coraz wiekszą otyłość
Można się akceptować i prowadzić zdrowy tryb żywienia...jak schudłam dopiero wtedy kiedy tak naparwdę zaakacpetowałam samą siebie
Stary 2008-08-15, 13:58   #1394
jobu33
Wtajemniczenie

Cytat:
Akceptować siebie to nie znaczy się obżerać czy też popadać w coraz wiekszą otyłość
Można się akceptować i prowadzić zdrowy tryb żywienia...jak schudłam dopiero wtedy kiedy tak naparwdę zaakacpetowałam samą siebie
Ja tez dawałam takie rady... i daję w dalszym ciągu..ale same wiecie jakie to trudne Wczoraj czytałam pewne foru o meridiii Tam jedna babeczka chora na bulimię i biorąca meridię:ee k: powiedziała,ze nas grubasów nigdy nikt nie zaakceptuje,,,, że licza się szczupłe I wiecie co....tak jest....w mojej pracy to widze na codzień....Dobrze ,że mam stanowisko...ale wiem co mówią po katach.....Trudno... albo sie odchudzamy dla siebie albo dla innych.... Wstyd się przyznac ale ja robię to dla innych Lubie grile drinki i piwo...kocham dobre jedzenie ale cóź...............szczupl i ..dyktuja warunki

Stary 2008-08-15, 14:26   #1395
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez dawałam takie rady... i daję w dalszym ciągu..ale same wiecie jakie to trudne Wczoraj czytałam pewne foru o meridiii Tam jedna babeczka chora na bulimię i biorąca meridię:ee k: powiedziała,ze nas grubasów nigdy nikt nie zaakceptuje,,,, że licza się szczupłe I wiecie co....tak jest....w mojej pracy to widze na codzień....Dobrze ,że mam stanowisko...ale wiem co mówią po katach.....Trudno... albo sie odchudzamy dla siebie albo dla innych.... Wstyd się przyznac ale ja robię to dla innych Lubie grile drinki i piwo...kocham dobre jedzenie ale cóź...............szczupl i ..dyktuja warunki
niestety to straszna prawda

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-08-15, 14:57   #1396
jobu33
Wtajemniczenie

Cytat:
niestety to straszna prawda
Otyłe kobiety mają gorzej niż mężczyźni

Wystarczy, że kobieta nieznacznie przytyje, a spotyka się z dyskryminacją. W odniesieniu do otyłych mężczyzn tolerancja jest o wiele większa - podaje amerykański periodyk medyczny.
To tylko jeden z wniosków płynących z badań przeprowadzonych przez ośrodek badań nad żywieniem i otyłością (Rudd Center for Food Policy and Obesity) przy amerykańskim uniwersytecie Yale.

Wyniki opublikowano w sierpniu w International Journal of Obesity. Z badań wynika m.in., że dyskryminacja kobiet ze względu na otyłość występuje równie często jak na tle rasizmu.

Do niesprawiedliwego traktowania z powodu odbiegającej od normy wagi dochodzi częściej niż w przypadku dyskryminacji na tle orientacji seksualnej, narodowości, fizycznej niepełnosprawności czy przekonań religijnych.

Jak zauważa współautorka badań Tatiana Andreyava, dyskryminacja ze względu na otyłość nadal "spotyka się ze społecznym przyzwoleniem".

Stary 2008-08-15, 15:01   #1397
jobu33
Wtajemniczenie

Tak miałam o 7 rano
http://wiadomosci.onet.pl/1808004,452,item.html

Stary 2008-08-15, 15:05   #1398
mikipalka
Raczkowanie

Cytat:
Otyłe kobiety mają gorzej niż mężczyźni

Wystarczy, że kobieta nieznacznie przytyje, a spotyka się z dyskryminacją. W odniesieniu do otyłych mężczyzn tolerancja jest o wiele większa - podaje amerykański periodyk medyczny.
To tylko jeden z wniosków płynących z badań przeprowadzonych przez ośrodek badań nad żywieniem i otyłością (Rudd Center for Food Policy and Obesity) przy amerykańskim uniwersytecie Yale.

Wyniki opublikowano w sierpniu w International Journal of Obesity. Z badań wynika m.in., że dyskryminacja kobiet ze względu na otyłość występuje równie często jak na tle rasizmu.

Do niesprawiedliwego traktowania z powodu odbiegającej od normy wagi dochodzi częściej niż w przypadku dyskryminacji na tle orientacji seksualnej, narodowości, fizycznej niepełnosprawności czy przekonań religijnych.

Jak zauważa współautorka badań Tatiana Andreyava, dyskryminacja ze względu na otyłość nadal "spotyka się ze społecznym przyzwoleniem".
To bardzo przykre dla nas-kobiet. Dzieki, ze podzielilas sie tymi wiadomosciami.
Stary 2008-08-15, 15:13   #1399
madzia12g
Raczkowanie

Cytat:
Oj to przepraszam Ja na Pani powinnam mówić Hmmm...wiesz co do Meridii 10 to możliwe że chudniesz dobrze Bo na 15 na pewno byś schudła o wiele więcej
Ale nie ma się co spieszyć powoli i do celu Ja zaczęłam chodzić na basenik sporo mi pomaga tylko 2 razy w tygodniu
Proponuję to samo jeśli masz na tyle czasu
Tylko pamiętaj nie przesadzaj z dietą w sensie nie rób głodówek bo po odstawieniu apetyt wróci i rzucisz się na jedzonko a na pewno byś tego nie chciała
Ja np jem dużo owoców i obiadki śniadanka ale w małych ilościach i pomaga
Pozdrawiam
Gratuluję spadku wagi i determinacji
Z tą PANIĄ to nie przesadzajmy ---jest ok -ha ha ha, a co do baseniku to jestem prawie dziennie na pływalni w Jaworznie i pływam bo to chyba jedyny "sport",który lubię --trenuję jeszcze biegi po domu i ogrórku za 2-letnią córeczka-ha ha ---pozdrawiam
madzia12g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-15, 15:28   #1400
sweetpinky
Zakorzenienie

Jobu33 niespodziewałam się, że jest aż tak

Stary 2008-08-16, 09:29   #1401
Alauka
Raczkowanie

Witam.
Właśnie dziś minął tydzień brania Meridii 15 i mam 3,5 kg na minusie
Chcę zrzucić co najmniej 20 kg.
Moja waga wyjściowa to 92,3 mam 170 wzrostu.
Alauka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-16, 09:42   #1402
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alauka Pokaż wiadomość
Witam.
Właśnie dziś minął tydzień brania Meridii 15 i mam 3,5 kg na minusie
Chcę zrzucić co najmniej 20 kg.
Moja waga wyjściowa to 92,3 mam 170 wzrostu.
Gratulujęa stosujesz jakąś jeszcze dietę lub ćwiczenia?

Stary 2008-08-16, 09:53   #1403
Alauka
Raczkowanie

Cytat:
Gratulujęa stosujesz jakąś jeszcze dietę lub ćwiczenia?
dziękuję jem malutko, głód odczuwam tylko wieczorem. Nie jem chleba, tylko chrupkie pieczywo. Nie ćwiczę, nie mogę się zmobilizować ale mam zamiar

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-08-16, 10:23   #1404
sweetpinky
Zakorzenienie

aha no to super

Stary 2008-08-16, 10:35   #1405
Alauka
Raczkowanie

jeszcze z 20 kg i będę szczęśliwa ale czy to realne
Stary 2008-08-16, 12:09   #1406
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alauka Pokaż wiadomość
jeszcze z 20 kg i będę szczęśliwa ale czy to realne
jeśli czegoś się pragnie maksymalnie to wszystko staje się możliwe, także powodzenia, dasz radę, trzymam

Stary 2008-08-16, 15:33   #1407
Candy Killer
Zakorzenienie

witajcie ja w tamtym roku bralam meridie 15 i schudlam 8kg w miesiac..waga sie ladnie trzymala do czasu kiedy nie wyjechalam do hiszpanii i nie mialam pracy co sie rownalo z siedzeniam na tylku i mala iloscia ruchu a ze zima to i jesc sie chce no i przytylam10 kg..cudnie..
lekarz przepisal mi meridie znowu i fakt jesc mi sie nie chce pije bardzo duzo bo ciagle mam susze w buzi ale waga nie rusza sie a jestem w polowie pierwszego opakowania wiec nadzieji nie trace jem malo ale w miare regularnie zeby metabolizmu nie zatrzymac wiec obyyy sie cos ruszylo...najwazniejsze ze w gore nie idzie

If You can dream it , You can do it...

Candy Killer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-16, 18:42   #1408
madzia110986
Przyczajenie

Cześć dziewczyny
Długo mnie nie było ale duzo pracuję i nie mam zbyt wiele czasu więc tak po 43 dniach stosowania meridii schudłam 20 kilogramów, ale było to okupione nie tylko dietą ale również żmudnymi ćwiczeniami. No i teraz pytanko od kilku dni boli mnie prawa strona pleców tak mniej więcej w połowie wysokości. W sumie zaczynam się martwić bo nie wiem co to może być. Mam taką fobię że codziennie w lustrze sprawdzam czy czasem nie mam żółtych oczu bo boję się ze to wątroba. Ratujcie nie wiem co zrobić
madzia110986 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-16, 19:10   #1409
Mariolka Dubiel
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madzia110986 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Długo mnie nie było ale duzo pracuję i nie mam zbyt wiele czasu więc tak po 43 dniach stosowania meridii schudłam 20 kilogramów, ale było to okupione nie tylko dietą ale również żmudnymi ćwiczeniami. No i teraz pytanko od kilku dni boli mnie prawa strona pleców tak mniej więcej w połowie wysokości. W sumie zaczynam się martwić bo nie wiem co to może być. Mam taką fobię że codziennie w lustrze sprawdzam czy czasem nie mam żółtych oczu bo boję się ze to wątroba. Ratujcie nie wiem co zrobić
,,,madziu,,schudłas..za** *iscie duzo...bo ja tylko..8kg..po 2 mcach....ale nie potrafie ci nic doradzic w sprawie..bólu..mysle,,ze zadna znas ci nie doradziii...jedyne,,wyjsc ie,,do lekarza,,i porobić..badania..o dezwij,,sie jak to załatwiłaśPozdr awiam!!!
Mariolka Dubiel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-16, 20:48   #1410
Blondyna20
Zakorzenienie

GG do Blondyna20

Cytat:
Napisane przez madzia12g Pokaż wiadomość
Z tą PANIĄ to nie przesadzajmy ---jest ok -ha ha ha, a co do baseniku to jestem prawie dziennie na pływalni w Jaworznie i pływam bo to chyba jedyny "sport",który lubię --trenuję jeszcze biegi po domu i ogrórku za 2-letnią córeczka-ha ha ---pozdrawiam

wow a ja chodze co drugi dzien w jaworznie na plywalnie musimy sie kiedys zobaczyc
Odpowiedz

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości