|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Dot.: Rzeczy, które zachwycają wszystkich poza Wami
Cytat:
Tonik się uzywa do przywrocenia ph skory po jej umyciu. Ja od roku stosuje i rzeczywiście skora jest bardziej nawilzona, miękka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Jak na św. Hieronima jest deszcz albo go ni ma, to na św. Szczepana pada albo nie pada. Edytowane przez ciri15 Czas edycji: 2018-11-22 o 07:04 |
|
|
|
|
#842 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rano ochlapuję twarz sama wodą. Tjaaaaa, zupa - nic. Cytat:
Przypomniało mi sie coś co lubi dużo osób, a ja nienawidzę. Zapach wanilii. Błeeeee! O ile w perfumach jako jedna z wielu nut jest spoko o tyle w świeczkach zapachowych, odświeżaczach powietrza - mam wrażenie, że będzie rzyg.
aktualizacje Edytowane przez Wolha wRedna Czas edycji: 2018-11-22 o 07:15 |
||
|
|
|
#843 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale o nieużywaniu trąbi się z innego powodu. 3/4 społeczeństwa po parafinie kończy z syfami, bo parafina "zatyka pory". Chodzi po prostu o to, że parafina działa jak nieco prymitywniejszy silikon, osłania skórę, nie robi dla niej nic po za tym, ale chroni przed czynnikami zewnętrznymi. Osoby ze skórą tłustą/ mieszaną mogą zaobserwować pogorszenie jej stanu, osoby takie jak ja - nie zareagują w ogóle, albo im się polepszy ![]() Co do psioczenia dermatologów, porównaj sobie choćby na doz składy kultowych już maści, ale także często lepszych kosmetyków dermatologicznych. Wiele z nich ma parafinę.
|
|
#845 |
|
Konto usunięte
|
W ogóle nie zrozumiałaś. Nie możesz myć włosów szamponem bez chemii, bo wtedy nie myłabyś włosów. Chemia otacza nas na każdym kroku, wszystko jest chemią i jest chemiczne, nawet woda czy powietrze. Więc gadanie, że w jedzeniu jest tyyyle chemii to głupota, bo jedzenie samo w sobie jest jedną wielką chemią, mieszanką związków, białek, tłuszczy bla bla bla ORAZ sztucznie dodanych związków chemicznych mających na celu wywołać dany efekt.
|
|
|
|
#846 |
|
Rozeznanie
|
uwielbiam rosół a na kaca to już w ogóle nie ma nic lepszego
|
|
|
|
#847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podpisuje sie pod tym. Paskudztwo. Tak samo jak wszelkiego rodzaju rolady, ziemniaki utopione w sosie, kotlety z panierka, bigos, wodniste kapusty i moge dalej wymieniac. Lubie moje jedzenie chrupiace! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#848 |
|
Zakorzenienie
|
No wiecie, jest rosół i rosół. Bardzo lubię rosół ale kiedyś jadłam tak ohydny że gdybym nie znała prawdziwego dobrze ugotowanego rosolu to bym się zraziła.
|
#849 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Na kaca to nawet kostki rosołowe są spoko
|
|
#850 |
|
Zakorzenienie
|
Rosół z dużą ilością makaronu i mięsiwa. Najlepsiejszy z kaczora
|
|
|
|
#851 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
|
|
|
#852 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podzielisz się, czego dokładnie używasz? Mam bardzo sucha skórę i mogłabym spróbować tego rozwiązania na zimę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#854 |
|
Zakorzeniona
|
[1=871319bc27e9d09c3f0d50d 55d02d0b6e86b5c84;8615371 3]Myślałam że tylko ja tak mam
Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Rosół z ziemniakami? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tam pewnie wszystkie są niehandlowe. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czy ktoś Cię zmusza? Nie chcesz to nie jesz, proste. Sposób przyrządzenia zupy wiele zmienia, bo np. zupę pomidorową lubię, ale jak kiedyś dostałam taką wodnistą, mega kwaśną, to myślałam że ![]() W swoje dzieci też nic nie wmuszam - nie chcą to nie jedzą. Jak zgłodnieją to wszystko zjedzą
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2018-11-22 o 10:03 |
|
|
|
|
#857 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
|
|
|
#858 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem o co chodzi z tym rosołem w niedzielę - u mnie w domu rodzinnym i teraz ja tez tak robię że rosół może być w każdy inny dzień, ale nie w niedzielę.
Rosół z ziemniakami jadłam i lubię, ale taki drobiowy to nie nadaje się do ziemniaków. Musi być ciężki, wołowy.
|
#859 | |||
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
Cytat:
A Bioderma jest inna w Polsce, a inna w innych krajach. Kiedys mi zadnej czesci ciala nie urwala, a teraz uwielbiam. Cytat:
A co do makijazu i demakijazu, to u mnie codziennie jest podklad, puder, roz, rozswietlacz, kredka do brwi, cienie, eyeliner i trzy warstwy tuszu i micel Biodermy, a potem zel radza sobie z tym wysmienicie.
|
|
#860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#861 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Do tego "kult rosołu" ma się świetnie. Na wszelkich imprezach w knajpach s większości jest rosół na wejściu. Pamiętam, jak moja babcia zmarła i szukaliśmy knajpy na stype i moja mama zamawiala ta stype i chciała żeby zamiast rosołu była inna zupa. dwie knajpy odmówiły zrobienia innej zupy niz rosół. A co to za problem ugotować coś innego? Szczęśliwie znalazła się knajpa,ktora nie miała problemu z tym, żeby nie było rosołu. Masakra ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#863 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Każda zupa rozgrzewa, jak jest gorąca. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Było pewne, że na moim weselu nie będzie rosołu i nie było. Na szczęście coraz rzadziej spotykam się z rosołem na weselach.
|
|
#865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zwykle na niedzielę i okazje rodzinne u nas w kraju przewidziany jest rosół jako super zupa. Więc piszemy tu, że jej nie lubimy. A ty piszesz, że są rosoły i rosoły. Jak czegoś nie lubię, to nie lubię. Jak nie lubię kuchni polskiej, to nie lubię. Chyba że jakaś gospodyni zrobi bez tłuszczu, mięsa i w stylu kuchni chińskiej i nazwie to polską. Tylko to wtedy nie jest już kuchnia polska. I ja lubię rosół. Tylko musi smakować jak ogórkowa. No więc na upartego mogę polubić rosół, pod warunkiem, że nie będzie smakował jak rosól i będzie z innych składników. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#866 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No ja wiem że rosół z ziemniakami dla niektórych może być obrzydliwy, tutaj idealnie w tym wątku pasuje Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#867 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
też mnie takie teksty wkurzają, ale prawda jest taka, że ja na przykład polubiłam rosół dopiero jak odważyłam się go sama ugotować. (nie pierwszy raz oczywiście, musiałam go dopracowywać). Wreszcie nie jest przesolonym/niedoprawionym, wodnistym/zatłuszczonym paskudztwem... nie ma to jal skromność, wiem. Ale serio serio, nie dziwi mnie, że wiele ludzi unika rosołu.Ja nie cierpię pomidorowej ( oczywiście na bazie rosołu) - taki klasyk. ![]() I jak dla mnie mega przereklamowane są: Truskawki Maliny Czereśnie Arbuzy I tu odnośnie do dwóch poerwszych owoców bardzo często słyszę właśnie: bo te ze sklepu to paskudne, przyjedź do mnie na działkę sobie urwać to zobaczysz jakie smaczne. Za karę chyba... nie dość, że tego nie jadam to jeszcze będę zapierdzielać w cudzym polu, bo komuś się wydaje, że tylko raz w życiu spróbowałam jednej podłej malinki z marketu. ![]() Widziałam wcześniej dyskusję, że ludzie ostro reagują na teksty, że nie lubi się ciast. Bo potrafią odstawiać szopki w tym temacie. Znajomi nie, ale w klimatach ciotkowo-teściowo-rodzinnych to reakcje są różne: od podśmichujek, że się pewnie odchudzam, po mini afery, że niby gardzę cudzym wysiłkiem i zadzieram nosa. I jakiś czas temu był u nas boom na smoothie, koktajle, owocowe, warzywne, z "chwastów". Nie ogarniam fenomenu, dla mnie to paskudztwo i nie ważne z czego, nie ważne jak smakuje, warzywa i owoce w takiej formie mnie odrzucają. Odrzuca mnie też od dodatku owoców i pestek w sałatkach (pomarańcze, słonecznik itp). Nigdy przenigdy. I sałatka owocowa - jak się tyle dobroci zmiesza to przestaje być dobre. Nie rozumiem zachwytów (może nie wszyscy ale kednal sporo osób z mojego otoczenia uwielbia). |
|
|
|
|
#868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez kocham, ale juz tak rzadko jadam, bo w sumie to by wyszla teraz woda bez miesa , ale ja za to warzywka tam mam, u nas tej wody to prawie w ogole nie ma i w niedziele nie jadamy za to nie zachwycam sie jak inni zupami krem Nawet nigdzie nie biore, nie robie, nie lubie takich papek jeść juz teraz
Psy to cud życia Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
|
|
|
|
#870 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Nie żebym od razu wierzyła jednemu artykułowi, ale chętnie pokazałabym to tym ślepo wierzącym w tą "złotą" zupę. A raczej wodę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:21.

ale o nieużywaniu trąbi się z innego powodu. 3/4 społeczeństwa po parafinie kończy z syfami, bo parafina "zatyka pory". Chodzi po prostu o to, że parafina działa jak nieco prymitywniejszy silikon, osłania skórę, nie robi dla niej nic po za tym, ale chroni przed czynnikami zewnętrznymi. Osoby ze skórą tłustą/ mieszaną mogą zaobserwować pogorszenie jej stanu, osoby takie jak ja - nie zareagują w ogóle, albo im się polepszy 

A czy ktoś Cię zmusza? Nie chcesz to nie jesz, proste. 
Ale serio serio, nie dziwi mnie, że wiele ludzi unika rosołu.