Mamy listopadowe 2018 - cześć VII - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-11-23, 12:11   #241
cinnamonat
Rozeznanie

Dot.: Mamy listopadowe 2018 - cześć VII

Vica coś się dzieje! Trzymam kciuki i powodzenia! 🤩 Ja z Danielem przed samą kroplówką też nie miałam skurczy i nic nie było gotowe i wszystko się ładnie rozchulało. Urodziłam w 6,5h z niczego, ale za to skurcze były bolesne strasznie...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
cinnamonat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-23, 12:14   #242
Vicarika
Zakorzenienie

Podczytalam was ale soe nie wypowiem bo nie urodzilam . Zabrali mnie na sprawdzenie wod - sa czysciutkie . No i ten test z oxy , skurcze sie ladne pisaly a bol taki jakbym miala pelny pecherz i tyle . Przyszlam zezarlam cale opakowanoe ciastek i czekam na rozwoj sytuacji , teraz jak lapie mnie skurcz to z kregoslupa - oby nie krzyzowe ....

Aaa i pytalam o lewatywe u mnie sie jej nie robi i nawet jakbym chciala to nie maja czym ... A jak zrobie kupe to mam sie nie przejmowac bo one sa przyzwyczajone i mnie wytra ...

Wysłane z mojego LIVE4_KM0438 przy użyciu Tapatalka
Vicarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-23, 12:17   #243
smileska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dews Pokaż wiadomość
A ja pompuje na początku tak tego nie lubiłam ale teraz o.. Da sie przyzwyczaić. Jeszcze mam stanik który przytrzymuje laktator, więc jak mi dzisiaj tż baterie kupi to będę mogła normalnie dom ogarniać z laktatorem przy cycku takze zaoszczędzę dużo czasu.

Kurcze Smileska a on taki marudny od urodzenia?
Ja się zastanawiam czy to moje dziecko takie chwilowo spokojne czy w końcu mu się odwiedzi.. Dzisiaj przestaliśmy w dzień chodzić na palcach po domu, postawiłam młodego w jadalni czyli między kuchnia i salonem, gdzie jest na głośniej, gra radio, chodzi laktator, a mały niewzruszony póki ta jego owieczka szumi tylko się wyłączy u od razu widzę małe wierzgajace rączki

Jajoanka chciałabym żeby mnie laktator głaskał :/ ja zanim go włączę to psychicznie muszę się nastawić, później zaciskam zeby i nara xD a boli mega, szczególnie to pierwsze zassanie.
Ale testuje metodę 7-5-3 i zobaczymy czy przyniesie jakieś efekty. Narazie piersi zrobiły mi się mega twarde, więc może coś się dzieje

Vicarika jakieś newsy?

Od urodzenia duzo wisi na cycku, w nocy w ogole nie spi w lozeczku. Ale dzis to przechodzi sam siebie. Nie zlicze ile razy juz probowalam go odlozyc. Czuje sie jakbym nie spala z 48 h godzin nie dosc ze noc kiepska to jeszcze dzien rece mi juz drętwieja. Chcialabym sobie poodkurzac zmyc naczynia sprzatnac kuwety powynosic zuzyte pieluchy umyc twarz rozczesac wlosy zrobic obiad ...
Jakoś jak TZ byl w domu to inne nastawienie mialam, wiedzialam ze o 16 wroci przejmie mlodego chociaz na chwile ... a teraz wiem ze nie przyjedzie o 16 i czuje sie zmęczona mysleniem o tym

Ślub cywilny 11.12.2010
Ślub kościelny 09.09.2017
Syn w drodze
smileska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-23, 12:50   #244
dews
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vicarika Pokaż wiadomość
Podczytalam was ale soe nie wypowiem bo nie urodzilam . Zabrali mnie na sprawdzenie wod - sa czysciutkie . No i ten test z oxy , skurcze sie ladne pisaly a bol taki jakbym miala pelny pecherz i tyle . Przyszlam zezarlam cale opakowanoe ciastek i czekam na rozwoj sytuacji , teraz jak lapie mnie skurcz to z kregoslupa - oby nie krzyzowe ....

Aaa i pytalam o lewatywe u mnie sie jej nie robi i nawet jakbym chciala to nie maja czym ... A jak zrobie kupe to mam sie nie przejmowac bo one sa przyzwyczajone i mnie wytra ...

Mnie to załatwili bo babka mi nie wytłumaczyła, że jak mnie podepną pod monitory to już do ubikacji nie pójdę i nie użyłam tych czopkow koniec końców xD więc na pewno coś tam oprócz dziecka urodziłam, ale tak jak każdy zawsze mówi - w trakcie nawet o tym się nie myśli.

A co do krzyżowych to też śmiesznie, bo jak mi się zaczęły to nie ogarnelam że to skurcze, bo nie były mocne, po prostu bolał mnie krzyż i tak się kręciłam na tym łóżku że babka mi inne łóżko przyniosła pozniej zeszłam na piłkę, i się nasilily i zbadali mi ułożenie dziecka i wyszło, że krzyżowe :/ jak się trzymałam do tamtej pory, to jak mi powiedziała, to się rozpłakałam haha. Jeszcze taka miła była ta położna tak mnie głaskała i się rozczulała nade mną a ja tam szlochałam z bólu haha Boże ale to musiało wyglądać żałośnie z boku

dews jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-23, 12:57   #245
tetrikk
Zakorzenienie

Moje dziecko przez pierwsze 2 tygodnie tez miało taki rytm, ze spało i co ok 3h się budziło na karmienie. Niestety ostatnio się popsuło i gardzi snem szczególnie w nocy

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

Sylvana - bardzo współczuje przeżyć

Vica - trzymam kciuki, żebyś w końcu urodziła
Stary 2018-11-23, 12:58   #246
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tetrikk Pokaż wiadomość
Moje dziecko przez pierwsze 2 tygodnie tez miało taki rytm, ze spało i co ok 3h się budziło na karmienie. Niestety ostatnio się popsuło i gardzi snem szczególnie w nocy
Pjona

(*) Amelka 02.03.2017
01.11.2018 Mikołaj Dzięki Boże za niego !
Karolkowa_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-23, 12:59   #247
dews
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tetrikk Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

Sylvana - bardzo współczuje przeżyć

Vica - trzymam kciuki, żebyś w końcu urodziła

Właśnie tak coś czuję że młody mi ten poród wynagradza, ale jak się w końcu wyśpi to też da popalić

Stary 2018-11-23, 13:02   #248
Vicarika
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie to załatwili bo babka mi nie wytłumaczyła, że jak mnie podepną pod monitory to już do ubikacji nie pójdę i nie użyłam tych czopkow koniec końców xD więc na pewno coś tam oprócz dziecka urodziłam, ale tak jak każdy zawsze mówi - w trakcie nawet o tym się nie myśli.

A co do krzyżowych to też śmiesznie, bo jak mi się zaczęły to nie ogarnelam że to skurcze, bo nie były mocne, po prostu bolał mnie krzyż i tak się kręciłam na tym łóżku że babka mi inne łóżko przyniosła pozniej zeszłam na piłkę, i się nasilily i zbadali mi ułożenie dziecka i wyszło, że krzyżowe :/ jak się trzymałam do tamtej pory, to jak mi powiedziała, to się rozpłakałam haha. Jeszcze taka miła była ta położna tak mnie głaskała i się rozczulała nade mną a ja tam szlochałam z bólu haha Boże ale to musiało wyglądać żałośnie z boku

Wiem ze to traumatyczne przezycie ale sie rozesmialam licze sobie skurcze , nawet nie wiem kiedy reagowac

Stary 2018-11-23, 13:03   #249
sylwusiach
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to sylwusiach

dzien dobry mala jeszcze w przedszkolu, ja ogarnelam troche dom, moze jak wroce z mala do domu to lozeczko przygotuje i sprobuje zamontowac karuzele.. martwilam sie ze maly nie kopie, wypilam goraca herbate to teraz szaleje

nic nie.zwiastuje.porodu poki co.. w pn mam scan a we wt juz tp! kiedy to zlecialo

jeszcze jutro odwiedze Tz w szpitalu

Sent from my SM-J330FN using Tapatalk
Stary 2018-11-23, 13:07   #250
sara3008
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smileska Pokaż wiadomość
Od urodzenia duzo wisi na cycku, w nocy w ogole nie spi w lozeczku. Ale dzis to przechodzi sam siebie. Nie zlicze ile razy juz probowalam go odlozyc. Czuje sie jakbym nie spala z 48 h godzin nie dosc ze noc kiepska to jeszcze dzien rece mi juz drętwieja. Chcialabym sobie poodkurzac zmyc naczynia sprzatnac kuwety powynosic zuzyte pieluchy umyc twarz rozczesac wlosy zrobic obiad ...
Jakoś jak TZ byl w domu to inne nastawienie mialam, wiedzialam ze o 16 wroci przejmie mlodego chociaz na chwile ... a teraz wiem ze nie przyjedzie o 16 i czuje sie zmęczona mysleniem o tym

Nie myślałaś o tym żeby kupić chuste, zapakować małego i wtedy rece wolne?

sara3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-23, 13:17   #251
Karolkowa_86
Zakorzenienie

My jeszcze nie wyszliśmy ale zaraz musimy to zrobić.

(*) Amelka 02.03.2017
01.11.2018 Mikołaj Dzięki Boże za niego !
Karolkowa_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-23, 13:19   #252
smileska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sara3008 Pokaż wiadomość
Nie myślałaś o tym żeby kupić chuste, zapakować małego i wtedy rece wolne?

Raz ze jak dla mnie to troche drogi interes..dwa nie umialabym poprawnie motac. Trzy ze musialabym szukac gdzies poza swoim miastem jakiejs doradczyni. Ehhh ale jak to potrwa dluzej niz kilka dni i mi sie dziecko nie naprawi to bede musiala cos pomyslec ...

Ślub cywilny 11.12.2010
Syn w drodze
Stary 2018-11-23, 13:20   #253
lady isss
Wtajemniczenie

U mnie nigdy nie moze byc za spokojnie... musialam mlodego na predce ubierac i zapakowac w fotelik zeby leciec po Marti do szkoly, bo... zaslabla... ona wgl w nocy mnie obudzila z placzem ze ja strasznie boli glowa ze nawet nie moze jej ruszyc... i gardlo... i obstawiam angine

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
lady isss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-23, 13:25   #254
dews
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem ze to traumatyczne przezycie ale sie rozesmialam licze sobie skurcze , nawet nie wiem kiedy reagowac

Powiem Ci ze ja dzisiaj np zdecydowanie lepiej czuję się fizycznie, już nie chodzę zgięta w pół, siadam nawet ok, nawet lekki makijaż rano zrobiłam i tż do mnie aż mówił że bardzo ładnie wyglądam i przez to że fizycznie lepiej się czuje, to psychicznie też i też się już z wielu rzeczy śmieje, wręcz jak sobie moje jęki na całą porodówke przypomnę to aż wstyd Boże jak ja się darłam w tym jednym momencie co mi oxy przy 9cm podkręcili, to masakrabiedny tż musiał na to patrzeć

Sylwusiach super się czyta, że już powoli wszystko wychodzi na prostą ;*

Stary 2018-11-23, 13:38   #255
sara3008
Zakorzenienie

Cytat:
Raz ze jak dla mnie to troche drogi interes..dwa nie umialabym poprawnie motac. Trzy ze musialabym szukac gdzies poza swoim miastem jakiejs doradczyni. Ehhh ale jak to potrwa dluzej niz kilka dni i mi sie dziecko nie naprawi to bede musiala cos pomyslec ...

Ja właśnie kupiłam za 80 zł już z wysyłką chustę little frog. W poniedziałek ma babeczka wysłać. A co do motania to na lokalnej grupie mamowej na FB pisałam i w zamian za kawe i ciastko jakaś pani ma mi pomóc

Stary 2018-11-23, 13:49   #256
dews
Zakorzenienie

Dziewczyny czy jak miałam swoje mleko odciągnięte w lodówce i młody się budził, więc je lekko zagrzałam ale zasnął.. To to mleko już trzeba zużyć albo wyrzucić? Nie bardzo można tak chłodzić i podgrzewać nie?

Stary 2018-11-23, 13:53   #257
taga91
Zadomowienie

Po KTG - połozna nie mogła znaleźć tętna, jak znalazla to tak znacznie powyżej mojego pępka. Nie wiadomo, czy mały się znów nie odwrócił. Czekam na lekarza - poszedł na CC, będzie nawet za godzinę. A jeżeli Mały jest dobrze ułożony, to położna sugerowała, żeby zostać dziś na wywołanie - jest zero rodzących, tylko zaplanowane CC. Nie wiem co robić, ciśnienie mam takie, że zaraz zejdę..

Jeśli uważasz, że możesz czegoś dokonać albo przeciwnie, że nie dasz rady - w obu przypadkach masz rację.
taga91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-23, 13:58   #258
Vicarika
Zakorzenienie

Z tego co wiem to juz lepiej nie podawac
Cytat:
Dziewczyny czy jak miałam swoje mleko odciągnięte w lodówce i młody się budził, więc je lekko zagrzałam ale zasnął.. To to mleko już trzeba zużyć albo wyrzucić? Nie bardzo można tak chłodzić i podgrzewać nie?

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

Cytat:
Napisane przez taga91 Pokaż wiadomość
Po KTG - połozna nie mogła znaleźć tętna, jak znalazla to tak znacznie powyżej mojego pępka. Nie wiadomo, czy mały się znów nie odwrócił. Czekam na lekarza - poszedł na CC, będzie nawet za godzinę. A jeżeli Mały jest dobrze ułożony, to położna sugerowała, żeby zostać dziś na wywołanie - jest zero rodzących, tylko zaplanowane CC. Nie wiem co robić, ciśnienie mam takie, że zaraz zejdę..

O kurde ... Najlepiej poczekac na lekarza , zobaczyc co z dzieckiem i podjac z nim deyzje .

Ja wlasnie polowicznie umiersm z bolu - calkowicie wszystko poszlo na kregoslup ... Mam nadzieje ze dzisiaj urodze bo jak mecze sie bo tak , to łapie focha i wogole nie rodze . Ale kuzwa boli

Stary 2018-11-23, 14:06   #259
dews
Zakorzenienie

Vicarika kurde wolałabym złoty pierścionek do kosza wyrzucic niż to mleko wylać.. Jakbym jakiś miała
Może jeszcse za moment się obudzi spróbuję pohałasować trochę u ciebie jak?

Taga91 poczekaj co powie lekarz narazie się nie stresuj.. Z resztą co to za powód żevy wywoływać bo akurat cisza na oddziale

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

Cytat:
Z tego co wiem to juz lepiej nie podawac

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

O kurde ... Najlepiej poczekac na lekarza , zobaczyc co z dzieckiem i podjac z nim deyzje .

Ja wlasnie polowicznie umiersm z bolu - calkowicie wszystko poszlo na kregoslup ... Mam nadzieje ze dzisiaj urodze bo jak mecze sie bo tak , to łapie focha i wogole nie rodze . Ale kuzwa boli

Boże jak ja ci współczuję i czuję twój ból ;/ Ale mi tłumaczyli, że jeśli jesteś w stanie się ruszać to się ruszaj, bo krzyżowe są spowodowane właśnie tym, że dziecko leży plecami do twoich pleców ale w czasie porodu będzie starało się przekręcić. Dlatego spacery, piłka itp i jest nadzieja. Przynajmniej tak mi w szpitalu tłumaczyli

Stary 2018-11-23, 14:08   #260
Vicarika
Zakorzenienie

Cytat:
Vicarika kurde wolałabym złoty pierścionek do kosza wyrzucic niż to mleko wylać.. Jakbym jakiś miała
Może jeszcse za moment się obudzi spróbuję pohałasować trochę u ciebie jak?

Taga91 poczekaj co powie lekarz narazie się nie stresuj.. Z resztą co to za powód żevy wywoływać bo akurat cisza na oddziale

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

Boże jak ja ci współczuję i czuję twój ból ;/ Ale mi tłumaczyli, że jeśli jesteś w stanie się ruszać to się ruszaj, bo krzyżowe są spowodowane właśnie tym, że dziecko leży plecami do twoich pleców ale w czasie porodu będzie starało się przekręcić. Dlatego spacery, piłka itp i jest nadzieja. Przynajmniej tak mi w szpitalu tłumaczyli

Nadzieja na porod czy ze bol sie zmniejszy ?

Co do mleka wiem co czujesz - jak ja mialam kryzys laktacyjny i sciagnelam marne 60 ml a pies mi wylał bo skoczyl na butelke to doslownie siedzialam nad rozlanym mlekiem i plakalam a psa myslalam ze zabije i pocwiartuje

Stary 2018-11-23, 14:09   #261
taga91
Zadomowienie

Nie że powód, bo cisza, ale i tak dziś 40+5, nadal zero skurczy, inaczej to w niedzielę każa przyjść na wywołanie.

Jeśli uważasz, że możesz czegoś dokonać albo przeciwnie, że nie dasz rady - w obu przypadkach masz rację.
taga91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-23, 14:14   #262
smileska
Zadomowienie

Dews ja podawałam po podgrzaniu do dwoch godzin.
Vica dasz rade!!!!

Moje dziecko usnelo i spi w łóżeczku tylko ciii bo wyczuje i bedzie ryk ....

Ślub cywilny 11.12.2010
Syn w drodze
Stary 2018-11-23, 14:20   #263
dews
Zakorzenienie

Vicarika dla.mnie 60ml to norma, 90 to sukces ale to się zdarza tylko Rano :/

Mi tłumaczyli ze jak się młody przekręci to będzie mniej bolało bo nie będzie tego ucisku na krzyz, tylko normalne skurcze

Taga91 wybacz nie wiedziałam że już 5 dni po terminie jesteś

Młody wypił 50ml więc tylko 20 do kosza. Tzn liczę że jeszcze będzie chciał dobić te resztki za moment hah

Kurde myślałam że nie będzie mi zależało na KP czy tam kpi ale jednak mi zależy. Jak się patrzy na tego czlowiekczka to żal mu dawać jakieś mieszanki, a i tak nie mam wyjścia bo koleś co ilości mleka je to szok.

Stary 2018-11-23, 14:24   #264
smileska
Zadomowienie

Cytat:
Vicarika dla.mnie 60ml to norma, 90 to sukces ale to się zdarza tylko Rano :/

Mi tłumaczyli ze jak się młody przekręci to będzie mniej bolało bo nie będzie tego ucisku na krzyz, tylko normalne skurcze

Taga91 wybacz nie wiedziałam że już 5 dni po terminie jesteś

Młody wypił 50ml więc tylko 20 do kosza. Tzn liczę że jeszcze będzie chciał dobić te resztki za moment hah

Kurde myślałam że nie będzie mi zależało na KP czy tam kpi ale jednak mi zależy. Jak się patrzy na tego czlowiekczka to żal mu dawać jakieś mieszanki, a i tak nie mam wyjścia bo koleś co ilości mleka je to szok.

Duzo pij. Ja jak pije bardzo duze ilosci wody, pokrzywy to mam wiecej mleka.

Ślub cywilny 11.12.2010
Syn w drodze
Stary 2018-11-23, 14:36   #265
dews
Zakorzenienie

Oo mam pokrzywę w domu zaraz zaparzę, dzięki!

Stary 2018-11-23, 14:43   #266
ewka_mewka
Zadomowienie

Cytat:
Ja jednak laktator.. Odciagam za każdym razem jak się obudzi i rano jeszcze uda się dobić do 90 ale w kolejnych sesjach to jest tylko 60 bądź nawet 40 wieczorami..A młody je naraz 100 ml :/ więc wole sprawdzać ile mam swojego plus kurde karmienie piersią jest dla mnie nie do przeskoczenia jeśli chodzi o ból :/ laktator też boli ale mniejsze zlo

A próbowalas karmić w nakładkach? My się karmimy na przemian mlekiem odciąganym i gołą piersią: a jak już nie wytrzymuję bólu, to zakladam nakladke silikonowa i nic nie boli
Cytat:
Juz po badaniu , szyjka 1,8 cm ale tylko tyle , zamknieta . Mam za duza ilosc wod :-/ fajnie dowiedziec sie teraz ... Pobrali mi krew , i bedzie dzisiaj tylko test oxy jak nic nie ruszy to jutro baloniki i zele ...

Wymęczy cię ten twój maluch.

ewka_mewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-23, 14:44   #267
cinnamonat
Rozeznanie

Cytat:

Uhh to dalej czekanie. Wkurzające. Ale postaraj się ruszać faktycznie. W końcu musi coś ruszyć, albo niech Cię pod łączą pod oksy całkiem a nie tylko test. Ile ten test trwał?
Cytat:

Możesz kupić używaną, nawet są wskazane, bo są już "przełamanie" i się lepiej mota. A ja się uczyłam wiązać z YouTube, bardzo prosty sposób to kieszonka i naprawdę dasz radę sama to ogarnąć!

cinnamonat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-23, 14:45   #268
dews
Zakorzenienie

Mamy listopadowe 2018 - cześć VII

Ewka_mewka nie właśnie, a nawet mam nawet w domu..z tym że ja się boję, że nie będzie dojadał skoro mam tak mało mleka :/ stąd wolę odciągnąć i widzieć ile autentycznie tego mleka zjadł.
Mam już system że go karmie przewijam, trochę poprzytulam i później do łóżeczka i odciąganie :p i zazwyczaj mam wtedy jeszcze ze 2h na ogar dla siebie

Położne nie przyszły. Miały pobierać mu krew a zazwyczaj są rano, nie wiem o co chodzi. Pewnie jutro się zjawią, ale mogłyby poinformować

Stary 2018-11-23, 15:03   #269
sara3008
Zakorzenienie

Cytat:
Ewka_mewka nie właśnie, a nawet mam nawet w domu..z tym że ja się boję, że nie będzie dojadał skoro mam tak mało mleka :/ stąd wolę odciągnąć i widzieć ile autentycznie tego mleka zjadł.
Mam już system że go karmie przewijam, trochę poprzytulam i później do łóżeczka i odciąganie i zazwyczaj mam wtedy jeszcze ze 2h na ogar dla siebie

Położne nie przyszły. Miały pobierać mu krew a zazwyczaj są rano, nie wiem o co chodzi. Pewnie jutro się zjawią, ale mogłyby poinformować

Nie wiem czy wiesz ale dziecko mleko ściąga lepiej niż laktator laktator nie służy do odmierzania ilości mleka więc to że ty odciagniesz 60 ml tylko to nie znaczy, że jak przystawisz to on też zje tylko 60 ml bo więcej nie ma

Stary 2018-11-23, 15:07   #270
justyna_fli
Zadomowienie

Hej, widze ze Vica I Taga na wylocie, kciuki dziewczyny niech wychodza te Wasze chłopaki w koncu!

Na nieodkladalnosc tez polecam chuste, moj refluksiak pieknie w chuscie spi na szczęście lek dziala bo wczorajsza noc byla taka jak zaraz po urodzeniu, dwie pobudki tylko i znow spal w łóżeczku. W dzien tez jest o wiele spokojniejszy i skończyły sie te wielogodzinne przerazliwe placze, kamien mi spadl z serca! I zaczal duzo wiecej jeść, na raz obala dwa cycki a wcześniej jak go meczylo to cofanie to kilka minut possal z jednego i juz nie chciał.

Dews, tez mam ta owieczke i faktycznie jak młody jest spiacy i mu włączę to zaraz oczka mu sie kleja

Ja polecam samobujajace sie bujaczki, przy starszym mialam taki z fp który ttzeba bylo samemu bujac i oesu nigdy więcej, chociaż nie powiem miesnie nog miałam niezle wyrobione teraz mam hustawke na baterie, Dawid sie buja i kima a ja siedze i delektuje sie spokojem, bo oboje aktualnie śpią

Sent from my MYA-L11 using Tapatalk
Dawidek 31.10.2018
justyna_fli jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości