|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
Cytat:
po prostu trzeba przetrwac.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#2282 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
Mój chodzi do żłobka od połowy lipca. Mamy na koncie jedno zapalenie oskrzeli, bez temperatury z kaszlem. Też myślałam że będzie dramat, ale nie jest źle. No i raz go zostawiłam w domu bo strasznie boleśnie i z temperarurą przechodził ząbkowanie, a że nie pracuję to jest taka możliwość.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
|
#2284 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja czekam na sukienkę, zamówiłam córce na urodziny 8.11 i jeszcze nie doszła :/ a w opiniach często pisano o 2 tyg. Mam nadzieje ze w tym tygodniu jednak przyjdzie. Dwa latka wyprawiamy w sobotę. Odebralam zamówienie w smyku. Wczoraj zrobiłam i dzisiaj było gotowe. W paczce z r. 86 były bodziaki 80. Przymierzaliśmy i sa dobre. Haha , nasze szczęście. Ale świetne te bodziaki. Wydają się być dobrej jakości. Zobaczymy jak po praniu. Wąskie tak bardzo ze rozmiar 86 tez możemy nosić Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Cytat:
wczoraj lezalam. Chciałam wstać. A jak mnie kopnela to mnie aż cofnęło do tylu z powrotem. Dziwne uczucie.jakby dziecko akurat zrbilo sie nie wygodnie, jakby tym moim ruchem sprawiła jej dyskomfort. Nie bolało ale to było bardzo nieprzyjemne. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#2285 |
|
stary jednooki dachowiec
|
Dzisiaj mieliśmy prenatalne, odetchnęłam z ulgą, bo trochę się denerwowałam. Córeczka zdrowa, i tym razem, dla odmiany, piekielnie ruchliwa
![]() Mam pytanie do dziewczyn z Warszawy - zastanawiałyście się już, gdzie będziecie rodzić?
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
|
|
|
|
#2286 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja się zaczynam już stresować wtorkową wizytą ![]() Dziś zamówiłam prezenty na Mikołajki dla dzieciaków, jeden problem z głowy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2287 |
|
Zakorzenienie
|
Czy macie doświadczenie z fotelikiem maxi cosi citi?
Znalazłam prawie nowy, używany w niskiej cenie.. i się zastanawiam, opinie w interneci różne :/ W większości pozytywne, ale również kilka ze są bardzo niewygodne dla dzidzi Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2289 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Hej dziewczyny, u nas dziś dość aktywny dzień, byliśmy z samego rana w h&m, kupiłam jeansy i legginsy ciążowe. Jupi wreszcie będę miała w co się ubrać do pracy później silka, cmentarz, a potem jeszcze znowu oglądać wózki chyba będzie jednak espiro next ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2290 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez myszka_11 Czas edycji: 2018-11-25 o 00:07 |
|
|
|
|
#2291 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzień dobry ![]() Ale ja Wam zazdroszczę tych ruchów...chociaż staram się czekać cierpliwie tak żadnego przelewania, plumkania nie czuć. Aż tęsknię do piątkowej wizyty żeby się upewnić czy wszystko dobrze... Dziś mamy w planach jechać po stanik dla mnie bo już się przestaję mieścić w przedciążowe i przy okazji zerknąć na wózki Wczoraj dostałam 2 paki ubranek dla malucha i sweterek ciążowy na zaległe rodziny Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2292 |
|
Rozeznanie
|
My też wczoraj byliśmy zobaczyć wózki nadal podoba mi się mutsy ale nie kupię go ze względu na zbyt wysoka cenę jak dla mnie jest bez żadnych dodatków typu folia torba i ma bardzo słaba amortyzację a my w przyszłym roku nie będziemy mieć jeszcze docelowej drogi wiec w sklepie spodobał nam się baby design doty z wyglądu podobny ale koła i amortyzacja to spora różnica jak i w cenie
|
|
|
#2293 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#2294 | |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
Cytat:
Szpital wygląda jak wygląda, ale czułam się bardzo dobrze zaopiekowana, położne były bardzo miłe i pomimo sytuacji pobyt wspominam dobrze. Dlatego chcę tam teraz wrócić, tym razem z lepszych powodów ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2295 |
|
Zakorzenienie
|
Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 cz.2
Dzięki za odpowiedz. Dlatego chce obejrzeć ten maxi cosi citi - bo jest „prawie nowy”, do sprzedania ma go rodzinka co mieszka 4 km dalej. Jakby nam coś nie pasowało to kupimy nowy
Mieliśmy dostać maxi cosi po siostrzenicy tzta, ale jakoś coś nie klapło i ma go ktoś inny.. ![]() Poza tym foteliki powypadkowe wymienia się bezproblemowo, a koszta obejmuje ubezpieczenie, wiec niemożliwym jest w sumie kupienie powypadkowego.. myśle ze obejrzę go, zachęca mnie bardzo fakt ze jest leciutki. Dzień dobry Wam! U mnie zaczęło sie szaleństwo zakupowe, ciagle oglądam internet i „dodaje koszyka” różne rzeczy Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez bejata440 Czas edycji: 2018-11-25 o 09:59 |
|
|
|
#2296 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
Ja tez już po prenatalnych i wszystko dobrze fajnie było Małego tak pooglądać na wszystkie strony Co do zakupów to ja sobie obiecuję, że rozkręce się dopiero w styczniu bo inaczej to koniec świata teraz oglądam, zapisuję i staram się ogarnąć co my w ogóle będziemy potrzebować wszelkie gotowe listy miłe widziane!
|
|
|
|
#2297 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
1) są wszyte 2 kółeczka, do których dopina się dołączone są haczyki i rzepową taśmą przypina się do poręczy 2) są też normalne uszy do trzymania jak w torebce i tam jest przyszyty zatrzask łączący te uszy i można w ten sposób też przewiesić przez poręcz Postaram się później ogarnąć fotkę Z tymi przesyłkami to różnie jak to aliexpress. Moja szyta suknia ślubna doszła po miesiącu. Ale mam pełno drobiazgów, które szły 3-4 miesiące. Ten plecak akurat wzięłam jeszcze z najtańszą rejestrowaną przesyłką, ale ostatnia aktualizacja statusu i tak mówiła, że paczka już wyleciała z Chin, więc nie sądziłam, że przyjdzie tak szybko. Cytat:
Cytat:
![]() Ja wczoraj przesortowałam małe ubranka. Zostawiłam na wierzchu rzeczy 0-3 i 3-6, które zostawimy od razu w komodzie. Na start i pierwsze tygodnie jesteśmy przygotowani. Z rozm. 62 mam już dużo bodziaków z długim rękawem, kilka par spodenek, 3 pajace i pełno białych bodziaków bez rękawów w sam raz na lato. Doszyję tam jakieś kokardki lub coś tam i będą ładne Ustaliliśmy z TŻ, że te od 62 czyli na lato, będziemy już kupować na bieżąco i już bardziej pod dziewczynkę ![]() U nas leniwa niedziela. Ja przeglądam internety, TŻ gra na PS3 w szmaciankę, a synek mu kibicuje. Jakie tu komentarze lecą :P Wciąż siedzimy w piżamach
|
||||
|
|
|
#2298 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My zjedliśmy śniadanie w łóżku I nadal leżymy...Coś mnie brzuch boli dzisiaj jak na okres. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2299 |
|
Wtajemniczenie
|
Msyska super, że wizyta udana!
My wczoraj znowu byliśmy pooglądać wózki, chciałam jeszcze raz dokładniej obczaić anexa sport bo tutaj tyle dobrych opinii się pojawiło i może za wcześnie go skreslilam, ale i wczoraj dalej espiro next jest faworytem. Myślę, że to będzie raczej nasz wybór, niby do dziś jest 10% rabatu, ale chyba jeszcze darujemy sobie zakup wózka ![]() Wieczorem znowu miałam chorobowego zgona.. Duuuzo pospalam i dziś narazie jest dobrze Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nie było problemem jakby pokazała jak wygląda na plecach ? najszybciej paczka z chin przyszła mi po 10 dniach. To jakiś rekord na ogół minimum miesiąc ida. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Wy oglądacie normalne wózki a my jedziemy dzisiaj oglądać wózki dla lalek chcemy córce kupić a w smyku jakiś raba z 200 na 119 jest także ten tego myślę ze będzie to fajny prezent gwiazdkowy. Ja będę miała duży wózek a córka będzie miała swój mały ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Dziewczyny co do fotelikow samochodowych polecam przymierzyć do samochodu. Nie bralabym w ciemno. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2301 | |
|
stary jednooki dachowiec
|
Cytat:
A o Karowej słyszałyście jakieś opinie? Mój lekarz prowadzący jest stamtąd, ale nie z położnictwa.
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
|
|
|
|
|
#2302 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2303 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja chyba bym chciała fotelik maxi cosi z baza i najlepiej jakby ta baza też posłużyć mogła do kolejnego fotelika, żeby nie mnożyć kosztów, ale jeszcze nie rozkminilam co i jak.
|
|
|
#2304 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tżtowi się nie podobają brązowe dodatki, więc marudzi, ale dla mnie póki co nr 1 ;-)Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2306 |
|
Raczkowanie
|
Cześć
ja w ten weekend jakoś nie ogarniam niczego. Miałam posprzątać, ale odpuściłam, bo stwierdziłam, ze wolę odpocząć I tak ogólnie nie mogę się na niczym skupić.Świetny pomysł z tym pisaniem list wyprawkowych. Tez zrobie taką listę, co planuję kupic/co mam kupione i wrzucę. Fajnie będzie podzielić się pomysłami i poinspirowac się nawzajem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2307 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie dopasowałam jeszcze ramiączek, więc jest krzywo. Ja wzięłam ten największy rozmiar, ale są mniejsze
|
|
|
|
|
#2308 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Zrezygnowalismy ze stokke, za dużo kosztuje, a musimy wszystko jeszcze kupić ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2309 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2310 |
|
Zakorzenienie
|
U nas właśnie dyskusje czy isofix czy nie. Ale powoli skłaniamy siebie stronę isofix..
wiec temat jeszcze nierozstrzygnięty Byłam na spacerku niecałe 5km, plecki powoli odczuwam :/ któraś tez coś czuje? Może to nie ból, ale już pewny dyskomfort jest i co jakiś czas się zatrzymuje żeby trochę się powyginac. Teraz pije grzańca bezalk Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:50.

a jeszcze ospę miała ale to przynajmniej juz mamy z głowy!! Współczuje chorób moja mama miała tak ze mna !! 
i tak sobie myślę, jaka ona musi już być duza, jak musiała urosnąć od ostatniego badania skoro już tak bardzo ją czuję!

26.08.2017
Ekranik był w stronę lekarza, ale wolałam, żeby dobrze tam się poprzyglądał. TŻ za to skorzystał i cały czas się uśmiechał 

teraz oglądam, zapisuję i staram się ogarnąć co my w ogóle będziemy potrzebować
I tak ogólnie nie mogę się na niczym skupić.
Nie dopasowałam jeszcze ramiączek, więc jest krzywo. Ja wzięłam ten największy rozmiar, ale są mniejsze