|
|
#4321 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy majowe 2019
Cytat:
Natomiast u nas bardzo zależało nam na naszych bliskich znajomych, gdzie były właśnie małe dzieci, ( 4 i 2 m-ce) i po prostu powiedzieliśmy znajomym, że mogą wziąć kogoś ( babcię, nianie) i będą mieli wynajęty pokój. Tak się złożyło, że babcię obu szkrabów to rodzina, dalsza, ale jednak i panie chciały nawer jeden pokój (4 osobowy był). My zanieśliśmy im jedzenie, kawę itp. A znajome były zadowolone, bo się pobawiły a jak było trzeba to miały blisko do synów ![]() Także rozwiązań parę jest. Dziewczyny, cieszę się że wizyty dziś ok i kciuki za kolejne! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4322 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Mi aplikacja pokazuje, ze wielkosci melona to nie powiedzialabym, ze taka mala
|
||
|
|
|
#4323 |
|
Zakorzenienie
|
Ej no to już bez miesiąca prawie połowa ciąży.. Nawet jeśli to 100-150g to jednak moim zdaniem robi różnicę. Macicy normalnie też się takiej nie ma i pęcherz musi się ogarnąć, że mniej miejsca. Wiem, że lepiej nie będzie, ale to też kwestia przyzwyczajenia, żeby przestać czuć ciągłe parcie
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4324 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() To tak jak w pierwszej na przełomie 2/3miesiaca nawalil mi kręgosłup i lekarz mówil że to właśnie coś się tak przesubelo że nerw uciska i masakra byla.moflam tylko leżeć. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4325 |
|
Kocia i psia mama :)
|
Dziewczyny czy Wasi lekarze ginekolodzy dają Wam co wizytę skierowania na badania typu krew, mocz? Czy miałyście cytologię robioną w ciąży?
Mój ginekolog nie daje mi żadnych skierowań na badania krwi, moczu ostatnie badania miałam robione we wrześniu. Co miesiąc robię tylko TSH ale to za sprawą endokrynologa. Strasznie mnie to irytuje. Cytologii również nie miałam w ciąży robionej ponieważ ostatnią miałam w listopadzie ubiegłego roku i mój lekarz twierdzi, że nie muszę mieć kolejnej. Drugie pytanie, dostałam skierowanie na rehabilitację od reumatologa w związku z zaostrzeniem choroby na krioterapię miejscową. Z tego co wyczytałam na blogu matkaprawnik, w związku z tym, że jestem w ciąży na taką rehabilitację powinnam dostać się w ciągu 7 dni, czy któraś z Was jest bardziej obeznana w tym temacie i mi podpowie czy dobrze myślę? |
|
|
|
#4326 |
|
Dostojna peema.
|
Lilianna, tak, ginekolog daje mi co wizytę skierowanie na badanie krwi i moczu, badamy też przeciwciała bo mamy z tż przeciwne grupy krwi. Miałam robioną cytologię.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4327 |
|
Zakorzenienie
|
lilianna90 ja też dostaje skierowania praktycznie na każdej wizycie, na początku oczywiście po kolei dostawałam na różne ( na jednej krew, mocz TSH itp) na kolejnej przeciwciała na różyczkę i toxo, na jeszcze następnej hiv i coś jeszcze. A teraz znowu dostałam na podstawowe ( krew, mocz i coś tam jeszcze).
Cytologię miałam robiona, pomimo iż w maju robiłam sama. ( A pierwsza wizytę w ciąży miałam w sierpniu, więc od maja niedaleko). Na każdej wizycie jestem mierzona ważona. Raz mi wyszło wyższe ciśnienie i od razu dostałam skierowanie do kardiologa. Także może nie wiem, albo swojego ciśnij o badania, albo zmień. Serio. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4328 |
|
Żona Gargamel
|
Ja miałam na początku mocz i krew, wyszło wszystko idealnie więc na razie nie miałam kolejnych, tylko kilka dni temu robiłam grupę, tsh, hiv itd. Mam krew "-" więc teraz pewnie będą przeciwciała i może znowu te podstawy na drugi trymestr.
Swoją drogą jak bardzo idiotyczne jest badanie grupy krwi gdy ma się papierek jaką się ma...? Jeszcze mi powiedziała położna że przy każdej ciąży się sprawdza. Grupa mi się magicznie zmienić może? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4329 |
|
Zakorzenienie
|
Musi być papierek dla ciężarnej na grupę krwi bo wtedy nie ma wątpliwości co w razie wu podać.
Ja miałam takiego poprzedniego lekarza który zlewał badania teraz miałam cyto, co wizytę jakieś badania krwi i mocz. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4330 | |
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
|
|
|
|
#4331 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak czy siak, gin powinien badania zlecać. Ja w ciągu trzech wizyt miałam zlecone chyba wszystkie "ciążowe". Mam całą stertę wyników. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4332 |
|
Zakorzenienie
|
A Jezuuu.. Ja to ciemna masa rano. Ja mam papierek z poprzedniej ciąży o grupie krwi
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4333 | |
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
|
|
|
|
#4334 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
więc zrobię nowa. Tamten widać że wiele przeszedł Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4335 |
|
Żona Gargamel
|
Dobrze że nie mam co wizyte morfologii bo bym w połowie zmiany do pracy docierała ^^
Aha, cytologię miałam robioną dosłownie w pierwszych dniach ciąży (nie wiedząc o niej) u poprzedniego gina i obecny stwierdził że w takim razie nie trzeba Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4336 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy majowe 2019
Pierwszą morfologię i mocz miałam zlecone do na początku ciąży razem z tą całą litanią innych badań, drugi raz na ostatniej wizycie. Do tego muszę powtórzyć toksoplazmozę. Nie sądzę żebym przez te kilka tygodni się nią zaraziła, ale że i tak będę robić resztę badań to przy okazji mogę i to. Cytologię również miałam na poprzedniej wizycie.
|
|
|
#4337 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny,
Pisałyście o rajstopach ciążowych z rossmana, że dobre są, jakie to? Bo wcale nie mogę ich namierzyć
|
|
|
|
#4338 |
|
Zadomowienie
|
Ja miałam cytologię, bo ostatnia robiłam dawno, grupy krwi nie robiłam, bo mam z poprzednich ciąż, a resztę badań mam co druga wizytę robić. Czyli teraz będzie dopiero drugi raz.
|
|
|
#4339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam i te cienkie i te grube, polecam moze na zlą półkę patrzysz? bo to na dziale ciążowym |
|
|
|
|
#4340 |
|
Rozeznanie
|
Hej.
Ja grupę krwi też mam z poprzedniej ciąży. Porostu trzeba mieć oryginał wyniku. A co do badań krwi i moczu to mam raz w miesiącu. Cytologie miałam robioną w październiku. Squaara gratuluję udanej wizyty. 😀😀 |
|
|
|
#4341 |
|
Zakorzenienie
|
Olusiaa_ Wpisywałam w wyszukiwarkę online. Stacjonarnie w ogóle nie byłam. Zaraz zerknę na półki. Dzięki!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez grejpfrutowa01 Czas edycji: 2018-11-27 o 09:16 |
|
|
|
#4342 | |
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
Ja bez problemu znalazłamWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4343 |
|
Dostojna peema.
|
Ja w rajstopach akurat jeszcze chodzę normalnych
natomiast po wypłacie kupię spodnie ciążowe, bo o ile w swoich dam radę stać, to jak usiądę niestety bardzo mnie cisną. Więc chodzę głównie w legginsach albo sukienkach i spodnicach. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4344 |
|
Rozeznanie
|
Cześć
a u mnie zakupy ciążowe rozpoczęte, właśnie był kurier IMG_20181127_110429380.jpegWysłane z mojego Moto Z2 Play przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4345 | |
|
Dostojna peema.
|
Cytat:
Ja spodnie kupię chyba na Vinted.Moja babcia oświadczyła, że chce kupić naszemu dziecku łóżeczko (bo chce dać coś konkretnego, zamiast kasy), w sensie my mamy wybrać, zamówić a ona zapłaci. Tylko że ona chce kupić je dopiero, jak dzieciak się urodzi... Chyba wynika to z jakichś starych przesądów. A wiecie, ja tam nie jestem za urządzaniem pokoiku pół roku wcześniej, no ale jak rodzę przełom kwietnia i maja to chciałabym najpóźniej na początku kwietnia, a najlepiej już w marcu, mieć pokoik w miarę ogarnięty. Tym bardziej, że okazało się, że nie wiadomo, czy zmieści się nam ładnie łóżeczko w sypialni i możliwe, że będziemy musieli totalnie się przeorganizować włącznie z wywaleniem naszego łóżka gdzieś. No nic, muszę babcię uświadomić.
|
|
#4347 |
|
Dostojna peema.
|
Mój lekarz powiedział, że wyniki mam tak dobre, że nie muszę brać żadnych witamin
|
#4348 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moje dziadki i tz babcia tez ciagle mowia, ze by chieli tyyyle pokupowac maluszkowi, ale to pozniej, pozniej przed porodem. Ja nie jestem za tym zeby wszystko zostawiac na ostatnia chwile. U nas tez jest kwestia, ze kolyska raczej wejdzie do pokoju tak jak stoja teraz meble, ale dla lozeczka trzeba bedzie przestawiac wszystko. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” Edytowane przez Misha_ Czas edycji: 2018-11-27 o 11:23 |
|
|
|
|
#4349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kupiłam spodnie ciążowe na promie w H&M, ale jeszcze nie ubierałam ich, bo mam dwie pary nowych zwykłych jeansów w moim normalnym rozmiarze i nie ukrywam, że te bardziej skradły moje serce Co tam że cisną, przemęczę się. Gorzej jak mi guzik strzeli ![]() Z tym łóżeczkiem to faktycznie lepiej mieć wcześniej ogarnięte, a nie Ty będziesz stała z dzieckiem na ręku a mąż będzie dopiero je skręcał. W ogóle ten przesąd o kupowaniu po narodzinach jest strasznie głupi. Przecież np. ubranek nie wystarczy kupić, trzeba je jeszcze wyprać, wysuszyć i najlepiej wyprasować przed nałożeniem noworodkowi. To kiedy mam to niby zrobić, po porodzie? Bez sensu totalnie. Musisz koniecznie babcię naprostować ![]() W ogóle dziewczyny padniecie ze śmiechu jak Wam powiem o co się z TŻ rano pożarłam. A mianowicie, mój ekspert stwierdził, że ten krem który sobie kupiłam przeciwko rozstępom jest zły i bardziej mi zaszkodzi niż pomoże ![]() ![]() WTF???!!! On w życiu się kosmetykami nie interesował i sam żadnego kremu nie używa, więc nie wiem skąd wytrzasnął te rewelacje, ale zająłby się lepiej bardziej męskimi sprawami...Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:05.

ja sikalam co chwila na poczatku, teraz juz nie tak czesto.
to nie powiedzialabym, ze taka mala

teraz miałam cyto, co wizytę jakieś badania krwi i mocz. 

Ja bez problemu znalazłam
Chyba wynika to z jakichś starych przesądów. A wiecie, ja tam nie jestem za urządzaniem pokoiku pół roku wcześniej, no ale jak rodzę przełom kwietnia i maja to chciałabym najpóźniej na początku kwietnia, a najlepiej już w marcu, mieć pokoik w miarę ogarnięty. Tym bardziej, że okazało się, że nie wiadomo, czy zmieści się nam ładnie łóżeczko w sypialni i możliwe, że będziemy musieli totalnie się przeorganizować włącznie z wywaleniem naszego łóżka gdzieś. No nic, muszę babcię uświadomić.