|
|
#4351 |
|
Dostojna peema.
|
Dot.: Mamy majowe 2019
Elsabel, dobry ekspert kosmetyczny, haha
![]() Ja też nie rozumiem tego przesądu. Zawsze coś się może zdarzyć, po porodzie również. Trzeba być dobrej myśli, bo co innego nam zostaje?
|
#4352 |
|
Zakorzenienie
|
O. Właśnie. Dziewczyny, które już rodziły. Polecacie jakiś krem przeciwko rozstępom, albo jakiegoś nie polecacie?
Każda rada w cenie!! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Popatrz na składy na srokao Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kupiłam Babydream, ale mój TŻ go nie poleca ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4355 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na dzien uzywam tego masła do brzucha i piersi z Nacomi: https://www.cocolita.pl/dla-mamy-i-d...SABEgIhKvD_BwE a po prysznicu smaruje sie oliwka babydream
|
#4356 | |
|
Dostojna peema.
|
Cytat:
|
|
#4357 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale przyznam że np moi teściowie nie kupowali nic swojej pierwszej ( i na razie jedynej) wnuczce. Dopiero po narodzinach pojechali z kasą. Moi rodzice też nie mieli jakiegoś szału. I to nie dlatego że jakieś zabobony, tylko dlatego że chyba w ogóle nie wiedzieli co będzie potrzebne itp i też później dawali kasę. Ale im się nie dziwię, to już starsi ludzie i w sumie na ich miejscu też bym pewnie nie latała po sklepach w poszukiwaniu łóżeczek, wózków czy ciuchów. To ja mogłam im zaproponować że coś przez neta zamówię ( czego zresztą nie uczyniłam, bo na to nie wpadłam ). Cytat:
Właśnie przypomniałyście mi o srokao. Zajrzę na pewno. Kurczę, tak się nie mogłam opanować że właśnie siedzę w knajpie z sushi i zamawiam coś z menu dla mam. ![]() Dzisiaj mam wolny dzień, zaraz jadę ogarnąć prezenty. Przyznam, że u nas robi się je tylko dzieciom. Trójkę u jednego brata mam już z głowy, jeszcze tylko mój jeden bratanek i TŻ bratanica. Ale totalnie nie wiem co im kupić... Zaraz idę do smyka, dostanę szału, pewnie i tak nic nie kupię i wyjdę bez niczego. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez grejpfrutowa01 Czas edycji: 2018-11-27 o 12:20 |
||
|
|
|
#4358 |
|
Zakorzenienie
|
Co więcej, stwierdził, że po tym kremie mogę mieć więcej rozstępów niż bez niego. No to ja pytam jakim cudem? A on mi na to, że kiedyś używał preparatu na trądzik i po nim miał jeszcze więcej syfów
![]() Także tego, no uważajcie dziewczyny ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4359 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
po pierwsze - chyba mam za maly brzuch, bo sie zsuwaja i krok mam nisko. Po drugie zapomnij o ubieraniu ich pod obcisla kiecke - maja bardzo odstajace szwy. Po trzecie maja tak jakby spodenki z ciemniejszego materialu - ubralam ostatnio pod obcisla olowkowa spodniczke z rozcieciem z tyku - te spodenki wystawaly, szwy sie odznaczaly, krok w kolanie prawie szlag mnie trafial i odliczalam kiedy juz wyjde z pracy, zeby je zdjac :/Cytat:
3 pary. 18 zl to pierwotna cena, co tydzien wyprzedaja caly towar za grosze... Identyczne mierzyłam w h&m za 150 zl. Nie chce za bardzo inwestowac w ciazowe ciuchy, wole sobie kupic za to jakas torebke/buty albo cos po ciazy Na ciuchach sa tak slicznie w ogole niezniszczone rzeczy dla dzieciaczkow, ze ja tam skompletuje wiekszosc wyprawki Wrzuce wam kiedys zdjecia jak chcecie, co mi sie udalo upolowac A co najlepsze nigdy nie kupowalam uzywanych ciuchow, bo nie umialam nic znalezc... mam polecone 2 miejsca i tam zawsze sa super rzeczy
Edytowane przez blekitna laguna Czas edycji: 2018-11-27 o 12:22 |
|||
|
|
|
#4360 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ciążowe spodnie dostałam od bratowej i koleżanka też mi szykuje. Sama też bym pewnie na ciuchach szukała.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4361 |
|
Wtajemniczenie
|
Ktory babydream jest polecany na rozstepy?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” |
|
|
|
#4362 |
|
Żona Gargamel
|
Ja też mam Babydream i jakiś drugi wygrany. A na piersi Palmera
|
|
|
#4363 |
|
Dostojna peema.
|
Też mam babydream, smaruję się już od dawna, bo panicznie boję się rozstępów na brzuchu i na cyckach
Ale pewnie i tak geny zdecydują.
|
#4364 |
|
Zakorzenienie
|
Idę do rosska po rajtki i babydream w takim razie.
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4365 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też się boję rozstępów, tylko czy my mamy na nie jakiś wpływ?
|
|
|
#4366 |
|
Dostojna peema.
|
Nie wiem sama, myślę, że właśnie większość to geny i jakieś skłonności, ale na pewno warto się smarować, to trochę pomoże
Jeszcze co do kupowania wyprawki dopiero jak dziecko będzie na świecie, to ja np. Po świętach znowu pójdę na szmaty po ubranka i będę wybierać też takie na nieco większe dziecko, bo myślę, że to moje ostatnie chwile na takie łażenie beztroskie po sklepach, jak maluch będzie już na świecie to będzie mi ciężej wyjść grzebać na ciuchach. Więc dopóki mogę sobie tanio kupić fajne rzeczy nawet na pół roczku to czemu nie. Będą sobie czekać. Nie wierzę w przesądy, bo myśląc w ten sposób to po co i sobie kupować jakieś rzeczy jak każdego dnia może nam coś się stać... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4367 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie mogłam ich też znajść, a okazało się że one u mnie w rosku są na dziale ciążowym tam gdzie balsamy przeciw rozstępą itd.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4368 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez sie juz za spodniami/legginsami ciazowymi rozglądam, bo wszystkie mnie juz cisna, zwlaszcza jak siedzę...
|
|
|
|
#4369 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedyne co polecam to smarować się od cyckow po kolana. Nic mnie tak nie zaskoczyło jak rozwalone uda i łydki pod kolanami, a nie puchły mi nogi wcale. Brzuch można zawsze ukryć, a w spodniach chodzić całe lato to straszna rzecz :/ Cytat:
Ja z młodym myslalam, że moja mama ściemnia. Przecież ja się smaruje wszystkim, nie możliwe, żebym miała rozstępy no hello! Ona się pewnie zaniedbała w ciąży i dlatego. Ta. 8 msc i poszedł brzuch i nogi w jednym czasie. Nie chcecie wiedzieć jaka byłam załamana i co stary ze mną miał. Nie widział mnie nago do... Porodu. Po porodzie umył mnie dwa razy i od tamtej pory też mu się nie pokazywałam wcale. Może się wydawać głupie, ale dla 22latki rozstępy wszędzie to był dramat. Nie mogłam na siebie patrzeć, przebiegałam w ręczniku do pokoju, żeby tylko niczego nie widzieć w lustrze. Tyle co się oryczałam wtedy to moje. Rok po porodzie schudłam sporo. Rozstępy wtedy już zrobiły się jasne, trochę się zmniejszyły wraz z mniejszym brzuchem.. Wtedy dopiero się zaakceptowałam. Nie miałam nigdy fioła na punkcie mojego ciała. Mam wielką bliznę na łydce po poparzeniu w dzieciństwie, mam gęste włosy na rękach i rośnie mi wąsik i jak ktoś mi robi przytyk to się z tego śmieje albo odbijam piłeczkę. Ale rozstępy to była jakaś katastrofa ![]() Teraz się smaruje jakimś masłem do ciała. Będę kupować co ładnie pachnie i tyle byle systematycznie, żeby nie pogłębić Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Inna sprawa że podobno jak mają wyjść to wyjdą i żaden krem nie pomoże... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Ale ja w to nie wierzę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4371 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bardzo wygodne są i o dziwo zmiescilam się jeszcze w mój rozmiar z przed ciąży ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4372 |
|
Dostojna peema.
|
Ja na Vinted odezwałam się do jednej laski z mojego miasta, za 50 zł sprzedaje ładne spodnie, może od niej kupię.
czuję dziś całkiem mocno ruchy dziecka. To znaczy mocno... no dalej to jest siła mrówki, ale mocniej niż np. wczoraj. Tyle się nasłuchałam, że to dopiero tak od 20tc czuć cokolwiek, że nie mogę wyjść z podziwu i ciągle myślę, że może jednak to jelita, ale jelita od 5 dni? Tak z raz na godzinę coś poczuję. Dziś to było jak jakieś mikrokopnięcie parę razy, aż się zaśmiałam.
|
#4373 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ostatnio upolowałam kilka bodziaków w takich neutralnych kolorachWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4374 |
|
Zakorzenienie
|
Lily
ja mam 15 tydzien i juz czuje... a w 1 ciazy poczułam ok 18 tc |
|
|
|
#4375 |
|
Zakorzenienie
|
Lilly mogą być przed 20tygodniem. Ja wczoraj wieczorem leżałam na plecach i czułam kopniaki. Teraz tylko się zastanawiam bo to było na chwilę przed odleceniem w sen.. I czy to mi się w końcu śniło, wyobrazilo czy było naprawdę hmmm... No takie mega nierzeczywiste
|
|
|
#4376 |
|
Rozeznanie
|
Olusiaa, mamy ten sam termin z tego co pamiętam - 17 maja? I ja też czuje, od kilku dni wyraźniej i uśmiecham się pod nosem jak dzidziuś kopie. W pierwszej ciąży późno czułam 20/21 tc
Wysłane z mojego Moto Z2 Play przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4377 |
|
Dostojna peema.
|
No u mnie pierwsza ciąża, jestem w 18tc (17+4), teoretycznie więc poczułam pierwszy raz dziecko w dniu ostatniego USG czyli w ostatnim dniu 17tc, ale już wtedy lekarz mówił, że dziecko wygląda na troszkę większe. Może taka moja uroda, że szybko poczułam. Bo naprawdę się nie napalałam na to, ale tego się nie da już chyba z niczym pomylić.
W ogóle cała ciąża dla mnie jest inna od kiedy znam płeć i czuję ruchy. Jeszcze niedawno czułam się paskudnie, ciągłe wymioty i ogólnie koszmar, a teraz wydaje mi się czasami, że o tym zapomniałam. I tylko tak siedzę jak pracuję i czekam, żeby się ruszył. Chciałabym, żeby tż mógł już też poczuć to.
|
#4378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a widzisz, czyli jednak to prawda, ze w 2 ciazy sie szybciej czuje ;
|
|
|
|
|
#4379 |
|
Dostojna peema.
|
Dopiero zauważyłam, że pędzimy jak szalone, zaraz będzie koniec wątku
|
#4380 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedy jest koniec wątku? Ilość postów?
Ja po pierwszej ciąży na brzuchu ani pół rozstępu, ale na biodrach trochę mi wyskoczyło, na szczęście są bardzo blade, mało widać. Smaruje się zwykła oliwka dla niemowląt, te kremy które tu są jakos mi nie pasują, jak będę w Polsce to kupię sobie swój ulubiony, mamma mia od Ziai. Pochwalę się wam moim kalendarzem adwentowym ,-jeszcze nie jest wprawdzie skończony ale główna część już gotowa IMG_20181127_131717842_768x1024.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:10.

). 

po pierwsze - chyba mam za maly brzuch, bo sie zsuwaja i krok mam nisko. Po drugie zapomnij o ubieraniu ich pod obcisla kiecke - maja bardzo odstajace szwy. Po trzecie maja tak jakby spodenki z ciemniejszego materialu - ubralam ostatnio pod obcisla olowkowa spodniczke z rozcieciem z tyku - te spodenki wystawaly, szwy sie odznaczaly, krok w kolanie prawie
Co tam że cisną, przemęczę się. Gorzej jak mi guzik strzeli 

Ale pewnie i tak geny zdecydują.
Nie mogłam ich też znajść, a okazało się że one u mnie w rosku są na dziale ciążowym tam gdzie balsamy przeciw rozstępą itd.. 

byle systematycznie, żeby nie pogłębić