Mamy majowe 2019 - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-11-27, 18:31   #4411
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706
Dot.: Mamy majowe 2019

Ja się odcinam od takich osób, bo one żerują na tym, że mają gorzej niż cały świat. A ja nie mam zamiaru ciągle kogoś pocieszać. Jeśli nie mogę się odciąć w jakiś sposób to wbijam szpile tekstami jak to nie jest u mnie cudownie i w ogóle kocham ten stan i że powinna docenić co ma

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-27, 18:38   #4412
Pomaranczowacytryna
Raczkowanie

A mnie wkurzaja osoby co kłamią jakie to one i ich dzieci sa idealne i mnke krytykuja i kometuja ze sobie nie radze . Pewna osoba z mojego bardzo bliskiego otoczenia jak to sie przechwalała, ze jej dziecko juz korzysta z toalety a ten moj syn jeszcze w pampersie. Tylko szkoda, ze jak za jakis czas bylam w odwiedzinach to to dziecko pomykało w pampersie .

Edytowane przez Pomaranczowacytryna
Czas edycji: 2018-11-27 o 18:55
Pomaranczowacytryna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-27, 18:39   #4413
Lilly Greace
Dostojna peema.

Ja na szczęście mało takich tekstów słyszę i dobrze, rozumiem Waszą irytację :/
Stary 2018-11-27, 18:42   #4414
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Pomarańczowa, nie robię tego wobec normalnych osób. Ale jak setny raz słyszę, że nie mam się o co żalić (np po nie przespanej nocy) bo przecież nie pracuję, mąż ma na drugą zmianę, a w końcu zobaczę jak to jest kiedy zacznie się przedszkole to następnym razem jak tamta osoba zacznie się skarżyć, że olaboga jaki kiepski dzień, dzieci mają mnie w dupie i rozwaliły akwarium to piszę jej, że mój dzień był idealny i mam wielkie szczęście, że mogę liczyć na swojego kochanego męża normalnie nie chodzę i nie chwale się tym na prawo i lewo.

Stary 2018-11-27, 18:47   #4415
agadzie
Zakorzenienie

Ja też, mam i trochę małego i trochę swoich, coś tam wrzucę raz na jakiś czas i dobra. A czasem wrzucę jakaś swoją pracę z której jestem wyjątkowo zadowolona, proporcje zachowane.
Co do karmienia, spania razem, tulenia, noszenia etc - piersią nie karmilam i nie zamierzam, spać z nami mały nie spał, znaczy w łóżku, u nas w sypialni miał swoje łóżeczko a jak skończył 10 miesięcy to przeprowadziliśmy go już do jego pokoju. Teraz przylatuje do nas w nocy czasami, ale nam z nim niewygodnie więc albo ja albo mąż odnosimy go do jego łóżka...inaczej sprawa wygląda jak tz w pracy - wtedy młody do mnie w nocy przybiega, i wtedy już pozwalam mu u mnie spać, ale to też nie wiecznie
Co do tulenia i noszenia - pewnie że tak, ale akurat mój egzplarz najwięcej spał więc nawet nie było nie wiadomo ile tego, potem owszem, jak najbardziej, i teraz też jest tak że się bawi, nagle się zrywa i idzie się do mnie przytulić albo dać buziaka

agadzie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-27, 18:51   #4416
Pomaranczowacytryna
Raczkowanie

Magda to całkiem co innego bylam Z najmłodszym dzieckiem wiec nikomu nie mowilam ze zobavzy jak bedzie bo to wszyscy mnie napadli i dyktowali jak i co mam robic i oczywiscie wszyatko co robie bylo źle. Ja to. Oczywiscie przezywalam i wszystkich słuchałam. Dopiero jak sym mial rok potrafilam się od tego odciąć. I tym razem zrobie po swojemu a wszystkim podziekuje za cudowne nakazy (bo radą tego nie dalo sie nazwac)

Stary 2018-11-27, 18:54   #4417
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Dlatego mówię o płynięciu z dzieckiem, podążaniu za nim. Dopiero jak odpuściłam bycie idealną matką która spełnia oczekiwania wszystkich wokół to zaczęło być normalnie. Jak chcę radę to jej szukam

Stary 2018-11-27, 18:58   #4418
Pomaranczowacytryna
Raczkowanie

Wybaczcie za te literówki ale pisze z synem na kolanach, na szybko i nie zauważam jak źle naciskam literki

Stary 2018-11-27, 18:59   #4419
agadzie
Zakorzenienie

To ja miałam szczęście, mi nikt nic nie mówił co mam robić, czego nie robić, że robię coś źle itd. A bałam się jak będzie bo mieszkamy piętro pod teściami - ale oni są tacy że służą radą i pomocą jeśli się poprosi, sami natomiast nic nie narzucają, i miedzy innymi za to ich uwielbiam. Moi rodzice zresztą też się nie wtrącali, więc ja naprawdę byłam w komfortowej sytuacji. Poradnik jakiś miałam, owszem, ale zajrzałam do niego może raz... Tak to wszystko intuicyjnie.

Stary 2018-11-27, 19:04   #4420
Pomaranczowacytryna
Raczkowanie

Agadzie u mnie niestety byla masa ludzi, zaczynajac od mamy, tesciowej, szwagierki po przez koleżankę i ówczesna bratowa, aż po szwagierke siostry mojej mamy

Stary 2018-11-27, 19:04   #4421
smerfetk_a
Żona Gargamel

mi dzisiaj koleżanka z pracy nawija jak to dzieci jej wczoraj hałasowały i "zobaczysz jak to jest!"
chciałam odpowiedzieć że planuje jedno więc ryk będzie mniejszy ale już wiem że to wywołuje kolejne "zobaczysz jeszcze ci się odmieni" albo "jak to bez rodzeństwa??" a nie chciało mi się dyskutować o 5.30 rano

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-27, 19:05   #4422
Misha_
Wtajemniczenie

Moja mama wlasnie jest moim najwiekszym demotywatorem wszystkie teksty ktore wypisalyscie slyszalam od kilku dobrych lat. Juz mi to tak kolo d.upy lata ze hej i niesmiertelne, ja robilam x i zobacz dziecko jest zdrowe. Juz mi mama zapowiedziala ze mojemu dziecku zacznie rozszerzac diete od 3msc bo mi tak rozszerzala i zyje

Misha_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-27, 19:06   #4423
Pomaranczowacytryna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość
mi dzisiaj koleżanka z pracy nawija jak to dzieci jej wczoraj hałasowały i "zobaczysz jak to jest!"
chciałam odpowiedzieć że planuje jedno więc ryk będzie mniejszy ale już wiem że to wywołuje kolejne "zobaczysz jeszcze ci się odmieni" albo "jak to bez rodzeństwa??" a nie chciało mi się dyskutować o 5.30 rano
Oooo to tez mnie wkurzało dosłownie ledwo urodziłam , na odwiedzinach w szpitalu pytali sie mnie kiedy drugie

Stary 2018-11-27, 19:09   #4424
agadzie
Zakorzenienie

Pomarańczowa jak Ty to znosilas? Rany, ja bym chyba nie wytrzymała, tak ciągle wysłuchiwać że nie robię czegoś tak jak powinnam.. kiedyś tylko raz ktoś mi powiedział że przez to że nie karmie piersią nie będę miała wiezi z dzieckiem... Taa, dla mnie bzdura, bo wiezi buduje się na milion różnych sposobów, i w każdym wieku, a chyba 5 czy 6- latkow cyckiem się już nie karmi…chociaż...kiedyś oglądałam program o babce która dawała pierś do 8 roku życia. Jak dla mnie to już jest paskudne. Obrzydliwe wręcz. No.

Stary 2018-11-27, 19:10   #4425
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blekitna laguna Pokaż wiadomość
z czescia sie zgadzam - bede tulic, nosic, reagowac na placz, spiewac, czytac, mowic, ze kocham ale nie chce zeby spalo z nami w lozku i nie chce karmic 2-3 latka. Wierze, ze jak dziecko nie bedzie znalo innej opcji niz spanie samo to nie bedzie mi sie pchac do lozka a w ciagu dnia dostanie bardzo duzo uwagi i czulosci

20 kg to sporo - faktycznie w brzuchu tyle nie zmiescisz ale jak ktos tyje 10-12? wtedy to jest glownie brzuch, wiecej krwii, macica itd. Mi sie wydaje, ze te rozstepy na innych czesciach ciala musza wynikac z przytycia ponad norme, no bo skad? Skora sie musi rozciagac zeby taki rozstep powstal, przy rozsadnym tyciu powinny (jesli juz koniecznie musza) pojawic sie tylko na brzuchu i w jego rejonie. Ale moze sie ludze i bede wygladac po ciazy jak zebra

Dla mnie fujka takie dziecko juz przynajmniej od 2 lat ma normalna, zdrowa i zbilansowana diete, po co w dalszym ciagu pchac w niego mleko? Dla mnie to jest bardziej zaspokajanie potrzeby bliskosci i poczucia bycia niezastapiana i niezbedna dla matki niz dziecka, ale nie chce nikogo obrazac... A potrzebe bliskosci dziecka mozna zaspokoic w inny sposob

chyba najlepiej sluchac siebie albo wspomagac sie madrymi porecznikami. Kazdy ma inna wizje wychowania, chociazby metody naszych rodzicow byly inne... Jak ktos nam daje rady to proponuje pokiwac glowa a i tak robic po swojemu
Ta 20..z powietrza. I ani jednego rozstępu. Tydzień po porodzie - 13kg więc też macica woda dziecko. A same widzialyscie brzuch że duży nie był...2miesiace po porodzie zostało mi 3kg na plusie.a nie robiłam nic. Samo spadło. A rozstępy się biorą że wszystkiego. Ja mam na piersiach pupie udach plecach bo za szybko urosłam... Gdzie mając 180cm ważę 67kg więc jestem dość szczupła, całe życie związane ze sportem... Moje 20kg gromadzilam równomiernie więc widsc skóra nadazyla
Mój lekarz twierdzi że jak ktoś ma mieć to będzie miał. Całe ciało się zmienia hormony robią swoje. Gospodarka organizmu się zmienia. Ja np u siebie od ok2tyf widzę duża zmianę zapotrzebowania na wodę. Nagle ręce suche usta pękają.. A pić mniej nie pije..
Temat rzeka te kilogramy i rozstępy..
Cytat:
Napisane przez Misha_ Pokaż wiadomość
O ktorym kremie z babydream pisalyscie?
Ja tez sie z czescia zgadzam, nie podoba mi sie wizja ciagniecia piersi przez ponad 2letnie dziecko a spanie razem odpada. W sensie takie male roczek to rozumiem ze nad
ranem juz sie nie chce 10 raz wstawac, ale pozniej no nie. To jest moj plan minimum- lozko rodzicow pozostaje lozkiem rodzicow.

Teraz to taki bialofioletowy ten babydream jest ':

Co do karmienia i jak długo i czy ktoś będzie cyz nie będzie to wg mnie można się wypowiadać mając dziecko. I to nie jedno. Ale to konkretne.
Nikt nie wie jak to będzie. Czego dziecko będzie potrzebowało. Są dzieci kttoew łatwo odstawić od piersi a są takie które po 3 tygodniach bez kpnadal się budzą co 1.5h...a do pracy trzeba chodzić więc się odpuszcza i daje cyc bo wtedy można spać.. Później choroba coś i nagle z roczniaka robi się 1.5latek
Ja z moim tez spać nie miałam. Ale albo to alvo pubudki o 5. Wybór był prosty

Stary 2018-11-27, 19:11   #4426
Pomaranczowacytryna
Raczkowanie

Cytat:
Moja mama wlasnie jest moim najwiekszym demotywatorem wszystkie teksty ktore wypisalyscie slyszalam od kilku dobrych lat. Juz mi to tak kolo d.upy lata ze hej i niesmiertelne, ja robilam x i zobacz dziecko jest zdrowe. Juz mi mama zapowiedziala ze mojemu dziecku zacznie rozszerzac diete od 3msc bo mi tak rozszerzala i zyje

A to moja mama ciągle wali tekstami, ze ma nadzieję że moje dziecko będzie jeszcze gorsze ode mnie i da mi popalic żebym zobaczyla jak jej bylo ciezko. Przy moim pierwszym sie nie udalo to w drugiej ciazy mi dalej tak ględzi.

Edytowane przez Pomaranczowacytryna
Czas edycji: 2018-11-27 o 19:13
Stary 2018-11-27, 19:16   #4427
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny a co sadzicie o wrzucaniu zdjec dzieci na portale spolecznosciowe? Ja u siebie w otoczeniu obserwuje babyboom i profile kolezanek staly sie profilami ich dzieci... Kiedys wrzucaly swoje zdjecia albo ze swoim mezami, a teraz tylko zdjecia dziecka . Smutne to troche, nie chce zeby mi tak odbilo...
Ja jedynie jak mamy jakąś sesje to zdjęcia się pojawiają (bo to np konkurs i jest ze będą opublikowane. I jak wygrałam to byly)
Tak to nie wrzucam. To moje dziecko ale Jego prywatność

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

Cytat:
Na dzień dzisiejszy nie zamierzam wrzucać nigdzie dziecka ale nie wiem co mi odbije Jak miałam króliki to ciągle miałam ochote wrzucać słodkie zdjęcia na insta

Wkurzają mnie teksty w stylu "łehehe do łazienki to dopiero będziesz biegać", "łehehe cycki to ci dopiero urosną", "łehehe zobaczysz jak to jest gdy (tu wstawić różne historie)" - mówione z takim podtekstem "o jezu, zobaczysz jak prawdziwe życie wygląda, ja już wiem" Albo po raz milionowy w ciągu ostatnich dwóch lat "Olaboga jak wy z wózkiem na te piętro!!!"
Masakra to jest... Dramat!!! Najgorsze co może rodzic rodziców i zrobić taką gadka... :/

A co do zdjęć ja raz przeczytałam że to udostępnianie pozywki dla pedofilów i mi się odechciało na zawsze wrzucać swoich dzieci do neta. Tak samo na plaży goły syn nie chodzi.

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

Cytat:

Moja teeeez!!!! Po co fotelik? Kiedyś się w rozku z tyłu na kanapie kładko i jechało!!

Doszło do takiego absurdu że kwestionowala ubranka dla dzieci ze wymyśl i nowomoda. Gdzie no umówmy się ja nie miałam jakiś mega gadżetów jak szumis poduszka do karmienia sterylizator poduszka na rękę do nosdenia fotelika.

Masakra. I.... Nadal to robi :/

---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Pomaranczowacytryna Pokaż wiadomość
A to moja mama ciągle wali tekstami, ze ma nadzieję że moje dziecko będzie jeszcze gorsze ode mnie i da mi popalic żebym zobaczyla jak jej bylo ciezko. Przy moim pierwszym sie nie udalo to w drugiej ciazy mi dalej tak ględzi.

Moja mi życzy takiej córki.
Od zawsze. Mówi że wtedy zrozumiem...
Zobaczyny

Stary 2018-11-27, 19:19   #4428
Lilly Greace
Dostojna peema.

Ja co do zdjęć dzieci w mediach społecznościowych to jestem taka pomiędzy. Na pewno nie rozumiem wrzucania mnóstwa zdjęć dzieciaka na swój profil (w końcu to nie jego profil), natomiast od czasu do czasu mi nie przeszkadza i pewnie coś tam czasem wrzucę.
Stary 2018-11-27, 19:28   #4429
smerfetk_a
Żona Gargamel

Jak ktoś wrzuca umiarkowane ilości zdjęć dziecka to mi to nie przeszkadza.
Ale jak ktoś sobie robi profilowe z twarzą dziecka to mnie to wk.... - to profil dorosłego a nie dziecka i dziwnie się czuje jak rozmawiam/gram z niemowlakiem
Hitem było jak TŻ dostał zaproszenie od (najprawdopodobniej) dawnej koleżanki z podstawówki, która miała nazwisko po mężu, zablokowane zdjęcia a profilowe z dzieckiem - no i skąd on miał wiedzieć kto to jest

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-27, 19:36   #4430
Lilly Greace
Dostojna peema.

Cytat:
Jak ktoś wrzuca umiarkowane ilości zdjęć dziecka to mi to nie przeszkadza.
Ale jak ktoś sobie robi profilowe z twarzą dziecka to mnie to wk.... - to profil dorosłego a nie dziecka i dziwnie się czuje jak rozmawiam/gram z niemowlakiem
Hitem było jak TŻ dostał zaproszenie od (najprawdopodobniej) dawnej koleżanki z podstawówki, która miała nazwisko po mężu, zablokowane zdjęcia a profilowe z dzieckiem - no i skąd on miał wiedzieć kto to jest
Kurcze, bo niektórym po narodzinach dziecka na ostro włącza się tryb matka i już dziecko musi być na profilowym, zdjęciu w tle i ogólnie wciskają te dzieci, gdzie się da.
Stary 2018-11-27, 19:40   #4431
grejpfrutowa01
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny a co sadzicie o wrzucaniu zdjec dzieci na portale spolecznosciowe? Ja u siebie w otoczeniu obserwuje babyboom i profile kolezanek staly sie profilami ich dzieci... Kiedys wrzucaly swoje zdjecia albo ze swoim mezami, a teraz tylko zdjecia dziecka . Smutne to troche, nie chce zeby mi tak odbilo...
Na razie jestem na nie.
Nie wiadomo czy mi się nie zmieni i nie dostanę ozm ale nie czuję wrzucania co chwilę fotek na insta.
Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Smerfetka zobaczysz jak urodzisz. Zacznie się jak zaczniesz rozszerzać dietę. E dopiero jak zacznie raczkować to jest macierzyństwo. Zobaczysz jak zacznie chodzić. Dopiero jak pójdziesz do pracy to wiesz hehe. Przedszkole to jest wyzwanie. Zobaczysz jak zaczną mu hormony buzowac.

Mogłabym wymieniać w nieskończoność ile takich tekstów usłyszałam i nigdy nie byłam wystarczającą matką na danym etapie zaczęłam mieć to w

Ale wiecie co... Ja chyba ostatnio okazałam się taka "ciotka dobra rada" a raczej bratowa. Bratowa- Teoretyk.
Szwagier przyjeżdża do na ostatnio z córką 11m-cy, bo szwagierka ma weekendowe kursy i żeby się nie nudzić to nas odwiedzają.
No jak ostatnio było tak zimno a Mała miała spodenki i skarpetki to jak się ją wzięło na ręce to miała gołe nogi ( no bo się spodnie podciągnęły). Więc palnęłam szwagrowi że chyba czas na rajstopy, bo nogi gołe i zimno.

Mam jeszcze pewno odczucia co do czapki, ale siedzę cicho nic się nie odzywam. Będę mieć swoje, będę się rządzić.
Cytat:
Napisane przez Monia858585 Pokaż wiadomość
Mnie też takie teksty wkurzają. "Zobaczysz jak się urodzi to to i to ..." "Zobaczysz jak pójdzie do przedszkola....." "Zobaczysz....". No zobaczę i co??!!! Najwięcej takich tekstów od siostry słyszę. Zawsze porównuje mojego synka do jej dzieci. Masakra!!!
Mam trochę tych dzieciaków w rodzinie i kurczę, nigdy, ale to nigdy nie przyszło mi do głowy żeby je porównywać!!! Może sobie czasem coś sama pomyślałam ( bardziej na zasadzie aha a ten to faktycznie robił to i to) ale żeby coś palnąć brejdakom, albo szwagrowi. Nosz w życiu!
Przecież każde dziecko rozwija się inaczej!!! Nie jestem w stanie pojąć, jak ktoś może tego nie czaić.

grejpfrutowa01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-27, 19:43   #4432
Lilly Greace
Dostojna peema.

Porównywanie dzieci, szczególnie jeśli chodzi o rozwój, jest bardzo krzywdzące i nie w porządku. Każdy maluch ma swoje tempo, poza tym też przecież dzieciaki zwyczajnie różnią się od siebie i nie ma w tym nic złego.
Stary 2018-11-27, 19:54   #4433
Misha_
Wtajemniczenie

Ja na fb zdjec wrzucac nie bede, na insta za to tak, bo mam prywatny i to jest taki moj album. Kazde zdj jakie na insta mam wiem kiedy i dlaczego powstalo.
Dziewczyny moja mama tez mi zyczyla zawsze wrednego dziecka jak ja Wy pisalyscie o fotelikach, moja mama uwaza ze uzywany jest super i czemu ja wymyslam. Tak samo nie rozumie, ze nie chce chodzika "przeciez wszystkie moje dzieci mialy". Moge za to podziekowac mojej mamusi, ze mam kregoslup krzywy jak alpejskie drogi plakalam z bolu juz przed szkola.

Stary 2018-11-27, 20:09   #4434
grejpfrutowa01
Zakorzenienie

o jaaaaaa
z zupełnie innej beczki- weszłam na wizaż na kompie

ale wielkie emoty
grejpfrutowa01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-27, 20:16   #4435
Misha_
Wtajemniczenie

Uwaga jutro na insta @ali_jacz bedzie live z dietetykiem (chyba dzieciecym) nt. Niejadkow.

Stary 2018-11-27, 20:31   #4436
Lilly Greace
Dostojna peema.

Cytat:
Napisane przez grejpfrutowa01 Pokaż wiadomość
o jaaaaaa
z zupełnie innej beczki- weszłam na wizaż na kompie

ale wielkie emoty
No nie? Też się zdziwiłam
Stary 2018-11-27, 20:34   #4437
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

Ja te wielkie emoty widzę na telefonie

O nie dziewczyny, to ja byłam ta najbardziej niegrzeczna i to przeze mnie moja mama w ciąży straciła dwa zęby i już nigdy nie odzyskała figury
anuhaaaaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-27, 20:38   #4438
Lilly Greace
Dostojna peema.

A moja ciążę ze mną bardzo sobie chwali, wyglądała super do samego końca a ja byłam bardzo grzeczna - tak twierdzi. Za to mojego brata zarówno ciążę jak i to jak był już na świecie wspomina jako horror
Stary 2018-11-27, 20:42   #4439
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Moja mama w ogóle nie wspomina o żadnej ciąży. Jak byłam w 6 msc powiedziała mi że między mną a młodszym bratem mogło być jeszcze jedno, ale poroniła zanim się dowiedziała, że jest w ciąży. Nie ma też żadnych zdjęć z jej ciąży moja ciotka jest z wielkim brzuchem, a moja mama nie. Mam jedno zdjęcie jak mnie karmi w sypialni. Dziwne, ale w sumie nigdy też nie pytałam jej o to.

Stary 2018-11-27, 20:43   #4440
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Ja na fb zdjec wrzucac nie bede, na insta za to tak, bo mam prywatny i to jest taki moj album. Kazde zdj jakie na insta mam wiem kiedy i dlaczego powstalo.
Dziewczyny moja mama tez mi zyczyla zawsze wrednego dziecka jak ja Wy pisalyscie o fotelikach, moja mama uwaza ze uzywany jest super i czemu ja wymyslam. Tak samo nie rozumie, ze nie chce chodzika "przeciez wszystkie moje dzieci mialy". Moge za to podziekowac mojej mamusi, ze mam kregoslup krzywy jak alpejskie drogi plakalam z bolu juz przed szkola.

Pjontka z kręgosłupem.
Jak ja zaczynałam blw to też się nasluchalam. Jak już uznałam że może książka ją przekona skoro nie ja. To powiedziała że książkę to o wszystkim można napisać i może każdy to zrobić.
No nie przegadasz

Ja dzieckiem byłam cudnym. Jako nastolatka dałam popalić. Bez tragedii wg mnie ale mama tak twierdzi. Ogólnie chmskanniemila pyskujaca gowniara. Cała ja

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości