|
|
#4441 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy majowe 2019
Grejfrutowa co to jest brejdak?
Dzis popatrzylam na watki z poczekalni i nasz nie wlecze sie jakos tragicznie. Zauwazylam, ze im wyzej w ciazy tym bardziej dziewczyny zapier.niczaja nie moge sie doczekac, az bedziemy sie dzielily tymi dobrymi radami na bierzaco. Na pewno na poczatku nie bedzie nam do smiechu. Ja juz widze te awanrury z kazdej strony o czapeczke. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” |
|
|
|
#4442 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja podobno jak byłam mała to tylko jadłam i spałam. Mama mogła mnie zostawić że starszymi braćmi (7 i 11 lat różnicy) i ogarniać swoje rzeczy. Wystarczyło że miałam pełny brzuch i sucho.... dadammm :dziekuje-kwiat: Nie pamiętam za bardzo okresu przedszkolnego, chociaż mam przebłyski co do smoczka, bo ponoć nie mogli mnie odzwyczaić ( serio i ja coś pamiętam!!!) O dziwo zęby mam prościutkie. Aha i nie chciałam się czesać, to Mama mnie straszyła że zrobi mi się kołtun Hahaha. Cytat:
brejdak= brat. Później może tempo będzie większe bo będziemy na zwolnieniach więcej i będzie więcej czasu na siedzenie w internetach ![]() Matkooooo co za pora! Zasiedziałam się. Powiem Wam laski że ja chodzę spać " z kurami". Naprawdę ścina mnie z nóg już po 20! Wczoraj tak usnęłam, dzięki temu jak dzisiaj miałam wolne to wstałam.o 6 ![]() Natomiast skoro teraz jest przed 22, to nie ma mowy że się tak jutro zwlekę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4443 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie już przeszła ta mega senność. Ale cieszę się że jutro mogę pospać godzinę dłużej
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4444 |
|
Dostojna peema.
|
Mnie przeszła senność, ogólnie czuję się naprawdę rewelacyjnie. Aż boję się zapeszyć, chociaż nie wierzę w zapeszanie
![]() Ale mam masę energii, dużo pracuję, dużo też robię w domu, mam taką chęć do życia i bardzo dobry nastrój. Tak w ciąży to mogłabym chodzić, a nie tak jak wcześniej :P
|
#4445 |
|
Wtajemniczenie
|
Podejrzewam, ze pozniej tez jest duza wymiana linkami, poleceniami itd. Teraz duzo dziewczyn jeszcze nic nie kupuje. Chodze roznie spac, jak mam na rano do pracy to staram sie do 22 w lozku lezec, a jak na pozniej to do 1 potrafie cos ogladac. Niestety od wczoraj moj tz jest chory, wiec mam w domu szpital.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” |
|
|
|
#4446 |
|
Zakorzenienie
|
Lilly magia drugiego trymestru
drugi przysłania pierwszy, a poród i radość z mienia dziecia przysłania beznadziejnosc trzeciego. Ot i wychodzi ze z ciąży pamiętasz drugi trymestr i poród ![]() Mnie coś rozbiera. Oczywiście jak sobie wzięłam wolne na pisanie pracy mgr. K.a Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4447 | |
|
Dostojna peema.
|
Cytat:
Zamierzam się nią cieszyć i sporo się relaksować, bo jak będzie dziecko na świecie to wiadomo,że będzie inaczej.Oj, współczuję i życzę zdrowia!
|
|
#4448 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam już o wiele więcej energii, nie zdycham po byle czynnosci. Co do mdłości to jest mi jeszcze trochę niedobrze, ale i tak o niebo lepiej niż jakieś 2-3 tygodnie temu.
No. Skonczylam kalendarz. Teraz wyprać, wyprasować, zamontować sznurek, na ścianę i powkładać coś do kieszonek.IMG-20181127-WA0044_1024x1820_768x1365.jpeg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4449 | |
|
Kocia i psia mama :)
|
Cytat:
![]() Dzięki dziewczyny za odpowiedzi odnośnie badań skierowanych przez ginekologa Odnośnie naszych mam i ich tekstów, ja dzisiaj jak opowiadałam swojej ile leków dziennie muszę brać na moje choroby to to usłyszałam "to chyba jakaś kara boska"
|
|
|
|
|
#4450 |
|
Żona Gargamel
|
Ja wstaje do pracy przed 5
![]() Dopiero teraz doceniam w pełni mój makijaż permanentny Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez smerfetk_a Czas edycji: 2018-11-28 o 06:48 |
|
|
|
#4451 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wczoraj w brzuchu był taki koncert że czułam ja, mąż i bylo widać!!! Co za wiercipieta... Wrzucę Wam później fotkę bo z tel się nie da Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4452 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4453 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wstaję rożnie, czasem o 6:00 a czasem o 8:00. Dzisiaj jestem dopiero w drodze do pracy, czyli będę musiała tam gnić do 17:00
Na szczęście też już nie jestem taka senna i mogę wreszcie wyjść gdzieś wieczorem.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4454 |
|
Dostojna peema.
|
Sq, ale super, że mąż mógł poczuć
ja się irytowałam, bo się położyłam wieczorem i dzieciak się tka ruszał, że zawołałam męża, kazałam mu rękę na brzuchu położyć żeby poczuł i kurde dziecko ruszało się ciągle, nie jakoś bardzo mocno ale tak, że ja czułam, a on nie i byłam zirytowana. A on biedny nawet Puszczał muzę (Abbę ) bo myślał, że to dziecko zmotywuje do konkretnjejszego ruchu xDWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4455 |
|
Rozeznanie
|
Fajnie, że już tak intensywnie czujecie ruchy dziecka. Ja mam termin na 6 maja i jeszcze z tymi ruchami kiepsko. Wiem, wiem wszystko w swoim czasie 🙂
U mnie tesciowa jak tylko ma okazję to mówi jaką to miała ciężką ciążę i poród. Masakra!! Jakby ona jedna tylko miała ciężko. Już tego nie idzie słuchać. Porostu się odcinam 🙂 Super kalendarz adwentowy. Pozwolisz, że zgapię i też taki zrobię?? 😁😁 cudo. |
|
|
|
#4456 |
|
Dostojna peema.
|
Moja teściowa raczej nic nie wspomina o ciężkiej ciąży i porodach, ale jak nie wiadomo było jeszcze jaka płeć i mówiłam, że chce synka to ona się dziwiła temu, nie rozumiała tego, mówiła że przecież córka to najlepiej bo będzie mi pomagała w domu np. okna myć
ale to wynika z tego, że ona ma 3 synów. Panuje też takie przekonanie, że syn to raczej idzie za swoją żoną, a córka za swoimi rodzicami (chodzi o więź w dorosłym życiu) ale tutaj ona jest słabym przykładem bo ma naprawdę dobre dzieci, trzech synów a każdy jest u niej w odwiedzinach no raz w tygodniu to naprawdę minimum. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciesze się że się podoba Ja jeszcze nie czuje żadnych ruchow, natomiast dzis znów czuje się niedobrze, ehh... dobrze że tz wraca dzis, jutro jedziemy po zakupy większe do paczki, bo wysyłamy do Polski, przy okazji trochę ubran wezmę to nie będę musiała dużo zabierać do walizki...chociaż i tak nadaje, "dobra" zmiana w Ryanair choć tym razem mi akurat pasuje Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4458 |
|
Zakorzenienie
|
Moja teściowa poród wspomina źle bo miała cesarkę a wtedy cięli brzuch gora dół a nie na dole wzdłuż lini gaci.
|
|
|
#4459 |
|
Raczkowanie
|
Moj mąż też juz poczuł ruchy dzidziusia.
Ja już dosc wyraznje czuje ruchy, pewnoe dlatego ze jestem bardzo chuda Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4460 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też jak czuje to wyraźnie. Ale są wieczory gdzie musi kopać w plecy cyz coś bo nic się nie dzieje
ale wczoraj był ogień Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4461 |
|
Rozeznanie
|
Cześć, a ja dziś mam podwójna wizytę. O 12.30 neurolog, 15.15 ginekolog! I znowu stres od rana...
Wysłane z mojego Moto Z2 Play przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4462 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
️Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4463 | |
|
Dostojna peema.
|
Cytat:
|
|
#4464 |
|
Zakorzenienie
|
Kciuki!
|
|
|
#4465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kciuki! Co do ruchów, to ja jeszcze nic nie czuję, więc czekam cierpliwie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4466 |
|
Zadomowienie
|
Kciuki!
Ja już też czuję delikatnie ruchy, ale za wcześnie, żeby je ktoś inny poczuł. Wczoraj po zjedzeniu wafelka było szaleństwo ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4467 |
|
Dostojna peema.
|
U mnie największa gimnastyka odbywa się, kiedy pracuję - zwykle siedząc, z laptopem na udach, leci głośniejsza muzyka i wtedy nawet zdarza się mocniejszy ruch. A tak to delikatniutkie, wyczuwalne tylko dla mnie.
|
#4468 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4469 |
|
Zakorzenienie
|
patrycjakarabasz
kciuki ! u mnie tez bardzo delikatne ruchy i nie za często póki co |
|
|
|
#4470 |
|
Zakorzenienie
|
a to moj wczorajszy wieczór...
chyba dziecko stanelo na moich plecach i postanowilo uniesc raczki wysoko wysoko robiac whooop whooooop
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:41.

Dzis popatrzylam na watki z poczekalni i nasz nie wlecze sie jakos tragicznie. Zauwazylam, ze im wyzej w ciazy tym bardziej dziewczyny zapier.niczaja

brejdak= brat. 

Na szczęście też już nie jestem taka senna i mogę wreszcie wyjść gdzieś wieczorem.

Ja już dosc wyraznje czuje ruchy, pewnoe dlatego ze jestem bardzo chuda
️