Rozstanie z facetem XXXIX - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-11-27, 20:23   #3811
Cerveza_
Wtajemniczenie

Dot.: Rozstanie z facetem XXXIX

Cytat:
Napisane przez InsaneLa Pokaż wiadomość
Kochana, spokojnie. Nie Ty jedna popełniłas takie 'wykroczenie' po rozstaniu
Czesto to 'odbieranie rzeczy' kończy sie wlasnie w lozku..
Nie ma co plakac nad rozlanym mlekiem.
Nie mniej jednak, wyciągnij wnioski. Pomysl jak się teraz czujesz, jak wygladasz- cala roztrzesiona i zaplakana. I zastanow sie czy warto? Dla kogos, kto idzie z Tobą do lozka, będąc w związku z dziewczyną, dla której Cie zostawil..
On nie powinien być ani z Tobą, ani z nią. Bo żadnej z Was nie kocha. O szacunku nawet nie wspomnę.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ja nie myślę racjonalnie. Kocham go, a z drugiej strony nienawidzę. Zobaczyłam go wczoraj takiego przystojnego, ubranego elegancko to kolana mi się ugięły. On bardzo na mnie działa tak seksualnie...boję się, że nigdy już tego nie poczuję. Nie wiem co mam robić. Tak bardzo chcę być kochana, potrzebna. CZY ON UDAWAŁ PRZEZ 7 LAT TAK DOBRZE? Masakra...
Stary 2018-11-27, 20:54   #3812
Julia_1996
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Cerveza_ Pokaż wiadomość
Ja nie myślę racjonalnie. Kocham go, a z drugiej strony nienawidzę. Zobaczyłam go wczoraj takiego przystojnego, ubranego elegancko to kolana mi się ugięły. On bardzo na mnie działa tak seksualnie...boję się, że nigdy już tego nie poczuję. Nie wiem co mam robić. Tak bardzo chcę być kochana, potrzebna. CZY ON UDAWAŁ PRZEZ 7 LAT TAK DOBRZE? Masakra...
Myślisz,że on jest w stanie Ci to dać ?? Czy po prostu (przepraszam,że to powiem) wykorzystał okazję? Bo jego dziewczyna jest daleko to nici z seksu,a Ty się "napatoczyłaś" taka bezbronna i spragniona jego bliskości.
Julia_1996 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-27, 21:01   #3813
Cerveza_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Julia_1996 Pokaż wiadomość
Myślisz,że on jest w stanie Ci to dać ?? Czy po prostu (przepraszam,że to powiem) wykorzystał okazję? Bo jego dziewczyna jest daleko to nici z seksu,a Ty się "napatoczyłaś" taka bezbronna i spragniona jego bliskości.
Ja już nie wiem, co myślę. Jestem w totalnym dołku. Chyba rozpaczliwie pragnę miłości. Zawsze myślałam, że jestem dla niego wyjątkowa. Czytałam stare pamiętniki, jak odliczaliśmy czas do spotkania, jak gadaliśmy po 4h dziennie...to wszystko było kłamstwem? On uważa, że te 7 lat to była porażka...a ja widziałam w jego oczach miłość, cieszył się jak przyjeżdżałam. Dziewczyny, masakra jakaś....
Stary 2018-11-27, 21:09   #3814
Julia_1996
Raczkowanie

Cytat:
Ja już nie wiem, co myślę. Jestem w totalnym dołku. Chyba rozpaczliwie pragnę miłości. Zawsze myślałam, że jestem dla niego wyjątkowa. Czytałam stare pamiętniki, jak odliczaliśmy czas do spotkania, jak gadaliśmy po 4h dziennie...to wszystko było kłamstwem? On uważa, że te 7 lat to była porażka...a ja widziałam w jego oczach miłość, cieszył się jak przyjeżdżałam. Dziewczyny, masakra jakaś....
Wiesz ja chyba bym nie potrafiła powiedzieć drugiej osobie po 7 latach,że to była porażka nawet jeśli moje uczucia wtedy by się wypaliły. Teraz co ?? Masz czekać aż on zrobi Ci wielką łaskę i zechce z Tobą być ? Potem jak tylko będzie coś nie tak to będzie Ci wypominał,że miał taką wspaniałą dziewczynę,a zrezygnował z niej dla Ciebie i znowu jest nieszczęśliwy. Wpędzi Cię tylko w ogromne poczucie winy i zostawi,a Ty będziesz cieniem samej siebie. Moim zdaniem jest bardzo nie w porządku w stosunku do Ciebie. Po prostu bezczelnie wykorzystał Ciebie i Twoje uczucia.
Stary 2018-11-27, 21:09   #3815
InsaneLa
Rozeznanie

Cytat:
Nieistotne jest to co bylo. Istotne jest to, co jest teraz.
Mnóstwo patologicznych związków tez zaczyna się tęczowo. A pozniej jest bum.

InsaneLa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-27, 21:11   #3816
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

O jeny, strasznie Ci współczuję, nie wyobrażam sobie, co Ty teraz musisz czuć

Według mnie ta druga jest dla niego fajnym sposobem na wypełnienie sobie czasu, substytutem bliskości (bo jaka prawdziwa bliskość 400 KM dalej)

A Ty .. opcje są dwie. Albo serio nie chce tego związku, bo już nie kocha, a z seksem tak wyszło. Albo dalej coś do Ciebie czuje, ale "przykrzylo mu się" w związku, te kłótnie, nuda, więc chciał zobaczyć jak to będzie bez tego, może tęskni, ale buduje sobie ego Twoja tęsknotą a to świństwo... w obu przypadkach niefajnie

bowszystkotoiluzjajest jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-27, 21:15   #3817
Cerveza_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Julia_1996 Pokaż wiadomość
Wiesz ja chyba bym nie potrafiła powiedzieć drugiej osobie po 7 latach,że to była porażka nawet jeśli moje uczucia wtedy by się wypaliły. Teraz co ?? Masz czekać aż on zrobi Ci wielką łaskę i zechce z Tobą być ? Potem jak tylko będzie coś nie tak to będzie Ci wypominał,że miał taką wspaniałą dziewczynę,a zrezygnował z niej dla Ciebie i znowu jest nieszczęśliwy. Wpędzi Cię tylko w ogromne poczucie winy i zostawi,a Ty będziesz cieniem samej siebie. Moim zdaniem jest bardzo nie w porządku w stosunku do Ciebie. Po prostu bezczelnie wykorzystał Ciebie i Twoje uczucia.
Ja to wszystko wiem...On podkreślił, że nie zrezygnuje z niej dla mnie, tylko jak sam podejmie taką decyzję, bo on dla nikogo nie będzie zrywał. Za daleko to wszystko zaszło...okazał się kimś innym.

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Cytat:
Nieistotne jest to co bylo. Istotne jest to, co jest teraz.
Mnóstwo patologicznych związków tez zaczyna się tęczowo. A pozniej jest bum.

Jestem głupia, bo żyję przeszłością. Przypominam sobie piękne chwile, wyjazdy, wyznania i zastanawiam się, czy to nie miało znaczenia. Czy udawał. Grał. Uważa, że było mu tak źle...
Stary 2018-11-27, 21:20   #3818
Cerveza_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bowszystkotoiluzjajest Pokaż wiadomość
O jeny, strasznie Ci współczuję, nie wyobrażam sobie, co Ty teraz musisz czuć

Według mnie ta druga jest dla niego fajnym sposobem na wypełnienie sobie czasu, substytutem bliskości (bo jaka prawdziwa bliskość 400 KM dalej)

A Ty .. opcje są dwie. Albo serio nie chce tego związku, bo już nie kocha, a z seksem tak wyszło. Albo dalej coś do Ciebie czuje, ale "przykrzylo mu się" w związku, te kłótnie, nuda, więc chciał zobaczyć jak to będzie bez tego, może tęskni, ale buduje sobie ego Twoja tęsknotą a to świństwo... w obu przypadkach niefajnie

Widział się z nią dwa razy i chce z nią stworzyć związek. Do mnie na pożegnanie powiedział, że kocha i pocałował...Fajn a mi to miłość, jak to z inną wisi na telefonie, a ja jestem sama jak palec. No ale jak on to mi powiedział `miłość to nie wszystko, a ona mi daje spokój. Nie ma kłótni, kontroli, niczego`. Dla niego kontrola to pytanie, co tak siedzi w telefonie. No kurde, jak widzę, że ktoś siedzi w telefonie i mnie nie słucha, to pytam co robi, z kim tak pisze. Jemu to nie pasowało. Ona ponoć nie zwraca na nic uwagi i jest tak, jak on chce. Ona nie ingeruje w nic, co on robi. Wierzy mu na słowo, a nie zadaje milion pytań jak ja. Ideałem nie jestem. DOBRZE, że mam WIZAŻ. Nawet nie wiecie, jakie to budujące czytać Wasze wypowiedzi. Lżej.
Stary 2018-11-27, 21:21   #3819
InsaneLa
Rozeznanie

Cytat:
Ja to wszystko wiem...On podkreślił, że nie zrezygnuje z niej dla mnie, tylko jak sam podejmie taką decyzję, bo on dla nikogo nie będzie zrywał. Za daleko to wszystko zaszło...okazał się kimś innym.

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Jestem głupia, bo żyję przeszłością. Przypominam sobie piękne chwile, wyjazdy, wyznania i zastanawiam się, czy to nie miało znaczenia. Czy udawał. Grał. Uważa, że było mu tak źle...
Moim zdaniem to Ty powinnas to zakończyć.
Nie czekać az on zadecyduje, którą z Was wybierze, bo to tak jakbyś sama usiadla na ławce rezerwowych.
Nawet gdyby wybral Ciebie- będziesz umiala mu znowu zaufać po tym wszystkim? Nie sądzę.

Pokaż klase, zacisnij zeby i powiedz mu żeby spadal. Kiedys sobie za to podziękujesz.

Takie rzeczy nie są łatwe, ale z pewnością gra jest warta świeczki.
Swoje wycierpisz ale zachowasz honor i przede wszystkim zaoszczędzisz sobie calej gamy nerwów, nieprzespanych nocy i przeplakanych dni przy tym bucu.

Poczytaj sobie wątek biedronki, mysle ze da Ci kopa

Stary 2018-11-27, 21:23   #3820
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

Cytat:

Na pewno WTEDY było mu dobrze nie był masochistą, żeby jeździć na wyjazdy i cierpieć. WTEDY nic nie udawał. Ale TERAZ to już nie wtedy. Według mnie jest okrutny z tym, że jeszcze teraz stwierdził, że masz czekać dwa tygodnie na jego "decyzję"

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Cytat:
Widział się z nią dwa razy i chce z nią stworzyć związek. Do mnie na pożegnanie powiedział, że kocha i pocałował...Fajn a mi to miłość, jak to z inną wisi na telefonie, a ja jestem sama jak palec. No ale jak on to mi powiedział `miłość to nie wszystko, a ona mi daje spokój. Nie ma kłótni, kontroli, niczego`. Dla niego kontrola to pytanie, co tak siedzi w telefonie. No kurde, jak widzę, że ktoś siedzi w telefonie i mnie nie słucha, to pytam co robi, z kim tak pisze. Jemu to nie pasowało. Ona ponoć nie zwraca na nic uwagi i jest tak, jak on chce. Ona nie ingeruje w nic, co on robi. Wierzy mu na słowo, a nie zadaje milion pytań jak ja. Ideałem nie jestem. DOBRZE, że mam WIZAŻ. Nawet nie wiecie, jakie to budujące czytać Wasze wypowiedzi. Lżej.
No ona nie robi problemu, bo jest 400km dalej

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Cytat:
Nie czekać az on zadecyduje, którą z Was wybierze, bo to tak jakbyś sama usiadla na ławce rezerwowych.
Nawet gdyby wybral Ciebie- będziesz umiala mu znowu zaufać po tym wszystkim? Nie sądzę.

Pokaż klase, zacisnij zeby i powiedz mu żeby spadal. Kiedys sobie za to podziękujesz.

Swoje wycierpisz ale zachowasz honor i przede wszystkim zaoszczędzisz sobie calej gamy nerwów, nieprzespanych nocy i przeplakanych dni przy tym bucu.

Tak, wątek biedronki jest cudny, tak silna powinna być kobieta, gdy facet robi świństwo! Strasznie ją podziwiam.

Stary 2018-11-27, 21:26   #3821
Cerveza_
Wtajemniczenie

Cytat:

Myślę, że on mówiąc o dwóch tygodniach chciał, żebym mu dała spokój. Bo jak można nie gadać tyle i się spotkać? Jestem załamana całą sytuacją i on nagle stał mi się obcy.
Chcialabym miec tyle siły, by go olać. Na pewno pierwsza pisać nie będę, ale czy mam siłę go olać. Sprzeczne mam uczucia...czuję tak silne przywiązanie. Ja nie umiem pójść naprzód, bez niego. Jak żyć bez jego osoby, głosu? Tyle lat. Znajomości w sumie 12 lat prawie. Od dzieciaka się znamy. Przeraża mnie myśl, że jego ma nie być...
Stary 2018-11-27, 21:45   #3822
ladymesmerizing
Przyczajenie

Cytat:
Myślę, że on mówiąc o dwóch tygodniach chciał, żebym mu dała spokój. Bo jak można nie gadać tyle i się spotkać? Jestem załamana całą sytuacją i on nagle stał mi się obcy.
Chcialabym miec tyle siły, by go olać. Na pewno pierwsza pisać nie będę, ale czy mam siłę go olać. Sprzeczne mam uczucia...czuję tak silne przywiązanie. Ja nie umiem pójść naprzód, bez niego. Jak żyć bez jego osoby, głosu? Tyle lat. Znajomości w sumie 12 lat prawie. Od dzieciaka się znamy. Przeraża mnie myśl, że jego ma nie być...
Kochana, on daje sobie czas Twoim kosztem :/ Odpuść, bo zaraz stracisz szacunek do samej siebie. On nie myśli o Tobie, o twoich uczuciach, robi Ci krzywdę, ale Ty na to pozwalasz.. wiem, ze niełatwo, bylam w tym samym miejscu, skolowana, karmiona ochlapami i jeszcze go tlumaczylam.. dopiero dytans pozwolil mi spojrzec na sprawe trzezwo, bez tego tlumaczenia jak to biedak nie wie co robi.. (to jego problem). On teraz ma Was dwie i nie musi z niczego rezygnowac. Wiem, ze latwiej powiedziec niz zrobic, ale czasami trzeba zagryzc zeby zeby nie wyrzadzic sobie jeszcze wiecej krzywdy. Trzymaj sie cieplo.
ladymesmerizing jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-27, 21:49   #3823
Cerveza_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ladymesmerizing Pokaż wiadomość
Kochana, on daje sobie czas Twoim kosztem :/ Odpuść, bo zaraz stracisz szacunek do samej siebie. On nie myśli o Tobie, o twoich uczuciach, robi Ci krzywdę, ale Ty na to pozwalasz.. wiem, ze niełatwo, bylam w tym samym miejscu, skolowana, karmiona ochlapami i jeszcze go tlumaczylam.. dopiero dytans pozwolil mi spojrzec na sprawe trzezwo, bez tego tlumaczenia jak to biedak nie wie co robi.. (to jego problem). On teraz ma Was dwie i nie musi z niczego rezygnowac. Wiem, ze latwiej powiedziec niz zrobic, ale czasami trzeba zagryzc zeby zeby nie wyrzadzic sobie jeszcze wiecej krzywdy. Trzymaj sie cieplo.
Tyle wspólnych chwil, wspólne święta, wyjazdy, koncerty i to wszystko szlag jasny trafił. Ja nie wiem czy jeszcze kiedykolwiek kogoś tak pokocham. On był dla mnie tak ważny...nie byłam święta. Mam swój charakterek, ale ostatecznie zawsze mu pokazywałam, że może na mnie liczyć. Nagle nic nie znaczę po 7 latach i co mi po słowach `kocham cię`. Po cichu liczyłam, że odezwie się, czy dojechałam, itd...że te dwa tygodnie trochę na wyrost są, ale cisza. No w sumie on ma z kim gadać. Boję się, że na siłę będę szukała kogoś nowego, żeby zapomnieć.
Stary 2018-11-27, 22:11   #3824
Tashira
Zadomowienie

Cytat:
O pjona. U mnie bylo identyko

Czekalam każdego dnia na scene w stylu: Co jadles Skarbie na obiad?- "Ty to bys wszystko chciala wiedziec!!!! Nie dam sie na smyczy trzymac!! Nie bede pantoflarzem! Ty to bys mnie w klatce chciala trzymac! A ja sie tak nie dam, nie bede Twoim pieskiem!!! Jauisnavgjajwklamab!!!"

Tashira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-28, 06:58   #3825
elvegirl
po drugiej stronie szafy

A ja powiem jeszcze inaczej - Cerveza, kojarzę Cię bardzo dobrze, głównie z wpisów na PTT. I na ich podstawie za cholerę mi nie wmówisz, że to była/jest zdrowa relacja. Toksyk jak diabli, regularnie ciągnący Cię w dół.
Serio, nie warto się zarzynać w imię bajki o pierwszym i jedynym.
Stary 2018-11-28, 08:53   #3826
Cerveza_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
A ja powiem jeszcze inaczej - Cerveza, kojarzę Cię bardzo dobrze, głównie z wpisów na PTT. I na ich podstawie za cholerę mi nie wmówisz, że to była/jest zdrowa relacja. Toksyk jak diabli, regularnie ciągnący Cię w dół.
Serio, nie warto się zarzynać w imię bajki o pierwszym i jedynym.
Może dlatego, że toksyk, to jest mi tak ciężko. Czuję od rana taki ból, zbiera mi się na wymioty...Jezu, jak zobaczyłam, jak on jej od ręki odpisuje. 10 sekund potrzebował na każdą wiadomość do niej, a ja jak wydzwaniałam po rozstaniu czy pisałam, to nie odpisywał albo robił to rzadko. Jakaś masakra po prostu...jestem słaba i naiwna.
Stary 2018-11-28, 09:13   #3827
Julia_1996
Raczkowanie

Cytat:
Może dlatego, że toksyk, to jest mi tak ciężko. Czuję od rana taki ból, zbiera mi się na wymioty...Jezu, jak zobaczyłam, jak on jej od ręki odpisuje. 10 sekund potrzebował na każdą wiadomość do niej, a ja jak wydzwaniałam po rozstaniu czy pisałam, to nie odpisywał albo robił to rzadko. Jakaś masakra po prostu...jestem słaba i naiwna.
Nie jesteś słaba tylko się w tym wszystkim pogubiłaś Teraz musisz zebrać w sobie całą siłę żeby móc to przerwać,bo to już nie jest kwestia jego niezdecydowania tylko tego,że on bezczelnie żeruje na twoich uczuciach. Nie pozwól na to
Stary 2018-11-28, 09:22   #3828
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Może dlatego, że toksyk, to jest mi tak ciężko.
Na pewno.
I właśnie dlatego trzeba zrobić wszystko i jeszcze więcej, żeby się z tego błędnego koła wyrwać.

Nie byłaś i nie będziesz z nim szczęśliwa.
Stary 2018-11-28, 13:16   #3829
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

Ja nie znam szczegółów, no ale jak toksyk, to trzeba zacisnąć zęby i iść dalej...

Stary 2018-11-28, 14:30   #3830
kropeczka999
Raczkowanie

@bowszystkotoiluzjajest o jakim wątku biedronki mowa była wcześniej? Przetrzepalam ten temat od poczatku i nic nie znalazłam, ale moglsm cos przeoczyć

kropeczka999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-28, 14:36   #3831
InsaneLa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kropeczka999 Pokaż wiadomość
@bowszystkotoiluzjajest o jakim wątku biedronki mowa była wcześniej? Przetrzepalam ten temat od poczatku i nic nie znalazłam, ale moglsm cos przeoczyć

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=453034

To ten wątek. Polecam przeczytać caly

Stary 2018-11-28, 15:09   #3832
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=453034

To ten wątek. Polecam przeczytać caly

Dokładnie taki szacun wielki do autorki ode mnie, czytałam miesiąc temu chyba, świeżo po rozstaniu, a dalej podziwiam jej siłę, chciałabym też taką mieć

Stary 2018-11-28, 15:36   #3833
Cerveza_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bowszystkotoiluzjajest Pokaż wiadomość
Dokładnie taki szacun wielki do autorki ode mnie, czytałam miesiąc temu chyba, świeżo po rozstaniu, a dalej podziwiam jej siłę, chciałabym też taką mieć

Też ją podziwiam. Czytałam ten wątek dawno temu. Czemu ja głupia nie mam takiej siły. Pominę fakt, że dziś dzwonił do mnie eks...chciał spytać czy dojechałam bezpiecznie, itd...a ja, że chciał dwóch tygodni...na co on: tak, to dalej aktualne, ale chcę porozmawiać na spokojnie. Zadzwonię później.
Nie umiem go olać, nie umiem mu pokazać `mam cię gdzieś`. Chciałabym, żeby zrozumiał, prosił o wybaczenie i powiedział, ze ja jestem ta jedyna, że to błąd. Wiem, że to chore, ale brakuje mi go cholernie. Jego obecności. Psycholog twierdzi, że to nie jest brak jego, tylko strach przed samotnością, bo ktoś był. Wyszłam z założenia, że nieważne jak było, grunt, żeby był obecny...to chore. Przecież wiem, że on nie zerwie z nią kontaktu. Wiem to doskonale...bo nie ma powodu, by to zrobił.
Stary 2018-11-28, 15:43   #3834
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Wyszłam z założenia, że nieważne jak było, grunt, żeby był obecny...to chore.
Tak.
Bo sama wiesz, że to nie był dobry, stabilny związek. Ciągle coś się działo, a od prawie pół roku w ogóle jest masakra.
Wiadomo, teraz łapiesz się kurczowo wszystkiego, co było dobre w tym związku...ale było sporo rzeczy, których być nie powinno. Warto o tym też pamiętać, o tym właśnie myśleć kiedy tęsknisz.
Stary 2018-11-28, 15:55   #3835
Cerveza_
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak.
Bo sama wiesz, że to nie był dobry, stabilny związek. Ciągle coś się działo, a od prawie pół roku w ogóle jest masakra.
Wiadomo, teraz łapiesz się kurczowo wszystkiego, co było dobre w tym związku...ale było sporo rzeczy, których być nie powinno. Warto o tym też pamiętać, o tym właśnie myśleć kiedy tęsknisz.
Najgorsze jak on dzwoni, słyszę jego ciepły głos, to że jest miły i pękam. Nagle sobie myślę `wcale nie było tak źle`, idealizuję. Nie umiem go skreślic, bo tak mi na nim zależy...Co innego, jak wywija mi numer, wtedy czuję się silniejsza...staram się nienawidzić. Jeden miły telefon, a ja już jestem na jego skinienie. Najgorsze jak wracam do domu i czuję pustkę. Nie zadzwoni, nie napisze i nie wejdzie do domu, jak gdyby nigdy nic. Wszędzie go widzę, czuję jego perfumy. To jak obsesja.
Stary 2018-11-28, 16:17   #3836
elvegirl
po drugiej stronie szafy

I on niestety o tym wie.
Stary 2018-11-28, 16:48   #3837
Cerveza_
Wtajemniczenie

Cytat:
I on niestety o tym wie.
Wie i ja także znam swoje blędy. Dostrzegam je na każdym kroku, a mimo to dalej w to brnę. Zatraciłam siebie po prostu. Mam wrażenie, że już dawno temu on był dla mnie ważniejszy niż ja sama. Mało tego, jestem święcie przekonana, ze nigdy nie pokocham nikogo innego. To miał być jedyny i całe życie będę go porównywać, tęsknić i wracać w myślach do najlepszych chwil. Jestem przerażona, że pierwszy raz od siedmiu lat nie siądziemy razem przy stole wigilijnym. Nie damy sobie prezentów, nie wyjdziemy z lampką szampana przed dom w Sylwestra. On zrobi to z inną. Będzie robił dokładnie to samo, co ze mną, bo on tylko wymienił osobę, a nawyki związkowe będzie miał te same. Identycznie będą spędzali czas i nawet po jego słowach to wywnioskowałam. Nawet nie przeczył. Chciałabym przerwać tę jego relację, ale tak się nie da. To chore, niezdrowe. On sam może ją tylko przerwać, jak będzie tego chciał. Nie jestem na tyle ważna, by poświęcił dla mnie inną relację. 7 lat było kłamstwem. Przecież, gdybym była ważna i nawet by zbłądził, to by szybko się zreflektował, ale on nie widzi, że robi coś złego. On po prostu zaznał spokoju, braku wymagań, zmieniania go na siłę. Ja ciągle krzyczałam, dążyłam do normalnego życia, wściekałam się, kiedy był syf...a ona przyjechała, posprzątała mu i nie `kur wowała` jak on to nazwał. A ja miałam dość, że nie mam pomocy od niego i zawsze się nagadałam zanim posprzątałam, czy ugotowałam. On tego nie robił. Wymagałam jakieś dyscypliny, ogarnięcia życiowego, kroków i zadawałam mnóstwo pytań. On sam powiedział, że ona nie zadaje pytań, nie interesuje się z kim on pisze, co robi. Czyli...będzie łatwa do oszukiwania, bo nie ingeruje w jego życie. Jest i nie może się sprzeciwiać, a ja na siłę próbowałam go zmienić. Ona go akceptuje. Nieźle zawrócił w głowie komuś nowemu i naobiecywał cudów, ale wyrzutów nie miał jak ze mną spał. Podkreślał, że ona jest ważna...ale chyba on ważniejszy jak widać po czynach.

No i mi powiedział, że ona stara się mu ufać, naprawdę stara i wszelkie wątpliwości rozwiązują spokojną rozmową. Ona mówi `hej, mam wątpliwości`, a on ją zapewnia. No a ja okropna nie ufałam mu i nigdy na spokojnie nie rozmawiałam...

Edytowane przez Cerveza_
Czas edycji: 2018-11-28 o 16:50
Cerveza_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-28, 16:55   #3838
Tashira
Zadomowienie

Cytat:
Najgorsze jak on dzwoni, słyszę jego ciepły głos, to że jest miły i pękam. Nagle sobie myślę `wcale nie było tak źle`, idealizuję. Nie umiem go skreślic, bo tak mi na nim zależy...Co innego, jak wywija mi numer, wtedy czuję się silniejsza...staram się nienawidzić. Jeden miły telefon, a ja już jestem na jego skinienie. Najgorsze jak wracam do domu i czuję pustkę. Nie zadzwoni, nie napisze i nie wejdzie do domu, jak gdyby nigdy nic. Wszędzie go widzę, czuję jego perfumy. To jak obsesja.
To normalne... przezywalam i przezywam to samo. To jak odwyk. A odwyk od toksyka jest wyjątkowo trudny. O tym jak bardzo toksyczny byl moj zwiazek nadal wstydze sie mowic. A jeszcze bardziej mi wstyd ze tak cierpię po nim.

Czeka Cię jeszcze bardzo wiele bólu i trudnych chwil. Musisz byc na to gotowa. To normalne... tylko staraj sie go nie idealizowac. Każda ciepła mysl atakuj krzywda jaka Ci wyrzadzil.

Mnie wśród spazmow placzu, krzyku, cierpienia i bolu jaki przezywalam i przeżywam udalo sie juz wynieść jedna ważna lekcję na przyszłość: nie pozwolę nigdy juz sobie tak dramatycznie uzaleznic sie od drugiego czlowieka. Kiedy go braknie w naszym swiecie okazuje sie nagle ze nie ma dalej po co zyc.

Miec cos swojego. Cos waznego i tylko dla siebie, co bedzie nasza kotwica, punktem odniesienia i przystanią. Aby pozwolilo nam przetrwac gdy cala reszta sie wali. Ale nigdy przenigdy nie uzalezniac sie od drugiego człowieka.

Tashira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-11-28, 16:56   #3839
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
No i mi powiedział, że ona stara się mu ufać, naprawdę stara i wszelkie wątpliwości rozwiązują spokojną rozmową. Ona mówi `hej, mam wątpliwości`, a on ją zapewnia. No a ja okropna nie ufałam mu i nigdy na spokojnie nie rozmawiałam...
No i jak widać to Ty miałaś rację, bo chwila moment i koleś swoją dziewczynę po prostu zdradził. Świnia najgorszego sortu, takim się nie ufa.
Stary 2018-11-28, 17:03   #3840
Cerveza_
Wtajemniczenie

Cytat:
No i jak widać to Ty miałaś rację, bo chwila moment i koleś swoją dziewczynę po prostu zdradził. Świnia najgorszego sortu, takim się nie ufa.
No co Ty, przecież ze mną to nie zdrada
Jest totalną świnią, a ja go nadal kocham. Może bardziej wyobrażenie o nim. Ja już sama nie wiem.
Ja chyba podświadomie zawsze czułam, że coś jest nie tak...niby widziałam miłość, ale czułam jakiś fałsz.

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości