|
|
#3811 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozstanie z facetem XXXIX
Cytat:
|
|
#3812 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3813 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3814 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3815 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mnóstwo patologicznych związków tez zaczyna się tęczowo. A pozniej jest bum. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3816 |
|
Zakorzenienie
|
O jeny, strasznie Ci współczuję, nie wyobrażam sobie, co Ty teraz musisz czuć
Według mnie ta druga jest dla niego fajnym sposobem na wypełnienie sobie czasu, substytutem bliskości (bo jaka prawdziwa bliskość 400 KM dalej) A Ty .. opcje są dwie. Albo serio nie chce tego związku, bo już nie kocha, a z seksem tak wyszło. Albo dalej coś do Ciebie czuje, ale "przykrzylo mu się" w związku, te kłótnie, nuda, więc chciał zobaczyć jak to będzie bez tego, może tęskni, ale buduje sobie ego Twoja tęsknotą a to świństwo... w obu przypadkach niefajnie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3817 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Cytat:
|
|
#3818 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Fajn a mi to miłość, jak to z inną wisi na telefonie, a ja jestem sama jak palec. No ale jak on to mi powiedział `miłość to nie wszystko, a ona mi daje spokój. Nie ma kłótni, kontroli, niczego`. Dla niego kontrola to pytanie, co tak siedzi w telefonie. No kurde, jak widzę, że ktoś siedzi w telefonie i mnie nie słucha, to pytam co robi, z kim tak pisze. Jemu to nie pasowało. Ona ponoć nie zwraca na nic uwagi i jest tak, jak on chce. Ona nie ingeruje w nic, co on robi. Wierzy mu na słowo, a nie zadaje milion pytań jak ja. Ideałem nie jestem. DOBRZE, że mam WIZAŻ.
|
|
#3819 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie czekać az on zadecyduje, którą z Was wybierze, bo to tak jakbyś sama usiadla na ławce rezerwowych. Nawet gdyby wybral Ciebie- będziesz umiala mu znowu zaufać po tym wszystkim? Nie sądzę. Pokaż klase, zacisnij zeby i powiedz mu żeby spadal. Kiedys sobie za to podziękujesz. Takie rzeczy nie są łatwe, ale z pewnością gra jest warta świeczki. Swoje wycierpisz ale zachowasz honor i przede wszystkim zaoszczędzisz sobie calej gamy nerwów, nieprzespanych nocy i przeplakanych dni przy tym bucu. Poczytaj sobie wątek biedronki, mysle ze da Ci kopa Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3820 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie był masochistą, żeby jeździć na wyjazdy i cierpieć. WTEDY nic nie udawał. Ale TERAZ to już nie wtedy. Według mnie jest okrutny z tym, że jeszcze teraz stwierdził, że masz czekać dwa tygodnie na jego "decyzję"Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#3821 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chcialabym miec tyle siły, by go olać. Na pewno pierwsza pisać nie będę, ale czy mam siłę go olać. Sprzeczne mam uczucia...czuję tak silne przywiązanie. Ja nie umiem pójść naprzód, bez niego. Jak żyć bez jego osoby, głosu? Tyle lat. Znajomości w sumie 12 lat prawie. Od dzieciaka się znamy. Przeraża mnie myśl, że jego ma nie być...
|
|
#3822 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3823 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3824 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czekalam każdego dnia na scene w stylu: Co jadles Skarbie na obiad?- "Ty to bys wszystko chciala wiedziec!!!! Nie dam sie na smyczy trzymac!! Nie bede pantoflarzem! Ty to bys mnie w klatce chciala trzymac! A ja sie tak nie dam, nie bede Twoim pieskiem!!! Jauisnavgjajwklamab!!!" ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3825 |
|
po drugiej stronie szafy
|
A ja powiem jeszcze inaczej - Cerveza, kojarzę Cię bardzo dobrze, głównie z wpisów na PTT. I na ich podstawie za cholerę mi nie wmówisz, że to była/jest zdrowa relacja. Toksyk jak diabli, regularnie ciągnący Cię w dół.
Serio, nie warto się zarzynać w imię bajki o pierwszym i jedynym.
|
|
#3826 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3827 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Teraz musisz zebrać w sobie całą siłę żeby móc to przerwać,bo to już nie jest kwestia jego niezdecydowania tylko tego,że on bezczelnie żeruje na twoich uczuciach. Nie pozwól na to |
|
|
|
|
#3828 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Na pewno.
I właśnie dlatego trzeba zrobić wszystko i jeszcze więcej, żeby się z tego błędnego koła wyrwać. Nie byłaś i nie będziesz z nim szczęśliwa.
|
|
#3829 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie znam szczegółów, no ale jak toksyk, to trzeba zacisnąć zęby i iść dalej...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3830 |
|
Raczkowanie
|
@bowszystkotoiluzjajest o jakim wątku biedronki mowa była wcześniej? Przetrzepalam ten temat od poczatku i nic nie znalazłam, ale moglsm cos przeoczyć
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3831 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To ten wątek. Polecam przeczytać caly Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taki szacun wielki do autorki ode mnie, czytałam miesiąc temu chyba, świeżo po rozstaniu, a dalej podziwiam jej siłę, chciałabym też taką mieć Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3833 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie umiem go olać, nie umiem mu pokazać `mam cię gdzieś`. Chciałabym, żeby zrozumiał, prosił o wybaczenie i powiedział, ze ja jestem ta jedyna, że to błąd. Wiem, że to chore, ale brakuje mi go cholernie. Jego obecności. Psycholog twierdzi, że to nie jest brak jego, tylko strach przed samotnością, bo ktoś był. Wyszłam z założenia, że nieważne jak było, grunt, żeby był obecny...to chore. Przecież wiem, że on nie zerwie z nią kontaktu. Wiem to doskonale...bo nie ma powodu, by to zrobił.
|
|
#3834 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Bo sama wiesz, że to nie był dobry, stabilny związek. Ciągle coś się działo, a od prawie pół roku w ogóle jest masakra. Wiadomo, teraz łapiesz się kurczowo wszystkiego, co było dobre w tym związku...ale było sporo rzeczy, których być nie powinno. Warto o tym też pamiętać, o tym właśnie myśleć kiedy tęsknisz.
|
|
|
#3835 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3836 |
|
po drugiej stronie szafy
|
I on niestety o tym wie.
|
|
#3837 |
|
Wtajemniczenie
|
Wie i ja także znam swoje blędy. Dostrzegam je na każdym kroku, a mimo to dalej w to brnę. Zatraciłam siebie po prostu. Mam wrażenie, że już dawno temu on był dla mnie ważniejszy niż ja sama. Mało tego, jestem święcie przekonana, ze nigdy nie pokocham nikogo innego. To miał być jedyny i całe życie będę go porównywać, tęsknić i wracać w myślach do najlepszych chwil. Jestem przerażona, że pierwszy raz od siedmiu lat nie siądziemy razem przy stole wigilijnym. Nie damy sobie prezentów, nie wyjdziemy z lampką szampana przed dom w Sylwestra. On zrobi to z inną. Będzie robił dokładnie to samo, co ze mną, bo on tylko wymienił osobę, a nawyki związkowe będzie miał te same. Identycznie będą spędzali czas i nawet po jego słowach to wywnioskowałam. Nawet nie przeczył. Chciałabym przerwać tę jego relację, ale tak się nie da. To chore, niezdrowe. On sam może ją tylko przerwać, jak będzie tego chciał. Nie jestem na tyle ważna, by poświęcił dla mnie inną relację. 7 lat było kłamstwem. Przecież, gdybym była ważna i nawet by zbłądził, to by szybko się zreflektował, ale on nie widzi, że robi coś złego. On po prostu zaznał spokoju, braku wymagań, zmieniania go na siłę. Ja ciągle krzyczałam, dążyłam do normalnego życia, wściekałam się, kiedy był syf...a ona przyjechała, posprzątała mu i nie `kur wowała` jak on to nazwał. A ja miałam dość, że nie mam pomocy od niego i zawsze się nagadałam zanim posprzątałam, czy ugotowałam. On tego nie robił. Wymagałam jakieś dyscypliny, ogarnięcia życiowego, kroków i zadawałam mnóstwo pytań. On sam powiedział, że ona nie zadaje pytań, nie interesuje się z kim on pisze, co robi. Czyli...będzie łatwa do oszukiwania, bo nie ingeruje w jego życie. Jest i nie może się sprzeciwiać, a ja na siłę próbowałam go zmienić. Ona go akceptuje. Nieźle zawrócił w głowie komuś nowemu i naobiecywał cudów, ale wyrzutów nie miał jak ze mną spał. Podkreślał, że ona jest ważna...ale chyba on ważniejszy jak widać po czynach.
No i mi powiedział, że ona stara się mu ufać, naprawdę stara i wszelkie wątpliwości rozwiązują spokojną rozmową. Ona mówi `hej, mam wątpliwości`, a on ją zapewnia. No a ja okropna nie ufałam mu i nigdy na spokojnie nie rozmawiałam...
RESET Edytowane przez Cerveza_ Czas edycji: 2018-11-28 o 16:50 |
|
|
|
#3838 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czeka Cię jeszcze bardzo wiele bólu i trudnych chwil. Musisz byc na to gotowa. To normalne... tylko staraj sie go nie idealizowac. Każda ciepła mysl atakuj krzywda jaka Ci wyrzadzil. Mnie wśród spazmow placzu, krzyku, cierpienia i bolu jaki przezywalam i przeżywam udalo sie juz wynieść jedna ważna lekcję na przyszłość: nie pozwolę nigdy juz sobie tak dramatycznie uzaleznic sie od drugiego czlowieka. Kiedy go braknie w naszym swiecie okazuje sie nagle ze nie ma dalej po co zyc. Miec cos swojego. Cos waznego i tylko dla siebie, co bedzie nasza kotwica, punktem odniesienia i przystanią. Aby pozwolilo nam przetrwac gdy cala reszta sie wali. Ale nigdy przenigdy nie uzalezniac sie od drugiego człowieka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3839 |
|
po drugiej stronie szafy
|
No i jak widać to Ty miałaś rację, bo chwila moment i koleś swoją dziewczynę po prostu zdradził. Świnia najgorszego sortu, takim się nie ufa.
|
|
#3840 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jest totalną świnią, a ja go nadal kocham. Może bardziej wyobrażenie o nim. Ja już sama nie wiem. Ja chyba podświadomie zawsze czułam, że coś jest nie tak...niby widziałam miłość, ale czułam jakiś fałsz.
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:24.

Fajn a mi to miłość, jak to z inną wisi na telefonie, a ja jestem sama jak palec. No ale jak on to mi powiedział `miłość to nie wszystko, a ona mi daje spokój. Nie ma kłótni, kontroli, niczego`. Dla niego kontrola to pytanie, co tak siedzi w telefonie. No kurde, jak widzę, że ktoś siedzi w telefonie i mnie nie słucha, to pytam co robi, z kim tak pisze. Jemu to nie pasowało. Ona ponoć nie zwraca na nic uwagi i jest tak, jak on chce. Ona nie ingeruje w nic, co on robi. Wierzy mu na słowo, a nie zadaje milion pytań jak ja. Ideałem nie jestem. DOBRZE, że mam WIZAŻ.