|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Rzeczy, które zachwycają wszystkich poza Wami
tak, skladziki sa zbawieniem. Ja w swoim mieszkaniu na szczescie mam mnostwo dodatkowych pomieszczen gospodarczych (komorka, schowki na korytarzu i widze roznice pomiedzy znajomymi, ktorzy maja wieksze mieszkanie, ale bez pomieszczen gospodarczych, w ktorych mozna trzymac takie szparagaly jak chociazby narzedzia czy ozdoby choinkowe.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1382 |
|
Zakorzenienie
|
Przecież wiek drewna nie oznacza że dom ma tyle samo, drzewo ileś tam przeciez rosło zanim zostało ścięte i użyte do budowy.
|
#1383 |
|
Zakorzenienie
|
mnie zawsze zastanawia gdzie ludzie rozwieszają pranie w mieszkaniach?
Ja np. na jednej suszarce się nie mieszczę i jeszcze mam na strychu porozciągane sznurki na pranie, taka pościel na przykład 200x220 zajmuje cały jeden sznurek w każdym bloku raczej nie ma suszarni? A jak są, to nikt nie kradnie np. ładniejszych rzeczy?
|
#1384 | |
|
... choć nie Westwood
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1385 |
|
Zakorzenienie
|
Ale badanie polega na tym kiedy drzewo było ścięte i obrobione, nazywa się to dendrochronologia. Można nawet tym badaniem określić jaka była wtedy pogoda.
Psy to cud życia Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
|
|
|
#1386 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1387 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Butelke z piwem z korkiem i coś tam jeszcze jak stary nóż tylko znaleźliśmy. Na butelce jest data 1913.
Psy to cud życia Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
||
|
|
|
#1388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W bloku rodziców jest suszarnia ale nikt z niej nie korzysta. Mi też by się tam nie chciało chodzić. Zresztą czy ja wiem czy pomieszczenie w piwnicach to odpowiednie miejsce na suszarnię? Gdy miałam ok 10 lat to robili tam dyskoteki
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2018-11-28 o 18:39 |
|
|
|
|
#1389 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
W większości miejsc jest tak, że jest dozorca lub mieszkaniec, który opiekuje się kluczami do suszarni i o ile nie trafi się na sąsiada wariata to bardzo ładnie funkcjonuje Od kiedy (po czasach kamienicy i strychu) mieszkamy w bloku rodzicielka zawsze korzysta z suszarni. Nigdy nie było problemów i kolejek, a rodzin z dziećmi trochę jest. Moja mama jest z tego pokolenia, które nie rozumie zasdaności posiadania czegoś takiego jak suszarka do ubrań taka do rozstawiania. Ma tylko taką nad wanną i tam wiszą susząc sie ubrania. Pościele i firany zawsze w suszarni. Badanie dendrochronologiczne to w ogóle fajansprawa, bowłaśnie po wizualnym wyglądzie słojów drzew, "łącząc" sobie kolejne drzewa można daleko, daleko w przeszłość sprawdzać różne rzeczy.
aktualizacje Edytowane przez Wolha wRedna Czas edycji: 2018-11-28 o 18:39 |
|||
|
|
|
#1390 |
|
Zakorzenienie
|
[1=3bd0b7dc44484b2289b2327 7ed0b1e72d33d74ce;8618228 2]drzewo moglo byc sciete w xvii wieku, ale moglo sluzyc w innym domu, a przy rozbiorce posluzyc w Twoim.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] My akurat przerobilsmy historię naszej wsi , która już od IX wieku istnieje. I tym samym o tych domach co tu były 3 na krzyż w tych czasach.
|
|
|
#1391 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1392 | |
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
Pościel suszę w lato na balkonie (sznurek) a zimą normalnie w mieszkaniu, rzucam na krzesła/fotel/deske do prasowania i po kilku godzinach suche ![]() Suszarnia niby jest ale nikt nie korzysta (chyba jakiś sąsiad tam graty trzyma), nawet jeśli to nie chciałoby mi się tam łazić bo mieszkam na 4 piętrze a to w piwnicy (swoją drogą idiotyczne miejsce) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1394 |
|
Przyczajenie
|
ZALANDO!
Strasznie nie rozumiem fenomenu ZALANDO. Wszyscy zamawiają jak szaleni z tego zalando, a dla mnie to jakaś porażka. Szukałam tam raz portfela a tam badziew ze skóry eko kosztuje 150 zł. Szkoda gadać. Za taką cenę u polskiego producenta można dostać przyzwoity skórzany portfel. Ubrania też nie lepsze, kawałek szmatki z poliestru za 100 zł, okropne to BLACK FRIDAY i całe to szaleństwo zakupowe też mnie nie kręci. Poza tym wymieniany już instagram, sztuczne rzęsty (i ogólna moda na idealną urodę z królującą wykonturowaną twarzą) |
|
|
|
#1395 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już w pońiedzialek ponBF dostałam kolejnego, ze wyprzedaż 50%. ![]() Znam ich politykę i czekam na 70%.
|
|
#1397 | |
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
Wszystko na niej suszę, nawet prześcieradło zarzucam na górę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1398 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1399 |
|
Zadomowienie
|
[1=3bd0b7dc44484b2289b2327 7ed0b1e72d33d74ce;8618214 8]tak, skladziki sa zbawieniem. Ja w swoim mieszkaniu na szczescie mam mnostwo dodatkowych pomieszczen gospodarczych (komorka, schowki na korytarzu i widze roznice pomiedzy znajomymi, ktorzy maja wieksze mieszkanie, ale bez pomieszczen gospodarczych, w ktorych mozna trzymac takie szparagaly jak chociazby narzedzia czy ozdoby choinkowe.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]To fajne mieszkanie, ciężko takie znaleźć. A to właśnie jest dla mnie plusem domu. Też nie planuję trzymania gratów, ale właśnie rowery, rolki, narty, statywy itp. byłoby gdzie trzymać. I oczywiście byłoby pomieszczenie dla TŻ i jego miliona kabli, ładowarek, kart pamięci.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak samo jak nie rozumiem fenomenu Tk maxx, czuję się jak w lumpeksie (swoją drogą nie mam nic przeciwko lumpeksom), albo na wyprzedaży garażowej. Jakieś rzeczy bez ładu i składu i ceny też nie najniższe.
|
|
|
|
|
#1401 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Cers od początku jak dla mnie była idiotką. A biorąc pod uwagę relację z bratem wątpię by szukała przynajmniej wcześniej innej miłości. Potem brat się poznał co była dla niej warta ich miłość. ![]() Dany miała zdecydowanie najlepszy potencjał (Arya również jest interesująca ale za dużo konieczności samego przetrwania, dość cięzki temat na wątek tej dziewczyny) i książkowa (Dany) faktycznie jest khaleesi. Przynajmniej ja to tak oceniam, i nie została matką smoków dlatego że ktoś to za nią zrobił. Ten 'mistyczny akcent' należał do niej.
Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2018-11-28 o 20:35 |
|
|
|
|
#1402 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
|
|
#1403 |
|
Konto usunięte
|
Ja akurat mam komórkę lokatorska naprzeciwko mieszkania, więc tam trzymam rowery i inne tego typu rzeczy.
Pranie wieszam na tej suszarce pionowej, a pościel 2x2,2 na tej normalnej. Wszystko schnie. Fakt, pranie mnie wkurza. Ale tylko dlatego że nie mam suszarki. Uważam że to prawie niezbędny sprzęt, ale niestety mi się nie mieści. Także piwnicy i tak bym do tego nie używała. ![]() Nowe mieszkania mają hale garazowe, więc tu problem też odpada. Generalnie nie kupiłabym mieszkania bez komórki lokatorskiej i miejsca w hali. ;d Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez 7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0 Czas edycji: 2018-11-28 o 22:09 |
|
|
|
#1404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tak serio to ludzie w mieszkaniach mają zwykle te suszarki gdzieś na widoku no niestety. Ja jak jest ciepło to na balkonie a teraz niestety zawsze mam w pokoju jakąś suszarkę.
|
|
#1405 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do dyskusji - firanki i zaslony wieszam mokre na oknie. Myslalam, ze wszyscy tak robia. Firanka wtedy sie ladnie uklada. No i od razu ma sie z glowy. Z kolei posciel miesci sie w suszarce bebnowej, wiec susze jak wszystko. |
|
|
|
|
#1407 |
|
Zakorzenienie
|
Mi problem suszenia firanek i zasłon odpada bo nie mamy w ogóle.
|
#1408 | |
|
zielony stworek
|
Cytat:
Jak się dobrze wiruje to takie lekko wilgotne zasłony można powiesić. Wieszam tylko zasłony, firanek nie mamy. |
|
|
|
|
#1409 |
|
Konto usunięte
|
Ja suszę na balkonie i/lub w salonie, ale jakbym potrzebowała większej przestrzeni to mamy w bloku (stare budownictwo) suszarnię.
|
|
|
|
#1410 |
|
Zadomowienie
|
Ja chyba nigdy nie pojmę fenomenu serialu Chojrak tchórzliwy pies, może i mieli ciekawą oryginalną czołówkę (mimo wszystko pamiętam!
), ale mnie to on czasami aż przerażał... (żeby nie było że piszę bo nie oglądałam: próbowałam kiedyś obejrzeć chyba z kilka odcinków...) ![]() aaaa, i nie przepadam za takimi typowymi serialami animowanymi z superbohaterami typu Spider-Man, wszelkie wersje Batmana, Liga Sprawiedliwych itp. (jeszcze X-men: the animated series; o dziwo Ewolucję lubię, choć dostało się im od niektórych fanów X-ów), no i Samuraj Jack mnie jakoś nigdy nie był w stanie do siebie przekonać...
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:55.

Ja np. na jednej suszarce się nie mieszczę i jeszcze mam na strychu porozciągane sznurki na pranie, taka pościel na przykład 200x220 zajmuje cały jeden sznurek 

Tak samo jak nie rozumiem fenomenu Tk maxx, czuję się jak w lumpeksie (swoją drogą nie mam nic przeciwko lumpeksom), albo na wyprzedaży garażowej. Jakieś rzeczy bez ładu i składu i ceny też nie najniższe.