|
|
#3841 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rozstanie z facetem XXXIX
Cytat:
Widze ze Twoj ex i moj to podobne przypadki. Ja normalnymi rozmowami tez probowalam ale przecież jak mial swoje za uszami to nie zapewnial mnie na spokojnie tylko reagował atakiem. U Ciebie tez by tak bylo... Moj jak juz kręcił cos na boku a ja na spokojnie mowilam, prosiłam, tlumaczylam to reagowal nerwami ze mu nie ufam itd. A jak podniosłam jego telefon to mi go dosłownie wyrwal z rak. A przecież spokojnie prosiłam jedynie o zapewnienie... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3842 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też sobie obiecałam, że już nigdy żaden facet nie będzie ważniejszy niż ja, moje zdrowie. Nigdy. Póki co jak myślę, że mogłabym dać się dotknąć komuś innemu to o matko...fuj...Jestem uzależniona fizycznie od eksa. Czuję się jak jego własność. Terapia póki co niczego nie zmienia w kwestii mojego poczucia własnej wartości.
|
|
#3843 | ||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Ustawił się chłop, nie ma co. ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- Cytat:
|
|
|
#3844 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3845 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiadomo, że tęsknię i kocham nadal, bo tego nie da się po prostu wymazać z pamięci ale jestem w stanie normalnie z nim rozmawiać i czuję spokój. Teraz twój ex jest w idealnej sytuacji, bo ma was dwie i na pewno nie będzie chciał rezygnować z takiego układu to Ty musisz to zrobić dla swojego dobra Jak to dziewczyny tutaj pisały nie da się mieć ciastko,zjeść ciastko i jeszcze zostawić sobie ciastko na później.
|
|
|
|
|
#3846 |
|
po drugiej stronie szafy
|
No nie, nie wierzę w to, bo pamiętam Twoje posty o tym związku. "zawsze" i "nigdy" to są słowa, które tylko i wyłącznie teraz rzucasz, nie mają nic wspólnego z tym jak było i jak jest.
|
|
#3847 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak, rzeczywiście się ustawił...bo tamta daje się oszukiwać, a ja znam prawdę i przystaję na to. Tamta jest nieświadoma, ale naiwna, a ja świadoma i głupia. Ona weszła w relację z kimś, kto oszukiwał swoją eks z nią. Bałabym się kogoś, kto świeżo zakończył wieloletni związek, bo to nie kończy się przeważnie tak łatwo...no i kwestia, że raz z nią zrywał kontakt, wracał do mnie i potem znowu jej obiecywał cuda. Na samym początku dał jej poczucie, że nie można mu ufać. A ja, cóż - desperatka pełną gębą.
|
|
#3848 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
"Z toksycznego związku nie da się WYJŚĆ. Z toksycznego związku się UCIEKA. Cała filozofia polega na tym, żeby uciekać DO PRZODU." Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3849 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Daj sobie czas. Najważniejsze to chcieć się uwolnić, zrobić pierwszy krok.
|
|
#3850 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3852 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3854 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3855 |
|
Wtajemniczenie
|
Z tego co opowiada, on już trafil na model, który nie wymaga. Ona robi za niego, nie odzywa się, kiedy on tego pierwszy nie zrobi. Ona ma słuchać, a nie stawiać swoje warunki. Może jej to pasuje i może z kimś takim zbuduje związek, jaki mu pasuje. W końcu w zyciu chodzi o to, by dobierać sobie ludzi, którzy nam odpowiadają. Może jej pasuje życie, jak on chce, a jemu pasuje bycie panem i władcą. Chociaż, zastanawiam się, czy w codziennym życiu ona da radę taka być. Spotkać się na kilka dni, dzwonić, pisać...- nijak to się ma do codzienności. Nie wiem, czy ktoś zniesie brak własnego zdania, itd...
|
#3856 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3857 |
|
Zakorzenienie
|
Nie masz czego żałować. Serio. Moje koleżanki przerabiały taki typ faceta. Co ciekawe jako jego eks parę się zaprzyjaźniło. A Ci faceci jak się bujali od laski do laski tak się bujają nadal, tylko reputacja coraz gorsza i nowych naiwnych z czasem coraz mniej.
|
#3858 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- Bo pytanie, czy jest taki model laski, która rzeczywiście zniesie na co dzień uslugiwanie panu i władcy, sprzątanie i jeszcze oszustwa, brak własnego zdania. Czy naprawdę, nowa dziewczyna mojego eksa świadomie w chodzi z nim w związek? On na początku ją oszukuje. Mnie omamił, był czarujący, a on od razu ją rani. Ona o tym wie. Mieszka 400 km od niego, więc czemu na to się pisze? Jest z nią coś nie tak?
|
|
#3859 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Tak. Nowa żona byłego męża mojej kuzynki taka jest.
|
|
|
#3860 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Że jedna krzywa akcja tej dziewczyny i ma spadać. Już jej niby powiedział, że przez siedem lat wysłuchiwał i teraz nie ma zamiaru. Ponoć go przeprosiła i zamknęła się.
|
|
#3861 | ||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() Cytat:
Warto by było poszukać w Tobie tej prawdziwej Ciebie.
|
|
|
#3862 |
|
Zadomowienie
|
Mi sie wydaje ze wszystko do czasu. Ja znosilam dlugo. Ale to w koncu musi peknac w czlowieku. Chyba ze to uklad jakis ekonomiczny czy inny.
A tym laskom tez sie znudzi. Każdy sie stara na poczatku. Ale przychodzi czas gdy chce sie tez cos dostac a nie tylko dawac. Im sie nie da pomoc bo nie widza problemu. Narcyzm... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3863 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- Cytat:
|
|
#3864 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam nadzieję i życzę Ci tego żebyś znalazła w sobię tę siłę i wcieliła swoje rady w życie, bo pomagają
|
|
|
|
|
#3865 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3866 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja już na szczęście umiem podejść trochę bardziej na chłodno do tych jego telefonów ale skoro nie chce ze mną być to po co dzwoni i opowiada o wszystkim
|
|
|
|
|
#3867 | ||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
I jest przeszczęśliwa, że on z nią jest. A on jest przeszczęśliwy, bo ma kapłankę mu usługującą na każde skinienie, kapcie przynosi i tak dalej. Z kolei z moją kuzynką się żarli na potęgę, bo ona uważała, że jaśnie pan ma dwie rączki, z których może swobodnie zrobić użytek ![]() Ja miałam kiedyś takiego usługującego faceta, miałam dość po dwóch miesiącach Grunt to się dobrać potrzebami, oczekiwaniami. ---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- Cytat:
|
|
|
#3868 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale skoro sa szczęśliwi to nie oceniam. Ja lubię sie starac, troszczyć, dbac i nawet troche moze usługiwac ale pod warunkiem ze jest to dostrzegane i doceniane. Nie chodzi ze robie to interesownie. Ale fajnie uslyszec chociaz dobre slowo za swoje starania. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3869 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Cytat:
Ja dziękuje za takie zabawy. Związek to nie powinna być droga krzyżowa dla żadnej ze stron. Za poświęcanie się dla kogoś kosztem własnego szczęścia na linii mety życia nie czeka na nikogo żaden medal z ziemniaka.
Proszę zajrzyj do tego wątku i wypełnij ankietę: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=733894 Edytowane przez MissChievousTess Czas edycji: 2018-11-28 o 19:36 |
||
|
|
|
#3870 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja chciałam być cierpiętnicą, ale nie umiałam do końca tak, jakby on sobie tego życzył. On mi dzis napisał, że my mamy inne priorytety, dwa różne światy i czuje się przy mnie obco. Tak, jakby był z inną osobą tyle lat. Podobnie ja się czułam. Obco. No ale to raczej dystans, bo jest ktoś nowy. Nowa sytuacja. Jak mieliśmy się dobrze przy sobie czuć jak uprawialiśmy seks, a za chwilę on jej odpisywał?
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:46.

tylko staraj sie go nie idealizowac. Każda ciepła mysl atakuj krzywda jaka Ci wyrzadzil.

Że jedna krzywa akcja tej dziewczyny i ma spadać. Już jej niby powiedział, że przez siedem lat wysłuchiwał i teraz nie ma zamiaru. Ponoć go przeprosiła i zamknęła się.
Ja już na szczęście umiem podejść trochę bardziej na chłodno do tych jego telefonów ale skoro nie chce ze mną być to po co dzwoni i opowiada o wszystkim