![]() |
#31 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Wyjazd partnera ze znajomymi z pracy
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Konto usunięte
|
[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;86193547]ciekawe dla czego.[/QUOTE]No ja bym też tego akurat nie zaproponowała. To pewnie wyjazd bez partnerow, sami znani sobie ludzie, nie widzę powodu, aby brać kogokolwiek spoza ekipy. Szczególnie że to ludzie z pracy.
Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Konto usunięte
|
[1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;86193574]No ja bym też tego akurat nie zaproponowała. To pewnie wyjazd bez partnerow, sami znani sobie ludzie, nie widzę powodu, aby brać kogokolwiek spoza ekipy. Szczególnie że to ludzie z pracy. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]
nie zostało powiedziane czy to wyjazd bez partnerów. Może wyjazd jest z partnerami, a może bez nich. Autorka nie napisała nic na ten temat. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zadomowienie
|
[1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;86193574]No ja bym też tego akurat nie zaproponowała. To pewnie wyjazd bez partnerow, sami znani sobie ludzie, nie widzę powodu, aby brać kogokolwiek spoza ekipy. Szczególnie że to ludzie z pracy.
Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Ale co ma piernik do wiatraka? Czy jej partner jest członkiem masonerii albo innego klubu, że wstęp na ten wyjazd jest limitowany? Czy będą omawiać tajemnice firmy? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zadomowienie
|
Nie wiem jak jest w pracy u partnera autorki ale u mnie jak jest organizowany "wyjazd z pracy" to jest to TYLKO dla pracowników. Zazwyczaj takie wyjazdy są finansowane w jakimś stopniu przez pracę (fundusz socjalny) lub finansowane w 100% i wrzucane do worka pt. "integracja zalogi". A poza tym autorka przeciez napisala, ze na narty i tak by nie pojechala bo to nie jej klimaty.
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Bez jaj, mi by było przykro. Już nie chodzi o rocznicę a o priorytety. Planujesz coś z facetem z dużym wyprzedzeniem. Wszystko uzgodnione a on jak tylko nadarza się okazja to zmienia plany zupełnie nie pytając cie o zdanie? Widać na którym miejscu jesteś.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#37 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Latem byłam z tż na długo planowanym urlopie i gdyby on mi nagle wyskoczył żebym zajęła się sobą bo on jedzie ze znajomymi z pracy gdzies indziej to sory ale poważnie zastanowiłabym się nad związkiem. Po prostu w przyszłości byłabym się cokolwiek z nim planować Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#40 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Mnie też by było obojetnie, niech sobie nawet i ktoś babcie zabierze. Ale ja bym wolała jechać sama. Widzę jak to zwykle wygląda. Ludzie spędzają czas głównie z partnerem. Nie na tym polega integracja. Poza tym uważam że czasem nie ma konieczności poznawania wszystkich znajomych drugiej strony. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zadomowienie
|
Ja tez wolałabym jechać w Alpy niż oglądać skoki. Jesteście w nieoficjalnym związku wiec rocznica jest umowna.. odpuść mu serio zamiast się bawić jego uczuciami „dwa dni jestem obrażona” no dziecinada
Byłoby mi głupio ze pozbawiam faceta możliwości takiego świetnego wyjazdu. Rocznice możecie obchodzić w innym dniu, juz bez przesady-to nie rocznica ślubu. ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Ten wątek to szok. A potem kobiety narzekają ze faceci się dusza w związku i potrzebują wolności. Tak wiem ze zawsze mizvacw Alpy pojechać ale to zorganizowany wyjazd i pewnie okazyjna cena.. nie jest ci głupi autorko ze z powody jakiejś wymyślonej rocznicy pozbawisz faceta możliwości wyjazdu w Alpy?? A twoje podejście do zdrady jest fatalne- najlepiej go przybywa do kaloryfera wtedy napewno cie nie zdradzi XD |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#43 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zadomowienie
|
Ale w jakim szeregu?
Poprostu jest to wyjątkowa sytuacjaha. Chciał z nią jechać ale wynikła Taka bomba... Czy kobiety musza w każdym ruchu dopatrywać się braku szacunku? Bez przesady jyz z tym ksueznuczkiwaniem. Nie zdziwię się jak chłopak ja kopnie wvtylek jak mu zabroni tego wyjazdu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zadomowienie
|
W mojej poprzedniej pracy wyjazdy były tylko dla pracowników, w obecnej są z partnerami. I szczerze mówiąc wolałam te pierwszą opcję, lepiej to wpływało na integrację. Wiem też (trochę po sobie
![]() W zeszłym roku w czasie jego wyjazdu ja sobie zorganizowałam wycieczkę w pojedynkę. W tym roku od razu było wiadomo, że w czasie jego wyjazdu ja będę w szpitalu i mimo, że wspomniałam, że może jechać, to dla niego od początku kiedy terminy były znane, że wtedy zostaje. Generalnie wycieczka w Alpy super sprawa! Sama bym namawiała faceta, żeby jechał. ALE Jeśli w grę wchodzą nasze jakieś wcześniejsze ustalenia i plany, nie ważne rocznica czy nie, to oczekiwałabym przynajmniej dyskusji na ten temat, a nie stawiania mnie przed faktem dokonanym. Może stwierdziłabym, że a dobra, niech jedzie, poświętujemy razem. Albo może jednak byłoby mi zbyt przykro, za bardzo byłabym nakręcona już. No ale to można razem ustalić, bo decyzja powinna należeć do obu stron. W sytuacji takiej jak autorka byłoby mi bardzo przykro, czułabym się zawiedziona i że w ogóle się nie liczę. Edytowane przez Ruwi Czas edycji: 2018-12-01 o 19:47 Powód: pokręciłam i sens nie wyszedł xD |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Zadomowienie
|
Przeginacie z tymi pretensjami. Nie są małżeństwem ani nawet narzeczeństwem ... sorry ale w takim wypadku rocznica to cis mocno umownego i subiektywnego. Obchodzenie takich rocznic to taki troche wymysł.
... jaka jej zrobivriznice hak będą obchodzić pare dni później? Od kredycie ogóle liczyć Taja rocznice? Skoki są tez dokładnie w dniu ich poznania? Trochę to wszystko naciągane. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zadomowienie
|
Ludzie mogą mieć różny stosunek do okazji. Dla jednych urodziny będą mega ważne, a inni ich w ogóle nie będą obchodzić, tylko imieniny. Nie widzę powodu wmawiania autorce, że jej wydarzenie było nieważne. Widać dla nich było, skoro zaplanowali wyjazd, kupili bilety i autorka czekała na ten dzień.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Można się poczuć jak kupa. Edytowane przez b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14 Czas edycji: 2018-12-01 o 18:22 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Zadomowienie
|
[1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;86194006]
Ale ja bym wolała jechać sama. Widzę jak to zwykle wygląda. Ludzie spędzają czas głównie z partnerem. Nie na tym polega integracja. Poza tym uważam że czasem nie ma konieczności poznawania wszystkich znajomych drugiej strony. [/QUOTE] Nie znoszę tej całej koncepcji integracji, więc nawet by mnie ucieszyło, że można zabrać partnera. Firma to nie rodzina. Masz najlepiej jak potrafisz wykonywać swoją pracę, a to jakim jesteś człowiekiem na co dzień (poza pracą) mnie, by guzik obchodziło. Dlatego rozumiem gniew Autorki. Może ma takie samo podejście do takich wypadów i na tym tle czuje się poszkodowana, bo dla niej rocznice to coś ważnego. Czemu trudno się nie dziwić. Związek jest bardzo świeży. Edytowane przez ParasolkaMaryPoppins Czas edycji: 2018-12-01 o 18:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
po drugiej stronie szafy
|
A jednak ludzie obchodzą i dla wielu jest to ważna data.
Ba, dla niektórych nawet ważniejsza, niż data ślubu ![]()
![]() |
#52 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
pamiętam jak niektórzy w gimnazjum obchodzili miesięcznice nawet XD Ja go w pełni popieram - niech jedzie i korzysta bo to super okazja, a jak pojedzie z nią to pewnie i tak bedzie słuchał wyrzutów, że to czy tamto jest nie tak, i tak nie będzie zadowolona, bo bedzie to wymuszone.. On tez nie będzie zadowolony, bo zrezygnował z super wyjazdu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
I nie chodzi tutaj o żadne księżniczkowanie ani nawet o tę rocznicę. Koleś się umawia na wyjazd, ustala datę, kupuje bilety a potem olewa dla innego wyjazdu. Bylabym strasznie zawiedziona i wkurzona - nieważne czy zrobiłby to partner, kolezanka, czy brat. Tam się po prostu nie robi. Jeśli już z kimś zaplanowales wyjazd a masz drugą propozycję, to się mówi: niestety, ale mam już inne plany w tym terminie. Chyba, że ma się kogoś w tyłku i olewa. Nie pytaj na forum czy wybaczyć - to twoje indywidualne uczucia wchodzą w grę, wypowiedzi na wizazu nie powinny mieć znaczenia. Ja jedynie mogę przestrzec - bądź czujna. Przypomina mi się mój były. Też się zaczynało niewinnie, były ważniejsze plany niz ja, a skończyło się na tym, że poszedł jako osoba towarzysząca na imprezę z inną kobietą, podczas gdy byliśmy w związku. Uznał, że to nic takiego xD Edytowane przez fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4 Czas edycji: 2018-12-01 o 19:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
Jakby mnie tak koleżanka wystawiła z zaplanowanego wyjazdu, bo w tym terminie trafił jej się lepszy z innymi znajomymi, to zerwałabym z nią znajomość.
A co dopiero z facetem. Chyba mu peron odjechał, kompletnie nie jestem w stanie sobie wyobrazić takiej sytuacji, i to jeszcze w rocznicę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Zadomowienie
|
[1=fbf4f81e41525779832788c d71e9a6a506251643_6580de1 7ecce4;86194776]I to jest clue problemu - wypadło cos ważniejszego. A więc partnerka nie jest dla niego najważniejsza. Kiepski znak dla związku.
[/QUOTE] Czy ona zawsze musi być pępkiem świata? Bądźmy dorośli.. Przecież chciał z nią jechać, tylko wypadła niepowtarzalna okazja.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() On też nie jest pępkiem świata. Autorka jest b.dojrzała, bo chce w ramach pielęgnowania świeżego związku spędzić rocznicę razem z partnerem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Autorka sie nie zachowuje dojrzale - przestałam ja tak postrzegac po tym jak napisałą" Od dwóch dni jestem na niego obrażona" |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Konto usunięte
|
[1=fbf4f81e41525779832788c d71e9a6a506251643_6580de1 7ecce4;86194776]I to jest clue problemu - wypadło cos ważniejszego. A więc partnerka nie jest dla niego najważniejsza. Kiepski znak dla związku. [/QUOTE]
nawet nie ważniejszego tylko fajniejszego. To nie jest zawał matki, udar ojca, niepowtarzalna okazja stażu zawodowego na Cambridge czy w Google. To wyjazd z koleżankami i kolegami z pracy na narty do Austrii. Okazja żeby za półdarmo pojeździć na nartach, pobawić się i pochlać. Bardziej niepowtarzalne są skoki w Zakopanem bo za rok będzie skakał ktoś inny. ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14 Czas edycji: 2018-12-01 o 19:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Raczkowanie
|
[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;86194833]nawet nie ważniejszego tylko fajniejszego. To nie jest zawał matki, udar ojca, niepowtarzalna okazja stażu zawodowego na Cambridge czy w Google.
To wyjazd z koleżankami i kolegami z pracy na narty do Austrii. Okazja żeby za półdarmo pojeździć na nartach, pobawić się i pochlać. Bardziej niepowtarzalne są skoki w Zakopanem bo za rok będzie skakał ktoś inny. ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- no raczej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:20.