|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Rzeczy, które zachwycają wszystkich poza Wami
Nie rozumiem fenomenu takich zabawek. Są supermodne, oczywiście hand made i drogie, a dla mnie okropne, lekko przerażające i po prostu brzydkie. Nie wiem skąd ten szał, dlaczego w ogóle jest to takie na topie.
Opis pod zdjęciem: "Przytulanki, maskotki, ręcznie szyte zabawki marki Lulaki, dostosowane do bieżących trendów w świecie mody." pominę fakt, że w dzisiejszym świecie nawet przytulanka musi być trendy... |
|
|
|
#1832 |
|
Zakorzenienie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;86212215]Witaj w klubie nie-znoszacych-pilki-noznej
Mam alergie na piłkę, żużel, skoki, itd... wkurzaja mnie komentatorzy, wrzeszczacy głupoty i podniecający się o byle g... ![]() ![]() 🤮 H. jest bardzo umiarkowanym kibicem, jeśli coś chce obejrzeć to idzie z kumplami oglądać, albo zamyka się z sypialni lub biurze że słuchawkami Ja generalnie nie lubię ogladac sportu w TV, mam tak od zawsze [/QUOTE] Ja też nie, nie rozumiem oglądania piłki nożnej, koszykówki, baseballu, amerykańskiego futbolu i tym podobnych a ludzie podniecają się tym jak dzicy.
|
#1833 |
|
Zadomowienie
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;86211198]Ja też bym tak wolała. A jeszcze bardziej zwyczajnie z namiotem - raz tu, raz tam
[/QUOTE]O mamusiu, jak ja bardzo nie rozumiem fenomenu namiotów.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1834 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podpisuję się pod bezą - toż to sam cukier, naprawdę nie rozumiem czym się ludzie jarają. Chanel 5 - jestem perfumoholiczką, i też uważam, że to smród. Ubranka dla zwierząt nie są zdecydowanie męczeniem zwierzaka - pomijając sytuacje, kiedy ktoś ubiera tylko dla zabawy. Jest naprawdę wiele sytuacji, kiedy takie ubranko to potrzebna rzecz: - dla psów o krótkiej sierści bez podszerstka - dla psów mających np problemy z nerkami czy kręgosłupem - dla psów starszych - butki dla psów - znajoma rok temu kilka miesięcy nie mogła wyleczyć łap swojego psa, z którym chodzi na długie spacery - poduszki mu pękały i robiły się niegojące rany od soli. Smarowanie wazeliną nie pomagało, miała naprawdę duży problem - w tym roku planuje mu kupić buciki. Dalej - np psy, które szukają ludzi w ruinach - muszą mieć buty, żeby nie pokaleczyć łap. Ostatnio widziałam post o koniu, który przeżył pożar - cały poparzony, potrzebuje derki chroniącej skórę przed zimnem/słońcem. Zwierzęta są mądre - przecież jak pies marznie czy bolą go stawy, i dostaje kurteczkę w której jest mu lepiej - to to kojarzy. Mój pies nigdy nie protestował na ubranka ani nie zachowywał się, jakby mu przeszkadzały - nosi, kiedy potrzeba, nie dla lansu. A mały pies w torebce - czasem trzeba wziąć psa na ręce, wygodniej go wsadzić do torebki (bo tylko takie sytuacje rozumiem, nie noszenia go ot tak dla szpanu). Cytat:
W rolkach śródstopie jest raczej dobrze unieruchomione - dobrze dobrane rolki powinny trzymać całą stopę. Ale rozumie - ja po dwóch latach jeżdżenia, przejechaniu ok 2300km, w trzecim sezonie dwa razy wyrżnęłam na tyłek - raz z mojej winy, ale drugi - kompletnie przez przypadek, ot - kamień. Pech straszliwy, ale jako że taka gleba mnie uziemia i wyłącza z normalnego życia na miesiąc - a potem tygodniami wracam do normalnej formy - przyznam, że trochę się boję znów wsiąść na rolki, a naprawdę to uwielbiam. Cóż, przyjdzie wiosna i zobaczymy ![]() Cytat:
Podpisuję się wszystkimi kończynami - też nie znoszę piłki nożnej i tej całej otoczki, nie rozumiem, dlaczego pompuje się w nią tyle kasy, skoro nie mamy żadnych w tym sporcie sukcesów - w innych mamy. Na szczęście mąż podziela moje podejście. A ja nie pojmuję - tego, że niemal wszyscy uwielbiają czosnek. Oddech po zjedzeniu surowego czosnku jest dla mnie tak obrzydliwy - i to przez kolejne dwa czy trzy dni - że nie rozumiem, że zionącym to nie przeszkadza. I między bajki należy włożyć, że "wystarczy przegryźć natką pietruszki". Nic to nie pomaga, tak czy siak człowiek na oddech trupa - takie mam skojarzenie, ohyda... |
|||
|
|
|
#1835 |
|
Raczkowanie
|
Pewnie jest mnóstwo rzeczy, które innych zachwycają a mi się totalnie nie podobają, np. sesje dzieci w tych wszystkich dziwnych przebraniach, ja tego totalnie nie ogarniam i nigdy swojemu dziecku czegoś takiego nie zrobię.
|
|
|
|
#1836 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Namioty mają swoje plusy - wychodzą taniej, niż wszelkie noclegi - możesz spać gdziekolwiek i zawsze masz schronienie - nie trzeba rezerwować miejsca; często nie ma gdzieś już wolnych pokoi, a miejsce na polu namiotowym zawsze się znajdzie - bliżej natury - na spontaniczny wypad z namiotem najwygodniej, bo nie trzeba się zajmować noclegiem - namioty są takie... bez zadęcia |
|
|
|
|
#1837 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chanel 5 - kompletnie odrzucający mnie zapach, tak samo z takich kultowych klasyczne Opium YSL Również nie czaję fenomenu piłki nożnej, tej ogromnej pompy wokół tego sportu i tego ogromu kasy wtopionej w dziedzinę, w której niestety nasz kraj nie ma wybitnych osiągnięć (w przeciwieństwie do niektórych innych sportów). I tak samo nie rozumiem zachwytów nad skokami narciarskimi dla mnie to chyba jeden z najnudniejszych sportów świata ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1839 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1840 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;86212219]Nie rozumiem fenomenu takich zabawek. Są supermodne, oczywiście hand made i drogie, a dla mnie okropne, lekko przerażające i po prostu brzydkie. Nie wiem skąd ten szał, dlaczego w ogóle jest to takie na topie.
Opis pod zdjęciem: "Przytulanki, maskotki, ręcznie szyte zabawki marki Lulaki, dostosowane do bieżących trendów w świecie mody." pominę fakt, że w dzisiejszym świecie nawet przytulanka musi być trendy... Moja znajoma takie szyje, ale ona na tym zarabia. Nigdy nie narzekala na brak chetnych. Cytat:
Ostatnio widzialam psa w koszulce adidas, czesto tez podrozuja w torbach lv neverfull. Na rolki kup sobie ochraniacze. I faktycznie w tym sporcie nie ma takiego nacisku na stopy jak przy chodzeniu. Ja jezdze od 10 lat. Mecze pilki noznej czasem ogladam i nawet lubie. Na czosnek trzeba uwazac i nie jesc przed waznymi spotkaniami. Ale jest zdrowy i smaczny. |
|
|
|
|
#1841 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;86212479]Angel jest po prostu straszny, nie jestem w stanie go znieść, smród jakich mało.
Wysłane z mojego HUAWEI LUA-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] A, przypomniałam sobie - ogólnie nie znoszę perfum i kosmetyków o "jadalnym" zapachu. Pomijam cytrusy i zieloną herbatę, chodzi mi prędzej o deserowe zapachy typu gourmand - wanilii, czekolady, ciasta, karmelu. Robi mi się niedobrze na samą myśl o myciu się np. żelem Philosophy o zapachu cukrowych ciasteczek
|
#1842 |
|
Zakorzenienie
|
Fuu ja też to nie trawię
Psy to cud życia Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
|
|
|
#1843 |
|
Zakorzenienie
|
Angel? Moze byc, ale tylko zima.
|
|
|
|
#1844 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego HUAWEI LUA-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1845 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Angela uwielbiam, ale jako, że chłop ma odruch wymiotny, nie mam i nie używam. Cytat:
Najgorsze są teraz wszelkie świąteczne edycje żeli pod prysznic itp. Wczoraj przyszło do mnie duże zamówienie z Pigmentu z równie dużą ilością próbek. Żel pod prysznic z wanilia i cynamonem już oddałam współlokatorce. Za to otoczenie właśnie katuję Shalimarem
|
|
#1846 |
|
Zakorzeniona
|
Dla mnie w ogóle perfumy powinny być delikatnie wyczuwalne jak ktoś powiedzmy kogoś przytula albo stoi bardzo blisko. Nienawidzę, kiedy ktoś idzie, a za nim ciągnie się ogon perfum. Mam często nieprzyjemność siedzieć obok takich dam w kinie i to jest mordęga. Różni ludzie lubią różne zapachy i nie rozumiem, jak można wylewać na siebie pół flakonu perfum, które chcąc nie chcąc czuje całe otoczenie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1847 |
|
Zakorzenienie
|
ja z Chanel to tylko czarną coco uwielbiam
Psy to cud życia Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
|
|
|
#1848 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szanuje preferencje faceta czy kogoś z rodziny, że np. nie psikaj się tym i tym zapachem kiedy mamy się spotkać, bo bardzo nie lubię. Przypadkowymi ludźmi nie zamierzam się przejmować tym bardziej, że lubię zarówno delikatne jak i mocne zapachy.
|
|
#1850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze gorzej jeśli ktoś bardzo chce czuć swoje perfumy a nos już się przyzwyczaił więc wylewa na siebie jeszcze więcej a otoczenie umiera. |
|
|
|
|
#1851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niestety nie ma ochraniaczy, które by były skuteczne przy upadku na tyłek. W moim wypadku musiałaby to być super amortyzacja, bo mam problemy z kręgosłupem lędźwiowym. I w życiu, po przejechaniu 3tys km, nie przyszłoby mi do głowy, że można się tak przewrócić po prostu jadąc - a mi się jakiś kamień dostał między tylne kółka "tylnej" nogi - a jako że jechałam ze 20km/h - to jedna noga została z tyłu, a mnie siła pędu pociągnęła w przód i w efekcie wylądowałam na tyłku, trochę bokiem - kręgosłup nie oberwał, za to mocno stłukłam kość ogonową - przez kilak dni wizyta w wc to byłą tortura - nie wyobrażam sobie co czuje ktoś, kto złamie kość ogonową. Co do czosnku - kwestia upodobań. Dla mnie smaczny nie jest, i - dla mnie nie jest też wcale zdrowy, bo pół ząbka rozwala mi wątrobę na cały dzień:/ |
|
|
|
|
#1852 | |
|
Pani Mizantrop
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;86211689]Wakacje pod namiotem!!!
Nienawidze! Wole wygodniejsze warunki ![]() Cytat:
|
|
#1853 |
|
Zakorzenienie
|
Jakaś chyba jest.
Ale ukradła sobie nazwę od nich. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przepraszam, ale wyobraziłam sobie osobę ubraną w taki ochraniacz na tyłek, z amortyzacja w postaci olbrzymiej sprężyny obciągniętej jakimś gustownym neoprenem. I z takim "kuprem" popylająca na roleczkach bulwarem.
|
|
#1855 | |
|
Czarna owca
|
Cytat:
Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1856 | |
|
Zadomowienie
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;86212390]Namioty mają swoje plusy
- wychodzą taniej, niż wszelkie noclegi - możesz spać gdziekolwiek i zawsze masz schronienie - nie trzeba rezerwować miejsca; często nie ma gdzieś już wolnych pokoi, a miejsce na polu namiotowym zawsze się znajdzie - bliżej natury - na spontaniczny wypad z namiotem najwygodniej, bo nie trzeba się zajmować noclegiem - namioty są takie... bez zadęcia Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A gupie kardaszianki wszywały sobie sztuczne pośladki, zamiast zaopatrzyć kupry w stosowną amortyzację O, to mnie nie zachwyca. A nawet nie wiem co takimi osobami kieruje, czasami podejrzewam po prostu choroby psychiczne: operowanie sie "na pontona" : pupsko wypchać silikonem na skraj eksplozji, cycki wyolbrzymić, wary i poliki napompować. matko... no ale so chodzi w ogóle
|
|
#1858 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Wyjdę na paniusię,ale nikt mnie mnie zmusi do noclegu pod namiotem. Never. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sa szorty w dacathlonie - https://www.decathlon.pl/szorty-na-r...d_8294698.html |
|
|
|
|
#1860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, raz za młodu nieopatrznie dałam się namówić. Nigdy więcej. Okropność.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:34.

[/QUOTE]O mamusiu, jak ja bardzo nie rozumiem fenomenu namiotów.

.
I ci eksperci godzinami chrzanią o tym wszystkim na jakichś sportowych kanałach, z minami jakby omawiali lekarstwo na raka 
Moje marzenie to żeby całe to dziadostwo zniknęło bez śladu