Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 cz.2 - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-12-12, 11:41   #3151
Coccinellla
Zakorzenienie

Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c

Cytat:
Napisane przez pajka03 Pokaż wiadomość
Tak tak, ja sama bym nie wpadła na to żeby zrobić coś bez zalecenia
I wodę mogłam pić i pusciły mnie do domu na te 2h czekam na wyniki. Przy drugim pobraniu coś chyba źle się wkuła bo szłam że zgieta ręka i poczułam mokro ,zdejmuje kurtkę A tam krew przeciekla...

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
A zgięłaś jedynie rękę? Ja zawsze uciskam miejsce pobrania i rękę trzymam wyprostowaną, więc prędzej to od nieuciskania chociaż też się źle wkłuwają, nieraz mi skórę igłą przetną na 0.5 cm zanim się wkłują

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Coccinellla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-12, 11:49   #3152
pajka03
Zakorzenienie

Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c

Cytat:
Napisane przez Coccinellla Pokaż wiadomość
A zgięłaś jedynie rękę? Ja zawsze uciskam miejsce pobrania i rękę trzymam wyprostowaną, więc prędzej to od nieuciskania chociaż też się źle wkłuwają, nieraz mi skórę igłą przetną na 0.5 cm zanim się wkłują

Ona mi chwilę ucisnela, nakleila plaster i kazała iść

pajka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-12, 11:54   #3153
Lisek_kartezjanski
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mzgz Pokaż wiadomość
Ja !! Nie wiem czy to ciąża czy starość ? Pewno jak sie ma 25 lat to ciąża wyglada inaczej
Siostro Tak, to chyba starość

Cytat:
Napisane przez mamaszkrabka Pokaż wiadomość
Glista ludzka droga kropelkowa sie mozna zarazic wiec ja sie wody takiej z kranu nie obawiam
Kurde mogłam nie drążyć

Mi chyba puszcza przeziębienie, ale pooowoooliiii... plan na dziś to plan minimum
Lisek_kartezjanski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-12, 12:27   #3154
dorka607
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
A jednak można wodę ? Myślałam ze i wody nie można. Ja muszę kupić glukozę. Skoncze brac globulki na infekcje i dopiero pójdę. Od razu mocz zbadam.
Ja robię odpłatnie i generalnie to sama zasugerowalam lekarzowi ze musze te badania zrobic. Powiedzcie czy cos prócz morfologii, moczu i glukozy jeszcze rozbicie z krwi? Toksoplazmozy powiedział ze nie trzeba dopiero na koniec ciazy ale jak nie przechodziłam. I Nie wiem czy zbadać sobie.

Przed pobraniem normalnie zawsze pije wodę po wypiciu glukozy już nie pozwalają pić wody żeby wyniku nie zaburzyć. Na morfo to wystarczy niewiele krwi więc najrozsądniej zrobc od razu żebys nie szła 2 razy. Ja jeszcze nie wiem co będę miała zlecone- mogę Ci napisać w poniedziałek po wizycie. Mój skrupulatny lekarz zaleci mi pewnie wszystko co trzeba- teraz nawet posiew moczu robiłam mimo że wyniki moczu dobre miałam

Cytat:
Tak tak, ja sama bym nie wpadła na to żeby zrobić coś bez zalecenia
I wodę mogłam pić i pusciły mnie do domu na te 2h czekam na wyniki. Przy drugim pobraniu coś chyba źle się wkuła bo szłam że zgieta ręka i poczułam mokro ,zdejmuje kurtkę A tam krew przeciekla...

Fajne labo masz- też chce
że miłość można zobaczyć "

dorka607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-12, 12:48   #3155
pajka03
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorka607 Pokaż wiadomość
Przed pobraniem normalnie zawsze pije wodę po wypiciu glukozy już nie pozwalają pić wody żeby wyniku nie zaburzyć. Na morfo to wystarczy niewiele krwi więc najrozsądniej zrobc od razu żebys nie szła 2 razy. Ja jeszcze nie wiem co będę miała zlecone- mogę Ci napisać w poniedziałek po wizycie. Mój skrupulatny lekarz zaleci mi pewnie wszystko co trzeba- teraz nawet posiew moczu robiłam mimo że wyniki moczu dobre miałam

Fajne labo masz- też chce
Noo, ale właśnie się bałam, że picie zaburzy wynik i napilam się tylko łyka bo czułam, że glukoza ma zamiar wrócić skąd przyszła na czczo miałam wynik 87 a 2h po wypiciu 81, myślałam, że będzie wyższy

pajka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-12, 13:05   #3156
Michacha1234
Zadomowienie

Przez to, że mi też ostatnio nie chciała krew lecieć to podobno się zrobił skrzep w probówce. Nie wiem, nie drąże, wina chyba tej baby co pobierała. W każdym razie chciałam sobie sama zbadać crp rozmaz ob morfologie i glukoze, bo czułam że mam jakąś infekcję i się bałam o dziecko. Także miałam 5 probówek pobranych w odstępie 3 dni. Nie wiem czy tak sobie mogę pobierać krew kiedy chce I to w takiej ilości.
Ja nigdy nie chce plastra, bo potem wyrywam włosy z ręki i już ostatnio mówię, żeby nie zaklejały

Michacha1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-12, 14:46   #3157
pestka_arbuza88
Raczkowanie

Cytat:
Bo test OGTT się robi trójstopniowy...
Szczerze mówiąc nie pamiętałam jak było w pierwszej ciąży. Ale na pewno nie miałam na zleceniu napisane OGTT, tylko raczej glukoza.

Cytat:
Dziewczyny ja chcem tez pobierać krew myślicieli żeby to przełożyć sobie na iny dzień czy robić razem z glukoza ? Ja jestem ciekawa jak teraz mi pobiora ta krew na czco bez wody. Ostatnio na prenatalnych miała problem, krew jej nie chciałal lecieć a nie pilam wody od dwóch godzin tylko. W ostatniej ciąży za każdym razy byłam kluta w innym miejscu nawet z nadgarstka.

Ja miałam na zleceniu ogólną morfologię, glukozę i CRP. Pierwsze pobranie poszło na wszystkie opcje

Jestem trochę wkurzona. Chciałam przyjaciółce dać voucher na rzęsy jako mikołajkowy prezent. Cichaczem wypytałam, gdzie robiła kiedyś, bo że niby koleżanka pyta. Ona poleca , jej mama poleca, koleżanki mamy polecają, na fb same 5. Napisałam najpierw do babki na fb, bo widniało, że szybko odpisuje. Mój budyniowy mózg zapomniał o tym na 2 dni. Sprawdziłam, że nawet wiadomość nie była odczytana, więc dzwonię. Paradoksalnie usłyszałam w słuchawce "o, to pani pisała na fb". Ugadałam się z nią, że albo podejdę i ona druknie taki voucher albo zapłacę przelewem i mi wyśle bon mailem. Miała odezwać się o szczegóły jak skończy z klientkami. Oczywiście przypomniałam sobie na drugi dzień (zeszły tydzień przed mikołajkami). Napisałam wiadomość sms grzecznie jak robimy z tym voucherem. Ustaliśmy, że wyśle mi dane do przelewu. I tak już drugi tydzień mi wysyła, mimo że jej przypominam :/ Jestem mega zła, bo jak kretynka zrobiłam koleżance ten voucher ręcznie i głupio mi było mówić , że doniosę jej karnecik, bo muszę odebrać. Zdaję sobie sprawę, że okres kosmetyczny jest teraz gorący, ale chyba 100zeta nie rośnie na pieniążkowym drzewie. Bez sensu.
Robię dziś ostatnie podejście z wiadomością do tej babki, a jak nic z tego nie wyjdzie, to zrobię research i znajdę kogoś innego. Jak to możliwe, że ja mam się prosić o to, żeby komuś zapłacić?
pestka_arbuza88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-12, 15:04   #3158
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pestka_arbuza88 Pokaż wiadomość
Szczerze mówiąc nie pamiętałam jak było w pierwszej ciąży. Ale na pewno nie miałam na zleceniu napisane OGTT, tylko raczej glukoza.

Ja miałam na zleceniu ogólną morfologię, glukozę i CRP. Pierwsze pobranie poszło na wszystkie opcje

Jestem trochę wkurzona. Chciałam przyjaciółce dać voucher na rzęsy jako mikołajkowy prezent. Cichaczem wypytałam, gdzie robiła kiedyś, bo że niby koleżanka pyta. Ona poleca , jej mama poleca, koleżanki mamy polecają, na fb same 5. Napisałam najpierw do babki na fb, bo widniało, że szybko odpisuje. Mój budyniowy mózg zapomniał o tym na 2 dni. Sprawdziłam, że nawet wiadomość nie była odczytana, więc dzwonię. Paradoksalnie usłyszałam w słuchawce "o, to pani pisała na fb". Ugadałam się z nią, że albo podejdę i ona druknie taki voucher albo zapłacę przelewem i mi wyśle bon mailem. Miała odezwać się o szczegóły jak skończy z klientkami. Oczywiście przypomniałam sobie na drugi dzień (zeszły tydzień przed mikołajkami). Napisałam wiadomość sms grzecznie jak robimy z tym voucherem. Ustaliśmy, że wyśle mi dane do przelewu. I tak już drugi tydzień mi wysyła, mimo że jej przypominam :/ Jestem mega zła, bo jak kretynka zrobiłam koleżance ten voucher ręcznie i głupio mi było mówić , że doniosę jej karnecik, bo muszę odebrać. Zdaję sobie sprawę, że okres kosmetyczny jest teraz gorący, ale chyba 100zeta nie rośnie na pieniążkowym drzewie. Bez sensu.
Robię dziś ostatnie podejście z wiadomością do tej babki, a jak nic z tego nie wyjdzie, to zrobię research i znajdę kogoś innego. Jak to możliwe, że ja mam się prosić o to, żeby komuś zapłacić?
Ja skrótem z angielskiego napisałam tak jak mamaginekolog opisuje badanie obciążenia glukozą

No mi jak wyjdzie wynik po godzinie poza normą to będę zazdrosna o to dwustopniowe badanie

A babeczka tak zapracowana, że dodatkowej stówki nie chce no cóż zrobić

Pajka, wynik ok

Stary 2018-12-12, 15:55   #3159
agassek
Zakorzenienie

Cytat:
A jednak można wodę ? Myślałam ze i wody nie można. Ja muszę kupić glukozę. Skoncze brac globulki na infekcje i dopiero pójdę. Od razu mocz zbadam.
Ja robię odpłatnie i generalnie to sama zasugerowalam lekarzowi ze musze te badania zrobic. Powiedzcie czy cos prócz morfologii, moczu i glukozy jeszcze rozbicie z krwi? Toksoplazmozy powiedział ze nie trzeba dopiero na koniec ciazy ale jak nie przechodziłam. I Nie wiem czy zbadać sobie.
Niby toxo powinno się robić w każdym trymestrze, jeżeli nie przechodziłaś (ale wystarczy tylko jeden parametr, nigdy nie pamiętam który), na razie poza tymi co wymieniłaś nic nie robiłam (w pierwszym trym. kiłę, różyczkę i toxo właśnie), należy chyba jeszcze hiv zrobić, ale mój mi też nie kazał (też nie jest zbyt skory do zalecania badań, choć robię wszystko prywatnie).

Cytat:
Ja skrótem z angielskiego napisałam tak jak mamaginekolog opisuje badanie obciążenia glukozą
Mój lekarz też tak zapisał, musiałam z google rozszyfrowywać czy chodzi o glukozę, czy to jeszcze coś innego

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-12, 16:32   #3160
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agassek Pokaż wiadomość
Niby toxo powinno się robić w każdym trymestrze, jeżeli nie przechodziłaś (ale wystarczy tylko jeden parametr, nigdy nie pamiętam który), na razie poza tymi co wymieniłaś nic nie robiłam (w pierwszym trym. kiłę, różyczkę i toxo właśnie), należy chyba jeszcze hiv zrobić, ale mój mi też nie kazał (też nie jest zbyt skory do zalecania badań, choć robię wszystko prywatnie).

Mój lekarz też tak zapisał, musiałam z google rozszyfrowywać czy chodzi o glukozę, czy to jeszcze coś innego
To ja miałam wszystko w pierwszym trymestrze prócz TSH. W drugim nic. I toxo nie przechodziłam. W pierwszej ciąży w ogóle nie powtarzałam badan na toxo ale chodziłam do lekarza na NFZ który pilnował badan, nawet żelazo mi zlecał.

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Cytat:

To ja miałam wszystko w pierwszym trymestrze prócz TSH. W drugim nic. I toxo nie przechodziłam. W pierwszej ciąży w ogóle nie powtarzałam badan na toxo ale chodziłam do lekarza na NFZ który pilnował badan, nawet żelazo mi zlecał. A moja glukozę wpisał na kartce długopisem i dal pieczatke, wiec dla mnie kosmos o czymwy wogole piszecie jakieś OGTT

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

Pestko a CRP masz zalecone że względu na wcześniejszą historie ? Bo nie slyszalam żeby to się nadało w ciąży.

Edytowane przez Listopadowaa
Czas edycji: 2018-12-12 o 16:34
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-12, 16:36   #3161
Listopadowaa
Zakorzenienie

A nieee teraz patrzę i napisał długopisem TOG dal pieczatke. Ktoś robił to prywatnie ? Ile kosztuje ta glukoza?

Stary 2018-12-12, 16:36   #3162
coco00
Wtajemniczenie

Ja teraz powtarzałam toxo, bo zapytałam lekarki czy to będzie się powtarzać, to mi dała skierowanie na to i cytomegalie. Jakbym nie pytała to nie wiem czy by już dała

coco00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-12, 16:42   #3163
Listopadowaa
Zakorzenienie

Ja nie miałam cytomegali, nawet nie wiem co to.

Stary 2018-12-12, 17:22   #3164
respekt_girl
Raczkowanie

Cytat:
Było, mężowi aż się oczy cieszyły taki był dumny z dzidzi

Byłam w labie na badaniach i glukozie. Fakt, obrzydliwe A dla mnie jakieś takie palące czekam 2h i znów idę.

Też miałam dziś tą wątpliwą przyjemność. Wypić jeszcze wypiłam, a później było mi nagle tak gorąco i tak nieprzyjemnie, musiałam uważać żeby nie zwymiotować. Cieszę się że już mam to za sobą
respekt_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-12, 18:25   #3165
pestka_arbuza88
Raczkowanie

Cytat:
TPestko a CRP masz zalecone że względu na wcześniejszą historie ? Bo nie slyszalam żeby to się nadało w ciąży.

Tak, tak. Miałam do kontroli. Na ostatniej wizycie poprosiłam go o osobne skierowanie i zrobiłam na drugi dzień z wynikiem 50, czyli za dużym. Dlatego dopisał mi jeszcze CRP do sprawdzenia.
Jutro wizyta, podsłucham serduszko
pestka_arbuza88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-12, 18:32   #3166
NuFCia
Zadomowienie

Przyszły mi te koszule porodowe i poporodowe od mamaginekolog. I mam zagwozdkę z tymi rozmiarami nadal. Jak bardzo mogą urosnąć małe piersi przed porodem? Wrzucę zdjęcia na klub (niestety z łazienki bo się lustra w przedpokoju nie dorobiłam jeszcze) Zamówiłam jeszcze jakąś koszulę nocną, ale mam wrażenie że wyglądam w niej jak bałwan z śnieżnych kulek
I weszłam dzisiaj do H&M bo byliśmy w galerii a tam wyprzedaż. Kupiłam sobie 3 pary spodni ciążowych (rozmiar 40 - aż mi się smutno zrobiło) i koszulkę z wiązaniem na plecach Jeszcze całkiem fajną sukienkę przymierzałam w Promodzie - taka właśnie świąteczno-sylwestrowa odcinana pod biustem, ale jej nie wzięłam ostatecznie

Edytowane przez NuFCia
Czas edycji: 2018-12-12 o 18:35
NuFCia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-12, 19:15   #3167
msyska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez NuFCia Pokaż wiadomość
Przyszły mi te koszule porodowe i poporodowe od mamaginekolog. I mam zagwozdkę z tymi rozmiarami nadal. Jak bardzo mogą urosnąć małe piersi przed porodem? Wrzucę zdjęcia na klub (niestety z łazienki bo się lustra w przedpokoju nie dorobiłam jeszcze) Zamówiłam jeszcze jakąś koszulę nocną, ale mam wrażenie że wyglądam w niej jak bałwan z śnieżnych kulek
I weszłam dzisiaj do H&M bo byliśmy w galerii a tam wyprzedaż. Kupiłam sobie 3 pary spodni ciążowych (rozmiar 40 - aż mi się smutno zrobiło) i koszulkę z wiązaniem na plecach Jeszcze całkiem fajną sukienkę przymierzałam w Promodzie - taka właśnie świąteczno-sylwestrowa odcinana pod biustem, ale jej nie wzięłam ostatecznie

Uoo zaszalałaś!!

Powiedz mi jak wrażenia z Belli? Nie jest za ciasna przez ta koronkę na dole? Wiem ze z brzuszkiem to inaczej ale czytałam opinie że bez ciąży ta koronka przeszkadza.. a ja bym sobie chciała zamówić właśnie Bellę albo Dalię tylko się waham przez tę koronkę..
msyska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-12, 19:54   #3168
NuFCia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez msyska Pokaż wiadomość
Uoo zaszalałaś!!

Powiedz mi jak wrażenia z Belli? Nie jest za ciasna przez ta koronkę na dole? Wiem ze z brzuszkiem to inaczej ale czytałam opinie że bez ciąży ta koronka przeszkadza.. a ja bym sobie chciała zamówić właśnie Bellę albo Dalię tylko się waham przez tę koronkę..
No właśnie uciska mnie trochę w tyłek, nie jakoś bardzo ale delikatnie się opina. Może to ja jestem jakaś niewymiarowa - małe cycki i wielki zadek Jak dla mnie to ten drugi pas koronki jest zbędny może jakbym miała go pod pupą to byłoby inaczej i ona wtedy może przez to by się nie podnosiła (nie do końca rozumiem koncepcję tej koszuli chyba)
Stary 2018-12-12, 21:32   #3169
agassek
Zakorzenienie

Cytat:
A nieee teraz patrzę i napisał długopisem TOG dal pieczatke. Ktoś robił to prywatnie ? Ile kosztuje ta glukoza?
U mnie 27 zł i muszę mieć swoją glukozę

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-12, 21:40   #3170
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
A małego obkupiliście w HM? Podobno już ruszyły wyprzedaże i dla maluchów ciuszki mają ceny przez pół jutro po połówkowych napadam na HM!

Co do koszul to musztarda super i po porodzie będzie jak znalazł ☺ bella totalnie do mnie nie przemawia, ten drugi pas koronki bez sensu - patrząc na zdjęcie czułam jak mnie opina poporodowa M ta miętowa wisi na Tobie, kolor się podoba?
No i granatowa Ślicznota ma trochę zapasu, więc na poród powinna być ok jeśli jeszcze brzuszek się zwiększy. Co do biustu...zwiększył Ci się coś teraz? Bo z tego co koleżanki mówiły to jak w ciąży się zwiększył to po porodzie tylko w czasie nawału, a tak to już nie rósł.

Stary 2018-12-12, 22:48   #3171
NuFCia
Zadomowienie

Cytat:
A małego obkupiliście w HM? Podobno już ruszyły wyprzedaże i dla maluchów ciuszki mają ceny przez pół jutro po połówkowych napadam na HM!

Co do koszul to musztarda super i po porodzie będzie jak znalazł ☺ bella totalnie do mnie nie przemawia, ten drugi pas koronki bez sensu - patrząc na zdjęcie czułam jak mnie opina poporodowa M ta miętowa wisi na Tobie, kolor się podoba?
No i granatowa Ślicznota ma trochę zapasu, więc na poród powinna być ok jeśli jeszcze brzuszek się zwiększy. Co do biustu...zwiększył Ci się coś teraz? Bo z tego co koleżanki mówiły to jak w ciąży się zwiększył to po porodzie tylko w czasie nawału, a tak to już nie rósł.

Nic fajnego nie było właśnie dla Małego Albo tak słabo wyposażony ten dziecięcy dział albo już taki przebrany. Rozważałam przez chwilę takie sweterkowe spodenki z jakimiś misiami na dole nogawki, ale były na rozmiar 80 to ja nie wiem kiedy bym mu to ubrała. Jak coś było ciekawszego to właśnie rozmiar w okolicach 80, a nie chcę zapasów robić na za półtorej roku albo i dwa lata bo do tego czasu to jeszcze będzie kilka wyprzedaży.
Kusi mnie żeby zostawić te Mki obie i wrzucić do prania i suszarki Ale nie wiem co im się stanie w suszarce. Nie zalecają suszenia w suszarce bo pytałam już i zastanawiam się czy ryzykować
Mój biust jest chyba totalnie hormonoodporny bo w sumie nic nie urósł a całe dorosłe życie się łudziłam że w ciąży mi urośnie - Twoje koleżanki mnie właśnie załamały Jedyne co mnie martwi to że mogę pod koniec ciąży przybrać jak moja mama bo jej się zatrzymało mnóstwo wody w organizmie i wyglądała jak balonik - taka była spuchnięta. Jak ja bym tak przybrała to w te Ski za żadne skarby nie wejdę. Myślałam że jak zamówię różne rozmiary to będę miała jasność jak je przymierzę. A teraz jeszcze bardziej nie wiem które sobie zostawić zastanawiam się czy nie zostawić wszystkich a potem najwyżej komuś odsprzedać albo sprezentować te które nie będą pasowały. Mogłabym je zwrócić i poczekać aż będą kiedyś tam znowu dostępne i może do tego czasu by mi się zmieniły gabaryty albo i nie, ale nie wiem czy zdążę się załapać. Albo zostawić większe i przed porodem trochę poprawić u krawcowej. Normalnie problemy pierwszego świata Plusem jest to że chociaż nie były jakoś specjalnie drogie. Jeszcze się okaże że moja mama sobie którąś przygarnie bo ona lubi spać w koszulach Ale ona to ma kawał biustu, a jest moich gabarytów
Stary 2018-12-12, 23:08   #3172
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie 27 zł i muszę mieć swoją glukozę
Oo dzięki
Nufcia ja jutro spojrze na lapku na zdjęcia w klubie.

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

Nufcia mi w pierwszej ciąży biust urósł o jakieś 1,5 rozmiaru. Podczas karmienia zrobił się jeszcze większy. Tak z 65b w pokrywach do c miałam 65e, w nawale i pierwsze miesiące nawet trochę mały był ten rozmiar. A teraz w tej ciazy mało co mi urosło ale zostało trochę masy z poprzedniego kp wiec na szczęście nie takie mikrusie jak kiedyś na pewno przy nawale biust ci się powiększy. Jak będziesz karmić na pewno przez jakis czas będzie większy. Im rzadziej dziecko było na piersi biust się pomniejszał

Edytowane przez Listopadowaa
Czas edycji: 2018-12-12 o 23:09
Stary 2018-12-12, 23:30   #3173
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Nic fajnego nie było właśnie dla Małego Albo tak słabo wyposażony ten dziecięcy dział albo już taki przebrany. Rozważałam przez chwilę takie sweterkowe spodenki z jakimiś misiami na dole nogawki, ale były na rozmiar 80 to ja nie wiem kiedy bym mu to ubrała. Jak coś było ciekawszego to właśnie rozmiar w okolicach 80, a nie chcę zapasów robić na za półtorej roku albo i dwa lata bo do tego czasu to jeszcze będzie kilka wyprzedaży.
Kusi mnie żeby zostawić te Mki obie i wrzucić do prania i suszarki Ale nie wiem co im się stanie w suszarce. Nie zalecają suszenia w suszarce bo pytałam już i zastanawiam się czy ryzykować
Mój biust jest chyba totalnie hormonoodporny bo w sumie nic nie urósł a całe dorosłe życie się łudziłam że w ciąży mi urośnie - Twoje koleżanki mnie właśnie załamały Jedyne co mnie martwi to że mogę pod koniec ciąży przybrać jak moja mama bo jej się zatrzymało mnóstwo wody w organizmie i wyglądała jak balonik - taka była spuchnięta. Jak ja bym tak przybrała to w te Ski za żadne skarby nie wejdę. Myślałam że jak zamówię różne rozmiary to będę miała jasność jak je przymierzę. A teraz jeszcze bardziej nie wiem które sobie zostawić zastanawiam się czy nie zostawić wszystkich a potem najwyżej komuś odsprzedać albo sprezentować te które nie będą pasowały. Mogłabym je zwrócić i poczekać aż będą kiedyś tam znowu dostępne i może do tego czasu by mi się zmieniły gabaryty albo i nie, ale nie wiem czy zdążę się załapać. Albo zostawić większe i przed porodem trochę poprawić u krawcowej. Normalnie problemy pierwszego świata Plusem jest to że chociaż nie były jakoś specjalnie drogie. Jeszcze się okaże że moja mama sobie którąś przygarnie bo ona lubi spać w koszulach Ale ona to ma kawał biustu, a jest moich gabarytów
Źle to ujęłam! Jak w ciąży biust się powiększał to po porodzie jakiejś większej różnicy nie było (nie biorąc pod uwagę nawału) a jak w ciąży Cię nie ruszyło to jest szansa, że właśnie po porodzie Ci wystrzeli

W sumie z tymi koszulami masz rację. To jest tak deficytowy produkt, że nawet na OLX sprzedasz

Gdzie w którym HM byłaś?

Stary 2018-12-13, 00:29   #3174
NuFCia
Zadomowienie

Cytat:
Oo dzięki
Nufcia ja jutro spojrze na lapku na zdjęcia w klubie.

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

Nufcia mi w pierwszej ciąży biust urósł o jakieś 1,5 rozmiaru. Podczas karmienia zrobił się jeszcze większy. Tak z 65b w pokrywach do c miałam 65e, w nawale i pierwsze miesiące nawet trochę mały był ten rozmiar. A teraz w tej ciazy mało co mi urosło ale zostało trochę masy z poprzedniego kp wiec na szczęście nie takie mikrusie jak kiedyś na pewno przy nawale biust ci się powiększy. Jak będziesz karmić na pewno przez jakis czas będzie większy. Im rzadziej dziecko było na piersi biust się pomniejszał

Jest więc nadzieja

Cytat:
Źle to ujęłam! Jak w ciąży biust się powiększał to po porodzie jakiejś większej różnicy nie było (nie biorąc pod uwagę nawału) a jak w ciąży Cię nie ruszyło to jest szansa, że właśnie po porodzie Ci wystrzeli

W sumie z tymi koszulami masz rację. To jest tak deficytowy produkt, że nawet na OLX sprzedasz

Gdzie w którym HM byłaś?

Wystrzeli a po karmieniu oklapnie - zapewne taka smutna przyszłość go czeka
W Bonarce byłam bo tam byliśmy kupić mężowi kurtkę na zimę bo łazi w to zimno w wiosennej bez kaptura weszłam też do tego Happymum, ale jakoś nic nie zwróciło mojej uwagi. Za to jak zobaczyłam te wszystkie jeansy ciążowe na przecenie w H&M to olaboga - wzięłam do przymierzalni z 10 par Bo na chwilę obecną wchodzę w rozmiar większe legginsy z Stradivariusa i te ciążowe z H&M, ale mi w nich zimno. A dzisiaj w końcu w tych jeansach poczułam się znowu jak człowiek a nie dresiarz i były po 60-65zł, więc żal było nie brać.
Mam dokładnie te:
https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0300024016.html
https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0300024048.html
https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0617355001.html (te wzięłam bo świetnie leżały )
Stary 2018-12-13, 07:23   #3175
ofelka 123
Rozeznanie

A ja oddam cześć swojego biustu juz ma rozmiar większe jak przed ciążą i juz więcej nie chce. Juz wiem ze za nic w świecie bym sobie nie powiększyła biustu

ofelka 123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-13, 07:55   #3176
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Jest więc nadzieja

Wystrzeli a po karmieniu oklapnie - zapewne taka smutna przyszłość go czeka
W Bonarce byłam bo tam byliśmy kupić mężowi kurtkę na zimę bo łazi w to zimno w wiosennej bez kaptura weszłam też do tego Happymum, ale jakoś nic nie zwróciło mojej uwagi. Za to jak zobaczyłam te wszystkie jeansy ciążowe na przecenie w H&M to olaboga - wzięłam do przymierzalni z 10 par Bo na chwilę obecną wchodzę w rozmiar większe legginsy z Stradivariusa i te ciążowe z H&M, ale mi w nich zimno. A dzisiaj w końcu w tych jeansach poczułam się znowu jak człowiek a nie dresiarz i były po 60-65zł, więc żal było nie brać.
Mam dokładnie te:
https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0300024016.html
https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0300024048.html
https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0617355001.html (te wzięłam bo świetnie leżały )
Aaa to w Bonarce to już przebrane ;-)

Nie dziwię się, że się rzuciłaś na te spodnie też tak zrobiłam na black friday tylko wtedy żadne przecenione na mnie nie pasowały, a naprzymierzałam się jak głupia

Dziś zerknę w takim razie i na spodnie.
A z HappyMum mam sukienkę, w której jestem zakochana, reszta nie była jakaś ciekawa.

Dzień dobry☺

Dziś POŁÓWKOWE!

Lekki stres mi się włączył, jak zwykle.

Stary 2018-12-13, 08:02   #3177
Tereskaa
Zakorzenienie

Kobietki podajecie prosze link do tego klubu bo jakos nieogarnieta jestem

Powodzenia na dzisiejszych polowkowych, dla tych, ktore maja Ja mam jutro i jeszcze gin przelozyl wizyte z dzis na jutro i bede leciala najpierw na polowkowe (prenatalne) na jeden koniec miasta, a pozniej do gina na drugi koniec miasta. O taka hybryda dziwna z przyszpotalna przychodnia. Ale jestem zla, bo ostatnio z moja kondycja jest nie za ciekawie.

Jem mniej, bramy raju są wąskie

Tereskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-13, 09:04   #3178
NibyNic
Zakorzenienie

Dzień dobry
U mnie też dziś oglądanie maluszka. Mam nadzieję, że mąż zdarzy wrócić do tej godziny.

Mi w czasie pierwszej ciąży to na p9czatku tylko biust rósł, przez też później ludzie zauważyli brzuch ciążowy. Później przy karmieniu to tak o rozmiar był większy od tego co urosło i w sumie tak zostało tylko trochę grawitacji się poddał, teraz znowu mi urósł. W tym tygodniu kupiłam dwa biustonosze, 75H. Mam nadzieję, że już się zatrzyma. Za to nadal nie potrzebuję odzieży ciążowej. Czyli wszystko wygląda podobnie jak poprzednio.

Mam zagwostkę w kwestii kompletowania wyprawki. Kupiłam pajacyk w rozmiarze newborn i tak na niego patrzę że on bardzo malutki jakiś jest. Nie wiem czy jest sens kupować taki, chyba mi p9 jednej rzeczy tego rozmiaru wystarczy a resztę kupię na 62 lub 0-3m. Najwyżej będą trochę przyduże.
Niedawno znajomemu urodziły się trojaczki i jak to trojaczki - trochę mniejsze niż standardowy noworodek. Na zdjęciach są w takich luźnych ubrankach ale nie wygląda to źle więc chyba ten mniejszy rozmiar odpuszczę.
A Wy jakie kupujecie?

NibyNic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-13, 09:25   #3179
coco00
Wtajemniczenie

Cocci, nibynic powodzenia na wizytach
Hmmmm to mówicie że warto się udać do h&m, a nie chce mi się, ale gadki by się przydały.
Rany to jak ogarnąć te biustonosze do karmienia, jak te rozmiary maja się tak wahać?
Ja niestety już duży biust przed ciąża miałam, wstyd mówić jakie miseczki 🤭 także dla mnie kolejne rozmiary przy ciąży i karmieniu to nieszczęście wręcz, pewnie po dzieciach trzeba będzie zainwestować w cycki

coco00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-13, 09:27   #3180
myszka_11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NibyNic Pokaż wiadomość
Dzień dobry
U mnie też dziś oglądanie maluszka. Mam nadzieję, że mąż zdarzy wrócić do tej godziny.

Mi w czasie pierwszej ciąży to na p9czatku tylko biust rósł, przez też później ludzie zauważyli brzuch ciążowy. Później przy karmieniu to tak o rozmiar był większy od tego co urosło i w sumie tak zostało tylko trochę grawitacji się poddał, teraz znowu mi urósł. W tym tygodniu kupiłam dwa biustonosze, 75H. Mam nadzieję, że już się zatrzyma. Za to nadal nie potrzebuję odzieży ciążowej. Czyli wszystko wygląda podobnie jak poprzednio.

Mam zagwostkę w kwestii kompletowania wyprawki. Kupiłam pajacyk w rozmiarze newborn i tak na niego patrzę że on bardzo malutki jakiś jest. Nie wiem czy jest sens kupować taki, chyba mi p9 jednej rzeczy tego rozmiaru wystarczy a resztę kupię na 62 lub 0-3m. Najwyżej będą trochę przyduże.
Niedawno znajomemu urodziły się trojaczki i jak to trojaczki - trochę mniejsze niż standardowy noworodek. Na zdjęciach są w takich luźnych ubrankach ale nie wygląda to źle więc chyba ten mniejszy rozmiar odpuszczę.
A Wy jakie kupujecie?
Co do wyprawki mi każdy mówił żeby zacząć od 62, ale kupiłam 56 i dobrze bo synuś chodził w nim dobre 1.5 miesiąca. Szwagierka też musiała dokupowac 56 bo jej córka była drobna i w 56 chodziła ze 3 miesiące

Wczoraj miałam polowkowe, jest zdrowy, spokojny synuś, całe 330 gram już widzę tych moich dwóch chłopczykow jak się bawią

myszka_11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości