|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
Witam się ponownie po usg
Mam milion zdjęć i mierzonych parametrów, czytałam że w 2 trymestrze sprawdzają wszystkie narządy, przepływy itd, ale i tak ilość mnie zaskoczyła. Z konkretów wszystko co było sprawdzane jest prawidłowo, młody waży 370g Na koniec włączył nam na chwilę widok 3d/4d i nagrał krótki filmik buzi ![]() Jezdzil tym usg jak opętany po całym brzuchu, dziecko wydaje się już duże i że wszędzie jest, a ja dalej tak słabo go czuje, prawie wcale ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3092 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
Poczytałam trochę w temacie filtrów i na żadnej stronce nie doradzają ani nie piszą negatywnych opinii
A tak sobie myślę o tej bakterii colii, na dobrą sprawę można się zarazić pewnie nawet myjac zęby, przy płukaniu na pewno trochę tej wody się polyka. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
#3093 |
|
Wtajemniczenie
|
Pajka znaczy przezyjemy
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3094 | |||||
|
Raczkowanie
|
Hej hej
Melduję się po krzywej cukrowej. Nie było tak źle, mimo że kupiłam zwykłą glukozę. Podczas popijania zaczęły mnie boleć zęby od tej słodyczy, ale może to efekt piątkowego piaskowania. No i od razu zatkałam sobie nos. Może to głupie, ale przynajmniej nie czułam tego cukru Na szczęście obyło się bez wymiotów czego się bardzo obawiałam, bo moja dzidzia urządza ostre imprezy w nocy. W ogóle poszłam tam jako wrak człowieka. Ledwo co spałam w nocy. Dzidziuś imprezował tak mocno, że non stop chodziłam siku, nie mogłam w ogóle położyć się na prawym boku, bo co chwila jakiś flak był wciskany w żebra. Brzuch tak skakał, że mogę być inspiracją dla kolejnej części Obcego. Mogłam ułożyć się albo na lewej stronie albo na plecach. TŻ o 3 wstawał do pracy i potem znów nie mogłam usnąć, bo brzuchowa impreza. Masakra. Zaraz chyba się położę na drzemkę. ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Czasami śpiewam sobie piosenki w myślach. O ile w pierwszej ciąży kilka pierwszych badań było straszne dla mnie, tak teraz jestem już niemal bohaterem, ale nie obraziłabym się za naklejkę "dzielny pacjent" ![]() Cytat:
Cytat:
Chociaż w tym ciążowym tygodniu dzidziuś jest wielkości kolby kukurydzy, więc kiedy TŻ dzwoni i pyta jak tam brzuszek to mówię, że Kukurydza robi popcorn czyli kopie
|
|||||
|
|
|
#3095 |
|
Rozeznanie
|
Coco super ze na usg wszystko w porządku. Imię wybrane? Coccoinella ja chyba popatrzę na nexta on line i może się na coś skusze
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
|
#3097 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieje, ze mi w piatek gin tez pokaze mlodego na usg 3d ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Cytat:
Kiedys w sumie kobitki pily wode ze studni i tam musialo byc w niej zycie Sgwierdzam, ze mam chyba jakas schize ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3098 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój tz się śmieje, że marudze, że nie czuję ruchów, a w czwartek zobaczymy jak małe imprezuje w brzuchu ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
tylko nie wiem czy jest sens brać te najmniejszeWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#3099 |
|
Wtajemniczenie
|
Pajka bądźmy dobrej mysli
zjemy jablko umyte ta woda to wyjdzie na to samo ![]() Coco gratki wizyty ![]() Pestka haha fajna jesteś usmialam sie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3100 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3102 |
|
Raczkowanie
|
Coco super wieści
Czy któraś oprócz mnie jest takim strasznym słabiakiem teraz? Jestem przeziębiona drugi tydzień, plus miałam ten tydzień w ciągłym biegu, i nie wiem czy to organizm mówi dość czy o co chodzi, ale od wczoraj wysiadam przy najprostszych czynnościach. Właśnie poszłam tylko z praniem na górę i już musiałam siąść odpocząć. W pierwszej ciąży tak nigdy nie miałam
|
|
|
|
#3103 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mój mąż stwierdził, że po co się upieram żeby iść na dni otwarte (które cały czas przegapiam ) jak i tak chcemy być na tym prywatnym oddziale Cytat:
Śmieszna w sumie sytuacja. Ja w sumie się jakoś wstydzę wpychać w kolejki, te duże staram się omijać
|
|
#3104 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Chyba się podświadomie stresowalam tym usg i teraz ciśnienie zeszło, bo padam w domu i się nie mogę podnieść
Edytowane przez coco00 Czas edycji: 2018-12-11 o 14:04 |
||
|
|
|
#3105 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Jak czytam o tych osobnych salach poporodowych to sobie myślę, że ja jednak wole nie być sama. Mam nadzieję, że trafię na jakąś fajną współlokatorkę co mi podpowie co i jak ![]() Poszłam do Rosska. Myślałam, że ochrona mnie wyprowadzi, bo stałam chyba z godzinę przy półce z kosmetykami dla dzieci. Ostatecznie kupiłam sudocrem, płyn do mycia hipp, oliwkę hipp i jakieś coś do "mycia buzi i rączek" hipp. To ostatnie chyba niepotrzebne, ale kosztowalo 20 zl wiec stwierdzilam, że jak to wezmę to więcej zaoszczędzę ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3106 | ||||
|
Rozeznanie
|
Taka zadowolona byłam ze od 3 lat moja tarczyca nie dawała o sobie znać a tu zonk... i sie wkurzyłam bo sie spieprzylo znowu
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale w sumie kilkaOsób mi mówiło ze tez uważają ze sa większe ogólnie . Cytat:
|
||||
|
|
|
#3107 |
|
Zadomowienie
|
Witam po połówkowych!
Wszystko w porządku uffff Synuś wazy 416g i zasłaniał się cały czas rączka albo... stopą ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#3108 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I ja też ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3109 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja nie wiem ktory to aktualnie miesiac ![]() Cytat:
![]() Gratuluje wizyt i trzymam kciuki za kolejne! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#3110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() super!!!!Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
|
#3111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3112 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam wyniki powtórzone toxo, uff nic nie złapałam. Stresowala mnie to, mimo że wszystko myje jak szalona Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3114 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Dziewczyny i gratuluje wizyt ! Ktoś jeszcze nie zna płci dziecka ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale rooibos chyba jest ok w ciazy, na pewno lepszy niz zielona herbata, ktora uwielbialam a teraz mi nie smakuje.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3117 |
|
Zadomowienie
|
Mój budyń ciążowy o nazwie mózg, znów dał o sobie znać. Pytałam Was co kupić znajomym, bo organizuję małe spotkanie wigilne u siebie. I wiecie co? Byłam przekonana, że ma być za tydzień, a się okazuje, że umówiliśmy się na jutro
Także dostałam takiego speeda, że teraz piekę ciasteczka owsiane na prezent, bo przecież te czkolady nie dotrą Szybko zrobiłam zakupy i jutro od rana sprzątanie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przy prenatalnych stawiano na dziewczynkę, ale to było jeszcze niepewne. Potem dwukrotnie lekarz nie widział krocza malucha dłużej niż przez kilka sekund, więc też to było ,,prawdopodobnie dziewczynka". Liczę na to, że w czwartek oprócz tego, że zobaczymy zdrowego malucha dowiemy się co ma między nogami ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3119 |
|
Raczkowanie
|
O tak! Gorgonzola Lazania! Takie imię ze smakiem
![]() Gratuluję wizyt dziewczyny! Byłam dziś w tym rossku, ale nic nie kupiłam. Akurat w tamtym nie mieli nic z Hippa, a nastawiłam się, że coś kupię z tej serii. Jutro idziemy na szczepienie z młodym, to go zaciągnę do drugiego. Nie chce mi się specjalnie jechać do galerii. |
|
|
|
#3120 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Gorgonzola Lazania Kiełbasa !! |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:00.

Mam milion zdjęć i mierzonych parametrów, czytałam że w 2 trymestrze sprawdzają wszystkie narządy, przepływy itd, ale i tak ilość mnie zaskoczyła. Z konkretów wszystko co było sprawdzane jest prawidłowo, młody waży 370g 

A tak sobie myślę o tej bakterii colii, na dobrą sprawę można się zarazić pewnie nawet myjac zęby, przy płukaniu na pewno trochę tej wody się polyka.
26.08.2017
Na szczęście obyło się bez wymiotów czego się bardzo obawiałam, bo moja dzidzia urządza ostre imprezy w nocy. W ogóle poszłam tam jako wrak człowieka. Ledwo co spałam w nocy. Dzidziuś imprezował tak mocno, że non stop chodziłam siku, nie mogłam w ogóle położyć się na prawym boku, bo co chwila jakiś flak był wciskany w żebra. Brzuch tak skakał, że mogę być inspiracją dla kolejnej części Obcego. Mogłam ułożyć się albo na lewej stronie albo na plecach. TŻ o 3 wstawał do pracy i potem znów nie mogłam usnąć, bo brzuchowa impreza. Masakra. Zaraz chyba się położę na drzemkę. 

muszę się wybrać na początku przyszłego tygodnia ją zrobić. A pobierania własnej krwi z żyły łokciowej (czy odpromieniowej? nie wiem) się boję z 10 razy bardziej niż porodu
Kiedys w sumie kobitki pily wode ze studni i tam musialo byc w niej zycie 

zjemy jablko umyte ta woda to wyjdzie na to samo 

Szybko zrobiłam zakupy i jutro od rana sprzątanie
dowiemy się co ma między nogami