Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 cz.2 - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-12-11, 11:34   #3091
coco00
Wtajemniczenie

Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c

Witam się ponownie po usg Mam milion zdjęć i mierzonych parametrów, czytałam że w 2 trymestrze sprawdzają wszystkie narządy, przepływy itd, ale i tak ilość mnie zaskoczyła. Z konkretów wszystko co było sprawdzane jest prawidłowo, młody waży 370g Na koniec włączył nam na chwilę widok 3d/4d i nagrał krótki filmik buzi
Jezdzil tym usg jak opętany po całym brzuchu, dziecko wydaje się już duże i że wszędzie jest, a ja dalej tak słabo go czuje, prawie wcale

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
coco00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-11, 11:36   #3092
pajka03
Zakorzenienie

Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c

Poczytałam trochę w temacie filtrów i na żadnej stronce nie doradzają ani nie piszą negatywnych opinii A tak sobie myślę o tej bakterii colii, na dobrą sprawę można się zarazić pewnie nawet myjac zęby, przy płukaniu na pewno trochę tej wody się polyka.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

pajka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-11, 11:46   #3093
dorka607
Wtajemniczenie

Pajka znaczy przezyjemy

że miłość można zobaczyć "

dorka607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-11, 11:48   #3094
pestka_arbuza88
Raczkowanie

Hej hej

Melduję się po krzywej cukrowej. Nie było tak źle, mimo że kupiłam zwykłą glukozę. Podczas popijania zaczęły mnie boleć zęby od tej słodyczy, ale może to efekt piątkowego piaskowania. No i od razu zatkałam sobie nos. Może to głupie, ale przynajmniej nie czułam tego cukru Na szczęście obyło się bez wymiotów czego się bardzo obawiałam, bo moja dzidzia urządza ostre imprezy w nocy. W ogóle poszłam tam jako wrak człowieka. Ledwo co spałam w nocy. Dzidziuś imprezował tak mocno, że non stop chodziłam siku, nie mogłam w ogóle położyć się na prawym boku, bo co chwila jakiś flak był wciskany w żebra. Brzuch tak skakał, że mogę być inspiracją dla kolejnej części Obcego. Mogłam ułożyć się albo na lewej stronie albo na plecach. TŻ o 3 wstawał do pracy i potem znów nie mogłam usnąć, bo brzuchowa impreza. Masakra. Zaraz chyba się położę na drzemkę.

Cytat:
Napisane przez agassek Pokaż wiadomość
może ktoś mógłby zastąpić tżta? Siostra, przyjaciółka, mama? (ja niestety nikogo takiego nie mam, mama byłaby ostatnią osobą, którą wzięłabym ze sobą do szpitala )

Cytat:
Napisane przez mamaszkrabka Pokaż wiadomość
Wiem jak to jest jak ktos chodzi w nerwach i potem wszystkim sie udziela dlatego tez wole byc sama
Mam nadzieje, ze do tego czasu jakos ochlonie tż i jednak bedzie trzymac nerwy na wodzy
Tak jeszcze w temacie porodowym i TŻ. Raczej nie chciałabym nikogo innego niż TŻ. O ile będzie akurat w domu jednak chciałabym, żeby był obok. Może wcisnę w niego pół opakowania nervomixu, żeby jedynie był wstanie trzymać mnie tylko za rękę. Nawet nic nie musi mówić :P

Cytat:
Napisane przez czarna_pantera90 Pokaż wiadomość
Jej czytam o tej krzywej i to mój koszmar ostatnich dni muszę się wybrać na początku przyszłego tygodnia ją zrobić. A pobierania własnej krwi z żyły łokciowej (czy odpromieniowej? nie wiem) się boję z 10 razy bardziej niż porodu Jestem okropnym przypadkiem, zawsze mam mega stres, moja reakcja na to głupie pobieranie jest nieadekwatna do samego wydarzenia, bo to przecież nic takiego. No, ale żył na rękach oglądać nie lubię. A tu jeszcze nie wystarczy jedno wkłucie! Grrr.
Ja to zawsze zamykam oczy Czasami śpiewam sobie piosenki w myślach. O ile w pierwszej ciąży kilka pierwszych badań było straszne dla mnie, tak teraz jestem już niemal bohaterem, ale nie obraziłabym się za naklejkę "dzielny pacjent"

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Dzięki, zatem kupiec asmag. W pierwszej ciąży bralam admag forte bo tez ciągle miałam skurcze.

Właśnie wyszłam od lekarza i oczywiście zapomniałam zapytać o ten magnez i o mdłości. Zawsze cos zapomnę. Ogólnie wszystko dobrze. Dzidzia wazy juz 693 kawał dziecka juz. Lekarz cos mówił ze brzuszek ma za duży ale machnal reka. Mam nadzieje ze wszystko ok mimo wszystko. Kazał pić więcej wody bo jest trochę malo wód. Dziecko ma ciasno. Ogólnie wydawało mi się ze dużo pije. Ale ostatnio głównie rooibos a wody mniej. Ale to chyba nie ma znaczenia. Może czas kawę ograniczyć. Po za tym ze wszystko ok. Za to mam mega wątpliwości do lekarza. Mowie o infekcji a on do mnie że to normalne, grzybica wraca. Potem pyta się mnie czy chcem żeby mnie zbadał, skoro się niepokoje. Zbadał, mówi ze szyjka zamknięta, wszystko ok. Infekcja jest. Ubrałam się a on pyta mnie czy ja chce ten pimafucin. Mowie ze tak bo trzyma mnie od paru dni. Ze lactovaginal nie pomogl. To mówi ze to nie pomoże to mogę sobie doraźnie brać. Napisał mi receptę. A potem się mnie pyta czy ja chce robić test obciążenia glukozą no jasne. Dostalam skierowanie od razu poprosiłam o mocz i morfologie. Mowilam mu przed badaniem ze mam infekcje ale czuję jakby tez cos z pęcherzem się dzialo. Po za tym mam ciągły ucisk to stwierdził ze w ciąży to normalne. A juz na koniec powiedział ze no w sumie tez cos tam może i z pęcherzem się dziac skoro czuje. Mogłabym sobie te ciaze sama prowadzić dosłownie.

O mamo, prawie jak mój lekarz. Na jego temat krąży wiele różnych opinii, i dobrych i złych. Wiekszość właśnie dotyczy tego jak rozmawia z pacjentkami, bo głównie ma specyficzne poczucie humoru. Jednak też jest wiele opinii jak szybko zareagował na problem w ciąży. Ja i tak zawsze idę z kartką jak mam jakieś pytania.

Cytat:
Napisane przez mzgz Pokaż wiadomość
Sprzedam wam taka ciekawostkę , bo pomimo ze mieszkając tu gdzie mieszkam tyle lat dopiero teraz sie o tym dowiedziałam.

Tak wiec w tym śmiesznym kraju każdy moze nazwać swoje dziecko jak mu sie tylko podoba, i nie ma żadnych ograniczeń ; chcesz mieć księżniczkę możesz mieć Księżniczkę , chcesz mieć Misia to masz hehe i od kilku dni zamiast myślec nad prawdziwym imieniem to chodze i wymyślam ...

Wyobraźcie sobie:
Misio Nowak albo Słoneczko Kowalska hehe
Ostatnio w książce o ciąży był temat dziwnych imion. Od tamtej pory moim faworytem dla córki jest Gorgonzola
Chociaż w tym ciążowym tygodniu dzidziuś jest wielkości kolby kukurydzy, więc kiedy TŻ dzwoni i pyta jak tam brzuszek to mówię, że Kukurydza robi popcorn czyli kopie
pestka_arbuza88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-11, 11:57   #3095
ofelka 123
Rozeznanie

Coco super ze na usg wszystko w porządku. Imię wybrane? Coccoinella ja chyba popatrzę na nexta on line i może się na coś skusze

ofelka 123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-11, 12:00   #3096
pajka03
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorka607 Pokaż wiadomość
Pajka znaczy przezyjemy

Przeżyć na pewno przezyjemy, ale czy zdrowe?

Stary 2018-12-11, 12:05   #3097
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coco00 Pokaż wiadomość
Witam się ponownie po usg Mam milion zdjęć i mierzonych parametrów, czytałam że w 2 trymestrze sprawdzają wszystkie narządy, przepływy itd, ale i tak ilość mnie zaskoczyła. Z konkretów wszystko co było sprawdzane jest prawidłowo, młody waży 370g Na koniec włączył nam na chwilę widok 3d/4d i nagrał krótki filmik buzi
Jezdzil tym usg jak opętany po całym brzuchu, dziecko wydaje się już duże i że wszędzie jest, a ja dalej tak słabo go czuje, prawie wcale

Wspaniale wiesci mam nadzieje, ze mi w piatek gin tez pokaze mlodego na usg 3d

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Cytat:
Napisane przez pajka03 Pokaż wiadomość
Poczytałam trochę w temacie filtrów i na żadnej stronce nie doradzają ani nie piszą negatywnych opinii A tak sobie myślę o tej bakterii colii, na dobrą sprawę można się zarazić pewnie nawet myjac zęby, przy płukaniu na pewno trochę tej wody się polyka.

Na dobra sprawe pewnie tak Kiedys w sumie kobitki pily wode ze studni i tam musialo byc w niej zycie Sgwierdzam, ze mam chyba jakas schize

Jem mniej, bramy raju są wąskie

Tereskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-11, 12:13   #3098
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:

No i cudownie

Mój tz się śmieje, że marudze, że nie czuję ruchów, a w czwartek zobaczymy jak małe imprezuje w brzuchu
Cytat:
Napisane przez pestka_arbuza88 Pokaż wiadomość
Hej hej

Melduję się po krzywej cukrowej. Nie było tak źle, mimo że kupiłam zwykłą glukozę. Podczas popijania zaczęły mnie boleć zęby od tej słodyczy, ale może to efekt piątkowego piaskowania. No i od razu zatkałam sobie nos. Może to głupie, ale przynajmniej nie czułam tego cukru Na szczęście obyło się bez wymiotów czego się bardzo obawiałam, bo moja dzidzia urządza ostre imprezy w nocy. W ogóle poszłam tam jako wrak człowieka. Ledwo co spałam w nocy. Dzidziuś imprezował tak mocno, że non stop chodziłam siku, nie mogłam w ogóle położyć się na prawym boku, bo co chwila jakiś flak był wciskany w żebra. Brzuch tak skakał, że mogę być inspiracją dla kolejnej części Obcego. Mogłam ułożyć się albo na lewej stronie albo na plecach. TŻ o 3 wstawał do pracy i potem znów nie mogłam usnąć, bo brzuchowa impreza. Masakra. Zaraz chyba się położę na drzemkę.

Tak jeszcze w temacie porodowym i TŻ. Raczej nie chciałabym nikogo innego niż TŻ. O ile będzie akurat w domu jednak chciałabym, żeby był obok. Może wcisnę w niego pół opakowania nervomixu, żeby jedynie był wstanie trzymać mnie tylko za rękę. Nawet nic nie musi mówić

Ja to zawsze zamykam oczy Czasami śpiewam sobie piosenki w myślach. O ile w pierwszej ciąży kilka pierwszych badań było straszne dla mnie, tak teraz jestem już niemal bohaterem, ale nie obraziłabym się za naklejkę "dzielny pacjent"

O mamo, prawie jak mój lekarz. Na jego temat krąży wiele różnych opinii, i dobrych i złych. Wiekszość właśnie dotyczy tego jak rozmawia z pacjentkami, bo głównie ma specyficzne poczucie humoru. Jednak też jest wiele opinii jak szybko zareagował na problem w ciąży. Ja i tak zawsze idę z kartką jak mam jakieś pytania.

Ostatnio w książce o ciąży był temat dziwnych imion. Od tamtej pory moim faworytem dla córki jest Gorgonzola
Chociaż w tym ciążowym tygodniu dzidziuś jest wielkości kolby kukurydzy, więc kiedy TŻ dzwoni i pyta jak tam brzuszek to mówię, że Kukurydza robi popcorn czyli kopie
Się uśmiałam

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Cytat:
Napisane przez ofelka 123 Pokaż wiadomość
Coco super ze na usg wszystko w porządku. Imię wybrane? Coccoinella ja chyba popatrzę na nexta on line i może się na coś skusze

A jaka cena wysyłki, sprawdzałaś? Ja bym chciała pajace tylko nie wiem czy jest sens brać te najmniejsze

Coccinellla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-11, 12:34   #3099
dorka607
Wtajemniczenie

Pajka bądźmy dobrej mysli zjemy jablko umyte ta woda to wyjdzie na to samo
Coco gratki wizyty
Pestka haha fajna jesteś usmialam sie

że miłość można zobaczyć "

dorka607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-11, 12:37   #3100
ofelka 123
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Coccinellla Pokaż wiadomość
No i cudownie

Mój tz się śmieje, że marudze, że nie czuję ruchów, a w czwartek zobaczymy jak małe imprezuje w brzuchu Się uśmiałam

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

A jaka cena wysyłki, sprawdzałaś? Ja bym chciała pajace tylko nie wiem czy jest sens brać te najmniejsze

Chyba 10 czy 15zl płaciłam jak zamawialam ostatnio w październiku

Stary 2018-12-11, 12:46   #3101
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba 10 czy 15zl płaciłam jak zamawialam ostatnio w październiku

Ooo to wcale niedrogo!

Stary 2018-12-11, 13:04   #3102
Lisek_kartezjanski
Raczkowanie

Coco super wieści

Czy któraś oprócz mnie jest takim strasznym słabiakiem teraz? Jestem przeziębiona drugi tydzień, plus miałam ten tydzień w ciągłym biegu, i nie wiem czy to organizm mówi dość czy o co chodzi, ale od wczoraj wysiadam przy najprostszych czynnościach. Właśnie poszłam tylko z praniem na górę i już musiałam siąść odpocząć. W pierwszej ciąży tak nigdy nie miałam
Lisek_kartezjanski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-11, 13:37   #3103
NuFCia
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry dziewczyny. Śnieg za oknem wiec musze jeszcze auto odśnieżyc.
Ja pije pije bardzo dużo ale my z tz to tacy wodopoicy się dobralismy.
Co do krzywej mi się nie spieszy a skierowanie dostane w styczniu. Zresztą jestem przerażona ze wy jesteście takie zaawansowane w wyprawakch i nawet wcześniej na myśl by mi nie przyszło ze można sobie iść tak o i oglądać oddziały w szpitalu

Tak po prostu chyba nie można, ale nie jestem pewna. Szpitale organizują chyba dni otwarte i wtedy można pewnie obejrzeć. My poszliśmy w sumie tylko dowiedzieć się co i jak na taki oddział prywatny

Cytat:
Napisane przez Lisek_kartezjanski Pokaż wiadomość
Dzień dobry.

NuFCia, na który pakiet się zdecydowaliście? Też się czaję na któryś (muszę iść w końcu na te dni otwarte), ale kompletnie sobie nie wyobrażam jak to ma działać w praktyce. Niby sale do wyboru do koloru, a ja jak rodziłam tam 2,5 roku temu to po cięciu leżałam na... patologii, bo na poporodowej brakło miejsc. Taki był tłok, a popularność im nie spada, wręcz przeciwnie, więc

Czytam Was z tymi zakupami i przygotowaniami i średnio do mnie dociera, że ja też powinnam się tym wszystkim zająć Może po świętach się bardziej wkręcę w ten klimat, na razie leci mi ta ciąża jakoś niezauważalnie w tle innych spraw A jutro już połówkowe, ktoś ze mną?
Napiszę Ci priv
Mój mąż stwierdził, że po co się upieram żeby iść na dni otwarte (które cały czas przegapiam ) jak i tak chcemy być na tym prywatnym oddziale

Cytat:
Napisane przez mia128 Pokaż wiadomość
Też leżałam na patologii po cc więc może to standard obłożenia u nich ponoć to dobrze bo tam jest milszy personel mnie się wydaje, że te wypasione sale nie cieszą się jakąś ogromną popularnością. Przynajmniej ja nie znam nikogo kto by taką miał, ale w sumie one są w miarę nowe więc mogę się mylić.

Wiecie jaką akcję wczoraj miałam? Byłam w smyku i stanęłam w kolejce do kasy. Nie czułam się źle więc spoko, kurtka rozpięta, brzuch pokaźny jestem już pierwszą i patrzę że z boku stoi też jakaś ciężarna i coś robi na tel. Kasjerka poprosiła następną osobę, a ona czmych i już przy kasie ani żadnego stwierdzenia że jest w ciąży i chce wejść ani nic, nie mówiąc że przed drugą ciężarną się wbiła. Gdyby kasa była bliżej bym jej chyba zwróciła uwagę, ale tak mnie zatkało że się śmiać zaczęłam

Jak tam byliśmy to było dosyć pusto właśnie w tej pierwszej części (ale tam jest jedna z sal, pokój lekarzy, kierowniczki, reszta chyba dopiero za kolejnymi drzwiami).
Śmieszna w sumie sytuacja. Ja w sumie się jakoś wstydzę wpychać w kolejki, te duże staram się omijać
Stary 2018-12-11, 13:50   #3104
coco00
Wtajemniczenie

Cytat:

Jeszcze nie ustalone, każdy ma swoje różne typy nr 1, mamy tylko jeden kompromis, pewnie na nim stanie koniec końców
Cytat:
Napisane przez NuFCia Pokaż wiadomość
Tak po prostu chyba nie można, ale nie jestem pewna. Szpitale organizują chyba dni otwarte i wtedy można pewnie obejrzeć. My poszliśmy w sumie tylko dowiedzieć się co i jak na taki oddział prywatny

Napiszę Ci priv
Mój mąż stwierdził, że po co się upieram żeby iść na dni otwarte (które cały czas przegapiam ) jak i tak chcemy być na tym prywatnym oddziale

Jak tam byliśmy to było dosyć pusto właśnie w tej pierwszej części (ale tam jest jedna z sal, pokój lekarzy, kierowniczki, reszta chyba dopiero za kolejnymi drzwiami).
Śmieszna w sumie sytuacja. Ja w sumie się jakoś wstydzę wpychać w kolejki, te duże staram się omijać
Z tego co mówili na dniach otwartych to jak masz wykupiony swój apartament to normalny poród masz tam gdzie wszyscy, czyli tam gdzie jest zwykły oddział i sale, dopiero po porodzie cię przewoza do swojego pokoju. Ta częsc prywatna nie ma swojej porodowki, mają tylko oddzielna sale do planowanych cc.

Chyba się podświadomie stresowalam tym usg i teraz ciśnienie zeszło, bo padam w domu i się nie mogę podnieść

Edytowane przez coco00
Czas edycji: 2018-12-11 o 14:04
Stary 2018-12-11, 14:19   #3105
Michacha1234
Zadomowienie

Cytat:

Super
Cytat:
Napisane przez pajka03 Pokaż wiadomość

Ja pije kranówę, także tego

Jak czytam o tych osobnych salach poporodowych to sobie myślę, że ja jednak wole nie być sama. Mam nadzieję, że trafię na jakąś fajną współlokatorkę co mi podpowie co i jak

Poszłam do Rosska. Myślałam, że ochrona mnie wyprowadzi, bo stałam chyba z godzinę przy półce z kosmetykami dla dzieci. Ostatecznie kupiłam sudocrem, płyn do mycia hipp, oliwkę hipp i jakieś coś do "mycia buzi i rączek" hipp. To ostatnie chyba niepotrzebne, ale kosztowalo 20 zl wiec stwierdzilam, że jak to wezmę to więcej zaoszczędzę

Michacha1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-11, 14:31   #3106
mzgz
Rozeznanie

Taka zadowolona byłam ze od 3 lat moja tarczyca nie dawała o sobie znać a tu zonk... i sie wkurzyłam bo sie spieprzylo znowu

Cytat:
Hej hej

Tak jeszcze w temacie porodowym i TŻ. Raczej nie chciałabym nikogo innego niż TŻ. O ile będzie akurat w domu jednak chciałabym, żeby był obok. Może wcisnę w niego pół opakowania nervomixu, żeby jedynie był wstanie trzymać mnie tylko za rękę. Nawet nic nie musi mówić :P

Ja juz na żywo spotkałam sie z Innocence,Hope i najlepsze Lazania !!!

Cytat:
Ooo właśnie Planujesz on line?

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Hahaha Słoneczko mi się kojarzy z bobasem z serialu ,,Seria niefortunnych zdarzeń" z netflixa

Planuje zakupy w realu. W tym toku tz zaoferował sie ze pojedzie ze mna targać za mna torby

Cytat:
No i cudownie

Mój tz się śmieje, że marudze, że nie czuję ruchów, a w czwartek zobaczymy jak małe imprezuje w brzuchu Się uśmiałam

Z mojego doświadczenia te ciuszki sa dość duże ! No chyba ze to nie ciuszki duże a moja córka mała była ale w sumie kilka
Osób mi mówiło ze tez uważają ze sa większe ogólnie .

Cytat:
Coco super wieści

Czy któraś oprócz mnie jest takim strasznym słabiakiem teraz? Jestem przeziębiona drugi tydzień, plus miałam ten tydzień w ciągłym biegu, i nie wiem czy to organizm mówi dość czy o co chodzi, ale od wczoraj wysiadam przy najprostszych czynnościach. Właśnie poszłam tylko z praniem na górę i już musiałam siąść odpocząć. W pierwszej ciąży tak nigdy nie miałam
Ja !! Nie wiem czy to ciąża czy starość ? Pewno jak sie ma 25 lat to ciąża wyglada inaczej
mzgz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-11, 14:38   #3107
Strobiluska
Zadomowienie

Witam po połówkowych!

Wszystko w porządku uffff Synuś wazy 416g i zasłaniał się cały czas rączka albo... stopą

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

I proszę Cię Aniele Stróżu mój, nie mrugaj, bo wtedy sypie mi się życie...
Strobiluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-11, 14:44   #3108
czarna_pantera90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dorka607 Pokaż wiadomość
Ja jak Pajka piję wodę filtrowaną z dzbanka...i nawet mi przez myśl nie przeszło że nie powinnam

I ja też

czarna_pantera90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-11, 14:56   #3109
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Cytat:
O to ja tez mam wrażenie ze dziecko się wciska mi tam gdzieś na dole. Jakby miało wypaść przez parę dni czulam kopniaki dosłownie na łonie to wyluzowalam z tym pęcherzem bo stwierdzilam ze to dziecko ale teraz znowu czuje ruchy na wysokości pępka z dwóch stron a ucisk ba pęcherz dalej.
Ostatecznie mnie zbadał i powiedział ze źle nie jest. Ja bralam antybiotyk w pierwszym trymestrze i juz wtedy powiedział mi ze będa infekcje wracać. To juz drugi raz jak biorę ten lek. W pierwszej ciąży jak miałam złe wyniki cytologii to praktycznie ciągle byłam na globulkach. Teraz będę brała lactovsginal albo provag raz na parę dni jak juz się wylecze.

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

Ja tez lubię wodę cisowianki musi być. W pierwszej ciąży mi posmakowała i do dzisiaj tylko ja pije. Ale ostatnio mam manie na rooibosa to j wody mniej wchodzi. Ale ogólnie wypijam od 2 do 5 rooibosow dziennie. Plus wodę tez. Nie licze ale minimum dwie szklanki na pewno. Wydawało mi się ze dużo pije a tu lekarz mówi ze mało wód mam. Może nie potrzeb nie pije rano czarna herbatę i kawę. Ale bez kawy to ja nie dam rady.

Ja np mam wrazenie, ze herbata mi wszystko wyplukuje wiec pije wode, ktora polubilam. Mi w ciazy rumianek smakuje
Cytat:
To kciuki za połówkowe dzisiejsze, jutrzejsze i czwartkowe Ja jutro dopiero wieczorem, będę tam przysypiać Córka zresztą też bo idziemy wszyscy...

Z tą wodą to ja mam dzbanek i używam do herbaty, gotowania, ale jakoś się boję tak na surowo. Może niepotrzebnie? Pasożyty też odsiewa? Bo bakterie mi nie straszne, ale te żyjątka to moja fobia
Glista ludzka droga kropelkowa sie mozna zarazic wiec ja sie wody takiej z kranu nie obawiam
Cytat:
Nie przejmuj sie, chyba u każdego druga ciąża to juz nie ahy i ohy drugiej ciąży juz się tak nie przeżywa, szybciej leci i w ogóle. Może dlatego ze wszystko przechodzimy juz po raz drugi. Ale to nie znaczy ze będziemy mniej kochać te dzieci

Dokladnie!
Ja nie wiem ktory to aktualnie miesiac
Cytat:
Zawsze mi się to podobało w Stanach, że można nazwać dziecko Apple albo River W Polsce niedawno jakoś zmieniali zasady nadawania imion i jest chyba trochę więcej możliwości, ale nie pamiętam szczegółów

My też oboje jakoś mniej przeżywamy drugie dziecko, ja muszę czasem dłużej pomyśleć który to tydzień, poprzednio wiedziałam co do dnia, wyprawkę na tym etapie miałam zaplanowaną na tip top a teraz nic...
Uroki 2 ciazy

Gratuluje wizyt i trzymam kciuki za kolejne!

mamaszkrabka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-11, 15:30   #3110
pajka03
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Strobiluska Pokaż wiadomość
Witam po połówkowych!

Wszystko w porządku uffff Synuś wazy 416g i zasłaniał się cały czas rączka albo... stopą

super!!!!

Stary 2018-12-11, 15:33   #3111
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Witam po połówkowych!

cudownie

Stary 2018-12-11, 16:34   #3112
coco00
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam po połówkowych!

Gratulacje!
Mam wyniki powtórzone toxo, uff nic nie złapałam. Stresowala mnie to, mimo że wszystko myje jak szalona

Stary 2018-12-11, 16:40   #3113
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Witam po połówkowych!

Gratulacje zdrowego duzego chlopaka

Jem mniej, bramy raju są wąskie

Tereskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-11, 17:02   #3114
ofelka 123
Rozeznanie

Cytat:
Witam po połówkowych!

Gratulacje

Stary 2018-12-11, 18:04   #3115
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamaszkrabka Pokaż wiadomość
Ja np mam wrazenie, ze herbata mi wszystko wyplukuje wiec pije wode, ktora polubilam. Mi w ciazy rumianek smakuje Glista ludzka droga kropelkowa sie mozna zarazic wiec ja sie wody takiej z kranu nie obawiam Dokladnie!
Ja nie wiem ktory to aktualnie miesiac Uroki 2 ciazy

Gratuluje wizyt i trzymam kciuki za kolejne!

Myślisz ze taki rooibos czy rumianek tez wyplukuje? Ja byłam pewna ze raczej tylko czarna.

---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

Dziewczyny i gratuluje wizyt !
Ktoś jeszcze nie zna płci dziecka ?

Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-11, 18:10   #3116
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Cytat:
Myślisz ze taki rooibos czy rumianek tez wyplukuje? Ja byłam pewna ze raczej tylko czarna.

---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

Szczerze mowiac nie mam pojecia tylko mam takie wrazenie nawet bez ciazy ale rooibos chyba jest ok w ciazy, na pewno lepszy niz zielona herbata, ktora uwielbialam a teraz mi nie smakuje.

mamaszkrabka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-11, 18:11   #3117
Michacha1234
Zadomowienie

Mój budyń ciążowy o nazwie mózg, znów dał o sobie znać. Pytałam Was co kupić znajomym, bo organizuję małe spotkanie wigilne u siebie. I wiecie co? Byłam przekonana, że ma być za tydzień, a się okazuje, że umówiliśmy się na jutro Także dostałam takiego speeda, że teraz piekę ciasteczka owsiane na prezent, bo przecież te czkolady nie dotrą Szybko zrobiłam zakupy i jutro od rana sprzątanie

Michacha1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-11, 18:23   #3118
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:

Można powiedzieć, że ja przy prenatalnych stawiano na dziewczynkę, ale to było jeszcze niepewne. Potem dwukrotnie lekarz nie widział krocza malucha dłużej niż przez kilka sekund, więc też to było ,,prawdopodobnie dziewczynka". Liczę na to, że w czwartek oprócz tego, że zobaczymy zdrowego malucha dowiemy się co ma między nogami

Stary 2018-12-11, 18:26   #3119
pestka_arbuza88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mzgz Pokaż wiadomość
Ja juz na żywo spotkałam sie z Innocence,Hope i najlepsze Lazania !!!
O tak! Gorgonzola Lazania! Takie imię ze smakiem

Gratuluję wizyt dziewczyny!

Byłam dziś w tym rossku, ale nic nie kupiłam. Akurat w tamtym nie mieli nic z Hippa, a nastawiłam się, że coś kupię z tej serii. Jutro idziemy na szczepienie z młodym, to go zaciągnę do drugiego. Nie chce mi się specjalnie jechać do galerii.
pestka_arbuza88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-11, 18:44   #3120
mzgz
Rozeznanie

Cytat:

Ja nie znam i nawet nie mam żadnych przypuszczeń ! Moze jutro sie dowiem?!

Cytat:
O tak! Gorgonzola Lazania! Takie imię ze smakiem

Gratuluję wizyt dziewczyny!

Byłam dziś w tym rossku, ale nic nie kupiłam. Akurat w tamtym nie mieli nic z Hippa, a nastawiłam się, że coś kupię z tej serii. Jutro idziemy na szczepienie z młodym, to go zaciągnę do drugiego. Nie chce mi się specjalnie jechać do galerii.
I masz pewność ze nikt w okolicy nie bedzie miał tak samo na imię. A moze jesCze smaczne nazwisko sie trafi np Kiełbasa
Gorgonzola Lazania Kiełbasa !!
mzgz jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości