|
|
#151 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wybaczyłam zdradę, tylko jak żyć dalej?
Cytat:
Jeżeli ktoś pisze, że jesteś służącą, to najprawdopodobniej ma na myśli - on Cię traktuje jako służącą, a Ty na to pozwalasz, nie wiadomo dlaczego, bo zasługujesz na więcej. I w miejsce służącej wstaw debila/naiwniare, czy co tam ci dziewczyny mogły napisać. Nie jest miło przeczytać prawdę, o tym, że najprawdopodobniej masz niskie poczucie wartości, o tym, że mąż Cię robił w konkretnego balona i nie masz gwarancji, że dalej nie robi lub nie zrobi tego w przyszłości. I graficzne opisy, co mąż robił z drugą kobietą przez 3 lata waszego małżeństwa. Ale to jest prawda, nieważne jak nie chcesz tego słyszeć lub wzbraniasz się przed wnioskami. Popelniasz - w ocenie wielu - bardzo duży błąd i ciężko jest stać z boku i ci przyklasnąć.
|
|
#152 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja sie zawsze dziwie ludziom, ze tu piszą i zakladaja wątki ![]() czytalam wczoraj trochę ten wątek, zrobilo mi sie autorki żal , ale jak poczytalam co niektore juz posty to nawet juz mi sie odezwac nie chcialo ![]() tez trzymam kciuki za Ciebie autorko , moze wlasnie to poznanie tez z drugiej strony calej historii bylo Ci potrzebne. Moze lepiej zobojetnieć, zaczać mieć kogos w nosie , a nie gryź sie sie gdzie popełnilam błąd. Wspolczuje bardzo tego oszukiwania przez tyle lat , ale mam nadzieje, że choc bedzie ciezko, to wyjdziesz z tego silniejsza. I moze tu tez wlasnie ma to zdanie sens : nic nie dzieje sie bez przyczyny. Bądź silna tyle mogę na koniec napisać
Psy to cud życia Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
||
|
|
|
#153 |
|
Rozeznanie
|
Ja jestem z kolei ciekawa, czy szanowny mąż też byłby w stanie znieść 3-letnie zdrady swojej żony. Czy też miałby taką cierpliwość? Czy chciałby ratować ten związek? Czy by chciał walczyć, starać się, patrzeć, jak cierpi ukochana osoba i widzieć cierpienie w jej oczach za stratą kochanka? Co by zrobił na miejscu Autorki? Czy też byłby taki dyplomatyczny? ...
|
|
|
|
#154 |
|
Zadomowienie
|
Gdy napisałaś, że mąż Cię zdradzal przez 3 lata poczułam do niego obrzydzenie. Ale gdy później okazało się, że fryzjerka też była zdradzana (bo przecież o Tobie nie wiedziala) to już pogardę taką, że się opisać nie da. Bo jakim trzeba być wytrawnym kłamcą, żeby tak dwa równoległe życia prowadzić. Jednej kłamać i drugiej klamac. On nie kocha ani Ciebie ani jej. Bo co to za miłość, która się na kłamstwie opiera i na krzywdzie. Absolutnie nie popieram zdrady i obrzydza mnie ale rozumiem, że ktoś będąc w małżeństwie może się zakochać w kimś innym i odejść. Ale odejść od razu a nie zdradzać latami. A tu to było czyste wyrachowanie, żeby mieć Was dwie i dwie krzywdzic. Koszmar.
Bardzo Ci współczuję. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#156 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Osoba, która nie ma zaburzonej swojej własnej samooceny nie dawałaby sobie wciskać kitu, że jak patrzy w oczy, to nie kłamie. Byłaś robiona w balona przez trzy lata i jednocześnie zaklinasz rzeczywistość, że mężulek jak ci patrzy w oczy, to nie kłamie. Cytat:
Jakie argumenty ma twoja matka przeciw mężowi? Nie zastanowiło Cię to, że chociaż z własnego jej doświadczenia zawodowego może mieć rację?
Nic tak nie rozpala człowieka, jak gorąca herbata. Edytowane przez matcha Czas edycji: 2018-12-13 o 11:28 |
||
|
|
|
#157 | |
|
Konto usunięte
|
[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;86239288]Przykro mi, ale z boku dokładnie tak to wygląda i nie wiem co można innego myśleć o kobiecie, która upokarza się zostajac z szuja zdradzająca ją z premedytacją przez 3 lata. Ludziom znającym swoją wartość po prostu w głowie się to nie mieści i moim zdaniem powinno ci to dać do myślenia.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Ja też jestem w szoku : O. ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
Z miłości na pewno z nią nie jest o nie.. |
|
|
|
|
#158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przeczytaj siebie jeszcze raz i sie zastanów czy nie można tego napisać innym tonem ![]() Akurat chyba zakładajac tu wątek autorka widziala, ze mąz sobie zaigrał z jej uczuć ![]() i jakie mrzonki o milosci, jezeli autorka tak czula, ze to jej milosc, kochala cała soba, oddala mu serce, to chyba jest ta milosc, ze on ja skopał i nie docenił, bo dla niego milosc to co innego, nie znaczy, ze sa to jakies mrzonki. teraz to co ja spotkalo to pewnie za jakis czas to samo pomysli, ze milosc to sobie mozna narysowac, bo co z tego, ze Ty pokochasz cala soba, jak ktos to oleje i oszuka. I teraz jak ma uwierzyc w milosc po takim czyms ![]() Wiec troche spuśc z tonu, bo az przykro sie Ciebie czyta
Psy to cud życia Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
|
|
|
|
#159 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Może jestem jakaś niewrażliwa, ale ja tu nic krzywdzącego nie widzę
|
|
|
|
|
#160 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Mrzonki o miłości to wciskał jej facet. Do tego się odnoszę. Ona jak najbardziej ma prawo czuć się skrzywdzona.
Nic tak nie rozpala człowieka, jak gorąca herbata. Edytowane przez matcha Czas edycji: 2018-12-13 o 11:56 |
||
|
|
|
#161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No ja to przełkne, ale autorka bedzie to czytać . I w sumie spotkalo ją coś strasznego, a teraz i ona po łbie dostaje
|
|
|
|
#162 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#163 |
|
Zadomowienie
|
Zgłoszenie postu do moderacji, to nie jest "skarga" u pani.
Nic tak nie rozpala człowieka, jak gorąca herbata. Edytowane przez matcha Czas edycji: 2018-12-13 o 12:01 |
|
|
|
#164 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie jest
dla mnie takie wstawki typu : "mąż ci wjechał na uczucia, mając je gdzieś", "zaburzonej swojej własnej samooceny nie dawałaby sobie wciskać kitu", "Byłaś robiona w balona ", "nie chcesz przyjąć do wiadomości, że mężuś faktycznie może być z tobą z wygodnictwa", " Miał gdzieś Ciebie i twoje uczucia" akurat w tej sytuacji są tak samo "miłe" jak zachowanie jej męża . I choc zrozumialabym , ze przyjaciolka moze sie zdenerwowac i tak mowic, to obca osoba w necie, choć tez ma jakies nerwy, to powinna już język powściagnąć. Nie mowie o glaskaniu po glowie, bo nieraz czlowiekm trzeba wstrząsnąc, ale nie takimi tekstami....
Psy to cud życia Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi Edytowane przez groszek75 Czas edycji: 2018-12-13 o 12:14 |
|
|
|
#165 |
|
Rozeznanie
|
W tym wątku wylalo sie wiadro pomyj głównie na autorkę, moderatorzy nie zareagowali. W innym wątku również obrazano matkę i jej dzieci, moderatorzy nie zareagowali, natomiast przylozyli punkty mnie również, za odejście od głównego tematu wątku, za zasmiecanie. Super.
|
|
|
|
#166 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
autorka sie obrazila bo smiem wyrabiac sobie zdanie na temat jej idealnego meza jakbym slyszala kazika ;-) Ech ci ludzie, to brudne świnie Co napletli o mojej dziewczynie Jakieś bzdury o jej nałogach No to po prostu litość i trwoga Tak to bywa gdy ktoś zazdrości Kiedy brak mu własnej miłości Plotki płodzi, mnie nie zaszkodzi żadne obce zło Na mój sposób widzieć ją Na głowie kwietny ma wianek W ręku zielony badylek A przed nią bieży baranek A nad nią lata motylek A przed nią bieży baranek A nad nią lata motylek |
|
|
|
|
#167 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie widzę tu ani jednego złośliwego słowa, może oprócz zdrobienia "mezus". Reszta to po prostu fakty. Przecież robił ja w balona, miał gdzieś jej uczucia i wciskal kit, a autorka najprawdopodobniej ma zaburzona samoocenę. No jak to inaczej nazwać? Dla mnie to wręcz delikatne określenia zważywszy na sytuację, występujące w potocznym języku polskim, przecież nie ma tu żadnych wyzwisk ani niczego wrednego. Naprawdę, niektórzy są przewrazliwieni. A i mnie też dziwi, że autorka jest taka wrażliwa na parę słów obcych bab z internetu a to co jej mąż zrobił to już co tam, przecież kocha. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez 980cf4958a6e724c916e7adb24f4c6159aa2df82_65d7e02c47328 Czas edycji: 2018-12-13 o 12:29 |
|
|
|
|
#168 |
|
Zakorzenienie
|
Nie obraziła sie pewnie, tylko jej po ludzku zrobiło sie przykro , nie mylcie podstawowych pojęć
o i te wieczne wstawki, kolejna, po co to pisac, jej idealnego męza, nie wystarczylo męza ? Przyjdzie taka potem czytac moze uryczana i jeszcze te ironicznie tekściki dowalające jej potrzebne. Jakby tego potrzebowala to by napisala, a napisala wyraźnie ileś postów wczesniej, zebyscie sobie to darowaly. Dorosle kobiety, a nie potrafią rozmawiać i uszanować czyjejś prośby.
|
|
|
#169 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#170 |
|
Zakorzenienie
|
[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;86242976]Ale przecież to wszystko to sama prawda :eee:
Nie widzę tu ani jednego złośliwego słowa, może oprócz zdrobienia "mezus". Reszta to po prostu fakty. Przecież robił ja w balona, miał gdzieś jej uczucia i wciskal kit, a autorka najprawdopodobniej ma zaburzona samoocenę. No jak to inaczej nazwać? Dla mnie to wręcz delikatne określenia zważywszy na sytuację, występujące w potocznym języku polskim, przecież nie ma tu żadnych wyzwisk ani niczego wrednego. Naprawdę, niektórzy są przewrazliwieni. A i mnie też dziwi, że autorka jest taka wrażliwa na parę słów obcych bab z internetu a to co jej mąż zrobił to już co tam, przecież kocha. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] No i co z tego, ze prawda, prawdą mozna go zjechac rowno, nieodpowiednimi slowami, ale chyba po prostu nie wypada nie? I wlasnie czy to tez prawda, nie piszesz najprawdopodobniej, to lepiej sie nie wychylac, jak cos jest tylko prawdopodobne, bo dobijasz. Wlasnie te wstawki męzuś, tu co chwile taka. Jak czlowiek jest w tej sytuacji, świeżej, to naprawde nie potrzebuje dowalenia, moze kiedys sama na niego tak pogada, ale na razie ją to boli , to chyba sie szanuje te osobe nie i zagryza język. prawda boli , oj bardzo, ale z nia trzeba sie oswoić, samemu zrozumieć. Znając zycie teraz sama tak psioczy, ale obcych osob takie psioczenie zabolalo, wiec napisala. Dlatego szkoda mi tu czesto osob co zakladaja wątki, bo prostu chca sie wygadac. Zostana tak ocenione, w sposób tak żenujący, ze az wstyd. I w koncu na koncu zawsze wychodzi, ze ten autor ucieka, zostaje wizazowym trollem, nie zawinił, ale to jemu sie oberwalo, bo ktos chcial sobie pouzywac. ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Przykre, wiesz co to znaczy przkrosc komus sprawic wlasnie slowami ? Mi z boku osobie sie zrobilo przykro jak czytalam, a co dopiero tej zainteresowanej jak musi byc jak to czyta...
Psy to cud życia Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi Edytowane przez groszek75 Czas edycji: 2018-12-13 o 12:36 |
|
|
|
#171 | |
|
Zadomowienie
|
Jeśli osoba jest chora psychicznie i powiem, że jest chora psychicznie, to znaczy, że obrażam?
Jeśli w rodzinie dzieje się patologia, to nie mogę użyć tego słowa, żeby nie obrazić? Mężusia - okej to jestem w stanie przyjąć do wiadomości, ale to co sama wytłuszczyłaś nijak nie jest obraźliwe. Cytat:
Nic tak nie rozpala człowieka, jak gorąca herbata. Edytowane przez matcha Czas edycji: 2018-12-13 o 12:43 |
|
|
|
|
#172 |
|
Rozeznanie
|
Nie, to nie te wypowiedzi. Wątek ma kilka stron, i rzeczywiście autorka została obrazona kilka razy...
|
|
|
|
#173 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#174 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Właśnie nadrobiłam wątek, ale dla dobra niektórych osób będę wyrozumiała i nie ukarzę agresywnych wypowiedzi. Jednak od tej pory będę się bacznie przyglądać i każdy atak, przezwiska będą karane kartkami bez wyjątku. A co do tematu wątku, to cóż - niestety zgadzam się z większością wypowiedzi. Pan mąż nie powinien zasłużyć nawet na cień szansy, ale autorko, to Twoje decyzje, Twoje życie i zrób tak, byś sama się czuła jak najlepiej. Nie oglądając się na męża, znajomych czy rodziców.
|
|
#175 |
|
BAN stały
|
A ja wierzę, że on kochał was obie... posuwać i pławić się w waszym ulubieniu. Trafił ci się taki pożal boże Casanova. Bywa. Tylko problem w tym, że nie umawialiście się na poligamię. Jak chciał bawić się w bigamistę to mógł cię uprzedzić i pozwolić ci zdecydować czy się na to piszesz. Zamiast tego przez 3 lata wykorzystywał egoistycznie ciebie i tą drugą. Gdyby się nie wydało to równie dobrze mogłabyś żyć w nieświadomości do końca swojego lub jego życia. Nikt kto ma choć trochę instynktu samozachowawczego nie potrafiłby zaufać ponownie takiemu partnerowi.
Idź do specjalisty. Nie zwlekaj. Pisząc 'nie wyobrażam sobie bez niego życia' brzmisz jakby poczucie twojej wartości było równe dna. Uwierz, że można mieć cudownego partnera, który cię wspiera, a równocześnie nie ma kochanek na boku. Wspominałaś, że staraliście się nieskutecznie o dziecko. Można spytać czy robiliście jakieś badania? Obecnie najczęściej niepłodni są mężczyźni. To byłby dodatkowy argument, żeby zacząć życie z kimś na nowo. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#176 |
|
BAN stały
|
W mojej ocenie nic tu nie ma obraźliwego w tym wątku choć oczywiste że dla ciebie temat jest najtrudniejszy w odbiorze.
Nawet jeśli sama na piedestał stawiasz jego do ciebie uczucia - słusznie wyżej zauwazono, że w grę wchodzi jeszcze ta druga kobieta. Nie tylko ciebie okłamywał. Od 6 lat był twoim męzem, poderwał inną i zbudował z nią długą relację a na koniec zniknął bez śladu i bez wyjaśnienia. To jest faktycznie bardzo moralne i ani trochę psychopatyczne.
Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2018-12-13 o 13:18 |
|
|
|
#177 |
|
Rozeznanie
|
Istnieją ludzie którzy potrafią wybaczyć rzeczy niemożliwe, jak np zabójstwo własnego dziecka. Jest wiele kobiet wybaczajacych zdrady, ale każda historia jest inna i każda kończy się inaczej. Czasem rzeczywiście człowiek się zmienia, bo chce coś zrobić ze swoim życiem, wyjść na prostą, uporządkować je. Nie wiadomo czy to przypadek męża autorki. Właściwie to wszystko od niej zależy, czy zechce trwać w tym malzenstwie ze świadomością, iż być może mąż jest z nią z wygody a uczucie słabe i mało szczere, i czy za kilka lat sytuacja się nie powtórzy z inna kobieta... autorko, Ty dałaś mu wszystko, byłaś idealną żoną, a on tego nie docenial, więc możliwe, że przy pierwszym małym kryzysie on się rzuci w ramiona innej, mając ten kryzys za powód i wytlumaczenie. Jeżeli on chce powrotu, powinniście oboje iść na terapię, a Ty jeśli jesteś wierząca, zacznij się modlić za to małżeństwo, za jego przemiane. Czasem bywa, że modlitwa nam wskazuje drogę, Nawet jeśli jest to rozstanie.
|
|
|
|
#178 |
|
Rozeznanie
|
A ja polecam wziąć przykład z Fryzjerki i po prostu pójść dalej zamiast rozpaczać czemu on tak zrobił. Ona po roku jest w szczęśliwym związku, Ty też możesz.
Ten Pan niech zostanie sam na lodzie, bo nie zasłużył na taką miłość jaką go darzysz. To perfidny oszust, zakochany tylko w sobie, swojej wygodzie i pieniądzach. |
|
|
|
#179 |
|
Zadomowienie
|
Nie ma sensu żeby i ja Ci pisała jakim człowiekiem jest twój mąż. Proponuję żebyś przestała słuchać innych i sama się zastanowiła czego chcesz. Czy dobrze zrobisz zostając z mężem? Nikt tego nie wie, czas pokaże. Czy zostawiając męża będziesz szczęśliwa? Może tak może nie, ale na pewno będziesz spokojniejsza.
Natomiast jeśli ciągle wracasz myślami do tego wszystkiego to po prostu ty tez zdradź męża, a rachunki będą wyrównane. Zamiast myśleć o jego romansie będziesz myślała o swoim. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Serio pytam, podaj jakiś cytat. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:14.