|
|
#181 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wybaczyłam zdradę, tylko jak żyć dalej?
Podalabym, ale nie wiem jak się cytuje na telefonie, przegladnij sobie kilka stron wypowiedzi, jaka tam agresja, bo autorka pozwolila sobie na to by jeszcze z nim być i bronić go. Jak ktoś wcześniej zauważył, odnosi się wrażenie, że to komentujace wizazanki mają z tą sytuacją większy problem niż sama autorka. A nikt za nią życia nie przeżyje i jeśli chce i potrafi wybaczyć i wrócić do codziennego życia z tym człowiekiem, to może powinna to zrobić jeśli da radę się pozbierać jeśli nie wypali... bo najgorsze w zyciu to żałować że czegoś się nie zrobiło, lub podjąć decyzję ulegając presji otoczenia
---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Np. Str 3, wypowiedzi xfridy, na które zareagowala autorka. Ton obrzydliwy. Potem doszły inne od innych użytkowniczek, jak np. Autorka jest służąca, takich ludzi znajduje się na targu niewolników, autorka wyciera sobą podłogę... więcej nie ma sensu, i jeszcze to pukanie, bardzo niesmacznie się to czyta |
|
|
|
#182 |
|
Przyczajenie
|
Odpowiedz Xfridy jest jak najbardziej ok . Współczuję autorce jednak z tego co wyczytałam to francuz a oni nie posiadają kręgosłupa moralnego zazwyczaj wgl. Nie chce mi się czytać całego wątku na miejscu autorki już dawno bym się wyprowadziła.
|
|
|
|
#183 |
|
Raczkowanie
|
A ja nie uważam, żeby to było obraźliwe. Z postów autorki wyłania się kobieta, która ma zerowe poczucie własnej wartości i pozwala otoczeniu robić że sobą co tylko otoczenie chce. Napisałam, że moim zdaniem takich ludzi produkuje się na targu niewolników, bo mój umysł nie ogarnia jak można być takim masochista.ktory w dodatku jak lew broni męża na forum. No albo A albo B. Albo Twój mąż to świnia, która perfirnie przez 3 lata prowadziła podwójne życie, albo to zagubiony misio, który popukal na boku, ale już się zreflektowal i wie, że kocha tylko Ciebie.
Trudno czyta się wątek, w którym ktoś tak okropnie, w uwlaczajacy sposób zniszczył psychicznie autorkę, a ona zamiast mieć jakiś szacunek do siebie to zachowuje się jak ofiara syndromu sztokholmskiego. Wybacz, ale takiego psychologicznego absurdu ja nie umiem inaczej skomentować. Chciałabym dla Ciebie dobrze,ale...Ty sama nie chcesz dla siebie dobrze. Mam wrażenie jakbyś chciała, żeby czas się magicznie cofnął, albo uczynki wymazaly z kart życia. Podsumowując. Rok żyjesz z mężczyzną po zdradzie. Nie potrafisz mu wybaczyć, ciągle jesteś nieufna. Jak myślisz, kiedy ten związek za przeproszeniem ☠☠☠nie? Bo to, że ☠☠☠nie jest tak oczywiste jak to, że o 16 zrobi się ciemno. Dlaczego sama tego nie zakończysz? Czekasz specjalnie, az nie wytrzymasz psychicznie? |
|
|
|
#184 |
|
Raczkowanie
|
Fryzjerka powiedziała, że jej były nie chciał składać żadnych deklaracji. Nasunęła mi się przez to myśl, że w ich relacji już mogło robić się nieciekawie bo pojawiły się oczekiwania z jej strony. I w sumie na rękę było mu się przyznać bo zrzucił z siebie ciężar ale ciekawa jestem ile by to jeszcze trwało gdyby nie został zauważony przez koleżankę?
I nie dziwię Ci się, że nie możesz się przemóc, decyzja o wybaczeniu zdrady została podjęta moim zdaniem zbyt szybko a mąż prawdopodobnie nie zdaje sobie sprawy ile bólu Ci zadał. Dla mnie jest to niewyobrazalna trauma i bardzo współczuję tego wszystkiego przez co teraz musisz przejść ale moim zdaniem dziewczyny mają rację - zadbaj o siebie. Gdybyś rozstała się z mężem zaraz po odkryciu zdrady dzisiaj być może byłabyś w zupełnie innym miejscu i być może z kimś innym u boku. A tak, tkwisz w tym emocjonalnym bagnie i grzęźniesz jeszcze głębiej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No tak, to nikogo nie obraża. Fakty bolą, ale nie mogę być uciszane. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#186 |
|
Rozeznanie
|
A pozostałe komentarze? Są jak kopanie leżącego
|
|
|
|
#187 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#188 |
|
Zakorzenienie
|
Polecam obejrzeć chociaż jeden odcinek Eks-tra zmiana i zobaczyć jak można z klasą dawać rady bez oceniania i przykrych słów. A Mlynarska tyle wie co tu i nie zjeżdża tekstami o zerowym poczuciu własnej wartości. Nawet jak się czegoś nie ogarnia to wystarczy pomyśleć, że ludzie są różni i mają różna wrażliwość.
Psy to cud życia Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
|
|
|
#189 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Moim zdaniem dobra rada to szczera rada ,nie zawsze miła ale otwierająca oczy i bez mozliwosci interpretowania jej na własny użytek Takie rady daje Autorka pyta co mogło pchnąć jej męża w ramiona innej więc chyba oczekuje odpowiedzi .więc jej napisalam co moim zdaniem na podstawie jej postów wywnioskowalam.a że jej się nie spodobało to napisała że ja atakuje Edytowane przez 7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 Czas edycji: 2018-12-13 o 18:02 |
|
|
|
|
#190 |
|
Rozeznanie
|
Sutailje, dokladnie tak było napisane, że się nie dziwią że facet zdradził, bo się mu przejadla, jest mimoza bezwolna i pozwala sobie wejść na głowę, bez poczucia własnej wartości i bez charakteru. To przeczytaj jeszcze raz, nie wymyśliłam sobie tego...
|
|
|
|
#191 | |
|
Rozeznanie
|
Eks-tra zmiana to program dla kobiet które mają ex-mężów, są po rozwodach i chcą zacząć żyć na nowo. Odcinają się grubą krechą od przeszłości, biorą się za siebie i zasuwają dalej. Ok. Odpicują Ci mieszkanie, zrobią fryzurę, makijaż i dobrze ubiorą. A tu? Chyba jeszcze nie ten etap. No ale dobra, to niech idzie do Młynarskiej, niech spróbuje z takimi zmianami, niech zapisze się na jakieś zajęcia dodatkowe, odkryje w sobie jakieś hobby po to, by zagłuszyć ten żal po zdradzie. Czemu nie, można i tak. Pytanie, czy to wystarczy. Skoro nasze rady są takie do kitu i na poziomie rynsztoka (: ... i trafiają tylko wybiórcze rady pt: "oooo taka dobra jesteś, za dobra, walcz o niego, tyle dla niego robiłaś, on tyle dla Ciebie robił, pogubiliście się". Ale fakt, lepiej zamknąć się i pisać to, co Autor chce usłyszeć. Wtedy wszyyyystkim będzie pasować.
---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- Cytat:
Chciała poznać powody, dla których mogło dojść do zdrady. To dostała. Ciekawe jaka jest wersja męża, bo znamy tu tylko to, co napisała Autorka. Przecież wiadomo, że raczej na forum nie pisze się wszystkiego. |
|
|
|
|
#192 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Autorka sama pisała że była mu oddana że niczego.mu nie brakowało niby a jednak zdradził. Nie napisałam że jest bez charakteru.ma charakter Ale prawdopodobnie już mu się trochę znudził i chciał innego charakteru zakosztować (fryzjerka podobno przeciwienstwo autorki i to go prawdopodobnie zauroczylo) Miał mix charakterow i doznan przez 3 lataniestety sprawa się rypla i musiał wybrac wiec wybral spokojna przystan u boku zony ktora wszystko wybaczy(kochanka by go prawdopodobnie pogonila po odkryciu prawdy ) Moim zdaniem nikt kto kocha i szanuje nie zdradza przez lata klamiac w zywe oczy Nie ma nic w tym obrazliwego .przykre to ,ale niestety prawda Zresztą sam jej powiedział że kocha tą kobietę. Czy można być bardziej chamskim ? Autorka obraża się za to że tutaj na forum ktoś powie że mąż ja potraktował jak idiotke Ale nie obraża się na męża że tak ja potraktował Jej agresywne reakcje są skierowane w zla stronę. Za miast obrazić się na męża obraża się na obcych ludzi że powiedzieli co mysla o jego zachowaniu Edytowane przez 7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 Czas edycji: 2018-12-13 o 18:32 |
|
|
|
|
#193 |
|
BAN stały
|
[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;86242976]Ale przecież to wszystko to sama prawda :eee:
Nie widzę tu ani jednego złośliwego słowa, może oprócz zdrobienia "mezus". Reszta to po prostu fakty. Przecież robił ja w balona, miał gdzieś jej uczucia i wciskal kit, a autorka najprawdopodobniej ma zaburzona samoocenę. No jak to inaczej nazwać? Dla mnie to wręcz delikatne określenia zważywszy na sytuację, występujące w potocznym języku polskim, przecież nie ma tu żadnych wyzwisk ani niczego wrednego. Naprawdę, niektórzy są przewrazliwieni. A i mnie też dziwi, że autorka jest taka wrażliwa na parę słów obcych bab z internetu a to co jej mąż zrobił to już co tam, przecież kocha. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Powiedzenie ciężko chorej osobie "ależ źle wyglądasz, jesteś chyba śmiertelnie chora" też jest prawdą. Zrobiłabyś to? Powiedzenie osobie niepełnosprawnej intelektualnie " i tak ty tego nie zrozumiesz " to też prawda. Ale jak gruboskórnym trzeba być, by to zrobić. A potem dziwić się, że ktoś przewrazliwiony? |
|
|
|
#194 |
|
Konto usunięte
|
Fajna przyjaciółka. Ja bym jej powiedziała, ze moze sie za niego brać bo jest juz wolny.
Nigdy nie wybaczę zdrady. Zdrada = nie kocha mnie. A taki romans to juz podwójne życie. Słuchaj mamy. To nie była zdrada dla seksu. Rozumiem dziewczyny które wybaczają zdrade dla jednorazowego seksu. Bo ptaka nie umiał utrzymać a on żałuje. Ale Twój maz kocha te kobietę... Albo inaczej. On nie kocha was obu. Bo jakby ja kochał to dawno by odszed od Ciebie. Ciebie nie kocha bo nie miał by drugiego życia. |
|
|
|
#195 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#196 |
|
Konto usunięte
|
Piszesz „on mnie nigdy nie okłamał w oczy” ale okłamywał skoro sie spotykał z inna 3 lata. Musiał wciskać Ci kit aby sie z tamta spotykać.
Myśle, ze przyznał sie tylko dlatego, ze ktos go zauważył. Nie masz pewności, ze znowu nie kłamie. Ja był to skonfrontowana z fryzjerka ![]() ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- [1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;86235900]Jak mozesz gadac takie bzdury On nie może kłamać z premedytacja w oczy A mógł z premedytacja Cię całować na dobranoc po lizaniu jej waginy kilka godzin wcześniej Nie źle się ustawił. Powiedział Ci że kocha was dwie i widzi teraz że może powiedzieć wszystko zrobić co chce A Ty zostaniesz bo nie masz jaj żeby go pogonić. To tylko kwestia czasu kiedy się dowiesz że to jeszcze nie koniec[/QUOTE] Moze on szykuje grunt aby mieszkać w trójkę
|
|
|
|
#197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale. Pisać komuś, kto będąc skrzywdzonym woli kisić się w swoim cierpieniu, że jest głupi bo na to pozwala i nic z tym nie robi zamiast kopnąć krzywdziciela w (pardon) dupę, to zupełnie co innego. Normalnie ludzie odbierają takie zdanie jako: zasługujesz i stać cię na coś lepszego, czemu sobie to robisz. Nie rozumiem, czemu niektórzy doczytują tylko: jesteś głupi. To bardzo duże przewrażliwienie jak i wypaczenie kontekstu i to na poziomie Faktów TVP. |
|
|
|
|
#198 |
|
Konto usunięte
|
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;86236845]twoj maz poprostu wie ze moze ci nasrac na glowe a ty nic nie zrobisz
nawet nie kryl sie z ta kochanka wiedzial ze przelkniesz to i tak wlasnie sie stalo. dla mnie jest pewnego rodzaju sadysta mowiac ci ze ja kocha i zostajac z toba nie wiem dlaczego jestes taka bezwonna i rozmemlana? ,moze wlasnie tego twojemu mezowi brakowalo,kobiety z temperamentem,wlasna opinia,a nie przyklejona do niego sluzaca dajaca wszystko zanim zdarzy poprosic i stawiajaca go na piedestale przed soba i swoimi potrzebami to naprawde moze znudzic ,jak najlepsze jedzenie przezarlas sie poprostu nikt tu cie nie przekona bo z boku to wyglada naprawde zalosnie co tu wypisujesz,jakbys maiala wyprany mozg to wszystko co tak zachwalasz jest wytworem twojej wyobrazni,twoj maz nie jest tym za kogo go masz/mialas,to wszystko co o nim myslisz nie jest prawda to dwulicowy typ ktory nie ma kregoslupa moralnego ani szacunku dla ciebie sprawdzilas polaczenia a nie wiesz ze moze miec drugi telefon albo druga karte sim? takie typy sa dosyc dobrze przygotowane na swoje podwojne zycie[/QUOTE] Tez tak to widze. On gra a ona tańczy. |
|
|
|
#199 |
|
Raczkowanie
|
Doprawdy żałosne jak udajecie, że nie wiecie o jakie wypowiedzi chodzi. Nie będę ich przetaczać, zostało to już zrobione. I nie, nie chodzi o to, że mój mężuś to gołodupiec (swoją drogą proponuję zapoznać się z definicją tego słowa, zanim zacznie się go używać...) i zrobił mi świństwo.
Poza tym... od kiedy to "agresor" (nie wiem jak to inaczej określić) decyduje, co jest fair, a co nie? Może w sądach też złodzieje, mordercy, gwałciciele będą wydawać na siebie wyroki? Bo przecież nie ukradłem, tylko pożyczyłem, nie zgwałciłem, tylko nie dosłyszałem słowa nie. Wyraźnie napisałam, zwróciłam uwagę, nie raz, nie dwa, że mnie obrażają tego typu CHAMSKIE I WULGARNE wypowiedzi, więc dla cywilizowanych ludzi na poziomie powinno być jasne, że ktoś sobie czegoś nie życzy, że coś boli, należałoby przeprosić, albo chociaż przestać. Podobnie jak to, by osoby szukające tu sensacji dały sobie spokój z komentowaniem wątku. Efekty widać na załączonym obrazku, stanęło na tym, że zostałam posądzona o trolling (jakaś zmiana w temacie, już nie jestem trolem? ) i od kilkunastu postów toczy się dyskusja, jak tu wszyscy byli dla mnie pomocni i życzliwi, dla mojego dobra oczywiście, bo przecież pytałam. Milutko. Co się dziwić, wypowiedź moderatorki jasno pokazała, że takie zachowania i słownictwo są dopuszczalne , oczywiście czyli pań które jeździły po mnie nie przebierając w słowach, nie będzie ostrzeżeń, bo jak to tak? To dzięki nim w wątkach są za przeproszeniem gównoburze i dział "intymne" żyje. Rzeczywiście, "tutaj uzyskasz wsparcie i porady", dowiesz się kto "sra ci na głowę", albo "wyciera tobą podłogę". Dla dobra niektórych ostrzeżenia posypią się pewnie, gdy zaczną padać słowa na k, czy ch.[1=f60400d832b72deb5c42f71 6e834e5f0a0698277_6206f89 5c87a0;86244673] Ja był to skonfrontowana z fryzjerka ![]() [/QUOTE] Edytowane przez Sadimka99 Czas edycji: 2018-12-13 o 19:58 |
|
|
|
#200 |
|
BAN stały
|
Sadmika99, tak właściwie skoro nie podoba Ci się ani treść wątku ani forma wypowiedzi większości osób to czemu nie poprosisz moderatorek o zamknięcie?
Jeżeli nie jesteś trollem to naprawdę potrzebujesz pomocy specjalisty, a nie przypadkowych osób z Internetu. Problem sam się nie rozwiąże. Nie zmienisz nic w swoim życiu to będziesz zawsze ofiarą. Smutne, ale prawdziwe. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#201 |
|
Konto usunięte
|
Szkoda ze chamstwo męża cie nie obraża. Nadal nie rozumiem tego, ze oburzasz się na słowa obcych ludzi z internetu, jakbysmy to my ci cos zlego zrobiły a czyny tego kto naprawdę cie skrzywdził próbujesz usprawiedliwiac na wszystkie strony. I na szczęście nie zrozumiem, odpadam z tego wątku bo za duży poziom abstrakcji dla mnie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#202 |
|
Raczkowanie
|
[1=f8c2d375a73595a7890227c bb2d3acee309191de_62181c3 c5fcdf;86244833]Sadmika99, tak właściwie skoro nie podoba Ci się ani treść wątku ani forma wypowiedzi większości osób to czemu nie poprosisz moderatorek o zamknięcie?
Jeżeli nie jesteś trollem to naprawdę potrzebujesz pomocy specjalisty, a nie przypadkowych osób z Internetu. Problem sam się nie rozwiąże. Nie zmienisz nic w swoim życiu to będziesz zawsze ofiarą. Smutne, ale prawdziwe. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Mam prosić o zamknięcie wątku, bo kilka (NIE, NIE WIĘKSZOŚĆ!) osób pokazała swój poziom? A to niby dlaczego? Nie zamierzam prosić o zamknięcie wątku tylko dlatego, że co niektóre użytkowniczki urządziły sobie tu show i za punkt honoru wzięły sobie, by przez kilka dni pisać mi różne przyjemności, mimo że zrozumiałam sens ich wypowiedzi przy 1, czy 2 wiadomości, ale nie, pokomentujmy kilkanaście postów więcej. To moderacja powinna zadbać, by pewne granice nie zostały przekroczone. Pomijając to co wyżej, dla mnie WIĘKSZOŚĆ wypowiedzi była pomocna i przydatna, po to założyłam post. [1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;86244879]Szkoda ze chamstwo męża cie nie obraża. Nadal nie rozumiem tego, ze oburzasz się na słowa obcych ludzi z internetu, jakbysmy to my ci cos zlego zrobiły a czyny tego kto naprawdę cie skrzywdził próbujesz usprawiedliwiac na wszystkie strony. I na szczęście nie zrozumiem, odpadam z tego wątku bo za duży poziom abstrakcji dla mnie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Gdyby mnie nie obrażało, nie powstałby ten wątek. I tak, rani i oburza mnie (i jak widać nie tylko mnie) chamstwo obcych ludzi skierowanych w moją stronę, mimo wyraźnej prośby o zmianę tonu wypowiedzi. Mam nadzieję, że wszystkie osoby, którym nie odpowiada "poziom abstrakcji" pójdą w Twoje ślady i opuszczą wątek, zamiast dodatkowo sprawiać przykrość. I zaznaczam, nie chodzi o wypowiedzi krytykujące K., czy wyrażające kulturalnie zdanie o mojej sytuacji. Edytowane przez Sadimka99 Czas edycji: 2018-12-13 o 20:20 |
|
|
|
#203 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#204 |
|
Konto usunięte
|
[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;86244879]Szkoda ze chamstwo męża cie nie obraża. Nadal nie rozumiem tego, ze oburzasz się na słowa obcych ludzi z internetu, jakbysmy to my ci cos zlego zrobiły a czyny tego kto naprawdę cie skrzywdził próbujesz usprawiedliwiac na wszystkie strony. I na szczęście nie zrozumiem, odpadam z tego wątku bo za duży poziom abstrakcji dla mnie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] W punkt Autorka przelewa swoją frustrację i negatywne emocje na ludzi którzy odważyli się nazwać zachowanie jej męża po imieniu zamiast obrazić się na męża W psychologii znana reakcja obronna PRZEMIESZCZENIE autorka nie może otwarcie skierować gniewu na męża (bo nie daj bog odejdzie)więc kieruje agresję na użytkowników forum |
|
|
|
#205 |
|
Raczkowanie
|
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;86244942]W punkt
Autorka przelewa swoją frustrację i negatywne emocje na ludzi którzy odważyli się nazwać zachowanie jej męża po imieniu zamiast obrazić się na męża W psychologii znana reakcja obronna PRZEMIESZCZENIE autorka nie może otwarcie skierować gniewu na męża (bo nie daj bog odejdzie)więc kieruje agresję na użytkowników forum[/QUOTE] Zgadza się. Obraża się za to, że nazywamy rzeczy po imieniu, mówimy wprost jaki jest jej mąż. Ale na męża to już się nie obraża i go broni jak lwica. |
|
|
|
#206 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Choćby po to zamknąć, że dostałaś już mnóstwo rad i naprawdę warto byłoby zacząć je wcielać w życie zamiast egzaltować się swoją dramatyczną sytuacją i rozkładać waszą patologiczną relacją na atomy pierwsze. Tkwisz w tym bagnie po uszy od roku. To jakiś rok za długo. Płakanie po nocach nie sprawi, że twój mąż odposuwa kochankę. Weź się kobieto w garść i idź do specjalisty, bo jesteś zaburzona. Żeby nie było nie piszę tego, żeby cię obrazić. Ale weź to do siebie, bo jest mi ciebie nadzwyczajnie w świecie żal. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#207 |
|
Zadomowienie
|
Jak tak cię boli ten "gołodupiec", to chociaż spytaj matki co sądzi na temat twojego związku i całej tej sytuacji, chociażby dlatego, że ma doświadczenie zawodowe.
|
#208 |
|
Raczkowanie
|
Jestem przekonana, że jej mama jeszcze dawałaby ostrzejsze komentarze na temat jej męża. W końcu skrzywdził jej córkę.
|
|
|
|
#209 |
|
Zadomowienie
|
O ile będzie chciała wysłuchać swojej matki.
|
#210 |
|
Zakorzenienie
|
Sadimka, czy sądzisz, że danie żółtej czy czerwonej kartki po czasie coś da? Gdy już dyskusja i się rozwinęła i toczy się przez kolejne X stron? Nie sądzę. Trzymam rękę na pulsie, jeśli masz jakieś zastrzeżenia to zapraszam na priv.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:44.

) i od kilkunastu postów toczy się dyskusja, jak tu wszyscy byli dla mnie pomocni i życzliwi, dla mojego dobra oczywiście, bo przecież pytałam. Milutko.