Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 cz.2 - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-12-15, 07:44   #3301
Michacha1234
Zadomowienie

Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c

O tak, czasami to aż żenada. W zeszłym roku dostaliśmy po świętach prezent od tż brata i jego dziewczyny. Po świętach, bo chyba nie byli przygotowani, że my coś im damy i dlatego kupili z takim opóźnieniem wspólny prezent dla mnie i tż. Kubek i świeczkę z Pepco. Z przyklejoną ceną. Przynajmniej wiem, że wydali niecałe 10 zł plus koszt torebki. Rozumiem, że ktoś może nie mieć kasy, ale chociaż kupili by np. 2 kubki jak już. A tak to myślałam, że padnę jak to zobaczyłam. I te kartki z ceną... Nie wiedziałam czy dla mnie jest kubek czy tż ma z niego korzystać a dla mnie jest świeczka....Wolałabym nic nie dostać. Serio. Jeszcze rozumiem gdyby to był prezent od nastolatka, który kupuje prezent z ciułanego kieszonkowego, a nie od 30 latka mającego swoją firmę i jeżdżącego lepszym samochodem

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Michacha1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-15, 08:07   #3302
ofelka 123
Rozeznanie

Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c

My robimy prezenty ale właściwie dla wąskiego grona bo dla mojej mamy siostry i tesciowej babci tz no i dla siebie nawzajem. No i wyslalam kartę do reserved dla chrzesnicy. Ale gdybyśmy mieli większą rodzinę to była bym za losowaniem

ofelka 123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-15, 10:51   #3303
Justi8822
Raczkowanie

Dzień dobry
Jakie plany na dziś?
Ja dziś chyba upieke pierniczki
Co do prezentów to rodzicom tż wysłaliśmy po prostu hajs bo w tym roku trochę maja ciężką sytuację. Bratankowi a chrzesniakowi mojego tż kupiliśmy tylko duży prezent, a moim rodzicom i bratu drobiazgi, reszty rodziny nie obdarowujemy
Co do ciuszków dla małego planujemy odkupić jakąś pake od kogoś plus pokupowac trochę nowych rzeczy. Tylko czekam jeszcze, 3 stycznia mam usg i wtedy zostanie już ostatni trymestr to zacznę kupować pewnie wszystko naraz narazie mamy łóżeczko bo była okazja odkupić i wanienke, trochę rzeczy do pielęgnacji z Rosa i dosłownie kilka ubranek xd

Justi8822 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-15, 10:53   #3304
bejata440
Zakorzenienie

Dzień dobry dziewczynki
Dziś się zwazylam. Od początku ciąży pokazuje mi +7kg. Ahhh niesamowite.

Jestem przeziębiona, ale chodzę do pracy..
Dziś pospalam długo.
Miłego dnia

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stary 2018-12-15, 11:41   #3305
agassek
Zakorzenienie

U mnie tych prezentów też sporo do załatwienia, moja rodzina niby niewielka, ale babciom też jakieś drobiazgi kupuję, rodzina męża, u nas jeszcze jakoś wyszło tak, że kupujemy też upominki dzieciom koleżanek a tych dzieci z roku na rok jest więcej. Staram się kupić książkę/grę, ale i tak się uzbiera, bo w tym roku chyba 7 takich prezentów musiałam zrobić Wczoraj sobie uświadomiłam, że już naprawdę ostatni dzwonek na zamawianie czegoś online, bo wigilia w poniedziałek, więc mają właściwie tylko 5 dni na dostarczenie przesyłek a kilka jeszcze mi zostało do załatwienia

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-15, 12:09   #3306
coco00
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Miałam dziś normalna wizytę kontrolna, wszystkie badania mam w normie, zmierzyła mi szyjke bo na wtorkowowych polowkowych mi nie mierzyli dopochwowo, powiedziała że szyjka długa hen hen. Brakiem/słabymi ruchami jakoś się nie przejęła póki co, ale zwróciła uwagę że spinam brzuch i powinnam go puszczać swobodniej, żeby dziecko swobodniej pływało, a i to może sprzyjać lepszemu odczuwaniu ruchów.

coco00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-15, 12:28   #3307
Michacha1234
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bejata440 Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczynki
Dziś się zwazylam. Od początku ciąży pokazuje mi +7kg. Ahhh niesamowite.

Jestem przeziębiona, ale chodzę do pracy..
Dziś pospalam długo.
Miłego dnia

Ja mam też jakieś +6 czy +7 kg zależy czy przed czy po jedzeniu Ale przyznam, że od 2 tygodni czuję się strasznie ociężała i niezdarna. Poszłam do Rosska ukucnęłam przy półce...i nie mogłam wstać Jakbym nie była w 6 a w 8 miesiącu. Wydaje mi się, że brzuch mocno ostatnio urósł i faktycznie zmienia się środek ciężkości. Wogóle w jednej apce wyczytałam, że w ciągu najbliższych 4 tygodni, dziecko podwoi swoją wagę Nie wyobrażam sobie siebie w 9 miesiącu. Chyba będą mnie kulać...

Stary 2018-12-15, 12:47   #3308
bejata440
Zakorzenienie

Ja pamietam jak nic nie tyłam i brzucha nie miałam i się martwiłam. A tu już troszke w udka poszło i tyłek.. brzusio rośnie z dnia na dzień. Ciężko mi się podnosi, ale daje radę. Tez ostatnio myślałam ze przede mną jeszcze cały styczeń luty i marzec i będzie mnie tylko więcej.. stresujące. Ale fajne tez

Stary 2018-12-15, 13:01   #3309
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Michacha1234 Pokaż wiadomość
O tak, czasami to aż żenada. W zeszłym roku dostaliśmy po świętach prezent od tż brata i jego dziewczyny. Po świętach, bo chyba nie byli przygotowani, że my coś im damy i dlatego kupili z takim opóźnieniem wspólny prezent dla mnie i tż. Kubek i świeczkę z Pepco. Z przyklejoną ceną. Przynajmniej wiem, że wydali niecałe 10 zł plus koszt torebki. Rozumiem, że ktoś może nie mieć kasy, ale chociaż kupili by np. 2 kubki jak już. A tak to myślałam, że padnę jak to zobaczyłam. I te kartki z ceną... Nie wiedziałam czy dla mnie jest kubek czy tż ma z niego korzystać a dla mnie jest świeczka....Wolałabym nic nie dostać. Serio. Jeszcze rozumiem gdyby to był prezent od nastolatka, który kupuje prezent z ciułanego kieszonkowego, a nie od 30 latka mającego swoją firmę i jeżdżącego lepszym samochodem

No to faktycznie... Chyba tez bym wolala nie dostac prezentu niz cos w tym stylu.
Cytat:
Napisane przez coco00 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Miałam dziś normalna wizytę kontrolna, wszystkie badania mam w normie, zmierzyła mi szyjke bo na wtorkowowych polowkowych mi nie mierzyli dopochwowo, powiedziała że szyjka długa hen hen. Brakiem/słabymi ruchami jakoś się nie przejęła póki co, ale zwróciła uwagę że spinam brzuch i powinnam go puszczać swobodniej, żeby dziecko swobodniej pływało, a i to może sprzyjać lepszemu odczuwaniu ruchów.

Najwazniejsze, ze wszystko ok
Cytat:
Ja mam też jakieś +6 czy +7 kg zależy czy przed czy po jedzeniu Ale przyznam, że od 2 tygodni czuję się strasznie ociężała i niezdarna. Poszłam do Rosska ukucnęłam przy półce...i nie mogłam wstać Jakbym nie była w 6 a w 8 miesiącu. Wydaje mi się, że brzuch mocno ostatnio urósł i faktycznie zmienia się środek ciężkości. Wogóle w jednej apce wyczytałam, że w ciągu najbliższych 4 tygodni, dziecko podwoi swoją wagę Nie wyobrażam sobie siebie w 9 miesiącu. Chyba będą mnie kulać...

Ja mam +4 kg, a ta waga i tak zmienia i raczej spada w dol. Lekarz sie tym nie martwi bo Leo dobrze przybiera na wadze.

No okolo 28 tc to juz niecaly kg powinno wazyc dziecko, a pamietam, ze w 32tc Igor wazyl 1600, a powinien miedzy 1800-2000 wiec za 1,5 miesiaca bedziemy juz kilogramy nosic

mamaszkrabka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-15, 13:19   #3310
bejata440
Zakorzenienie

Szkrabku mogę zapytać z jakiej wagi startowalas?

Stary 2018-12-15, 13:35   #3311
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Cytat:
Szkrabku mogę zapytać z jakiej wagi startowalas?

53 kg, 170 wzrostu. Wygladam jak kasztanek z patykami wbitymi w tylek...

Stary 2018-12-15, 13:43   #3312
NuFCia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NibyNic Pokaż wiadomość
To ja z tej drugiej strony, bo ja obdarowywałam członków rodziny męża, tylko, że zawsze oni przychodzili do nas na święta. Ja z domu wyniosłam, że to czas prezentów więc przygotowywałam drobne (naprawdę drobne) upominki dla każdej pary plus coś dla dzieci. I tak np jednego roku było to po czekoladzie na parę, innego po małej butelce przygotowanej przeze mnie nalewki itp., sama nigdy nic nie dostałam (syn tak) ale nie potrafiłam tak nic im nie dać zwłaszcza gdy dzieci były małe.
W tamtym roku byliśmy zaproszeni do jednej z tych par to już tylko dzieciom kupiłam (I tak 5 prezentów wyszło) a w tym roku mąż tylko mamę zaprosił a zaproszeń od innych nie przyjął ani nie zapraszał (wytłumaczył się że dużo kasy, czasu i pracy pochłonęło wykończenie domu i że chcemy po prostu spędzić ten czas leniwie w domowych pielaszach).
Każdy kto kiedyś robił chociażby remont to rozumie. My mieliśmy w zeszłym roku to samo, wprowadzaliśmy się w połowie listopada i się praktycznie wyczyściliśmy z kasy

Cytat:
Napisane przez czarna_pantera90 Pokaż wiadomość
U nas tez zawsze problem, bo każdy każdemu robi prezenty. O tyle co teściom czy bratu męża to normalne, ze robi się prezent, o tyle cioci, którą widzi się trzy razy w roku trochę ciężko coś wybrać:/
Próbowałam przeforsować pomysł, żeby robić prezenty tylko dzieciom, ale stanęło na niczym. A w ten sposób nie dość, ze nie wiem co kupic innym to jeszcze sama np w zeszłym roku dostałam: musujące kule do wanny, której nie mam; zestaw kosmetyków, który mnie uczula; kapcie 2 rozmiary za duże i perfumy, od których mam mdłości nawet bez ciąży ja rozumiem, ze liczy się gest a nie sam prezent, ale wychodzę tez z założenia, ze jak ma się coś robić bez zastanowienia na „odwal się” to lepiej tego w ogóle nie robić:/

Mogli dorzucić wannę gratis
Ja pamiętam że moja mama z siostrami robiła zawsze zrzutkę i każdy z nas dostał podobny prezent (zabawka w zależności od wieku) a była nas 5 dzieciaków razem i to wg mnie było dobre rozwiązanie

Cytat:
Napisane przez mamaszkrabka Pokaż wiadomość
O rany to faktycznie syn drobniutki, bo moj 5latek tez wazy 24 kg U nas tez losowanie ale my jemy 2 wigilie.

Pierwsza z moimi rodzicami i bratem wiec w tym roku wylosowalam brata i tate + rodzicom wspolnie robie prezent. Kupilam posciel do sypialni, do tego butelka swojskiej nalewki i czekoladki z Karmello jeszcze musze kupic.

A 2 wigilia to jest szał bo jest okolo 25 osob. Tesciowa ma 3 siostry wiec co roku wigilia u innej. (U nas wypada za 2 lata ). Super klimat jak jest tyle ludzi, naprawde tak rodzinnie i robimy losowanie wsrod doroslych. A oprocz tego zgadalam sie ze szwagierka, zebysmy w tym roku zrobily dziadkom (jej rodzicom, a moim tesciom) wspolny prezent ale za to jakis lepszy i wyszlo fajnie. Ustalilysmy co kupujemy, a ja ogarnelam dla dziadka, a ona dla tesciowej. Bo my tez zawsze od nich dostajemy + dzieciakom paczka i z mezem tez robimy sobie prezenty.

Ja juz mam wszystko kupione i popakowane wiec jestem gotowa wczoraj pomylam okna, popralam firanki i generalnd porzadki zrobilam. Na przyszly tydzien zostaly mi grube rzeczy w lazience do ogarniecia jak fugi na podlodze (mam biale) i szkielka w halogenach na suficie, ktore maz mial umyc ale... Zapomnial.

My też praktycznie zawsze 2 kolacje obskakujemy. Jedną z rodzicami męża, jego babcią i wujkiem, a drugą z rodzinami sióstr mojej mamy i moimi babciami. Na tej drugiej nie dajemy prezentów, jak mamy coś dla moich rodziców i siostry to to sobie czeka pod choinką aż wrócą z kolacji. Pamiętam, że kilka lat temu jedna z sióstr mamy się wyłamała i dali sobie wzajemnie jakieś prezenty (dzieci i rodzice) i to były prezenty średnio za 1-2 tysiące i jakoś się po tym tak dziwnie reszcie zrobiło

Cytat:
Napisane przez Coccinellla Pokaż wiadomość
Do tych prezentów to święta racja. Niektórzy nie pomyślą i kupią co pod rękę wpadnie bez jakiegokolwiek zastanowienia byle by kupić...

---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ----------

Dzień dobry
Dziś wybieramy się oglądać wózki i foteliki - podejście nr 2. I Tesco odwiedzę Śmiesznie bo moja szwagierka chce się wyrwać z domu i jechać z nami, no na pewno 13 latka się tam nie zanudzi

Jedziecie na Kapelankę? Daj znać czy jest coś fajnego

Cytat:

Nam nigdy nikt nie wie co kupić. Dlatego często dostajemy jakieś ręczniki, itp. W tym roku moja mama zapytała co chcemy to jej powiedziałam że mężowi patelnię dwustronną do naleśników, a mi elektryczną tarkę do warzyw bo i tak chciałam to kupić

Cytat:
Dzień dobry

Mi na połówkowych babeczka powiedziała żeby się z leżenia nie dźwigać spinając brzuch, tylko przekręcić na bok i najpierw zacząć od nóg żeby brzuch jak najmniej się spinał

Cytat:

Ja w H&M też ostatnio jak kucnęłam to się musiałam dźwignąć łapiąc za szafkę Nie przemyśleli żeby dziecięcych ciuszków nie wieszać przy podłodze bo to kupują też kobiety w ciąży. Schylić się ciężko a jak człowiek kucnie to może już nie wstać

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

Cytat:
53 kg, 170 wzrostu. Wygladam jak kasztanek z patykami wbitymi w tylek...

Ale z Ciebie chudzinka Ja 53 kg to ważyłam jak szlam na studia czyli jakieś 8 lat temu Mam 164cm, startowałam z 63, ale najlepiej się ze sobą czułam jak w zeszłym roku przed naszym ślubem ważyłam tak 58 Mam bardzo ambitny plan żeby po ciąży wrócić do tej wagi
Stary 2018-12-15, 13:49   #3313
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NuFCia Pokaż wiadomość
Każdy kto kiedyś robił chociażby remont to rozumie. My mieliśmy w zeszłym roku to samo, wprowadzaliśmy się w połowie listopada i się praktycznie wyczyściliśmy z kasy

Mogli dorzucić wannę gratis
Ja pamiętam że moja mama z siostrami robiła zawsze zrzutkę i każdy z nas dostał podobny prezent (zabawka w zależności od wieku) a była nas 5 dzieciaków razem i to wg mnie było dobre rozwiązanie

My też praktycznie zawsze 2 kolacje obskakujemy. Jedną z rodzicami męża, jego babcią i wujkiem, a drugą z rodzinami sióstr mojej mamy i moimi babciami. Na tej drugiej nie dajemy prezentów, jak mamy coś dla moich rodziców i siostry to to sobie czeka pod choinką aż wrócą z kolacji. Pamiętam, że kilka lat temu jedna z sióstr mamy się wyłamała i dali sobie wzajemnie jakieś prezenty (dzieci i rodzice) i to były prezenty średnio za 1-2 tysiące i jakoś się po tym tak dziwnie reszcie zrobiło

Jedziecie na Kapelankę? Daj znać czy jest coś fajnego

Nam nigdy nikt nie wie co kupić. Dlatego często dostajemy jakieś ręczniki, itp. W tym roku moja mama zapytała co chcemy to jej powiedziałam że mężowi patelnię dwustronną do naleśników, a mi elektryczną tarkę do warzyw bo i tak chciałam to kupić

Mi na połówkowych babeczka powiedziała żeby się z leżenia nie dźwigać spinając brzuch, tylko przekręcić na bok i najpierw zacząć od nóg żeby brzuch jak najmniej się spinał

Ja w H&M też ostatnio jak kucnęłam to się musiałam dźwignąć łapiąc za szafkę Nie przemyśleli żeby dziecięcych ciuszków nie wieszać przy podłodze bo to kupują też kobiety w ciąży. Schylić się ciężko a jak człowiek kucnie to może już nie wstać
Nufcia, ja w Bochni byłam i w sumie nie było wiele ciekawego pod dziewczynkę. Pod chłopca wydawało się więcej, ale mało rozpinanych rzeczy, mało pajacyków, oczywiście mam na myśli przecenione ciuszki. Ja kupiłam spodnie 62, 2pak pajacy up to 3 M i bawełniany szary kocyk. Jeszcze kilka rzeczy miałam w koszyku, ale stwierdziłam, że nic na siłę. Zapłaciłam 70 zl zamiast 115.

Coccinellla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-15, 13:54   #3314
NuFCia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Coccinellla Pokaż wiadomość
Nufcia, ja w Bochni byłam i w sumie nie było wiele ciekawego pod dziewczynkę. Pod chłopca wydawało się więcej, ale mało rozpinanych rzeczy, mało pajacyków, oczywiście mam na myśli przecenione ciuszki. Ja kupiłam spodnie 62, 2pak pajacy up to 3 M i bawełniany szary kocyk. Jeszcze kilka rzeczy miałam w koszyku, ale stwierdziłam, że nic na siłę. Zapłaciłam 70 zl zamiast 115.

Hm, to ciekawe czy na Kapelance będzie podobny wybór czy większy. Jak mieszkaliśmy na Ruczaju to jeździłam czasem na zakupy w nocy jak już nie było tłumów Może zagadam do męża żeby zrobić wycieczkę. Chociaż dzisiaj przyjeżdżają moi rodzice więc pewnie nic z tego nie wyjdzie
Stary 2018-12-15, 14:30   #3315
bejata440
Zakorzenienie

Szkrabku rozsmieszylas mnie z tym kasztankiem

Stary 2018-12-15, 15:28   #3316
pajka03
Zakorzenienie

Kupiłam super dżinsy w hm

Mialyscie może uczucie mokrosci w majtkach? Bo ja już się dygam, że mi wody przeciekaja

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

pajka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-15, 15:34   #3317
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pajka03 Pokaż wiadomość

Mialyscie może uczucie mokrosci w majtkach? Bo ja już się dygam, że mi wody przeciekaja

Tak, ja generalnie jak kichne albo sie smieje to mam problem z utrzumaniem moczu, mowilam ginkowi to ppwoedzial, ze to kwestia napierania dziecka na pecherz. Mam caly czas wkladke.

Stary 2018-12-15, 15:38   #3318
Listopadowaa
Zakorzenienie

Dzień dobry! Ja pol nocy nie spałam bo corka gorączkowała ale za to jak wstala o 7.30 tz ją przejął a ja poslalam prawie do 10. Mieliśmy iść na imieniny tesciowej ale córa ma sznowu temp wiec zosytajemy w domu. Mloda sie trzyma bo mimo gorączki chce się bawić. Tylko jeść nie chce...
Wczoraj robiłyśmy pierniczki ale w planach jeszcze kolejna tura. Generalnie na swieta gotowe nic. Prezenty czesciowo zrobione. W sumie idziemy na Wigilie a sniadania jemy zawsze u rodzicow wiec robic nie musimy ale i tak zawsze cos gotujemy czy pieczemy zeby zanieść do rodzicow i tez mieć w domu dla siebie. A w zasadzie zadnych konkretów nie ustaliliśmy. Robicie sałatki na stol Wigilijny? Z prezentó to my tez nałatwizne idzimy. Tesciowa dostanie swiecznik ozdobny taki na tea light i świeczki do tego cos pewnie dokupimy jeszcze. Dostalam w prezencie urodziowym ale ja tych swieczek, swiecznikow a nawet kominkow tyle mam ze na prawde mi to zbędne....z reguły nie zdarza mi sie oddawac prezentów. Dla szwagra kupilismy alkohol, dla siostrzenicy tz prezent jest, sami wybrali a ja troche ubolewam bo bardzo drogi, ale sie nie wtracam bo to tz decydowal, on tez zarabia ale uwazam ze wybierajac takie prezenty powinni sie pytac o fundzusz.... moim rodzicom karafka na wode/wino, duze opakowanie kawy w ziarnach do ekspressu i cos jeszcze musimy dorzucic. Nie mamy nic dla tescia, brata z dziewczyną no i ja nie mam nic dla tz, ale my tak krucho z kasa stoimy ze nie wiem czy cos jemu kupowac, musze z nim pogadac. Ja sobie kupilam na bf portfel i ma byc pod choinke i jakos mi glupio ze dla tz nic nie ma ale on tez nic chcial....Dla siostry tz nic nie robimy bo tak sie umowiliśmy.

Cytat:
Dzień dobry

super ze wyniki ok ;-)

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

Cytat:

tez mam problem podnieść z kucka czy z podłogi ostatnio znalazlam swoje zdjecia z 9 miesiąca....nie pytaj jaki balon mialam przerazilam sie ze to samo mnie czeka
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-15, 15:40   #3319
coco00
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak, ja generalnie jak kichne albo sie smieje to mam problem z utrzumaniem moczu, mowilam ginkowi to ppwoedzial, ze to kwestia napierania dziecka na pecherz. Mam caly czas wkladke.

Mam to samo, jakoś nie pomyślałam mówić o tym ginowi, stwierdziłam że to chyba normalne w ciąży i tym bardziej trzeba kegla ćwiczyć

coco00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-15, 15:42   #3320
pajka03
Zakorzenienie

Cytat:

Ja np wcale nie noszę wkładki odkąd wietrze z mamą ginekolog mnie mała często kopie po pecherzu i czuje to bardzo mocno, mały wariat

Stary 2018-12-15, 15:43   #3321
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

To zeby miesnie na brzuchu się nie rozeszły

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

Ja jestem lepsza bo startowalam z 48 ale ja mala jestem 160 w kapeluszu
Stary 2018-12-15, 15:43   #3322
Michacha1234
Zadomowienie

Cytat:

Tak, podobno niekoniecznie to musi być mocz, ale też wodnista wydzielina, której po prostu jest obecnie więcej. Nawet wyczytałam, że można kupić jakieś papierki, które wykrywają wody płodowe i mnie to trochę kusiło, ale lekarz mówił że nie ma co panikować, bo to naturalne

Stary 2018-12-15, 15:50   #3323
pajka03
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, podobno niekoniecznie to musi być mocz, ale też wodnista wydzielina, której po prostu jest obecnie więcej. Nawet wyczytałam, że można kupić jakieś papierki, które wykrywają wody płodowe i mnie to trochę kusiło, ale lekarz mówił że nie ma co panikować, bo to naturalne

No właśnie taka wodnista wydzielina, ale myślę, że nie jest jej aż tak duzo, żeby zacząć panikowac

Stary 2018-12-15, 16:11   #3324
Strobiluska
Zadomowienie

Cytat:

To najzwyklejsze papierki lakmusowe, po kilka zł na Allegro

I proszę Cię Aniele Stróżu mój, nie mrugaj, bo wtedy sypie mi się życie...
Strobiluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-15, 16:11   #3325
NuFCia
Zadomowienie

Cytat:

Ja bardzo często mam, ale to wydzielina. Najgorzej jak założę czyste majtki a tu za 5 min potop więc o ile jestem w domu to lecę do łazienki wytrzeć Ostatnio mi pociekło jak jeszcze w szlafroku byłam to aż na podłodze w łazience plama była

Cytat:

Mi przy kichaniu często ta wydzielina właśnie mocniej leci

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
To zeby miesnie na brzuchu się nie rozeszły

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

Ja jestem lepsza bo startowalam z 48 ale ja mala jestem 160 w kapeluszu
Niewiele mniejsza ode mnie - wyglądałabym przy Tobie jak pączuszek Chociaż ja przez ostatni rok przed ciążą chodziłam na siłownię, więc przybrałam trochę mięśni doszłam do podnoszenia sztangi 65-70kg, jeszcze chodziłam na samym początku zanim test zrobiłam Potem sobie odpuściłam bo nie chciałam zrobić sobie krzywdy, ale planuję wrócić po porodzie jak dojdę do siebie bo jak ćwiczyłam to się uspokoiły moje bóle placów które miałam od siedzenia przy biurku i ogólnie lepiej się czułam niż wcześniej
Stary 2018-12-15, 16:23   #3326
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bardzo często mam, ale to wydzielina. Najgorzej jak założę czyste majtki a tu za 5 min potop więc o ile jestem w domu to lecę do łazienki wytrzeć Ostatnio mi pociekło jak jeszcze w szlafroku byłam to aż na podłodze w łazience plama była

Mi przy kichaniu często ta wydzielina właśnie mocniej leci

Niewiele mniejsza ode mnie - wyglądałabym przy Tobie jak pączuszek Chociaż ja przez ostatni rok przed ciążą chodziłam na siłownię, więc przybrałam trochę mięśni doszłam do podnoszenia sztangi 65-70kg, jeszcze chodziłam na samym początku zanim test zrobiłam Potem sobie odpuściłam bo nie chciałam zrobić sobie krzywdy, ale planuję wrócić po porodzie jak dojdę do siebie bo jak ćwiczyłam to się uspokoiły moje bóle placów które miałam od siedzenia przy biurku i ogólnie lepiej się czułam niż wcześniej
ja jestem drobny kurdupelek

ze mnie tez cieknie

Przyszla sukienka z allegro i zastanawiam sie nad nią. moze wam pokaze w klubie to pomozecie.
Stary 2018-12-15, 16:54   #3327
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Dzień dobry! Ja pol nocy nie spałam bo corka gorączkowała ale za to jak wstala o 7.30 tz ją przejął a ja poslalam prawie do 10. Mieliśmy iść na imieniny tesciowej ale córa ma sznowu temp wiec zosytajemy w domu. Mloda sie trzyma bo mimo gorączki chce się bawić. Tylko jeść nie chce...
Wczoraj robiłyśmy pierniczki ale w planach jeszcze kolejna tura. Generalnie na swieta gotowe nic. Prezenty czesciowo zrobione. W sumie idziemy na Wigilie a sniadania jemy zawsze u rodzicow wiec robic nie musimy ale i tak zawsze cos gotujemy czy pieczemy zeby zanieść do rodzicow i tez mieć w domu dla siebie. A w zasadzie zadnych konkretów nie ustaliliśmy. Robicie sałatki na stol Wigilijny? Z prezentó to my tez nałatwizne idzimy. Tesciowa dostanie swiecznik ozdobny taki na tea light i świeczki do tego cos pewnie dokupimy jeszcze. Dostalam w prezencie urodziowym ale ja tych swieczek, swiecznikow a nawet kominkow tyle mam ze na prawde mi to zbędne....z reguły nie zdarza mi sie oddawac prezentów. Dla szwagra kupilismy alkohol, dla siostrzenicy tz prezent jest, sami wybrali a ja troche ubolewam bo bardzo drogi, ale sie nie wtracam bo to tz decydowal, on tez zarabia ale uwazam ze wybierajac takie prezenty powinni sie pytac o fundzusz.... moim rodzicom karafka na wode/wino, duze opakowanie kawy w ziarnach do ekspressu i cos jeszcze musimy dorzucic. Nie mamy nic dla tescia, brata z dziewczyną no i ja nie mam nic dla tz, ale my tak krucho z kasa stoimy ze nie wiem czy cos jemu kupowac, musze z nim pogadac. Ja sobie kupilam na bf portfel i ma byc pod choinke i jakos mi glupio ze dla tz nic nie ma ale on tez nic chcial....Dla siostry tz nic nie robimy bo tak sie umowiliśmy.

super ze wyniki ok ;-)

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

tez mam problem podnieść z kucka czy z podłogi ostatnio znalazlam swoje zdjecia z 9 miesiąca....nie pytaj jaki balon mialam przerazilam sie ze to samo mnie czeka
Hah ja z tym podniesieniem z kucka też mam problem czuję się jak stara baba, a nie jak młoda ciężarówka

A co to za kosztowny prezent zażyczyła sobie młoda?

Coccinellla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-15, 16:56   #3328
Listopadowaa
Zakorzenienie

Dziewczyny wkleiłam zdjęcia do klubu. Sorry ze tak na głównej ale jakoś lepiej mi bezposrednio z wizazu niz przez inne portale.
Jak cos to potem usune te wszystkie zdjecia
Sukienka ma niby dlugość 85, gdzie normalnie takie sa na mnie za dlugie a ta jakas krotka, pewnie przez brzuch.I raczej do legginsow bedzie jak jeszcze brzuch urosnie. Taliowana jest nisko, nie pod brzuchem przez co musze gumke/pas ulozy nad brzuchem i przod sukienki robi sie krotki. No nie wiem, zostawić ?
Na oku mialam taką ale dlugosc na 95 i normalnie przed ciaza to by mi do lydek siegala ale teraz jak patrze na te co przyszla to ta 95 cm to nie taki glupi pomysl W ogole przedwczoraj zamowilam a dzisiaj juz doszla. https://allegro.pl/sukienka-wzorzyst...633924638.html w ogole na roznych auckach roznie podaja te dlugosc tych sukienek ...
Stary 2018-12-15, 16:56   #3329
bejata440
Zakorzenienie

..ze mnie nic nie cieknie, a i kopania po pęcherzu nie mam. Albo to dopiero przyjdzie albo mam szczęście hyhy

Stary 2018-12-15, 17:02   #3330
Listopadowaa
Zakorzenienie

Podobają mi się te
https://ubra.pl/sukienka-romantica-bordowa ale ta pewnie zle by sie ukladala na brzuchu
https://ubra.pl/sukienka-queen-bordowa
https://ubra.pl/sukienka-chicca-zielona ale ta taka nie codzienna....a ja nawet sylwestra spedzam w domu

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

Cytat:
..ze mnie nic nie cieknie, a i kopania po pęcherzu nie mam. Albo to dopiero przyjdzie albo mam szczęście hyhy

ja czuje ze dziecko mamnisko prawie na lonie i jak tylko trovche sie rusza juz mam parcie. W ogole dziwne sa te ruchy, inaczej pamietam je z pierwszej ciazy. Byc moze przez te wody pldodowe, ze ich malo. Czuje kazdy ruch dziecka ale to nie kopniaki ( tutaj rzadko, jest delikatna) ale takie bardziej jakbym miala trzesienie w brzuchu. Pierwsza cora porzadnie kopala. W ogole nogi ma od dawna gdzies przy moim lewym biodrze, tak ze jak leze na lewej stronie to chyba jej niwygodnie bo kopie i mi tez zle. A glowa gdzies na pecherzu, cczasami chyba sie przesuwa bo czuje cos wysoko kolo pepka, ale za jakis cczas znowu wraca na pecherz ostatnio na wizycie byla tylem odwrocona.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości