|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
O tak, czasami to aż żenada. W zeszłym roku dostaliśmy po świętach prezent od tż brata i jego dziewczyny. Po świętach, bo chyba nie byli przygotowani, że my coś im damy i dlatego kupili z takim opóźnieniem wspólny prezent dla mnie i tż. Kubek i świeczkę z Pepco. Z przyklejoną ceną. Przynajmniej wiem, że wydali niecałe 10 zł plus koszt torebki. Rozumiem, że ktoś może nie mieć kasy, ale chociaż kupili by np. 2 kubki jak już. A tak to myślałam, że padnę jak to zobaczyłam. I te kartki z ceną... Nie wiedziałam czy dla mnie jest kubek czy tż ma z niego korzystać a dla mnie jest świeczka....Wolałabym nic nie dostać. Serio. Jeszcze rozumiem gdyby to był prezent od nastolatka, który kupuje prezent z ciułanego kieszonkowego, a nie od 30 latka mającego swoją firmę i jeżdżącego lepszym samochodem
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3302 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
My robimy prezenty ale właściwie dla wąskiego grona bo dla mojej mamy siostry i tesciowej babci tz no i dla siebie nawzajem. No i wyslalam kartę do reserved dla chrzesnicy. Ale gdybyśmy mieli większą rodzinę to była bym za losowaniem
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3303 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Jakie plany na dziś? Ja dziś chyba upieke pierniczki ![]() Co do prezentów to rodzicom tż wysłaliśmy po prostu hajs bo w tym roku trochę maja ciężką sytuację. Bratankowi a chrzesniakowi mojego tż kupiliśmy tylko duży prezent, a moim rodzicom i bratu drobiazgi, reszty rodziny nie obdarowujemy ![]() Co do ciuszków dla małego planujemy odkupić jakąś pake od kogoś plus pokupowac trochę nowych rzeczy. Tylko czekam jeszcze, 3 stycznia mam usg i wtedy zostanie już ostatni trymestr to zacznę kupować pewnie wszystko naraz narazie mamy łóżeczko bo była okazja odkupić i wanienke, trochę rzeczy do pielęgnacji z Rosa i dosłownie kilka ubranek xdWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3304 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry dziewczynki
Dziś się zwazylam. Od początku ciąży pokazuje mi +7kg. Ahhh niesamowite. Jestem przeziębiona, ale chodzę do pracy.. Dziś pospalam długo. Miłego dnia Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3305 | |
|
Zakorzenienie
|
U mnie tych prezentów też sporo do załatwienia, moja rodzina niby niewielka, ale babciom też jakieś drobiazgi kupuję, rodzina męża, u nas jeszcze jakoś wyszło tak, że kupujemy też upominki dzieciom koleżanek
a tych dzieci z roku na rok jest więcej. Staram się kupić książkę/grę, ale i tak się uzbiera, bo w tym roku chyba 7 takich prezentów musiałam zrobić Wczoraj sobie uświadomiłam, że już naprawdę ostatni dzwonek na zamawianie czegoś online, bo wigilia w poniedziałek, więc mają właściwie tylko 5 dni na dostarczenie przesyłek a kilka jeszcze mi zostało do załatwienia
|
|
|
#3306 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Miałam dziś normalna wizytę kontrolna, wszystkie badania mam w normie, zmierzyła mi szyjke bo na wtorkowowych polowkowych mi nie mierzyli dopochwowo, powiedziała że szyjka długa hen hen. Brakiem/słabymi ruchami jakoś się nie przejęła póki co, ale zwróciła uwagę że spinam brzuch i powinnam go puszczać swobodniej, żeby dziecko swobodniej pływało, a i to może sprzyjać lepszemu odczuwaniu ruchów. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3307 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale przyznam, że od 2 tygodni czuję się strasznie ociężała i niezdarna. Poszłam do Rosska ukucnęłam przy półce...i nie mogłam wstać Jakbym nie była w 6 a w 8 miesiącu. Wydaje mi się, że brzuch mocno ostatnio urósł i faktycznie zmienia się środek ciężkości. Wogóle w jednej apce wyczytałam, że w ciągu najbliższych 4 tygodni, dziecko podwoi swoją wagę Nie wyobrażam sobie siebie w 9 miesiącu. Chyba będą mnie kulać...Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3308 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pamietam jak nic nie tyłam i brzucha nie miałam i się martwiłam. A tu już troszke w udka poszło i tyłek.. brzusio rośnie z dnia na dzień. Ciężko mi się podnosi, ale daje radę. Tez ostatnio myślałam ze przede mną jeszcze cały styczeń luty i marzec i będzie mnie tylko więcej.. stresujące. Ale fajne tez
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3309 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
No okolo 28 tc to juz niecaly kg powinno wazyc dziecko, a pamietam, ze w 32tc Igor wazyl 1600, a powinien miedzy 1800-2000 wiec za 1,5 miesiaca bedziemy juz kilogramy nosic ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#3311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3312 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja pamiętam że moja mama z siostrami robiła zawsze zrzutkę i każdy z nas dostał podobny prezent (zabawka w zależności od wieku) a była nas 5 dzieciaków razem Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
bo i tak chciałam to kupić ![]() Cytat:
Cytat:
Nie przemyśleli żeby dziecięcych ciuszków nie wieszać przy podłodze bo to kupują też kobiety w ciąży. Schylić się ciężko a jak człowiek kucnie to może już nie wstać ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Cytat:
Ja 53 kg to ważyłam jak szlam na studia czyli jakieś 8 lat temu Mam 164cm, startowałam z 63, ale najlepiej się ze sobą czułam jak w zeszłym roku przed naszym ślubem ważyłam tak 58 Mam bardzo ambitny plan żeby po ciąży wrócić do tej wagi
|
|
#3313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3314 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może zagadam do męża żeby zrobić wycieczkę. Chociaż dzisiaj przyjeżdżają moi rodzice więc pewnie nic z tego nie wyjdzie
|
|
#3316 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam super dżinsy w hm
![]() Mialyscie może uczucie mokrosci w majtkach? Bo ja już się dygam, że mi wody przeciekaja ![]() Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
#3317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3318 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry! Ja pol nocy nie spałam bo corka gorączkowała ale za to jak wstala o 7.30 tz ją przejął a ja poslalam prawie do 10. Mieliśmy iść na imieniny tesciowej ale córa ma sznowu temp wiec zosytajemy w domu. Mloda sie trzyma bo mimo gorączki chce się bawić. Tylko jeść nie chce...
Wczoraj robiłyśmy pierniczki ale w planach jeszcze kolejna tura. Generalnie na swieta gotowe nic. Prezenty czesciowo zrobione. W sumie idziemy na Wigilie a sniadania jemy zawsze u rodzicow wiec robic nie musimy ale i tak zawsze cos gotujemy czy pieczemy zeby zanieść do rodzicow i tez mieć w domu dla siebie. A w zasadzie zadnych konkretów nie ustaliliśmy. Robicie sałatki na stol Wigilijny? Z prezentó to my tez nałatwizne idzimy. Tesciowa dostanie swiecznik ozdobny taki na tea light i świeczki do tego cos pewnie dokupimy jeszcze. Dostalam w prezencie urodziowym ale ja tych swieczek, swiecznikow a nawet kominkow tyle mam ze na prawde mi to zbędne....z reguły nie zdarza mi sie oddawac prezentów. Dla szwagra kupilismy alkohol, dla siostrzenicy tz prezent jest, sami wybrali a ja troche ubolewam bo bardzo drogi, ale sie nie wtracam bo to tz decydowal, on tez zarabia ale uwazam ze wybierajac takie prezenty powinni sie pytac o fundzusz.... moim rodzicom karafka na wode/wino, duze opakowanie kawy w ziarnach do ekspressu i cos jeszcze musimy dorzucic. Nie mamy nic dla tescia, brata z dziewczyną no i ja nie mam nic dla tz, ale my tak krucho z kasa stoimy ze nie wiem czy cos jemu kupowac, musze z nim pogadac. Ja sobie kupilam na bf portfel i ma byc pod choinke i jakos mi glupio ze dla tz nic nie ma ale on tez nic chcial....Dla siostry tz nic nie robimy bo tak sie umowiliśmy. Cytat:
---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Cytat:
ostatnio znalazlam swoje zdjecia z 9 miesiąca....nie pytaj jaki balon mialam przerazilam sie ze to samo mnie czeka
|
||
|
|
|
#3319 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie mała często kopie po pecherzu i czuje to bardzo mocno, mały wariat Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
|
#3321 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Ja jestem lepsza bo startowalam z 48 ale ja mala jestem 160 w kapeluszu
|
|
|
|
|
#3322 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
|
#3324 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To najzwyklejsze papierki lakmusowe, po kilka zł na Allegro ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#3325 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ostatnio mi pociekło jak jeszcze w szlafroku byłam to aż na podłodze w łazience plama była Cytat:
Cytat:
Chociaż ja przez ostatni rok przed ciążą chodziłam na siłownię, więc przybrałam trochę mięśni Potem sobie odpuściłam bo nie chciałam zrobić sobie krzywdy, ale planuję wrócić po porodzie jak dojdę do siebie bo jak ćwiczyłam to się uspokoiły moje bóle placów które miałam od siedzenia przy biurku i ogólnie lepiej się czułam niż wcześniej
|
|
#3326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ze mnie tez cieknie Przyszla sukienka z allegro i zastanawiam sie nad nią. moze wam pokaze w klubie to pomozecie. |
|
|
|
|
#3327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czuję się jak stara baba, a nie jak młoda ciężarówka ![]() A co to za kosztowny prezent zażyczyła sobie młoda? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3328 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wkleiłam zdjęcia do klubu. Sorry ze tak na głównej ale jakoś lepiej mi bezposrednio z wizazu niz przez inne portale.
Jak cos to potem usune te wszystkie zdjecia ![]() Sukienka ma niby dlugość 85, gdzie normalnie takie sa na mnie za dlugie a ta jakas krotka, pewnie przez brzuch.I raczej do legginsow bedzie jak jeszcze brzuch urosnie. Taliowana jest nisko, nie pod brzuchem przez co musze gumke/pas ulozy nad brzuchem i przod sukienki robi sie krotki. No nie wiem, zostawić ? Na oku mialam taką ale dlugosc na 95 i normalnie przed ciaza to by mi do lydek siegala ale teraz jak patrze na te co przyszla to ta 95 cm to nie taki glupi pomysl W ogole przedwczoraj zamowilam a dzisiaj juz doszla. https://allegro.pl/sukienka-wzorzyst...633924638.html w ogole na roznych auckach roznie podaja te dlugosc tych sukienek ...
|
|
|
|
#3329 |
|
Zakorzenienie
|
..ze mnie nic nie cieknie, a i kopania po pęcherzu nie mam. Albo to dopiero przyjdzie albo mam szczęście
hyhy Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3330 | |
|
Zakorzenienie
|
Podobają mi się te
https://ubra.pl/sukienka-romantica-bordowa ale ta pewnie zle by sie ukladala na brzuchu ![]() https://ubra.pl/sukienka-queen-bordowa https://ubra.pl/sukienka-chicca-zielona ale ta taka nie codzienna....a ja nawet sylwestra spedzam w domu ![]() ---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- Cytat:
ostatnio na wizycie byla tylem odwrocona.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:37.

a tych dzieci z roku na rok jest więcej. Staram się kupić książkę/grę, ale i tak się uzbiera, bo w tym roku chyba 7 takich prezentów musiałam zrobić
a kilka jeszcze mi zostało do załatwienia

Ale przyznam, że od 2 tygodni czuję się strasznie ociężała i niezdarna. Poszłam do Rosska ukucnęłam przy półce...i nie mogłam wstać
Nie wyobrażam sobie siebie w 9 miesiącu. Chyba będą mnie kulać...

ja rozumiem, ze liczy się gest a nie sam prezent, ale wychodzę tez z założenia, ze jak ma się coś robić bez zastanowienia na „odwal się” to lepiej tego w ogóle nie robić:/
byle by kupić...
Śmiesznie bo moja szwagierka chce się wyrwać z domu i jechać z nami, no na pewno 13 latka się tam nie zanudzi
Ja 53 kg to ważyłam jak szlam na studia czyli jakieś 8 lat temu 

26.08.2017
przerazilam sie ze to samo mnie czeka