|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
Cytat:
Cytat:
Nie widać żeby była za krótka. Aczkolwiek brzusio pokaźny już. Dobrze, bo myślałam,że tylko mnie wywaliło ![]() Też muszę sobie coś kupić na święta, jakiś ciuszek, bo ja ostatnio jak kocomuch. Sylwester też w domu. Z polsatem. Albo tvp1 ![]() A apropo tego co przygotowuję na święta: nie wiem. Wigilie będziemy u moich rodziców, mama pewnie da dużo jedzenia na wynos. Pierwszy dzień u tż, a drugi znowu u moich, więc tak trochę na krzywy pysk to tu to tam. Kupię jakieś wino, soki, mandarynki, kawę żeby nie pojechać z pustymi rękoma. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3332 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
Cytat:
u mnie podobnie dlatego szukalam sukienki tez na co dzien. Wigilia z rodzinka ale tez wypada wyglądać. Mam tylko jedne jeansy które widać na zdjęciach w klubie na tych pierwszych zdjęciach z sukienkami. Także jak możecie zauważyć bardzo nie wyjściowe te spodnie. Te z lidls to jakąś porazka. Nie dość ze po dwóch praniach dziury w kroku to wzdłuż szwu na pupie tez się rozchodzą. Jutro wam pokaże jaka tragedia. szkoda było tych 50 zł. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3333 |
|
Raczkowanie
|
Ooo ja z trzymaniem moczu też mam problem. Coś te mięśnie po pierwszym porodzie jakieś takie słabe. Strasznie to wkurzajace.
My wigilię spędzamy u mojej mamy. Będziemy tylko my i rodzice, bo całe moje rodzeństwo w tym romu jedzie do swpich teściów na wigilię. Prezenty już gotowe. Dla mamy zestaw kosmetyków. A dla taty mlynek do kawy i kawa. W drugi dzień odwiedzamy teściowa i dla niej mamy opiekacz do kanapek. Później zjedzie się pewnie jeszcze cale moje rodzeństwo, ale umówiliśmy się że prezentów sobie nie dajemy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3334 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Duzo masz rodzenstwa? Bylismyvna wigilijce z pracy mojego meza. Usmialam sie dzis i nawetvpotanczylam troche, chyba Leo zaskoczony pląsaniem bo jest spokojny ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#3335 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- Cytat:
![]() W ogóle tak mi się chce jechać do Zakopanego, tak na kilka godzin ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#3336 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja nie nosze wkladek bo nie mogę infekcji doleczyć, za to ciągle się przebieram :P. Czasami czuje się jak 80 letnia emerytka. Ciągle mnie coś boli i dolega. Najgorzej to wstać rano z łóżka ![]() W tej ciąży też inaczej czuje ruchy. Córeczka jest bardziej ruchliwa. Ja odczuwam raczej kopniaki lub ewentualnie ruchy rączek. Teraz np. ewidentnie ulozyla się w poprzek brzucha i dobija się jednocześnie z 2 stron brzucha. Alez ona juz musi byc długa... szok .No i każdy taki kopniak jest widoczny u mnie jako takie wybulenie brzucha. Najczęściej kopie mnie jednak po pęcherzu, co jest niestety bardzo nieprzyjemne :/Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3337 |
|
Rozeznanie
|
Ja tez nie noszę wkładek nie odczuwam potrzeby nie mam mokro. A młoda tez czuje nisko w łonie. ja jestem kurdupelek jak listopadowa
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3338 |
|
Raczkowanie
|
Mnie może lekarz w końcu zważy na wizycie, bo sama wagi nie posiadam
zaczynałam od 57kg (przy pierwszej wizycie) przy 173cm, teraz mysle, ze kilka kilo na pewno przybrałam. Powiększył mi się biust, łapię wodę, no i macica swoje wazy. Wchodzę jeszcze w ciuchy sprzed ciąży (poza spodniami z wysokim stanem ), ale pewnie ten czas największego przybierania jest jeszcze przed nami. Cieszę się, bo już mi trochę brzucha zaczyna być widać Ruchy czuję mocno, szczególnie nocą ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3339 |
|
Zakorzenienie
|
W poniedziałek po pracy mam rozmowę w szpitalu w którym chce rodzic. Przyznam ze się tym stresuje, zwłaszcza ze będę chciała wybrać cc, a to jest mniej chętnie widziane niż sn.
Nie wiem jak to się wszystko potoczy, nie mam tez nikogo kto by mi mógł o tym opowiedzieć. Wiec czasem mnie dopadnie taki stres jak w szkole przed egzaminem. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz jakies konkretne obawy jesli chodzi o porod SN? Dziewczyny tutaj mialy cc to moze beda mogly pomoc ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3341 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, kupujecie sterylizator do butelek? Przydaje się to? Wiadomo, ze nie jest to niezbędny gadżet, ale jestem strasznie wygodnicka i zastanawiam się, czy to faktycznie ułatwi mi życie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to nie tylko do butelek ale tez smoczka czy czesci z laktatora.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3343 |
|
Zakorzenienie
|
Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 cz.2
Szkrabku może zle się wyraziłam albo zle zostałam zrozumiana.
To taka rozmowa gdzie wybieram sobie szpital, położna, pokój, będą moje „życzenia” brane pod uwagę. Jakby to był poród naturalny to był ogladala(pewnie i tak będę) sale z wanna, i innymi „narzędziami” gdzie można rodzic na stojąco siedząco kucająco itd. Gdy będę mówiła o życzeniu cc to byc może dostanę odmowę, albo będą mnie przekonywały do SN albo będzie wszystko pozytywnie i bezproblemowo. Być może uda się już wybrać termin i zarezerwować pokój. Bardzo bym chciała jednoosobowy. I tak po prostu się tym stresuje. Bo nie znam dokładnego przebiegu takiego spotkania. Ale cieszę się ze to już jutro i będę miała to za sobą ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez bejata440 Czas edycji: 2018-12-16 o 10:33 |
|
|
|
#3344 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ja startowałm z całkiem sporej wagi, póki co przybrałam 3 kg ale zapewne wkrótce będzie mnie znacznie więcej. Dziś jedziemy do moich rodziców to się wybiorę na strych o zobaczę co ja tam właściwie dla maluszka mam.
|
#3345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba niestety nie pomozemy. Daj znac jak przebiegla rozmowa ![]() LISTOPADOWA fajnie lezy ta kiecka na Tobie. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3346 | ||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry w niedziele
Zabiegany tydzień miałam . Wczoraj miałam piec ciasteczka i rogaliki i nic z tego nie wyszło. Cytat:
Cytat:
Jestem troche przerażona wielkością mojego brzucha na tym etapie ( porównując go do 1 wszej ciąży ) w biodrach ani milimetra mi nie przybyło , zero boczków , zapinam sie w moje zwykle skinny jeans a z przodu piłka !! Na dodatek jestem z tych petit . Nie wyobrażam sobie co to bedzie w 35 tygodniu i dalej ... Edytowane przez mzgz Czas edycji: 2018-12-16 o 10:45 |
||
|
|
|
#3347 |
|
Zakorzenienie
|
Musiałam się wyżalić tylko :p
Piekna zima przyszła w końcu do mnie IMG_0306.jpgWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3348 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
planuje kp. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
w domu się waze bez ciuchow a tam w jeansach, butach. Budujące to ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Tak w ogóle dzień dobry. Pol nocy nie spalam. TŻ na kolacje zrobił pizzę i miałam to samo co ostatnim razem. Zgaga, refluks a w płucach jakbym miała kija. Wiecie takie uczucie jak n. za duży kawałek jabłka się ugryzie i stoi w przełyku aż na płucach czuć. No i do tego duszności. Plus wody tyle wypiłam ze w nocy chyba z 10 razy byłam sikac. Tak się przejąłem tymi wodami płodowym i ze jak zaczęłam pić wodę to po dwóch dniach tak mi zasmakowała ze literami pije. Cały dzień podpijam ale jak do obiadu czy kolacji sobie poleje to dwie szklanki minimum. I w sumie to jestem pod wrażeniem pojemności mojego pęcherza. jeszcze nad ranem sikalam jak głupia gdzie przez cala noc juz nie pilam. W ogóle pisalam wam wczoraj ze dziecko jakoś spektakularnie nie mocno nie kopie no i dostalam za swoje bo dala wczoraj popis. Chyba w poprzek się ułożyła bo czulam ruchy jednocześnie z prawej i lewej strony brzucha. Ogólnie to jak juz zasnęłam to starsza córka zaczęła się budzić. Chce mamę, chce się przytulać. Po godzinie miałam dość leżenia na prawym boku. A ona tylko jak się odwrocilam budziła się i marudzila. Do tego przylazl TŻ z bananem dla niej to go pogonilam. Bo nie widzę potrzeby karmić dziecka w nocy jak nie wola ze jest głodne. Ostatecznie banana zjadłam ja no a córka jak zobaczyła tate to koniec spania,zaczęła krzyczeć ze się obudziła i chciała uciekać do salonu. Ostatecznie zasnęła i spala do 6.30. A ja potem spalam jeszcze do 9.30 jestem po kawie. Dobrze ze obiad zrobiony bo juz prawie południe. Dzień ucieka jak tak się długo śpi. Dzisiaj miała być na obiad pizza bo zostala ale ja ostatecznie jej nie ziem. Nie pisze się znowu na to. Będzie rosół tylko i jakieś resztki z piątku ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#3349 |
|
Zadomowienie
|
Kurde, ale jak się karmi piersią, to czasami trzeba odciągnąc pokarm, bo np. jest go za dużo, zgadza się? To jeśli tak, to powinnam jednak mieć butelki i taki sterylizator? Poprawcie mnie jeśli się mylę, bo dla mnie to czarna magia. A poza tym jak dokarmię swoim mlekiem, ale z butli, to potem może być problem, żeby przestawił się na cyca spowrotem??
Ja dziś jadę dla odmiany do marketu budowlanego, trzeba kupić farbę do kołyski, bo zapragnęłam białą a ta co mamy jest bukowa ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3350 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie mąż jedzie do pracy, zeby dostac wolne w Szczepana bo idziemy na chrzciny wtedy, a mnie nosi i gdzies bym pojechala ale wszedzie bedzie w pip ludzi...
|
|
|
#3351 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Są takie butelki, które nie zaburzają odruchu ssania u dziecka. Moja znajoma używała ich na przemian z kp i młody jadł i tak i tak. Generalnie musi to być właśnie taka butelka, która wymaga od dziecka ssania, żeby poleciało cokolwiek, tak samo jak z piersią ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz to tez zalezy od podejscia mamy ja nie chce byc uwiazana przy dziecku 24h wiec dla mnie to wazna rzecz. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my bierzemy łóżeczko od cioci tzta i właśnie się zastanawiam czy będziemy malować na biało czy zostawiamy właśnie takie jasnobrązoweDzień dobry. Pospaliśmy dziś długo, chce mi się kawy i coś do kawy...chyba się zbierzemy gdzieś bo w domu nic do kawy nie ma. Obiad znów będzie na kolację ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3354 | |
|
Rozeznanie
|
Ja wlasnie chyba sie zaraz zbiorę na shopping . Nie chce mi sie bo bedzie ludzi pełno ale mam jesCze kilka rzeczy do kupienia.
Cytat:
|
|
|
|
|
#3355 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
próbowałam też sn ale nie wyszło i mam porównanie. Teraz też szykuje się na cc. A wiecie może czy jest jakiś limit cc? Chciałabym mieć 4 dzieci i nie wiem czy jest szansa właśnie przez rodzaj porodu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Cytat:
syn pil i z butelki moje mleczko i z piersi, ale pokarm szybko mi zanikl. I nie ukrywam że do teraz dla mnie butelka to wygoda bo w nocy średnio 2 karmienia i to mąż wstaje a ja cała noc mogę przespać ja karmię tylko wtedy jak ma nocki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#3356 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie znam szczegółów tej historii ale położna w szpitalu teraz pytała mi sie jak chciałabym rodzice teraz i ze jak 2 bedzie cc to przy 3 dziecku moze być nieciekawie . Ja nie planuje 3go ale ona mowi No wiesz nigdy nic nie wiadomo O 4 cc nie słyszałam !! |
|
|
|
|
#3357 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3358 |
|
Zakorzenienie
|
Ja słyszałam opinie ze druga CC niefajna jest. Z tego co się orientuje tna po bliznie. I właśnie gorzej to mamy przechodzą drugim razem. Ale jak jest przy 3-4 dziecku nie wiem. Medycyna idzie do przodu. Kiedyś nie było mowy ale może teraz to żaden problem.
|
|
|
#3359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze można rodzić też SN po CC, ale to sama musisz się ubiegać o to bo lekarze nie lubią takich przypadków ;-) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3360 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mnie butelka byla meega wygodne, tez odciagalam 3 miesiace.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- Bylam z Igorem na sankach dzis matko ale dzieciaki maja radoche jak sie moga w sniegu wytaplac ale bedzie bosko w przyszlym roku z dwojka.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:58.

W ogole przedwczoraj zamowilam a dzisiaj juz doszla.
Nie widać żeby była za krótka. Aczkolwiek brzusio pokaźny już. Dobrze, bo myślałam,że tylko mnie wywaliło 

u mnie podobnie dlatego szukalam sukienki tez na co dzien. Wigilia z rodzinka ale tez wypada wyglądać. Mam tylko jedne jeansy które widać na zdjęciach w klubie na tych pierwszych zdjęciach z sukienkami. Także jak możecie zauważyć bardzo nie wyjściowe te spodnie. Te z lidls to jakąś porazka. Nie dość ze po dwóch praniach dziury w kroku to wzdłuż szwu na pupie tez się rozchodzą. Jutro wam pokaże jaka tragedia. szkoda było tych 50 zł.

zaczynałam od 57kg (przy pierwszej wizycie) przy 173cm, teraz mysle, ze kilka kilo na pewno przybrałam. Powiększył mi się biust, łapię wodę, no i macica swoje wazy. Wchodzę jeszcze w ciuchy sprzed ciąży (poza spodniami z wysokim stanem

planuje kp. 
jestem po kawie. Dobrze ze obiad zrobiony bo juz prawie południe. Dzień ucieka jak tak się długo śpi. Dzisiaj miała być na obiad pizza bo zostala ale ja ostatecznie jej nie ziem. Nie pisze się znowu na to. Będzie rosół tylko i jakieś resztki z piątku
próbowałam też sn ale nie wyszło i mam porównanie. Teraz też szykuje się na cc. A wiecie może czy jest jakiś limit cc? Chciałabym mieć 4 dzieci i nie wiem czy jest szansa właśnie przez rodzaj porodu
ja karmię tylko wtedy jak ma nocki