|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3452 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
Cytat:
A mój mi kazał brać pamiętam na samym początku jak miałam brzydki mocz. Ale zrobiłam po swojemu i brałam żurawinę w kapsułkach. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3453 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma dnia żebym nie myślała o porodzie. Boje się cholernie. Ale jakoś nie wyobrażam sobie mieć cc. Ale staram się nie nakręcać na sn bo różnie bywa, nie wiem co mnie czeka. A nie chciałabym potem mieć z tym problemu, takiego w głowie ze nie mogłam czy nie dalam rady. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Cytat:
Ja się zastanawiam nad innym szpitalem. Wojewódzkim. Do tegoreferencyjnaosc wysoka. Muszę więcej poczytać, niby duży i masowka ale slyszalaa dobra opinię. Koleżanką rodziła i mówi ze maja juz pojedyncze sale i nawet wanny. Pierwszy raz nie chciałam tam rodzić bo nasz szpital zamknęli i tam po prostu zwalalo się multum rodzących z okolic. W szpitalu którym rodziłam było ok ale mam tez wiele zastrzeżeń. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem juz jaki to rodzaj bolu i czuje taka wewnetrzna sile, ze sobie z nim poradze ale mam obawy ze cos innego pojdzie nie tak Juz pomijam moje wizje, ze rodze w samochodzie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do rze to znioslam. Szybko się zagoilam. To Nie ma reguly. Na biodra się patrzy. I nie chodzi o szerokość. Mi takim czyms dziwnym mierzyli przed samym porodem czy sie kwalifikuje. Duże kobiety tez mogą mieć wąskie i z tego powodu cc.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3456 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#3457 |
|
Zakorzenienie
|
SN i cc to jak zwykle wielka dyskusja. Ja dostałam teraz w szpitalu pełen stos papierów i statystyk SN/CC 1998-2016 i jak to mówią - liczby nie kłamią. Podejrzewam jednak ze podejście, rutyna, organizacja szpitala zależna od kraju.. bo cc to 30-45 min w spokoju, bez nerwów. Kurczę wysłałbym Wam to, ale oczywiście po niemiecku :p
Ja osobiście jestem za cc, ale nie neguje porodu SN ani w szpitalu ani w domu. Moja bardzo dobra koleżanka rodzila miesiąc temu w domu A co do chudnięcia - jak blizna się zagoi to nie masz żadnych ograniczeń. Jednak schudnąć po 25 roku życia trzeba umieć Ja sobie wyobrażam ze będę dzidzie ze sobą na silke zabierać jak tylko będzie to możliwe. A jak usiądzie to kupuje wózek biegowy i będę kilometry kręcić wspaniale plany, zobaczymy jak będzieZrobiłam babeczki 4333EA3D-D5AE-424A-8E9A-F4611BB35652.jpg Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zmalowałam dzis: IMG_20181218_152922_126~2.jpegIMG_20181218_162305_789~2.jpeg Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
|
#3459 |
|
Zadomowienie
|
Zdolne te nasze kwietniówki! Bejata to kiedy mogę wpaść na konsumpcję tych babeczek?
I z czym one są, bo wyglądają bardzo apetycznie!Pajka super! Podziwiam ja nie umiem nie wjechać na skórki Robisz pazury tylko tak dla siebie czy innym też?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3460 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Cytat:
mam zapas w domu, chyba ze 3 ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystko tylko na własny użytek ![]() Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
|
#3462 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo zawsze w domu mam w normie a jak mierza mi u gina to ponad 160/90. Mam chyba jakis syndrom bialego fartucha i cesarki nie chce dla siebie ale po to zeby mi dziecka nie uszkodzili rodzac SN, bo jest bardzo wystarane...A babeczki super wygladaja ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3464 | |||
|
stary jednooki dachowiec
|
Cytat:
Cytat:
) nie przyjmuje już w tym roku. W tym tyg. mam u gin wizytę, może go podpytam, czy poleca jakiegoś okulistę, bo będę chciała raczej skonsultować kilku.Wiele jest opinii, że "nie powinno się pogorszyć, ale właściwie nie można wykluczyć", co mnie z kolei niepokoi, skoro już w tej chwili nie zobaczę dokładnie rysów twarzy z odległości metra. Niby zawsze jest jeszcze laser, tylko nie wiem, jak to się ma do pracy stricte papierowo-komputerowej później, i to jeszcze u człowieka, który bez czytania nie wyobraża sobie życia. Cytat:
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
|
|||
|
|
|
#3465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rodziłas tam wczesniej? Szukam opinii właśnie o tym szpitalu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3466 |
|
Zakorzenienie
|
Pajka ale z nas spamiary
Z jabłkiem i cynamonem są babeczki ! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a urodziłam w 5 godzin. Położna straszyła mnie ze drugi poród tez może być szybki jak nie szybszy. Ale z drugiej strony każdy poród może być inny wiec tez myślę czy wytrzymam jeśli będę rodzic dłużej niż 5 godzin. Zdaniem TŻ nie dalabyn rady jak widziałam mnie przy pierwszym porodzie. No ale zaś gdyby bóle nakręcały się wolniej może starczyłoby tej siły na wielogodzinne skurcze? Same rozmyslenia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3468 |
|
Rozeznanie
|
Dorka zacna waga juz malutkiej. Trzeba mieć zaświadczenie od okulisty o braku przeciwskazan?jeśli tak to musze się wybrać. Jakbym miała wybór to wybieram poród sn cc się boje bo to w końcu klasyczna operacja a ja nigdy w szpitalu nie byłam. Pytanko body z krótkim rękawem na lato to jaki rozmiar brać 62-68?
Pajka jaka ty zdolna z tymi wzorami ja na jutro się zapisałam do mojej kosmetyczki czyt siostry na paznokcie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3470 |
|
Rozeznanie
|
No liczę ze nie mam choć ślepa jestem i bez soczewek x domu nie wychodzę
ale się przejdę do okulisty Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3471 |
|
Zakorzenienie
|
Zmęczona nie jestem. Jutro do pracy. Jestem ciekawa jak ta noc spędzę, chyba na poważnie zainstaluje sims 4 .....
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3472 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Skończyło sie najgorzej jak mogło bo nie dość ze tyle godzin naturalnie ( na sCzescie na znieczuleniu ) to i tak na końcu cc. Po cc niby nie było tragedii ale długo dochodziłam do siebie . Z jednej strony brzucha - ból okropny ( cos mi sie tam rozchodziło przy każdej próbie położenia sie lub wstania). 6 tygodni zakaz prowadzenia auta. Teraz jesCze nie mysle o porodzie w ogole, ale raczej dobrowolnie nie zdecydowałabym sie na cc pomimo ze wiem z czym to sie je i traumy tez nie mam. To tak jak nigdy nie Zdecydowałbym sie na operacje biustu albo inna niepotrZebna ingerencje. Inaczej jest jak lekarz mowi - jedziemy na cc , nie masz wyjścia!! Poród to poród w którymś momencie musi bolec liczę na to ze los zadecyduje i wszytsko skończy sie pomyślenie !Upiekłam dzis serowe rogaliki z marmolada i padam z nóg ! Ale bedzie pysznie do kawki w święta
Edytowane przez mzgz Czas edycji: 2018-12-18 o 22:22 |
|
|
|
|
#3473 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dopiero jak przeszłam na dietę, coś tam ruszyło. z kolei koleżanka przytyła ponad 30 kg w ciąży, miała cc i spadło szybciutko nawet więcej (choć ona długo wierzyła w dietę matki karmiącej ), potem niestety u niej wróciło.Cytat:
M.in. dlatego bardzo chciałam mieć swoją położną Ja nie mogę mieć w domu zapasów słodyczy, od razu wszystko zżeram ![]() Cytat:
|
|
|
#3474 |
|
Zakorzenienie
|
A mi się chyba juz brzuch napina, stawia...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- Co do sposobu rodzenia tez wydaje mi się ze to związku nie ma z chudnięciem. Jak juz to brzuch szybciej spada, chociaż nie wiem czy to bardziej związku z karmieniem piersią nie ma. Wydziela się oksytocyna i macica się obkurcza. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3475 | |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze przy rozejściu mięśnia prostego brzucha może być problemem, ale to też związku ze sposobem porodu nie ma
Nie znam uczucia napinania brzucha, w pierwszej ciąży chyba nigdy mi się to nie przydarzyło
Edytowane przez agassek Czas edycji: 2018-12-18 o 23:49 |
|
|
|
|
#3476 |
|
Zadomowienie
|
Mi też co jakiś czas się brzuch napina, nie lubię tego uczucia.
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Tż pierwszy raz dzisiaj poczuł kopniaka, bo zawsze mały przestawał się ruszać jak kładł rękę. Jednym słowem robił go w ciula. A dziś się udało w końcu. Cóż za ekscytacja była
Edytowane przez Michacha1234 Czas edycji: 2018-12-19 o 00:00 |
|
|
|
#3477 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3478 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Jestem w pracy, myśle właśnie czy być zmotywowana czy nie ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3479 |
|
Zadomowienie
|
Hejooooo!
Miałam sen, że nie umiałam sobie poradzić z noworodkiem. Nie umiałam chwycić, więc włożyłam do becika i wciąż był w beciku. Nie umiałam karmić, więc dosłownie wyciskałam mleko z cycka do buzi i zapomniałam torby z rzeczami na spacer, a na końcu przemókł mi stanik, bo nie miałam wkładek Trochę się zestresowana obudziłam. Dzisiaj muszę zadzwonić do szkoły rodzenia jak wyglądają z terminami i się zapisać, bo ten sen to był chyba znak ![]() Udanego dnia! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3480 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
Co do tego porodu to tak jak Bejata pisała - jest nagonka na kobiety które chcą rodzić cc, a potem czytając statystyki powikłań można się zdziwić, że może to jednak nie takie bez sensu Powikłania bywają tu i tu, przy czym zupełnie innego rodzaju i kalibru. Ja myślę że warto też rozgraniczyć poród SIŁAMI natury i DROGAMI natury (czyli wywoływany, przyspieszany, napakowany syntetyczną oxy itd), bo to są dwie różne rzeczy. A są szpitale (zwłaszcza te przepełnione), gdzie łatwiej o cc niż o ten pierwszy, bo jak mi kiedyś otwartym tekstem powiedział lekarz - kolejka jest i nikt nie ma czasu czekać kilkanaście godzin aż się naturalnie rozkręci (gdyby ktoś tyle potrzebował bo czasem i za pierwszym razem szybko idzie) Inaczej też jak cc jest planowane, a inaczej jak na szybko po próbie sn i można się załapać na miks powikłań z obu rodzajów No temat rzeka, ogólnie to bardzo indywidualna sprawa i myślę że intuicja każdej podpowie, co będzie dobre ![]() Mnie też czeka wielkanoc w szpitalu Starsza też urodziła się kilka dni przed, wyszłam już ale mam zdjęcie becika odświętnie przystrojonego bukszpanem Taka rodzinna świąteczna tradycja, na wielkanoc rodzę ![]() Ja dziś idę na ostateczny szoping świąteczno-prezentowy, mam nadzieję że mnie tam nie zadepczą
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:08.

wiec padlo pytanie 'ale jak ty go urodzisz jak bedzie taki duzy?'

do rze to znioslam. Szybko się zagoilam. To Nie ma reguly. Na biodra się patrzy. I nie chodzi o szerokość. Mi takim czyms dziwnym mierzyli przed samym porodem czy sie kwalifikuje. Duże kobiety tez mogą mieć wąskie i z tego powodu cc.
Mam kolege kforego ojciec jeat wzietym w miescie ginekologiem a jego syn ma porazenie mozgowe. Jak sie domyslam, wlasnego dziecka raczej by przypilnowal przy narodzinach zeby wszystko bylo dobrze, zwlaszcza, ze sam pracuje na porodowce. Takze nie wiem jak to jest z tymi porazenoami wywolanymi porodem SN, czy to w ogole zalezy od kogokolwiek.

26.08.2017
Robisz pazury tylko tak dla siebie czy innym też?
wszystko tylko na własny użytek 
rodziłas tam wczesniej? Szukam opinii właśnie o tym szpitalu
a urodziłam w 5 godzin. Położna straszyła mnie ze drugi poród tez może być szybki jak nie szybszy. Ale z drugiej strony każdy poród może być inny wiec tez myślę czy wytrzymam jeśli będę rodzic dłużej niż 5 godzin. Zdaniem TŻ nie dalabyn rady jak widziałam mnie przy pierwszym porodzie. No ale zaś gdyby bóle nakręcały się wolniej może starczyłoby tej siły na wielogodzinne skurcze? Same rozmyslenia.
ale się przejdę do okulisty
M.in. dlatego bardzo chciałam mieć swoją położną 

Inaczej też jak cc jest planowane, a inaczej jak na szybko po próbie sn i można się załapać na miks powikłań z obu rodzajów
No temat rzeka, ogólnie to bardzo indywidualna sprawa i myślę że intuicja każdej podpowie, co będzie dobre