|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
Dzień dobry
![]() Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
#3482 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
Dzień dobry
Miłego dnia mamuśki
|
|
|
|
#3483 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas dzis piekne slonko to samo motywacji dodaje, a zamierzam sie brac za porzadki zaraz A swoja droga podziwiam Cie, 6 miesiac a Ty jeszcze pracujesz. Ja siedzialam w pracy do 5 i poszlam na L4 w zasadzie glownie dlatego, ze mnie juz bardzo brzuch uciskal i trudno bylo wysiedziec te 8 godzin Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
najmniejsze dziecko jakie trzymalam i przewijalam mialo 5 miesiecy, wiec bez porownania z noworodkiem. Mam nadzieje ze wszystkiego naucza nas w szpitalu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3484 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
|
#3485 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3486 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry, rany ile ja śpię, a później dziwię się że dzień taki krótki
|
|
|
#3487 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zielona jestem i mam nadzieję być w tym temacie niezorientowana jak najdłużej chciałabym urodzić SN i żeby szybko poszło Wybieracie się do szkoły rodzenia? My mieliśmy iść do płatnej, ale znalazłam położną Mzgz, poproszę przepis! Ja wczoraj upiekłam pierniczki, szarlotkę i jeszcze ugotowałam obiad na 2 dni: zupę ogórkową i pulpeciki w sosie pomidorowym. Dziś dzień sprzątania. Dzień dobry ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Cytat:
to jednak mój miał szczęście, że poczuł praktycznie wtedy co ja poczułam drugim razem!Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3488 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Do położnej środowiskowej chyba zdeklaruje się w ujastku i skorzystam z ich edukacji okoloporodowej pogaduchy do brzucha, ale to już od stycznia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3489 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam w sumie tp w samą wielkanoc Zdecydowanie wolałabym nie spędzić świąt w szpitalu, ale z drugiej strony nie wyobrażam sobie wyjść z niego kilka dni przed Ani jeżdżenie po rodzinie z tygodniowym maluchem, ani urządzanie świąt u siebie nie wchodzi raczej w grę ![]() Do szkoły rodzenia tym razem się nie wybieramy, ale uważam, że warto. U nas była darmowa, trzeba było zdecydować się na położną ze szkoły rodzenia, tylko chyba zajęcia trwały 4 miesiące co tydzień 1,5 godziny.
Edytowane przez agassek Czas edycji: 2018-12-19 o 10:53 |
||
|
|
|
#3490 |
|
Rozeznanie
|
E ja też jestem zielona w temacie obsługi noworodków owszem trzymałam 3 tygodniowego na rekach ale jeszcze nigdy w życiu nie przewijalam pieluchy o kąpieli nie wspominając ale liczę na ten instynkt który mi powie co mam robic
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3491 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może w 1 trymestrze mniej bezpieczny czy jak...nie wiemCytat:
Cytat:
dopóki nie ma stanu przedrzucawkowego lub dopóki Twoje ciśnienienie źle nie wypływa na dziecko to nie tną. Ja miałam 210/120 i podawali mi magnez przez 4 godziny na zbicie, leżałam podłączona non stop pod KTG i wszyscy biegali dookoła a mimo to cc nie zrobili. Dopiero 2 dni później, po tym jak wywoływanie nic nie dało i miałam już białko w moczuCytat:
mam tam ok 35 km ale u mnie porodówka kiepska. Pytaj co chcesz ![]() Cytat:
|
|
|
#3492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na przyklad nigdy nie badam wzroku w zakladach optycznych gdzie nie ma lekarza okulisty, najczęściej to tylko optomertryści. |
|
|
|
|
#3493 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na cudzym i tak się nigdy nie nauczysz swoje to swoje- wszystko samo przyjdzie
|
|
|
#3494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) a to byla ta faza i mały wpadl mi do toalety Ja juz mam dosc tych snow ![]() Tez sie dzis urywam z pracy o 12 i ide jeszcze na zakupy... Chociaz wszystko mam ale moze jeszcze cos mi wpadnie w oko ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3495 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
Jakie sale, jakie podejście, czy maja wanny, prysznice na porodowych. W nocy mozną męża wpuścić? Tam gdzie rodzilam w nocy cisza nocna byla i wyobraz sobie ze nie mozna bylo nikogo. Dziewczyna lezala cala noc ze skurczami i polozna po za regulaiminem zgodzila sie mame jej wpuscic na oddział. byly same na przedporodowej ale tak pewnie by nie powzolilo. Mojego tz o 5 na korytarz wyprosili, dopiero wpuscili go na porodowke do mnie jak juz porod sie zaczal, skurcze i jakies tam rozwarcie mialam. A tyle czasu sama na ktg sama przelezalam a on na korytarzu gdzies za scianą ![]() ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Dziewczyny zastrzelcie mnie , jestem sierotą Pisałam wam trzy tygodnie temu jakos ze sie w malego palca u nogi uderzylam, sinej pol stopy. Boli do dzisiaj... a dzisiaj znowu ryplam o pudlo, dobrze ze kartonowe druga nogą drugi palec |
|||
|
|
|
#3496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3497 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
11km to już koniec świata przecież...tą edukację ma w szkole rodzenia w Krakowie na Grzegórzeckiej, a planowaliśmy do prywatnej do Piccolino na Kalwaryjską, więc będzie ciut bliżej ;-)Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3499 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zaprosili mnie do pracy, żeby oddać szafkę i sprzęt, także jutro się tam wybieram. Chyba w końcu dotarło do nich, że nie wroce ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3500 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A propo biegania po prezenty na ostatnią chwilę. Pisałam Wam, że tż robi swojej rodzince prezenty...No. Także jeszcze nic nie kupił. Założe się, że w weekend mnie będzie męczył w tej materii..Uduszę go chyba. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||
|
|
|
#3501 |
|
Wtajemniczenie
|
Swoją drogą miałam ze 2 tygodnie lepsze z wymiotami, tak co 2/3 dzień, a teraz to się robi to obowiązkowy punkt po śniadaniu, coś czuję że mi to w tej ciąży nigdy nie przejdzie
|
|
|
#3502 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
byłam, ledwo buta wlozylam. Dopiero trzecia para jakoś bezboleśnie weszła. Jak dobrze idę i odpowiednio kuleje daje rade ale jak źle stanęłam to bol taki ze w sklepie zgieło mnie w pol. Jesteśmy juz w domu. Nigdzie się juz nie wybieram. TŻ sam jedzie na spozywke. Posprzątał i robi obiad. A ja głupia mam ochotę ryczec. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Cytat:
Nie dość ze mam ciążowy kalafior w głowie to jeszcze fizycznie jestem nie ogarnięta. Jak nie leci wszystko z rąk to w przejściu nie mogłam trafić w środek tylko musialam wejść na karton. A tyle tam miejsca było. Ja nie wiem jak ja chodzę. TŻ mi karze siedzieć i najlepiej się nie ruszać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Cytat:
|||
|
|
|
#3503 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3504 |
|
Zakorzenienie
|
Podjechalam do centrum handlowego. Weszlam do tk maxx, jak zobaczylam kolejke do kasy to wyszlam bo jeszcze by mnie natchnelo cos kupic
|
|
|
#3505 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3506 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Haha, ja cioram w simsy z przerwami od 2000 roku w ciąży wcale nie zamierzam przestac![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- Wróciłam z pracy, nic mi się dziś nie chce. Jutro mam krzywą cukrową, na którą miałam iść w poniedziałek i tak to przeciągam. Wieczorem wizyta u doktorka jak tak czytam te wagi 700 gram, to nie mogę uwierzyć, ze tak nam to szybko leci![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3507 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Współczuję. Ja od 3 tygodni mam (tfu tfu) spokój. Ale moja koleżanka w 6 miesiącu też wymiotowała. Praktycznie do końca, po porodzie ważyła kilogram mniej niż przed zajściem w ciąże.Cytat:
Miałam ambitny plan zjedzenia warzyw na patelnię na obiad, a koniec końców kupiłam pizze mrożoną....posmarowalam majonezem i zjadłam. Niedługo się nie udźwignę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3508 |
|
Zakorzenienie
|
Zbieramy się z mężem na zakupy przedświąteczne A później muszę jeszcze mamie pazury ogarnąć
Patrzcie, a mówią, że czarny wyszczupla: Snapchat-100550384.jpeg Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
#3509 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzisiaj się chyba zaczęła jakaś wyprzedaż lepsza w sklepie internetowym H&M. Zamówiłam kilka rzeczy na 62
|
|
#3510 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- Cytat:
ja to taka rlzlazla matrona jestem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:25.

26.08.2017

U nas dzis piekne slonko to samo motywacji dodaje, a zamierzam sie brac za porzadki zaraz
Trochę się zestresowana obudziłam. 

to jednak mój miał szczęście, że poczuł praktycznie wtedy co ja poczułam drugim razem!

Inaczej też jak cc jest planowane, a inaczej jak na szybko po próbie sn i można się załapać na miks powikłań z obu rodzajów
No temat rzeka, ogólnie to bardzo indywidualna sprawa i myślę że intuicja każdej podpowie, co będzie dobre 

co tydzień 1,5 godziny.

rodziłas tam wczesniej? Szukam opinii właśnie o tym szpitalu 

11km to już koniec świata przecież...tą edukację ma w szkole rodzenia w Krakowie na Grzegórzeckiej, a planowaliśmy do prywatnej do Piccolino na Kalwaryjską, więc będzie ciut bliżej ;-)