|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
Cytat:
Uwielbiam Tk maxx Cytat:
|
|
|
#3512 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
Pajka jaka piłeczka już <3
Listopadowa a gdzie rodziłaś? skąd w ogóle jesteś ? ja w ZG miałam cc ale nie planowaną więc poleżałam trochę na patologi i na porodówce też. Na patologi sali duże, byłam w 4 osobowej. Pielęgniarki spoko. Łazienka wspólna na korytarzu-warunki kiepskie :/ Porodówka - są chyba z 4-5 sal do porodów rodzinnych , nie wszystkie mają prysznice swoje ale niektóre tak. Wszystkie mają drabinki, piłki, wygodne łóżka. Jest też taka sala gdzie są tylko łóżka oddzielone ściankami ...także jak trafisz na wolne rodzinne porodowe to tam idziesz. Kiedys można było je sobie wykupić teraz juz nie-kto pierwszy ten lepszy. Z racji że byłam na porodówce sporo czasu to poznałam parę położnych i akurat były sympatyczne ale wiadomo- suma sumarum nie rodziłam więc tylko mnie nadzorowały <pierwszy dzień leżałam pod ktg i kroplówką, drugi dzień z balonikiem a na trzeci mnie cieli>. Ogólnie szpital bardzo nastawiony na sn i kp. Po porodzie dziecko jest cały czas z Tobą. Na roomingu są różne sale ale do 1-osobowych dają najpierw po cc chyba. Tam łazienki też na korytarzach <chyba, że w tych większych pokojach są a ja nie wiem>. Pielegniarki ok, jest też doradca laktacyjny ---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- Listopadowa nigdy nie słyszałam o tym, żeby wyprosili męża w nocy... porodówka jest całkiem osobno od patologii więc to chyba nie problem dla nich. Zawsze możesz spytać na fb na mamuskach zielona góra i tam napewno dostaniesz odpowiedz
|
|
#3513 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A jeżeli chodzi o "czarne wyszczupla" to tam jest taka mała gwiazdka *nie dotyczy kobiet w ciąży Ale u Ciebie nie ma co wyszczuplać.Aż poszłam się przebrać, bo ja ciągle w legginsach i wielkim, rozciągniętym swetrze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3514 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Cytat:
25 dkg masła 25 dkg sera białego ( zmielonego 1 raz ) 25 dkg mąki Marmolada do środka! Ja zawsze robię od razu z 2 porcji Zarobić ciasto pózniej wałkuje koło i wycinam kwadraty ( sposób zapożyczyłam z tego przepisu - https://aniagotuje.pl/przepis/kruche...we-z-powidlami Ja robię je dość małe takie ciasteczka do kawy sa pyszne maślane i kruchutkie. Najlepsze z marmolada bo powidło troche wypływa Zrobiłam jeszcze w zeszły weekend kruche ciasteczka, pierogi i uszka a w planach sernik i makowce
|
||||
|
|
|
#3515 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cudowna mamuśka![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- Cytat:
spały do 12 a potem wylewiwały się w leginsach ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#3516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie to chodze, przy złamaniu nie wiem czy bym mogła takbsobie chodzić. Boso w domu spoko, gorzej jak córka nie uderzyła. Znowu się poplakalam. Nie wiem czy bardziej z bólu czy przez ciaze. Cały dzień jestem jakas rozdrazniona i łatwo się rozklejam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3518 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ciasto nie jest słodkie tylko to co włożysz do środka naprawdę sa pyszne !
|
||
|
|
|
#3519 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem zirytowana, tż już drugi tydzień w tygodniu nie wraca wcześniej niż 20 do domu
![]() Byłam w h&m i nawet spoko bo były czarne spodnie mama super skinny, wahalam się trochę nad rozmiarem, ale chciałam mniejsze w końcu tylko że na nich nie było przeceny jak na większych, ale obie pary były tam gdzie wyprzedaż. Zapytałam czy wyprzedzaz zależy od rozmiaru czy jak i jaka w końcu cena to okazało się, że wogole one nie są na wyprzedaży i ktoś źle je tam dał i metkowal, w końcu wyszłam z niczym a szczerze mówiąc myślałam, że poprostu nie ma na mniejszych metki z wyprzedaża przez przypadekWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3520 |
|
Zakorzenienie
|
Pajka - świetnie wyglądasz.
Z tym gubieniem kilogramów to chyba loteria A nie zależność od sposobu rodzenia
|
#3521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3522 |
|
Zakorzenienie
|
Jezu dziewczyny dziękuję za tyle .miłych słów
![]() potraficie podbudowac ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
#3523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogólnie Żagań ok ale do ideału daleko. Tez w dużej mierze zależy od położnych. Opieka po porodzie na wielki plus. Cisza i spokoj. Mały szpital , kilka pacjentek wiec tez położne bardzo zaangażowane. No ja dostalam z marszu oksy. Przyjęli mnie po 5. O 8.15 juz lezalam z kroplowka. Byłam w 41TC. Nie wiem czy w innym szpitalu tez by od razu wywoływali czy czekali. Teraz od stycznia są jakieś nowe standardy okołoporodowe. Cos czytałam że teraz 2 tygodnie po terminie dopiero będą brać się za wywoływanie. Muszę cos więcej poczytać o tym co się zmienilo. Po za tym ran gdzie rodzilam było ok ale dla mnie trochę droga kiepska. Niby tyle samo km ale strasznie jedzie po wioskach, drogi wąskie, zwierzyna. Taka droga z ze samochodzie ledwo siedzialam. Skurcze nabrały na sile i zrobiły się regularne. Każdy wyjazd do nich na kontrole to była udręka. Brzuch się napinał, dzieci szalalo. To jakieś 60-90 minut jazdy, zależy od warunkow. Do ZG lepiej się jedzie . Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3524 |
|
Raczkowanie
|
Listopadowa, łączę się w bólu. Właśnie miałam pytać, czy ktoś jeszcze zrobił się taką ciamajdą
Wszystko z rąk leci, potykam się o własne nogi...Jakimś cudem kupiłam wszystko wszystkim, już do żadnego sklepu się nie ruszam, a jutro najlepsza część - odpalam świąteczne piosenki i będę to wszystko pakować |
|
|
|
#3525 |
|
Zakorzenienie
|
Pajka zacznie wyglądasz
piłeczka jak się patrzy. Dziewczyny może aktualizacja brzuszków w klubie? Ciekawa jestem jak teraz wygląda mamaszkraba ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3526 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
koleżanka 3 tyg temu rodziła w Zarach bo z tamtąd miała lekarza i była zadowolona z opieki bardziej niż Zg no ale ona szła na planowaną cesarkę więc w sumie nic to nie wnosi polecają też Nową sól ale nie wiem czy nie masz tam za daleko...---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Laski która jeszcze jest z Lubuskiego? bo chyba ktos jeszcze ale nie pamiętam osoby
|
|
|
#3527 |
|
Zadomowienie
|
Pajka - możesz mi zmienić wiek na rok więcej
Od dzisiaj już mam 27
|
#3528 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego!
|
|
|
#3529 |
|
Wtajemniczenie
|
Sto lat!
|
|
|
#3530 |
|
Zadomowienie
|
Sto lat i spełnienia marzeń
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3531 | |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego!
Ja miałam rtg na samym początku ciąży, oczywiście o niej nie wiedziałam, tzn. ja nie byłam prześwietlana tylko mój kot ile ja się przez to naryczałam na początku i tylko modliłam się, żeby na usg było widać wszystkie rączki i nóżki ![]() Wróciłam z zakupów, masakra jakaś, coś tam kupiłam, ale jestem niezadowolona i zmęczona
|
|
|
#3532 |
|
Zakorzenienie
|
NuFCia zmieniam, sto lat życzymy!!!
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Zmienię jutro na kompie jednak bo dziś mi tapatalk szwankuje i nie mogę edytować ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
#3533 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja nie lubię jakoś tego dnia. Jestem przyzwyczajona że mało kto pamięta bo wszyscy Świętami są zajęci ![]() A dzisiaj to już w ogóle bez sensu bo męża nie było, dopiero wraca w nocy. Zabrałam się sama na kolację, jeszcze nie mogłam zdecydować na co mam ochotę więc zamówiłam dwa dania
interior designer food lover Edytowane przez NuFCia Czas edycji: 2018-12-20 o 00:37 |
|||||
|
|
|
#3535 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Najlepszego!Dzień dobry. Nałaziłam się wczoraj jak wściekła i dzisiaj to się mści. Czuję poluzowane zawiasy w pachwinach, chodzę jak paralityk
|
|
|
|
|
#3536 |
|
Zadomowienie
|
Hejoooo!
Też mi zawiasy szwankują ostatnio ![]() Muszę dziś się szybciej ruszyć z łóżka, żeby zapolować na body dla dzidziola w Lidlu. A tu ma być tani karp, więc trzymajcie kciuki, żeby mnie nie stratowali ![]() I kciuki proszę za dzisiejszą wizytę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3537 |
|
Raczkowanie
|
Sto lat!
I dzień dobry ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepszego Dzien dobry. Mlodego w nocy brzuch bolal, wiec spalismy z nim na zmiane z wiaderkiem pod lozkiem jakby zaczal rzygac ale obylo sie bez. Zobaczyny jak bedzie dzis. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3539 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry! Ja siedzę na . Niedobrze mi.
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3540 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry ja dzisiaj też glukoza
wypiłam, ssąc plasterek cytryny i jakoś poszło. Chciałam kupić glukotest ale nie było w aptece. Mam nadzieję że mogłam ta cytryn possac ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:37.

Współczuję. Ja od 3 tygodni mam (tfu tfu) spokój. Ale moja koleżanka w 6 miesiącu też wymiotowała. Praktycznie do końca, po porodzie ważyła kilogram mniej niż przed zajściem w ciąże.
Uwielbiam Tk maxx

Ale u Ciebie nie ma co wyszczuplać.

a szczerze mówiąc myślałam, że poprostu nie ma na mniejszych metki z wyprzedaża przez przypadek

potraficie podbudowac 
26.08.2017
Wszystko z rąk leci, potykam się o własne nogi...
polecają też Nową sól ale nie wiem czy nie masz tam za daleko...

wypiłam, ssąc plasterek cytryny i jakoś poszło. Chciałam kupić glukotest ale nie było w aptece. Mam nadzieję że mogłam ta cytryn possac