|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
Cytat:
![]() Ja wczoraj kupiłam nam makowca (zamroziłam) i piernika z różą z dobrej cukierni żebyśmy mieli w domu coś słodkiego. W Wigilię jedziemy do teściów i ci sobie zażyczyli Pavlovą, a w pierwszy dzień Świąt do mamy - a ta chce sernika, to będę pichcić w niedzielę ;-) Też mnie święta nie rajcują ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ---------- Cytat:
Do 92 Po 1h do 180 Po 2h do 153 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#3602 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
Cytat:
ale uwielbiam z mascarpone i owocami ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- Cytat:
Ide z nim na 9:30 do przychodni, dalam mu wapno i mowi, ze troche mniej swedzi. Ale jakas epidemia anginy w przedszkolu bo kolezanka pisala, ze jej syn (jedna grupa) tez ma angine ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do niej trzeba dużo cierpliwości przy ubijaniu żeby cukier się zdążył rozpuścić w białkach i końcowa konsystencja była taka sztywną, błyszczącą pianą - to połowa sukcesu, pieczenie to druga połowa ;-) ja robię ze śmietaną 36%, z mascarpone krem może lepiej się trzyma, choć nie jest już taki lekki W mojej rodzinie wszyscy ją uwielbiają Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale obstawiam, ze mialam zle ustawiony piekarnik :/ Ja mascarpone ze smietanka 36% robie wiec bomba kaloryczna ale boska ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem czemu bo nigdy takiego ciasta nie robilam ale chodzi za mną cos slodkiego typu, snickers, 3 bit. Moze cos zrobie na swieta i bede jesc w ukryciu przed corka |
|
|
|
|
#3606 |
|
Rozeznanie
|
O pavlova uwielbiam i jeszcze świeże truskawki na górę. Jutro będę piekła po raz pierwszy makaroniki a to też na bezie.
Uff nareszcie piątek jutro się wyspie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po prostu nie ma na nic czasu, tym bardziej skupic sie na swietach. Moze jak corka bedzie stasza i bedzie wiecej rozumiec bedzie lepiej. No i tez chyba te spedzanie czasu po rodzicach zamiast w domu. Niby do swoich bo do rodzicow ale jakos mniej czuc ten klimat. Kiedys pieklam duzo pieniczkow, zdobilam, robilam stroiki, byla wielka choinka, nawet snieg kiedys byl.A teraz rano pobudka i w biegu bo na sniadanie, wracamy do domu, chwile posiefzimy i d drugich rodzicow no i tak cale dwa dni prawie 3 dni. Najgorzej jak Wigilia jest taka, tu godzinka, tam godzinka, potem wracamy do domu, obowiązki, dziecko kladziemy spać i jest wieczor. my zmeczeni i wieczor jak kazdy inny My nawet telewizji nie ogladamy za bardzo od kad mamy dziecko i tez moze ten klimat mniej czuc. A moze macie jakies filmy swiateczne godne ppoleceniado obejrzenia tez z facetem co srednio lubi nudne romansidla?
|
|
|
|
|
#3608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przy takich deserach kalorii się nie liczy !!!W ogole zaczęły mi się sny. Śniło mi się, że rodziłam, że jedyne co usłyszałam to, że pękłam (a dziwne bo mnie nie bolało i szybko poszło ) i że mała dostała 2/9 punktów. Jak wróciłam do domu to mała już tam była. Wszyscy ją znali i mój brat i moja mama, a mi się wydawała taka obca przez to. I moja mama już zdążyła wyjść z nią na spacer i nie posmarowala jej buzi kremem z filtrem i się oparzyła na buzi i robiłam jej aferę i mówili w szpitalu, że waży 0.5kg a wydawała się taka długa a szczupła i na pewno ważyła ze 2kg. O wszyscy mówili, że podobna do mojej bratanicy i rzeczywiście taka była. No i w domu sprawdziłam co to za 9 stopniowa skala co małej przyznali punkty po urodzeniu i były w niej takie bzdury, że się nie dziwiłam już, że dostała 2 punkty. Jeeej co będzie dalej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3609 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry. Siedze w labie po wypiciu glukozy, slodkie mocno ale tragedii nie ma. Czy ktoras łączy sie ze mna w bólu???
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
pierdziele stres gdybym cos przekroczyła i nie odbieram w poniedziałek ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3610 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Cytat:
robiłam tarczycowe i morfologie, zaraz ruszam na śniadanko i do położnej bo jestem dziś z nią umówiona pytałam się w labie o tą glukoze. Tu mają swoją. Pani apelowala, żeby obciążenia nie robić zaraz po świętach tylko odczekać jakiś czas.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3611 |
|
Wtajemniczenie
|
Cocci czyli dobrze zrobilam... Bo mialam do wyboru dzis lub po Świętach.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3612 |
|
Zakorzenienie
|
Cocci piernik z różą?
![]() ![]() gdzie takie cudo dorwałaś?!?!?!?!?! ![]() ![]() Michacha A czy Ty czasem dziś razem ze mną nie wizytujesz? Bo my zawsze jednakowo Dzień dobry i oby do 17.30!Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
#3613 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mówisz ze od tego wiec luzik ![]() Moje tsh 3,5. Ft3i 4 w miarę na niskich granicach. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Dorka no wlasnie ja się balam patrzeć na wyniki przed świętami tym bardziej ze mega słodkie cisto za mną chodzi ![]() Powodzenia! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Cytat:
Do drugich samochodem mamy 5 minut. Chyba by się obrazili sijak bysmy nie przyjechali. Do tych drugich zawsze już po właściwej kolacji wpadaliśmy a w tym roku zapowiedzieli ze chcieliby nas na kolacji. Ciężko bedzie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3615 |
|
Zakorzenienie
|
Oj A ja właśnie mam po świętach zrobić glukozę. Dobrze, że na drugi dzień świąt siedzimy w domu to postaram się mniej jeść (ta
) to może jakoś wyjdzie.
|
#3616 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję za życzenia w imieniu synka
miłego dnia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3617 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
My na wigilię jedziemy do teściów, a pierwszy dzień będziemy u mojej rodziny. U teściów jakoś nie czuć tego klimatu, ale trudno. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Cytat:
doszłam do wniosku że lepiej po świętach bo jeszcze coś wyjdzie o będzie kłopot ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3618 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez po swietach robie glukoze
Kurde mlodemu zeszla wysypka po wapnie, pojechalam z nim do przychodni to niewiele mogl juz lekarz zobaczyc. Powiedzial, ze to moze byc szkarlatyna (bomba) ale nie jestem do tego przekonana bo po wapnie mu przeszlo, i kazal podac dalej antybiotyk. Popoludniu dostanie druga dawke i zobaczymy jaka bedzie reakcja ;/ jutro sobota i kurka mysze ewentualnie wymyslic gdzie z nim jechac jakby nadal mial wysypke. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Na dodatek mąż rozciął głowe... Bosko... Ktos tu mowil, ze cieżarne maja kalafior. Czekam na niego az przyjedzie i nie wiem czy na SOR nie pojedziemy. Czekam co jeszcze sie wydarzy... Tylko porodu brakuje Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3619 |
|
Raczkowanie
|
My mamy rodziców w dwóch różnych miastach a mieszkamy w trzecim. W każde święta robimy 400 do 600km… w zależności od tego, jak ustawimy trasę. W zimowej aurze, po drogach pełnych niedzielnych i/lub pijanych kierowców - nie cierpię tego i co roku mam ochotę zostać w domu pod kocykiem. Ale wiem, że byłoby mi żal tych wszystkich spotkań, tym bardziej że rzadko się widzimy a w takim pełnym składzie to właściwie 2 razy w roku.
I ja chyba lubię bardziej święta odkąd mam dziecko Małe łapki ubierające choinkę, czekanie na Mikołaja, radocha z prezentów - to zdecydowanie przebija siedzenie przy stole w gronie starych koni Tzn oczywiście zawsze miło zjeść makowca w dobrym towarzystwie, ale dopiero teraz jest ta słynna magia Ale że pieczenie pierniczków razem ze sprzątaniem trwa cały dzień zamiast 2 godzin, no cóż ![]() Mamaszkrabka ale kumulacja... współczuję, zdrówka i cierpliwości! |
|
|
|
#3620 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wigilie jemy u mamy, a pierwszy dzień świąt do teściów ![]() A piekłaś kiedyś (yyyyy jak to się piszę) daquas? Kurde, jakie to jest dobre! Jak umiesz piec bezę, to byś zrobiła w palcem w nosie. Miałam te same parametry podwyższone co Ty ☺ No rozdzielili nas w szpitalu jak nic ![]() Cytat:
Z dwojga złego chyba lepsza ta angina. Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Co do TSH ponoć powinno być w okolicach 2, ja miałam ostatnio 0,6, ale endo mówi, że ok. Na moje Listopadowa masz chyba za wysokie, zadzwoń do gina może z tymi wynikami... Mamaszkrabka trzymaj się, bo doczytałam że masz ciąg dalszy przeboi. Gin wczoraj jednej babce mówił, która w sumie lada chwila powinna rodzić, żeby się nie objadała na święta. Bo do 20 jest spokój, a potem na IP przyjeżdża pełno ciężarnych ze sraczkami i rzygaczkami
Edytowane przez Michacha1234 Czas edycji: 2018-12-21 o 10:53 |
|||
|
|
|
#3621 |
|
Zakorzenienie
|
U nas to zwykle ja robiłam Wigilię dla rodziny męża - taką na szybko a później jechaliśmy do moich rodziców. Pierwszy dzień świąt spędzaliśmy też tam A na drugi przychodzili do nas goście. W tym roku Wigilia u nas, I dzień u rodziców a drugi sami w domu. Bez gości, pod kocykiem. Chłopaki pewnie z grami a ja z książką
![]() Chyba się starzeję bo z utęsknieniem czekam na ten II dzień ![]() Ja lubię święta i te przygotowania to nich też. Mamaszkraba - to się przyplątało dziś kiepskich wydarzeń. Oby dalej było lepiej.
|
#3622 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Cytat:
pyszny jest i w dodatku długo się trzyma, a jak to pienik im starszy tym lepszy. W Krakowie na Kazimierzu te pyszności ;-) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Cytat:
jaki pech, zdrówka dla chłopaków! I oby to nie było duże rozcięcie...Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wiem o co Ci chodzi, to jest beza kawowa/z masą kawową z orzechami? Tż w kawiarniach wybiera często taki torcik, ja gustuję bardziej w klasyku z owocami ale kto wie może kiedyś mu taki zrobię☺Mi się tak podoba ta choinka z bez z kwestii smaku. Z czerwonym musem (tam jest malina czy truskawka) i z bombkami - kuleczkami rafaello cudnie wygląda, tylko jak to kroić![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||
|
|
|
#3623 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chodziłabym codziennie ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3624 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Mam mega spanie ostatnio. A wczoraj taaaakie męczący dzień, w końcu byłam na rzesach, w pracy oddać rzeczy i później w Lidlu 🤣 nie kupiłam spiworka, bo zostały już tylko 110 rozmiary. U mnie tsh endo mówiła zwykle, że 1 jest idealne. Od stycznia niestety idę do nowego, bo moja już w Medicoverze nie pracuje, ale wcześniej jeszcze usg tarczycy mam. Zobaczymy jak guzki, trochę się boję bo w ciąży podobno lubią rosnąć ![]() Na krzywa wybieram się dopiero w połowie stycznia, więc liczę że jeszcze dojdę do siebie po świętach ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może taki zrobię na święta zamiast klasycznej bezy ;-)Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3626 |
|
Rozeznanie
|
Ostatnio jadłam ten daklas w kawiarni pychota i właściwie na taką glukozę się zgadzam ale prawdziwa tez nie robie wcześniej niż kolo połowy stycznia. Jeszcze 1.5h i się zwija do domu
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3627 |
|
Zakorzenienie
|
Juz mam lekarza bo gadałam z koleżanką i jej powiedzial ten lekarz ze 2,5 juz trzeba w ciąży leczyć wiec będę uderzać po swietach. Tylko teraz muszę wydebic skierowanie. Znając podejście mojego gina pewnie powie ze TSH mam w normie. Muszę czekać do piatku. Chybabze w czwartek do rodzinnego pójdę ale nie wiem czy ten jeden dzień cos zmieni. No a później będzie trzeba się wciskac w kolejkę. No ale w ciąży muszę przyjac.
Co grozi, jakie są konsekwencje za wysokiego TSH w ciąży? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3628 |
|
Wtajemniczenie
|
Listopadowa a robilas na wcześniejszym etapie juz Tsh i jakie bylo? Ja w pierwszej ciazy zaczelam leczyc niedoczynność w 22tc dopiero bo lekarze olali temat a miałam ponad4 i jest wszystko dobrze z małą. Zalatwiaj endo u nie stresuj sie bo to niezdrowe
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie robiłam tsh w ciązy. Gin nie dal skierowania. Z własnej woli zrobiłam, tak samo jak żelazo. Pol roku przed ciaza albo dalej mialam 2,5. ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- mamaszkraba dopiero teraz zobaczylam zdjecie w klubu. Twoja piłeczka się powiekszyla. A ty dalej zgrabna. Idealnie okrągły ciążowy brzuszek ![]() ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- A ja dzisiaj humoru nie mam. Tz od rana mnie irytuje. Ciagle pretensjonalnym tonem sie odzywa ale jak cos zwrocilam uwagę to foch w moje stronę. Chodzenie do pracy bardziej mu służyło. Jak zabral corke do babci przed 11 to dalej jej nie ma Zostawil u babci, wrocil do domu, gral dwie h, ja sprzatalam, nie spytal czy pomoc. pojechał po nia jakies 40 minut temu i slad zaginal A ja zaraz ide jesc, szykować się i do szkoly wiec tyle bede dziecko widzieć. Jak wroce bedziemy szykować ją spać.
|
|
|
|
|
#3630 |
|
Wtajemniczenie
|
Listopadowa nie mam tego tematu rozczytanego bo zdaje się na endo, ale wydaje mi się, że nie ma co panikowac. Tsh chyba jest najbardziej groźne na początku ciazy, może być problem z utrzymaniem itd, później już chyba takiego ryzyka nie ma. Mi endo mówiła że tsh w ciazy może swirowac, dlatego jak już coś się dzieje to często się kontroluje. Napewno idź do endo, ale bez paniki
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:47.

ale uwielbiam z mascarpone i owocami 

przy takich deserach kalorii się nie liczy
mój synuś kończy dziś roczek
produkuje girlandy, zdjęcia z każdego miesiąca, menu i inne dekoracje ;D

i oby do 17.30!
26.08.2017
Do drugich samochodem mamy 5 minut. Chyba by się obrazili sijak bysmy nie przyjechali. Do tych drugich zawsze już po właściwej kolacji wpadaliśmy a w tym roku zapowiedzieli ze chcieliby nas na kolacji. Ciężko bedzie. 
miłego dnia 
doszłam do wniosku że lepiej po świętach bo jeszcze coś wyjdzie o będzie kłopot
Małe łapki ubierające choinkę, czekanie na Mikołaja, radocha z prezentów - to zdecydowanie przebija siedzenie przy stole w gronie starych koni
Ale że pieczenie pierniczków razem ze sprzątaniem trwa cały dzień zamiast 2 godzin, no cóż
Z dwojga złego chyba lepsza ta angina.