Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 cz.2 - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-12-21, 08:03   #3601
Coccinellla
Zakorzenienie

Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c

Cytat:
Napisane przez Michacha1234 Pokaż wiadomość
Oby! Ja brałam 3 tygodnie temu Duomox i mnie wysypało na brzuchu, a swędziało całe ciało. O tyle dziwne, że już go kiedyś brałam bez skutków ubocznych. Lekarz mówił, że może tak być, że raz będzie ok, a raz nie.

Dzień dobry!
Mam dziś ambitny plan nie spać do 11, posprzątać chatę, upiec jakieś ciacho na weekend... Co z tego wyjdzie - nie wiem
A za 3 dni wigilia. Przyznam bez bicia - nie lubię świąt. Może polubię jak się mały urodzi
Przyjemnego dzionka wszystkim!

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Siostro! Ja już jadę z siuśkami na badania, musisz też dziś wstać wcześniej

Ja wczoraj kupiłam nam makowca (zamroziłam) i piernika z różą z dobrej cukierni żebyśmy mieli w domu coś słodkiego. W Wigilię jedziemy do teściów i ci sobie zażyczyli Pavlovą, a w pierwszy dzień Świąt do mamy - a ta chce sernika, to będę pichcić w niedzielę ;-)

Też mnie święta nie rajcują

---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Wstalam przed 7. Szok
Właśnie czytam moje wyniki z labolatorium i mam niską hemoglobine i jeszcze parę innych czynników, jedynie jakieś monocyty mam wysokie. Powiedzcie w ciazy są jakieś inne normy czy te podane z laba powinny byc ok?
Zrobilam sobie dodatkowo zelazo i tez niskie a moj gin to w ogole nie zlecał mi morfologi. Mocz mam ciężar za niskie ale norma jest od 1,015 a ja mam 1,014.
I robiłam tsh dla siebie, niby wszystkow normie a jakie są normy dla cieżarnych?

---------- Dopisano o 07:24 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ----------

A glukoza to nie wiem, lekarz musi spojrzec, zadnych informacji procz cyferek, tylko na czczo jest w normie.
W ciąży normy są inne i na pewno leukocyty, neutrocyty? mogą być podwyższone, a reszta to nie wiem bo nic poza tym poza normą nie miałam.

---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ----------

Cytat:
Dzień dobry!
Wstalam przed 7. Szok
Właśnie czytam moje wyniki z labolatorium i mam niską hemoglobine i jeszcze parę innych czynników, jedynie jakieś monocyty mam wysokie. Powiedzcie w ciazy są jakieś inne normy czy te podane z laba powinny byc ok?
Zrobilam sobie dodatkowo zelazo i tez niskie a moj gin to w ogole nie zlecał mi morfologi. Mocz mam ciężar za niskie ale norma jest od 1,015 a ja mam 1,014.
I robiłam tsh dla siebie, niby wszystkow normie a jakie są normy dla cieżarnych?

---------- Dopisano o 07:24 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ----------

A glukoza to nie wiem, lekarz musi spojrzec, zadnych informacji procz cyferek, tylko na czczo jest w normie.
Glukoza ma takie normy:
Do 92
Po 1h do 180
Po 2h do 153

Coccinellla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-21, 08:08   #3602
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c

Cytat:
Napisane przez Coccinellla Pokaż wiadomość

Ja wczoraj kupiłam nam makowca (zamroziłam) i piernika z różą z dobrej cukierni żebyśmy mieli w domu coś słodkiego. W Wigilię jedziemy do teściów i ci sobie zażyczyli Pavlovą, a w pierwszy dzień Świąt do mamy - a ta chce sernika, to będę pichcić w niedzielę ;-)

---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ----------

W ciąży normy są inne i na pewno leukocyty, neutrocyty? mogą być podwyższone, a reszta to nie wiem bo nic poza tym poza normą nie miałam.

---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ----------

Glukoza ma takie normy:
Do 92
Po 1h do 180
Po 2h do 153

Oh raz robilam Pavlova i mi nie wyszla ale uwielbiam z mascarpone i owocami

---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ----------

Cytat:
Oby! Ja brałam 3 tygodnie temu Duomox i mnie wysypało na brzuchu, a swędziało całe ciało. O tyle dziwne, że już go kiedyś brałam bez skutków ubocznych. Lekarz mówił, że może tak być, że raz będzie ok, a raz nie.

Dzień dobry!
Mam dziś ambitny plan nie spać do 11, posprzątać chatę, upiec jakieś ciacho na weekend... Co z tego wyjdzie - nie wiem
A za 3 dni wigilia. Przyznam bez bicia - nie lubię świąt. Może polubię jak się mały urodzi

A bralas go potem dalej, ten antybiotyk? Czy lekarz kazal przerwac?

Ide z nim na 9:30 do przychodni, dalam mu wapno i mowi, ze troche mniej swedzi.

Ale jakas epidemia anginy w przedszkolu bo kolezanka pisala, ze jej syn (jedna grupa) tez ma angine

mamaszkrabka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-21, 08:10   #3603
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamaszkrabka Pokaż wiadomość

Serio? Szkoda Do niej trzeba dużo cierpliwości przy ubijaniu żeby cukier się zdążył rozpuścić w białkach i końcowa konsystencja była taka sztywną, błyszczącą pianą - to połowa sukcesu, pieczenie to druga połowa ;-) ja robię ze śmietaną 36%, z mascarpone krem może lepiej się trzyma, choć nie jest już taki lekki

W mojej rodzinie wszyscy ją uwielbiają

Stary 2018-12-21, 08:14   #3604
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Cytat:
Serio? Szkoda Do niej trzeba dużo cierpliwości przy ubijaniu żeby cukier się zdążył rozpuścić w białkach i końcowa konsystencja była taka sztywną, błyszczącą pianą - to połowa sukcesu, pieczenie to druga połowa ;-) ja robię ze śmietaną 36%, z mascarpone krem może lepiej się trzyma, choć nie jest już taki lekki

W mojej rodzinie wszyscy ją uwielbiają

Zwaliłam na okres bo wtedy mialam
Ale obstawiam, ze mialam zle ustawiony piekarnik :/

Ja mascarpone ze smietanka 36% robie wiec bomba kaloryczna ale boska

Stary 2018-12-21, 08:26   #3605
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:

Glukoza ma takie normy:
Do 92
Po 1h do 180
Po 2h do 153

oo dzieki, mam 104 i 103. To mogę żreć słodkie
Nie wiem czemu bo nigdy takiego ciasta nie robilam ale chodzi za mną cos slodkiego typu, snickers, 3 bit. Moze cos zrobie na swieta i bede jesc w ukryciu przed corka
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-21, 08:27   #3606
ofelka 123
Rozeznanie

O pavlova uwielbiam i jeszcze świeże truskawki na górę. Jutro będę piekła po raz pierwszy makaroniki a to też na bezie.
Uff nareszcie piątek jutro się wyspie

ofelka 123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-21, 08:32   #3607
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:

Dzień dobry!

ja jakos mniej świeta lubie od ka mamy dziecko po prostu nie ma na nic czasu, tym bardziej skupic sie na swietach. Moze jak corka bedzie stasza i bedzie wiecej rozumiec bedzie lepiej. No i tez chyba te spedzanie czasu po rodzicach zamiast w domu. Niby do swoich bo do rodzicow ale jakos mniej czuc ten klimat. Kiedys pieklam duzo pieniczkow, zdobilam, robilam stroiki, byla wielka choinka, nawet snieg kiedys byl.A teraz rano pobudka i w biegu bo na sniadanie, wracamy do domu, chwile posiefzimy i d drugich rodzicow no i tak cale dwa dni prawie 3 dni. Najgorzej jak Wigilia jest taka, tu godzinka, tam godzinka, potem wracamy do domu, obowiązki, dziecko kladziemy spać i jest wieczor. my zmeczeni i wieczor jak kazdy inny My nawet telewizji nie ogladamy za bardzo od kad mamy dziecko i tez moze ten klimat mniej czuc.
A moze macie jakies filmy swiateczne godne ppoleceniado obejrzenia tez z facetem co srednio lubi nudne romansidla?
Stary 2018-12-21, 08:41   #3608
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Zwaliłam na okres bo wtedy mialam
Ale obstawiam, ze mialam zle ustawiony piekarnik :/

Ja mascarpone ze smietanka 36% robie wiec bomba kaloryczna ale boska

Podsunęłaś mi pomysł żeby z mascarpone i kremówką zrobić tą do teściów przynajmniej się im utrzyma na drugi dzień bo my to wciągamy od razu całą przy takich deserach kalorii się nie liczy!!!

W ogole zaczęły mi się sny. Śniło mi się, że rodziłam, że jedyne co usłyszałam to, że pękłam (a dziwne bo mnie nie bolało i szybko poszło ) i że mała dostała 2/9 punktów. Jak wróciłam do domu to mała już tam była. Wszyscy ją znali i mój brat i moja mama, a mi się wydawała taka obca przez to. I moja mama już zdążyła wyjść z nią na spacer i nie posmarowala jej buzi kremem z filtrem i się oparzyła na buzi i robiłam jej aferę i mówili w szpitalu, że waży 0.5kg a wydawała się taka długa a szczupła i na pewno ważyła ze 2kg. O wszyscy mówili, że podobna do mojej bratanicy i rzeczywiście taka była. No i w domu sprawdziłam co to za 9 stopniowa skala co małej przyznali punkty po urodzeniu i były w niej takie bzdury, że się nie dziwiłam już, że dostała 2 punkty.

Jeeej co będzie dalej

Stary 2018-12-21, 08:54   #3609
dorka607
Wtajemniczenie

Dzień dobry. Siedze w labie po wypiciu glukozy, slodkie mocno ale tragedii nie ma. Czy ktoras łączy sie ze mna w bólu???
Cytat:
Napisane przez myszka_11 Pokaż wiadomość
Hej, w końcu Was nadrobilam mój synuś kończy dziś roczek nie wierzę że tak szybko to zleciało i że za chwilę będzie drugi maluszek w sobotę weźmiemy go pierwszy raz na zabawę w kulkach, mam nadzieję że mu się spodoba i 26 grudnia impreza roczkowa, więc zamiast świętami zajmuje się tym produkuje girlandy, zdjęcia z każdego miesiąca, menu i inne dekoracje ;D

Sto lat dla synka
Cytat:
Dzień dobry!
Wstalam przed 7. Szok

Norma tsh ok 2. Mocz to spoko bo pewnie wstajesz w nocy siusiu.
Cytat:

Glukoza ma takie normy:
Do 92
Po 1h do 180
Po 2h do 153

Dzis robie ta glukoze wiec przez Święta będę się modliła o dobre wyniki pierdziele stres gdybym cos przekroczyła i nie odbieram w poniedziałek

że miłość można zobaczyć "

dorka607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-21, 08:59   #3610
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
ja jakos mniej świeta lubie od ka mamy dziecko po prostu nie ma na nic czasu, tym bardziej skupic sie na swietach. Moze jak corka bedzie stasza i bedzie wiecej rozumiec bedzie lepiej. No i tez chyba te spedzanie czasu po rodzicach zamiast w domu. Niby do swoich bo do rodzicow ale jakos mniej czuc ten klimat. Kiedys pieklam duzo pieniczkow, zdobilam, robilam stroiki, byla wielka choinka, nawet snieg kiedys byl.A teraz rano pobudka i w biegu bo na sniadanie, wracamy do domu, chwile posiefzimy i d drugich rodzicow no i tak cale dwa dni prawie 3 dni. Najgorzej jak Wigilia jest taka, tu godzinka, tam godzinka, potem wracamy do domu, obowiązki, dziecko kladziemy spać i jest wieczor. my zmeczeni i wieczor jak kazdy inny My nawet telewizji nie ogladamy za bardzo od kad mamy dziecko i tez moze ten klimat mniej czuc.
A moze macie jakies filmy swiateczne godne ppoleceniado obejrzenia tez z facetem co srednio lubi nudne romansidla?
My pomimo tego, że mieszkamy od jednych i od drugich rodzin 20km to Wigilie spędzamy u jednych, a pierwszy dzień świąt u drugich i nie sądzę, że się cokolwiek w tym temacie zmieni po narodzinach małej. Nie ma opcji żebym spędzała 2 Wigilie w jeden dzień. Święta są od odpoczynku, a to, że tworzymy razem z mężem rodzinę nie znaczy, że mamy najbardziej na tym cierpieć i zamiast odpoczywać, bujać się po godzince u każdej z rodzin. Tym bardziej jak się pojawi maluch na świecie

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Cytat:
Napisane przez dorka607 Pokaż wiadomość
Dzień dobry. Siedze w labie po wypiciu glukozy, slodkie mocno ale tragedii nie ma. Czy ktoras łączy sie ze mna w bólu??? Sto lat dla synka Norma tsh ok 2. Mocz to spoko bo pewnie wstajesz w nocy siusiu. Dzis robie ta glukoze wiec przez Święta będę się modliła o dobre wyniki pierdziele stres gdybym cos przekroczyła i nie odbieram w poniedziałek

Ja się łączę, ale tylko tym siedzeniem w labie robiłam tarczycowe i morfologie, zaraz ruszam na śniadanko i do położnej bo jestem dziś z nią umówiona pytałam się w labie o tą glukoze. Tu mają swoją. Pani apelowala, żeby obciążenia nie robić zaraz po świętach tylko odczekać jakiś czas.

Stary 2018-12-21, 09:09   #3611
dorka607
Wtajemniczenie

Cocci czyli dobrze zrobilam... Bo mialam do wyboru dzis lub po Świętach.

Stary 2018-12-21, 09:16   #3612
pajka03
Zakorzenienie

Cocci piernik z różą? gdzie takie cudo dorwałaś?!?!?!?!?!

Michacha A czy Ty czasem dziś razem ze mną nie wizytujesz? Bo my zawsze jednakowo

Dzień dobry i oby do 17.30!

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

pajka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-21, 09:46   #3613
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry. Siedze w labie po wypiciu glukozy, slodkie mocno ale tragedii nie ma. Czy ktoras łączy sie ze mna w bólu??? Sto lat dla synka Norma tsh ok 2. Mocz to spoko bo pewnie wstajesz w nocy siusiu. Dzis robie ta glukoze wiec przez Święta będę się modliła o dobre wyniki pierdziele stres gdybym cos przekroczyła i nie odbieram w poniedziałek

3-4 razy wstaje w nocy mówisz ze od tego wiec luzik
Moje tsh 3,5. Ft3i 4 w miarę na niskich granicach.

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Dorka no wlasnie ja się balam patrzeć na wyniki przed świętami tym bardziej ze mega słodkie cisto za mną chodzi

Powodzenia!

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Cytat:
My pomimo tego, że mieszkamy od jednych i od drugich rodzin 20km to Wigilie spędzamy u jednych, a pierwszy dzień świąt u drugich i nie sądzę, że się cokolwiek w tym temacie zmieni po narodzinach małej. Nie ma opcji żebym spędzała 2 Wigilie w jeden dzień. Święta są od odpoczynku, a to, że tworzymy razem z mężem rodzinę nie znaczy, że mamy najbardziej na tym cierpieć i zamiast odpoczywać, bujać się po godzince u każdej z rodzin. Tym bardziej jak się pojawi maluch na świecie

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Ja się łączę, ale tylko tym siedzeniem w labie robiłam tarczycowe i morfologie, zaraz ruszam na śniadanko i do położnej bo jestem dziś z nią umówiona pytałam się w labie o tą glukoze. Tu mają swoją. Pani apelowala, żeby obciążenia nie robić zaraz po świętach tylko odczekać jakiś czas.

My mamy jednych rodziców schodami na dol minute bez kurtek nawet. Dlatego tez na śniadania chodźmydo nichm. Ja lubie bo to moi rodzice Do drugich samochodem mamy 5 minut. Chyba by się obrazili sijak bysmy nie przyjechali. Do tych drugich zawsze już po właściwej kolacji wpadaliśmy a w tym roku zapowiedzieli ze chcieliby nas na kolacji. Ciężko bedzie.

Stary 2018-12-21, 09:48   #3614
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Cocci czyli dobrze zrobilam... Bo mialam do wyboru dzis lub po Świętach.

Bardzo dobrze. Pani mówiła, że to duże obciążenie dla organizmu najeść się w święta i poprawić glukozą

Stary 2018-12-21, 09:54   #3615
NibyNic
Zakorzenienie

Oj A ja właśnie mam po świętach zrobić glukozę. Dobrze, że na drugi dzień świąt siedzimy w domu to postaram się mniej jeść (ta ) to może jakoś wyjdzie.

NibyNic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-21, 10:00   #3616
myszka_11
Zadomowienie

Dziękuję za życzenia w imieniu synka miłego dnia

myszka_11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-21, 10:08   #3617
mia128
Raczkowanie

Cytat:

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Dorka no wlasnie ja się balam patrzeć na wyniki przed świętami tym bardziej ze mega słodkie cisto za mną chodzi

Powodzenia!

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

My mamy jednych rodziców schodami na dol minute bez kurtek nawet. Dlatego tez na śniadania chodźmydo nichm. Ja lubie bo to moi rodzice Do drugich samochodem mamy 5 minut. Chyba by się obrazili sijak bysmy nie przyjechali. Do tych drugich zawsze już po właściwej kolacji wpadaliśmy a w tym roku zapowiedzieli ze chcieliby nas na kolacji. Ciężko bedzie.

Skonsultuj to tsh z kimś (nie wiem czy wystarczy gin czy od razu Endo). Z tego co mówił mój gin, który też jest endokrynologiem w ciąży tsh powinno być do 2,5.

My na wigilię jedziemy do teściów, a pierwszy dzień będziemy u mojej rodziny. U teściów jakoś nie czuć tego klimatu, ale trudno.

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

Cytat:
Napisane przez NibyNic Pokaż wiadomość
Oj A ja właśnie mam po świętach zrobić glukozę. Dobrze, że na drugi dzień świąt siedzimy w domu to postaram się mniej jeść (ta ) to może jakoś wyjdzie.
Witaj w klubie doszłam do wniosku że lepiej po świętach bo jeszcze coś wyjdzie o będzie kłopot

mia128 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-21, 10:24   #3618
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Ja tez po swietach robie glukoze

Kurde mlodemu zeszla wysypka po wapnie, pojechalam z nim do przychodni to niewiele mogl juz lekarz zobaczyc. Powiedzial, ze to moze byc szkarlatyna (bomba) ale nie jestem do tego przekonana bo po wapnie mu przeszlo, i kazal podac dalej antybiotyk. Popoludniu dostanie druga dawke i zobaczymy jaka bedzie reakcja ;/ jutro sobota i kurka mysze ewentualnie wymyslic gdzie z nim jechac jakby nadal mial wysypke.

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Na dodatek mąż rozciął głowe... Bosko... Ktos tu mowil, ze cieżarne maja kalafior. Czekam na niego az przyjedzie i nie wiem czy na SOR nie pojedziemy.

Czekam co jeszcze sie wydarzy... Tylko porodu brakuje

Stary 2018-12-21, 10:31   #3619
Lisek_kartezjanski
Raczkowanie

My mamy rodziców w dwóch różnych miastach a mieszkamy w trzecim. W każde święta robimy 400 do 600km… w zależności od tego, jak ustawimy trasę. W zimowej aurze, po drogach pełnych niedzielnych i/lub pijanych kierowców - nie cierpię tego i co roku mam ochotę zostać w domu pod kocykiem. Ale wiem, że byłoby mi żal tych wszystkich spotkań, tym bardziej że rzadko się widzimy a w takim pełnym składzie to właściwie 2 razy w roku.

I ja chyba lubię bardziej święta odkąd mam dziecko Małe łapki ubierające choinkę, czekanie na Mikołaja, radocha z prezentów - to zdecydowanie przebija siedzenie przy stole w gronie starych koni Tzn oczywiście zawsze miło zjeść makowca w dobrym towarzystwie, ale dopiero teraz jest ta słynna magia Ale że pieczenie pierniczków razem ze sprzątaniem trwa cały dzień zamiast 2 godzin, no cóż

Mamaszkrabka ale kumulacja... współczuję, zdrówka i cierpliwości!
Lisek_kartezjanski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-21, 10:43   #3620
Michacha1234
Zadomowienie

Cytat:

Glukoza ma takie normy:
Do 92
Po 1h do 180
Po 2h do 153

Siostro, pomyliłaś Wigilie jemy u mamy, a pierwszy dzień świąt do teściów
A piekłaś kiedyś (yyyyy jak to się piszę) daquas? Kurde, jakie to jest dobre! Jak umiesz piec bezę, to byś zrobiła w palcem w nosie.
Miałam te same parametry podwyższone co Ty ☺ No rozdzielili nas w szpitalu jak nic
Cytat:

---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ----------

A bralas go potem dalej, ten antybiotyk? Czy lekarz kazal przerwac?

Ide z nim na 9:30 do przychodni, dalam mu wapno i mowi, ze troche mniej swedzi.

Ale jakas epidemia anginy w przedszkolu bo kolezanka pisala, ze jej syn (jedna grupa) tez ma angine

Odstawiłam w sumie po 2 dniach, bo lekarz kazał i piłam wapno. I też myślałam, że to szkarlatyna Z dwojga złego chyba lepsza ta angina.
Cytat:
Napisane przez pajka03 Pokaż wiadomość

Michacha A czy Ty czasem dziś razem ze mną nie wizytujesz? Bo my zawsze jednakowo

Czyli Tobie się też tak wydawało? Wczoraj właśnie byłam w szoku, bo Ty napisałaś "jutro wizyta" a ja miałam wczoraj. Byłam przekonana, że miałyśmy mieć w tym samym dniu czyli 20. No ale widocznie coś namieszałam. Trzymam kciuki ☺

Co do TSH ponoć powinno być w okolicach 2, ja miałam ostatnio 0,6, ale endo mówi, że ok. Na moje Listopadowa masz chyba za wysokie, zadzwoń do gina może z tymi wynikami...
Mamaszkrabka trzymaj się, bo doczytałam że masz ciąg dalszy przeboi.
Gin wczoraj jednej babce mówił, która w sumie lada chwila powinna rodzić, żeby się nie objadała na święta. Bo do 20 jest spokój, a potem na IP przyjeżdża pełno ciężarnych ze sraczkami i rzygaczkami

Edytowane przez Michacha1234
Czas edycji: 2018-12-21 o 10:53
Michacha1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-21, 10:47   #3621
NibyNic
Zakorzenienie

U nas to zwykle ja robiłam Wigilię dla rodziny męża - taką na szybko a później jechaliśmy do moich rodziców. Pierwszy dzień świąt spędzaliśmy też tam A na drugi przychodzili do nas goście. W tym roku Wigilia u nas, I dzień u rodziców a drugi sami w domu. Bez gości, pod kocykiem. Chłopaki pewnie z grami a ja z książką
Chyba się starzeję bo z utęsknieniem czekam na ten II dzień
Ja lubię święta i te przygotowania to nich też.

Mamaszkraba - to się przyplątało dziś kiepskich wydarzeń. Oby dalej było lepiej.

NibyNic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-21, 10:58   #3622
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:

Powodzenia!

Ojjj to blizutko to się nie dziwię ;-)

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Cytat:
Napisane przez pajka03 Pokaż wiadomość

Tak. 3 blaty piernika, pomiędzy nimi konfitura z róży, całość oblana czekoladą pyszny jest i w dodatku długo się trzyma, a jak to pienik im starszy tym lepszy.

W Krakowie na Kazimierzu te pyszności ;-)

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Cytat:
Napisane przez mia128 Pokaż wiadomość
Skonsultuj to tsh z kimś (nie wiem czy wystarczy gin czy od razu Endo). Z tego co mówił mój gin, który też jest endokrynologiem w ciąży tsh powinno być do 2,5.

My na wigilię jedziemy do teściów, a pierwszy dzień będziemy u mojej rodziny. U teściów jakoś nie czuć tego klimatu, ale trudno.

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

Witaj w klubie doszłam do wniosku że lepiej po świętach bo jeszcze coś wyjdzie o będzie kłopot

Mia, masz rację co do TSH, Listopadowa skonsultuj się z endo ;-) Mi jak TSH skończyło w ciąży do 3.8 to gin zbagatelizowal (dal eutyrox 25) endo dala 5x50 i 2x75 i zbijała do wartości ok.1 twierdząc, że teraz takie normy są, ale co lekarz to inna teoria. Mój gin twierdzi, że za granicą kobiety w ciąży mają normy jak normalni ludzie, a w Polsce zaniżają to TSH.

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Cytat:
Ja tez po swietach robie glukoze

Kurde mlodemu zeszla wysypka po wapnie, pojechalam z nim do przychodni to niewiele mogl juz lekarz zobaczyc. Powiedzial, ze to moze byc szkarlatyna (bomba) ale nie jestem do tego przekonana bo po wapnie mu przeszlo, i kazal podac dalej antybiotyk. Popoludniu dostanie druga dawke i zobaczymy jaka bedzie reakcja ;/ jutro sobota i kurka mysze ewentualnie wymyslic gdzie z nim jechac jakby nadal mial wysypke.

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Na dodatek mąż rozciął głowe... Bosko... Ktos tu mowil, ze cieżarne maja kalafior. Czekam na niego az przyjedzie i nie wiem czy na SOR nie pojedziemy.

Czekam co jeszcze sie wydarzy... Tylko porodu brakuje

O mamusiu jaki pech, zdrówka dla chłopaków! I oby to nie było duże rozcięcie...

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Cytat:
Siostro, pomyliłaś Wigilie jemy u mamy, a pierwszy dzień świąt do teściów
A piekłaś kiedyś (yyyyy jak to się piszę) daquas? Kurde, jakie to jest dobre! Jak umiesz piec bezę, to byś zrobiła w palcem w nosie.
Miałam te same parametry podwyższone co Ty ☺ No rozdzielili nas w szpitalu jak nic Odstawiłam w sumie po 2 dniach, bo lekarz kazał i piłam wapno. I też myślałam, że to szkarlatyna Z dwojga złego chyba lepsza ta angina. Czyli Tobie się też tak wydawało? Wczoraj właśnie byłam w szoku, bo Ty napisałaś "jutro wizyta" a ja miałam wczoraj. Byłam przekonana, że miałyśmy mieć w tym samym dniu czyli 20. No ale widocznie coś namieszałam. Trzymam kciuki ☺

Co do TSH ponoć powinno być w okolicach 2, ja miałam ostatnio 0,6, ale endo mówi, że ok. Na moje Listopadowa masz chyba za wysokie, zadzwoń do gina może z tymi wynikami...
Mamaszkrabka trzymaj się, bo doczytałam że masz ciąg dalszy przeboi.
Gin wczoraj jednej babce mówił, która w sumie lada chwila powinna rodzić, żeby się nie objadała na święta. Bo do 20 jest spokój, a potem na IP przyjeżdża pełno ciężarnych ze sraczkami i rzygaczkami
Ahahahahaha

Wiem o co Ci chodzi, to jest beza kawowa/z masą kawową z orzechami? Tż w kawiarniach wybiera często taki torcik, ja gustuję bardziej w klasyku z owocami ale kto wie może kiedyś mu taki zrobię☺

Mi się tak podoba ta choinka z bez z kwestii smaku. Z czerwonym musem (tam jest malina czy truskawka) i z bombkami - kuleczkami rafaello cudnie wygląda, tylko jak to kroić

Stary 2018-12-21, 11:07   #3623
Michacha1234
Zadomowienie

Cytat:
Ojjj to blizutko to się nie dziwię ;-)

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Tak. 3 blaty piernika, pomiędzy nimi konfitura z róży, całość oblana czekoladą pyszny jest i w dodatku długo się trzyma, a jak to pienik im starszy tym lepszy.

W Krakowie na Kazimierzu te pyszności ;-)

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Mia, masz rację co do TSH, Listopadowa skonsultuj się z endo ;-) Mi jak TSH skończyło w ciąży do 3.8 to gin zbagatelizowal (dal eutyrox 25) endo dala 5x50 i 2x75 i zbijała do wartości ok.1 twierdząc, że teraz takie normy są, ale co lekarz to inna teoria. Mój gin twierdzi, że za granicą kobiety w ciąży mają normy jak normalni ludzie, a w Polsce zaniżają to TSH.

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

O mamusiu jaki pech, zdrówka dla chłopaków! I oby to nie było duże rozcięcie...

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Ahahahahaha

Wiem o co Ci chodzi, to jest beza kawowa/z masą kawową z orzechami? Tż w kawiarniach wybiera często taki torcik, ja gustuję bardziej w klasyku z owocami ale kto wie może kiedyś mu taki zrobię☺

Mi się tak podoba ta choinka z bez z kwestii smaku. Z czerwonym musem (tam jest malina czy truskawka) i z bombkami - kuleczkami rafaello cudnie wygląda, tylko jak to kroić

Daquas ma daktyle w masie, nie ma kawy. No taka dawka glukozy, że spokojnie mogliby dawać kawałek w labo, do mierzenia krzywej cukrowej Chodziłabym codziennie

Michacha1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-21, 11:16   #3624
coco00
Wtajemniczenie

Hej
Mam mega spanie ostatnio. A wczoraj taaaakie męczący dzień, w końcu byłam na rzesach, w pracy oddać rzeczy i później w Lidlu 🤣 nie kupiłam spiworka, bo zostały już tylko 110 rozmiary.
U mnie tsh endo mówiła zwykle, że 1 jest idealne. Od stycznia niestety idę do nowego, bo moja już w Medicoverze nie pracuje, ale wcześniej jeszcze usg tarczycy mam. Zobaczymy jak guzki, trochę się boję bo w ciąży podobno lubią rosnąć
Na krzywa wybieram się dopiero w połowie stycznia, więc liczę że jeszcze dojdę do siebie po świętach

coco00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-21, 12:26   #3625
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Daquas ma daktyle w masie, nie ma kawy. No taka dawka glukozy, że spokojnie mogliby dawać kawałek w labo, do mierzenia krzywej cukrowej Chodziłabym codziennie

Aa już się dokształciłam może taki zrobię na święta zamiast klasycznej bezy ;-)

Stary 2018-12-21, 12:37   #3626
ofelka 123
Rozeznanie

Ostatnio jadłam ten daklas w kawiarni pychota i właściwie na taką glukozę się zgadzam ale prawdziwa tez nie robie wcześniej niż kolo połowy stycznia. Jeszcze 1.5h i się zwija do domu

ofelka 123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-21, 12:46   #3627
Listopadowaa
Zakorzenienie

Juz mam lekarza bo gadałam z koleżanką i jej powiedzial ten lekarz ze 2,5 juz trzeba w ciąży leczyć wiec będę uderzać po swietach. Tylko teraz muszę wydebic skierowanie. Znając podejście mojego gina pewnie powie ze TSH mam w normie. Muszę czekać do piatku. Chybabze w czwartek do rodzinnego pójdę ale nie wiem czy ten jeden dzień cos zmieni. No a później będzie trzeba się wciskac w kolejkę. No ale w ciąży muszę przyjac.
Co grozi, jakie są konsekwencje za wysokiego TSH w ciąży?

Stary 2018-12-21, 14:19   #3628
dorka607
Wtajemniczenie

Listopadowa a robilas na wcześniejszym etapie juz Tsh i jakie bylo? Ja w pierwszej ciazy zaczelam leczyc niedoczynność w 22tc dopiero bo lekarze olali temat a miałam ponad4 i jest wszystko dobrze z małą. Zalatwiaj endo u nie stresuj sie bo to niezdrowe

Stary 2018-12-21, 14:55   #3629
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Listopadowa a robilas na wcześniejszym etapie juz Tsh i jakie bylo? Ja w pierwszej ciazy zaczelam leczyc niedoczynność w 22tc dopiero bo lekarze olali temat a miałam ponad4 i jest wszystko dobrze z małą. Zalatwiaj endo u nie stresuj sie bo to niezdrowe

Dzieki, niestety swieta i nic nie zalatwie. Kusi mnie poczytac o tsh w ciazy w internetach ale boje sie ze tylko sobie stres zafunduje...
Nie robiłam tsh w ciązy. Gin nie dal skierowania. Z własnej woli zrobiłam, tak samo jak żelazo. Pol roku przed ciaza albo dalej mialam 2,5.

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

mamaszkraba dopiero teraz zobaczylam zdjecie w klubu. Twoja piłeczka się powiekszyla. A ty dalej zgrabna. Idealnie okrągły ciążowy brzuszek

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

A ja dzisiaj humoru nie mam. Tz od rana mnie irytuje. Ciagle pretensjonalnym tonem sie odzywa ale jak cos zwrocilam uwagę to foch w moje stronę. Chodzenie do pracy bardziej mu służyło. Jak zabral corke do babci przed 11 to dalej jej nie ma Zostawil u babci, wrocil do domu, gral dwie h, ja sprzatalam, nie spytal czy pomoc. pojechał po nia jakies 40 minut temu i slad zaginal A ja zaraz ide jesc, szykować się i do szkoly wiec tyle bede dziecko widzieć. Jak wroce bedziemy szykować ją spać.
Stary 2018-12-21, 15:03   #3630
coco00
Wtajemniczenie

Listopadowa nie mam tego tematu rozczytanego bo zdaje się na endo, ale wydaje mi się, że nie ma co panikowac. Tsh chyba jest najbardziej groźne na początku ciazy, może być problem z utrzymaniem itd, później już chyba takiego ryzyka nie ma. Mi endo mówiła że tsh w ciazy może swirowac, dlatego jak już coś się dzieje to często się kontroluje. Napewno idź do endo, ale bez paniki

coco00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości