|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3632 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c
Za chwileczkę wizyta, mnie już stres dopada
![]() Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
#3633 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Narobiłam się jak dzika świnia. Ale zdecydowanie jestem ch..... panią domu. Ciasto zakalec, kluski szare robiłam, wszystko uwalone, w dodatku się rozlatywały...Ehhhh, ale chociaż chata posprzątana. Jeszcze łazienkę mam do ogarnięcia, ale nie wiem czy na jutro tego nie zostawię, bo już mnie w krzyżu łupie, pewnie wieczorem się nawet nie będę mogła przekręcić na drugi bok. Emerytka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3634 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam wyniki badań: erytrocyty, hemoglobina i hematokryt poniżej normy, klasycznie neuyrocyty powyżej, TSH 0.78 i mocz w porządku. Czyli 2 trymestr w pełni, że wyniki lecą Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3636 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem
![]() Także tak, mamy potwierdzoną dziewczynkę mała waży okolo 616g mój mały klocuszek nie spala podczas badania, jak mnie lekarza nadal na fotelu to mówił, że czuł ruchy mała ułożona miednicowo, na górze główka, na dole nóżki i leżała na lewym boku, czyli to wrażenie, że się wypije nie było mylne ![]() Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
#3637 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
Nadrabiam zaległości i wszystkiego naj dla Nuffci i synka myszki ![]() Mamaszkraba, ale masz kumulację - zdrówka dla synka ![]() Pajka, świetne wieści U nas jak to u wszystkich przed świętami coś się ciągle dzieje. Dzisiaj pojechaliśmy z TŻ na oględziny fotelików, ale za bardzo nie mamy w czym przebierać do naszego auta bez isofixa. Aczkolwiek nie jest źle Oczywiście pozwiedzaliśmy caaaały sklep z tymi prześlicznymi rzeczami dla dzidziusiów Czy któraś mama orientuje się w temacie alergii? Byliśmy dzisiaj u mojej mamy, która ma 5 kotów i dopadła mnie straszna alergia z katarem. Coś jest dopuszczalne do zjedzenia, wypicia? Zwykle przed dłuższym posiedzeniem brałam hitaxę w tabsach czy cokolwiek i dało się żyć. A teraz planowaliśmy obiad w pierwszy dzień świat u mamy, ale chyba bym się tam udusiła po 2 godzinach.
|
|
|
|
#3638 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny! Pajka, super wieści
ja tez po wizycie, młoda 750g, wszystko gra![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3639 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Super ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3640 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w ciąży zwiększa sie zapotrzebowanie na hormon dlatego Ci TSH wzrosło. Cytat:
uwielbiam dobre wieści z wizyt Cytat:
ja cały 1 trymestr łykałam bo bez tabletek antyhistaminowych nie żyje---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Moje dziecko dziś jakieś grzeczne, mało ruchliwe po glukozie chwilkę pokopała i to po 1,5 godz od wypicia. Normalnie szaleje a dziś szczyt lenistwa
|
|
|
#3641 |
|
Zadomowienie
|
Gratuluję wizyt
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3642 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() ![]() ![]() Gratuluje udanych wizyt! Dzisiaj pierwsza noc córki w nowym pokój i w nowym lozeczku. Zasnęła szybko w 15 minut. Oby podpala do rana. A mi dziwnie z tego powodu ze bez niej będę teraz. Kto będzie mnie budził, mówił, ze kocha i chce mamy, chce tuli tuli nie dogodzisz ciezarnej ale to juz czas na swój pokój. W końcu mamy czysty salon i nie musialam co chwile schylać się po zabawki i klocki a za 4 miesiące drugie będzie rządzić ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3643 |
|
Raczkowanie
|
Gratuluję wizyt
|
|
|
#3644 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Gratuluje udanych wizyt! Dzisiaj pierwsza noc córki w nowym pokój i w nowym lozeczku. Zasnęła szybko w 15 minut. Oby podpala do rana. A mi dziwnie z tego powodu ze bez niej będę teraz. Kto będzie mnie budził, mówił, ze kocha i chce mamy, chce tuli tuli nie dogodzisz ciezarnej ale to juz czas na swój pokój. W końcu mamy czysty salon i nie musialam co chwile schylać się po zabawki i klocki a za 4 miesiące drugie będzie rządzić ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#3645 |
|
Zakorzenienie
|
Również gratuluję udanych wizyt.
Listopadowa - Tobie też gratuluję przeprowadzki córki do jej pokoju.
|
#3646 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieje ze pójdzie gładko i córka szybko się przyzwyczai. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3648 |
|
Raczkowanie
|
My mojej musimy też ogarnąć pokoik, bo póki co to graciarnia
ale ciężko widzę przeprowadzkę, bo ona ma fazę na mamę i koniec. Śpimy razem, a tatę wywalilysmy z sypialni hahaWysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Tak poza tym to wracam do Was już chyba 85 raz i nie mogę się wkręcić. Teraz już będę! To moje postanowienie noworoczne ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Aaa i wrzuciłam aktualne foto do klubu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do tej pory spalam z córka i tez w nocy tylko mama i mama. Od paru tygodni dopiero swobodnie zasypia z tata, bez płaczu ze chce do mamy. Zobaczymy do będzie nad ranem. Dzisiaj śpi ale jutro jak się zorientuje ze bez mamy to może być problem zachęcić ja do spania. No Nic kciuki trzymajcie. Pocieszmy się łóżkiem bo za parę miesięcy nie wiemy co nas czeka Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3650 |
|
Zadomowienie
|
Heeej, a ja się pochwałę - byłam dziś na spotkaniu wigilijnym w przedszkolu i się poryczalam jak mój malutki synek pierwszy raz publicznie występował :Love: dał czadu - jako jedyny miał choreografię do kolędy
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#3651 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3652 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny nadrabiam Was! Ale stron czytania mialam ale super! Już takie zaawansowane przygotowania do Świat u Was
Wszystko przeczytalam Za duzo sie u mnie dzialo ostatnio - po egzaminach nadrabialam cale życie - zakupy, prezenty, dodatkową pracę (taki zawód) odwiedziny u dzieciakow znajomych ktorym obiecalam ze przyjadę.. Ehh duuuuzo sie działo. A dzis mialam wigilie w pracy- narobilam się sama barszcz, uszka, ciasto i kutie. Puff.. Jutro daje sobie w koncu odpocząć ![]() Chociaż znając mnie to nie usiedze w miejscu Potwierdzona dziewczynka - 550g juz na pewno i imię Matylda zostaje <3. Na 3d jest jakby mojego męża mi wsadzili do brzucha - taka buzia jak on ze zdjęć ![]() Boję sie panicznie tej glukozy.. Po moim wymiotowaniu tyle miesięcy boje się wymiotować w labie dlatego też wybralam po świętach.. Ehh.. Kupię na pewno tę smakowa zeby sobie ułatwić życie
|
|
|
|
#3653 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja miałam cytrynowa i teraz też taka kupię Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3654 |
|
Zadomowienie
|
Też wymiotowalam bardzo długo, a z glukozą poszło sprawnie! Będzie dobrze
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3655 | |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję wszystkich udanych wizyt
![]() ![]() My niestety obskakujemy dwie wigilie, już jestem zmęczona na samą myśl, ale z drugiej strony inaczej sobie tego nie wyobrażam... Tylko z tym małym bąkiem to już trudniej, bo na pierwszej mało czasu na prezenty, na drugiej już późno... Zobaczymy, może w przyszłym roku zmienimy system. W planach też głównie wypieki, reszta będzie gotowa dla nas tylko przygotuję sałatkę na śniadanie i może jakieś mięso, najgorzej, że wszystko dopiero w niedzielę/poniedziałek, trudno coś przygotować z wyprzedzeniem ![]() Mamaszkraba, jak mąż? Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#3656 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3657 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 00:30 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 00:32 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ---------- Cytat:
a co z resztą dziewczyn pierwszej strony? Fitelina?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#3658 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Byłam wczoraj na poprawce u fizjo z tym moim bólem pleców i mówi że powinnam już zrezygnować z pracy bo te moje bóle będą coraz bardziej dokuczliwe Odmówiłam dzisiaj Klientce projektu (wspominałam jej na początku, że zaczniemy jeśli będę dobrze się czuła ale i tak mi przykro, że ją muszę zostawić) bo jak będę dalej męczyć te plecy to będę pracować na wizyty u fizjoterapeuty ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja się cieszę, że wózek i fotelik mamy wybrany bo zaczęły mi się przeboje z plecami i teraz bym chyba nie dała rady jeździć i oglądać tyle (a ja mam zawsze straszny problem żeby szybko zdecydować się na takie poważniejsze zakupy ). Jeszcze tylko chciałam obejrzeć z dwóch firm łóżeczka bo się zastanawiam czy są dobre jakościowo a na zdjęciach nie mogę się zdecydować które wybrać, ceny podobne i mam nadzieję że obejrzenie wykonania coś pomoże ![]() Cytat:
|
|
#3659 |
|
Zadomowienie
|
Byłam wczoraj na poczcie zwrócić tą koszulę od mamaginekolog. Jak weszłam to było prawie pusto, siadłam sobie, wypełniłam druczek a tu nagle taaaaaaka kolejka się zrobiła
Jeszcze jakaś babka stoi w niej z śpikiem do pasa, prycha, kaszle, kicha i komuś przez telefon mówi, że chora jest ale nie wzięła L4 bo na uczelni i tak mają przerwę świąteczną Więc się przemogłam i podeszłam do pierwszego w kolejce pana, który miał całkiem sympatyczną twarz i powiedziałam, że przepraszam, ale jestem w ciąży i czy może mnie pan przepuścić. Mówi, że oczywiście bo przecież byłam tu przed nim kimkolwiek pan jest, wiedząc że tego na pewno nie czyta - dziękuję jeszcze raz bo było to dla mnie niesamowicie miłe I wybrałam dzisiaj z mężem przepisy na ciasta. Oczywiście decyzja nie do podjęcia. W zeszłym roku było to samo i piekłam 4 różne ciasta sama. No to żeby w tym roku było łatwiej to wybraliśmy 5 będą 3 serniczki i 2 pierniczki ( w zasadzie wybrał przepisy mąż z kilkunastu, które wstępnie wybrałam)
|
#3660 |
|
Zakorzenienie
|
Męża wczoraj na 0 goliłam bo na czubku głowy ma 3cm rane zszyta i chirurg mu wygolil ja na około wiec nie mialam wyjscia. W dodatku założył mu taki smieszny opatrunek jak jarmółka
łysy, z broda, jarmółka z antenka...Igor jednak ma szkarlatyne bo mu dzis wyszedl "malinowy jezyk" wiec przynajmniej nie uczulenie na antybiotyk i nie musze z nim jechac nigdzie juz ![]() Ja jeszcze dzis resztke porzadkow zrobie bo wczoraj juz kuchnie ogarnelam i inne grubsze rzeczy wiec dzis tylko kurze, podlogi i lazienka. Jakis stroik moze jeszcze zrobie i nafaszeruje z Igorem pomarancze gozdzikami ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:55.

26.08.2017

mała waży okolo 616g
nie spala podczas badania, jak mnie lekarza nadal na fotelu to mówił, że czuł ruchy

Super 

Zostawil u babci, wrocil do domu, gral dwie h, ja sprzatalam, nie spytal czy pomoc. pojechał po nia jakies 40 minut temu i slad zaginal 

nie dogodzisz ciezarnej ale to juz czas na swój pokój. W końcu mamy czysty salon i nie musialam co chwile schylać się po zabawki i klocki
a za 4 miesiące drugie będzie rządzić 
mam nadzieje ze pójdzie gładko i córka szybko się przyzwyczai.
Wszystko przeczytalam
Za duzo sie u mnie dzialo ostatnio - po egzaminach nadrabialam cale życie - zakupy, prezenty, dodatkową pracę (taki zawód) odwiedziny u dzieciakow znajomych ktorym obiecalam ze przyjadę.. Ehh duuuuzo sie działo.
dlatego też wybralam po świętach.. Ehh.. Kupię na pewno tę smakowa zeby sobie ułatwić życie

jaki pech, zdrówka dla chłopaków! I oby to nie było duże rozcięcie...

Jeszcze jakaś babka stoi w niej z śpikiem do pasa, prycha, kaszle, kicha i komuś przez telefon mówi, że chora jest ale nie wzięła L4 bo na uczelni i tak mają przerwę świąteczną