Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 cz.2 - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-12-21, 17:09   #3631
mia128
Raczkowanie

Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Juz mam lekarza bo gadałam z koleżanką i jej powiedzial ten lekarz ze 2,5 juz trzeba w ciąży leczyć wiec będę uderzać po swietach. Tylko teraz muszę wydebic skierowanie. Znając podejście mojego gina pewnie powie ze TSH mam w normie. Muszę czekać do piatku. Chybabze w czwartek do rodzinnego pójdę ale nie wiem czy ten jeden dzień cos zmieni. No a później będzie trzeba się wciskac w kolejkę. No ale w ciąży muszę przyjac.
Co grozi, jakie są konsekwencje za wysokiego TSH w ciąży?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Moja Endo mówiła jak mi tsh świrowało, że nie ma się co nadmiernie spinać bo w razie czego dziecko dostaje w pierwszej kolejności hormon. Ale oczywiście nie ma też co bagatelizować. Ponad 3 to jeszcze nie tak tragiczny wynik.

mia128 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-21, 17:22   #3632
pajka03
Zakorzenienie

Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c

Za chwileczkę wizyta, mnie już stres dopada

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

pajka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-21, 18:03   #3633
Michacha1234
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pajka03 Pokaż wiadomość

Czekamy na informacje ☺ Ciekawe ile Mała waży, bo mój pewnie podobnie. Nie wiem czemu ta waga mnie tak męczy
Narobiłam się jak dzika świnia. Ale zdecydowanie jestem ch..... panią domu. Ciasto zakalec, kluski szare robiłam, wszystko uwalone, w dodatku się rozlatywały...Ehhhh, ale chociaż chata posprzątana. Jeszcze łazienkę mam do ogarnięcia, ale nie wiem czy na jutro tego nie zostawię, bo już mnie w krzyżu łupie, pewnie wieczorem się nawet nie będę mogła przekręcić na drugi bok. Emerytka.

Michacha1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-21, 18:11   #3634
mia128
Raczkowanie

Cytat:

Trzymam kciuki!

Stary 2018-12-21, 18:30   #3635
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:

Pajeczko i jak wizyta?

Ja mam wyniki badań: erytrocyty, hemoglobina i hematokryt poniżej normy, klasycznie neuyrocyty powyżej, TSH 0.78 i mocz w porządku. Czyli 2 trymestr w pełni, że wyniki lecą

Coccinellla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-21, 18:48   #3636
pajka03
Zakorzenienie

Jestem
Także tak, mamy potwierdzoną dziewczynkę mała waży okolo 616g mój mały klocuszek nie spala podczas badania, jak mnie lekarza nadal na fotelu to mówił, że czuł ruchy mała ułożona miednicowo, na górze główka, na dole nóżki i leżała na lewym boku, czyli to wrażenie, że się wypije nie było mylne

pajka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-21, 19:02   #3637
pestka_arbuza88
Raczkowanie

Cześć dziewczyny

Nadrabiam zaległości i wszystkiego naj dla Nuffci i synka myszki

Mamaszkraba, ale masz kumulację - zdrówka dla synka

Pajka, świetne wieści

U nas jak to u wszystkich przed świętami coś się ciągle dzieje. Dzisiaj pojechaliśmy z TŻ na oględziny fotelików, ale za bardzo nie mamy w czym przebierać do naszego auta bez isofixa. Aczkolwiek nie jest źle Oczywiście pozwiedzaliśmy caaaały sklep z tymi prześlicznymi rzeczami dla dzidziusiów

Czy któraś mama orientuje się w temacie alergii? Byliśmy dzisiaj u mojej mamy, która ma 5 kotów i dopadła mnie straszna alergia z katarem. Coś jest dopuszczalne do zjedzenia, wypicia? Zwykle przed dłuższym posiedzeniem brałam hitaxę w tabsach czy cokolwiek i dało się żyć. A teraz planowaliśmy obiad w pierwszy dzień świat u mamy, ale chyba bym się tam udusiła po 2 godzinach.
pestka_arbuza88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-21, 19:06   #3638
czarna_pantera90
Raczkowanie

Cześć dziewczyny! Pajka, super wieści ja tez po wizycie, młoda 750g, wszystko gra

czarna_pantera90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-21, 19:10   #3639
Michacha1234
Zadomowienie

Cytat:
Jestem
Także tak, mamy potwierdzoną dziewczynkę mała waży okolo 616g mój mały klocuszek nie spala podczas badania, jak mnie lekarza nadal na fotelu to mówił, że czuł ruchy mała ułożona miednicowo, na górze główka, na dole nóżki i leżała na lewym boku, czyli to wrażenie, że się wypije nie było mylne

Klocuszek, to będzie za jakieś 3 kilogramy Super
Cytat:
Napisane przez czarna_pantera90 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! Pajka, super wieści ja tez po wizycie, młoda 750g, wszystko gra

Pięknie

Michacha1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-21, 19:39   #3640
dorka607
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzieki, niestety swieta i nic nie zalatwie. Kusi mnie poczytac o tsh w ciazy w internetach ale boje sie ze tylko sobie stres zafunduje...
Nie robiłam tsh w ciązy. Gin nie dal skierowania. Z własnej woli zrobiłam, tak samo jak żelazo. Pol roku przed ciaza albo dalej mialam 2,5.

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

mamaszkraba dopiero teraz zobaczylam zdjecie w klubu. Twoja piłeczka się powiekszyla. A ty dalej zgrabna. Idealnie okrągły ciążowy brzuszek

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

A ja dzisiaj humoru nie mam. Tz od rana mnie irytuje. Ciagle pretensjonalnym tonem sie odzywa ale jak cos zwrocilam uwagę to foch w moje stronę. Chodzenie do pracy bardziej mu służyło. Jak zabral corke do babci przed 11 to dalej jej nie ma Zostawil u babci, wrocil do domu, gral dwie h, ja sprzatalam, nie spytal czy pomoc. pojechał po nia jakies 40 minut temu i slad zaginal A ja zaraz ide jesc, szykować się i do szkoly wiec tyle bede dziecko widzieć. Jak wroce bedziemy szykować ją spać.
Nie czytaj internetów !!! jak przed ciążą miałaś dobre to nic sie nie stanie w ciąży zwiększa sie zapotrzebowanie na hormon dlatego Ci TSH wzrosło.
Cytat:
Jestem

Super uwielbiam dobre wieści z wizyt
Cytat:
Napisane przez pestka_arbuza88 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Pajka, świetne wieści

U nas jak to u wszystkich przed świętami coś się ciągle dzieje. Dzisiaj pojechaliśmy z TŻ na oględziny fotelików, ale za bardzo nie mamy w czym przebierać do naszego auta bez isofixa. Aczkolwiek nie jest źle Oczywiście pozwiedzaliśmy caaaały sklep z tymi prześlicznymi rzeczami dla dzidziusiów

Czy któraś mama orientuje się w temacie alergii? Byliśmy dzisiaj u mojej mamy, która ma 5 kotów i dopadła mnie straszna alergia z katarem. Coś jest dopuszczalne do zjedzenia, wypicia? Zwykle przed dłuższym posiedzeniem brałam hitaxę w tabsach czy cokolwiek i dało się żyć. A teraz planowaliśmy obiad w pierwszy dzień świat u mamy, ale chyba bym się tam udusiła po 2 godzinach.
Calcium taki apteczny możesz spokojnie pić. A z tabletek w ciąży dozwolona Claritine ja cały 1 trymestr łykałam bo bez tabletek antyhistaminowych nie żyje

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

Moje dziecko dziś jakieś grzeczne, mało ruchliwe po glukozie chwilkę pokopała i to po 1,5 godz od wypicia. Normalnie szaleje a dziś szczyt lenistwa
że miłość można zobaczyć "

dorka607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-21, 20:43   #3641
myszka_11
Zadomowienie

Gratuluję wizyt

myszka_11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-21, 21:00   #3642
Listopadowaa
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny

Gratuluje udanych wizyt!

Dzisiaj pierwsza noc córki w nowym pokój i w nowym lozeczku. Zasnęła szybko w 15 minut. Oby podpala do rana. A mi dziwnie z tego powodu ze bez niej będę teraz. Kto będzie mnie budził, mówił, ze kocha i chce mamy, chce tuli tuli nie dogodzisz ciezarnej ale to juz czas na swój pokój. W końcu mamy czysty salon i nie musialam co chwile schylać się po zabawki i klocki a za 4 miesiące drugie będzie rządzić

Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-21, 21:00   #3643
mia128
Raczkowanie

Gratuluję wizyt

Stary 2018-12-21, 21:02   #3644
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorka607 Pokaż wiadomość
Nie czytaj internetów !!! jak przed ciążą miałaś dobre to nic sie nie stanie w ciąży zwiększa sie zapotrzebowanie na hormon dlatego Ci TSH wzrosło.

Super uwielbiam dobre wieści z wizyt

Calcium taki apteczny możesz spokojnie pić. A z tabletek w ciąży dozwolona Claritine ja cały 1 trymestr łykałam bo bez tabletek antyhistaminowych nie żyje

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

Moje dziecko dziś jakieś grzeczne, mało ruchliwe po glukozie chwilkę pokopała i to po 1,5 godz od wypicia. Normalnie szaleje a dziś szczyt lenistwa
Cytat:
Napisane przez mia128 Pokaż wiadomość
Moja Endo mówiła jak mi tsh świrowało, że nie ma się co nadmiernie spinać bo w razie czego dziecko dostaje w pierwszej kolejności hormon. Ale oczywiście nie ma też co bagatelizować. Ponad 3 to jeszcze nie tak tragiczny wynik.

Cytat:
Napisane przez coco00 Pokaż wiadomość
Listopadowa nie mam tego tematu rozczytanego bo zdaje się na endo, ale wydaje mi się, że nie ma co panikowac. Tsh chyba jest najbardziej groźne na początku ciazy, może być problem z utrzymaniem itd, później już chyba takiego ryzyka nie ma. Mi endo mówiła że tsh w ciazy może swirowac, dlatego jak już coś się dzieje to często się kontroluje. Napewno idź do endo, ale bez paniki

Dzięki dziewczyny

Gratuluje udanych wizyt!

Dzisiaj pierwsza noc córki w nowym pokój i w nowym lozeczku. Zasnęła szybko w 15 minut. Oby podpala do rana. A mi dziwnie z tego powodu ze bez niej będę teraz. Kto będzie mnie budził, mówił, ze kocha i chce mamy, chce tuli tuli nie dogodzisz ciezarnej ale to juz czas na swój pokój. W końcu mamy czysty salon i nie musialam co chwile schylać się po zabawki i klocki a za 4 miesiące drugie będzie rządzić

Stary 2018-12-21, 21:03   #3645
NibyNic
Zakorzenienie

Również gratuluję udanych wizyt.

Listopadowa - Tobie też gratuluję przeprowadzki córki do jej pokoju.

NibyNic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-21, 21:14   #3646
MoonInTheSky
Raczkowanie

Hej dziewczyny

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
MoonInTheSky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-21, 21:40   #3647
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NibyNic Pokaż wiadomość
Również gratuluję udanych wizyt.

Listopadowa - Tobie też gratuluję przeprowadzki córki do jej pokoju.
Dzięki mam nadzieje ze pójdzie gładko i córka szybko się przyzwyczai.

Stary 2018-12-21, 21:49   #3648
MoonInTheSky
Raczkowanie

My mojej musimy też ogarnąć pokoik, bo póki co to graciarnia ale ciężko widzę przeprowadzkę, bo ona ma fazę na mamę i koniec. Śpimy razem, a tatę wywalilysmy z sypialni haha

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Tak poza tym to wracam do Was już chyba 85 raz i nie mogę się wkręcić. Teraz już będę! To moje postanowienie noworoczne

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

Aaa i wrzuciłam aktualne foto do klubu

MoonInTheSky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-21, 22:18   #3649
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoonInTheSky Pokaż wiadomość
My mojej musimy też ogarnąć pokoik, bo póki co to graciarnia ale ciężko widzę przeprowadzkę, bo ona ma fazę na mamę i koniec. Śpimy razem, a tatę wywalilysmy z sypialni haha

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Tak poza tym to wracam do Was już chyba 85 raz i nie mogę się wkręcić. Teraz już będę! To moje postanowienie noworoczne

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

Ja z TŻ nie spalam prawie dwa lata w jednym łóżku procz urlopow, no ale wtedy w trojke i tak spalismy do tej pory spalam z córka i tez w nocy tylko mama i mama. Od paru tygodni dopiero swobodnie zasypia z tata, bez płaczu ze chce do mamy. Zobaczymy do będzie nad ranem. Dzisiaj śpi ale jutro jak się zorientuje ze bez mamy to może być problem zachęcić ja do spania. No Nic kciuki trzymajcie. Pocieszmy się łóżkiem bo za parę miesięcy nie wiemy co nas czeka

Stary 2018-12-21, 22:18   #3650
Strobiluska
Zadomowienie

Heeej, a ja się pochwałę - byłam dziś na spotkaniu wigilijnym w przedszkolu i się poryczalam jak mój malutki synek pierwszy raz publicznie występował :Love: dał czadu - jako jedyny miał choreografię do kolędy

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

I proszę Cię Aniele Stróżu mój, nie mrugaj, bo wtedy sypie mi się życie...
Strobiluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-21, 22:50   #3651
myszka_11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Strobiluska Pokaż wiadomość
Heeej, a ja się pochwałę - byłam dziś na spotkaniu wigilijnym w przedszkolu i się poryczalam jak mój malutki synek pierwszy raz publicznie występował :Love: dał czadu - jako jedyny miał choreografię do kolędy

Też czekam na takie chwile

Stary 2018-12-21, 22:56   #3652
KalkaRysik88
Przyczajenie

Dziewczyny nadrabiam Was! Ale stron czytania mialam ale super! Już takie zaawansowane przygotowania do Świat u Was Wszystko przeczytalam Za duzo sie u mnie dzialo ostatnio - po egzaminach nadrabialam cale życie - zakupy, prezenty, dodatkową pracę (taki zawód) odwiedziny u dzieciakow znajomych ktorym obiecalam ze przyjadę.. Ehh duuuuzo sie działo.
A dzis mialam wigilie w pracy- narobilam się sama barszcz, uszka, ciasto i kutie. Puff.. Jutro daje sobie w koncu odpocząć
Chociaż znając mnie to nie usiedze w miejscu

Potwierdzona dziewczynka - 550g juz na pewno i imię Matylda zostaje <3. Na 3d jest jakby mojego męża mi wsadzili do brzucha - taka buzia jak on ze zdjęć

Boję sie panicznie tej glukozy.. Po moim wymiotowaniu tyle miesięcy boje się wymiotować w labie dlatego też wybralam po świętach.. Ehh.. Kupię na pewno tę smakowa zeby sobie ułatwić życie
KalkaRysik88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-21, 23:05   #3653
myszka_11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KalkaRysik88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny nadrabiam Was! Ale stron czytania mialam ale super! Już takie zaawansowane przygotowania do Świat u Was Wszystko przeczytalam Za duzo sie u mnie dzialo ostatnio - po egzaminach nadrabialam cale życie - zakupy, prezenty, dodatkową pracę (taki zawód) odwiedziny u dzieciakow znajomych ktorym obiecalam ze przyjadę.. Ehh duuuuzo sie działo.
A dzis mialam wigilie w pracy- narobilam się sama barszcz, uszka, ciasto i kutie. Puff.. Jutro daje sobie w koncu odpocząć
Chociaż znając mnie to nie usiedze w miejscu

Potwierdzona dziewczynka - 550g juz na pewno i imię Matylda zostaje <3. Na 3d jest jakby mojego męża mi wsadzili do brzucha - taka buzia jak on ze zdjęć

Boję sie panicznie tej glukozy.. Po moim wymiotowaniu tyle miesięcy boje się wymiotować w labie dlatego też wybralam po świętach.. Ehh.. Kupię na pewno tę smakowa zeby sobie ułatwić życie
Nie nastawiaj się źle do tej glukozy, nie jest rewelacyjna ale da się przelknac ja miałam cytrynowa i teraz też taka kupię

Stary 2018-12-21, 23:35   #3654
elf01
Zadomowienie

Też wymiotowalam bardzo długo, a z glukozą poszło sprawnie! Będzie dobrze

Stary 2018-12-21, 23:53   #3655
agassek
Zakorzenienie

Gratuluję wszystkich udanych wizyt

My niestety obskakujemy dwie wigilie, już jestem zmęczona na samą myśl, ale z drugiej strony inaczej sobie tego nie wyobrażam... Tylko z tym małym bąkiem to już trudniej, bo na pierwszej mało czasu na prezenty, na drugiej już późno... Zobaczymy, może w przyszłym roku zmienimy system.

W planach też głównie wypieki, reszta będzie gotowa dla nas tylko przygotuję sałatkę na śniadanie i może jakieś mięso, najgorzej, że wszystko dopiero w niedzielę/poniedziałek, trudno coś przygotować z wyprzedzeniem

Mamaszkraba, jak mąż?

Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-22, 00:09   #3656
NuFCia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bejata440 Pokaż wiadomość
Sto lat !

I dzień dobry.. buuuu

Cytat:
Napisane przez Lisek_kartezjanski Pokaż wiadomość
Jedno dla Ciebie, drugie dla dziecka Najlepszego!

Dzień dobry. Nałaziłam się wczoraj jak wściekła i dzisiaj to się mści. Czuję poluzowane zawiasy w pachwinach, chodzę jak paralityk
Cytat:
Napisane przez mia128 Pokaż wiadomość
Sto lat!

I dzień dobry

Cytat:
Napisane przez mamaszkrabka Pokaż wiadomość
Hahhaa, wrzuce popoludniu jak wroce z pracy Najlepszego

Dzien dobry. Mlodego w nocy brzuch bolal, wiec spalismy z nim na zmiane z wiaderkiem pod lozkiem jakby zaczal rzygac ale obylo sie bez. Zobaczyny jak bedzie dzis.

Cytat:
Napisane przez NibyNic Pokaż wiadomość
NuFcia- wszystkiego dobrego
Michacha - kciuki za obie sprawy

Dzień dobry.
Ja też dziś kiepsko zaczynam dzień. Dokucza mi dwa kulszowa i oparzenie (dorobiłam się go w sobotę ale że jest na nadgarstki to ciągle ocieram je lub przycisnę i bardzo mi przeszkadza)
Dziękuję
Stary 2018-12-22, 00:32   #3657
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem

Pajka cudownie :brawo:
Cytat:
Cześć dziewczyny

Pajka, świetne wieści

Ooo daj znać nad czym się zastanawiacie bo nasz samochód jeden też bez isofixa...

---------- Dopisano o 00:30 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ----------

Cytat:

Super ☺ kawał dziewuchy

---------- Dopisano o 00:32 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ----------

Cytat:
Napisane przez MoonInTheSky Pokaż wiadomość

Ooo witamy ponownie a co z resztą dziewczyn pierwszej strony? Fitelina?

Coccinellla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-22, 01:13   #3658
NuFCia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Coccinellla Pokaż wiadomość
Tak. Czuję nisko.A na usg nie ma wagi? Przy tych wszystkich pomiarach ;-)?

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Ostatnio oglądałam Sabrinę i Riverdale 
Z takich co dawno oglądałam to Black list mi się podobała, Most nad Sundem, the Frankentain Chronicles, Ania nie Anna i wszystkie świąteczne

U Małego dwa dni był spokój, dzisiaj zaczął podkopywać właśnie bardzo nisko. Mieliśmy taki jeden wieczór ostatnio że najpierw czułam na dole, potem chyba ćwiczył karate, po czym czułam kopanie bardzo wysoko

Cytat:
Napisane przez myszka_11 Pokaż wiadomość
Hej, w końcu Was nadrobilam mój synuś kończy dziś roczek nie wierzę że tak szybko to zleciało i że za chwilę będzie drugi maluszek w sobotę weźmiemy go pierwszy raz na zabawę w kulkach, mam nadzieję że mu się spodoba i 26 grudnia impreza roczkowa, więc zamiast świętami zajmuje się tym produkuje girlandy, zdjęcia z każdego miesiąca, menu i inne dekoracje ;D

Wszystkiego najlepszego dla synka Moja mama dzisiaj się cieszyła, że Florek za rok będzie miał 9 miesięcy i pewnie będzie zasuwał na czterech już. Śmiejemy się z mężem że będą w domu 3 pieski - wszystkie będą popylać na czterech "łapkach"

Cytat:
Dzień dobry!
Wstalam przed 7. Szok
Właśnie czytam moje wyniki z labolatorium i mam niską hemoglobine i jeszcze parę innych czynników, jedynie jakieś monocyty mam wysokie. Powiedzcie w ciazy są jakieś inne normy czy te podane z laba powinny byc ok?
Zrobilam sobie dodatkowo zelazo i tez niskie a moj gin to w ogole nie zlecał mi morfologi. Mocz mam ciężar za niskie ale norma jest od 1,015 a ja mam 1,014.
I robiłam tsh dla siebie, niby wszystkow normie a jakie są normy dla cieżarnych?

---------- Dopisano o 07:24 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ----------

A glukoza to nie wiem, lekarz musi spojrzec, zadnych informacji procz cyferek, tylko na czczo jest w normie.
Ja mam wiecznie trochę za mały ciężar, ale jest niewiele nocy że nie wstaję na siku powiedziała gin, że jeśli mogę to żeby trzymać koło 5h, ale na późniejszym etapie to może być problematyczne

Cytat:
Napisane przez mamaszkrabka Pokaż wiadomość
Ja tez po swietach robie glukoze

Kurde mlodemu zeszla wysypka po wapnie, pojechalam z nim do przychodni to niewiele mogl juz lekarz zobaczyc. Powiedzial, ze to moze byc szkarlatyna (bomba) ale nie jestem do tego przekonana bo po wapnie mu przeszlo, i kazal podac dalej antybiotyk. Popoludniu dostanie druga dawke i zobaczymy jaka bedzie reakcja ;/ jutro sobota i kurka mysze ewentualnie wymyslic gdzie z nim jechac jakby nadal mial wysypke.

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Na dodatek mąż rozciął głowe... Bosko... Ktos tu mowil, ze cieżarne maja kalafior. Czekam na niego az przyjedzie i nie wiem czy na SOR nie pojedziemy.

Czekam co jeszcze sie wydarzy... Tylko porodu brakuje

Oby było lepiej. I nie mów takich rzeczy! Kisimy się wszystkie w dwupaczkach do kwietnia!

Cytat:
Napisane przez Lisek_kartezjanski Pokaż wiadomość
My mamy rodziców w dwóch różnych miastach a mieszkamy w trzecim. W każde święta robimy 400 do 600km… w zależności od tego, jak ustawimy trasę. W zimowej aurze, po drogach pełnych niedzielnych i/lub pijanych kierowców - nie cierpię tego i co roku mam ochotę zostać w domu pod kocykiem. Ale wiem, że byłoby mi żal tych wszystkich spotkań, tym bardziej że rzadko się widzimy a w takim pełnym składzie to właściwie 2 razy w roku.

I ja chyba lubię bardziej święta odkąd mam dziecko Małe łapki ubierające choinkę, czekanie na Mikołaja, radocha z prezentów - to zdecydowanie przebija siedzenie przy stole w gronie starych koni Tzn oczywiście zawsze miło zjeść makowca w dobrym towarzystwie, ale dopiero teraz jest ta słynna magia Ale że pieczenie pierniczków razem ze sprzątaniem trwa cały dzień zamiast 2 godzin, no cóż

Mamaszkrabka ale kumulacja... współczuję, zdrówka i cierpliwości!
My w tym roku najpierw do rodziców męża, a potem jakieś 70km dalej do siostry mamy (będą tam moi rodzice). Mój mąż jest strasznie nieszczęśliwy z tego powodu bo mówi że najlepiej było jak w zeszłym roku byliśmy wszyscy razem w jednym u nas

Cytat:
Napisane przez Coccinellla Pokaż wiadomość
Ojjj to blizutko to się nie dziwię ;-)

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Tak. 3 blaty piernika, pomiędzy nimi konfitura z róży, całość oblana czekoladą pyszny jest i w dodatku długo się trzyma, a jak to pienik im starszy tym lepszy.

W Krakowie na Kazimierzu te pyszności ;-)

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Mia, masz rację co do TSH, Listopadowa skonsultuj się z endo ;-) Mi jak TSH skończyło w ciąży do 3.8 to gin zbagatelizowal (dal eutyrox 25) endo dala 5x50 i 2x75 i zbijała do wartości ok.1 twierdząc, że teraz takie normy są, ale co lekarz to inna teoria. Mój gin twierdzi, że za granicą kobiety w ciąży mają normy jak normalni ludzie, a w Polsce zaniżają to TSH.

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

O mamusiu jaki pech, zdrówka dla chłopaków! I oby to nie było duże rozcięcie...

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Ahahahahaha

Wiem o co Ci chodzi, to jest beza kawowa/z masą kawową z orzechami? Tż w kawiarniach wybiera często taki torcik, ja gustuję bardziej w klasyku z owocami ale kto wie może kiedyś mu taki zrobię

Mi się tak podoba ta choinka z bez z kwestii smaku. Z czerwonym musem (tam jest malina czy truskawka) i z bombkami - kuleczkami rafaello cudnie wygląda, tylko jak to kroić

Gdzie na Kazimierzu? Brzozowa?

Cytat:
Napisane przez coco00 Pokaż wiadomość
Hej
Mam mega spanie ostatnio. A wczoraj taaaakie męczący dzień, w końcu byłam na rzesach, w pracy oddać rzeczy i później w Lidlu 🤣 nie kupiłam spiworka, bo zostały już tylko 110 rozmiary.
U mnie tsh endo mówiła zwykle, że 1 jest idealne. Od stycznia niestety idę do nowego, bo moja już w Medicoverze nie pracuje, ale wcześniej jeszcze usg tarczycy mam. Zobaczymy jak guzki, trochę się boję bo w ciąży podobno lubią rosnąć
Na krzywa wybieram się dopiero w połowie stycznia, więc liczę że jeszcze dojdę do siebie po świętach

Ja poszłam dzisiaj, ale już mi coraz gorzej na plecach leżeć. Jak za długo leżę to pobolewa mnie już w dole pleców
Byłam wczoraj na poprawce u fizjo z tym moim bólem pleców i mówi że powinnam już zrezygnować z pracy bo te moje bóle będą coraz bardziej dokuczliwe Odmówiłam dzisiaj Klientce projektu (wspominałam jej na początku, że zaczniemy jeśli będę dobrze się czuła ale i tak mi przykro, że ją muszę zostawić) bo jak będę dalej męczyć te plecy to będę pracować na wizyty u fizjoterapeuty

Cytat:
Jestem

Niemal dokładnie tyle co nasz w poniedziałek i też miał nóżki na dole

Cytat:
Cześć dziewczyny

Pajka, świetne wieści

Dzięki
Ja się cieszę, że wózek i fotelik mamy wybrany bo zaczęły mi się przeboje z plecami i teraz bym chyba nie dała rady jeździć i oglądać tyle (a ja mam zawsze straszny problem żeby szybko zdecydować się na takie poważniejsze zakupy ). Jeszcze tylko chciałam obejrzeć z dwóch firm łóżeczka bo się zastanawiam czy są dobre jakościowo a na zdjęciach nie mogę się zdecydować które wybrać, ceny podobne i mam nadzieję że obejrzenie wykonania coś pomoże

Cytat:

Wow. Coraz bliżej kilograma
Stary 2018-12-22, 01:14   #3659
NuFCia
Zadomowienie

Byłam wczoraj na poczcie zwrócić tą koszulę od mamaginekolog. Jak weszłam to było prawie pusto, siadłam sobie, wypełniłam druczek a tu nagle taaaaaaka kolejka się zrobiła Jeszcze jakaś babka stoi w niej z śpikiem do pasa, prycha, kaszle, kicha i komuś przez telefon mówi, że chora jest ale nie wzięła L4 bo na uczelni i tak mają przerwę świąteczną Więc się przemogłam i podeszłam do pierwszego w kolejce pana, który miał całkiem sympatyczną twarz i powiedziałam, że przepraszam, ale jestem w ciąży i czy może mnie pan przepuścić. Mówi, że oczywiście bo przecież byłam tu przed nim kimkolwiek pan jest, wiedząc że tego na pewno nie czyta - dziękuję jeszcze raz bo było to dla mnie niesamowicie miłe

I wybrałam dzisiaj z mężem przepisy na ciasta. Oczywiście decyzja nie do podjęcia. W zeszłym roku było to samo i piekłam 4 różne ciasta sama. No to żeby w tym roku było łatwiej to wybraliśmy 5 Ale jesteśmy u rodziców, więc planuję zaprzęgnąć do roboty moją młodszą siostrę będą 3 serniczki i 2 pierniczki ( w zasadzie wybrał przepisy mąż z kilkunastu, które wstępnie wybrałam)
Stary 2018-12-22, 07:42   #3660
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Męża wczoraj na 0 goliłam bo na czubku głowy ma 3cm rane zszyta i chirurg mu wygolil ja na około wiec nie mialam wyjscia. W dodatku założył mu taki smieszny opatrunek jak jarmółka łysy, z broda, jarmółka z antenka...

Igor jednak ma szkarlatyne bo mu dzis wyszedl "malinowy jezyk" wiec przynajmniej nie uczulenie na antybiotyk i nie musze z nim jechac nigdzie juz

Ja jeszcze dzis resztke porzadkow zrobie bo wczoraj juz kuchnie ogarnelam i inne grubsze rzeczy wiec dzis tylko kurze, podlogi i lazienka. Jakis stroik moze jeszcze zrobie i nafaszeruje z Igorem pomarancze gozdzikami

mamaszkrabka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości