Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 cz.2 - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-12-22, 08:40   #3661
Justi8822
Raczkowanie

Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c

Cytat:
Napisane przez Coccinellla Pokaż wiadomość
Pajka cudownie :brawo: Ooo daj znać nad czym się zastanawiacie bo nasz samochód jeden też bez isofixa...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Co to isofix?

Dzień dobry
Ja tam piękne tylko pierniki nie ma nas na całe święta, jutro wyjeżdżamy do teściów 300 km w jedną stronę... Znowu obszczam wszystkie stacje po drodze potem 2 dni u moich rodziców.

Kurde jakąś infekcja mnie chyba dopadła, lekarz w czwartek, wczoraj chciałam się dodzwonić prywatnie (chodzę tak i tak) ale chyba sobie zrobił święta już bo wyłączony tel miał. Smaruje clotrimazolum czy jakoś tak i w sumie jest lepiej, mam nadzieję że dotrwam do czwartku.

Justi8822 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-22, 08:45   #3662
pajka03
Zakorzenienie

Dot.: Tydzień mija za tygodniem, nam pękają w brzuszkach spodnie - kwietniówki 2019 c

Cytat:
Napisane przez czarna_pantera90 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! Pajka, super wieści ja tez po wizycie, młoda 750g, wszystko gra

Super, cieszę się!!

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

pajka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-22, 08:53   #3663
MoonInTheSky
Raczkowanie

Dzień dobry!

@pajka teraz widzę, że u Ciebie potwierdzona dziewczynka, czyli dobrze Ci wróżyłam z kształtu brzucha na początku

U mnie z dziewczynki na 200% zrobił się chłopiec potwierdzony na 3 usg

Co do tsh to ja mam teraz ponad 2,7 i mój gin kazał brać najmniejsza dawkę euthyroxu, dlatego żeby moja tarczyca nie podbierala hormonu z tarczycy dziecka, za to endo opisała mój wynik jako prawidłowy dla 2 i 3 trymestru ciąży.

Co do glukozy to nie bójcie się, bo to nic strasznego

Zaraz muszę sobie zrobić paznokcie już na święta i chyba ozdobię pierniczki, które piekłam kilka dni temu.
Na święta jedziemy w rodzinne strony, obydwoje jesteśmy z tego samego ciasta, więc i tyle dobrze. W niedzielę muszę jeszcze upiec sernik i muffinki do zabrania

MoonInTheSky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-22, 08:54   #3664
ofelka 123
Rozeznanie

Dziewczyny gratuluję udanych wizyt dzieciaki rosną jak na drożdżach to co dopiero jak przypakuja po świątecznym jedzeniu My na szczęście całą rodzinę mamy na miejscu i nie musimy się przemieszczać choć nie lubiłam cyrku z podwójną wigilia i w tym roku jest u nas.

ofelka 123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-22, 08:55   #3665
MoonInTheSky
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Justi8822 Pokaż wiadomość
Co to isofix?

Dzień dobry
Ja tam piękne tylko pierniki nie ma nas na całe święta, jutro wyjeżdżamy do teściów 300 km w jedną stronę... Znowu obszczam wszystkie stacje po drodze potem 2 dni u moich rodziców.

Kurde jakąś infekcja mnie chyba dopadła, lekarz w czwartek, wczoraj chciałam się dodzwonić prywatnie (chodzę tak i tak) ale chyba sobie zrobił święta już bo wyłączony tel miał. Smaruje clotrimazolum czy jakoś tak i w sumie jest lepiej, mam nadzieję że dotrwam do czwartku.

To takie specjalne mocowanie do fotelika w aucie, jednak nie każde je posiada i wtedy musi być fotelik mocowany pasami bezpieczeństwa z auta

Stary 2018-12-22, 08:56   #3666
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NuFCia Pokaż wiadomość
Byłam wczoraj na poczcie zwrócić tą koszulę od mamaginekolog. Jak weszłam to było prawie pusto, siadłam sobie, wypełniłam druczek a tu nagle taaaaaaka kolejka się zrobiła Jeszcze jakaś babka stoi w niej z śpikiem do pasa, prycha, kaszle, kicha i komuś przez telefon mówi, że chora jest ale nie wzięła L4 bo na uczelni i tak mają przerwę świąteczną Więc się przemogłam i podeszłam do pierwszego w kolejce pana, który miał całkiem sympatyczną twarz i powiedziałam, że przepraszam, ale jestem w ciąży i czy może mnie pan przepuścić. Mówi, że oczywiście bo przecież byłam tu przed nim kimkolwiek pan jest, wiedząc że tego na pewno nie czyta - dziękuję jeszcze raz bo było to dla mnie niesamowicie miłe

I wybrałam dzisiaj z mężem przepisy na ciasta. Oczywiście decyzja nie do podjęcia. W zeszłym roku było to samo i piekłam 4 różne ciasta sama. No to żeby w tym roku było łatwiej to wybraliśmy 5 Ale jesteśmy u rodziców, więc planuję zaprzęgnąć do roboty moją młodszą siostrę będą 3 serniczki i 2 pierniczki ( w zasadzie wybrał przepisy mąż z kilkunastu, które wstępnie wybrałam)
Nufcia, cukiernia na Krakowskiej ;-)

Pieczesz pierniki i serniki, tak? Ja piekę sernik z rosą, tort dacquoise (zostałam tu natchnięta ) i maślane ciasteczka z dżemem ;-)

Dzień dobry!
Musimy się zebrać na zakupy spożywcze

Coccinellla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-22, 08:59   #3667
MoonInTheSky
Raczkowanie

Cytat:
Nufcia, cukiernia na Krakowskiej ;-)

Pieczesz pierniki i serniki, tak? Ja piekę sernik z rosą, tort dacquoise (zostałam tu natchnięta ) i maślane ciasteczka z dżemem ;-)

Dzień dobry!
Musimy się zebrać na zakupy spożywcze

Ja robię sernik z białymi czekoladami w środku na spodzie z maslanych ciastek

Stary 2018-12-22, 09:02   #3668
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamaszkrabka Pokaż wiadomość
Męża wczoraj na 0 goliłam bo na czubku głowy ma 3cm rane zszyta i chirurg mu wygolil ja na około wiec nie mialam wyjscia. W dodatku założył mu taki smieszny opatrunek jak jarmółka łysy, z broda, jarmółka z antenka...

Igor jednak ma szkarlatyne bo mu dzis wyszedl "malinowy jezyk" wiec przynajmniej nie uczulenie na antybiotyk i nie musze z nim jechac nigdzie juz

Ja jeszcze dzis resztke porzadkow zrobie bo wczoraj juz kuchnie ogarnelam i inne grubsze rzeczy wiec dzis tylko kurze, podlogi i lazienka. Jakis stroik moze jeszcze zrobie i nafaszeruje z Igorem pomarancze gozdzikami

Haha uśmiałam się z męża

Szkarlatyna dla Ciebie bezpieczna?
Cytat:
Co to isofix?

Dzień dobry

Za pomocą isofixu możesz zamontować w szybki sposób bazę do fotelika w samochodzie. Żeby zamontować bazę isofixem samochód musi mieć specjalne uchwyty, większość je ma, aczkolwiek my mamy jeden samochód z 2003 roku i takich uchwytów nie posiada.

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

Cytat:
Napisane przez MoonInTheSky Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

@pajka teraz widzę, że u Ciebie potwierdzona dziewczynka, czyli dobrze Ci wróżyłam z kształtu brzucha na początku

U mnie z dziewczynki na 200% zrobił się chłopiec potwierdzony na 3 usg

Co do tsh to ja mam teraz ponad 2,7 i mój gin kazał brać najmniejsza dawkę euthyroxu, dlatego żeby moja tarczyca nie podbierala hormonu z tarczycy dziecka, za to endo opisała mój wynik jako prawidłowy dla 2 i 3 trymestru ciąży.

Co do glukozy to nie bójcie się, bo to nic strasznego

Zaraz muszę sobie zrobić paznokcie już na święta i chyba ozdobię pierniczki, które piekłam kilka dni temu.
Na święta jedziemy w rodzinne strony, obydwoje jesteśmy z tego samego ciasta, więc i tyle dobrze. W niedzielę muszę jeszcze upiec sernik i muffinki do zabrania

Że w pierwszej ciąży ;-)?
To jak to była na 200% i nagle chłopak? No nie chce mi się wierzyć

Stary 2018-12-22, 09:04   #3669
MoonInTheSky
Raczkowanie

Cytat:
Haha uśmiałam się z męża

Szkarlatyna dla Ciebie bezpieczna?Za pomocą isofixu możesz zamontować w szybki sposób bazę do fotelika w samochodzie. Żeby zamontować bazę isofixem samochód musi mieć specjalne uchwyty, większość je ma, aczkolwiek my mamy jeden samochód z 2003 roku i takich uchwytów nie posiada.

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

Że w pierwszej ciąży ;-)?
To jak to była na 200% i nagle chłopak? No nie chce mi się wierzyć

Hahaha nie

W pierwszej ciąży była od początku dziewczynka i jak @pajka wrzucala fotkę brzucha do klubu to jej pisałam, że u niej chyba będzie córka, bo miałam taki sam kształt w ciąży jak ona

Teraz za to u mnie na początku lekarz mówił, że na 200% dziewczynka, ale jednak syn

Stary 2018-12-22, 09:08   #3670
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Strobiluska Pokaż wiadomość
Heeej, a ja się pochwałę - byłam dziś na spotkaniu wigilijnym w przedszkolu i się poryczalam jak mój malutki synek pierwszy raz publicznie występował :Love: dał czadu - jako jedyny miał choreografię do kolędy

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Brawo!

Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-22, 09:09   #3671
dorka607
Wtajemniczenie

Mama szkrabka to szalu nie ma... A szkarlatyne sie leczy jakos???

Mocowanie isofix maja wszystkie auta po 2007 roku ale i sporo wcześniejszych tez wiec trzeba patrzec. Miedzy siedzeniem a oparciem sa takie prety poziome. Sa tez bazy do fotelika na pasy np maxi cosi.

że miłość można zobaczyć "

dorka607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-22, 09:13   #3672
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NuFCia Pokaż wiadomość
Byłam wczoraj na poczcie zwrócić tą koszulę od mamaginekolog. Jak weszłam to było prawie pusto, siadłam sobie, wypełniłam druczek a tu nagle taaaaaaka kolejka się zrobiła Jeszcze jakaś babka stoi w niej z śpikiem do pasa, prycha, kaszle, kicha i komuś przez telefon mówi, że chora jest ale nie wzięła L4 bo na uczelni i tak mają przerwę świąteczną Więc się przemogłam i podeszłam do pierwszego w kolejce pana, który miał całkiem sympatyczną twarz i powiedziałam, że przepraszam, ale jestem w ciąży i czy może mnie pan przepuścić. Mówi, że oczywiście bo przecież byłam tu przed nim kimkolwiek pan jest, wiedząc że tego na pewno nie czyta - dziękuję jeszcze raz bo było to dla mnie niesamowicie miłe

I wybrałam dzisiaj z mężem przepisy na ciasta. Oczywiście decyzja nie do podjęcia. W zeszłym roku było to samo i piekłam 4 różne ciasta sama. No to żeby w tym roku było łatwiej to wybraliśmy 5 Ale jesteśmy u rodziców, więc planuję zaprzęgnąć do roboty moją młodszą siostrę będą 3 serniczki i 2 pierniczki ( w zasadzie wybrał przepisy mąż z kilkunastu, które wstępnie wybrałam)
Ale miło. Brawo za twoja odwagę bo malo która ciężarna sama by sie odezwala.

Stary 2018-12-22, 09:24   #3673
NibyNic
Zakorzenienie

Dzień dobry
Jednak u Igora szkarlatyna . Chorowałam na nią, pozniej dłonie i stopy swędziały.
Szybkiego uzdrowienia życzę
Ja właśnie nie miałabym odwagi poprosić o przypuszczenie (się z drugiej strony przecież faktycznie byłaś tam pierwsza)
Mi natomiast zdarza się, że biorą poza kolejnością osobę za mną. W EuroAgd kupowałam opiekacz do kanapek a za mną stał facet z przedłużaczem i bateriami to pani wzięła jego. A wczoraj kupiliśmy mini garderobę do przedpokoju a jak odbierdlismy zamówienie to też kolejka się zrobiła i jedna pani się przede mną wepchnęła przez co czas czekania w magazynie wydłużył nam się o ponad pół godziny.
Tylko u mnie nadal ten brzuszek słabo widoczny zwłaszcza w kurtce więc te osoby pewnie nawet nie zauważyły.

NibyNic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-22, 09:28   #3674
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Hahaha nie

W pierwszej ciąży była od początku dziewczynka i jak @pajka wrzucala fotkę brzucha do klubu to jej pisałam, że u niej chyba będzie córka, bo miałam taki sam kształt w ciąży jak ona

Teraz za to u mnie na początku lekarz mówił, że na 200% dziewczynka, ale jednak syn

W którym tc powiedział, że jednak syn?

Mi dopiero w 20tc powiedziała babeczka 100% dziewczynka, tak to 3 razy wcześniej mówili ,,wygląda na dziewczynke, ale się nie nastawiać"

Stary 2018-12-22, 09:35   #3675
Listopadowaa
Zakorzenienie

U nas nocka zaliczona, córka raz się obudziła, ale miałam wrażenie ze to było przez sen jęczała, chciała wyjść z łóżka. Położyłam się obok niej i zasnela. Ja wróciłam do siebie a ona spala do 6.25 jak zawsze

Ja dzisiaj będę dalej sprzatac. Jutro idę do swojej mamy będziemy robić pierogi. Może jakieś ciasto zrobie. Chciałam zrobić miodownik ale nie wiem jeszcze. Na pewno jabłecznik upieke bo mamy dużo jabłek.
Robicie jakieś paszteciki albo kapustę bez grzybów? Wszystkie przepisy z grzybami a ja nie lubię

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Moje dziecko urosło albo się obraca bo juz pod żebrami czuje jej girki

Stary 2018-12-22, 09:41   #3676
Justi8822
Raczkowanie

Cytat:
Za pomocą isofixu możesz zamontować w szybki sposób bazę do fotelika w samochodzie. Żeby zamontować bazę isofixem samochód musi mieć specjalne uchwyty, większość je ma, aczkolwiek my mamy jeden samochód z 2003 roku i takich uchwytów nie posiada.

Nasz jest z 2000 więc ns pewno nie posiada ale to musi to być czy można pasami bezpieczeństwa zamocować? Jestem zielona w tym

Stary 2018-12-22, 09:44   #3677
MoonInTheSky
Raczkowanie

Cytat:
W którym tc powiedział, że jednak syn?

Mi dopiero w 20tc powiedziała babeczka 100% dziewczynka, tak to 3 razy wcześniej mówili ,,wygląda na dziewczynke, ale się nie nastawiać"

W 20 się dopiero pokazało i miało być córką dopiero później syn
Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
U nas nocka zaliczona, córka raz się obudziła, ale miałam wrażenie ze to było przez sen jęczała, chciała wyjść z łóżka. Położyłam się obok niej i zasnela. Ja wróciłam do siebie a ona spala do 6.25 jak zawsze

Ja dzisiaj będę dalej sprzatac. Jutro idę do swojej mamy będziemy robić pierogi. Może jakieś ciasto zrobie. Chciałam zrobić miodownik ale nie wiem jeszcze. Na pewno jabłecznik upieke bo mamy dużo jabłek.
Robicie jakieś paszteciki albo kapustę bez grzybów? Wszystkie przepisy z grzybami a ja nie lubię

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Moje dziecko urosło albo się obraca bo juz pod żebrami czuje jej girki

Super, zazdroszczę i brawa dla córki
Cytat:
Nasz jest z 2000 więc ns pewno nie posiada ale to musi to być czy można pasami bezpieczeństwa zamocować? Jestem zielona w tym

Możesz mieć fotelik montowany pasami bezpieczeństwa z auta

Stary 2018-12-22, 09:45   #3678
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:

Możecie wybrać fotelik do zamocowania pasami, albo bazę do mocowania pasami i do tego fotelik ;-) Po prostu isofix jest wygodny. Łatwo montujesz bazę, a później przez jeden klik montujesz i wymontowujesz fotelik ☺

Stary 2018-12-22, 09:46   #3679
Justi8822
Raczkowanie

Cytat:
Możecie wybrać fotelik do zamocowania pasami, albo bazę do mocowania pasami i do tego fotelik ;-) Po prostu isofix jest wygodny. Łatwo montujesz bazę, a później przez jeden klik montujesz i wymontowujesz fotelik ☺

Dzięki dziewczyny już mi się trochę rozjasnilo my chyba właśnie maxi cosi będziemy brać

Stary 2018-12-22, 09:51   #3680
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:

Tak. My juz do drugiego fotelika nie uzywamy isofixu. Tylko pasy.

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Cytat:
W 20 się dopiero pokazało i miało być córką dopiero później synSuper, zazdroszczę i brawa dla córki Możesz mieć fotelik montowany pasami bezpieczeństwa z auta

Dzięki dzieciaki są mądre. Rzeczy które wydawały się nie wykonalne przy wymagającym dziecku osiągnęliśmy i to bez płaczu. Odstawienie, własny pokoik i spanie. Na wszystko potrzeba czasu

Stary 2018-12-22, 09:53   #3681
MoonInTheSky
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Tak. My juz do drugiego fotelika nie uzywamy isofixu. Tylko pasy.

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Dzięki dzieciaki są mądre. Rzeczy które wydawały się nie wykonalne przy wymagającym dziecku osiągnęliśmy i to bez płaczu. Odstawienie, własny pokoik i spanie. Na wszystko potrzeba czasu

Dajesz wiarę, bo mnie to póki co przeraża. Moja się budzi codziennie z taką histeria i krzyczy mama mama i płacze chociaż jestem tuż obok. Nie wiem czemu i nie wiem jak jej pomóc...

Stary 2018-12-22, 09:58   #3682
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Dajesz wiarę, bo mnie to póki co przeraża. Moja się budzi codziennie z taką histeria i krzyczy mama mama i płacze chociaż jestem tuż obok. Nie wiem czemu i nie wiem jak jej pomóc...

Każde dziecko potrzebuje czasu. Ja uważam ze jak cie potrzebuje to nie jest gotowa. Zresztą sama będziesz czuła i wiedziała kiedy wprowadzać zmiany

Stary 2018-12-22, 10:20   #3683
Michacha1234
Zadomowienie

Mamaszkrabka, ja jak mi zszedł ten biały nalot na języku to miałam język gładki, bez takiej charakterystycznej chropowatości, mega czerwony, wręcz nienaturalnie. Ale żaden lekarz,a byłam u 3 internistow i laryngologa nie stwierdził szkarlatyny. Może przeszłam a nie wiem. Ale nie miałam gorączki ani wymiotów czy biegunki.
Dziś mam luźny dzień. W sumie na święta nic nie robie, bo moja mama by sie obraziła, że jej się wtryniam A jedzenia po wigilii pewnie dostaniemy na tydzień.

Michacha1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-22, 10:37   #3684
czarna_pantera90
Raczkowanie

Cytat:
Co to isofix?

Dzień dobry

Łączę się w bólu! Tez mam 300 do rodziców i już widzę te wszystkie publiczne toalety , grr

czarna_pantera90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-22, 12:14   #3685
mzgz
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agassek Pokaż wiadomość
Gratuluję wszystkich udanych wizyt

My niestety obskakujemy dwie wigilie, już jestem zmęczona na samą myśl, ale z drugiej strony inaczej sobie tego nie wyobrażam... Tylko z tym małym bąkiem to już trudniej, bo na pierwszej mało czasu na prezenty, na drugiej już późno... Zobaczymy, może w przyszłym roku zmienimy system.

W planach też głównie wypieki, reszta będzie gotowa dla nas tylko przygotuję sałatkę na śniadanie i może jakieś mięso, najgorzej, że wszystko dopiero w niedzielę/poniedziałek, trudno coś przygotować z wyprzedzeniem

Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka
Hej wszystkim
My niestety daleko od rodziny i wigilie przygotowywuje sama. Ale że nie dam rady teraz stać cały dzień w kuchni to pierogi i uszka juz mam zamrożone
W ogole bardzo nie lubiałam tego w swoim domu ze wigilia była taka nerwowa , cały dzień w kuchni , wszytsko zostawione do zrobienia na ten dzień - a ja chce zeby wigilia była juz na odpoczynek i wtedy włosy i paznokcie moge siebie zrobić a nie latać z wywieszonym językiem .
Tak wiec mam wszystko rozplanowane. Wczoraj posprzątałam po pracy,dzis upieke sernik , i makowce; ciasto na paszteciki do barszczu juz mam w lodowce . Ciasteczka i rogaliki juz zrobione! Jutro sałatka i barszcz , kapusta , groch a w wigilie ryby (ale to juz działka tżta) .

Chyba dam radę .
Tak czy siak zazdroszczę wam wszystkim świat spędzonych w gronie rodziny. Powiem wam tylko ze nie docenia sie tego dopóki sie tego nie ma!!
Cieszcie sie każda chwila i pamiętajcie ze nie zawsze tak bedzie ... niestety !!

Ok zabieram sie za ciasto drożdżowe na makowce : trzymajcie kciuki
mzgz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-22, 12:25   #3686
pestka_arbuza88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dorka607;86273056

Calcium taki apteczny możesz spokojnie pić. A z tabletek w ciąży dozwolona Claritine :) ja cały 1 trymestr łykałam bo bez tabletek antyhistaminowych nie żyje[COLOR="Silver"
Dzięki Ci ogromnie! Muszę przyznać, że chyba nigdy aż tak źle się nie czułam po wizycie tam. Póki co przenieśliśmy imprezę do nas. U TŻ są psy, więc najwyżej na Wigilię się nafaszeruję. Stężenie 5 kotów to jednak za dużo.

Cytat:
Napisane przez Strobiluska Pokaż wiadomość
Heeej, a ja się pochwałę - byłam dziś na spotkaniu wigilijnym w przedszkolu i się poryczalam jak mój malutki synek pierwszy raz publicznie występował :Love: dał czadu - jako jedyny miał choreografię do kolędy

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
O mamo, mój synek też miał w tym roku jasełka. Póki co tylko występ dla przedszkola, ale 10.01 mają już Dzień Babci i wtedy też będą wystawiać. Trzeba wziąć kamerkę i dużo chusteczek :P
Cytat:
Pajka cudownie :brawo: Ooo daj znać nad czym się zastanawiacie bo nasz samochód jeden też bez isofixa...
Cytat:

Ja na serio polecam przejażdzkę w ramach możliwości do sklepu z fotelikami. Pan nam baaardzo dużo wyjaśnił i pokazał.
Zaproponował nam w sumie 3 opcje w pakiecie z bazą zapinaną pasami, bo taki zestaw nas interesuje.
1) Maxi Cosi : tego na wstępie sobie wykreślamy, bo ta wkładka na główkę maluszka jest bardzo miękka w porównaniu do dwóch poniższych modeli, które mają sztywną i ciasną, dzięki czemu ta główka nie lata

2) Avionaut Kite + : w miarę lekki, sztywna wkładka przy główce, dużo miejsca w środku po wyjęciu wkładki niemowlęcej

3) Cybex Aton 5: dość ciężki, duża budka, która chroni przed słońcem, dodatkowy boczny wspomagacz, który ma pochłaniać energię przy bocznym uderzeniu. Wydaje mi się, że jest odrobinę węższy od Avionauta. Ten jest po testach ADAC z wynikiem dobrym.

Cenowo z bazami wychodzi 200zł różnicy pomiędzy Cybexem a Avionautem. Zaznaczam, że to są modele, które były na stanie i to nam proponował. Zachęcam do wycieczki do sklepu chociażby w celu pomacania, podniesienia i ogólnego wypytania.
Muszę przyznać, że te bazy to coś genialnego. W porównaniu przy pierwszym dziecku, gdzie zapinałam fotelik tylko pasem, to baza mega stabilizuje wszystko, a robi się tylko klik klik i gotowe.

Aha, no i jedyny minus tego wszystkiego jest taki, że te bazy nie pasują do kolejnych fotelików.

Cytat:
Napisane przez mamaszkrabka Pokaż wiadomość
Męża wczoraj na 0 goliłam bo na czubku głowy ma 3cm rane zszyta i chirurg mu wygolil ja na około wiec nie mialam wyjscia. W dodatku założył mu taki smieszny opatrunek jak jarmółka łysy, z broda, jarmółka z antenka...

Igor jednak ma szkarlatyne bo mu dzis wyszedl "malinowy jezyk" wiec przynajmniej nie uczulenie na antybiotyk i nie musze z nim jechac nigdzie juz

Ja jeszcze dzis resztke porzadkow zrobie bo wczoraj juz kuchnie ogarnelam i inne grubsze rzeczy wiec dzis tylko kurze, podlogi i lazienka. Jakis stroik moze jeszcze zrobie i nafaszeruje z Igorem pomarancze gozdzikami

U nas TŻ ma półpaśca pam pam pam :P Na szczęście mi nic nie grozi. Młody póki co bez żadnych kropek na ciele.
pestka_arbuza88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-22, 12:47   #3687
pajka03
Zakorzenienie

A ja byłam w lumpku i znów małej nakupilam ciuszkow

pajka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-22, 12:50   #3688
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pestka_arbuza88 Pokaż wiadomość
Dzięki Ci ogromnie! Muszę przyznać, że chyba nigdy aż tak źle się nie czułam po wizycie tam. Póki co przenieśliśmy imprezę do nas. U TŻ są psy, więc najwyżej na Wigilię się nafaszeruję. Stężenie 5 kotów to jednak za dużo.

O mamo, mój synek też miał w tym roku jasełka. Póki co tylko występ dla przedszkola, ale 10.01 mają już Dzień Babci i wtedy też będą wystawiać. Trzeba wziąć kamerkę i dużo chusteczek

Ja na serio polecam przejażdzkę w ramach możliwości do sklepu z fotelikami. Pan nam baaardzo dużo wyjaśnił i pokazał.
Zaproponował nam w sumie 3 opcje w pakiecie z bazą zapinaną pasami, bo taki zestaw nas interesuje.
1) Maxi Cosi : tego na wstępie sobie wykreślamy, bo ta wkładka na główkę maluszka jest bardzo miękka w porównaniu do dwóch poniższych modeli, które mają sztywną i ciasną, dzięki czemu ta główka nie lata

2) Avionaut Kite + : w miarę lekki, sztywna wkładka przy główce, dużo miejsca w środku po wyjęciu wkładki niemowlęcej

3) Cybex Aton 5: dość ciężki, duża budka, która chroni przed słońcem, dodatkowy boczny wspomagacz, który ma pochłaniać energię przy bocznym uderzeniu. Wydaje mi się, że jest odrobinę węższy od Avionauta. Ten jest po testach ADAC z wynikiem dobrym.

Cenowo z bazami wychodzi 200zł różnicy pomiędzy Cybexem a Avionautem. Zaznaczam, że to są modele, które były na stanie i to nam proponował. Zachęcam do wycieczki do sklepu chociażby w celu pomacania, podniesienia i ogólnego wypytania.
Muszę przyznać, że te bazy to coś genialnego. W porównaniu przy pierwszym dziecku, gdzie zapinałam fotelik tylko pasem, to baza mega stabilizuje wszystko, a robi się tylko klik klik i gotowe.

Aha, no i jedyny minus tego wszystkiego jest taki, że te bazy nie pasują do kolejnych fotelików.

U nas TŻ ma półpaśca pam pam pam Na szczęście mi nic nie grozi. Młody póki co bez żadnych kropek na ciele.
Wybieramy się już pewnie w nowym roku do Centrum fotelików, tam podobno przymierzają fotelik do samochodu i w ogóle polecają obsługę☺

Ten cybex z bazą nam ostatnio babeczka polecała. Jedynie mi szkoda, że w przypadku bazy isofix można kupić taką, że i na kolejny fotelik się nada, tutaj niestety i fotelik i baza jest na parę miesięcy.

Stary 2018-12-22, 12:51   #3689
Listopadowaa
Zakorzenienie

Fotelki warto przymierzyć dla sprawdzenia kąta, czy jest odpowiedni W samochodach siedzenia czasami są pod ukosem. My na przyklad juz ten drugi fotelik dla wiekszego dziecka wybralismy ale jak pan nam zaczal mierzyc i wpinac do samochodu okazalo sie ze nie za bardzi pasuje. Za mały kąt, dziecko mialoby jak na krzesle niewygodnie Wybralismy inny ktory lepiej pasował, dziecko ma wygodnie i rzeczywiście lubi jeździć. . Opinie opiniami ale fotelik musi byc dostosowany do samochodu jeszcze.
Stary 2018-12-22, 12:57   #3690
Michacha1234
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mzgz Pokaż wiadomość
Hej wszystkim
My niestety daleko od rodziny i wigilie przygotowywuje sama. Ale że nie dam rady teraz stać cały dzień w kuchni to pierogi i uszka juz mam zamrożone
W ogole bardzo nie lubiałam tego w swoim domu ze wigilia była taka nerwowa , cały dzień w kuchni , wszytsko zostawione do zrobienia na ten dzień - a ja chce zeby wigilia była juz na odpoczynek i wtedy włosy i paznokcie moge siebie zrobić a nie latać z wywieszonym językiem .
Tak wiec mam wszystko rozplanowane. Wczoraj posprzątałam po pracy,dzis upieke sernik , i makowce; ciasto na paszteciki do barszczu juz mam w lodowce . Ciasteczka i rogaliki juz zrobione! Jutro sałatka i barszcz , kapusta , groch a w wigilie ryby (ale to juz działka tżta) .

Chyba dam radę .
Tak czy siak zazdroszczę wam wszystkim świat spędzonych w gronie rodziny. Powiem wam tylko ze nie docenia sie tego dopóki sie tego nie ma!!
Cieszcie sie każda chwila i pamiętajcie ze nie zawsze tak bedzie ... niestety !!

Ok zabieram sie za ciasto drożdżowe na makowce : trzymajcie kciuki
To się napracowałaś, podziwiam
W sumie masz rację: nie zawsze będzie tak, że będzie możliwość spędzenia świąt razem, w sumie nie myślałam o tym nigdy, bo wydawało mi się to takie odległe. A tu latka lecą, rodzice się starzeją
Cytat:
Napisane przez pajka03 Pokaż wiadomość
A ja byłam w lumpku i znów małej nakupilam ciuszkow

Kurcze, jak Ty to robisz? Ja poszłam ostatnio, skuszona tym, że Ty zawsze coś znajdziesz fajnego, ale uciekłam, bo mi zapach przeszkadzał. Widziałam tylko full świątecznych sweterków po 20 zł. Damskie i męskie. Kusiło, żeby kupić sobie i tż, ale stwierdziłam, że jednak wolę kupić coś dla dziecka za tą kasę ☺To już chyba ten etap oszczędzania na sobie

Michacha1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości